Laatst bijgewerkt: 04-11-2020

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

22Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

61Verzamelde opmerkingen

Gin Tonic is op dit moment een van de meest trendy drankjes. Dat kan niemand meer ontkennen! Gin-liefhebbers vallen met hun neus in de boter omdat er een enorme variëteit aan verschillende gin soorten verkrijgbaar is. Zo kun je kiezen uit de meest klassieke smaken of de nieuwe trends in gin, met fruitige smaken en verrassende kleuren. Er is een gin soort voor iedere smaak.

Met al die verschillende soorten gin, moet het lukken om de gin soort te kiezen die het beste bij jouw smaak past. Het maakt daarbij niet uit of je de gin puur wilt drinken of in een cocktail. Voordat je kiest, is het belangrijk om de fundamentele aspecten van gin te leren kennen. Wil je de beste gin die er is? Lees dan snel onze gin-gids hieronder!
Belangrijk om te weten

  • Gin wordt onder andere in Nederland en Engeland gemaakt. De Nederlandse gins zijn over het algemeen sterker. Het is een drank die op smaak wordt gebracht met jeneverbes. Dit betekent dat het eigenlijk geen gin is, maar meer een sterke drank met de geur van jeneverbessen. De smaak van dit soort gin is erg droog, waardoor hij zelden puur wordt gedronken.
  • Er zijn veel verschillende soorten gins. Alle gins zijn gearomatiseerd en hebben een bepaald smaakje. Er zijn citrus-, fruit-, kruidige en bloemige aroma’s. Houd dit in gedachten voordat je een gin kiest.
  • In tegenstelling tot de meeste andere sterke dranken, wordt gin meestal niet puur gedronken. Aangezien het een zeer sterke en eigen smaak heeft, is het niet gebruikelijk om gin te drinken zonder het met iets te mengen. In plaats daarvan is de smaak ideaal als basis voor cocktails en mixdrankjes.

Onze selectie: De beste gin op de markt

Hieronder presenteren we een lijst met de beste gins die er op de Nederlandse markt te vinden zijn. Gin is een zeer persoonlijk drankje, het kiezen van de beste soort is daarom niet altijd makkelijk. Uiteindelijk hangt het af van je smaak en de manier waarop je het zult drinken. We hopen dat je met behulp van onze selectie de gin zult vinden die het beste bij je past.

Eerdere Aanbevelingen

De meest verfrissende gin


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Wie gin zegt, zegt Gordon’s Gin. De verfrissende jeneverbes vorm het hart van deze gin. Een lichte citrussmaak maakt het geheel compleet. De gin is twee keer gedistilleerd voor een hogere zuiverheid en de opname van plantaardige ingrediënten. Het recept is een goed bewaard geheim, onveranderd sinds 1769. Slechts 12 mensen op aarde kennen het. Dit is de topper onder de gins. Veel ijs, een scheutje limoensap en genieten maar.

De meest klassieke gin


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Op de tweede plaats staat Hendrick’s Gin. Dit is een van de meest erkende merken en ongetwijfeld een van de beste gins op de markt. We raden je aan om van deze gin te genieten terwijl je in de zon zit, met een klontje ijs en een paar plakjes komkommer erbij. Je hebt verder niets meer nodig. Dit is een klassieke likeur die ook populair is onder fijnproevers en die niet mag ontbreken in iedere bar.

De gin heeft aroma’s van bloemen, wortels, fruit en zaden en heeft een complexe smaak waarin de klassieke jeneverbes- en citrussmaak opvallen. Je kunt de gin goed mengen met andere dranken, omdat het een smaak heeft die goed blijft hangen, hoewel het misschien nog het lekkerste is om het met alleen tonic te combineren. De drank zit in een opvallende zwarte apothekers fles. Hendrick’s Gin wordt gedistilleerd in Schotland, wat bewijst dat de Schotten, naast whisky, ook goede gin kunnen produceren.

De beste gin voor cocktails en longdrinks


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

De gin van Tanqueray heeft een heldere en frisse smaak. Je proeft kruidige ondertonen van jeneverbes, engelwortel en korianderzaden. In de afdronk is een een vleugje citroen te proeven. Tanqueray is niet alleen verrukkelijk als mix met tonic, maar ook als basis voor andere cocktails en longdrinks, zoals de wereldberoemde Tanqueray Martini.

De gin is gemaakt door Charles Tanqueray in 1830. De gin wordt tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd volgens dezelfde klassieke en tijdloze formulering. De inspiratie voor de iconische fles was een drie-delige cocktail shaker, die in de tijd van de drooglegging in de “Roaring Twenties” beroemd werd. Klanten waarderen deze drank vooral vanwege de klassieke smaken, voor een zeer betaalbare prijs.

De beste gin om puur te drinken


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Filliers Dry Gin 28 is een ambachtelijk bereide premium gin, waaraan tijdens het distillatieproces 28 kruiden en specerijen worden toegevoegd die met grote zorg door de meesterstoker zijn geselecteerd. Dit is de eerste Belgische gin. De belangrijkste kruiden zijn jeneverbes, koriander, Belgische hop, engelwortel, paprika en verse sinaasappelen. Van deze gin kan puur worden genoten, in cocktails komt hij echter ook goed tot z’n recht. Wat wil je nog meer?

De lekkerste gin voor een Gin Tonic


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

De smaak van de Brockmans gin is perfect in balans. De gin is ideaal om te combineren met een premium tonic. Vanwege de zachte smaak is het ook goed mogelijk deze gin puur te drinken. De drank zit in een zwarte elegante fles, die doet denken aan de sfeer van een zwoele zomeravond. De Brockmans gin is ontstaan uit de fascinatie voor gin van 4 zeer ervaren en toegewijde vrienden.

Shopgids: Wat je moet weten over gin

Gin is een drank met een eeuwenoude traditie. Het drankje dat oorspronkelijk uit Londen komt, is een van de best verkopende sterke dranken ter wereld. Hieronder vind je een lijst met veelgestelde vragen van gebruikers, zodat je alles over de drank te weten komt en voldoende informatie hebt om de gin te kopen die het beste bij je past.

De volgende keer dat je in een bar bent, denk dan niet 2 keer na en vraag om gin.
(Bron: Feseko: 99690276/ 123rf.com)

Wat is gin?

Gin is een drank die is afgeleid van jenever. Het heeft een hoog alcoholgehalte, meestal tussen de 37 en 47 graden. Het wordt verkregen door de distillatie van gerst zonder mout. Jeneverbessen worden toegevoegd en gearomatiseerd met kardemom, engelwortel en andere kruiden. De smaak van de gin komt onder andere uit lelie, cassia- en sinaasappelschil.

Om officieel gin genoemd te kunnen worden, moet het de smaak van jeneverbes hebben. Er zijn verschillende benamingen, afhankelijk van de concentratie- en fermentatiemethode. Gin is vooral bekend als onderdeel van de Gin Tonic, een van de meest gedronken cocktails ter wereld. Gin Tonic wordt gemaakt door gin en tonic met elkaar te mengen en ijs aan het mengsel toe te voegen.

“De dokter zegt dat Gin Tonic goed voor me is, hoewel mijn zoon ten onrechte vermoedt dat ik door de drank wel eens val als we in een hotel zijn, maar nee, het is vanwege de matjes die ze onder de bedden hebben gelegd, waarin mijn kruk blijft haken.”

(Ana María Matute, een beroemde Spaanse schrijfster)

Waar komt gin vandaan?

Oorspronkelijk werd gin gemaakt in Nederland. De eerste distillatiedossiers van de jeneverbes zijn Nederlands. Later begonnen Duitse artsen jeneverdrank te produceren voor medische doeleinden. Vervolgens is de drank overgewaaid naar Engeland waar hij verder werd gedistilleerd in Plymouth en, bovenal, in Londen, waar op dit moment de meest gerenommeerde distilleerderijen ter wereld zijn gevestigd.

In ieder gebied wordt gin op een andere manier gedestilleerd. Zo wordt de gin in Nederland en Duitsland gemaakt door stoom uit zuivere alcoholen te destilleren. In Engeland gebeurt dit op de meer traditionele manier. In Plymouth wordt zwavelzuur toegevoegd. Sommige gins worden gearomatiseerd met bijvoorbeeld amandelen en zoethout. Zoals je kunt zien is iedere gin soort weer anders.

Hoe wordt gin gemaakt?

Nederlandse gin wordt geproduceerd uit vermalen, gefermenteerd en gerectificeerd mout. Vervolgens worden er alcoholische dranken met een laag alcoholgehalte toegevoegd en gedistilleerd. Dat wat overblijft wordt gemengd met smaakstoffen om opnieuw te distilleren. Vanaf dat moment ontstaat er een product met een achoholpercentage tussen de 43 en 44 graden. De Nederlandse gin is over het algemeen erg sterk van smaak.

Britse gin wordt geproduceerd door een mengsel met een hoog alcoholgehalte te rectificeren, zodat het zijn smaak verliest. Dit wordt opgevangen met water en samengevoegd met smaakstoffen. Daarna wordt het mengsel opnieuw gedestilleerd. Na verschillende distillaties blijft er een product over met een alcoholgehalte van tussen de 40 en 47 graden.

Waar wordt gin van gemaakt?

Gin is gemaakt van ongemoute gerst en jeneverbes. Het belangrijkste ingrediënt van gin is de jeneverbes en het sap daarvan. Dit is wat de gin de specifieke smaak geeft: droog in de mond. De meest populaire gin is gemaakt van sleedoorn. Dit is het soort gin dat we meestal mengen met tonic en andere drankjes om cocktails te maken.

Distilleerderijen mengen het originele product met smaakstoffen. In Engeland worden aardbeien gebruikt, gemengd met andere ingrediënten. Een van de meest populaire zijn: angelica wortel, amandelen, koriander, kardemom, cassia wortel, anijs en sinaasappelschil. Om een citrusachtige smaak te krijgen wordt er ook wel citroen of koriander gebruikt.

Winston ChurchillBrits staatsman
“Gin Tonic heeft meer levens en geesten van onze Engelse mannen gered dan alle artsen van het Rijk bij elkaar.”

Hoeveel gin soorten bestaan er?

Gin is een zeer persoonlijk drankje. Het heeft een transparante kleur en een frisse smaak die ideaal is als basis voor veel combinaties. Het is moeilijk om te weten hoeveel soorten gin er precies bestaan, omdat er geen officiële indeling bestaat. Hieronder vind je echter een verdeling van de soorten gin, die veel experts aanhouden:

  • Alcoholische dranken op smaak gebracht met jeneverbes: Eigenlijk is dit sterke drank met de smaak van jeneverbessen. Deze dranken worden beschouwd als gin, hoewel ze dat eigenlijk niet echt zijn. Ze zijn het resultaat van een proces waarbij de sterke drank is gearomatiseerd met jeneverbessen. Er kunnen ook andere rode bessen worden gebruikt.
  • Gin: Gin wordt vervaardigd met jeneverbes en ethylalcohol uit landbouwproducten. De overheersende smaak is die van de jeneverbes. De drank wordt op smaak gebracht tijdens het distillatieproces met botanische aroma’s.
  • Gedistilleerde gin: Bij deze gin moet de alcohol eerst worden gearomatiseerd in het productieproces. De alcohol moet van agrarische oorsprong zijn. Daarna wordt de destillatie uitgevoerd. Er moet minimaal 96% alcohol in de samenstelling zitten.
  • London Gin: Ook bekend als London Dry Gin. Dit is de meest gecommercialiseerd en bekende gin soort. Het wordt gekenmerkt door zijn droge smaak en door de afwezigheid van kleurstoffen, zoetstoffen en additieven. Het is gearomatiseerd in traditionele distilleerketels. De drank wordt gedistilleerd nadat deze gearomatiseerd is.

Gin is ideaal om te mengen met wat mineraalwater en een schijfje citroen.
(Bron: Hofacker: 43784926/ 123rf.com)

Hoe drink je gin?

In tegenstelling tot de meeste andere sterke dranken, wordt gin meestal niet puur gedronken. Sommige van de beste gins kun je echter wel drinken zonder deze te hoeven combineren met andere drankjes. Men drinkt de gin in dat geval meestal met wat ijs en een paar plakjes komkommer of citroenschil. Dit soort gins is over het algemeen erg fijn en heeft veel smaak. Alleen zo is het mogelijk om van pure gin te genieten.

Gin is vanwege zijn frisse en droge smaak ideaal als basis voor veel cocktails. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in de beroemde Dry Martini die James Bond drinkt. We vinden het ook in de Gin Fizz, de Rickey Gin, een eenvoudige cocktail met koolzuurhoudend water en de BeauEvil, waarbij het wordt gemengd met sinaasappel- en limoensap. Maar vergeet natuurlijk ook de populaire Gin Tonic niet!

Ernest HemingwayAmerikaanse schrijver
“U drinkt niet? Ik besef me dat u minachtend over de fles spreekt. Ik drink al sinds mijn vijftiende en weinig dingen hebben me meer plezier gegeven. Als je elke dag hard werkt met je hoofd en weet dat je de volgende dag weer moet werken, wat kan dan beter je ideeën veranderen en het op een ander niveau laten werken, dan gin?”

Hoe weet ik wat een premium gin is?

Je kunt een premium gin al op het eerste gezicht van een normale gin onderscheiden. Zo eenvoudig is het! Premium gins hebben meestal een spectaculairder ontwerp. Binnen het premium assortiment vind je flessen die zijn ontworpen om op te vallen. Een ander voor de hand liggend verschil zit natuurlijk in de prijs.

Ook de ingrediënten van een premium gin zijn anders dan die van een normale gin. Zoals bij veel sterke dranken het geval is, is water een van de belangrijkste ingrediënten. De merken die premium gins aanbieden, willen niet anders dan hoogwaardig water gebruiken. Ze gebruiken water uit bergbronnen, of zelfs uit Arctische gletsjers. Zoals je ziet, zijn er grote verschillen tussen normale en premium gins.

Hoeveel verschillende ginkruiden zijn er?

Een van de beste manieren om gin in categorieën in te delen, is op basis van de gebruikte ginkruiden, ook wel botanicals genoemd. Dit zijn de producten die worden gebruikt om de gin tijdens het destillatieproces te aromatiseren. Elke regio, elk merk en elk type gin maakt gebruik van andere botanicals. Hierdoor bestaat er een grote verscheidenheid aan gin soorten.

Hoewel een aantal van deze producten voor alle gins gebruikt kunnen worden, worden andere slechts voor één soort gin gebruikt. Hieronder vind je een tabel met informatie over de verschillende soorten gin botanicals die er zijn:

Gin botanicals Geur Smaak Kenmerken
Klassiek Jeneverbes Fris en droog De jeneverbes overheerst
Citrus Citrusgeuren hebben de overhand Zoetachtig Bevat grapefruit, sinaasappel, citroen, mandarijn en limoen
Herbal Botanical met kruidige tonen en een zeer intens aroma Zeer frisse en aangename smaak Bevat munt, basilicum, rozemarijn en tijm
Bloemachtig Zachte bloemachtige geur Intense en zoete smaak, minder droog dan de andere soorten Bevat lelies, rozen, viooltjes, geranium en jasmijn
Fruitachtig Aangenaam aroma van bessen Smaak van rood fruit en bosfruit Bevat druif, aardbei en appel
Kruidige gin  Grote verscheidenheid aan geuren Intense en kruidachtige smaak Bevat kaneel, peper, engelwortel en nootmuskaat

Wat kun je nog meer met gin doen?

Gin is veel meer dan alleen een drankje. Wist je bijvoorbeeld al dat het de perfecte kristalreiniger is? Hoewel het in ons land misschien niet zo gebruikelijk is, is het tevens een van de ingrediënten van het beroemde Engelse gehaktbrood. De Engelsen voegen een klein beetje gin aan het deeg toe. Aangezien dit minder verdampt dan water, behoudt het beslag een betere consistentie en smaak.

Een andere doel van gin is om het als aftershave te gebruiken. Het is een ontsmettingsmiddel en het helpt om de huid na het scheren te verlichten. Gin werd vroeger ook wel gebruikt als medicijn. Het bestrijdt griep en verkoudheid en heeft pijnstillende en ontstekingsremmende effecten. In die zin is het gebruik van gin dus ideaal als je last hebt van bijvoorbeeld pijn of een zware spijsvertering. Vergeet echter niet dat gin een alcoholische drank is en daarom met mate geconsumeerd dient te worden.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Hieronder presenteren we een reeks met aankoopcriteria die handig zijn om te overwegen voordat je een fles gin koopt. Als je deze factoren kent en begrijpt, wordt het al snel makkelijker om een goede aankoop te doen. Lees je goed in en maak dan een keuze, er zijn namelijk veel verschillende soorten gin op de markt. Als je een kwaliteitsgin wilt kiezen, denk dan na over de volgende criteria:

Soort gin

De Europese Unie erkent 4 soorten gin die, met bepaalde verschillen onderling, een vergunning kunnen krijgen. De eerste zijn de alcoholische dranken die op smaak worden gebracht met jeneverbes. De tweede soort is de standaard “Gin”, die alleen wordt gemaakt met gewone jeneverbessen en op smaak wordt gebracht met botanische producten.

Gedistilleerde gin is een drank met een distillatie vanaf 96% alcohol van agrarische oorsprong. Deze wordt tijdens het proces gedistilleerd en gearomatiseerd. De laatste is de London Dry Gin, de meest gecommercialiseerde en geconsumeerde gin van de 4 soorten. Het is een droge gin, die altijd populair zal blijven en die vrij is van kleurstoffen, zoetstoffen en additieven. Deze laatste gin wordt op smaak gebracht met traditionele botanische elementen.

Gin Tonic is een cocktail die wordt gemaakt met gin. Het drankje is de laatste jaren erg populair geworden.
(Bron: Zakharau: 42019699/ 123rf.com)

Ginkruiden

De smaak en de geur van gin zijn een belangrijke factor bij het kiezen van een soort. In klassieke gins is jeneverbes de overheersende smaak. Hoewel dit zeker niet de enige hoeft te zijn. Veel gins hebben citrustonen zoals sinaasappel, citroen, mandarijn of grapefruit. Deze dranken zijn frisser en geschikt om puur te drinken, bijvoorbeeld met een klontje ijs en wat citroenschil.

Er zijn ook gins met een meer kruidachtige smaak. Dit soort gin komt vaker voor, omdat er veel kruiden en planten bestaan die je aan de drank kunt toevoegen. De meest voorkomende zijn mint, rozemarijn en tijm. Deze gins hebben vaak een intense smaak. Er zijn ook bloemachtige gins, hoewel deze zeldzamer zijn. Deze hebben tonen van jasmijn of lelie, die de drank een zoete noot geven. De meest zoete gins zijn de gins met fruitachtige tonen.

Presentatie

Een van de belangrijkste verschillen tussen normale en premium gins zit hem in de verpakking. De presentatie van een fles gin is erg belangrijk. Dit beïnvloedt de manier waarop mensen naar het product kijken, en bepaalt daarmee gedeeltelijk de prijs. Merken zoals Tanqueray of Hendricks nemen de presentatie van hun gins zeer serieus. Hun flessen springen in het oog en zijn met oog voor detail ontworpen.

Vergeet ook niet om naar de hoeveelheid gin te kijken. Meestal vind je gin in flessen van 0,7 of 1 liter. Sommige merken bieden flessen van 0,75 liter aan, hoewel dit niet erg gebruikelijk is. De houdbaarheid van gin verloopt niet, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je geen grote drinker bent. Als je wat overhoudt, kun je dit altijd bewaren voor het volgende etentje met je vrienden.

Gunstige eigenschappen

Gin werd vroeger ook wel als medicijn gebruikt. De drank wordt uit jeneverbes, planten, kruiden, bloemen en fruit samengesteld. Het werd gebruikt als een remedie tegen griep en verkoudheid. Het is een goed desinfectiemiddel en kan worden gebruikt om wonden te reinigen. Hoewel je het misschien niet verwacht, reinigt het zodanig goed dat het ook kan helpen bij het desinfecteren van oppervlakken als een aanrechtblad.

Gin werd vroeger gebruikt als ontstekingsremmer en pijnstiller. Het is een effectief middel tegen krampen en menstruatiepijn. Het is ideaal om kiespijn te verzachten of om ontsteking van het tandvlees te verminderen. Het kan ook worden gebruikt om een zware spijsvertering te verlichten. Britse soldaten in India gebruikten de drank om malaria mee te bestrijden. Echter, zoals ook voor alle andere alcoholische dranken geldt, geldt ook voor gin: Geniet, maar drink met mate.

Reviews

Als je een online aankoop doet, vergeet dan niet om naar de opmerkingen van andere kopers te kijken. Veel van deze opmerkingen kunnen gedetailleerde informatie over het product bevatten. Informatie die je zelf misschien nog niet had. Opmerkingen en beoordelingen laten je zien of de gin soort door het publiek wordt gewaardeerd of niet.

Hoewel sommige meningen subjectief zullen zijn, zullen andere zeer nuttig zijn. Sommige kopers hebben zich gespecialiseerd in het schrijven van reviews. Lees de opmerkingen aandachtig door, ze zullen je informatie verschaffen die bijna altijd beter is dan die van de productbeschrijving zelf. De mening van andere kopers kan je helpen bij het kiezen van de perfecte gin.

Gebruik

Gin heeft een hele speciale smaak. Gins zijn meestal erg droog en hoewel een aantal van hen een aangename smaak heeft, worden ze meestal niet puur gedronken. Er bestaan overigens merken die wel speciaal gins creëren om puur te drinken, met wat ijs en een schijfje komkommer of citroen. Maar dat is niet gebruikelijk. Als je niet van mixdrankjes houdt, is gin dus waarschijnlijk niets voor jou.

Gin is de basis van veel cocktails en mixdrankjes. Als je een goede gin wilt voor een avondje bij jou thuis met vrienden, kies dan geen premium. Deze zijn erg duur en zijn meestal beter voor speciale cocktails. De London Dry Gin is ideaal om te mengen met tonic. Veel gins hebben van zichzelf al een bijzondere smaak, het is dus meestal niet nodig extra kruiden toe te voegen.

Distilleerderij

Er is een aantal merken en distilleerderijen dat zeer bekend is in de wereld van de gin. Tanqueray of Hendricks zijn voorbeelden van de meest geconsumeerde gin merken. Beiden produceren superieure likeuren en hebben honderden jaren ervaring. Deze distilleerderijen gebruiken traditionele recepten. Hun gins zijn meestal erg droog van smaak.

De modernste distilleerderijen willen innoveren. Met de opkomst van Gin Tonic proberen ze iets te vinden dat hun product anders maakt. Zo is bijvoorbeeld de roze gin van Puerto de Indias op de markt terechtgekomen. Dit soort gins hebben meestal toegevoegde smaken en geuren. Het is daarnaast populair geworden onder distilleerderijen om kleur toe te voegen aan hun gin.

Alcoholgehalte

Gin doorloopt meestal meerdere destillatieprocessen. In sommige gevallen overschrijdt het originele product een alcoholpercentage van 96%. Om gin te produceren wordt alcohol met een agrarische oorsprong gebruikt. Dit betekent dat ze worden verkregen door de fermentatie van plantaardige granen. Deze gins zijn erg fijn en hebben een klassieke smaak.

Meestal heeft gin een alcoholgraad tussen de 37 en 47 graden. Het is dus een product met een hoog alcoholgehalte. De hoeveelheid alcohol beïnvloedt uiteraard de prijs van het product. Hoe hoger het alcoholgehalte, hoe duurder de gin zal zijn. De meeste merken hebben een gehalte van ongeveer 40 graden. Dit is een ideaal getal om mee te mixen en van te genieten tijdens een avondje uit met je vrienden.

Samenvatting

Gin is een erg persoonlijke drankje. In tegenstelling tot andere sterke dranken, is het niet gebruikelijk om het puur te drinken. Gelukkig maken de smaken en geuren het, het perfecte om mee te mixen. Denk bijvoorbeeld aan de Gin Tonic, of de Dry Martini. Gin smaakt heerlijk in een cocktail of mixdrankje. Net als bij andere alcoholische dranken, is het belangrijk om niet te vergeten gin met mate te consumeren.

Het kiezen van de gin die het beste bij je past, is iets dat je zelf moet doen. Volg je smaak! Kies bijvoorbeeld een fruitachtige gin als je van zoete smaken houdt, of een kruidachtige soort als je een gin zoekt die iets intenser is. Kijk naar de gin botanicals en de prijs. Kies de fles die je mooi vind, of voor de smaak die je lekker vindt. Wil je weten welke gin het beste bij je past? Lees dan onze gin-gids hierboven!

Als je dit artikel interessant vond, laat dan hieronder een reactie achter of deel het met je vrienden en familie zodat ook zij de perfecte gin kunnen uitkiezen.

(Bron van de header afbeelding: Soler: 19615856/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies