Laatst bijgewerkt: 23-11-2020

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

20Bestede uren

23Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Wil je je conditie verbeteren, maar ontbreekt het je aan motivatie? Wil je je sportactiviteiten bijhouden? Ben je op zoek naar manieren om je trainingsroutines te verbeteren? Veel mensen hebben de oplossing voor al deze vragen gevonden in Fitbit activity trackers. Deze hebben als voordeel dat de horloges en armbanden van dit merkt erg comfortabel zijn en een uitstekend ontwerp hebben.

Ze zijn bovendien van de beste kwaliteit en hebben heel veel functies. En ze kunnen wel tegen een stootje. Maar aangezien er een grote verscheidenheid aan beschikbare modellen is, kan het kiezen van een Fitbit activitytracker niet zo eenvoudig zijn als het lijkt. Om het je gemakkelijker te maken, hebben we deze uitgebreide shopgids opgesteld.
Belangrijk om te weten

 • De apparaten van Fitbit bieden niet alleen geweldige prestaties en hebben een uitstekend ontwerp dat iedereen goed staat, ze zijn ook in staat om de meest extreme omstandigheden te weerstaan.
 • Met de slimme horloges en smartbands van Fitbit kun je je trainingen en dagelijkse routines in de gaten houden. Bovendien zijn ze een perfect hulpmiddel om je te motiveren bij het bereiken van je doelstellingen.
 • De aankoopcriteria die je het beste kunnen helpen bij het kiezen van een Fitbit activity tracker zijn de activiteiten waarvoor je hem gaat gebruiken, de functies die hij heeft en de levensduur van de batterij.

Onze selectie: De beste Fitbits op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste Fitbits die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld.

De meest verkochte Fitbit activity tracker online

De Fitbit Charge 2 is één van de meest populaire modellen omdat hij heel compleet en goedkoper is dan de Charge 3. Charge 2 meet niet alleen stappen en trappen, maar ook je hartslag, slaapritme en calorieverbranding. Hij geeft je naast meldingen bij inkomende berichten en telefoontjes ook een seintje wanneer het tijd is om te bewegen.

De accuduur van deze activity tracker is 5 dagen, hij heeft GPS in combinatie met je smartphone. De tracker geeft je ook ademoefeningen van 3 of 5 minuten. Helaas kan hij niet gebruikt worden om mee te zwemmen.

De meest verkochte Fitbit smartwatch

De Fitbit Versa is een smartwatch die je de hele dag draagt en helpt om bewuster te leven. Je kunt er berichten en telefoontjes mee ontvangen, betalen via Fitbit Pay en je agenda en verschillende apps gebruiken. Ook kun je via Bluetooth naar muziek luisteren.

Daarnaast kun je de Fitbit Versa ook voor sportieve activiteiten gebruiken, met gepersonaliseerde oefeningen en feed-back van een trainer. Ook kun je ermee zwemmen, heeft hij een GPS-tracker en kun je er je slaapritme mee controleren. De smartwatch meet bovendien je stappen, traptreden, hartslag, snelheid en verbranding van calorieën.

De Fitbit activity tracker met de langst meegaande batterij

De Fitbit Alta HR is een zeer complete activity tracker. Je kunt er je stappen, calorieën, snelheid en afstand mee meten en de hartslagfunctie geeft je informatie over je conditie. De batterij gaat heel lang mee, tot 7 dagen.

Met de Alta HR kun je ook je slaapritme controleren, en toont binnenkomende berichten en telefoontjes. De tracker is in 3 maten verkrijgbaar, dus let hierop bij je aankoop. Deze Fitbit is helaas niet waterdicht, al is hij wel bestand tegen waterdruppels.

De meest complete Fitbit activity tracker

De Fitbit Charge 3 is de opvolger van de Charge 2, en het grootste verschil is het 40% grotere scherm. De activitity tracker heeft een hartslagfunctie, caloriemeter, stappenteller en het toont binnenkomende berichten en telefoontjes.

Bovendien is deze fraaie activity tracker helemaal waterdicht, zodat je ermee kunt zwemmen. Ook kun je ermee betalen. De Fitbit app werkt goed in combinatie met iOS 12.2 of hoger en Android 7.0 of hoger. De tracker meet 24/7 alle activiteiten en heeft een batterijduur van 7 dagen (afhankelijk van gebruik). Inclusief oplader en 2 bandjes in verschillende maten.

De beste Fitbit activity tracker om mee te zwemmen

De Fitbit Flex 2 Activity tracker is 100% waterdicht, en is dan ook ideaal om mee te zwemmen. Het bandje is smal en strak vormgegeven zodat je niet voelt dat je hem omhebt. Deze tracker meet het aantal stappen, actieve uren en de verbrande calorieën en ook je zwemactiviteiten.

De Fitbit flex 2 gaat trillen zodra bij inkomende oproepen of telefoontjes. Het heeft geen hartslagsensor en ook geen scherm.

Shopgids: Alles wat je moet weten over Fitbits

Het is een goed idee dat je voordat je een Fitbit koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

jongen met smartband

De apparaten van Fitbit bieden niet alleen geweldige prestaties en hebben een uitstekend ontwerp dat iedereen goed staat, ze zijn ook in staat om de meest extreme omstandigheden te weerstaan.
(Bron: Boyko: 140117475/ 123rf.com)

Wat is een Fitbit activity tracker?

Fitbit is een technologisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerp en de marketing van zogenaamde wearable devices. Zo vallen onder de producten activity trackers of smartwatches op. De apparaten zijn gericht op het verbeteren van de gezondheid en de fysieke conditie van de gebruikers.

Daarom zijn ze niet alleen een hulpmiddel voor sporters, maar hebben ze als doel om ook al die mensen die een gezonder leven willen leiden, te motiveren. In het algemeen zijn de ontwerpen eenvoudig, veelzijdig en compatibel met mobiele telefoons. Hoewel de beginfase niet gemakkelijk was, is dit merk uiteindelijk een echte referentie in de sector geworden.

Welke functies kunnen Fitbit-activity trackers hebben?

Fitbit activity trackers beschikken over heel veel verschillende functies. Sommige daarvan zijn te vinden in bijna elk type actvity tracker. Andere zijn echter slechts op sommige modellen beschikbaar. Laten we eens kijken wat de belangrijkste zijn:

 • Stappenteller.
 • Caloriemeter.
 • Trappenteller
 • Klok/uur.
 • Stil alarm.
 • Slaapcontrole.
 • Slaapfasen.
 • SmartTrack-functie.
 • Hartslagmeting.
 • Meting van de aërobe capaciteit.
 • Geïntegreerde GPS.
 • GPS in combinatie met smartphone.
 • Meldingen van oproepen en berichten.
 • Kalendermeldingen.
 • Opslagcapaciteit voor muziek.
 • Ademhalingssessies.
 • Mogelijkheid tot betaling via Fitbit Pay.

Wat zijn de voor- en nadelen van Fitbit activity trackers?

De slimme polsbanden en horloges van Fitbit bieden ongetwijfeld vele voordelen. Hieronder hebben we samengevat welke volgens ons de belangrijkste zijn zodat je kunt beoordelen of het de moeite waard is om een Fitbit-apparaat te kopen.

Voordelen
 • Ze hebben een verscheidenheid aan functies.
 • Ze kunnen worden aangesloten op andere apparaten.
 • Het heeft een voortreffelijk ontwerp.
 • Ze zijn heel comfortabel.
 • Het besturingssysteem is zeer intuïtief en eenvoudig te gebruiken.
 • ze zijn waterbestendig.
 • Ze helpen je met het plannen van je trainingen.
 • Je kunt de bandjes ervan naar smaak verwisselen.
 • Je hebt de garantie van een bekend merk.
Nadelen
 • De prijs is enigszins hoog.

Voor wie is het een goed idee om een activity tracker of een smartwatch van Fitbit te kopen?

De verschillende modellen uit de uitgebreide catalogus van Fitbit zijn een goede aanvulling voor zowel de amateur- als de beroepssporter. In het algemeen zijn ze ideaal voor het monitoren en managen van de training en de fysieke conditie. Ze helpen je om je motivatie te vergroten en te behouden. Daarom zijn ze erg handig voor mensen die meer aan beweging moeten doen.

Ze zijn een uitstekend kado voor oudere mensen of mensen die niet genoeg bewegen. Voor professionele of semi-professionele atleten zijn ze een geweldig hulpmiddel om hun training te plannen en hun prestaties te analyseren. En het beste van alles is dat ze kunnen worden gebruikt voor heel veel sporten en activiteiten.

smartband voor training

Met de smartwatches en activity trackers van Fitbit kun je je trainingen en dagelijkse routines in de gaten houden.
(Bron: Jjpen: 46058561/ 123rf.com)

Hoe kun je optimaal gebruik maken van de informatie die door Fitbit-apparaten wordt verzameld?

Het sterke punt van Fitbit is de software ervan, waarmee je alle informatie die door de slimme armbanden en horloges wordt verzameld, kunt analyseren. Je kunt deze informatie raadplegen via de website van Fitbit of via de apps voor Android en iOS. Je kunt zelfs alles wat je eet in deze apps vastleggen.

Daarnaast stelt het je in staat om verbinding te maken met je vrienden en andere gebruikers om informatie te delen en elkaar zelfs aan te moedigen om doelen te bereiken. Op de Fitbit website heb je zelfs een prestatiesysteem om je nog meer te motiveren. Naast dit alles zijn er de vele mogelijkheden van integratie met diensten en apps van derden.

Samenvatting

Voor veel gebruikers is Fitbit synoniem voor activity trackers. Het in San Francisco gevestigde bedrijf is immers de belangrijkste referentie in de sector en de innovatieve producten van dit merk worden door veel fabrikanten geïmiteerd. De activitity trackers en smartwatches onderscheiden zich door de perfecte combinatie van prestaties en design.

Ze zijn ontworpen voor gebruik bij je dagelijkse activiteiten en ook om je routines en trainingen te monitoren. Daarom voldoen ze aan de eisen van zowel professionele sporters als amateurs. Bovendien zijn Fitbit-apparaten ideaal voor wie een actiever en veel gezonder leven wil leiden, maar een beetje motivatie nodig heeft om de sprong te wagen.

Vond je onze shopgids over Fitbit interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Rawpixel: 85323170/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies