Scheerapparaat
Laatst bijgewerkt: 25-08-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

19Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

84Verzamelde opmerkingen

Scheerapparaten zijn al een tijdje op de markt verkrijgbaar. Vroeger werden ze vooral door mannen gebruikt om huidirritaties te voorkomen, die kunnen ontstaan bij het gebruik van traditionele scheermesjes. Tegenwoordig gebruiken echter ook veel vrouwen een elektrisch scheerapparaat om snel en gemakkelijk de verschillende delen van hun lichaam te ontharen.

Met een elektrisch scheerapparaat verwijder je eenvoudig lichaamshaar zonder wondjes of pijn. Ze zijn snel, effectief, schoon en pijnloos. Sommige apparaten zijn zelfs geschikt voor onder de douche. Benieuwd naar de beste modellen op de markt? In deze shopgids vertellen we je alles wat je moet weten over elektrische scheerapparaten voor vrouwen.
Belangrijk om te weten

 • Met een elektrische scheerapparaat, ook wel ladyshave genoemd, scheer je op een volledig pijnloze manier en met veel minder kans op irritatie en wondjes. Bovendien hoef je niet langer niet-recyclebaar plastic afval te gebruiken en bespaar je op de lange termijn geld, aangezien je niet langer steeds nieuwe scheermesjes hoeft te kopen.
 • Sommige vrouwen denken dat de haartjes door het scheren met een elektrisch scheerapparaat harder en donkerder worden, maar dat is een fabeltje, zo blijkt uit onderzoek.
 • Als je een scheerapparaat koopt, zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. We raden je bijvoorbeeld aan goed na te denken over je haar- en huidtype, de manier waarop je het apparaat wilt gebruiken en de stroomvoorziening van het scheerapparaat.

Onze selectie: De beste scheerapparaten op de markt

Om je te helpen het scheerapparaat te vinden dat het beste bij je past, hebben we een selectie gemaakt met de beste scheerapparaten die op de markt verkrijgbaar zijn. Hierbij hebben we rekening gehouden met verschillende factoren, zoals hun prestaties, de reputatie van het merk, kracht, prijs en meegeleverde accessoires. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Het scheerapparaat met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De SatinShave Advanced BRL140/00 ladyshave van Philips is absoluut onze favoriet. Het elektrische scheerapparaat biedt een gladde en zachte scheerbeurt voor je benen en de rest van je lichaam. Wij zijn helemaal fan!

Je verwisselt eenvoudig de verschillende scheerhoofden. Het apparaat is draadloos en zeer eenvoudig te gebruiken. Het opladen ervan duurt vrij lang, maar dan gaat hij ook lang mee voordat de batterij weer leeg is.

Het beste 3-in-1 scheerapparaat

De Braun Silk-épil elektrische Lady Shaver 5-560 is een draadloos en oplaadbaar 3-in-1 scheerapparaat, trimmer en scrubsysteem voor gebruik op de benen, oksels en bikinilijn. Het apparaat wordt geleverd met 3 extra opzetstukken: scrub-opzetstuk, glij-opzetstuk en trimmer-opzetstuk.

Je kunt hem op elk gewenst moment gebruiken, zowel onder de douche als daarbuiten. Het scheerapparaat ligt lekker in de hand en maakt weinig geluid.

Het meest ergonomische scheerapparaat


Tijdelijk niet leverbaar

Het elektrische scheerapparaat van AEG heeft een ergonomische behuizing met een handige aan- en uit-schakelaar. Het apparaat ligt zeer goed in de hand en is eenvoudig te hanteren. Zo scheer je grondig en zacht je benen en zelfs de gevoeligste lichaamsdelen zoals je oksels en bikinilijn.

Het apparaat is bruikbaar onder de douche en is draadloos. Er zijn waarschijnlijk betere apparaten, maar voor deze prijs mag je dit apparaat van AEG eigenlijk niet laten liggen.

Het beste scheerapparaat voor onder de douche

Met de Silk’n LadyShave van BaByliss scheer je moeiteloos tot vlak op de huid zonder haartjes te missen. Het elektrisch scheerapparaat is zeer compact en daarom ook praktisch voor op reis. Het apparaat werkt op oplaadbare batterij en is dus draadloos.

Met hem trim-opzetstuk kun je bovendien haartjes trimmen op specifieke lichaamsgebieden. Het apparaat is waterdicht en kan dus tegen waterspetters waardoor je het gemakkelijk meeneemt onder de douche.

Shopgids: Alles wat je moet weten over scheerapparaten

Tijdens het schrijven van dit artikel, zijn we erachter gekomen dat er veel onwetendheid en verkeerde overtuigingen over elektrische scheerapparaten bestaan. Om je te helpen het scheerapparaat te vinden dat het beste bij je past, beantwoorden we hieronder de meest gestelde vragen die worden gesteld door mensen die overwegen een elektrisch scheerapparaat aan te schaffen.

Voor mensen met een droge huid zijn er elektrische scheerapparaten met vochtinbrengende strips die de huid onmiddellijk na het scheren kalmeren.
(Bron: Belchonok: 97721868/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van een elektrisch scheerapparaat v.s. scheermesjes?

Scheermesjes hebben het voordeel dat ze erg goedkoop zijn, hoewel ze je dwingen om regelmatig reserveonderdelen te kopen als de mesjes verslijten. Uiteindelijk, kosten scheermesjes op de lange termijn dus meer. Daarnaast zijn de plastic onderdelen die voor scheermesjes worden gebruikt moeilijk te recyclen. De voordelen van een elektrisch scheerapparaat, ook wel ladyshave genoemd, zijn daarnaast als volgt:

 • Elektrische scheerapparaten veroorzaken geen geïrriteerde huid of snijwondjes.
 • Je hoeft de mesjes niet steeds te vernieuwen, dus zelfs als de investering op het begin hoger is, bespaar je hiermee op de langere termijn.
 • De meeste modellen kunnen zowel onder de douche als daarbuiten gebruikt worden.
 • Met een elektrisch scheerapparaat scheer je snel en eenvoudig.
 • Normaal gesproken worden ze inclusief verschillende koppen geleverd, die zijn aangepast aan de verschillende delen van het lichaam.
 • Ze zijn gemakkelijk schoon te maken.

Hoe werkt een elektrisch scheerapparaat voor vrouwen?

Elektrische scheerapparaten voor vrouwen zijn eenvoudig te gebruiken en erg intuïtief. Er kan eigenlijk niets misgaan, aangezien ze, in tegenstelling tot de traditionele scheermesjes, de huid niet snijden of irriteren. Het belangrijkste is dat je bij het scheren altijd in de richting van het haar meebeweegt. Op die manier zal de scheerbeurt snel en pijnloos zijn zijn.

Als je mee beweegt in de richting van de haargroei, voorkom je bovendien dat je last krijgt van ingegroeide haartjes. Hoewel het apparaat geen irritaties op de huid veroorzaakt, raden we toch af om deze heel snel en herhaaldelijk over hetzelfde gebied te halen. Het is het beste om je huid voldoende te laten rusten voordat je je opnieuw gaat scheren.

Elektrische scheerapparaten zijn gemakkelijk schoon te maken, omdat je ze direct onder stromend water kunt houden om haarresten te verwijderen. 
(Bron: Belchonok: 97750846/ 123rf.com)

Welke soorten elektrische scheerapparaten zijn er?

Er zijn in principe twee soorten elektrische scheerapparaten voor vrouwen, namelijk enerzijds de modellen met mesjes en anderzijds de modellen met een roterende scheerkop. Deze twee soorten verschillen zowel qua uiterlijk als qua scheertechnologie. We kunnen je niet vertellen wat de beste optie is, aangezien dit afhangt van je persoonlijke voorkeuren. Hieronder lees je waarom:

 • Scheermesjes: Dit type scheerapparaat komt het meest voor bij het vrouwelijke publiek. De mesjes passen zich aan, aan de contouren van het lichaam. Ze hebben roterende messen onder een metalen gaas. Terwijl de machine over de huid glijdt, komt het haar in het gaas en wordt het door de mesjes afgeschoren.
 • Roterende scheerkop: Roterende scheerapparaten hebben verschillende cirkelvormige mesjes die in een bepaalde richting draaien. In tegenstelling tot scheermessen hebben deze geen beschermend gaas en gebeurt het scheren direct op de huid. Ze werken over het algemeen iets minder snel, maar irriteren ook de huid minder.

Wat is beter, een scheerapparaat of een trimmer?

Het eerste dat je moet weten, is dat, hoewel veel mensen ze verwarren, een scheerapparaat en een trimmer niet hetzelfde zijn en zeker niet dezelfde functie hebben. Om deze reden is het niet moeilijk om deze vraag te beantwoorden. Een scheerapparaat is ontworpen om het haar af te scheren, terwijl een trimmer de mogelijkheid biedt om de haarlengte te kiezen die je wilt behouden.

Haartrimmers worden over het algemeen vaker gebruikt door mannen, die ze gebruiken om het haar op de romp of benen te trimmen. Veel vrouwen gebruiken ze echter ook om hun intieme gebied te scheren, waardoor er een paar millimeter haar overblijft. Afhankelijk van wat voor soort scheerbeurt je wilt, zul je dus voor het ene of het andere product kiezen.

Een ladyshave met accu geeft je meer vrijheid, maar met een variant met draad hoef je je geen zorgen te maken of deze leeg raakt.
(Bron: Belchonok: 97791723/ 123rf.com)

Kun je een scheerapparaat gebruiken voor de gevoelige huid, zoals je oksels en de intieme zone?

Zeker! Sterker nog, daar zijn de meeste scheerapparaten special voor ontworpen. Veel vrouwen nemen het scheren van de meest kwetsbare gebieden, zoals de oksels of de intieme zone, op in hun dagelijkse routine. Omdat traditionele scheermesjes schadelijk kunnen zijn op deze plekjes, is het een geweldige optie om een elektrisch scheerapparaat te gebruiken en zo ieder risico te vermijden.

Een ander punt in het voordeel van een elektrisch scheerapparaat is dat deze vaak speciale accessoires voor de gevoelige gebieden bevat. Toch raden we je aan ook met een elektrisch scheerapparaat extra voorzichtig te zijn, want als je te veel op hetzelfde gebied aandringt, te hard drukt of probeert de haartjes in de tegenovergestelde richting van de natuurlijke groei te scheren, kun je last krijgen van huidirritaties.

Wat is het verschil tussen scheerapparaten voor vrouwen en mannen?

Het belangrijkste verschil, althans met het blote oog, is het ontwerp. Scheerapparaten voor vrouwen zijn meestal verkrijgbaar in zachtere tinten. Bovendien bieden de scheermessen voor mannen doorgaans een gladdere scheerbeurt, omdat veel mannen ze elke dag gebruiken om hun baard te scheren, naast andere baardverzorging, en een perfecte afwerking nodig hebben.

Bovendien zijn scheerapparaten voor vrouwen doorgaans zachter voor de huid, aangezien de huid van de vrouw over het algemeen kwetsbaarder is dan die van de man. Tegelijkertijd bevatten de apparaten voor vrouwen vaak accessoires die speciaal zijn ontworpen om zich aan te passen aan de vormen van het vrouwelijke lichaam en de gebieden die vrouwen vaker scheren dan mannen.

Bovendien zijn scheerapparaten voor vrouwen doorgaans zachter voor de huid, aangezien de huid van de vrouw over het algemeen kwetsbaarder is dan die van de man.
(Bron: Samborskyi: 117125361/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Misschien ben je zover gekomen in deze shopgids, zonder precies te weten welk scheerapparaat je moet kopen. Veel modellen lijken nu eenmaal op elkaar. Mogelijk is het nog niet helemaal duidelijk met welke criteria je rekening moet houden om geen spijt van je aankoop te krijgen. Naar onze mening zijn de belangrijkste factoren waar je op moet letten de volgende:

Haar- en huidtype

Het is belangrijk dat je nadenkt over welk type huid (droog, gevoelig of stevig) en haar (zacht, droog of dun) je hebt voordat je een scheerapparaat koopt. Er zijn bijvoorbeeld opties waarvan de mesjes van hypoallergeen staal zijn gemaakt. Deze zijn ideaal voor mensen met een zeer gevoelige huid, omdat ze de kans op irritaties verkleinen.

Voor mensen met een droge huid zijn er scheermessen met vochtinbrengende strips die de huid onmiddellijk na het scheren kalmeren. Afhankelijk van het type en de hoeveelheid haar dat je wilt scheren, is het belangrijk dat je ook let op de kracht van het apparaat. Een scheerapparaat dat niet aan je persoonlijke behoeften voldoet, is een verspilling van tijd en geld.

Het is belangrijk dat je nadenkt over welk type huid (droog, gevoelig of stevig) en haar (zacht, droog of dun) je hebt voordat je een scheerapparaat koopt.
(Bron: Belchonok: 97710430/ 123rf.com)

Ontwerp

Ook het ontwerp van een scheerapparaat is van belang. Niet alleen wilt het oog wat, maar nog belangrijker is dat het bijdraagt ​​aan het gebruik van het scheerapparaat. Er zijn scheerapparaten op de markt met ergonomische ontwerpen waarvan de handgreep zich perfect aanpast aan de vorm van de hand en waarvan de kop iedere hoek van het vrouwelijk lichaam bereikt.

Als het scheermes niet prettig te gebruiken is, is het heel goed mogelijk dat je het niet lang gebruikt en dat het apparaat al snel onderin een la terecht komt. Het is bovendien van cruciaal belang dat het scheerapparaat gemakkelijk op te bergen en schoon te maken is. Het kan geen kwaad om een ​​stoffen tas of hoes te gebruiken, zodat je het apparaat op vakantie mee kunt nemen zonder dat het beschadigt.

Gewenst gebruik

Het is verder belangrijk dat je nadenkt over waar je het apparaat precies voor nodig hebt. Wil je het gebruiken voor een specifiek deel van het lichaam of voor je hele lichaam? In het eerste geval raden we je aan een apparaat te kopen dat specifiek voor dat lichaamsdeel is ontworpen. In het laatste geval kun je kiezen voor een apparaat dat verschillende scheerhoofden bevat die zich aanpassen aan de vorm van je lichaam.

Een completer scheermes hoeft niet per se beter te zijn. Als je op zoek bent naar een scheermes voor de bikinilijn, is het overbodig om een machine te kopen met veel koppen die je toch nooit zult gebruiken. Als je daarentegen een veelzijdiger scheerapparaat wilt, raden we je aan om voor een van de multifunctionele modellen te kiezen.

Roterende scheerapparaten hebben verschillende cirkelvormige mesjes die in een bepaalde richting draaien.
(Bron: Belchonok: 97721802/ 123rf.com)

Stroomvoorziening

Vrijwel alle elektrische scheerapparaten die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn, of het nu voor mannen of vrouwen is, zijn draadloos. Toch kan de stroomvoorziening variëren, aangezien er machines zijn die met een accu werken en andere met batterijen. Beide opties hebben voor- en nadelen.

Bij scheerapparaten op batterijen ben je niet afhankelijk van een stopcontact. Bovendien hebben deze modellen het voordeel dat batterijen bijna overal kunnen worden gekocht. Accu’s hebben daarentegen een langere levensduur, maar moeten regelmatig worden opgeladen. Als je voor deze tweede optie kiest, raden we je aan op zoek te gaan naar een scheerapparaat dat lang mee gaat op een volle accu.

Geschikt voor onder de douche

Het makkelijkste is als je een scheerapparaat koopt dat zowel geschikt is voor onder de douche als daarbuiten. Het prijsverschil is vaak nihil en de modellen waarmee je kunt scheren tijdens het douchen of in bad, bieden tal van extra voordelen:

 • Met een scheerapparaat voor onder de douche bespaar je veel tijd, omdat je je onder de douche kunt scheren, terwijl je bijvoorbeeld wacht op een haarmasker dat in moet trekken.
 • Ongeacht of je normaliter altijd op een droge plek scheert, kun je met een waterdicht scheerapparaat af en toe ook in bad scheren wanneer dat goed uitkomt.
 • Het apparaat wordt niet beschadigd bij aanraking met water. Je kunt het scheerapparaat dus gewoon opbergen zonder bang te hoeven zijn dat de motor na verloop van tijd kapot gaat.
 • Waterdichte scheerapparaten zijn gemakkelijker schoon te maken, omdat je ze direct onder de kraan kunt houden om haarresten te verwijderen.

Scheren onder de douche bespaart je ‘s ochtends niet alleen tijd, het zorgt er ook voor dat je huid ontspant door het warme water. Zo scheer jij je gemakkelijk glad, zonder de huid te veel te belasten en verdwijnen alle haartjes direct in het doucheputje.

Samenvatting

Vroeger werden elektrische scheerapparaten vooral door mannen gebruikt om huidirritaties die worden veroorzaakt door niet-elektrische scheermesjes te voorkomen. Tegenwoordig gebruiken echter ook veel vrouwen een elektrisch scheerapparaat om snel en gemakkelijk hun lichaam te ontharen. Met een scheerapparaat verwijder je eenvoudig lichaamshaar zonder wondjes of pijn.

De meeste modellen kunnen zowel onder de douche als daarbuiten gebruikt worden. Normaal gesproken worden ze inclusief meerdere koppen geleverd, die zijn aangepast aan de verschillende delen van het lichaam. Je hoeft niet bang te zijn dat je haar sterker of donkerder wordt dan wanneer je het er bij de wortels uit trekt. Dat zijn niets anders dan mythen!

Benieuwd geworden naar de werking van scheerapparaten voor vrouwen? Laat het ons weten in de comments hieronder! Vond je onze shopgids interessant? Deel het dan op social media met je vrienden en familie!

(Bron van de header afbeelding: Belchonok: 97750560/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies