Baby food. Baby milk in small bottles. On a wooden table.
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

23Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

89Verzamelde opmerkingen

Als je net vader of moeder bent geworden, zul je er vast wel eens van gehoord hebben: de ‘flessenwarmer’. Dit handige apparaat wordt gebruikt om babymelk te verwarmen tijdens de eerste levensmaanden van je pasgeboren kind. Het bereiden van een fles lijkt een eenvoudige handeling, maar als beide partners werken, is extra hulp altijd welkom, zoals je waarschijnlijk inmiddels wel hebt ontdekt.

Met een flessenwarmer bespaar je veel tijd en moeite. Ook zal je baby dankbaar zijn als je de melk binnen enkele seconden op tafel zet. Met een flessenwarmer kun je de voeding geleidelijk opwarmen tot de juiste temperatuur. Op die manier blijven de natuurlijke vitamines en voedingsstoffen bewaard. Met een automatische uitschakelingsfunctie weet je zeker dat de voeding niet te heet wordt. Ben je op zoek naar de flessenwarmer die het beste bij jou en je kind past? Lees dan snel verder!
Belangrijk om te weten

 • Dankzij de nieuwste technologieën worden flessenwarmers steeds geavanceerder. Het zijn ideale apparaten om de temperatuur van babyvoeding in de gaten te houden en tijd te besparen bij het bereiden van babymelk.
 • Er is een breed scala aan verschillende modellen op de markt. Het is daarom noodzakelijk dat je voldoende aandacht besteedt aan de belangrijkste functies voordat je een flessenwarmer koopt.
 • De meest geavanceerde modellen hebben functies die een paar jaar geleden ondenkbaar waren, zoals de mogelijkheid om de voeding te ontdooien of de fles te steriliseren.

Onze selectie: De beste flessenwarmers op de markt

Als je een baby’tje krijgt, kun je overspoeld worden door de vele artikelen die de markt biedt. Dit geldt ook voor het brede aanbod van verschillende soorten flessenwarmers. Een automatische uitschakelings- of sterilisatiefunctie zijn belangrijke aspecten voor ouders, evenals het gebruiksgemak en de capaciteit van de fles. Hieronder vind je een selectie met onze favoriete flessenwarmers:

De 6-in-1 functies flessenwarmer

Deze 6-in-1 flessenwarmer van LifeBasis is het apparaat als het gaat om babyvoeding. Het apparaat warmt niet alleen de babymelk en voeding, het ontdooit, steriliseert en kan eieren koken. Wordt de baby in de nacht huilend wakker, maar heb je geen zin om lang bezig te zijn met het opwarmen van de fles.

Dankzij de 24-uurs warmhoudfunctie heb je gelijk al een flesje klaarliggen op temperatuur. De De fles verwarmer is heel makkelijk in gebruik het heeft niets anders nodig dan een beetje kraanwater en wat stroom.

De beste digitale flessenwarmer

De babyvoedingsverwarmer van Beurer heeft een betrouwbaar digitaal temperatuurdisplay waarmee je de temperatuur van de op te warmen voeding goed in de gaten kan houden. Babymelk, moedermelk of babypap in alle standaard babyflessen wordt gelijkmatig opgewarmd met dit handige apparaat. Je kunt de flessenwarmer ook gebruiken om de voeding op de gewenste temperatuur te houden. Het apparaat heeft een automatische uitschakelingsfunctie.

De beste flessenwarmer voor onderweg

Met deze flessenwarmer kun je jouw kindje een heerlijk warm flesje of potje voorschotelen, zowel thuis als onderweg. Baby’s en peuters veranderen in de verschillende groeifases ook hun eetritme. Zitten jullie in de auto en krijgt de kleine trek?

Dan gebruik je de 12V auto adapter voor het gelijkmatig en vlot verwarmen van een babyhapje of fles. Natuurlijk kun je deze flessenwarmer niet alleen in de auto gebruiken, maar ook thuis. Daar werkt het apparaat nog sneller. Het ruime reservoir biedt plek aan alle gangbare flesformaten en potjes.

De beste flessenwarmer met ontdooifunctie

De Philips Avent flessenwarmer verwarmt melk snel en gelijkmatig in 3 minuten. De geïntegreerde ontdooifunctie kan worden gebruikt om bevroren babyvoeding direct uit de vriezer te verwarmen. Handig als je druk bent en weinig tijd hebt om de voeding te bereiden.

Het apparaat is eenvoudig in gebruik en heeft een modern design. Hierdoor past het thuis in bijna iedere keuken. Philips Avent-producten zijn compatibel en gemakkelijk met elkaar te combineren.

Shopgids: Alles wat je moet weten over flessenwarmers

Een fles- of babyvoedingsverwarmer gebruik je voor het opwarmen van flesvoeding of babyvoeding. Als je net een kindje hebt gekregen kun je eigenlijk niet zonder. Het zal je een hoop tijd en moeite besparen. Wil je meer weten over flessenwarmers? Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom dit handige product.

Mother and her little baby with the bottle

De flessenwarmer is een handig apparaat als je net een baby’tje hebt gekregen.
(Bron: Zinkevych: 39480233/ 123rf.com)

Wat is een flessenwarmer precies?

Zoals de naam al aangeeft, is een flessenwarmer een apparaat waarmee je babyflessen of potjes kunt verwarmen. Met een goede flessenwarmer kun je de fles op de juiste temperatuur houden. Het apparaat werkt op elektriciteit of batterijen. Het doel is dat je je kleintje op elk moment van de dag kunt voeden.

Gabriel García MárquezSchrijver en winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur
“Wanneer een pasgeboren kind voor het eerst in de vinger van zijn of haar vader knijpt, heeft hij of zij deze voor altijd gevangen.”

Wat is het belangrijkste doel van een flessenwarmer?

Een flessenwarmer helpt je om snel en eenvoudig babyvoeding te bereiden, zodat je baby niet te lang hoeft te wachten en jij weinig tijd kwijt bent. Je kunt er voor kiezen om flessen te maken zoals we dat vroeger deden, au bain-marie, maar als je weinig tijd hebt en je baby driftbuien krijgt, is er geen groter hulpmiddel dan een flessenwarmer. Ook handig als je een tweeling hebt. In 3 minuten ben je klaar!

baby feeder bottle warmer

Flessenwarmers zijn perfect om de ideale temperatuur van moedermelk te bereiken.
(Bron: Tiagozr: 63037036/ 123rf.com)

Waarom moet je babyvoeding niet in de magnetron opwarmen?

Als je babyvoeding zoals moedermelk in de magnetron opwarmt, is het makkelijk om de ideale temperatuur te overschrijven. Als dat gebeurt, verliest de moedermelk haar goede eigenschappen. Ten tweede, en dit geldt ook voor kunstmatige melk, kun je met een magnetron minder goed de temperatuur van de op te warmen voeding controleren. Hierdoor bestaat er een risico op brandwonden voor de baby.

Johnny DeppFilmacteur en producent
“De enige wezens die zich voldoende hebben ontwikkeld om pure liefde over te brengen, zijn honden en baby’s.

Welke soorten flessenwarmers zijn er?

Op grote lijnen zijn er 3 soorten flessenwarmers op de markt te onderscheiden: elektrische flessenwarmers, flessenwarmers voor onderweg en digitale flessenwarmers. De meeste modellen gebruiken heet water om de temperatuur van de fles gelijkmatig en geleidelijk te verhogen, maar er zijn verschillende varianten. In de volgende tabel vind je de verschillende soorten flessenwarmers:

Soort flessenwarmer Kenmerken Overige belangrijke aspecten
Elektrisch De meeste apparaten hebben een elektriciteitsbron nodig en werken met heet water of stoom.

Dit zijn standaardmodellen, ideaal voor thuisgebruik.

De modellen die heet water gebruiken, zijn meestal langzamer dan de modellen die op stoom werken, maar de verwarming is meer geleidelijk en uniform.

Het voordeel van de modellen die water gebruiken, is dat alle voedingsstoffen van de melk nog beter behouden blijven.

Als je niet veel tijd hebt, is stoom ideaal. Je moet er echter rekening mee houden dat je melkeigenschappen kunt verliezen door zo snel te verwarmen.

Voor onderweg Over het algemeen zijn ze compacter en kun je ze gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Als ze op heet water werken, moet je niet vergeten de tank op te laden voordat je vertrekt.

Ze hebben geen elektrische stroom nodig, maar werken meestal met een oplaadbare batterij.

Ze hebben meer tijd nodig om op te warmen dan andere modellen.

De meeste modellen hebben een adapter om aan te sluiten op de sigarettenaansteker in de auto.

Digitaal Dit zijn de meest voorkomende modellen op de markt.

Ze kunnen op elektriciteit of batterijen werken.

Digitale flessenwarmers hebben meestal een LCD-scherm dat je informeert over de temperatuur van de voeding.

Ze bevatten vaak meerdere programma’s, evenals een timer of specifieke functies zoals een ontdooi-functie.

Er zijn ook “multifunctionele” modellen. Dat zijn modellen met verschillende functies zoals steriliseren of potjes verwarmen. Bovendien kunnen ze vaak meerdere flessen tegelijkertijd verwarmen, ideaal voor ouders van een tweeling of meerdere baby’s.

Wat zijn de voordelen van een flessenwarmer?

Als je net een baby hebt gekregen, biedt een flessenwarmer veel voordelen. Naast de tijd die je bespaart om de fles voor te bereiden, zul je je baby ieder keer gelukkig maken wanneer hij of zij honger heeft. In de lijst hieronder geven we een overzicht van de grootste voordelen die dit apparaat biedt:

 • Behouden van voedingsstoffen: Vooral als je borstvoeding geeft en de voordelen van de moedermelk wilt behouden, is een flessenwarmer een onmisbare tool. Je weet inmiddels dat je de melk in dat geval beter niet in de magnetron kunt verwarmen.
 • Geleidelijk opwarmen: De warmte van de melk wordt gelijkmatig verdeeld, iets wat niet gebeurt als je de voeding in de magnetron opwarmt.
 • Nauwkeurigheid: Moderne flessenwarmers bereiken een grote nauwkeurigheid in termen van de voedseltemperatuur, een groot voordeel in vergelijking met traditionele methoden. De ideale temperatuur is ongeveer 36 graden Celsius, net als de temperatuur van het lichaam.
 • Snelheid: De snelheid waarmee een flessenwarmer de voeding verwarmt is een van de grote voordelen van deze apparaten. Je hebt geen pannen meer nodig om de fles voor je baby te bereiden. Afhankelijk van de fabrikant kan het 90 seconden tot 7 minuten duren.

Hoe maak je een flessenwarmer schoon?

Als je de flessenwarmer wilt schoonmaken, is het belangrijk om deze eerst van de stroom af te halen. Daarna kun je de losse onderdelen eruit halen en in een vaatwasser plaatsen. Voor de behuizing van het apparaat is het voldoende om deze met een vochtige doek schoon te maken. Gebruik geen schurende producten voor het reinigen van het apparaat.

Tegelijkertijd zul je te maken krijgen met kalkafzettingen, die meestal verschijnen bij het gebruik van kraanwater. Als je dit wilt voorkomen, raden we je aan om gedistilleerd of gekookt water te gebruiken. Je kunt ook een geschikt ontkalkingsproduct gebruiken. Controleer van tevoren altijd de instructies van de fabrikant.

preparation of mixture baby feeding on white background

voeding niet te heet wordt.
(Bron: Vadim Ginzburg: 69236091/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Het lijkt misschien makkelijk om een flessenwarmer te kiezen, maar in de werkelijkheid bestaat er een grote verscheidenheid aan modellen waardoor het niet altijd makkelijk is om het beste model te vinden. Om de flessenwarmer te vinden die het beste bij jou en je kind past, raden we je aan voldoende aandacht te besteden aan de onderstaande aankoopcriteria:

Formaat

Met name voor ouders van tweelingen of meerdere baby’s is het belangrijk om goed op het formaat van de flessenwarmer te letten. Niet zul je alleen meer dan één fles per keer willen verwarmen, ook zul je gemakkelijk flessen met een breed mondstuk willen plaatsen. Grote flessenwarmers die voor meerdere baby’s geschikt zijn, bieden bovendien vaak nog andere speciale functies, waardoor ook de prijs zal gaan.

adorable child baby drinking water from bottle

Een goede reiniging van een fles is essentieel voor de verzorging van je kind.
(Bron: Oksana Kuzmina: 47999514/ 123rf.com)

Vermogen

Flessenwarmers met een groter vermogen hebben meestal een snellere verwarmingstijd. Als je niet te lang wilt wachten, raden we je aan de verpakking van de verwarmer en eventuele recensies van andere kopers te raadplegen en te controleren op het vermogen van het apparaat. Vergeet niet dat het bij moedermelk belangrijk is om deze geleidelijk op de juiste temperatuur te brengen om haar gunstige eigenschappen niet te verliezen.

Tijd

Een ander criterium dat belangrijk is bij de aankoop van een flessenwarmer is de verwarmingstijd. Sommige apparaten verwarmen de voeding al binnen 90 seconden, hoewel de meeste modellen enkele minuten nodig hebben. Als je baby ongeduldig van aard is, raden we je aan voor een flessenwarmer te kiezen die extra snel verwarmt. Hier betaal je vaak iets meer voor, maar dit zal jou en je kind tevreden houden.

Debasish MridhaAmerikaans arts en filosoof
“Baby’s zijn levende poppen met dansbare glimlachen die van de sterren komen om ons hart te kalmeren.”

Automatische uitschakelings- en warmhoudfunctie

Bijna alle apparaten hebben een automatische uitschakelingsfunctie om de melk tegen oververhitting te beschermen. Afhankelijk van het model beïnvloedt deze functie de temperatuur van het water, de verwarmingsplaat en het verstrijken van de tijd. Als je weinig kaas hebt gegeten van dit soort apparaten, zal deze functie erg handig zijn om niet steeds in de buurt van het apparaat te hoeven blijven.

Tegelijkertijd is ook de warmhoudfunctie erg handig. Deze functie wordt meteen ingeschakeld als de voeding de gewenste temperatuur heeft bereikt. Wel is het belangrijk dat de geïntegreerde thermostaat een regelfunctie heeft, om de temperatuur van het water regelmatig te meten.

Mother and baby in bedroom

Geniet van elke fase van het leven van je kinderen.
(Bron: Famveldman: 75666391/ 123rf.com)

Universaliteit

Als je erover denkt om een flessenwarmer te kopen, kan het ook interessant zijn om naar de universaliteit van het apparaat te kijken. Dat wil zeggen, of de flessenwarmer geschikt is om flessen van ieder merk of soort te verwarmen of alleen voor één soort is gemaakt. Met een baby in huis zul je meer dan één fles in huis hebben, waardoor het belangrijk is om van tevoren te controleren of deze allemaal in het apparaat passen.

Hoewel veel flessenwarmers impliceren dat ze alleen flessen van hun eigen merk kunnen verwarmen, is het over het algemeen mogelijk om ook andere flessen te verwarmen.

Veiligheid

Over het algemeen voldoen baby-artikelen aan strikte veiligheidsnormen. Toch is het belangrijk om te controleren of het model dat je wilt kopen dit ook doet, om vervelende verassingen te voorkomen. Zoals je misschien wel weet, kan ‘goedkoop’ anders al snel ‘duurkoop’ worden.

envases con leche

Vergeet niet dat moedermelk de beste voeding voor baby’s is.
(Bron: Tiagozr: 57058549/ 123rf.com)

Overige functies

Naast de functie van het verwarmen van babyvoeding, kan een flessenwarmer nog andere handige functies hebben. Tegenwoordig bestaan er bijvoorbeeld apparaten die de mogelijkheid bieden om flessen en spenen te steriliseren.

In de lijst hieronder zie je welke extra functies flessenwarmers kunnen bieden:

 • Steriliseren: Er zijn modellen met de optie om water te koken en zo alle sporen van bacteriën en andere ongewenste micro-organismen te verwijderen. Dit kan erg handig zijn als je baby een paar weken oud is.
 • Verwarmen van potjes met babyvoeding: Er zijn modellen waarmee je niet alleen vloeistoffen, maar ook potjes kunt verwarmen.
 • Ontdooien: Moderne apparaten hebben soms een ontdooifunctie. Als je moedermelk invriest, is dit een geweldige optie die je veel tijd bespaart.
 • Sapcentrifuge: De meest geavanceerde modellen bevatten een sapcentrifuge zodat je er ook voedzame en gezonde sappen mee kunt bereiden voor je baby. Hiermee hoef je geen aparte citruspers te kopen.

Samenvatting

Een flessenwarmer is een handig apparaat dat je gebruikt voor het opwarmen van flesvoeding of babyvoeding. Met een flessenwarmer kun je de voeding geleidelijk opwarmen tot de juiste temperatuur. Hierdoor zullen natuurlijke vitamines en voedingsstoffen bewaard blijven. Met een goede flessenwarmer zul je veel tijd en moeite besparen, waardoor je tijd over houdt voor andere, leukere zaken.

In deze shopgids heb je kunnen lezen dat het bij de aanschaf van een flessenwarmer erg belangrijk is om op een aantal aankoopcriteria te letten. De veiligheid, overige functies en het vermogen van het apparaat zijn voorbeelden van factoren die bepalend zijn voor het succes van je aankoop.

Vond je onze shopgids over flessenwarmers interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media.

(Bron van de header afbeelding: Legoshyn: 68257232/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies