dyson
Laatst bijgewerkt: 05-09-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

15Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

79Verzamelde opmerkingen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende stofzuigers op de markt te vinden. In deze shopgids focussen we ons echter op één van de meest toonaangevende stofzuigers van de afgelopen jaren: de Dyson stofzuiger. De stofzuigers van Dyson scoren met hun gebruiksvriendelijke bediening, hoge kwaliteit en uitstekende prestaties. Wist je al dat de Dyson stofzuiger de eerste stofzuiger zonder zak ter wereld was?

Het lijdt geen twijfel dat Dyson stofzuigers gadgets zijn die ons leven een stuk makkelijker maken. Het huis schoonmaken is van weinig mensen echt een hobby. Gelukkig zijn er apparaten die zo geavanceerd zijn als de Dyson stofzuiger, zodat je in een oogwenk klaar bent. In deze shopgids geven we je tips om de beste Dyson stofzuiger op de markt te vinden.
Belangrijk om te weten

 • Dyson biedt verschillende soorten stofzuigers op de markt aan: sledestofzuigers, steelstofzuiger, kruimelzuigers en robotstofzuigers.
 • Als je een stofzuiger wilt kopen, is het belangrijk dat je controleert welke borstels en overige accessoires mee worden geleverd. Zo kun je de stofzuiger voor verschillende ondergronden gebruiken, zoals het tapijt, parket, je bank of auto.
 • Als je een Dyson stofzuigers wilt kopen, moet je ook kijken naar het vermogen, de beheersbaarheid en de capaciteit van het stofreservoir dat je nodig hebt.

Onze selectie: De beste Dyson stofzuigers op de markt

De stofzuigers van Dyson staan bekend vanwege hun innovatieve technologie, eenvoudige bediening en enorme vermogen. Het schoonmaken van je huis was nog nooit zo belangrijk. Dyson stofzuigers zijn er in verschillende soorten en maten. Om je te helpen het beste model te vinden, hebben we hieronder een selectie met onze favoriete Dyson stofzuigers gemaakt. Zo ontdek je binnen een oogopslag wat de beste stofzuigers van Dyson zijn:

De beste Dyson sledestofzuiger

Wil je een nieuw Dyson stofzuiger kopen? De Dyson Cinetic Big Ball Parquet kan zichzelf rechtop zetten als deze omver gevallen is. Met de verlengbare buis is het mogelijk om eenvoudig moeilijk bereikbare plekken schoon te maken.

De flexibele parketborstel is ideaal voor harde ondergronden. De stofzuiger heeft een vermogen van 700 watt en een snoerlengte van 6,6 meter, zodat je je gemakkelijk door het huis verplaatst. Het apparaat heeft een sterke zuigkracht en is eenvoudig wendbaar. Wat wil je nog meer?

De beste Dyson steelstofzuiger


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

De Dyson V7 Animal Extrastofzuiger is eigenlijk een steelstofzuiger en kruimelzuiger in één. De stofzuiger is draadloos en dus zeer eenvoudig door het hele huis te gebruiken. Zo hoef je nooit meer te vechten met een snoer en het vinden van verschillende stopcontacten.

De stofzuiger is zeer compleet en wordt met de nodige accessoires geleverd. Het apparaat is ook geschikt om dierenharen te verwijderen. Met een geluid van 85 decibel maakt de stofzuiger helaas meer lawaai dan gemiddeld. Let daarop bij je aankoop.

De beste Dyson kruimelzuiger


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Liever een kruimeldief? Ga dan voor de Dyson V6 Trigger kruimelzuiger. Dankzij de digitale V6 motor en 2 Tier Radial-cyclonen heeft de kruimelzuiger een hogere zuigkracht dan andere kruimelzuigers. De stofzuiger heeft daarmee voldoende vermogen om eenvoudig al het soort stof, kruimels of bijvoorbeeld glasscherven, van moeilijk te bereiken plekken te zuigen.

Ook handig als je geen zin hebt om de normale stofzuiger erbij te pakken of je auto wilt stofzuigen. Dit is geen goedkope kruimeldief, maar geloof ons, het is iedere euro waard!

De beste Dyson stofzuiger voor een voordelige prijs


AffiliateLink


Dyson V6 Slim Extra

Tijdelijk niet leverbaar

Ben je nieuwsgierig naar de stofzuigers van Dyson maar wil je niet gelijk een fortuin betalen? Dan is de Dyson V6 Slim Extra een interessante optie voor jou. Het prijskaartje van dit model is goedkoper dan de andere modellen. Toch doet het model niet onder voor de gemiddelde, duurdere stofzuigers. De steelstofzuiger is geheel snoerloos, waardoor je je huis een stuk makkelijker schoonmaakt.

De direct aangedreven vloerzuigmond zorgt voor een perfect resultaat op zowel harde als zachte vloeren. Hoewel het niet het meest krachtige model van Dyson is, is dit een perfecte stofzuiger om je dagelijkse schoonmaak-taken mee te voldoen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over Dyson stofzuigers

Hoewel alle stofzuigers op het eerste gezicht misschien dezelfde functies lijken te bieden, is de waarheid toch dat elk merk hard strijdt om zich te onderscheiden van de concurrentie. Hetzelfde geldt voor Dyson. Dit maakt dat het merk haar uiterste best doet om de beste modellen op de markt te bieden. Om je te helpen de beste Dyson stofzuiger te vinden, geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen over dit product.

lachende vrouw met stofzuiger in handen wegkijken

Dyson Stofzuigers zijn er in verschillende soorten en maten: sledestofzuigers, steelstofzuiger, kruimelzuigers en robotstofzuigers.
(Bron: Lightfieldstudios: 114778137/ 123rf.com)

Welke soorten Dyson stofzuigers zijn er?

Dyson biedt verschillende soorten stofzuigers aan op de markt, ieder ontworpen om aan specifieke schoonmaakbehoeften te voldoen. Alle soorten hebben echter met elkaar gemeen dat ze een zeer krachtige zuigkracht bieden en zeer comfortabel in gebruik zijn. Hieronder vind je de verschillende soorten stofzuigers van Dyson en hun belangrijkste kenmerken:

 • Snoerloze Dyson steelstofzuigers. Het grootste voordeel is dat de snoerloze stofzuigers van Dyson geen stopcontact nodig hebben om te werken. Ze zijn uitgerust met een accu die, eenmaal leeg, eenvoudig opgeladen wordt op het oplaadstation.
 • Dyson sledestofzuigers. Op het eerste gezicht lijken deze Dyson stofzuigers misschien op normale stofzuigers. Het ontwerp is echter hetgeen wat de Dyson stofzuiger onderscheidend maakt. Een van de eigenaardigheden is dat de stofzuiger zichzelf rechtop zet als deze omver gevallen is. Dankzij de cycloon-technologie zeg je bovendien vaarwel tegen vuile filters om te wassen, omdat die er niet zijn.
 • Dyson kruimelzuigers. De kruimeldieven van Dyson onderscheiden zich door hun enorme zuigkracht. Het compacte en lichte formaat maakt het stofzuigen veel comfortabeler en sneller. Door de grootte van het apparaat krijg je makkelijker toegang tot de moeilijkste hoeken.
 • Dyson robotstofzuigers. Het voordeel van de robotstofzuigers van Dyson is dat je er niet zelf achter hoeft te staan. Sterker nog, je hoeft niet eens thuis te zijn om het apparaat zijn werk te laten doen. Door  de werking van de stofzuiger van tevoren in te plannen, zorgt het apparaat ervoor dat je huis schoon blijft. Zo kom je altijd in een net huis thuis.

Zoals je ziet, zijn er verschillende soorten Dyson stofzuigers waar je uit kunt kiezen. Wil je een Dyson stofzuiger kopen? Bedenk dan van tevoren welk model het beste bij je past zodat je het meeste uit je aankoop zult halen.

dyson stofzuiger op de vloer

Dyson biedt verschillende soorten stofzuigers aan op de markt, ieder ontworpen om aan specifieke schoonmaakbehoeften te voldoen.
(Bron: Tabbynera: 30119947113/ Flickr.com)

Hoe werken Dyson stofzuigers?

Elk type Dyson-stofzuiger maakt gebruik van een andere technologie. Eén ding dat alle soorten echter met elkaar gemeen hebben is dat ze een zeer krachtige zuigkracht bieden. De sledemodellen werken volgens de Ball-technologie. Deze technologie wordt zo genoemd omdat het stofzuigers zijn die geen wielen hebben, maar een bal die draait om het apparaat soepel te laten bewegen.

Ook de steelstofzuigers werken met een geavanceerde technologie. Het cycloon-systeem gebruikt zeer krachtige centrifugaalscheiders die zelfs het kleinste vuil en stof kunnen opvangen. Hierdoor is er geen stofzuigerzak meer nodig. De eerste Dyson stofzuiger was daarmee een revolutionair apparaat dat ervoor zorgde dat de dagelijkse ergernis van stofzuigers die hun zuigkracht verliezen in één klap was opgelost.

Op welke soorten oppervlakken kun je een Dyson-stofzuiger gebruiken?

Dyson stofzuigers onderscheiden zichzelf van andere merken doordat ze zijn ontworpen om op elk type vloer te worden gebruikt. Dit betekent dat ze niet alleen zeer geschikt zijn voor de hardste vloeren, maar ook voor andere, zachtere ondergronden zoals tapijten. De apparaten hebben meestal een dubbel systeem dat ieder soort vuil verwijdert: van het meest aangekoekte vuil tot het fijnste stof.

stofzuigen woonkamer tapijt

Dyson stofzuigers onderscheiden zich van andere merken doordat ze zijn ontworpen om op elk type vloer te worden gebruikt.
(Bron: Tabbynera: 33140667980/ 123rf.com)

Hoe lang kun je een draadloze Dyson stofzuiger gebruiken?

Je zou denken dat de aankoop van een snoerloze ​​stofzuiger die niet afhankelijk is van stroom altijd een goed idee is. Toch zijn er mensen die hier over twijfelen. Een van de meest voorkomende twijfels houdt verband met de duur dat je zo’n stofzuiger achter elkaar kunt gebruiken. Hoewel het antwoord op deze vraag volledig afhangt van het model, varieert de duur meestal tussen de 40 en 60 minuten.

Hoe leeg ik het stofreservoir van een Dyson stofzuiger?

Als je het stofreservoir van een Dyson stofzuiger wilt legen is het belangrijk dat je weet hoe je dit moet doen, om te voorkomen dat het vuil zich over je vloer verspreidt. Toch gaat dit een stuk makkelijker dan het vervangen van een stofzuigerzak. Dit is een van de grootste voordelen van een Dyson stofzuiger.

Je leegt de nieuwste Dyson stofzuiger zelfs met slechts één aanraking. Dit betekent dat een simpele manoeuvre voldoende is om het stof en ander vuil in de prullenbak te laten verwijderen. Erg hygiënisch dus! Het beste van alles is dat je niet eens met het vuil in aanraking hoeft te komen. Vind je dat moeilijk om te geloven? Kijk dan eens naar de video verderop in deze shopgids.

dyson stofzuiger binnen

Het lichte gewicht van Dyson kruimelzuigers maakt het schoonmaken van je huis een stuk gemakkelijker. 
(Bron: Dannytu: 95622080/ Flickr.com)

Maken Dyson stofzuigers veel lawaai?

Een van de meest opvallende eigenschappen van de Dyson stofzuigers is hun lage geluidsniveau. Dat is niet geheel onbelangrijk. Hoe vaak ben je niet met een slecht humeur wakker geworden door de buurman die zijn huis aan het stofzuigen is? Een stofzuiger die veel lawaai maakt is vervelend. Het is daarom raadzaam om een zo stil mogelijk model te kopen.

Het geluidsniveau van Dyson stofzuigers varieert en hangt grotendeels af van het ontwerp en het vermogen van de stofzuiger. Over het algemeen hebben Dyson-stofzuigers een geluidsniveau van tussen de 70 en 80 decibel. Het kan dus niet worden gezegd dat het superstille machines zijn. Om een ​​stofzuiger als stil te beschouwen, moet het geluidsniveau lager zijn dan 70 dB.

Welke Dyson stofzuiger is het beste om mijn auto schoon te maken?

Dyson biedt verschillende modellen aan om speciale ondergronden te stofzuigen, zoals bijvoorbeeld voor het schoonmaken van je bank of auto. In deze gevallen zijn de kruimelzuigers van Dyson de beste optie. De kruimeldieven zijn zeer eenvoudig te hanteren en erg licht van gewicht. Bovendien hebben ze een sterke zuigkracht. Ze hebben daarnaast vaak de nodige accessoires om bijvoorbeeld ingebed vuil of dierenhaar te verwijderen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je overweegt om een ​​Dyson stofzuiger te kopen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aankoopcriteria. Het juiste model kiezen kan lastig zijn, vooral als je geen groot fan van stofzuigen bent. Maar maak je geen zorgen, want hieronder laten we zien met welke factoren je rekening moet houden bij de aankoop van een Dyson stofzuiger:

Ontwerp en beheerbaarheid

Een van de eerste vragen die je voor jezelf moet beantwoorden is: Wat voor soort Dyson-stofzuiger wil je kopen? Het ontwerp zal nauw verband houden met de beheersbaarheid van het apparaat. Je kunt kiezen uit de volgende soorten Dyson stofzuigers:

 • Dyson sledestofzuigers. Sledestofzuigers lijken het meest op ‘normale’ stofzuigers. Ze hebben een stofzuigerslang en een bak die over de grond rolt. Om te functioneren, moet de stofzuiger op het elektriciteitsnet zijn aangesloten. Dyson speelt een belangrijke rol in de verbetering van dit soort stofzuigers. Zo hebben de Dyson sledestofzuigers geen filters, zodat je deze ook niet steeds schoon hoeft te maken.
 • Snoerloze Dyson stofzuigers. Als je op zoek bent naar een snoerloos model dat eenvoudig te hanteren is, dan zijn de draadloze stofzuigers van Dyson iets voor jou. Het grote voordeel van deze modellen is dat je ze gemakkelijk door het hele huis beweegt. Ze zijn licht zijn en dus eenvoudig te hanteren, aangezien ze meestal maar rond de 3 kilo wegen.
 • Dyson kruimelzuiger. De kruimeldieven van Dyson bieden je net zoveel mobiliteit als de snoerloze stofzuigers en gaan zelfs nog een stapje verder dan dat. Ze hebben niet alleen geen snoer nodig, ze zijn ook veel lichter en compacter, waardoor ze ideaal zijn om snel iets op te zuigen.
 • Dyson robotstofzuiger. Het mooie van robotstofzuigers is dat ze volledig zelfstandig werken. Dit betekent dat je kunt koken, werken of televisie kunt kijken terwijl de robot je huis schoonmaakt. Handig, toch?

En jij? Welk soort Dyson stofzuiger past het beste bij jou? Maak een keuze voordat je een Dyson stofzuiger koopt om zoveel mogelijk uit het apparaat te halen.

dyson vacuümgreep

Het voordeel van Dyson robotstofzuigers is dat ze volledig zelfstandig werken. Dit betekent dat je kunt koken, werken of televisie kunt kijken terwijl de robot je huis schoonmaakt.
(Bron: Roguefotos: 5541865994/ Flickr.com)

Vermogen

Het vermogen van een Dyson stofzuiger is een kenmerk dat verband houdt met de efficiëntie van de stofzuiger. Hoe hoger de zuigkracht, hoe sneller je met schoonmaken klaar zult zijn. Wie wil dat nou niet? Het vermogen hangt af van het model. Voor draadloze stofzuigers van Dyson varieert het maximale vermogen van 100 tot 350 watt. Omdat ze niet op de stroom zijn aangesloten, zijn ze iets minder krachtig dan de Dyson sledestofzuigers.

De sledemodellen hebben daardoor een betere zuigkracht. De sledestofzuigers van Dyson kunnen gemiddeld een vermogen van 700 watt bereiken. Over het algemeen kun je de kracht van de stofzuiger op verschillende niveaus aanpassen, om zo de meest geschikte kracht voor elke soort ondergrond en type vuil te selecteren.

Capaciteit van het stofreservoir

Als je een Dyson stofzuiger met een grotere tank koopt, betekent dat natuurlijk dat je deze minder vaak hoeft te legen. Om erachter te komen wat het beste formaat voor jou is, kun je het beste naar de grootte van je huis kijken, of bedenken hoe vaak je de stofzuiger wilt gebruiken. Dyson biedt modellen aan met een tankinhoud van circa 0,5 tot 1,6 liter.

Energieverbruik

Sinds 2014 is het verplicht dat alle stofzuigers een energielabel hebben. In eerste instantie kregen elektrische apparaten een label van A tot G. De A staat daarbij voor een lager verbruik, terwijl het G-label gebruikt wordt voor de minst efficiënte apparaten met het hoogste energieverbruik. 

Op het label staat ook duidelijk aangegeven hoeveel energie het apparaat gemiddeld per jaar verbruikt.

De stofzuiger valt niet binnen de groep van de elektronische apparaten die de meeste energie in een huishouden verbruiken, aangezien je het apparaat niet dagelijks gebruikt. Het verbruik is daardoor niet vergelijkbaar met dat van een koelkast of wasmachine. Je ziet daarom misschien niet direct grote besparingen door te kiezen voor een Dyson stofzuiger met een A-label. Echter, is dit op de lange termijn niet alleen beter voor je portemonnee, maar vooral voor het milieu.

Samenvatting

Een stofzuiger van Dyson wordt door veel consumenten gezien als een waardevolle aanvulling in het huishouden. De stofzuigers van Dyson staan bekend vanwege hun innovatieve technologie, eenvoudige bediening en enorme vermogen. Daar hoort helaas ook een passend prijskaartje bij. Het is daarom belangrijk de Dyson stofzuiger te kopen die het beste bij je past.

Dyson stofzuigers onderscheiden zich van andere stofzuigers door de afwezigheid van filters en het gemakkelijk legen van de tank. Het merk is een van de voorlopers op het gebied van de stofzuiger. De geavanceerde technologie van de apparaten vertaalt zich in een efficiënte en moeiteloze manier van stofzuigen.

Vond je onze shopgids over Dyson stofzuigers interessant? We zijn benieuwd naar jouw mening! Laat hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media met je vrienden en familie.

(Bron van de header afbeelding: Roguefotos: 5541865994/ Flickr.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies