Persona lista para viajar con maleta y pasaporte
Laatst bijgewerkt: 05-10-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

24Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

73Verzamelde opmerkingen

Als je een onvermoeibare reiziger bent is het goed om alles te weten over een goede handbagagekoffer. Vooral op dit moment kan je het je veel schelen bij de zogenaamde low cost airlines, die bepaalde restricties op de afmetingen van koffers handhaven. De afmetingen van je handbagagekoffer moeten binnen de standaarden van de luchtvaartmaatschappij liggen.

In deze gids kun je alles te weten te komen over handbagagekoffers; uitermate handige producten die je comfortabel laten reizen tussen stations en luchthavens. We onthullen je alle geheimen van een goede handbagagekoffer, zodat je uitstekend voorbereid op reis gaat.
Belangrijk om te weten

  • Een handbagagekoffer is onmisbaar bij je weekendjes weg of je vluchten naar dichtbij gelegen bestemmingen. Voor die vluchten moet je namelijk rekening houden met de voorschriften van de luchtvaartmaatschappijen over de afmetingen en het gewicht van je handbagagekoffer.
  • Op het moment dat je een handbagagekoffer aanschaft, is het belangrijk om een aantal zaken in gedachten te houden, zoals de afmetingen en gewicht en of je een koffer van hard of flexibel materiaal wilt.
  • Criteria voor de aankoop van je handbagagekoffer kunnen o.a. het gebruikersgemak en hoe lang hij meegaat.

Onze selectie: De beste handbagagekoffers op de markt

Of het nu gaat om een cadeau of omdat je dringend een handbagagekoffer nodig hebt voor een last-minute reis, het is handig als je weet wat de beste modellen op de markt zijn. Om je te helpen, hebben we een zorgvuldige selectie gemaakt van de beste items die je op de markt kunt vinden. Je vindt ze hieronder:

Eerdere Aanbevelingen

De handbagagekoffer met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Deze handbagagekoffer van Globeless is een van de favorieten van reizigers. Het is niet zo gek dat veel gebruikers er weg van zijn, het is een hartstikke praktisch ding. De koffer is erg licht van gewicht (2,5 kg) en voldoet aan de IATA-standaard met een afmeting van 55 x 35 x 20 cm.

De hard case van ABS is stevig en kan goed tegen een stootje. Je kunt de koffer gegarandeerd als handbagage aan boord van 250 vliegmaatschappijen meenemen.

De beste handbagagekoffer in de middenklasse

De TravelZ Horizon is een betrouwbare lichtgewicht koffer van slechts 2.5 kilo. Het materiaal (ABS) en de structuur van de koffer maken de Horizon extra sterk en zeer krasvast.

Met vier 360-graden wielen, een prettig handvat en verstelbare trolleystang is de Horizon ook qua comfort een uitblinker. De trolley is precies de goede grootte, niet te groot maar toch voldoende ruimte. We zijn bovendien fan van de mintgroene kleur van deze prachtige koffer.

De meest stijlvolle handbagagekoffer

Met deze handbagagekoffer van SUITSUIT steel je de show op ieder vliegveld waar je landt. De Fabulous Fifties handbagagekoffer heeft een stijlvol en prachtig design. Voel je een echte IT-girl of -boy met dit koffertje.

Hij heeft vier wielen die 360 graden rond kunnen draaien, waardoor de koffer heel soepel rolt. Het model is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je er altijd een zult vinden die het beste bij je past. Een aanrader voor iedereen die graag reist in stijl!

Shopgids: Alles wat je moet weten over handbagagekoffers

De gebruiksvriendelijkheid, het gebruikte materiaal, een mogelijk cijferslot, zijn allemaal aspecten van een handbagagekoffer die je keuze beïnvloeden. In de sectie hieronder gaan we in op de meest veelvoorkomende vragen over handbagagekoffers, zodat jij eenvoudig de keuze kunt maken voor de handbagagekoffer die het beste bij jou past.

Mujer de viaje caminando hacia su destino final

Er zijn verschillende modellen handbagagekoffers, kies er eentje die het beste bij jou past.
(Bron: Anyaberkut: 77333817/ 123rf.com)
Volg tijdens de vlucht altijd de instructies van het cabinepersoneel over handbagage.

Welke afmetingen laten de 10 meestgebruikte luchtvaartmaatschappijen toe?

Hieronder hebben we een schema gemaakt met de meestgebruikte luchtvaartmaatschappijen, wat voor afmetingen er voor handbagagekoffers zijn toegestaan en of je er extra voor moet betalen (juli 2019 geactualiseerd).

Luchtvaartmaatschappij Afmetingen van de handbagagekoffer Moet je extra betalen?
Easyjet 56 x 45 x 25 cm Nee
Lufthansa 55 x 40 x 23 cm Nee
Vueling 55 x 40 x 20 cm Nee
Iberia 56 x 45 x 25 cm Nee
Ryanair 55 x 40 x 20 cm Ja (6 euro)
Air Europa 55 x 35 x 25 cm* Nee
Norwegian  55 x 40 x 23 cm Nee
WizzAir 55 x 40 x 23 cm Ja (klanten moeten een Wizz Priority service kopen -5 euro-)
British Airways 56 x 45 x 25 cm Nee
Air France 55 x 35 x 25 cm Nee
Swiss Air 55 x 40 x 23 cm Nee

*Air Europa staat toe dat handbagagekoffers andere afmetingen hebben, zolang de afmetingen (lengte, breedte en hoogte) niet de 115 centimeters overschrijdt.

Mujer esperando abordar avión

Handbagagekoffers zijn erg nuttig voor de reislustigen onder ons.
(Bron: David Prado: 87730832/ 123rf.com)

Wat is het maximale toegestane gewicht van handbagagekoffers?

Ook bij het gewicht geldt dat elke luchtvaartmaatschappij haar eigen regels heeft. Hieronder hebben we het maximale toegestane gewicht bij de 10 meestgebruikte luchtvaartmaatschappijen op een rijtje gezet.

Luchtvaartmaatschappij Maximale gewicht handbagagekoffer
Easyjet 10 kilo
Lufthansa 8 kilo
Vueling 10 kilo
Iberia 10 kilo
Ryanair 10 kilo
Air Europa 10 kilo
Norwegian 10 kilo
WizzAir 10 kilo
British Airways 23 kilo
Air France 12 kilo (voor alle handbagage)
Swiss Air 8 kilo

Let erop dat de luchtvaartmaatschappijen het gewicht van de koffer en die van de wieltjes ook meerekenen in het maximale toegestane gewicht van de handbagagekoffer. Hoe steviger het materiaal van je handbagagekoffer is, hoe zwaarder hij is.

Lao-TseChinese filosoof
“Een reis van duizend mijl begint met de eeste stap”.

Wat zijn de voordelen van een handbagagekoffer?

Handbagagekoffers behoren bij de ideale uitrusting van een korte reis, maar hebben nog een aantal voordelen. Hieronder geven we je een aantal voordelen van handbagagekoffers.

  • Handige aanvulling. Als je lange reizen, bijvoorbeeld lange vluchten met het vliegtuig,  maakt, is het handig om een aantal dingen onder handbereik te hebben.
  • Gebruikersgemak. Dankzij de afmeting is de handbagagekoffer beter te manouvreren, al helemaal al hij wieltjes heeft, vooral onderweg wanneer je bijvoorbeeld moet overstappen.
  • Korte reizen. Handbagagekoffers zijn ideaal voor een weekendje weg of naar bestemmingen waar je weinig bagage nodig hebt.

Mujer preparando su equipaje para viaje

We raden je aan te checken wat je in je handbagagekoffer mag vervoeren.
(Bron: Sebnem Ragiboglu: 74513351/ 123rf

Wat is het verschil tussen een Trolley of een Spinner handbagagekoffer?

Als je niet teveel wilt tillen tijdens je reis, is het handig om een handbagagekoffer te kiezen met wieltjes en het grote verschil tussen een Trolley of een Spinner is het aantal wieltjes. De handbagagekoffer met twee wieltjes is een Trolley, terwijl een Spinner vier wieltjes heeft.

Wieltjes kunnen of in een richting bewegen of 360 graden ronddraaien. De meeste koffers met twee wieltjes draaien met de richting waarin je loopt mee, de tweede zijn erg handig en comfortabel en komen voor bij koffers met vier wieltjes.

Als je een nieuwe handbagagekoffer koopt, kun je rekening houden met deze eigenschappen van de wieltjes. Elk type heeft zijn voor- en nadelen. Om je keuze makkelijker te maken, hebben we een tabel voor je gemaakt:

Voordelen Nadelen
Twee wieltjes (Trolley) Erg voordelig

Meer capaciteit

Eenvoudige verplaatsingen over stoepranden, trappen of onevenheden van de grond

Onhandig als we meer dan een koffer vervoeren

Het gewicht is alleen maar verdeeld over twee wieltjes, daardoor moeten we zelf een gedeelte van het gewicht dragen

Kunnen instabiel worden als ze veel gewicht hebben

Vier wieltjes (Spinner) Makkelijker te verplaatsen en ideaal voor kinderen en ouderen

Stabieler doordat het gewicht over 4 wieltjes is verdeeld

Met de vier wieltjes kun je 360 graden draaien

Duurder

Onhandiger op bijvoorbeeld onregelmatige ondergronden of ondergrond met gaten of kuilen

Minder capaciteit dan handbagagekoffer met 2 wieltjes

Es importante poseer una maleta ante cualquier emergencia

Handbagagekoffer zijn ideaal voor de korte vakantie.
(Bron: Citalliance : 93322030/ 123rf.com)

Bestaan er slimme handbagagekoffers?

Er bestaan slimme handbagagekoffers die je makkelijk kunt bedienen vanaf je smartphone. Deze handbagagekoffers bevatten opladers voor je apparaten en sensoren om aan te geven dat je koffer zich op de bagagebanden bevindt. Dit zijn handbagagekoffers die onmisbare gadgets zijn die het leven van de reiziger vereenvoudigen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Op het moment dat je een handbagagekoffer wilt aanschaffen is het aan te raden om rekening te houden met een aantal criteria. We zijn een aantal belangrijke zaken al bij langs geweest, maar zodat er geen enkele twijfel voor je overblijft, gaan we nog een aantal belangrijke punten bij langs waar je op moet letten bij je aankoop.

  • Afmeting en gewicht
  • Stevigheid
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Ontwerp en accessoires

Afmeting

De afmeting van de handbagagekoffer is cruciaal bij het kiezen van een koffer, vooral als je korte reizen gaat maken per vliegtuig en met de low cost luchtvaartmaatschappijen. Je weet bijvoorbeeld al dat luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair je laten betalen voor koffers die je meeneemt in de cabine en dat andere luchtvaartmaatschappijen je handbagagekoffers tot bepaalde afmetingen toelaten mee te nemen zonder extra kosten.

Hay diferentes tamaños de maletas según necesidad

Doordat ze zo compact zijn, zijn handbagagekoffers zo handig.
(Bron: Sebnem Ragiboglu: 74513354/ 123rf.com)

Stevigheid

De stevigheid van de handbagagekoffers is cruciaal gezien het feit dat koffers heel wat te verduren hebben tijdens de reis. Er zijn een aantal fabrikanten die de naden en de hoeken en randen van de koffer verstevigen, om schade aan de koffer te vermijden.

De materialen die worden gebruikt voor de handbagagekoffers spelen ook een rol in hoe stevig een koffer is. Vergeet niet een blik te werpen op de ritsen van de koffer, dubbele of robuuste ritsen zijn aan te bevelen, aangezien die niet snel kapot gaan.

Gewicht

De meeste handbagagekoffers die op de markt te krijgen zijn, hebben een gewicht dat niet boven de drie kilo uitkomt. Aangezien de meeste luchtvaartmaatschappijen een gewicht van maximaal 10 kilo toestaan voor handbagage, is het aan te bevelen om op dit aspect te letten. Hoe meer de koffer weegt, hoe minder reisartikelen je er in kwijt kunt.

Hombre arribando en el aeropuerto

Er bestaan een aantal koffers waar opladers in zitten.
(Bron: Weedezign: 85085256/ 123rf.com)

Gebruiksvriendelijkheid

Met een gebruiksvriendelijke handbagagekoffer kun je je zonder problemen verplaatsen in een station of vliegveld. Dit is mogelijk dankzij de handgrepen aan de zijkanten van de koffer en de centrale handgreep die in hoogte verstelbaar zijn. Alle handgrepen moeten makkelijk in de hand liggen.

Als je voor gebruikersgemak kiest, kies dan in ieder geval een handbagagekoffer met wieltjes. Zoals we al hebben besproken zijn er koffers met twee of vier wieltjes. Kies het aantal wieltjes dat het beste bij jouw behoeftes past, maar een koffer met vier wieltjes is ontzettend wendbaar en wegen vaak niet veel meer. Tot slot kun je ook letten op de compartimenten binnenin de koffer. Denk erover na of dit belangrijk voor jou is.

Ontwerp en accessoires

Het lijkt misschien een beetje overdreven om over ontwerp te praten bij een product dat vooral practisch en handig is, maar het is nooit slecht om na te denken over het design als je een koffer gaat aanschaffen. Tegenwoordig zijn handbagagekoffers in ontzettend veel verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar, bovendien zowel in stevigere en meer flexibelere vormen.

Kies een stevige handbagagekoffer die past bij jouw stijl, of dat nu casual of zakelijk is. Denk er aan dat je een koffer namelijk voor langere periode gaat gebruiken.

Espacio para todo lo necesario

Bij het kiezen voor een handbagagekoffer kun je rekening houden met verschillende factoren, zoals ontwerp, kleur, afmetingen en stevigheid.
(Bron: Andriano: 83100296/ 123rf.com)

Tot slot bestaan er ook allerlei accessoires voor je handbagagekoffer, sommigen zijn bijna onmisbaar zoals een TSA cijferslot (Transport Security Administration), zodat je je veiliger voelt op je reizen. Je kunt ook denken aan een identificatiekaart of verschillende riemen om je kleding op de plaats te houden binnenin je koffer.

Samenvatting

Reizen is altijd fijn, maar nog prettiger als je je zeker voelt tijdens het traject. Om dat gevoel te krijgen, is het belangrijk dat je handbagage de juiste eigenschappen heeft zodat je niet voor verrassingen komen te staan in bijvoorbeeld het station of vliegveld en dat je uitgerust en tevreden op je eindbestemming aankomt.

Voordat je een handbagagekoffer koopt, is het aan te bevelen om met een aantal aspecten rekening te houden die we in deze gids hebben belicht. Aspecten zoals het gewicht, stevigheid, gebruikersgemak en ontwerp van een handbagagekoffer die bepalend kunnen zijn bij je keuze voor dit onmisbare reizigersproduct.

Als je dit een nuttig artikel over handbagagekoffers hebt gevonden, deel het dan in je social media, zodat anderen er ook profijt van kunnen hebben. Als je wilt kun je ook een commentaar in de sectie hieronder achterlaten, waar we graag op reageren.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Weedezign: 85291155/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies