Iedere week naar de schoonheidssalon gaan voor een gezichtsreiniging, kan al snel duur worden. In veel schoonheidssalons zullen je een gezichtssauna aangeboden krijgen. Dit is gebaseerd op een praktijk die in veel culturen voorkomt: de sauna of het stoombad. Bij een gezichtssauna wordt de stoom echter rechtstreeks op het gezicht gericht.

Met een gezichtssauna voor bij jou thuis is het mogelijk om vanuit je luie stoel te profiteren van de voordelen van de sauna. Je krijgt daardoor niet alleen het gevoel alsof je in de spa bent, maar verzorgt je gezichtshuid ook nog eens op een constante en gecontroleerde manier. Lees onze shopgids over gezichtssauna’s en ontdek de voordelen en aankoopcriteria waar je rekening mee moet houden als je er een koopt.

Belangrijk om te weten

 • Gezichtssauna’s zijn spa stoombehandelingen voor het gezicht, maar dan thuis. Je ervaart een gezichtssauna al gemakkelijk door de beste producten op de markt te kopen, tegen comfortabele prijzen. Veel modellen hebben verschillende functies, waardoor je de verdamper kunt gebruiken voor zowel schoonheidsbehandelingen, als luchtbevochtiger of tegen verkoudheid.
 • Een gezichtssauna heeft veel voordelen voor de huid. Het opent de poriën en stimuleert de talgstroom, om zo het afval dat zich ophoopt binnen in de huid uit te scheiden. Bovendien verhoogt het de bloedtoevoer naar je huid, door meer zuurstof op te nemen en de regeneratie van cellen te activeren.
 • Niet alle huidtypen hebben baat bij een gezichtssauna. Het is daarom belangrijk om je huidsoort te leren kennen en te bepalen of je baat zult hebben bij deze behandeling voordat je het product koopt. Met een gevoelige huid moet je extra voorzichtig zijn. Andere soorten huiden, zoals bijvoorbeeld huiden met acne problemen, kunnen enorm van dit soort behandelingen profiteren.

Ranking: De beste gezichtssauna’s op de markt

De nieuwste gezichtssauna-apparaten op de markt zijn erg veelzijdig. Je kunt ze gebruiken voor zowel schoonheidsbehandelingen, als aromatherapie en bij een verkoudheid. Normaal worden dergelijke behandelingen alleen in schoonheidssalons uitgevoerd, maar met een gezichtssauna kun je dit ook thuis doen. Hieronder vind je een overzicht met de 5 beste modellen, op basis van hun prijs en kwaliteit.

1e plaats: Wolady

Op de eerste plaats in onze rankinglijst vind je de gezichtssauna van Wolady. Je kunt het apparaat direct op je huid gebruiken als huidverzorgingstool, maar ook als luchtbevochtiger binnenshuis om de luchtvochtigheid te verbeteren, zodat de bloedsomloop in je lichaam aanzienlijk wordt verbeterd. Als je het apparaat als luchtbevochtiger gebruikt voordat je gaat slapen, zul je je meer ontspannen voelen en beter kunnen slapen.

De gezichtssauna maakt gebruik van een ionische technologie voor een diepere hydratatie van de huid. De stoom dringt tot diep in de huid door voor een optimaal effect door tegelijkertijd de perfecte balans van olie en water te behouden. Het apparaat wordt samen met 3 handige tools geleverd die je helpen om je huid nog beter schoon te maken.

2e plaats: LONOVE

Op de tweede plaats staat de gezichtssauna van LONOVE. Het apparaat ziet er niet alleen heel stijlvol uit, je kunt het ook nog eens op een zeer veelzijdige manier gebruiken. De LONOVE sauna voor thuis is ontwikkeld met een exclusieve verstuiver en een sonische sproeier om nanodeeltjes van negatief geladen ionische deeltjes te maken. Nanopoeder in combinatie met ionische waterdeeltjes is tot 10 keer effectiever voor het doordringen van de huid.

De gezichtssauna opent je poriën en verfrist je huid. Dit alles op een zeer ontspannende manier. Binnen 30 seconden heb je een volledige nevel om je gezicht heen hangen. De huidcelfunctie wordt verbeterd en je jeugdige teint wordt behouden. De nevel heeft een zachte en fijne geur en ruikt niet naar plastic, zoals bij andere modellen nog wel eens het geval kan zijn.

3e plaats: iKALULA

De gezichtssauna van iKALULA vergemakkelijkt de verwijdering van de poriën in het gezicht. Het apparaat is geschikt voor alle huidtypen om de poriën vrij te maken en vuil, olie, keratine en make-upresten gemakkelijk te verwijderen. Het zorgt voor een zachtere huid. Je kunt het apparaat direct op de huid gebruiken, of als luchtbevochtiger in de kamer.

De gezichtssauna van iKALULA is zeer gemakkelijk te gebruiken. Het kan je humeur verbeteren en eventuele stress verlichten, door even een fijn momentje voor jezelf te creëren. Dit apparaat is geschikt voor de normale, vette, droge, gecombineerde en gevoelige huidtypen. Een gebruik van ongeveer 8 tot 10 minuten zal voldoende zijn om je huid gemakkelijk te hydrateren.

4e plaats: Beauty Nymph

De gezichtssauna van BeauTy Nymph is geschikt voor de normale, vette, droge, gecombineerde en gevoelige huidtypen. De vorm van het apparaat is handig om je gezicht op te kunnen plaatsen. Hierdoor zal de stoom zich echt alleen op je gezicht focussen. Verstopte poriën worden zo open gemaakt en je huid zal zachter aanvoelen en er jonger uitzien.

Het apparaat helpt om gepigmenteerde vlekken te verminderen, de bloedcirculatie te stimuleren en de huid weer fris aan te laten voelen. Bij de gezichtssauna wordt een aantal handige tools meegeleverd, die helpen om vlekken, puistjes en acne te verwijderen. Je kunt het stoomniveau van de sauna gemakkelijk aanpassen, waardoor je de instellingen precies naar wens kunt instellen.

5e plaats: Medisana FSS

Op de vijfde plaats van onze rankinglijst vind je de FSS gezichtssauna van Medisana. De sauna van Medisana wordt door klanten gewaardeerd vanwege het grote gebruikersgemak. Het apparaat is bovendien erg onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Dit maakt de gezichtstomer de ideale metgezel voor regelmatige gezichtsverzorging.

De gezichtssauna opent niet alleen de poriën, het stimuleert ook de doorbloeding en ontspant de huid. Daarnaast helpt het apparaat om verzorgingsproducten als dieptereinigers en maskers beter op te laten nemen door de huid. Door middel van het bijgeleverde neusstuk kun je deze machine ook gericht gebruiken voor de zone rondom je neus. Een behandeling met de Medisana gezichtssauna duurt maximaal 20 minuten. Tussentijds beëindigen kan altijd.

Shopgids: Alles wat je moet weten over gezichtssauna’s

Een gezichtssauna is een stoombad voor je gezicht. Het biedt veel voordelen voor je gezondheid en kan het uiterlijk van je huid verbeteren. Het maakt deel uit van veel schoonheidsbehandelingen voor het gezicht en zorgt ervoor dat je deze nu gemakkelijk thuis kunt uitvoeren. Om je te helpen het model te vinden dat het beste bij jou en je huid past, beantwoorden we hieronder de meest gestelde vragen rondom gezichtssauna’s.

Als je last hebt van acne, kan een gezichtssauna je helpen. 
(Bron: Elena Nichizhenova: 76266163/ 123rf.com)

Wat is een gezichtssauna precies en wat zijn de voordelen?

De gezichtssauna is gebaseerd op de oorspronkelijke praktijken van de sauna, die in veel culturen populair zijn. Het woord is van Finse oorsprong en beschrijft een stoombad dat ontstaat door water op hete stenen te gieten. In andere culturen vind je ook droge sauna’s, met andere temperaturen. Het sauna-concept is aangepast om de voordelen ervan specifiek op het gezicht te richten.

Lange tijd bleef het gebruik van een gezichtssauna beperkt tot het gieten van kokend water in een kom of als onderdeel van behandelingen in schoonheidssalons. Dit is veranderd met de opkomst van de gezichtssauna-apparaten voor gebruik thuis. De apparaten zijn heel gemakkelijk te gebruiken en stellen je in staat om je huid routinematig te verzorgen, tegen lage kosten.

Dr. Dennis Gross (VS)Dermatoloog

“Door stoom te gebruiken, bereid je je gezicht voor op een peeling en op andere specifieke behandelingen. Ingrediënten zoals retinol en vitamine C worden dieper in de huid opgenomen waardoor je nog betere resultaten krijgt.”

De gezichtssauna opent de poriën, verwijdert zweet en stimuleert de bloedcirculatie in de huid en de celregeneratie. Het is een ideale tool voor je huid, voor peelings en voor hydratatie-behandelingen of andere specifieke huidproblemen. Let er echter op dat je het apparaat niet te vaak gebruikt, omdat het je huid ook kan irriteren.

Voordelen
 • Verhoogt de circulatie en opname van zuurstof
 • Opent de poriën door te laten zweten
 • Stimuleert de regeneratie van de huid
 • Help om andere verzorgingsproducten beter te laten opnemen
 • Vermindert mee-eters en verbetert acne problemen
Nadelen
 • Kan rosacea (huidziekte) verergeren
 • Kan de gevoelige huid irriteren
 • Kan de huid uitdrogen als je het apparaat te vaak of te lang achter elkaar gebruikt

Hoe gebruik je een gezichtssauna?

Het is belangrijk om van tevoren goed je gezicht schoon te maken. Dit helpt om te voorkomen dat je poriën verstopt raken en helpt bovendien om vuil makkelijker los te krijgen. Vervolgens vul je de gezichtssauna met water. Het is beste is om water uit een fles te gebruiken, aangezien kraanwater mineralen kan bevatten die de huid kunnen verstoppen.

Indien gewenst, kun je ook etherische oliën aan het water toevoegen, om zo tegelijkertijd aan aromatherapie te doen. Voordat je een product gebruikt, raden we je aan om het op je hand te testen om te zien of er geen bijwerkingen optreden. Daarna kun je het apparaat aanzetten en je gezicht bij de stoomuitlaat houden.

We raden je aan om een afstand van ongeveer 20 cm van het mondstuk houden om brandwonden op de huid te voorkomen. De meeste apparaten kun je voor zo’n 6 tot 12 minuten gebruiken, afhankelijk van de instellingen van de machine.

Na het gebruik van de gezichtssauna kun je andere producten direct op je huid aanbrengen. De sauna zorgt ervoor dat andere verzorgingsproducten beter door de huid worden opgenomen.
(Bron: David Izquierdo Roger: 45690449/ 123rf.com)

Welke producten kun je in combinatie met een gezichtssauna gebruiken?

Je kunt het gebruik van een gezichtssauna met verschillende verzorgingsproducten combineren. Zo kun je bijvoorbeeld etherische oliën aan het water toevoegen met ingrediënten als lavendel en kamille. Een dergelijke toevoeging kan het gevoel van ontspanning verhogen. Na het gebruik van de gezichtssauna kun je andere producten direct op je huid aanbrengen.

Je kunt ook een masker aanbrengen, zoals bijvoorbeeld een kleimasker. Dit helpt om onzuiverheden te verwijderen zodra de poriën zijn voorbereid met de gezichtssauna. Verder kun je een vochtinbrengend serum zoals hyaluronzuur gebruiken, om de hydratatie van de huid te herstellen. Nadat je alle andere stappen hebt doorlopen, kun je de behandeling afsluiten met een vochtinbrengende crème.

Waar moet je op letten bij het gebruik van een gezichtssauna?

Een gezichtssauna kan niet met alle huidtypen worden gebruikt. De stoom verhoogt de temperatuur van je gezicht en activeert daarmee een thermoregulatieproces. Dit betekent dat de bloedstroom toeneemt om de temperatuur van je huid te verlagen. Symptomen als rosacea, eczeem, dermatitis of een geïrriteerde huid, kunnen daardoor erger worden.

Ook is het belangrijk om je huid niet te dicht bij het mondstuk van de gezichtssauna te plaatsen. De stoom is heet, omdat het direct afkomstig is van water dat wordt verwarmd tot het het verdampingspunt bereikt. Als je gezicht te dichtbij houdt, is de stoom nog te heet en kan deze irritatie op de huid en zelfs brandwonden veroorzaken.

De bovenstaande schoonheidsroutine is geen dagelijkse routine. We raden aan om je gezicht maximaal 1 of 2 keer per week op deze manier te reinigen. Als je dit vaker doet, kan je huid geïrriteerd raken of uitdrogen. Volg daarnaast altijd de instructies van de fabrikant van het desbetreffende apparaat op. Ieder apparaat kan weer net ietsje anders in elkaar steken, met alle mogelijke gevolgen vandien voor je huid.

Hoe kan een gezichtssauna acne problemen verminderen?

Een gezichtssauna kan mensen met acne problemen helpen om deze te verminderen. Acne treedt op als de poriën teveel talg produceren of omdat huidzakjes verstopt raken. In het tweede geval worden de plekjes meestal mee-eters genoemd. Beide symptomen worden vaak als vervelend ervaren en kunnen tot onzekerheid en zelfbeeldproblemen leiden.

Door de zweetproductie te verhogen, verhoogt de gezichtssauna de transpiratie in de follikels en verwijdert het het afval dat de poriën verstopt. In combinatie met maskers als kleimaskers, die blokkades verwijderen, kan dit de huid met acne problemen ten goede komen.

Plaats je huid niet te dicht bij het mondstuk van de gezichtssauna, de stoom kan erg heet zijn.
(Bron: Karel Joseph Noppe Brooks: 119595579/ 123rf.com)

Probeer niet aan je puistjes of acne te peuteren. Dermatologen raden aan om dat überhaupt nooit te doen, onafhankelijk of je een gezichtssauna gebruikt. Aanbevolen wordt om een wattenstaafje of andere tool te gebruiken, en niet je nagels. Onder nagels kunnen zich bacteriën of ander vuil verzamelen die de acne kunnen verergeren.

Wat kost een gezichtssauna?

De prijzen voor gezichtsreiniging in professionele schoonheidssalons kunnen hoog zijn. Als je je huid periodiek wilt reinigen, kan een professionele reiniging onbetaalbaar worden. Als je op zoek bent naar een meer betaalbare manier, zijn zelfgemaakte gezichtssauna’s in dat geval dus een goede optie.

Je kunt de gezichtssauna 1 of 2 keer per week thuis gebruiken. Op deze manier hoef je minder vaak langs de schoonheidssalon. Hierboven vind je een video die je laat zien hoe je de gezichtssauna dient te gebruiken. We raden je echter aan om daarnaast altijd de instructies te lezen van het specifieke apparaat dat je koopt.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je van plan bent om een gezichtssauna te kopen, is het belangrijk om van tevoren een aantal factoren te overwegen. Zo kunnen je huidtype en de gewenste resultaten je beslissing voor een bepaald model beïnvloeden. Het is belangrijk om de diverse opties te verkennen en de verschillen ertussen te kennen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste aankoopcriteria die je in dit proces kunnen helpen:

 • Huidtype
 • Verstelbare niveau’s
 • Gewenst resultaat
 • Extra functies

Huidtype

Zoals eerder in deze shopgids vermeld, is je huidtype een doorslaggevende factor bij het gebruik van een gezichtssauna. Niet alle huidtypen profiteren van deze behandeling. Sommige mensen reageren mogelijk niet goed op de hitte van stoom, terwijl anderen er juist veel baat bij hebben. Het is daarom belangrijk om je huid goed te kennen voordat je met de behandeling begint:

 • Gevoelige huid. Als je huid snel geïrriteerd is, of als je bijvoorbeeld last hebt van eczeem of rosacea, wordt het afgeraden om een gezichtssauna te gebruiken. De stoom verhoogt de bloedstroom en kan daarom de symptomen verergeren.
 • Acne problemen. Als je last hebt van acne, kun je veel baat hebben bij het gebruik van een gezichtssauna. Met de stoom van de sauna kun je je huid diep reinigen en kun je gemakkelijker vuil verwijderen.
 • Donkere vlekken. Als je de gezichtssauna 1 of 2 keer per week gebruikt, helpt dit om het verschijnen van mee-eters te verminderen. Mee-eters ontstaan namelijk als de huidzakjes verstopt raken met vuil, een effect dat je met een gezichtssauna kunt voorkomen.

Verstelbare niveau’s

Er zijn gezichtssauna’s die maar één instelling hebben. Je kunt ze aan en uit zetten. Andere modellen daarentegen bieden je de mogelijkheid om het niveau aan te passen aan de gevoeligheid van je huid of de gewenste behandeling. Er zijn zelfs gezichtssauna’s die de optie van een warme en een koude sauna bieden. De laatste helpt je om de poriën te laten sluiten.

Gewenst resultaat

Afhankelijk van naar welk resultaat je op zoek bent voor je huid, zijn er verschillende producten waar je uit kunt kiezen om in combinatie met een gezichtssauna te gebruiken. Als je een ontspanningssessie wilt, is het toevoegen van een etherische olie de beste optie. De aroma’s helpen om je te laten ontspannen en kunnen daarnaast extra voordelen voor je huid bieden.

Als je een diepe reiniging wilt, kun je je saunasessie aanvullen met een reinigingsmasker. Wij bevelen witte-kleimaskers aan. Vervolgens kun je je sessie afsluiten met andere producten, gericht op de specifieke problemen die je wilt aanpakken.

Je kunt in een gezichtssauna etherische oliën aan het water toevoegen om het gevoel van ontspanning te vergroten.
(Bron: Easterbunnyuk: 66753310/ 123rf.com)

Extra functies

De voordelen van een gezichtssauna gaan verder dan alleen esthetische redenen. Het apparaat kan tevens dienen als een luchtbevochtiger, voor aromatherapie of om te helpen bij een verkoudheid. Sommige gezichtssauna’s bevatten adapters voor op het mondstuk. Met deze mogelijkheid kun je de stoom op de beste manier gebruiken voor de specifieke behandeling die je zoekt.

Samenvatting

Gezichtssauna’s zijn spa stoombehandelingen voor het gezicht, maar dan thuis. Ze kunnen een belangrijke aanvulling zijn op je wekelijkse schoonheidsroutine. De apparaten helpen om je huid diep te reinigen. De stoom verhoogt de zweetproductie en veroorzaakt zo meer bloedtoevoer naar je huid, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen worden opgenomen. Een gezichtssauna stimuleert ook de celregeneratie. Je huid zal er gezonder, frisser en soepeler uitzien.

We raden je aan om de gezichtssauna in combinatie met andere specifieke behandelingen voor je huid te gebruiken. De stoom zorgt ervoor dat andere verzorgingsproducten effectiever worden opgenomen. Met een gezichtssauna wordt ontspannen makkelijker dan ooit, zonder dat je veel geld hoeft uit te geven.

Als je onze shopgids over gezichtssauna’s interessant vond, kun je hieronder je reactie achterlaten en het artikel op social media delen. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Gennadiy Poznyakov: 23012917/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

ADVIESJAGERS
ADVIESJAGERS