Laatst bijgewerkt: 18-09-2020

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

21Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

103Verzamelde opmerkingen

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je perfecte cirkelvormige sneden in materialen kunt maken die zo hard als marmer zijn, is het antwoord eenvoudig: Met een gatenzaag! Met dit speciale gereedschap kun je eenvoudig elk oppervlak of materiaal zagen en zo gemakkelijk omtrekken maken voor bijvoorbeeld kranen, slangen of om lichten aan te sluiten.

Gatenzagen zijn een veel gebruikt hulpmiddel onder professionals van decoratie, constructie en andere liefhebbers als doe-het-zelvers. Ze zijn nuttig voor een breed scala aan taken en zeer eenvoudig te gebruiken. In dit artikel laten we je de beste modellen zien en leggen we alles uit wat je moet weten over gatenzagen.
Belangrijk om te weten

 • Gatenzagen werken, in tegenstelling tot de andere zagen, niet op zichzelf. Je moet de zaag op een boor bevestigen om er gaten mee te kunnen maken.
 • Bij hardere materialen, zoals keramiek of beton, moet je smerende vloeistoffen zoals olie of water gebruiken. De diepte waarop je kunt boren, wordt bepaald door de vorm van de zaag.
 • De meeste fabrikanten raden aan om, als je met een gatenzaag wilt zagen, een boor met een variabele snelheid te gebruiken.
 • Gatenzagen, vooral diamanten gatenzagen, moeten zorgvuldig worden verzorgd om ze lang te kunnen blijven gebruiken.

Onze selectie: De beste gatenzagen op de markt

Er bestaat een grote verscheidenheid aan gatenzagen op de markt. Tenzij je een decoratiespecialist of een bouwprofessional bent, zal het niet eenvoudig zijn om de beste te kiezen. Om je daarbij te helpen, hebben we de 5 beste gatenzagen op de markt voor je geselecteerd. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

1e plaats: Bosch Zaagkrans set, 5 stuks

Op de eerste plaats in onze rankinglijst vind je de gatenzaag van Bosch. De gatenzaag heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en doet alles wat een goede gatenzaag zou moeten doen. Het apparaat is geschikt om onder andere op hard en zacht hout en gecoate spaanplaten te werken. De set bestaat uit 5 stuks, met een diameter van 60, 68, 75 en 83 en 92 mm.

Je kunt de gatenzaag gebruiken in combinatie met alle boren met een hex-schachtbevestiging. De zaag helpt je bij buisdoorvoeringen, ventilatiepijpen en ventilatie-installaties in de badkamer en keuken, evenals holle gaten voor schakelaren en aansluitdozen. Dankzij de geharde tanden en de stevige aluminium gegoten behuizing is geen enkel klusje meer ondenkbaar met deze zaag!

2e plaats: Silverline 16-delige Gatenzaag Set

Silverline bestaat al sinds 1978 en is een van de grootste en bekendste merken in gereedschap. De gatenzagen zijn voorzien van hitte behandelde tanden en zijn te gebruiken op hard- en zachthout, plastic en gipsplaten. De set bevat 12 gatenzagen 19, 22, 29, 32, 38, 44, 51, 64, 76, 89, 102 en 127 mm, een 6 mm (1/4″) en 10 mm (3/8″) boordoorn een steunplaat en een inbussleutel in een sterke opbergkoffer. Al met la een product met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

3e plaats: Bahco Sandflex Gatzaag

De Sandflex bimetaal gatzagen zijn uitermate geschikt voor het zagen van gaten in hout, metaal en staal, ook roestvaststaal. Ze passen op alle boormachines, zowel draagbaar als stationair. Speciale openingen aan de zijkant vergemakkelijken het verwijderen van de uitgezaagde kern. De zaagdiepte bedraagt 38 mm. Het verdient aanbeveling om tijdens het zagen een veiligheidsbril te dragen om ongelukken te voorkomen. De boordiameter kan van 50 tot 80 mm bedragen.

4e plaats: Wolfcraft 5474000

De gatenzaag van wolfcraft valt op dankzij de felrode kleur. Werken met deze zaag zal een feestje zijn! De afmetingen van het product zijn 6.5 x 6.5 x 19 cm. Het apparaat is gemaakt van staal. Sinds 1949 ontwikkelt wolfcraft al producten die het klussen sneller, nauwkeuriger en veiliger maken. Het merk staat bekend om zijn kwalitatieve producten die lang mee gaan.

Wolfcraft is expert op het gebied van klussen. Met de gatenzaag kun je gaten zagen in hout, triplex, staal, non-ferrometalen, kunststof materialen en gipskartonplaten. De gatenzaag is gemakkelijk te gebruiken. Er is geen aparte opspandoorn vereist. Het apparaat heeft HSS (snelstalen) tanden. Deze gatenzaag combineert design met ergonomie en functionaliteit.

5e plaats: Wolfcraft gatenzaag 7-delig


Tijdelijk niet leverbaar

Ook op de vijfde plaats in onze rankinglijst staat een model van Wolfcraft, deze keer echter de 7-delige set met standaarduitvoering. De set bestaat uit een metalen houder met 7 verwisselbare snelspan-inzetzaagbladen en een centreerboor met een zeskante aandrijfschacht. Je kunt de gatenzaag gebruiken om gaten te zagen in hout, gipskarton en bouwplaten, bijvoorbeeld om stopcontacten en kabeldozen te plaatsen.

De diepte van de snede is 33 mm, de centreerboor heeft een diameter van 8 mm. De 7 inzetstukken hebben een diameter van 25, 32, 38, 45, 50, 56 en 62 mm. De werklengte is 23 mm. De schacht past in een normale eenvoudige boormachine met boorkop. Hij past overigens ook in een draadloze schroevendraaier, mits deze voldoende kracht heeft. Dit model is erg gebruikersvriendelijk en zeer geschikt voor mensen die nog niet bekend zijn met het gebruik van een gatenzaag.

Shopgids: Wat je moet weten over gatenzagen

Gatenzagen zijn verlengstukken die worden geplaatst op elektrische boormachines en schroevendraaiers en die worden gebruikt om cirkelvormige gaten te maken. Het zijn handige hulpmiddelen die eenvoudig zijn te gebruiken. Het gebruik ervan wordt door zowel professionals als amateurs gewaardeerd vanwege hun veelzijdigheid en functionaliteit. Hieronder leggen we je alles uit wat je moet weten over gatenzagen.

Als je met een gatenzaag op harde materialen als beton of cement wilt zagen, is het het beste om deze eerst in te smeren met water of olie.
(Bron: Yuri Minaev: 104913878/ 123rf.com)

Wat zijn gatenzagen precies?

Gatenzagen worden ook wel gatzagen, gatenboren, zevengaten-zagen, boorkronen en klokboren genoemd. Het is een zeer handig hulpmiddel, vooral voor timmerlieden, elektriciens en professionals, in de bouw en houtambacht. Gatenzagen hebben een ringvormige vorm, hun snede genereert een cirkelvormig gat in het te zagen materiaal.

Vaak worden gatenzagen gebruikt voor het zagen van gaten in materialen als plastic, glas, gips, glasvezel, keramiek, tegels, graniet, marmer en alle soorten metalen: ferro- en non-ferrometaal. Ze worden vooral gebruikt voor snedes met grote diameters, omdat deze met een gatenzaag snel, gemakkelijk en een minimale inspanning kunnen worden gemaakt.

Uit welke onderdelen bestaat een gatenzaag?

Gatenzagen snijden, anders dan decoupeerzagen of cirkelzagen, niet uit zichzelf. Dat wil zeggen, het is geen tool die je op zichzelf kunt gebruiken. Een gatenzaag moet worden gekoppeld aan een werktuig met motor, anders zal het apparaat niet werken. De motor versnelt het bit dat de zaag zal laten draaien.

Hieronder leggen we uit wat de belangrijkste onderdelen van gatenzagen zijn:

 • Cilinder of zaag: Dit is het belangrijkste onderdeel van de gatenzaag. Normaal gesproken is het gemaakt van koolstofstaal. Het ene uiteinde heeft een gekartelde rand en het andere is het assemblageapparaat. Hier zal het bit doorheen gaan.
 • Aanpassingssysteem: Dit is het deel waarin de zaag met de boor in contact komt. Het is meestal een draad of moer die is verbonden met de boorkop van de boor die dient om de snede te centreren en te geleiden. Het kan variëren van een eenvoudige opening tot een systeem van spindel en boom.
 • Sleuven: De wand van de kop kan gaten bevatten. Deze dienen om het stof te verwijderen en te voorkomen dat het zich binnenin ophoopt, wat het bit zou kunnen vertragen en problemen zou kunnen veroorzaken bij het zagen.

Gatenzagen zijn ontworpen volgens het materiaal dat je ermee kunt bewerken.
(Bron: Guy Ozenne: 25757991/ 123rf.com)

Wat zijn bi-metaal gatenzagen?

Er bestaat een zeer grote verscheidenheid aan gatenzagen op de Nederlandse markt. Er zijn zeer goedkope modellen van koolstofstaal met traditionele ontwerpen en andere, veel duurdere modellen, die specifiek aangepast zijn voor een bepaald type klus. Van alle zagen zijn de meest voorkomende en gebruikte echter de bi-metaal gatenzagen.

Bi-metaal gatenzagen combineren 2 soorten staal om de rand van het zaaguiteinde te vormen: snelstaal en zacht elastisch staal. De 2 soorten staal samen vormen een duurzame rand waarmee je snel en eenvoudig alle soorten materialen kunt zagen. Bovendien helpt deze combinatie de tool om duurzaam te zijn.

Welke verschillende soorten gatenzagen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten gatenzagen. Sommige zagen zijn speciaal ontworpen om bepaalde taken mee uit te voeren. Je vindt zagen met diamantranden, met speciale diameters en zelfs met dubbele cups. Elk type zaag is geschikt voor een specifieke klus. Of je dus kiest voor het een of het andere model, hangt volledig af van je eigen behoeften.

Hieronder vind je een tabel met de verschillende soorten gatenzagen die er zijn:

Eigenschap Soort gatenzaag Kenmerken
Op basis van materiaal Zachte materialen Om hout, pleisterwerk of gips te bewerken.

Het meest gebruikt bij het maken van kasten, in de bouw en voor decoratie.

Op basis van materiaal Voor beton Ideaal voor het werken op zeer harde materialen.

Het is beter om een zaag van superieure kwaliteit te kiezen.

Op basis van materiaal Voor tegels Ze hebben een diamanten rand.

Hiermee kun je sneden maken zonder breuken of scheuren.

Werkt bij lage toerentallen.

Aangeraden wordt om de snede te koelen met water om de levensduur te verlengen.

Op basis van materiaal Voor metaal Ideaal voor alle soorten metalen (ferro en non-ferro metaal).

Ze bieden een uitstekende snijkwaliteit.

Veel gebruikt op werkplaatsen. 

Op basis van ontwerp  Verstelbaar Zeer praktisch, omdat je de snijdiameter kunt aanpassen.

Je kunt er veel verschillende taken mee uitvoeren.

Op basis van ontwerp Meervoudig Set met cilindrische zagen van verschillende groottes.

Je kunt combinaties van diameters gebruiken.

Wat zijn de belangrijkste toepassingen van de verschillende soorten gatenzagen?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is elk type gatenzaag ontworpen om een specifieke taak mee uit te voeren. Het type zaag, de vorm en het materiaal van de snijtanden zijn factoren die bepalen welke soort taak je wel of niet met de gatenzaag kunt uitvoeren.

De hoogte van de tanden van de zaag wordt gemeten in het aantal tanden per centimeter en inch. Wanneer de afstand tussen de tanden constant is, is deze “normaal vertand”. “Grof vertand” is wanneer de tanden op gezette tijden langs de zaag worden gegroepeerd.

Rekening houdend met wat we tot nu toe hebben gezien, hebben we een oriëntatietabel opgesteld waarin we de belangrijkste toepassingen van de verschillende soorten gatenzagen beschrijven.

Soort gatenzaag Beschikbare diameters Aanbevolen snelheden afhankelijk van het materiaal Maximale snijdiepte Materialen om mee te werken
Bi-metaal, normaal vertand.  14-210 mm 25-3000 RPM 41 mm Metalen, roestvrij staal, gietijzer, messing, aluminium, gips, non-ferro materialen, hout, PVC.
Bi-metaal, grof vertand. 14-210 mm 25-3000 RPM 41 mm Metalen, roestvrij staal, gietijzer, messing, aluminium, gips, non-ferro materialen, hout, PVC.
Diamant. 14-151 mm 150-1200 RPM 41 mm Acryl, keramiek, porselein, glas, steen, glasvezel, metselwerk, baksteen.
Carbide rand. 19-152 mm 20-3200 RPM 41 mm Formica, glasvezel, gips, laminaatvloeren, houtfineer en geagglomereerd hout.
Carbide korrels. 22-114 mm 100-1000 RPM 41 mm Niet-metalen materialen, laminaatvloeren, glasvezel.
Hardmetalen rand, voor laminaten. 15-100 mm 65-800 RPM 13 mm Metalen, roestvrij staal, non-ferro materialen.
Voor gebruik met draadloze boormachines. 16-38 mm 70-700 RPM 13 mm Metalen, roestvrij staal, non-ferro materialen, gips.
Carbide rand, multi-functioneel. 19-159 mm 300-1000 RPM 54 mm Hout, houtfineer, agglomeraat, formica, plastic, acryl, gips, laminaatvloeren, glas, glasvezel, keramiek, tegels, metselwerk.

Tot welke snelheid gaan gatenzagen?

De snelheid wordt gemeten in omwentelingen per minuut (Revolutions Per Minute, RPM). Niet alle gatenzagen werken met dezelfde snelheid. Deze factor hangt in essentie af van de diameter van het gereedschap en het materiaal dat je wilt zagen. Hoe kleiner de diameter, hoe sneller de boor zal draaien.

Om hout en kunststof te zagen, heb je een aantal omwentelingen nodig dat ongeveer 10 keer zo groot is als bij het zagen van staal. Om deze reden wordt het aanbevolen om gatenzagen te gebruiken met boren met een variabele snelheid, aangezien dit de enige modellen zijn waarmee je de omwentelingen naar de situatie kunt aanpassen.

Hoe moet je een gatenzaag gebruiken?

Zodra je een gatenzaag hebt gekozen en de instructies van de fabrikant hebt gelezen, is het raadzaam om een aantal basisstappen te volgen om zo het beste resultaat te krijgen. Vergeet hierbij niet dat het functioneren van de zagen kan variëren afhankelijk van het soort zaag en type klus. Het is tenslotte niet hetzelfde om een gat in een deur te boren, als in een dak.

Afhankelijk dus van de situatie, raden we je over het algemeen aan om de volgende stappen te nemen:

 • Teken met een potlood een cirkel waar je wilt boren en markeer het midden van de cirkel.
 • Steek de pilootboor in de boor en zorg ervoor dat je hem stevig vasthoudt zodat hij niet loskomt.
 • Monteer de gatenzaag op de as die door het uiteinde van de schacht loopt door de opening in de bodem van de zaag. De geleideboor moet tussen de 0,63 en 0,95 cm van de zaagtanden uitsteken.
 • Installeer de gatenzaag in de boormachine. Het uiteinde van de stang wordt op de doorn geplaatst. Zorg ervoor dat deze goed past.
 • Zet de boor aan en plaats deze op het midden van de gemarkeerde cirkel.
 • Bedien de boormachine, houd je hand stil en zet de boor loodrecht op het werkoppervlak. Het boren moet in één beweging worden gedaan. Het is aan te bevelen om lichtjes druk uit te oefenen, een deel van het gat te boren en dan de zaag te verwijderen. Herhaal deze procedure zo vaak als nodig om de taak te voltooien. Dit vermindert wrijving en verlengt de levensduur van het apparaat.

Moet ik droog boren of moet ik de gatenzaag ergens mee insmeren?

De modellen die met een laser zijn gelast, kunnen worden gebruikt voor nat en droog boren. Echter zijn niet alle te boren materialen geschikt voor droog boren. Zeer harde materialen, zoals beton, zul je van tevoren moeten insmeren.

Voor het boren op materialen zo hard als beton of cement, is het het beste om deze van tevoren in te smeren met water. Anders kan de overtollige warmte die wordt gegenereerd tijdens het boorproces de rand van de zaag beschadigen en daardoor de levensduur ervan verminderen, evenals een slechtere prestatie veroorzaken.

Er is een speciaal soort gatenzaag voor iedere specifieke klus.
(Bron: Juan Antonio Garcia: 22479711/ 123rf.com)

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van een gatenzaag?

Het belangrijkste voordeel van gatenzagen ten opzichte van de conventionele boren is zijn efficiëntie. Bij een gewone boor verspaant het materiaal uit het gat tot zaagsel. Een gatenzaag laat een schijf achter met een gat in het midden. Omdat het materiaal niet volledig verspaand wordt, verminder je het benodigde vermogen. Een ander voordeel is het vermogen om sneden met een grote diameter te maken.

Onder de belangrijkste nadelen vinden we de noodzaak om een elektrische boormachine te hebben om de gatenzaag te kunnen gebruiken. Bovendien is het gebruik van een boor met een variabele snelheid vereist om het beste vermogen te vinden. Ook de reiniging van het apparaat is niet altijd gemakkelijk, omdat het materiaal vast kan komen te zitten in de kom.

Zijn er nog tips voor het gebruik van een gatenzaag?

Tenzij je een bouwprofessional bent, is het misschien nuttig om enkele aanbevelingen te krijgen die je helpen om de beste resultaten te behalen. Hieronder vind je enkele tips voor het werken met een gatenzaag:

 • Volg altijd de gebruikelijke veiligheidsregels. Draag een veiligheidsbril, geschikte kleding en, als je lang haar hebt, steek dit dan op.
 • De instructies van de fabrikanten zijn fundamenteel. Lees de handleiding en respecteer ze.
 • Haast je niet om de snede te maken, laat de zaag zijn werk doen. Als je merkt dat er rook ontstaat, is dit waarschijnlijk omdat je te snel werkt of omdat de zaag versleten is.
 • Als je het materiaal uit de kom haalt, moet je alle resterende spaanders en andere resten verwijderen. Op deze manier voorkom je dat de gaten verstopt raken. Doorgaans omvatten multifunctionele zaagmachines sleuven om de afvoer van afval te vergemakkelijken.
 • Als het materiaal aan de zaag vastzit, verwijder je deze eventueel met een schroevendraaier.
 • Bij het snijden van de meeste metalen (behalve gietijzer) en keramiek, wordt het aanbevolen om koelvloeistof te gebruiken.
 • Als je gehard staal, verglaasd keramiek of materialen met beton zaagt, is het beter om gatenzagen met diamanten tanden te gebruiken.
 • Gebruik nooit zomaar een snoerloze boormachine met gatenzagen. Aangezien deze niet genoeg vermogen hebben, is er een grote kans dat de motor verbrandt. Er bestaan speciale gatenzagen die uitsluitend bestemd zijn voor het gebruik van snoerloze boormachines.

Als je van plan bent om met een draadloze boormachine te werken, raden we je aan om op zoek te gaan naar een gatenzaag die speciaal ontworpen is voor dit gebruik.
(Bron: Adam88x: 34965305/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Gatenzagen zijn gereedschappen die zijn ontworpen om grote gaten mee te maken. In tegenstelling tot boren, zijn ze ontworpen voor gaten met een grote diameter. Op de Nederlandse markt is er een grote verscheidenheid aan gatenzagen. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste aankoopcriteria waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een nieuwe gatenzaag.

Materiaal en dikte

Gatenzagen zijn ontworpen volgens het materiaal dat je ermee kunt bewerken. Zo hebben we bijvoorbeeld metaalzagen, die zijn gemaakt van koolstofstaal en waarmee je op alle soorten ferro- en non-ferro-oppervlakten kunt werken. Er zijn ook zagen die speciaal zijn ontwikkeld voor hout en zachtere materialen.

Over het algemeen worden er multifunctionele gatenzagen gebruikt voor bouwwerkzaamheden, die goed boren op metselwerk, gips en dunne metaalplaten. Deze zijn ideaal voor elektrische werkzaamheden, zoals het passeren van leidingen en kabels op elektrische panelen.

Gatenzagen zijn een uitstekende optie als je gaten met een grote diameter in verschillende materialen wilt maken. 

Afstand tussen tanden

Zoals we in het vorige gedeelte al hebben uitgelegd, bepaalt de afstand tussen de tanden voor een groot gedeelte het effect van de gatenzaag. In een tabel lieten we je zien wat de verhouding is tussen de afstand tussen de tanden en het te bewerken materiaal. De lengte en vorm van de tanden bepalen het type materiaal waarop je kunt boren en werken.

Lees voordat je een gatenzaag kiest zorgvuldig de handleiding van de fabrikant door en neem een kijkje in de tabel hierboven. Hierin vindt je de informatie die je nodig hebt om de zaag te kopen die het beste bij je klus zal passen.

Soort tanden of rand

Het soort materiaal dat de tanden bedekt, stelt ons in staat om op verschillende materialen te werken. Zo zijn bi-metalen tanden ideaal voor het werken met metalen, hout en kunststoffen. Terwijl je met carbide tanden kunt werken op glasvezel, formica en andere zachte materialen.

Voor het zagen van harde materialen als beton, keramiek en tegels, moet je op zoek gaan naar gatenzagen met tanden die zijn bedekt met diamant. Dit type zaag is speciaal ontworpen voor materialen met een hoge hardheid en sterkte.

Om een gatenzaag te kunnen gebruiken, heb je een boormachine met een variabele snelheid nodig.
(Bron: Wichien Tepsuttinun: 52853635/ 123rf.com)

Boor

Handmatige en vooral draadloze boormachines hebben meestal niet voldoende snelheid om de omwentelingen per minuut te bereiken die door de fabrikanten van gatenzagen worden aanbevolen. Als je toch van plan bent om met draadloze boormachines te werken, zijn er speciaal daarvoor ontworpen modellen gatenzagen verkrijgbaar. We raden je aan om in dit geval uit een van die modellen te kiezen.

Let bij het kiezen van een gatenzaag op de diameter van de boorkop om de juiste maat te kiezen. Als je een zaag kiest die niet bij de boormachine past, zal je aankoop helaas weggegooid geld zijn.

Snelheid

Zoals we eerder al in deze gids uitlegden, werken niet alle gatenzagen met dezelfde snelheid. Kijk goed naar de omwentelingen per minuut die ze nodig hebben om te kunnen functioneren en op welk soort materiaal je ze kunt gebruiken. De snelheid is afhankelijk van de diameter van de zaag: Hoe kleiner de diameter, hoe sneller de rotatiesnelheid.

Voor het zagen van zachte materialen, zoals plastic of hout, heb je veel meer toeren nodig dan om bijvoorbeeld beton te boren. Om deze reden wordt het aanbevolen om gatenzagen alleen te gebruiken in combinatie met boren met een variabele snelheid.

Niet alle gatenzagen werken op dezelfde snelheid. De snelheid wordt gemeten in omwentelingen per minuut (Revolutions Per Minute, RPM).
(Bron: Olaf Speier: 41496757/ 123rf.com)

Diepte

De diepte waarop een gatzaag kan snijden wordt beperkt door de diepte van de komachtige vorm. Afhankelijk van het type gat dat je nodig hebt, moet je dus voor de een of de andere vorm kiezen. Er zijn modellen met een kleine diameter en veel diepte, terwijl er ook modellen zijn die het tegenovergestelde ontwerp hebben. Over het algemeen hebben kommen met een grote diameter meestal minder diepte.

De diepte van de zaag is een factor die de taken bepaalt die je met de zaag kunt uitvoeren. Controleer dit criterium daarom goed bij het kiezen van een gatenzaag en selecteer de diepte die je nodig hebt. Belangrijk is dat je van tevoren weet hoe diep je moet gaan, zodat je de juiste gatenzaag kunt kiezen.

Samenvatting

Gatenzagen zijn handige hulpmiddelen in een cilindrische vorm, waarvan de snede een gat realiseert met een bepaalde diepte in het te bewerken materiaal. Gatenzagen zijn ideaal voor bijvoorbeeld het monteren van inbouwdozen of inbouwspots in het plafond. De zagen worden ook gebruikt voor metselwerk, decoratie en houtwerk. Het gebruik ervan wordt bovendien erg gewaardeerd door elektriciens en metselaars, die ze veel in de bouw gebruiken.

Het kiezen van een gatenzaag is niet altijd makkelijk. In deze gids heb je kunnen zien dat er een grote verscheidenheid aan modellen bestaat, afhankelijk van bijvoorbeeld het materiaal of de vorm van de tanden. Het kiezen van de beste gatenzaag hangt af van de taken die je ermee wilt uitvoeren. In deze gids hebben we je alle informatie gegeven die nodig hebt om de gatenzaag te vinden die het beste bij jou en je uit te voeren klus past.

Vond je onze shopgids over gatenzagen interessant? Laat dan hieronder je reactie achter, of deel het artikel met vrienden en familie op social media, zodat ook zij kunnen ontdekken welke gatenzaag ze moeten hebben voor hun klus!

(Bron van de header afbeelding: Alexandr Makarov: 14805039/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies