Dog with a GPS in the necklace
Laatst bijgewerkt: 31-08-2020

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

18Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

Honden zijn hele goede gezelschapsdieren. Maar ze zijn ook bijzonder nieuwsgierig. Soms concentreren ze zich zodanig bij het volgen van een spoor dat ze verdwalen. Gelukkig is de technologie tegenwoordig een grote hulp voor veel aspecten van ons leven . Een voorbeeld hiervan is de GPS tracker voor honden, speciaal gemaakt om je geliefde viervoeter in de gaten te houden en te voorkomen dat hij in gevaar komt.

Er zijn allerlei GPS-apparaten voor honden op de markt, die verschillende functies hebben. Vooral als het gaat om connectiviteit en manieren om deze trackers te gebruiken. In deze gids willen we je vertellen waarom je hond een apparaat nodig heeft dat je in staat stelt om altijd te weten waar hij zich bevindt en hoe je hem efficiënt kunt gebruiken.
Belangrijk om te weten

 • Een GPS tracker voor honden helpt je een oogje in het zeil te houden. In het geval dat je huisdier verdwaald raakt dan weet je heel eenvoudig hoe je hem kan vinden.
 • De meeste GPS trackers die je op dit moment op de markt vindt, kunnen worden aangesloten op je smartphone. Behalve dat je weet waar je hond zich bevindt, kun je er ook andere zeer nuttige functies op je GPS tracker mee activeren.
 • Wanneer je een GPS tracker koopt, moet je letten op de batterij die het gebruikt, het gewicht van het apparaat, aangezien het aan de nek van de hond moet worden opgehangen, en de connectiviteit met de apparaten die je ter beschikking hebt om de tracker te hanteren. We zullen dit in detail bekijken in het hoofdstuk over de aankoopcriteria.

Onze selectie: De beste GPS trackers voor honden

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste GPS trackers voor honden die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte GPS tracker een stuk eenvoudiger.

De beste GPS tracker voor middelgrote honden

Met de waterdichte Tractive GPS-tracker voor honden kun je de locatie van je huisdier altijd en overal in realtime bekijken. Je kunt de tracker verbinden met de gratis Tractive GPS-app en de LIVE Tracking-functie gebruiken.

De Virtuele omheining-functie stuurt je een melding wanneer je hond het veilige gebied verlaat dat je van tevoren hebt ingesteld. Tractive brengt een abonnementsbedrag in rekening dat alle mobiele kosten dekt, waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken van locatie-tracering.

De GPS tracker voor grote honden

De Tractive tracker XL-edition voor huisdieren heeft 4 functies: Geofence (ontvang een melding zodra je huisdier een, vooraf bepaald, veilig gebied verlaat), live trackmodus , locatiegeschiedenis (laat zien waar je huisdier zich nu bevindt en waar het onlangs is geweest) en delen (vrienden en familieleden kunnen ook controleren waar je huisdier is).

De GPS tracker is speciaal geschikt voor boerderijdieren en huisdieren van minimaal 20 kg zoals honden, paarden, koeien en schapen. Een abonnement is noodzakelijk en praktisch.

De meest praktische GPS tracker voor honden zonder simkaart

Met de Invoxia Huisdier GPS Tracker weet je altijd waar je geliefde huisdier is. Stel eenvoudig Safe zones in en krijg een notificatie op je telefoon wanneer je huisdier deze gebieden betreed en of verlaat. De tracker is geschikt voor honden en katten.

Praktisch aan deze GPS tracker is dat je geen simkaart nodig hebt. De installatie is binnen 2 minuten gelukt. Dankzij de handige app kun je bovendien zien hoeveel beweging je huisdier per dag, week of maand gemiddeld heeft.

De GPS tracker voor honden met de beste ontvangst

Je verbindt de GPS tracker van Eyzo eenvoudig met je telefoon of ander apparaat, zodat je vanaf een afstand in de gaten kunt houden hoe alles gaat. De tracker is waterproof, en kan dus ook onder vochtige omstandigheden zoals neerslag worden gebruikt.

Het enige dat je nodig hebt om de GPS tracker te gebruiken is een SIM-kaart. Het dataverbruik van de GPS tracker is minimaal en slechts een klein saldo is genoeg om het product te gebruiken.

Shopgids: Alles wat je moet weten over GPS trackers voor honden

Het is van groot belang dat je voordat je een GPS tracker voor je hond koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

GPS tracker hound

Een GPS voor honden is een tracker die het mogelijk maakt om de locatie te volgen.
(Bron: Jelena Sofronova: 119926744/ 123rf.com)

Wat is een GPS tracker voor honden en hoe gebruik ik het?

Een GPS voor honden is een tracking-apparaat waarmee je een locatie kunt volgen zodat je weet waar je hond zich bevindt. Meestal wordt de informatie van het GPS-apparaat overgebracht naar een smartphone. De GPS wordt op de halsband van de hond geplaatst en geconfigureerd volgens de aanwijzigingen.

Het is heel gebruikelijk bij de huidige modellen dat je een app moet downloaden op de telefoon van waaruit de tracking wordt gedaan. Op deze manier kun je je hond meer vrijheid geven, omdat je weet waar hij is en je er zeker van kunt zijn dat hij niet verdwaalt.

Waar wordt de GPS van de hond bevestigd?

De normale manier is om de GPS op een accessoire te plaatsen dat je huisdier omheeft. Je kunt hem dus aan zijn halsband of aan het tuigje bevestigen. Er zijn ook halsbanden waar het apparaatje al aan de binnenkant is geïntegreerd, waardoor het niet zichtbaar is. Uiteraard moet het zo comfortabel mogelijk zijn voor de hond en moet hij er geen last van hebben.

Hoe gebruik je een GPS tracker voor honden?

Het eerste wat je moet doen is het apparaat volgens de instructies instellen. Het is tegenwoordig gebruikelijk dat de GPS wordt aangesloten op een smartphone. Dan moet je ervoor zorgen dat het apparaatje goed opgeladen is. Daarna moet je de tracker goed aan zijn halsband vastmaken, zodat de GPS niet losraakt als je hond gaat rennen en springen.

Wist je dat de natte neus van een hond helpt om beter te kunnen ruiken? Dit gebeurt omdat deeltjes uit de lucht zich daar ophopen.

Hoe kan ik de GPS tracker voor honden met mijn apparaten verbinden?

Het kan gebeuren, zoals bij elk technologisch apparaat, dat er functies zijn die niet werken omdat ze niet compatibel zijn met andere apparaten. Dus als je een GPS-tracker koopt, moet je nagaan met welke gsm’s of andere apparatuur hij compatibel is. In de beschrijving wordt aangegeven met welke besturingssystemen en browsers ze werken, als ze aangesloten worden op een telefoon of een computer.

Welke extra functies kan een GPS-systeem voor honden bieden?

Veel GPS trackers voor huisdieren laten je niet alleen zien waar je hond zich bevindt, maar bieden ook nog andere functies. Dit heeft ook vaak invloed op de uiteindelijke prijs van het product. En of het apparaatje makkelijk of moeilijker te gebruiken is. Hier vind je een overzicht van de extra functies die je kunt vinden en een gedetailleerde uitleg waar ze voor dienen:

 • Het vaststellen van een bewegingsgrens Je kunt een specifieke zone aangeven. En de app zal je waarschuwen als je huisdier te ver wegloopt. Of je kunt de GPS laten piepen zodat je hond getraind kan worden om, als hij dit geluid hoort, hij uit zichzelf terugkomt.
 • Hulp bij de opvoeding van je hond. Je houdt er waarschijnlijk niet van dat hij te ver van je vandaan gaat. Er zijn apparaten die een ietwat vervelend piepend geluid maken als je huisdier verder van je af beweegt dan je hebt ingesteld. Op die manier komt hij terug omdat hij weet dat er iets mis is. Bij zijn terugkeer kun je hem een beloning geven.
 • Controle van de lichaamsbeweging van je hond. Er zijn GPS trackers waarmee je de calorieën kunt tellen die je hond gedurende de dag verbrandt. Zo heb je meer controle over de gezondheid van je hond.
 • Controle van de gezondheidstoestand van de hond. Ze kunnen bijvoorbeeld de hartslag meten.
 • Verlichting. Sommige GPS trackers hebben een lampje dat zeer nuttig kan zijn om je hond ’s avonds zichtbaar te maken. Zo is hij ook makkelijker te vinden als hij verdwaald is.

Als iemand mijn hond steelt, kan de GPS dan verwijderd worden zodat hij niet meer te traceren is?

Het kan gebeuren dat, als iemand een hond steelt met het doel hem te verkopen en er geld mee te verdienen, het apparaatje verwijdert. Maar er zijn halsbanden die een ingebouwd GPS-systeem hebben. Hierdoor wordt het bijna onmogelijk voor de dief om te weten dat je hond over dit apparaatje beschikt.

Kan de GPS tracker ook voor andere doelen gebruikt worden?

Er zijn GPS trackers die niet alleen gebruikt kunnen worden voor honden, maar ook voor katten en kinderen. Het is de angst van iedere ouder; je kind is plotseling verdwenen. Weggelopen, met vriendjes of vriendinnetjes aan het spelen of in het ergste geval misschien wel meegenomen door iemand anders. Gelukkig komt het niet vaak voor, maar liever voorkomen dan genezen!

Deze modellen hebben de vorm van een sleutelhanger, die aan de halsband van dieren bevestigd kan worden, maar ook aan de kleding van je kindje. Via een gedownloade app weet je wanneer je huisdier of kleintje de ingestelde zone verlaat. Ook kunnen deze apparaatjes gebruikt worden om kostbare voorwerpen of bagage te traceren. Er zijn dus vele mogelijkheden met dit soort GPS trackers.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een GPS tracker voor honden om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de GPS tracker die je nodig hebt:

Waterbestendigheid

Een GPS kan water- en regenbestendig zijn. Of het kan worden geleverd met accessoires die ervoor zorgen dat het deze functie vervult, zoals een waterdichte hoes. In ons regenachtige landje moet je hier altijd rekening mee houden. Ook moet je analyseren of je hond ervan houdt om in het water te springen en zwemmen. In dit geval is het natuurlijk van belang om een waterdichte uitvoering te kiezen.

Dog english pointer

Een GPS kan water- en regenbestendig zijn. Of het kan applicaties hebben die het deze functie laten uitvoeren.
(Bron: Jelena Safronova: 119926747/ 123rf.com)

Connectiviteit

Connectiviteit is een basis- en fundamenteel aspect van een GPS, maar ze werken niet allemaal op dezelfde manier. Op de volgende lijst laten we je drie verschillende modaliteiten zien waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van deze belangrijke apparaten om je huisdier in het oog te houden:

 • GSM Chip: Deze werken met een datasimkaart, afhankelijk van het telefoonsignaal van een mobiele telefoon en het downloaden van een app (Android of IOS). Je moet je aanmelden voor een maandelijks data-abonnement met een provider om er gebruik van te maken. Als de mobiele dekking uitvalt, werkt je GPS dan ook niet.
 • Radiofrequentie: Het werkt met de golven die je in staat stellen om de radiofrequentie op te pikken. Het vereist geen data-abonnement, maar is eenvoudig en beperkt tot een kleine straal. Het is gemakkelijk om overal verbinding te hebben met radiosignalen.
 • Bluetooth: Het is gemakkelijk aan te passen voor elke telefoon die je hebt, zelfs oudere modellen, maar het afstandsbereik is niet erg groot. Je hebt geen maandelijkse abonnement van een bedrijf nodig om de tracking functie te gebruiken.

Functies

Zoals we al verteld hebben kan een GPS-tracker naast het aanbieden van geolokalisatie nog meer functies bieden. Je moet kijken welke mogelijkheden er zijn om een keuze te maken. Misschien wil je niet alleen weten waar je hond zich bevindt, maar wil je nog meer informatie ontvangen. Omdat je hond de tracker altijd bij zich heeft, kan een GPS je ook vertellen hoeveel calorieën je huisdier per dag verbruikt.

Een andere optie die een geolocatie apparaat voor je hond kan hebben is om je de mogelijkheid te geven dat het dier niet verder gaat dan nodig is. Voor deze functie bieden sommige van deze producten een afstelbare bewegingsgrens. Het kan ook interessant zijn om je hond zichtbaar te maken in het donker. Sommigen beschikken dan ook over een lampje.

Wist je dat honden menselijke emoties kunnen detecteren door de toon van hun stem?

Opladen

Zoals bij elk elektronisch apparaat heeft het hulp van buitenaf nodig om te werken. Dat kan met elektriciteit zijn of met het gebruik van batterijen. Zonder één van deze twee zal het geen enkele van zijn functies kunnen uitvoeren. Hieronder leggen we de functies van de twee meest voorkomende oplaadmethoden uit:

 • Ingebouwde batterij: De ingebouwde batterij moet worden opgeladen. Deze specifieke lader moet je altijd in de buurt hebben. Je weet altijd wanneer de lading opraakt en wanneer je hem op moet laden. Het is milieuvriendelijker, aangezien dezelfde batterij altijd wordt gebruikt en niet wordt weggegooid.
 • Externe batterijen: Als je vergeet om de batterij op te laden, heb je de mogelijkheid om nieuwe batterijen te kopen. Het is moeilijker om te weten wanneer de batterijen moeten worden vervangen en het is schadelijker voor het milieu omdat je wegwerpbatterijen gebruikt.

Compatibiliteit met je telefoon

Zoals we al hebben verteld, kunnen de meeste van de nieuwste generatie GPS trackers vanaf een smartphone of een computer worden bediend. Daarom moet je bij de keuze van een apparaat kijken met welke operators het compatibel is. Sommige kunnen vanaf elke terminal worden bediend. Anderen alleen van een paar. Let op de compatibiliteit en de software van je telefoon.

Samenvatting

Het kan een grote nachtmerrie zijn om je hond kwijt te raken. Maar er zijn tegenwoordig gelukkig technologieën die je het leven gemakkelijker maken. De geconnecteerde wereld maakt het mogelijk om altijd in contact te zijn met vrienden en familie. En het kan je ook helpen om altijd te weten waar je favoriete huisdier is, dankzij de GPS tracker, die je de coördinaten kan geven waar je hond (of kat, of kind) zich bevindt.

Ondanks het feit dat het een vrij nieuw product is, zijn er al veel mogelijkheden op de markt om uit te kiezen, met verschillende functies en toepassingen. Het zijn meestal geen goedkope apparaten, omdat ze over zeer moderne technologieën beschikken. Maar het is bijzonder handig. Vooral als je een hond hebt die ervan houdt om op ontdekking uit te gaan. Er zijn veel aspecten waar je op moet letten bij je aankoop, zoals je hebt kunnen zien.

Vond je ons artikel over GPS trackers voor honden interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte GPS tracker voor hun hond kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Jelena Safranova: 119926729/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies