cijferslot voor fiets
Laatst bijgewerkt: 28-08-2020

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

15Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Als je regelmatig je fiets gebruikt, is het handig om een goed slot te kopen. Het kiezen van een goed slot is echter niet altijd een gemakkelijke taak. Het probleem is dat als je een slecht slot koopt, je dit je fiets kan kosten. Er is een enorme verscheidenheid aan modellen op de markt, die van elkaar verschillen qua veiligheid en gebruiksgemak. In deze shopgids helpen we je het beste fietsslot te vinden.

Fietsendiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit. Het is erg vervelend als het je overkomt. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele goede sloten te vinden die je fiets zo goed mogelijk beveiligen. Ze zijn de perfecte oplossing voor die momenten waarop je je fiets even niet zelf in de gaten kunt houden. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!
Belangrijk om te weten

  • Bij het kopen van een fietsslot moet je kijken naar verschillende factoren zoals de sterkte, het gewicht en het gebruiksgemak van het slot. Verderop in deze shopgids laten we je zien wat de belangrijkste criteria zijn bij de aankoop van een fietsslot.
  • Een kettingslot is een uitstekende optie om je fiets bijvoorbeeld aan een paal, bank of reling vast te maken. Het is een van de meest populaire methoden om je fiets te beveiligen, want om de fiets te stelen, moet de dief het slot doorbreken, een activiteit die veel vaardigheid en bekendheid met bepaalde technieken vereist.
  • Je fiets dient een goedgekeurd slot te hebben om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding in geval van diefstal. Ook maakt een goedgekeurd slot het überhaupt lastiger een fiets te stelen.

Onze selectie: De beste fietssloten op de markt

Een fietsslot is er in allerlei soorten en maten. Maar welk fietsslot past het beste bij jou? Hoewel het ring- en het kettingslot de meest verkochte soorten sloten zijn, zijn er nog veel meer soorten waar je uit kunt kiezen. Hieronder vind je een selectie met de beste fietssloten die op de markt verkrijgbaar zijn. Door de beste producten naast elkaar te zetten, ontdek je al snel welk model het beste bij jouw fiets past.

Het beste kettingslot als fietsslot

Het Abus Steel-O-Chain Iven 8210 kettingslot heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het fietsslot is erg stevig en sterk. De schakels zijn dik en het staal waarvan het gemaakt is is zeer krachtig en robuust.

Het model is moeilijk open te breken vanwege de ergonomische body. De kettingsok voorkomt beschadigingen aan je fiets. Het duurzame materiaal zorgt er bovendien voor dat het fietsslot lang meegaat.

Het beste fietsslot met insteekkabel

Een insteekslot is speciaal gemaakt als extra slot bij een ringslot. Dit insteekslot van AXA kan gebruikt worden in combinatie met een ringslot voor een maximale beveiliging van je fiets. Met de insteekketting maak je je fiets eenvoudig vast aan een object zoals een lantaarnpaal of hek.

Het slot is eenvoudig te gebruiken en is lang genoeg om hem door je voorwiel en frame te halen. Controleer voordat je het slot koopt, of het geschikt is voor het hangslot op je fiets.

Het beste fietsslot voor een racefiets

Misschien ben je wel op zoek naar een fietsslot om je racefiets mee op slot te zetten. In deze categorie komt dit fietsslot van Heavy Duty als winnaar uit onze categorie.

Het slot is gemaakt van gehard staal. Het is een licht slot, dat gelegenheidsdieven goed afschrikt als je bijvoorbeeld even pauze houdt en je fiets veilig weg wilt zetten. Als je van plan bent je racefiets ergens dagen lang te laten staan, moet je er misschien wel een sterk kettingslot bij kopen.

Het beste ring-fietsslot

Het ringslot is in Nederland toch wel het bekendste en meest voorkomende fietsslot. Het is eenvoudig te gebruiken en vaak goedkoop. Dit ringslot van AXA is onze favoriet.

Het fietsslot heeft een innovatief design met de mogelijkheid een kabel of ketting in de zijkant van het slot te steken en zo je fiets ook nog aan een object vast te maken. Bovendien biedt het ringslot een optimale beveiliging door de anti-boor cilinder en de gehard stalen beugel.

Shopgids: Alles wat je moet weten over fietssloten

Er zijn veel verschillende soorten fietssloten op de markt. Fietsen, op welk niveau dan ook, is tenslotte een van de meest beoefende sporten ter wereld. Toch zit er een verschil in het beveiligen van je racefiets of je mountainbike, als wanneer je je stadsfiets of vouwfiets veilig voor de deur wilt parkeren. Om je te helpen het fietsslot te vinden dat het beste bij jouw fiets past, geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen over dit product.

Een meisje staat met een fiets in de zomer in de stad.

Een kettingslot is een uitstekende optie om je fiets bijvoorbeeld aan een paal, bank of reling vast te maken. (Bron: 4559585: 116374782/ 123rf.com)

Wat is een goed fietsslot?

Een goed fietsslot is van belang om je fiets tegen diefstal te beschermen. Een goed fietsslot beschermt niet alleen je fiets, maar is ook praktisch en handig in gebruik. Dit betekent dat het een optimaal beveiligingsniveau biedt en dat je een fietsslot kiest dat past bij je fiets. Als je het verkeerde slot kiest, kan dit uiteindelijk leiden tot fietsendiefstal.

Wat is de ART-certificering van een fietsslot?

De beste manier om te beoordelen of een fietsslot veilig is, is door te controleren of het fietsslot een ART-certificering heeft. Verzekeraars die diefstalverzekeringen aanbieden voor tweewielers eisen vaak dat er sprake is van een slot met een ART-keurmerk van een bepaalde categorie. Stichting ART raadt aan om je fiets te beveiligen met sloten die minimaal het niveau ART-2 hebben.

Welke soorten fietssloten zijn er?

Een goed fietsslot moet voldoen aan een aantal strenge beveiligingseisen. Niet ieder slot is even veilig. In de tabel hieronder laten we je zien wat de meest gebruikte sloten zijn onder fietsbezitters en welke eigenschappen elk van deze sloten heeft:

Soort Voordelen Nadelen
Beugelsloten Dit zijn de meest duurzame sloten.
Worden gebruikt om de fiets aan een object vast te maken of om door de wielen en het frame te halen.
Zijn goedkoper en lichter dan kettingsloten.
Het is lastiger om dit soort sloten te vervoeren dan bijvoorbeeld een kettingslot.
Je kunt je fiets er niet mee vast zetten aan bredere objecten, zoals een boomstam.
Kettingsloten Het slot bestaat uit een ketting en een sluiting. De ketting zit vaak in een beschermende hoes, om je fiets te beschermen tegen beschadiging.
Het sluitsysteem kan een sleutel of een cijfercombinatie zijn.
Dragen vaak een ART-keurmerk.
Gemakkelijker te vervoeren dan beugelsloten.
Kunnen worden bevestigd aan een grotere verscheidenheid van objecten.
Zijn zwaarder en duurder dan een beugelslot.
Vouwsloten Zijn erg flexibel en licht.
Hebben een compacte vorm.
Verkrijgbaar in verschillende kleuren en sluitsystemen.
Roesten niet.
Zijn minder veilig.
Kabelslot Flexibeler dan kettingsloten.
Meestal langer en daarom veelzijdiger.
Gemaakt van losgeweven staaldraad dat bedekt is met plastic om roesten te voorkomen.
Licht en gemakkelijk te gebruiken.
Verkrijgbaar met cijfercombinatie- en sleutelvergrendelingsmechanismen.
Gemakkelijker open te breken dan de vorige.
Ringslot Is op veel fietsen standaard geïnstalleerd.
Je hebt het slot altijd bij je.
Gemakkelijk in gebruik, gaat jaren mee.
Minder veilig, de dief kan de fiets aan het achterwiel optillen.
Insteekslot Extra slot bij het ringslot.
Je maakt je fiets gemakkelijk vast aan een object.
Het wordt lastig voor een dief, aangezien hij nu 2 sloten moet breken.
Niet alle insteeksloten passen op alle ringsloten. Je moet daarom goed controleren of het slot geschikt is voor jouw fiets.

Hoe kun je het beste je fiets beschermen met een fietsslot?

Helaas maar waar, de meest bekwame dieven zijn in staat om elk slot te kraken. De beste optie om je fiets te beveiligen, is door deze goed vast te zetten in gebieden waar meer fietsen staan. Als je een nieuw fietsslot koopt, is het bovendien belangrijk dat je goed op het veiligheidsniveau van het slot let. Stichting ART raadt aan om je fiets te beveiligen met sloten die minimaal het niveau ART-2 hebben.

Waarom is het de moeite waard te investeren in een goed fietsslot?

Zoals we hierboven al zeiden, kan een goede fietsendief ieder slot breken. Daar is helaas niets aan te doen.  Maar waarom zou je het een fietsendief makkelijk maken? Een veilig slot zal moeilijker te doorbreken zijn, waardoor de dief langer de tijd nodig heeft het slot te breken. Hoe lastiger het voor de dief wordt de fiets mee te nemen, hoe sneller hij zal beslissen een andere fiets, met een minder sterk beveiligingssysteem, te stelen.

Fietsslot met sleutel op een glanzende groene houten achtergrond

Je fiets dient een goedgekeurd slot te hebben om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding in geval van diefstal. (Bron: Aleksandr: 86681461/ 123rf.com)

Is een kabelslot een optie, als je weinig geld voor een fietsslot hebt?

Als je op dit moment niet teveel geld wilt of kunt investeren in een fietsslot, kun je misschien het beste voor een kabelslot kiezen. Dit zijn vaak de goedkoopste modellen en het is beter dan niets. Hiermee maak je het fietsendieven in ieder geval moeilijker om je fiets mee te nemen. Zoals we al zeiden, is het belangrijkste dat je het de dief zo moeilijk maakt, zodat het risico te groot wordt om opgemerkt te worden.

Wat is het beste fietsslot voor een dure fiets?

Er zijn veel verschillende soorten fietssloten. Het beste is om je fiets vast te zetten met een beugelslot. Dit type slot heeft een geharde stalen beugel die alleen met zeer specifiek gereedschap kan worden doorgeknipt. Een nadeel is de moeilijkheid van het gebruik van het slot. Een andere optie is een kettingslot, een zeer veilig en praktisch alternatief. Het wordt bovendien moeilijker doorgeknipt dan bijvoorbeeld een kabelslot.

Wat is de beste manier om je fiets op slot te doen?

Wat voor fietsslot je ook gebuikt, het belangrijkste is om de juiste plek te vinden om je fiets op slot te zetten. Het is het beste om een ​​plek te zoeken waar meer fietsen staan, aangezien hier meer beweging zal zijn dan op een afgelegen plek. Een andere optie is om je fiets op een specifieke plek voor fietsen te parkeren, zoals in een beveiligde fietsengarage of je schuur.

Als je je fiets toch op een minder drukke plek moet achterlaten, is het gebruik van twee sloten de beste manier om je fiets vast te zetten. De combinatie van een ring- en insteekslot is dan perfect. Het ringslot wordt aan het fietsframe verankerd, terwijl je met het insteekslot je voor- of achterwiel vastmaakt aan een object. Zo zet je naast de wielen ook het frame vast. Hoe meer beveiliging, hoe beter.

Fietsslot met sleutel op een glanzende groene houten achtergrond

De beste manier om te beoordelen of een fietsslot veilig is, is door te controleren of het fietsslot een ART-certificering heeft. (Bron: Kozak: 114482541/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je besluit om een ​​slot voor je fiets te kopen, moet je vooral nadenken over welk slot het veiligst is. Ieder soort fiets vraagt om een ander soort slot. Het is tenslotte niet hetzelfde wanneer je een dure racefiets wilt beveiligen als wanneer je je stadsfiets voor de deur parkeert. Om het fietsslot te kopen dat het beste bij je fiets past, moet je op een aantal criteria letten. Hieronder laten we je zien welke:

Soort fietsslot

Er zijn verschillende soorten fietssloten op de markt verkrijgbaar. Elk soort heeft een aantal voor- en nadelen. Kabelsloten zijn bijvoorbeeld gemakkelijk door te knippen, maar wel weer praktisch in gebruik. Kettingsloten kunnen niet met een betonschaar worden gebroken. Beugelsloten bieden over het algemeen de beste beveiliging.

Vergrendel de fietswielen

Beugelsloten worden gebruikt om de fiets aan een object vast te maken of om door de wielen en het frame te halen. (Bron: Prongsiri: 92948724/ 123rf.com)

Sterkte

Bij stevige sloten duurt het langer voordat een fietsendief erin slaagt deze te breken. Ook zorgen ze ervoor dat de dief geluid moet maken wanneer hij probeert het slot te breken. Dit zal de aandacht van voorbijgangers trekken. Toch zullen we niet liegen, als een dief het echt wilt, kan hij uiteindelijk ieder soort fietsslot breken als hij maar het juiste gereedschap bij zich heeft.

Een goed fietsenslot biedt echter een betere beveiliging en vereist meer tijd om open gebroken te worden. Ze zijn vaak gemaakt van gehard staal en hebben meerdere ankerpunten in hun vergrendelingssysteem. Dit is een van de belangrijkste aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een slot voor je fiets.

Gewicht

Een sterker slot staat in de meeste gevallen helaas ook synoniem voor een zwaarder slot. Een groot gewicht betekent echter niet automatisch dat het ook een robuust slot is. Laat je dus niet teveel leiden door alleen het gewicht van een fietsslot. Houd ook rekening met de andere factoren die we in deze shopgids noemen en denk vooral aan de omstandigheden en het type fiets dat je hebt.

Fietsslot op houten achtergrond

Kabelsloten worden gemaakt van losgeweven staaldraad dat bedekt is met plastic om roesten te voorkomen. (Bron: Belchonock: 97820320/ 123rf.com)

Draagbaarheid

Bij sommige fietssloten zit standaard een steun voor op je fiets, waar je het slot op kunt vervoeren. Als dat niet het geval is, zijn er nog andere manieren om het slot mee te nemen. Je kunt het slot dan bijvoorbeeld om je fietsframe, onder je zadel of aan je stuur vervoeren. Als je dit niet comfortabel vindt, kun je er ook voor kiezen om het slot in een rugzak mee te nemen.

Sluitmechanisme

Fietssloten kunnen op verschillende manieren gesloten worden: met een sleutel of met een cijfercombinatie. Een vergrendelingssysteem met sleutel is vooral handig als je een reservesleutel hebt. Als je de sleutel verliest, kun je het slot altijd nog openen met de reservesleutel. Als je een cijfercombinatie vergeet, is het moeilijker om deze te herstellen.

Tegenwoordig zijn er ook slimme sloten die verbinding maken met je telefoon en zo ontgrendeld kunnen worden. Bovendien detecteren deze sloten het als iemand je fiets probeert te stelen en sturen ze direct een waarschuwing naar je mobiele telefoon sturen. Overweeg een van deze systemen als je een dure fiets hebt die je wilt beschermen van diefstal.

Wist je al dat staalkabels buitengewoon gemakkelijk door te knippen zijn? Daarom wordt het gebruik van een kabelslot niet aanbevolen, omdat het voor een dief zo heel gemakkelijk wordt om je fiets te stelen.

Samenvatting

Fietsendiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit. Het is erg vervelend als het je overkomt. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele goede sloten die je fiets zo veilig mogelijk beveiligen. Een goed fietsslot moet echter niet alleen je fiets beschermen, maar ook praktisch, licht en comfortabel in gebruik zijn. Er zijn verschillende soorten sloten op de markt. Belangrijk is dat je het fietsslot kiest dat het beste bij je fiets past.

Verzekeraars die diefstalverzekeringen aanbieden voor tweewielers eisen vaak dat er sprake is van een slot met een ART-keurmerk van een bepaalde categorie. Stichting ART raadt aan om je fiets te beveiligen met sloten die minimaal het niveau ART-2 hebben. Hoe veilig een fietsslot is hangt van verschillende factoren af, zoals de stevigheid, het gewicht en het sluitingsmechanisme van het slot. In deze shopgids laten we je zien wat de belangrijkste criteria zijn waar je op moet letten bij je aankoop.

Vond je onze shopgids over fietssloten interessant? Deel het artikel dan op social media met je vrienden en familie zodat ook zij ontdekken wat het beste fietsslot van 2021 is. Je kunt ook hieronder je reactie achterlaten. We zijn erg benieuwd naar jouw ervaring en mening!

(Bron van de header afbeelding: Budabar: 93263399/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies