Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

27Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

95Verzamelde opmerkingen

De jaren 90 was een gouden tijd voor speelgoedfabrikanten. In deze jaren werd er speelgoed gemaakt die tot op vandaag de dag erg goed worden verkocht. De Furby is daar een voorbeeld van; een innovatieve en schattige knuffel. Met het schattige uiterlijk heeft de Furby de harten van de kleinsten in huis gestolen.

Vandaag de dag bestaat er nog steeds een Furby-koorts. Het is niet moeilijk voor te stellen dat menig hartje bezwijkt voor dit speelgoed, dat technologischer steeds hoogstaander wordt. Deze knuffels praten, zingen, bewegen en communiceren met de kleine knuffelbezitters. In dit artikel helpen we je de meest geschikte Furby voor je kind uit te kiezen.
Belangrijk om te weten

  • De Furby’s hebben met hun intrede in de jaren 90 de speelgoedsector gerevolutionaliseerd en blijven dat tot op heden doen. Interactief speelgoed blijft booming.
  • Een Furby kan dankzij zijn kenmerken de beste vriend van je kleintje worden, aangezien het speelgoed is waar een kind tegen kan praten, eten kan geven, woordjes kan leren of vragen aan kan stellen.
  • De meest recente modellen kunnen gekoppeld worden aan een mobiele app, waarmee het aantal speelmogelijkheden nog groter wordt.

Onze selectie: De beste Furby’s op de markt

Als je op zoek bent naar een geschikte Furby om cadeau te doen aan een kind, presenteren we je hieronder een aantal interessante opties. Dit speelgoed is al twintig jaar op de markt, maar zijn tot op heden ontzettend gewild. Afhankelijk van het model, hebben ze functies die je niet voor mogelijk had gehouden.

Eerdere Aanbevelingen

De beste Furby sleutelhanger

Furby is jouw nieuwe interactieve vriendje. Dit leuke diertje reageert op je beweging, geluid en aanraking. Je kan hem opvoeden, plagen en knuffelen. Het vormt allemaal zijn unieke karakter. Zo krijg je een echte familie met deze jonge Furblings. Dit is de Furby sleutelhanger met geluid in de kleur licht roze. Raak je sleutels minder snel kwijt als je er een sleutelhanger aan vast maakt. De stem van de Furby sleutelhanger maakt je vrolijk, hij zingt of zegt een leuke zin.

Het beste Furby dekbedovertrek

Het interactieve speelgoedbeestje Furby is terug van weggeweest en in verschillende vrolijke kleurtjes is Furby afgebeeld op dit mooie paarse dekbedovertrek! Het is altijd vrolijk wakker worden met dit leuke Furby dekbedovertrek. Het dekbedovertrek Furby wordt geleverd met bijpassende kussenslopen voor een leuk geheel. Het Furby dekbedovertrek is gemaakt van 100% lekker zacht katoen. Leuk om naar te kijken en fijn om onder te slapen. Eénpersoons: 140 x 200 cm.

De beste pluchen Furby

Deze vrolijke pluchen Furby’s zijn uitermate geschikt voor de allerkleinsten. Aangezien dit echte knuffels zijn, hoef je niet bang te zijn dat je kleintje met kleine onderdeeltjes aan de haal gaat. Deze Furby’s zijn een goede eerste kennismaking met het fenomeen Furby zodat je kleine later met een elektrische Furby kan gaan spelen. De Furby is in zes kleuren verkrijgbaar.

Shopgids: Alles wat je moet weten over Furby’s

Het universum van dit leuke speelgoed is ontzettend uitgebreid. Na meer dan twee decennia op de markt te zijn, hebben het design en de functies die de Furby’s hebben een ontzettend grote ontwikkeling doorgemaakt. Daarom is het misschien wat lastig om het meest geschikte model te kiezen. Om die reden gaan we de meest veel voorkomende twijfels voor je wegnemen.

Speelgoed helpt om de creativiteit van kinderen te ontwikkelen.
(Bron: Famveldman: 59197390/ 123rf.com)

Wat zijn Furby’s precies en wat kunnen ze?

Furby’s zijn speelgoedbeesten die in 1998 op de markt zijn gebracht, op het toppunt van de hype van virtuele huisdieren. Na het succes van de Tamagotchi, verschenen deze knuffels als een alternatief die meer op een echt huisdier leken. Het ontwerp doet denken aan een kruising tussen een hamster en een uil (of misschien zelfs een Gremlin). Furby’s hebben een lekkere vacht en zijn erg pluizig.

Het zijn in feite intelligente knuffeldieren die in staat zijn te communiceren met hun gebruikers. De meest eenvoudige modellen kunnen geluiden maken, emoties uitdrukken, dansen, slapen en verschillende talen spreken. De meer geavanceerden kunnnen via een mobiele app worden verbonden waardoor ze nog interactiever zijn. Over het algemeen werken ze op batterijen.

Voor welke leeftijden zijn Furby’s geschikt?

De aanbevolen leeftijd voor een kind om met een Furby te spelen gaat samen met de functies van de Furby. De ene Furby is namelijk technisch geavanceerder dan de ander en kunnen soms kleine onderdelen hebben die gevaarlijk zijn onder een bepaalde leeftijd. Het is goed om daarom de leeftijdsindicatie van de fabrikant aan te houden. Over het algemeen zijn de Furby’s echter ontworpen voor kinderen vanaf de 6 jaar.

Tegelijkertijd zijn er ook niet elektrische versies, dat wil zeggen Furby’s in knuffelvorm die bedoeld zijn voor onder andere de allerkleinsten, zoals baby’s. De meest innovatieve modellen kunnen zelfs volwassen gebruikers aanspreken. Aangezien het een speelgoedknuffel is die de kindertijd van veel mensen heeft gemarkeerd, maakt het velen zeker weten niet veel uit er ook eentje als volwassene te hebben.

Wist je dat de eerste generatie Furby’s in 1998 op de markt kwam?

Spreken alle Furby’s Nederlands?

Furby’s zijn speelgoeddieren die de hele wereld over zijn geweest. Bedacht en gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Tiger Electronics, konden de eerste versie Furby’s alleen maar in het Engels spreken. Dankzij de enorme populariteit van de Furby’s, spreken er tegenwoordig Furby’s in meer dan twintig talen, onder andere kan de Furby nu ook Nederlands begrijpen.

Het is daarom erg belangrijk om te letten op de indicaties van de fabrikant over de talen waarin de Furby kan communiceren. Hoewel er modellen bestaan die verschillende talen kunnen spreken, is het mogelijk dat er andere die niet compatibel zijn met de Nederlandse app. Daarom is het goed om de omschrijving van de fabrikant goed te raadplegen.

Furby’s zijn een soort van interactieve knuffeldieren waar kinderen gek op zijn.
(Bron: Alexas Fotos: 974704/ Pixabay.com)

Zijn Furby’s voor alle kinderen geschikt?

Furby’s kunnen compleet didactisch speelgoed worden en zijn daarom geschikt voor elke jongen of elk meisje. Aan de ene kant roept het pluizige ontwerp de affectie van kinderen op. Aan de andere kant kan je kind bepaalde vaardigheden ontwikkelen doordat het een elektrische knuffel is, je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de ontwikkeling van een verantwoordelijkheidsgevoel.

Furby’s kunnen bovendien waardevol zijn voor kinderen met aanpassingsproblemen of kinderen met bijvoorbeeld autisme. Er zijn mensen die Furby’s nuttig vinden om de vaardigheden van deze kinderen te stimuleren. Bovendien zijn er specialistencentra die deze producten gebruiken bij hun therapieën.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Elektronisch speelgoed is erg populair onder jongens en meisjes. Kleine kinderen zijn van nature nieuwsgierig, waardoor ze enthousiast één voor één alle functies van een Furby zullen willen ontdekken. Als je zeker van je zaak wilt zijn op het moment dat je een Furby uitkiest, overweeg dan de volgende criteria bij het maken van je keuze.

Generatie van de Furby

Vanf het moment dat de Furby in 1998 op de markt verscheen, zijn er verschillende generaties Furby’s geweest. In de eerste plaats zijn er de klassieke Furby’s. Deze zijn de meest eenvoudig op het gebied van de functies die ze hebben en daarmee ook de meest beperkte Furby’s die er zijn. De zogenaamde Emotronic Furby’s begonnen al wat meer interactief te worden door de onder andere de stemherkenning en doordat ze meer gezichtuitdrukking hadden.

Daarna kwamen er met de generatie van 2012 nog geavanceerdere Furby’s op de markt, zoals de versies Party Rockers, Boom of Furbacca. Deze versies worden gekenmerkt doordat ze nog interactiever zijn en LED ogen hebben. Tot slot is de Furby Connect de meest technologische versie aangezien die verbonden kunnen worden met een mobiele app. De Furby Connect hebben we in onze selectie van de beste Furby’s opgenomen en kun je aan het begin van deze gids vinden.

Generatie Jaar Kenmerken
Eerste generatie 1998 Stem, verschillende kleuren en een vriendelijk karakter
Tweede generatie 2005 Nieuw ontwerp, slaapfunctie en de capaciteit om interactie aan te gaan met andere Furby’s
Derde generatie 2012 LED ogen, verschillende persoonlijkheden, beweging en mobiele app verbinding
Vierde generatie 2016 Antenne, Bluetooth functie, meer bewegingsmogelijkheden en mobiele app verbinding

Leeftijd

Furby’s zijn elektronische knuffels die zijn ontworpen voor kinderen vanaf zes jaar en ouder. De reden hierachter is, vooral bij de meest recente en innovatieve modellen, dat ze een aantal functionaliteiten hebben die de allerkleinsten waarschijnlijk niet zullen begrijpen. Denk daarom voordat je een Furby aanschaft aan de aanbevolen leeftijd en de leeftijd van het kind waarvoor je de Furby wilt kopen.

Er bestaan ook Furby knuffels, dit zijn knuffels in de vorm van een Furby en zij zijn erg geschikt voor de allerkleinsten. Deze Furby’s hebben in tegenstelling tot de normale Furby geen elektrische onderdelen. Deze Furby’s worden daarom aanbevolen voor de kinderen onder de zes jaar en tevens voor baby’s. In onze selectie kun je deze Furby vinden.

Taal

De taal is één van de belangrijkste aankoopcriteria. Furby’s zijn namelijk na hun verschijning op de markt, overal op de wereld populair. Ze zijn daarom ook in verschillende talen beschikbaar om zo aan te sluiten op de verschillende markten. Je kunt ze bijvoorbeeld in het Engels, Japans, Italiaans, Frans en bovendien in het Nederlands vinden.

Furby’s praten in het begin hun eigen taal, namelijk het Furbish. Toch zijn ze zo geprogrammeerd dat ze uiteindelijk een tweede taal gaan spreken. Daarom is het goed om je ervan te verzekeren dat die tweede taal Nederlands is, aangezien de hele ervaring niet heel veel voldoening geeft aan het kind dat met de Furby speelt. Vergeet daarom niet goed op de productomschrijving te letten.

Functies

Er zijn eenvoudige en meer geavanceerde Furby’s op de markt te vinden. De eerste modellen, dat wil zeggen, die modellen die twintig jaar geleden verschenen, waren de meest eenvoudige. Ze hadden de capaciteit om -alhoewel heel beperkt- hun eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. Ook konden ze enkele woorden uitspreken en geluiden maken.

De meest recente modellen en de bijbehorende technologie zijn vaak verbonden met mobiele apps. Ze hebben bovendien LED ogen om alle soorten emoties uit te drukken. Ook kunnen ze beweging detecteren en zijn ze gevoeliger voor aanraking. Doordat ze met Android of iPhone apps verbonden zijn, zijn er veel meer mogelijkheden op het gebied van spelletjes, liedjes en gesprekken.

Samenvatting

Furby’s zijn speelgoeddieren waar de kleintjes in huis dol op zijn. Door hun verschillende functies en eigenschappen, is het niet gek dat Furby’s de beste vrienden worden van kinderen. Ze zijn zonder twijfel een goed alternatief voor echte huisdieren, aangezien ze in staat zijn om emoties te uiten en kunnen communiceren met hun kleine baasjes op een zeer realistische manier.

Het aanbod van verschillende ontwerpen, kleuren, functionaliteiten is behoorlijk uitgebreid. Daardoor kun je goed de voor- en nadelen van elk model afwegen. Aangezien elk kind zijn eigen behoeftes en smaak heeft, is het belangrijk om ook daar rekening mee te houden en de Furby te kiezen die het beste bij het kind past.

Als je dit een leuke gids vond, zouden wij het leuk vinden als je hem deelt op social media. Je kunt natuurlijk ook een commentaar hieronder achterlaten voor ons.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Alexas fotos: 783693/ Pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies