Male hand in sport glove holding dumbbell void
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

21Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

87Verzamelde opmerkingen

Als je veel tijd in de sportschool doorbrengt, dan stel je vast ook hoge eisen aan het sportmateriaal dat je daar gebruikt. Een paar goede fitness handschoenen mogen zeker niet ontbreken in jouw sporttas. Deze handschoenen maken het doen van jouw oefeningen een stuk comfortabeler. Ze geven je grip tijdens de training en beschermen jouw handen.

Het soort fitness handschoenen dat je nodig hebt, hangt af van het type training dat je doet. Verder ook van jouw handen en jouw persoonlijke voorkeuren. Welk doel wil je met jouw trainingen bereiken? Het is handig om je trainingsdoel voor ogen te hebben, als je de voors en tegens van het gebruik van een paar fitness handschoenen overweegt. In de volgende alinea lees je meer over de gezondheidsvoordelen van het gebruik van fitness handschoenen.
Belangrijk om te weten

  • Een paar fitness handschoenen zorgt ervoor dat je meer grip hebt op de gewichten. Ook het vasthouden van de gewichten zelf is met een paar fitness handschoenen prettiger. Je zou zelfs kunnen stellen dat je meer gewicht aankunt dankzij deze handschoenen.
  • Als je een paar fitness handschoenen gebruikt tijdens het gewichtheffen, dan verklein je de kans op blaren en harde huid op jouw handen. Ook zweten jouw handpalmen in de handschoenen in plaats van op de dumbells. Deze ontglippen je dan ook minder snel.
  • Er bestaan ook fitness handschoenen die de polsen beschermen met een extra band. Polsgewrichten hebben hierdoor minder te lijden tijdens de training.

Onze selectie: De beste fitness handschoenen op de markt

Hieronder presenteren we je onze selectie fitness handschoenen, zorgvuldig samengesteld op basis van de ervaringen van sporters. Je zult ontdekken welke fitness handschoenen er verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt en welke het beste bij jou passen. Ga je voor fitness handschoenen met speciale extra functies, of kies je voor die makkelijk te onderhouden fitness handschoenen? De keuze is aan jou.

De meest populaire fitness handschoenen

De Nike fitnesshandschoenen zijn gemaakt van hoogwaardig, ademend en flexibel materiaal. Met deze handschoenen train je comfortabel en in stijl. Je sluit de handschoenen gemakkelijk en snel dankzij het klittenband. Ze beschermen zowel je handen als je polsen en bieden je een flexibele en prettige sportervaring. Het product is gemaakt van 54% polyester, 26% polyurethaan en 20% nylon. Nike staat bekend om zijn unieke en innovatieve sportartikelen, zo blijkt ook weer uit deze handschoenen.

De beste fitness handschoenen om gewichten te heffen

Tunturi staat garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De handschoenen zijn van leer en nylon gemaakt en bieden de nodige stevigheid aan je handen en polsen. Als je ze aantrekt, passen ze zich direct perfect aan aan de vorm van je hand. De kwaliteit is uitstekend en zelfs na een lange tijd, zien de handschoentjes er nog steeds goed uit. Speciaal geschikt voor het heffen van gewichten in de sportschool.

De beste fitness handschoenen voor Crossfit

De Marrald Grip Gloves bieden een extreem comfortabele bescherming tijdens het trainen. De handschoenen zijn gemaakt van volledig ademend neopreen en zeer duurzaam synthetisch leer met anti-slip. De grip vormt zich naar de bar of dubbel die je vasthoudt. Het open ontwerp zorgt er voor dat je nooit meer last hebt van zwetende handen of stinkende handschoenen. De handschoenen hebben een perfecte grip voor Crossfit-trainingen.

De meest voordelige fitness handschoenen

Met de fitness handschoenen van NINN Sports train je veilig. Ze helpen je te voorkomen dat een halter of stang uit je handen glipt. Wanneer je alles uit je training wilt halen en je gewicht of sets wilt verhogen, voel je je met deze gloves een stuk zelfverzekerder. De handschoenen bieden optimale ondersteuning voor je handen en polsen. De stof is zacht, soepel en totaal niet stug. De handschoen is hoog genoeg zodat er geen blaren op je vingers ontstaan.

Shopgids: Alles wat je wilt weten over fitness handschoenen

Fitness handschoenen bestaan er in vele vormen, kleuren, materialen en maten. Ze ondersteunen je tijdens jouw training in de sportschool en maken het stukken comfortabeler. Maar, er zijn vele soorten krachtsport en al net zoveel beoefenaars. Daarom beantwoorden we hieronder een aantal veel gestelde vragen over fitness handschoenen. Vragen die jij misschien ook wel hebt als je sport in de sportschool.

Los guantes Tienen una cara interior reforzada con silicona para un grip antideslizante.

Een paar fitness handschoenen is ideaal voor mensen die aan krachtsport doen.
(Bron: Diaz: 24382066/ 123rf.com)

Wat zijn fitness handschoenen en waartoe dienen zij?

Je zult ze ongetwijfeld een keer gezien hebben in de gym: fitness handschoenen. Ideale handschoenen als je aan veeleisende sporten doet zoals body pump, bodybuilding en gewichtheffen. Met een paar goede fitness handschoenen heb je betere grip op de gewichten en apparatuur. Bovendien beschermen deze kledingstukken jouw handen en polsen tegen onnodige overbelasting en letsel. Omdat de fitness handschoenen elastisch zijn, passen ze zich aan op de vorm van jouw handen. Dit maakt het trainen een stuk comfortabeler. Ze dienen om de handen en de polsen te beschermen tegen blaren en overbelasting, ook voorkomen ze dat een dumbell wegglipt uit zwetende handpalmen.

Bovendien maken fitness handschoenen het trainen een stukje hygiënischer. Jouw zweet blijft immers niet achter op de gewichten en apparaten, maar in de fitness handschoenen. Deze beschermende kledingstukken maken een intense training zo comfortabel mogelijk en voorkomen dat jouw huid verhardt door wrijving.

Wist je dat veel sportscholen ook om hygiënische en veiligheidsredenen het gebruik van fitness handschoenen aanraden? Zweet kan wratten overdragen en leiden tot het wegglijden van gewichten en apparaten.

Welke soorten fitness handschoenen zijn er?

Er zijn in de basis drie soorten fitness handschoenen: sporthandschoenen, handschoenen voor krachtsport en de favoriet van de gymnasten, de anti-blaren fitness handschoenen. We gaan hieronder de verschillen tussen deze soorten fitness handschoenen toelichten. Zo weet jij straks precies welk type fitness handschoenen het beste past bij jouw trainingen.

Soort Sport Krachtsport Anti-blaar
Gebruik Zijn bijzonder multifunctioneel, want ze geven je grip tijdens spinning, maar ook bij bodybuilding en klimmen. Voor bij het gewichtheffen: bodybuilding en het werken met halters. Gebruikt men tijdens continue contactoefeningen, zoals aan het rek of in de ringen. Ook wel gebruikt door Cross-fit beoefenaars.
Kenmerken Laten meestal de vingertoppen vrij. Zijn langer in het polsgebied en bieden stevige dempende handpalmen. Er zijn veel soorten: anti-blaar handschoenen die alleen aan de pols, de middelvinger en ringvinger vastzitten of ronde en vlakke ontwerpen.

Waarom zou ik een paar fitness handschoenen kopen?

Het maakt niet uit of je je net hebt ingeschreven bij de sportschool op de hoek, of dat je al jaren traint. Sporters zullen je altijd aanraden om met een paar goede fitness handschoenen te trainen. Het liefst een paar gespecialiseerde handbeschermers voor de precieze sport die je beoefent. Een paar fitness handschoenen vergemakkelijken het vasthouden van de dumbells, gewichten en handgrepen in de sportschool. Een aantal oefeningen die veel van je handen en polsen vragen wordt er comfortabeler door. Verder voorkom je onnodig letsel, blaren en pijn aan de handen of polsen. Fitness handschoenen helpen je bij het volgende:

  • Verbeteren jouw grip. Als je traint met de zwaardere gewichten, dan raden we je zeker aan om fitness handschoenen te gebruiken. Ook als het apparaat of het gewicht waarmee je traint ergonomisch gevormd is. Met handschoenen heb je meer grip dan zonder.
  • Beschermen tegen wrijving. Als de huid van jouw handen maar lang en vaak genoeg schuren met het trainingsmateriaal, dan ontstaan er blaren, wonden of eelt. Met fitness handschoenen houd je jouw handen lekker zacht en beschermd, net als met een handcrème.
  • Zorgen voor de nodige hygiëne. Door het zweet van een andere sporter kun je wratten krijgen. Dat wil je natuurlijk niet, dus een paar handschoenen bieden dan uitkomst. Verder kun je de dumbells en handgrepen reinigen met een speciaal schoonmaakmiddel en papier.

Waaraan moeten fitness handschoenen voldoen?

Dat het dragen van fitness handschoenen tijdens jouw training nut heeft, dat heb je inmiddels wel in de gaten. Maar, aan welke randvoorwaarden moet een paar fitness handschoenen eigenlijk voldoen? Welke kenmerken moeten zij hebben? In de eerste plaats is het belangrijk dat je een paar passende fitness handschoenen gebruikt. Te kleine of te grote handschoenen hebben geen nut en zitten niet prettig. Verder moeten sporthandschoenen elastisch zijn, om comfortabel mee te bewegen met jouw handen en polsen. Het materiaal van de handschoenen draagt hier in grote mate aan bij.

Kortom, fitness handschoenen moeten flexibel zijn, stevige grip bieden en comfortabel om de handen en polsen zitten. Tenslotte is de stof waaruit de sporthandschoenen gemaakt zijn erg belangrijk. Let op de kwaliteit en de duurzaamheid van de gebruikte materialen. Dit kan een gaasachtig, luchtdoorlatend textiel zijn, zoals nylon of mesh polyester, of zachte leersoorten, die zich aanpassen aan de vorm en bewegingen van jouw hand.

Gracias a ellos se consigue un mejor agarre que asegura precisión en la repetición del ejercicio.

Een paar goede fitness handschoenen helpen bij het voorkomen van blaren op de handen.
(Bron: Golubovy: 60028256/ 123rf.com)

Is het slecht om zonder fitness handschoenen te trainen?

Als je op de sportschool om je heen kijkt, dan zijn er mensen die zonder en die met fitness handschoenen trainen. Het ligt er natuurlijk een beetje aan welke soort training je doet, maar doe je aan krachttraining, dan kan je echt beter handschoenen dragen. Ze verbeteren jouw rendement en beschermen je tegen blaren en wratten. Dankzij sporthandschoenen heb je betere grip, vooral als je een oefening meerdere keren herhaalt.

Para lavarlos, lo mejor es a mano con agua y detergente y no hacerlo a diario, para que no se estropeen.

Sommige soorten fitness handschoen bieden tevens stevigheid aan de pols.
(Bron: Diaz: 24382068/ 123rf.com)

Kan ik mijn fitness handschoenen wassen?

Net als jouw andere sportkleding, moet je jouw fitness handschoenen ook regelmatig schoonmaken. Als je jouw sporttas ongeopend laat staan met de vuile was erin, dan kunnen er gemakkelijk allerlei ziektekiemen ontstaan. En dan hebben we het nog niet over de geur. De meeste fitness handschoenen kun je het beste met de hand wassen, met een milde zeep of wasmiddel. Doe dit niet dagelijks, zodat ze lang meegaan. Laat ze daarna drogen aan de lucht. Ventileren van jouw fitness handschoenen is sowieso goed na iedere training.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Vandaag de dag kun je het zo gek nog niet bedenken, of het bestaat. Ook op het gebied van sportkleding en fitness handschoenen. Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn, want een breed aanbod kan jouw keuze bemoeilijken. In de alinea’s hieronder bieden we je een aantal handige criteria, aan de hand waarvan jij jouw aankoopkeuze kunt bepalen. Het zijn factoren waarop je de verschillende fitness handschoenen met elkaar kunt vergelijken. Zo koop jij straks de fitness handschoenen die het beste bij jou passen.

Speciale functies

Het eerste criterium waar je even bij stil moet staan is de functies die je van fitness handschoenen nodig hebt. Waarschijnlijk heb je geen handschoenen nodig die je vingertoppen bedekken. Het is meestal voldoende als een trainingshandschoen alleen de handpalm en een deel van de vingers en misschien de pols bedekt. Met dit deel van de hand, kom je in aanraking met de sportmaterialen, zoals de gewichten. Daarom kunnen deze delen beter bedekt zijn. Handschoenen met open vingertoppen ademen beter en hiermee behoud je jouw gevoel.

Als we het over fitness handschoenen hebben, dan gaat het om verschillende modellen en functies:

  • Klassieke fitness handschoenen: Bevatten een beschermlaag in de handpalm en op de rug van de hand en kan gebruikt worden tijdens iedere soort sportieve training.
  • Pols beschermende fitness handschoenen: Uitstekende keuze bij oefeningen die veel van de handen en polsen vragen.
  • Complete fitness handschoenen: Bedekken de hele hand en zijn vooral geschikt om buiten mee te trainen en in de winter.
  • Fitness handschoenen met (deels) vrije vingertoppen: De gevoelige handpalmen zijn beschermd, de grip is goed en het gevoel in de vingertoppen blijft. Deze handschoenen bieden het goede van alle bovenstaande fitness handschoenen. Vaak is de binnenkant van dit type handschoenen van leer of suède.

Para pesos pesados son ideales, aunque resultan incómodas de poner y quitar en cada ejercicio.

Een goed stel fitness handschoenen helpen je de oefeningen correct uitvoeren.
(Bron: Diaz: 24382121/ 123rf.com)

Met of zonder polsbanden

Misschien was dit type fitness handschoenen je nog nooit opgevallen. De polsbanden dienen vooral voor het beheersen van het zogenaamde dode gewicht, dat de polsen erg kan belasten. Er zijn ook fitness handschoenen met polsbanden die je aan de bar of stang bevestigt. Zo doende zijn jouw handen volledig beschermd tijdens het gewichtheffen.

Voor oefeningen met zwaardere gewichten zijn fitness handschoenen met polsbanden ideaal. Het is wel omslachtig om deze handschoenen na iedere oefening te wisselen.

Gebruiksgemak

Je houdt vooral voor ogen, voor welke soort oefeningen en training je de fitness handschoenen gaat gebruiken. Als je bijvoorbeeld meestal met apparaten traint, of met dumbells of gewichten aan een bar, dan kies je voor eenvoudige fitness handschoenen met (gedeeltelijk) vrije vingertoppen.

Als je zwakke polsen hebt, met een blessure traint of voor het zwaardere hefwerk kiest, dan is jouw ideale handschoen één met polsbanden. Dit is vooral van belang bij oefeningen voor de biceps en de triceps, want hierbij gebruik je je polsen. Zware oefeningen doen zonder handschoenen hoeft aan het begin geen probleem te geven, maar kan op de langere termijn leiden tot blessures.

Fabricagemateriaal

Het materiaal waaruit fitness handschoenen zijn gemaakt, kan een groot verschil maken. Sterker nog, het kan er zelfs voor zorgen dat je het ene paar boven het andere verkiest. De stoffen in een fitness handschoen kunnen bijdragen aan een correcte uitvoering van de oefening. Het fabricagemateriaal kan bijvoorbeeld van gaas of polyester zijn, om het zweet gemakkelijker af te voeren.

Soms zit er klittenband bij de pols, om handschoenen snel en gemakkelijk aan en uit te kunnen trekken. Dit is vooral van belang als je het zwaardere werk doet, waarvoor je handschoenen met polsbanden gebruikt. Voor de demping en de grip, maken fabrikanten vaak gebruik van neopreen en siliconen, maar soms ook van leer dat als een tweede huid voelt. Een prettige extra is dat sommige handschoenen badstof op de duimen hebben, waarmee je snel het zweet van jouw voorhoofd wist.

algunos guantes van provistos de tejido de toalla en el pulgar, lo cual hace que eliminar el sudor de la frente sea sencillo.

Een paar sporthandschoenen mag eigenlijk niet ontbreken in jouw sporttas.
(Bron: Pringproh: 102068386/ 123rf.com)

Samenvatting

We leven in een sportieve periode, waarin fitness en bodybuilding aan populariteit winnen in Nederland. Niemand kijkt er meer van op als je met gewichten traint. Doe je aan krachttraining, dan is een paar fitness handschoenen eigenlijk onmisbaar. Ze beschermen jouw handen en polsen tegen blessures, maar ook tegen ongemakken als blaren en wratten.

Zoals je hebt kunnen zien, zijn fitness handschoenen basis kledingstukken in de sporttas van een krachttrainer. Met een paar goede fitness handschoenen heb je meer grip tijdens het trainen en zijn jouw handen beschermd. Ook zorgen ze voor hygiëne en een gevoel van comfort tijdens het sporten.

Als je dit artikel over fitness handschoenen interessant vond, deel het dan met jouw sportvrienden. Of laat hieronder jouw reactie achter.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Golubovy : 60028436/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies