Veel vrouwen hebben een dagelijkse schoonheidsroutine. Bijna iedere vrouw besteedt tenminste een paar minuten per dag aan de verzorging van hun huid. Een goede hygiëne, de juiste hydratatie en het bieden van de noodzakelijke voedingsstoffen, zijn enkele factoren die een gezonde en mooie uitstraling aan onze huid geven.

Vrouwen gebruiken in hun schoonheidsroutines vaak producten als reinigingsgels, gezichtstonics en vochtinbrengende crèmes. Steeds vaker nemen ook gezichtsserums een centrale plaats in in deze lijst, dankzij hun sterke vochtinbrengende en voedende kracht. In dit artikel hebben we de belangrijkste aspecten van gezichtsserums voor je opgenomen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Belangrijk om te weten

 • Een gezichtsserum is een cosmetisch middel met een sterke hydraterende kracht. Daarnaast bestaan er veel serums met verschillende eigenschappen, zoals een anti-verouderende, een antioxiderende of een verhelderende huidfunctie.
 • De concentratie van actieve ingrediënten van een gezichtsserum is veel hoger dan die van vochtinbrengende crèmes. Hierdoor wordt het effect van het product versterkt.
 • Het serum werkt door tot in de diepste lagen van de huid, dankzij de vloeibare consistentie en diens grote absorptievermogen.

Ranking: De beste gezichtsserums op de markt

Hieronder vind je een lijst met de beste gezichtsserums die je op de markt kunt vinden. We hopen je met deze lijst te helpen om te beslissen welk soort serum je nodig hebt. Door de producten met elkaar te vergelijken zie je al snel welk product het beste bij je past, afhankelijk van je eigen behoeften en budget.

1e plaats: BIO Hyaluronic Acid Serum

Op de eerste plaats in onze rankinglijst staat het gezichtsserum van SatinNaturel. Het stijlvolle serum is hooggeconcentreerd en zeer effectief. De combinatie van laag-, midden- en hoogmoleculair hyaluronzuur werkt samen voor een viervoudig effect, namelijk: 1. Onmiddelijk opbollen van rimpels; 2. Verbeteren van de textuur van de huid; 3. Bieden van antiverouderingseffect; 4. Stimuleren van de productie van hyaluronzuur door het lichaam zelf.

Het serum wordt in Duitsland gefabriceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en bevat alleen onschadelijke en hoogwaardige grondstoffen. Het product is veganistisch en vrij van parabenen en sulfaten. Het bevat organische Aloë Vera basis in plaats van water, in tegenstelling tot de serums van veel andere fabrikanten. Het serum is geschikt voor mannen en vrouwen en voor ieder huidtype. Het biedt een optimale verzorging voor de huid, de keel, het gezicht en de ogen.

2e plaats: bionura Vitamine C-serum

Op de tweede plaats staat het vitamine C-serum van bionura. Het gezichtsserum biedt een grote bron van vitamine C voor je gezicht. Het bevat de hoogste kwaliteit vitamine C met een concentratie van 20% in combinatie met pure plantaardige hyalorunzuur, om je huid effectief te verjongen en tekenen van veroudering te verminderen. Het serum gaat onzuiverheden, rimpels, fijne lijntjes, hyperpigmentatie en vlekken tegen, veroorzaakt door bijvoorbeeld je leeftijd of de zon.

De formule van het serum zorgt voor een onmiddellijke hydratatie en maximaliseert de vochtretentie. Het is geschikt voor alle huidtypen, ongeacht je huidskleur en -soort. Het serum trekt snel in de huid. De combinatie van krachtige ingrediënten als vitamine C, vitamine E, aloë en hyaluronzuur stimuleert de aanmaak van collageen, wat resulteert in een jeugdige uitstraling. Na slechts een paar weken van gebruik zul je enerzijds al een vermindering van fijne lijntjes en rimpels en anderzijds een toename van vitaliteit en glans van de huid opmerken.

3e plaats: Florence Biologisch gezichtsserum

Het Florence Serum is voor 98% uit natuurlijke ingrediënten gemaakt. Dit maakt het product zeer geliefd bij vrouwen die bewust kiezen voor een gezonde levensstijl. De samenstelling bevat vitamine C, aloë vera, hyaluronzuur en jojoba-olie. Het vermindert de tekenen van veroudering, corrigeert onvolkomenheden, littekens en lijntjes. Daarnaast hydrateert en regenereert het de huid en geeft het een revitaliserend en verjongend effect. De verpakking bevat 60 ml.

Dit serum werkt diep in de huid door en herstelt alle lagen van onze huid. Voor een correct gebruik, is het aan te bevelen om het serum op een schone huid aan te brengen, idealiter 2 keer per dag, om daarna een goede vochtinbrengende crème aan te brengen. De beste tijd om het Florence-serum te gebruiken is ’s avonds, wanneer het herstel van de huid groter is.

4e plaats: Vsadey

Het serum van Vsadey heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Kopers waarderen de effectiviteit van dit product zeer, en dat voor een zeer betaalbare prijs! De verpakking bevat 30 ml. Het serum heeft een hydraterende en anti-verouderingsfunctie. In tegenstelling tot andere vergelijkbare merken, heeft het serum een dunne consistentie, wat het antioxiderende effect versterkt. De formule bevat vitamine C, vitamine E, aloë vera en hyaluronzuur; een combinatie die je huid een grotere helderheid zal geven.

Het serum wordt met een handleiding geleverd die je zal helpen bij het gebruik van het product. Het wordt aanbevolen om te beginnen met het reinigen en drogen van je huid, gevolgd door het aanbrengen van een tonic. Vervolgens wordt het serum aangebracht door het te verdelen over gezicht, de nek en de hals, tot het serum volledig is geabsorbeerd. De huid voelt na gebruik fluweelzacht aan. Je hebt maar weinig van het lekker ruikende serum nodig voor een groot effect.

5e plaats: Siman Vitamince C-serum

Op de vijfde plaats in onze rankinglijst staat het vitamine C-serum van Siman. Het serum bevat 20% bio vitamine C van de hoogste kwaliteit, in combinatie met pure plantaardige hyaluronzuur om de huid effectief te verjongen en tekenen van veroudering te verminderen. Het serum verbetert de stevigheid en tinten van de huid. De unieke formule zorgt voor een jeugdige gloed. Het product is geschikt voor alle huidtypen, maar speciaal gepast voor de vale en de zeer gevoelige huid.

Het serum is vrij van parabenen, conserveermiddelen en sulfaten. Het is geurvrij en vervaardigd volgens het hoogste niveau van productienormen. De verpakking ziet er verfrissend uit en past mooi thuis in ieder badkamerkastje. Een paar druppels van dit serum zijn voldoende om de huid goed te verzorgen. Sommige klanten geven aan dat de geur niet altijd even lekker is, maar dat het serum snel intrekt en de geur daarmee direct verdwijnt.

Shopgids: Wat je moet weten over gezichtsserums

Als je een gezichtsserum aan je schoonheidsroutine toe wilt voegen en daarom op zoek bent naar het perfecte merk, is het belangrijk dat je de belangrijkste aspecten van dit product goed kent. Hieronder vind je de belangrijkste informatie over gezichtsserums. Om je te helpen het serum te vinden dat het beste bij je past, beantwoorden we de meest gestelde vragen van gebruikers.

Wat is een gezichtsserum precies?

Een gezichtsserum is een cosmetisch product met voornamelijk vochtinbrengende eigenschappen. Bovendien zijn er serums met een anti-verouderende, antioxiderende of verhelderende huidfunctie. Er zijn serums op waterbasis en serums op oliebasis. Sommige voelen zo fris en licht aan als water of als een lotion en andere doen aan als een gel. Serums worden echter altijd gekenmerkt door een bijzonder lichte textuur.

Serum is een snel absorberend cosmetisch product.
(Bron: Mandrikova: 52484745/ 123rf.com)

De lichtheid van een serum vergemakkelijkt niet alleen de absorptie ervan, maar bevordert ook het doordringen naar de diepere lagen van de huid. Dit resulteert in een frisse, gehydrateerde en vetvrije huid. Bovendien bestaan gezichtsserums uit een hogere concentratie van actieve ingrediënten, waardoor de effectiviteit erg groot is.

Waarom zou ik een serum gebruiken?

Een gezichtsserum is een product dat wordt gekenmerkt door zijn sterk hydraterende kracht. Om deze reden is het raadzaam om een serum te gebruiken, vooral wanneer de eerste tekenen van veroudering op onze huid verschijnen, zoals kleine rimpels, pigmentvlekken of een vale huid. Er bestaan serums met een speciaal anti-verouderingseffect.

Je kunt eens serum dus gebruiken om aan specifieke huidissues te werken. Met een goed serum kun je je huid precies geven waar deze op dat moment om vraagt. Echter, gezien de vele eigenschappen die we in serums kunnen vinden, is het gebruik van een serum eigenlijk altijd aan te raden. Ook als je geen specifiek probleem hebt, onafhankelijk van wat je behoeften zijn.

foco

Wist je al dat het is aangetoond dat het gebruik van een serum de huid zichtbaar verbetert?

Hoe breng je een serum aan?

Het belangrijkste dat je moet weten, is dat het gezichtsserum na het reinigen van de huid en vóór een vochtinbrengende crème moet worden aangebracht. Om het serum zo goed mogelijk te laten werken, moet het in direct contact met de huid zijn. Daarom moet de huid schoon en vrij van onzuiverheden zijn, die de werking van het product ankunnen beïnvloeden.

De afbeelding hieronder illustreert de volgorde van de stappen voor het aanbrengen van een gezichtsserum:

Wat betreft de hoeveelheid serum die je moet aanbrengen, is het gebruik van heel weinig serum al genoeg, omdat de vloeibare textuur het doordringen door de huid ervan vergemakkelijkt. Houd er rekening mee dat het effect niet groter zal zijn als je de hoeveelheid van het product verhoogt, dus probeer het gebruik ervan zoveel mogelijk te optimaliseren.

Het serum moet worden aangebracht op het gezicht, de nek en het decolleté. Het is raadzaam om het product even in te laten trekken voordat je daarna de vochtinbrengende crème aanbrengt.

Een serum breng je aan onder je dag- of nachtcrème. Om die reden heeft het een dunne textuur.
(Bron: Maia300: 60554629/ 123rf.com)

Hoe vaak moet je een serum gebruiken?

De voordelen van het serum worden niet geactiveerd als je het product slechts een enkele keer gebruikt, het gebruik ervan vereist enige consistentie. Het is raadzaam om het serum 2 keer per dag aan te brengen, waarvan 1 keer ’s ochtends en 1 keer ’s avonds. Belangrijk is om je gezicht van tevoren altijd te wassen en het serum vóór een vochtinbrengde crème aan te brengen.

Als je er de voorkeur aan geeft om het serum slechts één keer per dag te gebruiken, raden we aan om dit ’s avonds te doen, omdat dit de periode is dat je huidcellen het actiefst zijn. ’s Nachts profiteert je huid dus meer van het product dan overdag. Ideaal is echter om het serum zowel ’s morgens als’ s avonds te gebruiken, vooral als je 30 jaar of ouder bent.

Mocht je er toch voor kiezen om alleen ’s ochtends een serum te gebruiken, zorg er dan in ieder geval voor dat je ook altijd een vochtinbrengende crème blijft gebruiken.

Dit is belangrijk omdat het serum geen bescherming tegen de zon biedt. Gebruik naast het serum dus altijd een dagcrème met een zonbeschermende functie, om zo je huid tegen de zon te beschermen.

Is een serum effectiever dan een dagcrème?

Dit hangt af van het effect dat je zoekt. Op het niveau van hydratatie kunnen we bevestigen dat de werkzaamheid van het serum groter is dan die van een dagcrème. Dit komt door een hogere concentratie van actieve ingrediënten in de formule van serums.

Daarnaast zorgt de lichte en gemakkelijk te absorberen consistentie van een serum ervoor dat het tot in de diepste lagen van onze huid doordringt. Daarentegen werken dagcrèmes meestal alleen in de meest oppervlakkige lagen. Daarnaast bestrijdt een serum vaak een bepaald probleem, zoals bijvoorbeeld rimpels of verslapping van de huid.

Daartegenover staat dat gezichtsserums geen zonnebrandfactor bevatten, terwijl dagcrèmes dit in de meeste gevallen wel bevatten. Speciaal om deze reden kun je een serum niet als vervanging voor een dagcrème gebruiken. Een serum is dus eerder een aanvulling op je dagcrème. De volgende tabel geeft de belangrijkste verschillen weer tussen serums en dagcrèmes:

Serum Dagcrème
Hydratatie +++ Hydratatie ++
Dringt door tot in de diepste lagen van onze huid Werken meestal alleen in de bovenste lagen van onze huid
Waterige textuur Vettige textuur
Grotere absorptie Minder absorptie
Grotere concentratie van actieve ingrediënten Minder grote concentratie van actieve ingrediënten
Genoeg aan een kleine hoeveelheid van het product Vereist een grotere hoeveelheid van het product
Zonder zonbescherming Beschermend tegen de zon

Wat zijn de voor- en nadelen van een gezichtsserum?

De voordelen die een gezichtsserum biedt houden voornamelijk verband met de samenstelling ervan. De water- en vetvrije consistentie zorgt voor een grotere absorptie die doorwerkt tot in de diepere lagen van onze huid. Samen met de hogere concentratie van actieve ingrediënten, maakt dit het vochtinbrengende effect van de serums zeer groot.

Ook de textuur van een serum is bevorderend voor de effectiviteit van het product, aangezien slechts een paar druppels van het product al voldoende is om het gewenste effect te bereiken. De toepassing van een serum is zeer eenvoudig en maakt het mogelijk om het effect van de andere verzorgingsproducten, zoals dag- en nachtcrème, te verbeteren. Gezichtsserum kan echter niet worden gebruikt als zonnebrandcrème, omdat het geen SPF-factor bevat.

Hieronder vind je een lijst met een samenvatting van de verschillende voor- en nadelen van het gebruik van een gezichtsserum:

Voordelen
 • Groot absorptievermogen
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Dringt door tot in de diepste lagen van de huid
 • Grote concentratie van actieve ingrediënten
 • Effectief
 • Niet-vettige textuur
 • Al effectief met een kleine hoeveelheid
 • Verbetert de werking van andere verzorgingsproducten
Nadelen
 • Bevat geen SPF-factor

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je een gezichtsserum wilt kopen, is het belangrijk om een aantal aspecten van dit product te kennen en te beoordelen. Alleen op die manier kun je een goede keuze maken. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten die je in gedachten moet houden voordat je een serum koopt, zodat je het product kunt kiezen dat het beste bij je past:

 • Kwaliteit
 • Eigenschappen
 • Samenstelling
 • Prijs

Kwaliteit

Zoals eigenlijk bij ieder product het geval is, zijn ook niet alle gezichtsserums van dezelfde kwaliteit. Het is erg belangrijk, vooral bij cosmeticaproducten, om ervoor te zorgen dat het product dat je koopt van goede kwaliteit is.

Houd er rekening mee dat het serum op je gezicht en andere zichtbare delen wordt aangebracht. Het is daarom belangrijk om ongewenste bijwerkingen te voorkomen die kunnen optreden als het product niet van goede kwaliteit is. Het is raadzaam om het etiket van het serum te controleren voordat je het koopt, zodat je er zeker van bent dat de kwaliteit in orde is.

Eigenschappen

Zoals we eerder al opmerkten, zijn er serums op de markt die verschillende voordelen voor je huid bieden. Zo zijn er bijvoorbeeld serums met antioxiderende eigenschappen, andere waarvan het de belangrijkste functie is om acne te voorkomen of te corrigeren en weer andere om je huid stralender te maken.

Wanneer je een serum koopt is het belangrijk om het product af te stemmen op jouw persoonlijke huidproblemen. Voordat je een gezichtsserum kiest, is het daarom belangrijk jezelf af te vragen wat voor effect je precies zoekt. Welke eigenschappen moet een serum volgens jou hebben? Neem de tijd om de verschillende soorten serums met elkaar te vergelijken en kies zo het product dat het beste bij je past!

Samenstelling

Als je een cosmetisch product koopt is het belangrijk om van tevoren de samenstelling ervan te controleren. Vergeet niet dat je het product tenslotte op je gezicht en andere zichtbare stukjes huid toepast! Sommige mensen kunnen bij het gebruik van een gezichtsserum last krijgen van allergieën, overgevoelige of andere reacties door bepaalde componenten van het serum.

We raden aan om de ingrediënten van een gezichtsserum altijd eerst te controleren voor je het veelvuldig gaat gebruiken. Als dat lastig is, raden we je aan om in ieder geval geen producten te kopen die mogelijk schadelijke ingrediënten bevatten. Op deze manier verminder je de kans op bijwerkingen die het uiterlijk en de gezondheid van je huid kunnen beschadigen.

Serums met een dispenser vergemakkelijken de toediening ervan.
(Bron: Chattranusorn: 45114032/ 123rf.com)

Prijs

Er bestaan veel verschillende soorten serums. Hetzelfde geldt voor hun prijzen. We willen je erop wijzen dat een duurder product niet altijd beter is. Dit geldt ook voor gezichtsserums. We raden je aan om de kenmerken van de verschillende serums goed met elkaar te vergelijken en zo te kiezen voor het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Samenvatting

Een gezichtsserum is een cosmetisch product waarvan de hoofdfunctie het hydrateren van de huid is. De lichte en waterige consistentie, samen met de hoge concentratie van actieve bestanddelen, geven dit product een grote efficiëntie. De textuur maakt dat je maar een kleine hoeveelheid serum nog hebt om het gewenste effect te bereiken.

Een gezichtsserum herstelt zelfs de diepste lagen van je huid en biedt zo een uitgebreide zorg. Naast hydrateren, kunnen gezichtsserums veel andere eigenschappen hebben. We leggen ze hierboven allemaal uit. Het is echter belangrijk om te onthouden dat een serum je huid niet beschermt tegen de zon.

Gezien de vele voordelen en eigenschappen die een gezichtsserum voor onze huid kan betekenen, zijn er al veel vrouwen die dit product in hun dagelijkse schoonheidsroutine hebben opgenomen. En jij, wil jij het al proberen?

Vond je ons artikel over gezichtsserums interessant? Laat dan hieronder je reactie achter, of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij kunnen ontdekken welke gezichtsserum het beste bij hen past!

(Bron van de header image: Kappatou: 67315377/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Gijsje raakte al op jonge leeftijd geïnteresseerd in alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Het is altijd belangrijk voor haar geweest om het beste uit de mensen te halen op een natuurlijke manier. Ze heeft nu haar eigen kleine schoonheidssalon en veel vaste klanten die veel belang hechten aan de expertise van Gijsje.