Laatst bijgewerkt: 20-07-2021

Onze selectiecriteria

4Onderzochte producten

45Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

215Verzamelde opmerkingen

De DVD-speler voor in de auto biedt een geweldige beeldresolutie op een klein en handzaam scherm. Of je nu een lange rit voor de boeg hebt met verveelde passagiers of je zoekt vermaak voor je kinderen, de DVD speler is de optimale oplossing.

Met onze grote DVD speler voor de auto test 2022 willen we je helpen de beste DVD speler voor je auto te vinden. We hebben DVD spelers vergeleken en je de voor- en nadelen van de verschillende soorten spelers laten zien.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • Een DVD-speler voor de auto is een handig en goedkoop toestel om multimedia-inhoud in de auto te consumeren.
 • Je kunt de DVD speler direct in de auto installeren of er een kopen die draagbaar is. Je kunt de draagbare speler ook op andere plaatsen dan in de auto gebruiken.
 • Om films of andere multimedia-inhoud op de DVD-speler te bekijken, bevat het toestel verschillende aansluitingen. Je kunt er DVD’s, consoles, USB-sticks en SD-kaarten op aansluiten.

DVD Speler voor de Auto: Onze selectie

Koop- en beoordelingscriteria voor DVD speler in auto’s

Als je een geschikte DVD speler voor je auto zoekt, zijn er een paar criteria die je kunt gebruiken om je beslissing te nemen. In het volgende laten we je deze criteria zien en leggen we uit waar je op moet letten. De criteria omvatten:

Hieronder vind je de gedetailleerde beschrijving van elk criterium.

Scherm/resolutie

Het scherm en de resolutie ervan zijn de belangrijkste kenmerken van een DVD-speler. Als meerdere mensen in de auto graag naar het scherm kijken, kan het zinvol zijn een toestel te kopen dat meerdere schermen heeft. Om er zeker van te zijn dat het beeld er goed uitziet, moet je ook op de resolutie letten. Een hoge resolutie is duurder, maar het beeld is veel mooier en je ziet geen pixels.

Verbindingen

Als je nog veel DVD’s in fysieke vorm hebt, moet je op zoek naar een DVD speler met een loopwerk. Als je je mobiele telefoon wilt aansluiten, heb je een USB-C of 3.5 jack (ook wel hoofdtelefoonaansluiting genoemd) aansluiting nodig. Je kunt ook een DVD speler met Bluetooth kopen. Zo kun je je mobiele telefoon zonder kabel met de speler verbinden. Extra verbindingen zijn:

 • HDMI Hier kun je bijvoorbeeld je laptop aansluiten met een HDMI kabel.
 • AV audio en video aansluiting, waarmee je oudere apparaten of een tweede scherm kunt aansluiten.
 • USB hier kun je bijvoorbeeld een USB stick op aansluiten.
 • Multimedia/SD kaarten zijn kleine kaartjes waarop je beelden en filmmateriaal kunt opslaan en ze met de speler verbinden.

Batterij

De DVD-speler kan uitgerust zijn met een oplaadbare batterij of met batterijen. Het is belangrijk dat de batterij lang genoeg meegaat. Sommige DVD spelers kun je de hele tijd in het stopcontact steken, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.

Afstandsbediening

Sommige spelers worden geleverd met een afstandsbediening. Afhankelijk van waar in de auto je de speler installeert, is het beter een afstandsbediening te hebben, zodat je de instellingen niet op het toestel zelf hoeft te veranderen.

De afstandsbediening heeft echter batterijen nodig, dus wees je hiervan bewust.

Het is belangrijk dat de afstandsbediening alle nodige toetsen bevat, zodat je de speler niet zelf hoeft te bedienen.

Gids: Vragen die je moet stellen voor je een DVD speler voor je auto koopt

We hebben dan de vragen opgesomd en ze in detail uitgelegd.

Wat is er bijzonder aan een auto DVD speler en welke voordelen biedt hij?

Auto DVD spelers zijn meestal handiger dan gewone DVD spelers, want ze mogen niet veel plaats innemen in je auto. Niettemin zijn ze vaak ontworpen met dezelfde aansluitingen, zodat je ook consoles in de auto kunt aansluiten, bijvoorbeeld.

Zudem gehören zum DVD Player im Auto auch Bildschirme
In de meeste gevallen wordt één scherm rechtstreeks op het station bevestigd en kunnen andere op dit hoofdtoestel worden aangesloten. Als je de speler niet in de auto wilt laten liggen, kun je hem meenemen en in andere situaties gebruiken.

Je hebt echter geen TV nodig zoals bij gewone DVD spelers.

Welke soorten DVD spelers zijn er voor in de auto?

Je kunt onderscheid maken tussen twee verschillende soorten DVD spelers. Hieronder hebben we deze twee soorten op een rijtje gezet en je de voor- en nadelen getoond.

DVD Speler voor Auto permanent geïnstalleerd

Vast ingebouwde DVD speler voor in de auto

Vast ingebouwde DVD spelers zijn meestal al door de autofabrikant in de auto ingebouwd. Daarom kunnen ze niet gemakkelijk verwijderd worden. Als je bijvoorbeeld je mobiele telefoon wilt aansluiten, kun je dat direct doen vanuit de auto, waar je gewoonlijk je mobiele telefoon aansluit voor audio of soortgelijke doeleinden.

Omdat alles met de auto verbonden is, is er geen kabelwarboel en ziet het er in het algemeen opgeruimder uit. De DVD speler kan niet blijven werken als de motor van de auto uit staat. In de file mag de motor dus niet uitgezet worden, anders gaat het scherm uit tijdens het kijken.

Voordelen
 • Geen kabelwarboel
 • aansluitingen direct in de auto
Nadelen
 • Duurder
 • Moeilijke verwijdering
 • Alleen met motor aan

De beslissing over een vast ingebouwde DVD-speler moet dus genomen worden bij de aankoop van een auto.

Draagbare DVD Speler voor Auto

Draagbare DVD-speler voor in de auto

Draagbare DVD spelers zijn meestal niet in de eerste plaats ontworpen voor gebruik in de auto. Ze kunnen ook in andere situaties gebruikt worden. Draagbare spelers kunnen meestal heel gemakkelijk uitgebreid worden door extra schermen aan te sluiten.

Tijdens een hobbelige rit kan de speler echter vaak van zijn plaats glijden, omdat de houders meestal met klittenband of iets dergelijks bevestigd zijn.

Voordelen
 • Meenemen
 • Gemakkelijk uitbreidbaar
Nadelen
 • Kan uitglijden

Voor wie zijn auto DVD spelers geschikt?

Auto DVD spelers worden het best gebruikt voor kinderen of passagiers op de achterbank. Zo wordt degene die rijdt niet gestoord. Vooral kinderen zijn op autoritten gauw verveeld en verlangen naar opwindend amusement. De DVD-speler is dus perfect voor zulke situaties.

DVD Player-1

In sommige auto’s zijn al schermen gemonteerd die ook geschikt zijn om naar DVD’s te kijken. Pas echter op dat de persoon die rijdt er niet door gestoord wordt. (Beeldbron: Bram van Oost / unsplash)

Als je meer dan één kind hebt, kun je een tweede scherm aanzetten dat ofwel hetzelfde programma toont als het eerste, ofwel een ander.

Hoeveel kost een DVD speler voor de auto?

Er is nauwelijks prijsverschil tussen een gewone DVD speler en een voor in de auto. De prijsklasse voor een auto DVD speler is 45 tot 250 euro.

Hoeveel centimeter meet een auto DVD speler?

De meeste spelers hebben een schermgrootte van 7 tot 15 inch. Om er zeker van te zijn dat het scherm niet te groot is voor je auto, raden we je aan geen grotere speler te kopen. Anders kun je zelf beslissen of je liever een handzame, kleine speler hebt of een met een tamelijk groot scherm. Als het scherm groter is, is de speler zwaarder.

Kan ik de auto DVD speler in de middenconsole zetten?

De meeste spelers zijn niet ontworpen om in de middenconsole gemonteerd te worden. Vaak worden beugels met de spelers meegestuurd voor bevestiging aan de hoofdsteunen of aan het plafond.

DVD Player-2

In auto’s met voldoende plaats op de middenconsole is het heel goed mogelijk een DVD-speler te monteren. Je hebt er gewoon een geschikte houder voor nodig. (Beeldbron: Valdemars Magone / unsplash)

Als je de speler in de middenconsole wilt monteren, moet je een extra houder kopen. Zorg ervoor dat je de speler óf niet vooraan zet, óf dat je de mogelijkheid hebt het scherm helemaal uit te zetten zodat het je niet stoort tijdens het rijden.

Hoe monteer ik een DVD speler in de auto?

Om een DVD speler in je auto te monteren, heb je een beugel nodig. Vaak wordt bij de aankoop van een DVD-speler een beugel geleverd die je er gemakkelijk aan kunt bevestigen. Als je de DVD speler aan het plafond wilt monteren, is dat iets moeilijker. Om je een idee te geven, hebben we hieronder een video gelinkt die je kunt volgen.

Wat zijn de alternatieven voor een DVD speler voor in de auto?

Als je geen DVD speler wilt kopen, zijn er een paar alternatieven. We hebben deze alternatieven in onderstaande tabel opgesomd en hun voor- en nadelen toegelicht.

Alternatief Voordeel Nadeel
Tablet Lichtgewicht, streaming diensten Geen DVD drive, stil
Laptop Streaming diensten, DVD drive, Meerdere poorten Zwaar, meestal duurder

Tablets zijn licht en kunnen films en series afspelen van streaming diensten of het internet, maar ze hebben geen DVD drive. Laptops daarentegen hebben vaak een DVD drive en kunnen ook toegang krijgen tot het internet en streaming diensten, maar zijn meestal duurder dan een DVD speler. Afhankelijk van de prijscategorie kun je ook verschillende aansluitingen op je laptop hebben.

Welke soorten media kan ik op mijn auto DVD speler afspelen?

Met het DVD station kun je een gewone DVD op de speler afspelen. Wil je echter Blue-Ray spelen, dan moet je er zeker van zijn dat dit op de speler is aangegeven, anders kun je alleen DVD spelen.

Je kunt veel verschillende apparaten op de USB poort aansluiten. Met een USB stick kun je opgeslagen films op de speler afspelen. Dit werkt op dezelfde manier met een SD kaart, die in de SD poort gestoken kan worden.

Je kunt ook je mobiele telefoon of laptop aansluiten en je media van streaming diensten afspelen. Je kunt ze verbinden met Bluetooth zonder kabel of met de HDMI verbinding of de USB verbinding.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies