Laatst bijgewerkt: 05-10-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

30Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

104Verzamelde opmerkingen

Veel vrouwen hebben een dagelijkse schoonheidsroutine. Bijna iedere vrouw besteedt tenminste een paar minuten per dag aan de verzorging van hun huid. Een goede hygiëne, de juiste hydratatie en het bieden van de noodzakelijke voedingsstoffen, zijn enkele factoren die een gezonde en mooie uitstraling aan onze huid geven.

Vrouwen gebruiken in hun schoonheidsroutines vaak producten als reinigingsgels, gezichtstonics en vochtinbrengende crèmes. Steeds vaker nemen ook gezichtsserums een centrale plaats in in deze lijst, dankzij hun sterke vochtinbrengende en voedende kracht. In dit artikel hebben we de belangrijkste aspecten van gezichtsserums voor je opgenomen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!
Belangrijk om te weten

 • Een gezichtsserum is een cosmetisch middel met een sterke hydraterende kracht. Daarnaast bestaan er veel serums met verschillende eigenschappen, zoals een anti-verouderende, een antioxiderende of een verhelderende huidfunctie.
 • De concentratie van actieve ingrediënten van een gezichtsserum is veel hoger dan die van vochtinbrengende crèmes. Hierdoor wordt het effect van het product versterkt.
 • Het serum werkt door tot in de diepste lagen van de huid, dankzij de vloeibare consistentie en diens grote absorptievermogen.

Onze Selectie: De beste gezichtsserums op de Nederlandse markt

Hieronder vind je een lijst met de beste gezichtsserums die je op de markt kunt vinden. We hopen je met deze lijst te helpen om te beslissen welk soort serum je nodig hebt. Door de producten met elkaar te vergelijken zie je al snel welk product het beste bij je past, afhankelijk van je eigen behoeften en budget.

Het beste gezichtsserum voor een anti-aging effect

Het fijne gezichtsserum van Iduncare is hoog gedoseerd en zeer effectief. Het serum is verrijkt met vitamine C en hyaluronzuur. Het belangrijkste doel van het serum is om een intensieve anti-aging en anti-rimpel huidverzorging te leveren. De verpakking bevat 50 ml. Het serum laat een fijn en fris gevoel achter op de huid. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend. Kopers raden de aanschaf dan ook zeker aan anderen aan.

Het beste gezichtsserum met vitamine E

Het volgende product is onze selectie met favoriete producten, is het gezichtsserum van SIMIA. Het actieve retinol serum is verrijkt met vitamine E en hyaluronzuur. Het gezichtsserum helpt tegen het verouderingsproces van de huid, acne, mee-eters, grove poriën en pigmentvlekken. De verpakking bevat 30 ml serum. De toevoeging van vitamine E zorgt biedt herstellende eigenschappen en bescherming tegen huidbeschadiging door vrije radicalen. Echt een serum dat doet wat het belooft!

Het meest verfrissende gezichtsserum

De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend. Het Ariane Inden gezichtsserum heeft een zeer betaalbare prijs, maar doet daarbij niet onder voor de duurdere merken. Het serum is verfrissend en verzorgend. Het geeft een oppeppend gevoel aan de huid. De gel houdt de huid strak maar soepel. De combinatie van ingrediënten zoals vitamine A en E verzachten de huid en houden deze jong en glad. Wie wil dat nou niet?

Het meest complete gezichtsserum

Wie iets meer geld te besteden heeft, is mogelijk geïnteresseerd in het gezichtsserum van Clarins. Dit bedrijf is al 50 jaar dé planten-expert op het gebied van schoonheid. Het gezichtsserum is misschien niet goedkoop, maar wees niet bang, dit betaalt zich op de langere termijn zeker uit. Het serum zorgt voor een stevigere huid, maakt rimpels zichtbaar fijner en zorgt voor een stralende en egale teint. Kort gezegd: Heerlijk spul!

Het gezichtsserum voor de beste lifting kuur

Jacob Hooy begon in 1743 al met het verkopen van kruiden en specerijen. Nu, ruim 270 jaar later, staat deze naam nog steeds voor vakmanschap en kwaliteit. De Jacob Hooy Lifting Kuur is een kuur voor 7 dagen. Gebruikers geven aan al na 2 dagen effect te zien. Het serum wordt snel opgenomen en geeft je huid een fijne hydratatieboost. Het product zorgt zo voor een zachte en gladde huid.

Shopgids: Wat je moet weten over gezichtsserums

Als je een gezichtsserum aan je schoonheidsroutine toe wilt voegen en daarom op zoek bent naar het perfecte merk, is het belangrijk dat je de belangrijkste aspecten van dit product goed kent. Hieronder vind je de belangrijkste informatie over gezichtsserums. Om je te helpen het serum te vinden dat het beste bij je past, beantwoorden we de meest gestelde vragen van gebruikers.

Wat is een gezichtsserum precies?

Een gezichtsserum is een cosmetisch product met voornamelijk vochtinbrengende eigenschappen. Bovendien zijn er serums met een anti-verouderende, antioxiderende of verhelderende huidfunctie. Er zijn serums op waterbasis en serums op oliebasis. Sommige voelen zo fris en licht aan als water of als een lotion en andere doen aan als een gel. Serums worden echter altijd gekenmerkt door een bijzonder lichte textuur.

girl with a nice skin

Serum is een snel absorberend cosmetisch product.
(Bron: Marctran: 82949160/ 123rf.com)

De lichtheid van een serum vergemakkelijkt niet alleen de absorptie ervan, maar bevordert ook het doordringen naar de diepere lagen van de huid. Dit resulteert in een frisse, gehydrateerde en vetvrije huid. Bovendien bestaan gezichtsserums uit een hogere concentratie van actieve ingrediënten, waardoor de effectiviteit erg groot is.

Waarom zou ik een serum gebruiken?

Een gezichtsserum is een product dat wordt gekenmerkt door zijn sterk hydraterende kracht. Om deze reden is het raadzaam om een serum te gebruiken, vooral wanneer de eerste tekenen van veroudering op onze huid verschijnen, zoals kleine rimpels, pigmentvlekken of een vale huid. Er bestaan serums met een speciaal anti-verouderingseffect.

Je kunt eens serum dus gebruiken om aan specifieke huidissues te werken. Met een goed serum kun je je huid precies geven waar deze op dat moment om vraagt. Echter, gezien de vele eigenschappen die we in serums kunnen vinden, is het gebruik van een serum eigenlijk altijd aan te raden. Ook als je geen specifiek probleem hebt, onafhankelijk van wat je behoeften zijn.

Wist je al dat het is aangetoond dat het gebruik van een serum de huid zichtbaar verbetert?

Hoe breng je een serum aan?

Het belangrijkste dat je moet weten, is dat het gezichtsserum na het reinigen van de huid en vóór een vochtinbrengende crème moet worden aangebracht. Om het serum zo goed mogelijk te laten werken, moet het in direct contact met de huid zijn. Daarom moet de huid schoon en vrij van onzuiverheden zijn, die de werking van het product ankunnen beïnvloeden.

De afbeelding hieronder illustreert de volgorde van de stappen voor het aanbrengen van een gezichtsserum:

Wat betreft de hoeveelheid serum die je moet aanbrengen, is het gebruik van heel weinig serum al genoeg, omdat de vloeibare textuur het doordringen door de huid ervan vergemakkelijkt. Houd er rekening mee dat het effect niet groter zal zijn als je de hoeveelheid van het product verhoogt, dus probeer het gebruik ervan zoveel mogelijk te optimaliseren.

Het serum moet worden aangebracht op het gezicht, de nek en het decolleté. Het is raadzaam om het product even in te laten trekken voordat je daarna de vochtinbrengende crème aanbrengt.

ten basic women skincare steps: cleaning, exfoliating, toning, treatment, moisturizing. cartoon vector illustration isolated on white background.

Een serum breng je aan onder je dag- of nachtcrème. Om die reden heeft het een dunne textuur.
(Bron: Maia300: 60554629/ 123rf.com)

Hoe vaak moet je een serum gebruiken?

De voordelen van het serum worden niet geactiveerd als je het product slechts een enkele keer gebruikt, het gebruik ervan vereist enige consistentie. Het is raadzaam om het serum 2 keer per dag aan te brengen, waarvan 1 keer ‘s ochtends en 1 keer ‘s avonds. Belangrijk is om je gezicht van tevoren altijd te wassen en het serum vóór een vochtinbrengde crème aan te brengen.

Als je er de voorkeur aan geeft om het serum slechts één keer per dag te gebruiken, raden we aan om dit ‘s avonds te doen, omdat dit de periode is dat je huidcellen het actiefst zijn. ‘s Nachts profiteert je huid dus meer van het product dan overdag. Ideaal is echter om het serum zowel ‘s morgens als’ s avonds te gebruiken, vooral als je 30 jaar of ouder bent.

Mocht je er toch voor kiezen om alleen ‘s ochtends een serum te gebruiken, zorg er dan in ieder geval voor dat je ook altijd een vochtinbrengende crème blijft gebruiken.

Dit is belangrijk omdat het serum geen bescherming tegen de zon biedt. Gebruik naast het serum dus altijd een dagcrème met een zonbeschermende functie, om zo je huid tegen de zon te beschermen.

Is een serum effectiever dan een dagcrème?

Dit hangt af van het effect dat je zoekt. Op het niveau van hydratatie kunnen we bevestigen dat de werkzaamheid van het serum groter is dan die van een dagcrème. Dit komt door een hogere concentratie van actieve ingrediënten in de formule van serums.

Daarnaast zorgt de lichte en gemakkelijk te absorberen consistentie van een serum ervoor dat het tot in de diepste lagen van onze huid doordringt. Daarentegen werken dagcrèmes meestal alleen in de meest oppervlakkige lagen. Daarnaast bestrijdt een serum vaak een bepaald probleem, zoals bijvoorbeeld rimpels of verslapping van de huid.

Daartegenover staat dat gezichtsserums geen zonnebrandfactor bevatten, terwijl dagcrèmes dit in de meeste gevallen wel bevatten. Speciaal om deze reden kun je een serum niet als vervanging voor een dagcrème gebruiken. Een serum is dus eerder een aanvulling op je dagcrème. De volgende tabel geeft de belangrijkste verschillen weer tussen serums en dagcrèmes:

Serum Dagcrème
Hydratatie +++ Hydratatie ++
Dringt door tot in de diepste lagen van onze huid Werken meestal alleen in de bovenste lagen van onze huid
Waterige textuur Vettige textuur
Grotere absorptie Minder absorptie
Grotere concentratie van actieve ingrediënten Minder grote concentratie van actieve ingrediënten
Genoeg aan een kleine hoeveelheid van het product Vereist een grotere hoeveelheid van het product
Zonder zonbescherming Beschermend tegen de zon

Wat zijn de voor- en nadelen van een gezichtsserum?

De voordelen die een gezichtsserum biedt houden voornamelijk verband met de samenstelling ervan. De water- en vetvrije consistentie zorgt voor een grotere absorptie die doorwerkt tot in de diepere lagen van onze huid. Samen met de hogere concentratie van actieve ingrediënten, maakt dit het vochtinbrengende effect van de serums zeer groot.

Ook de textuur van een serum is bevorderend voor de effectiviteit van het product, aangezien slechts een paar druppels van het product al voldoende is om het gewenste effect te bereiken. De toepassing van een serum is zeer eenvoudig en maakt het mogelijk om het effect van de andere verzorgingsproducten, zoals dag- en nachtcrème, te verbeteren. Gezichtsserum kan echter niet worden gebruikt als zonnebrandcrème, omdat het geen SPF-factor bevat.

Hieronder vind je een lijst met een samenvatting van de verschillende voor- en nadelen van het gebruik van een gezichtsserum:

Voordelen
 • Groot absorptievermogen
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Dringt door tot in de diepste lagen van de huid
 • Grote concentratie van actieve ingrediënten
 • Effectief
 • Niet-vettige textuur
 • Al effectief met een kleine hoeveelheid
 • Verbetert de werking van andere verzorgingsproducten
Nadelen
 • Bevat geen SPF-factor

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je een gezichtsserum wilt kopen, is het belangrijk om een aantal aspecten van dit product te kennen en te beoordelen. Alleen op die manier kun je een goede keuze maken. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten die je in gedachten moet houden voordat je een serum koopt, zodat je het product kunt kiezen dat het beste bij je past:

Kwaliteit

Zoals eigenlijk bij ieder product het geval is, zijn ook niet alle gezichtsserums van dezelfde kwaliteit. Het is erg belangrijk, vooral bij cosmeticaproducten, om ervoor te zorgen dat het product dat je koopt van goede kwaliteit is.

Houd er rekening mee dat het serum op je gezicht en andere zichtbare delen wordt aangebracht. Het is daarom belangrijk om ongewenste bijwerkingen te voorkomen die kunnen optreden als het product niet van goede kwaliteit is. Het is raadzaam om het etiket van het serum te controleren voordat je het koopt, zodat je er zeker van bent dat de kwaliteit in orde is.

Eigenschappen

Zoals we eerder al opmerkten, zijn er serums op de markt die verschillende voordelen voor je huid bieden. Zo zijn er bijvoorbeeld serums met antioxiderende eigenschappen, andere waarvan het de belangrijkste functie is om acne te voorkomen of te corrigeren en weer andere om je huid stralender te maken.

Wanneer je een serum koopt is het belangrijk om het product af te stemmen op jouw persoonlijke huidproblemen. Voordat je een gezichtsserum kiest, is het daarom belangrijk jezelf af te vragen wat voor effect je precies zoekt. Welke eigenschappen moet een serum volgens jou hebben? Neem de tijd om de verschillende soorten serums met elkaar te vergelijken en kies zo het product dat het beste bij je past!

Samenstelling

Als je een cosmetisch product koopt is het belangrijk om van tevoren de samenstelling ervan te controleren. Vergeet niet dat je het product tenslotte op je gezicht en andere zichtbare stukjes huid toepast! Sommige mensen kunnen bij het gebruik van een gezichtsserum last krijgen van allergieën, overgevoelige of andere reacties door bepaalde componenten van het serum.

We raden aan om de ingrediënten van een gezichtsserum altijd eerst te controleren voor je het veelvuldig gaat gebruiken. Als dat lastig is, raden we je aan om in ieder geval geen producten te kopen die mogelijk schadelijke ingrediënten bevatten. Op deze manier verminder je de kans op bijwerkingen die het uiterlijk en de gezondheid van je huid kunnen beschadigen.

Close-up adult woman beauty portrait, one hand applying serum on her face isolated yellow background

Serums met een dispenser vergemakkelijken de toediening ervan.
(Bron: Marctran: 125427269/ 123rf.com)

Prijs

Er bestaan veel verschillende soorten serums. Hetzelfde geldt voor hun prijzen. We willen je erop wijzen dat een duurder product niet altijd beter is. Dit geldt ook voor gezichtsserums. We raden je aan om de kenmerken van de verschillende serums goed met elkaar te vergelijken en zo te kiezen voor het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Samenvatting

Een gezichtsserum is een cosmetisch product waarvan de hoofdfunctie het hydrateren van de huid is. De lichte en waterige consistentie, samen met de hoge concentratie van actieve bestanddelen, geven dit product een grote efficiëntie. De textuur maakt dat je maar een kleine hoeveelheid serum nog hebt om het gewenste effect te bereiken.

Een gezichtsserum herstelt zelfs de diepste lagen van je huid en biedt zo een uitgebreide zorg. Naast hydrateren, kunnen gezichtsserums veel andere eigenschappen hebben. We leggen ze hierboven allemaal uit. Het is echter belangrijk om te onthouden dat een serum je huid niet beschermt tegen de zon.

Gezien de vele voordelen en eigenschappen die een gezichtsserum voor onze huid kan betekenen, zijn er al veel vrouwen die dit product in hun dagelijkse schoonheidsroutine hebben opgenomen. En jij, wil jij het al proberen?

Vond je ons artikel over gezichtsserums interessant? Laat dan hieronder je reactie achter, of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij kunnen ontdekken welke gezichtsserum het beste bij hen past!

(Bron van de header image: Kappatou: 67315377/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies