Laatst bijgewerkt: 26-10-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

19Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

103Verzamelde opmerkingen

Als onze kinderen groter worden en de kinderwagen te klein wordt, is het interessant om naar een driewieler te gaan kijken. Een driewieler is de perfecte tool om kinderen te laten wennen aan de trapbeweging van een fiets. Soms voelt een kind zich echter beperkt door de beperkingen van de traditionele driewieler, waarbij het kind moet trappen, zich moet afzetten op de grond of afhankelijk is van een ander die hem vooruit duwt.

Een elektrische driewieler is in die gevallen een geweldig alternatief. Het is een veilige manier voor kinderen om plezier te hebben en van de ene naar de andere plaats te komen. Het is ook een leuke en praktische manier om de motorische vaardigheden te stimuleren. In deze shopgids vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste elektrische driewieler voor je kinderen te kopen.
Belangrijk om te weten

 • Elektrische driewielers zijn driewielige voertuigen die worden aangestuurd door een elektrische motor. De driewielers rijden op schone energie. Dat wil zeggen dat ze geen koolstofdioxide (CO2) uitstoten omdat ze op batterijen werken. Het zijn dus ecologische voertuigen die het milieu respecteren.
 • Driewielers zijn dankzij het stabiele ontwerp voor veel kinderen het eerste voertuig om op te rijden. Kinderen vermaken zich goed en verbeteren hun motorische vaardigheden wanneer ze op een driewieler zitten. Met een elektrische driewieler krijgen zij de kracht om snel en overal naar toe te gaan.
 • Bij het kopen van een elektrische driewieler voor kinderen is het raadzaam om rekening te houden met verschillende criteria. Zo is het belangrijk om te kijken naar het materiaal, de oplaadtijd en de duur van de batterijen, de snelheid, voor welke leeftijden de driewieler geschikt is en of het model een afstandsbediening heeft. Het loont om een ​​elektrische driewieler van goede kwaliteit te kiezen die veel jaren meegaat, ook al kost het model in eerste instantie misschien wat meer geld.

Onze selectie: De beste elektrische driewielers op de markt

Hieronder vind je een lijst met onze favoriete elektrische driewielers die op de markt verkrijgbaar zijn. In de lijst vind je van elk product een uitgebreide beschrijving, zodat je de verschillende modellen eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Deze informatie helpt je om te beslissen wat de meest geschikte elektrische driewieler voor je kinderen is.

De elektrische driewieler met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Deze onder licentie gemaakte mini BMW S1000RR elektrische driewieler is geschikt voor kinderen vanaf ca. 1,5 tot ongeveer 3 jaar. De motor is uitgerust met een 6 volt accu en heeft een snelheid van ongeveer 3 km.

De elektrische kindermotor rijdt vooruit door het voetgaspedaal in te drukken. Het is een klein model, vergelijkbaar met een looptmotor. Je kind kan de motor binnen en buiten gebruiken. Ook fijn is dat het geen onnodig lawaai maakt.

De beste elektrische driewieler voor snelle jongens en meiden

Je kind zal zich een echte raceheld voelen met de Crazy Cart ST elektrische driewieler van Razor. De cart heeft een maximale snelheid van 19 km per uur. Je kunt met de Crazy Cart rijden als een go cart, maar wanneer je de drift hendel omhoog haalt, kun je echt driften.

Je kunt achteruit, zijwaarts, diagonaal en alles daar tussenin. De cart heeft een prachtig design. Je kind zal zich hier urenlang mee vermaken.

De hippe elektrische scooter

Deze chique scooter is een echte blikvanger. De elektrische driewieler van Safi Line heeft een elektromotor van 12V en kan een maximale snelheid van 5 tot 6 km per uur bereiken. Dat is snel genoeg voor kinderen en comfortabel voor ouders, die zo comfortabel naast het scootertje kunnen lopen.

De scooter komt in beweging door gas te geven met het voetgaspedaal. Door een schakelaar om te zetten rij je voor- of achteruit.

De leukste elektrische driewieler voor kids die bij de politie willen


Tijdelijk niet leverbaar

Een kind vergeet zijn eerste motor nooit meer. De elektrische politiemotor van KinderCar is gegarandeerd een succes onder motorfans. De speelgoedmotor op batterijen is geschikt voor kinderen van 1 tot 3 jaar.

De elektrische driewieler met een oplaadbare accu van 6 volt is perfect om te rijden op vlakke ondergronden zoals trottoirs, asfalt, beton en tegels. Dit is echt een aanrader voor ieder kind dat ervan droomt om later bij de politie te gaan!

Shopgids: Alles wat je moet weten over elektrische driewielers

Als je een elektrische driewieler voor je kinderen koopt, helpt het om de belangrijkste aspecten van dit voertuig te kennen. Veel driewielers groeien bijvoorbeeld mee met de leeftijd en ontwikkeling van je kind, waardoor, als je hier voor kiest, je er lang plezier van hebt. Om je te helpen de driewieler te vinden die het beste bij je gezin past, vind je hieronder een lijst met de antwoorden op de meest gestelde vragen over dit plezierige voertuig.

Elektrische driewielers zijn driewielige voertuigen die worden aangestuurd door een elektrische motor en zijn daarom een variant op de traditionele driewieler.
(Bron: Esther Merbt: 421539/ Pixabay.com)

Wat is een elektrische driewieler?

Een driewieler is een driewielig vervoermiddel. Driewielers zijn stabieler dan tweewielfietsen, waardoor ze vaak het eerste voertuig zijn waar kinderen op rijden. Een driewieler heeft aan de voorzijde 1 wiel en aan de achterzijde 2 wielen. De pedalen zijn direct op de as van het voorwiel gemonteerd. Elektrische driewielers zijn de elektrische variant op de traditionele driewielers. Ze hebben een elektromotor en geven de bestuurder zo de nodige kracht om meer kilometers met minder inspanning te maken.

Wanneer kan een kind op een elektrische driewieler?

Een driewieler is een goede manier om je peuter te laten wennen aan de beweging van fietsen. Het eerste waar je rekening mee moet houden voordat je een elektrische driewieler gaat kopen, is de leeftijd van je kind. Voor baby’s en kinderen met een leeftijd tussen de 2 en 5 jaar wordt het gebruik van een loopfiets, een traditionele driewieler of een elektrische auto aanbevolen. Dit soort voertuigen zijn langzamer en helpen je gemakkelijker de bewegingen van het kind in de gaten houden.

Wil je toch een elektrische driewieler kopen, dan kun je het beste wachten tot je kind 6 of 7 jaar oud is. Over het algemeen kunnen kinderen die iets ouder zijn met de juiste voorzorgsmaatregelen ook overweg met een elektrische driewieler die bochten van 360 graden maakt en slipt. Vergeet echter niet dat elk kind zich anders ontwikkelt. We raden aan om, in het geval van twijfel, de reviews van andere kopers te raadplegen. Daar vind je vaak informatie over de geschiktheid van de fiets voor kinderen van een bepaalde leeftijd.

niña en triciclo

Het eerste waar je rekening mee moet houden voordat je een elektrische driewieler gaat kopen, is de leeftijd van het kind.
(Bron: Carolin Hernandez: 7PM8qGvPGis/ 123rf.com)

Welke voorzorgsmaatregelen gelden bij het gebruik van een elektrische driewieler?

De meeste elektrische driewielers zijn zeer stabiel en gemakkelijk te besturen. Dat komt dankzij hun driewielige ontwerp. Toch is het belangrijk om de werking van de elektrische driewieler te kennen en bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen om zo vallen of andere onlukken te voorkomen. Let naast de aanbevelingen in de instructiehandleiding van de desbetreffende fabrikant ook op de volgende tips:

 • Zorg ervoor dat kinderen beschermende kleding dragen als zij op de elektrische driewieler rijden.
 • Het is belangrijk dat kinderen altijd een helm dragen en bij voorkeur elleboog- en/of kniebeschermers gebruiken.
 • Kies een rustige plek om te rijden en vermijd plaatsen waar andere voertuigen met een hoge snelheid voorbij rijden.
 • Let goed op de maximale snelheid en pas deze aan op de leeftijd en vaardigheden van het kind.
 • Verlies bij voorkeur het kind nooit uit het oog tijdens het gebruik van de elektrische driewieler.

Hoe werkt een elektrische driewieler?

Zoals de naam al doet vermoeden, werkt een elektrische driewieler op elektrische stroom. De driewieler heeft een elektromotor die tussendoor opgeladen moet worden. De meeste elektrische driewielers werken op een 6 volt accu en worden geleverd met de bijbehorende oplader. Dankzij het robuuste driewieldesign en de schokdemper zitten de kleintjes altijd veilig en comfortabel in een elektrische driewieler.

Er zit een verschil in elektrische driewielers voor kinderen en voor volwassenen. De elektrische driewielers voor volwassenen zijn meestal driewielers waarbij je zelf moet trappen, maar die worden ondersteund door een elektronisch trapondersteuning. De elektrische driewielers voor kinderen zet je aan met een druk op de knop. De kinderen hoeven dan niet te trappen.

Welke soorten elektrische driewielers zijn er?

Elektrische driewielers bestonden al eerder dan elektrische fietsen. Het eerste model elektrische driewieler dat we kennen heet de “1881 Tricycle Trouve”. Na dit model zijn er veel verschillende elektrische driewielers voor zowel baby’s, kinderen als volwassenen op de markt gebracht. Steeds weer werden er innovatieve elementen aan de driewielers toegevoegd, om de prestaties van het voertuig te verbeteren. Hieronder vind je een handige tabel waarin je ziet welke soorten elektrische driewielers er tegenwoordig op de markt te vinden zijn:

Soort elektrische driewieler Gebruik Kenmerken Prijs Vermogen
Voor kinderen Vervoer, vermaak De kleinste modellen

Kunnen weinig gewicht dragen, zijn minder snel

De lichtste modellen

50 euro of meer Motor: 250W

Batterij: 24V

Voor volwassenen Vervoer, recreatie, sport Stabieler

Versterkte structuur

Grote en stevige wielen

300 euro of meer Motor: 250W

Batterij: 48V

Tweezitter Toerisme, vervoer van passagiers of goederen 2 of 3 passagiers

Laadruimte

500 euro of meer Motor: 350W

Batterij: 36V

Transport Goederenvervoer Versterkte structuur

Kunnen meer dan 500 kg dragen

Inclusief bak om goederen te vervoeren

900 euro of meer Motor: 800W

Batterij: 48V

Voor in de bergen Geschikt voor allerlei soorten terrein: sneeuw, zand en gras Licht en wendbaar

Twee grote en stabiele voorwielen

2.000 euro of meer Motor: 500W

Batterij: 48V

Opvouwbaar Vervoer, opslag Je kunt ze inklappen en 2x zo klein maken 1.000 euro of meer Motor: 250W

Batterij: 36V

Zijn er regels waar elektrische driewielers aan moeten voldoen?

Net als bij andere elektrische voertuigen, zoals scooters of fietsen, ontstaan er steeds meer geschreven en ongeschreven regels om het gebruik van elektrische driewielers te reguleren. Het belangrijkste is dat je als ouder nooit je kind uit het zicht verliest en ervoor zorgt dat het kind de juiste beschermende kleding draagt. Als je meer wilt weten, raden we aan de wetgeving van het specifieke gebied waar je woont te raadplegen om precies te weten wat er over het gebruik wordt gezegd.

Op sommige plekken waar geen fietspaden zijn, is het bijvoorbeeld toegestaan om elektrische driewielers te gebruiken waar voetgangers lopen, zoals op trottoirs, parken, pleinen en boulevards. Dit geldt zolang de beweging van de voetgangers wordt gerespecteerd. Houd je kind daarom altijd goed in de gaten. Een voordeel van de elektrische driewielers voor kinderen is dat de snelheid van de apparaten aan de veiligheid van het kind en de mensen in de omgeving is aangepast.

Wat zijn de voor- en nadelen van elektrische driewielers?

Een stoere elektrische driewieler is het ideale cadeau voor je kind. Voor een vriendelijke prijs vind je bijna altijd een model waar het kind zich uren mee kan vermaken. Dankzij de aangepaste snelheid weet je zeker dat je kind veilig op het voertuig zit. Elektrische driewielers hebben echter ook een aantal nadelen, zoals voor veel elektronisch speelgoed geldt. Om je te helpen bepalen of een elektrische driewieler iets voor jou en je kind is, vind je hieronder een handig lijstje met de belangrijkste voor- en nadelen van dit voertuig:

Voordelen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Het kind kan zichzelf vervoeren
 • Veilig en stabiel
 • Weinig kans op vallen
 • Werkt op schone stroom
 • Ecologisch verantwoord
Nadelen
 • De motor kan kapot gaan
 • Moet tussendoor opgeladen worden
 • De batterij moet regelmatig worden vervangen

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Elektrische driewielers voor kinderen worden steeds populairder. Gezien het grote aanbod van deze motorvoertuigen, kan het soms lastig zijn om te bepalen welk model je het beste kunt kopen. Dat geldt al helemaal als het om een cadeautje gaat. Het is belangrijk dat je bij het kopen van een elektrische driewieler rekening houdt met enkele aspecten. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder een overzicht met de belangrijkste aankoopcriteria die gelden bij de aanschaf van een elektrische driewieler voor kinderen:

Gebruiker en doel

Het eerste waar we naar moeten kijken, is wie de driewieler zal gebruiken en met welk doel. Het is tenslotte iets heel anders voor een volwassene om een driewieler te kopen om van de ene naar de andere plaats te komen, dan wanneer een kind een driewieler voor de lol gebruikt. Kijk daarom goed naar de leeftijd en het doel van de gebruiker, voordat je bepaalt welke elektrische driewieler je wilt kopen.

Hispanic Family Walking In Park Together

Er zijn elektrische driewielers voor baby’s, kinderen en volwassenen. Ook kun je kiezen uit tweezits-, vracht- en opvouwbare driewielers. 
(Bron: Cathy Yeulet: 42314816/ 123rf.com)

Batterij en motor

Het is erg belangrijk om de kenmerken van de motor en de accu van een elektrische driewieler te kennen. Accu’s zijn als benzinetanks, hoe ‘groter’ de accu, hoe langer de driewieler hier op rijdt. Om de ‘grootte’ van de batterij te bepalen, wordt het aantal volt (V) vermenigvuldigd met de ampère (A). Een 36V-10Ah-batterij heeft dus een bereik van 36 km en een 24V-10Ah-batterij een bereik van 20 km.

De autonomietijd van een elektrische driewieler kan variëren tussen 30 minuten en 3 uur. Afhankelijk van het vermogen van de motor, bereikt de driewieler een bepaald toerental. Hoe meer watt (W), hoe meer snelheid. Maar als je 2 motoren van 250 watt naast elkaar zet, heeft een driewieler die op een spanning van 36 volt werkt meer vermogen dan een driewieler die op 24 volt werkt.

Snelheid

Over het algemeen kunnen elektrische driewielers voor jonge kinderen nooit sneller dan 8-10 km per uur rijden. Driewielers voor oudere kinderen gaan circa 20 km per uur. Elektrische driewielers voor volwassenen daarentegen hebben gemiddeld snelheden van meer dan 25-30 km per uur. Hier kun je dus eenvoudig middellange afstanden mee rijden of een recreatief dagje mee uit.

Veiligheid

Als ouder is de veiligheid van je kind een van je grootste prioriteiten. Om er zeker van te zijn dat de elektrische driewieler die je wilt kopen veilig is, moet je kijken naar het type remmen, de kwaliteit van de wielen en het materiaal waar de driewieler van is gemaakt. Het is ook interessant om te controleren of de driewieler één of meerdere certificeringen heeft die aangeven dat het model voldoet aan de wettelijke minimumnormen, zoals de CE-certificering.

Ontwerp en comfort

Het is belangrijk dat een ritje op de elektrische driewieler comfortabel aanvoelt voor je kind, zodat hij of zij zich prettig voelt tijdens het rijden. Als het kind zich niet prettig voelt op de driewieler, is de kans groot dat het voertuig onaangeraakt achterin de tuin blijft staan. Voordat je een driewieler koopt, is het daarom handig om de meningen van andere kopers over het gebruiksgemak van de driewieler te lezen.

Samenvatting

Een elektrische driewieler is een elektrisch driewielig voertuig dat, indien juist gekozen, meerdere jaren mee kan. Driewielers zijn stabieler dan tweewielfietsen, waardoor ze vaak het eerste voertuig zijn waar kinderen op rijden. Gezien het grote aanbod van deze motorvoertuigen, kan het soms lastig zijn te bepalen welk model je het beste kunt kopen. In deze shopgids helpen we je het model te vinden dat het beste bij jou en je kind past!

Vond je onze shopgids over elektrische driewielers interessant? Laat hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media.

(Bron van de header afbeelding: Andrey Kiselev: 12846218/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies