Fully Equiped Tool Kit
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

24Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

106Verzamelde opmerkingen

Of je nu een technicus, automonteur of een doe-het-zelf liefhebber bent, gereedschapswagens zijn onmisbaar als je je vaak moet verplaatsen. Dankzij deze gereedschapskisten met wieltjes kunnen de verschillende werkzaamheden ook buiten de werkplaats worden voortgezet. In feite kan een gereedschapswagen een echte mobiele werkplaats worden.

Installatiewerk en reparaties aan huis zijn de meest voorkomende toepassingen van dit hulpmiddel, dat als een gereedschap op zich kan worden beschouwd. In feite is het “het gereedschap” onder de gereedschappen. Maar naast voor professioneel werk en doe-het-zelf werk, hebben de gereedschapswagens ook een aantal functies waar je misschien nog niet aan gedacht had.

Belangrijk om te weten

 • Kies een gereedschapswagen die de juiste grootte heeft voor je werkzaamheden.
 • De buitenkant moet resistent zijn en voorzien zijn van vakken om veelgebruikte onderdelen bij de hand te houden zonder de doos te hoeven openen.
 • Het interieur moet voorzien zijn van een effectief opbergsysteem, aangepast aan je behoeften.
 • Gereedschapswagens kunnen voor veel dingen gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor het maken van sieraden en de verkoop van kleine onderdelen.Onze selectie: De beste gereedschapswagen op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste gereedschapswagens die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de ideale gereedschapwagen een stuk eenvoudiger.

De meest stabiele gereedschapswagen

De gereedschapskoffer van Erro Storage is voorzien van 2 ruime laden en een groot opbergvak. Hier bovenop bevindt zich een afneembare opzetkist met nog eens 4 laden en een bovenklep. Hierdoor heb je voldoende ruimte om al je gereedschap op een overzichtelijke manier op te bergen.

De kar is uitgerust met 4 zwenkbare wielen, waardoor je het meubel eenvoudig verplaatst. Deze gereedschapswagen is een echte aanrader voor de veeleisende hobbyist.

De beste 3-delige gereedschapswagen

De 1-79-206 STANLEY Gereedschapswagen 3-in-1 maakt het mogelijk allerlei soorten gereedschap eenvoudig en veilig op te bergen: van kleine onderdelen en accessoires tot elektrisch gereedschap. De gereedschapswagen bestaat uit meerdere los te koppelen modules van verschillende dieptes voor een optimale, geordende opberging van alle gereedschappen.

Dankzij de stevige, telescopische handgreep en grote wielen is deze ruime gereedschapswagen bovendien eenvoudig te verplaatsen.

De gereedschapswapen die het makkelijkst te verrijden is


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

De VDT gereedschapskist is gemakkelijk mee te nemen dankzij de 2 wielen en het telescopisch handvat. De kist is handig ingedeeld in 3 compartimenten, die je van elkaar los kunt koppelen en apart kunt gebruiken.

Groot gereedschap kun je eenvoudig kwijt in het bovenste of onderste vak. Het middelste vak is speciaal ontwikkeld voor kleiner gereedschap en schroeven, vijzen en ringetjes. De achterste rij schotjes kun je eruit halen, zodat je een aantal grotere vakken kunt creëren.

De beste gereedschapswagen voor professionals

Ben je professioneel klusser en ben je op zoek naar een goede gereedschapswagen? Kijk dan eens naar deze wagen van Kreator. Deze uiterst degelijke, professionele gereedschapswagen heeft 7 lades, en wordt inclusief hoogwaardig gereedschap geleverd. Iedere lade heeft een draagcapaciteit van 25 kg.

Het materiaal van de wagen is sterk en betrouwbaar. Met deze kluswagen heb je alles bij de hand en hoef je nooit meer te zoeken naar het gereedschap dat je nodig hebt.

Shopgids: Alles wat je moet weten over gereedschapswagens

Het is van groot belang dat je voordat je een gereedschapswagen koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

mechanic repairing a car

Gereedschapwagens zijn handig wanneer je zwaar gereedschap moet dragen.
(Bron: Antonio Diaz: 20408411/ 123rf.com)

Voor wie zijn de gereedschapswagens bedoeld?

In het algemeen zijn gereedschapswagens ontworpen voor vakmensen. Het eerste waar je aan moet denken zijn monteurs, bouwvakkers, installateurs van meubilair of huishoudelijke apparaten en de verschillende technische diensten die zich gewoonlijk moeten verplaatsen.

Maar er is ook een amateur- of semi-professionele klant: de typische doe-het-zelf klusjesman. Wanneer we niet meer genoeg hebben aan een normale gereedschapskist, kopen we meestal een grotere. Naarmate het gewicht van de kist toeneemt, is het logisch om er één met wieltjes te kopen, al is het maar om de kist binnenshuis te kunnen verplaatsen.

Waarom is het een goed idee om een gereedschapswagen te hebben?

In principe heeft een gereedschapswagen drie voordelen: comfort, veiligheid en organisatie van de materialen. En een vierde voordeel moet worden toegevoegd: gezondheid. Het gebruik van wielen helpt overbelasting en de gebruikelijke spierblessures door de opeenvolging van repetitieve bewegingen te voorkomen.

Aan de andere kant, als je er aan gewend bent om je gereedschapswagen op je werkplaats te gebruiken, heb je alles gereed als je ergens naar toe moet om een werkzaamheid uit te voeren. Je weet precies waar de gereedschappen en accessoires zich bevinden, zonder onderdelen kwijt te raken.

Wist je dat een team van archeologen in 2013 de waarschijnlijk oudste gereedschapskist heeft gevonden? De kist is ongeveer 2,58 miljoen jaar oud en werd gevonden in de Bokol Dora in het zuiden van Ethiopië, met daarin meer dan 300 verschillende gereedschappen die werden gebruikt voor de jacht op dieren. 

Wat zijn de verschillende mogelijkheden van een gereedschapswagen?

In de werkomgeving wordt het vermogen van gereedschapswagens om zwaar materiaal te vervoeren op prijs gesteld. Aan de andere kant worden ze voor sommige vakgebieden als draagbare organisatiecontainers gebruikt. Als je de reviews van de gebruikers leest, is het verrassend om te zien waar een gereedschapswagen allemaal voor gebruikt kan worden. Dit zijn er een paar:

 • De bouwsector: loodgieterij of timmerwerk, onder andere.
 • Alle soorten reparaties aan huis.
 • Installatie van onder andere elektrische apparaten of airconditioningsystemen.
 • Mobiele garage: reparaties ter plaatse wanneer het niet mogelijk is – of vermeden moet worden – om een beschadigd voertuig naar de garage te brengen.
 • Rondreizende verkoop: de verschillende laden zijn ideaal voor verkopers van sieraden en kleine producten.
 • Beroepen die verband houden met het toneel of theater: make-up, kappers, rekwisieten voor theater-, bioscoop- of televisieproducties, geluidstechnici voor muziekconcerten en meer.

Welke soorten gereedschapswagens zijn er?

Er zijn geen grote verschillen tussen de modellen van gereedschapswagens, maar er zijn wel verschillende details zoals de grootte, de vorm en de materialen die bij de productie ervan worden gebruikt. De details zijn subtiel, maar kunnen belangrijk zijn, zoals we hieronder zien. De positie van de kist kan bijvoorbeeld verticaal of horizontaal zijn.

 • Afhankelijk van het aantal modules dat het bevat. Het gebruikelijke formaat is dat van de gereedschapskist met standaard wielen, met één enkel component. Er zijn er ook met twee en drie modules.
 • Gereedschapskoffer formaat met wielen. Dit type gereedschapskist komt het dichtst in de buurt van de typische reiskoffer.
 • Afhankelijk van hun grootte: 20, 40, 50 kilo zijn de meest voorkomende capaciteiten.
 • Afhankelijk van de positie: verticaal of horizontaal.
 • Afhankelijk van de materialen: kunststof of harde stof.
 • Gerelateerde producten: werkplaats gereedschapswagens, die meestal van metaal zijn. Hoewel het technisch gezien gereedschapskisten op wielen zijn, zijn ze niet geschikt om buiten de werkruimte zelf te reizen.

Van welk materiaal zijn gereedschapswagens gemaakt?

De meeste gereedschapskisten, met of zonder wielen, zijn gemaakt van verschillende soorten kunststof. Dit is zo om een eenvoudige reden, en dat is dat de gereedschappen zelf al zwaar genoeg zijn om er meer aan toe te voegen. Daarom kun je het beste lichte en resistente materialen kiezen.

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een gereedschapswagen?

De onderdelen aan de buitenkant zijn kwetsbaarder omdat ze meer blootgesteld zijn aan stoten en weersinvloeden. Wat het interieur betreft moet je de gereedschappen en accessoires zo goed mogelijk kunnen opbergen. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van gereedschapswagens.

De buitenkant van een gereedschapswagen:

 • Sluitingen. Metalen sluitingen worden altijd aanbevolen. Sommige modellen hebben een gat om een hangslot in het slot te plaatsen, om de wagen nog veiliger te maken.
 • Normaal en telescopisch handgreepvat. Met de normale handgrepen kun je de kist in je hand dragen. De handgrepen moeten in ieder geval inklapbaar of intrekbaar zijn om het opbergen van de gereedschapskist te vergemakkelijken.
 • Wielen. Hoe groter ze zijn, hoe steviger de wieltjes uiteraard zijn. Een andere belangrijke factor van de wielen is hun bestuurbaarheid. Sommige modellen hebben ook een veiligheidsrem, zodat de box niet wegrolt.
 • Externe vakken. Het is altijd goed om ruimte te hebben voor veelgebruikte onderdelen, zonder de hele kist te hoeven openen.

De binnenkant van een gereedschapswagen

 • Vakken. Ze moeten worden aangepast aan je behoeften, groot genoeg en voldoende in aantal.
 • Elastische lussen. Ze zijn een optie voor het plaatsen van klein gereedschap zoals schroevendraaiers, tangen, potloden en soortgelijke voorwerpen.
 • Uitschuifbare laden. Sommige modellen gereedschapswagens hebben twee of zelfs drie modules. Maar zelfs de wagens met één module kunnen een verwijderbare lade hebben, zodat je altijd het meest gebruikte gereedschap bij de hand hebt.
 • Opslagcompartiment. Dit is een open ruimte die gereserveerd is voor de opslag van grotere voorwerpen, zoals verlengstukken.
 • Binnenvoering. Sommige modellen zijn voorzien van een schuimlaag om de mogelijke klappen door plotselinge bewegingen op te vangen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een gereedschapswagen om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de gereedschapswagen te vinden die het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de gereedschapskist op wielen die je nodig hebt:

Functie

De eerste vraag is hoe professioneel je je gereedschapswagen wilt hebben. Als je er één voor je werk gaat kopen, wordt de gereedschapskist een noodzakelijke investering, die je zal terugverdienen met het werk. Als je een beginnende doe-het-zelver bent, kan je tevreden zijn met de goedkoopste en eenvoudigste modellen.

Zoals we al eerder hebben uitgelegd, zijn er vele toepassingsmogelijkheden voor een gereedschapswagen. Er zijn zeer uiteenlopende beroepen, zoals de verkoop van sieraden, die slechts één van de gebruikelijke functies vereisen: de mogelijkheid om kleine voorwerpen op te bergen. Het kan zijn dat je gereedschapswagen alles behalve gereedschappen bevat.

tools in mechanic garage

De gereedschapswagen is een extra optie die je in aanmerking kunt nemen voor het vervoer van je gereedschap.
(Bron: Oleksandr Boiko: 47407380/ 123rf.com)

Type kist

Eén van de eenvoudigste formaten is die met één module. In deze gevallen zijn de gereedschapskisten zwaar genoeg om het gebruik van wielen te rechtvaardigen. De verschillen zijn van binnen te zien. Het kan zijn dat je meerdere modules nodig hebt met veel compartimenten of je kan er de voorkeur aan geven dat de gereedschapskist een grote ruimte bevat.

Het aantal modules hangt samen met het type gereedschapskist dat je nodig hebt. De meeste zijn gemaakt van stevig plastic, maar het kan ook van stevig textiel zijn, zoals in het geval van gereedschapstassen en koffers met wielen. Tot slot is het niet overbodig om na te denken over wat je liever wilt: een horizontale of verticale positie van de kist.

Grootte

Zoals we al hebben uitgelegd, zijn er verschillende maten om aan specifieke opslagbehoeften te voldoen. De kleinste van de gereedschapswagens moet een minimumcapaciteit van 20 kg kunnen dragen. De rest van de kisten hebben een inhoud van 40-50 kg of meer.

Soms is de grootte verschillend dankzij het modulaire systeem. De eerste kan van de bovenkant worden gescheiden voor gebruik met een kleinere, conventionele gereedschapskist. In deze gevallen wordt de onderste module gebruikt om de grotere objecten in te bewaren.

Arthur MillerAmerikaanse toneelschrijver en scenarioschrijver
“De mens moet zijn eigen gereedschap vormen zodat het hem niet vormt.”

Bestendigheid en veiligheid

De bestendigheid van de wielen is het zwakke punt bij dit type gereedschapskisten. Dit geldt met name voor kleine, trolley-achtige wielen, die vaker breken dan wielen met een grotere diameter. De sterkte van de materialen heeft een directe invloed op de veiligheid.

Daarom zijn de sluitingen meestal van metaal, omdat het onderdelen zijn die het meest gehanteerd worden. Een sluiting van kunststof kan tijdens het vervoer breken. En als we mogelijke diefstal willen voorkomen, zijn de sloten met een gat voor het hangslot het beste.

Indeling

Wat gereedschapskisten betreft, al of niet met wielen, is de mogelijkheid om gereedschappen of andere voorwerpen te organiseren en in te delen een essentieel aspect. In feite begint deze functie aan de buitenkant. Meestal willen we externe compartimenten voor bijvoorbeeld kleine onderdelen en schroeven. Zo hoef je niet de hele kist te openen.

De indeling aan de binnenkant van je gereedschapswagen is misschien wel het belangrijkste aspect van alles. Of in ieder geval is het het meest persoonlijke aspect. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een kist met het type tussenschotten, laden en ophanghaakjes dat het meest geschikt is voor elke branche.

Samenvatting

Gereedschapswagens gaan een stapje verder in de evolutie van conventionele gereedschapskisten. Het bestaan ervan is niet nieuw, maar het aantal doe-het-zelvers groeit elke dag, zodat de vraag naar deze producten toeneemt. Soms is het moeilijk om verschillen te vinden tussen de gereedschapskist van een vakman en die van een amateur. In feite zijn het dezelfde producten.

Bij het kiezen van een gereedschapswagen zijn er vier concepten waar je op moet letten: de sterkte, de grootte, het vermogen om materialen georganiseerd in te delen en de veiligheid. Met deze factoren in het achterhoofd is het gemakkelijker om het model te vinden dat het beste bij je past, of je nu een professionele gebruiker bent of een beginnende doe-het-zelver.

Vond je ons artikel over gereedschapswagens interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de ideale gereedschapswagen kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Vladimir Tarasov: 75543364/ 123rf.com) 

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies