Laatst bijgewerkt: 16-11-2020

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

26Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Hatchimals, ken je ze al? Dit speelgoed behoort tot het meest succesvolle speelgoed van de afgelopen jaren in de Verenigde Staten. Niet vreemd, want het zijn innovatieve en zeer complete speeltjes. Hatchimals zijn kleine, interactieve huisdieren die in een ei zitten. Jouw kleintje helpt de Hatchimal om uit het ei te breken en het verder op te voeden.

Naast het breken van het ei, heeft de Hatchimal interactie, spel en verzorging nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Net als een echt huisdier, gaat de Hatchimal door verschillende groeistadia. Ieder model heeft daarbij specifieke functies en kenmerken. In dit artikel gaan we je helpen om de perfecte Hatchimal voor jouw zoon, dochter, neefje of nichtje te vinden.
Belangrijk om te weten

 • Hatchimals zijn elektrische, interactieve ‘huisdieren’ voor kinderen. Het eerste bijzondere aspect aan dit speelgoed, is dat het uit een speelgoedei komt. Kinderen helpen de Hatchimal ontsnappen uit het ei.
 • De verschillende Hatchimals beschikken over een oneindige reeks functies en reageren op de liefde en aandacht van jouw kind. Ook zijn deze elektrische huisdieren in staat om dingen te leren en zich te ontwikkelen, in gesprek met jouw zoon of dochter.
 • Het merk Hatchimals heeft een volledige productlijn met te verzamelen speelgoed. Niet iedere soort speelgoed van Hatchimals is interactief, maar minstens zo leuk om te sparen, door de vele accessoires. Jouw kleintje bouwt hiermee zijn/haar eigen Hatchimal-wereld.

Onze selectie: De beste Hatchimals op de markt

Hoewel ze nog niet zo lang bestaan, groeit het aantal Hatchimals explosief. Jouw kind kan uit steeds meer vriendjes kiezen. Wil je weten welke Hatchimals het leukst zijn voor jouw kleine man of vrouw? Kijk dan in de onderstaande selectie:

De beste Hatchimals uit de onderwaterwereld

Deze Hatchimals komen uit de onderwaterwereld in Hatchtopia. Maak kennis met de Hatchimals CollEGGtibles Mermal Magic uit seizoen 5. In deze Hatchimals CollEGGtibles 2 -Pack + Nest vind je blauwgroene glitter eieren met echte magische Mermals: half Hatchimals, half zeemeermin.

Het is een verassing welke Hatchimals je ontvangt. De Hatchimals zien er schattig uit, je kind zal zich er urenlang mee kunnen vermaken. Verzamel tot wel 80 verschillende figuren.

De beste Hatchimals in een eierdoos

Van deze Hatchimals gaan er wel 12 CollEGGtables in een eierdoos. Alle personages in deze bijzondere verpakking komen uit seizoen 6 van Hatchtopia. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Speel ze en verzamel ze allemaal. Het is een verrassing welke personages er uit het ei komen. Bij elke Hatchimal zit een accessoire, die gemixt en gematcht kan worden met andere Hatchimals. Kinderen halen veel speelplezier uit dit cadeau.

De meest knuffelbare Hatchimals

Wie komt er uit het gespikkelde ei: Bunwee, Pandor, Hedgyhen of Elefly? Dat is een verrassing voor jouw zoon of dochter. Maar wie van de Hatchimals het ook is, ze wonen in cloud home en zijn zachter dan ooit en nog altijd knuffelbaar.

Speelt jouw kleintje met de Hatchimal, dan leert deze spreken, dansen en geluiden maken. Hatchimals hebben de liefde en zorg van je kind nodig om uit het ei te komen. Het product wordt inclusief batterijen geleverd. Je kind zal de hele dag met dit lieve beestje willen knuffelen!

De beste Hatchimals als duo in een nestje

Is jouw kind 5 jaar en krijgt het dit duo Hatchimals cadeau, dan zal het superblij zijn. Want wie komt er uit het ei? Hatchimals CollEGGtibles als duo in een ei compleet met geel nest met glitters.

Wrijf over het ei totdat de kleur van het hart verandert, want dan breekt de schaal en komt er een schattig klein speelgoeddier uit. Er zit zelfs een Golden Hatchimal in een van de eieren verborgen. Ontmoet alle Hatchimals CollEGGtibles uit seizoen 2.

Shopgids: Alles wat je moet weten over Hatchimals

Voordat je een Hatchimal koopt, is het slim om even stil te staan bij de smaak van jouw kind, neefje of nichtje. Wat zijn de lievelingsdieren en wat vindt hij/zij leuk om te doen? Sommige Hatchimals vragen namelijk de nodige aandacht, zorg en liefde van de eigenaar. In het gedeelte hieronder beantwoorden we je een aantal vaak gestelde vragen over deze schattige speelgoed huisdieren.

El proceso de eclosión del huevo fascinará a tu peque y despertará su curiosidad por la naturaleza.

Vrijwel ieder kind houdt van de Hatchimals.
(Bron: Schmidt: 44719566/ 123rf.com)

Wat zijn Hatchimals?

Hatchimals is een speelgoedlijn die in het jaar 2016 ontwikkeld is door Amerikaanse merk Spin Masters. Direct in dit jaar, was dit een van de meest cadeau gedane cadeau’s van dat jaar. Het gaat om kleine en gekleurde interactieve speelgoedhuisdieren, die jouw kind kan verzorgen en gezelschap houden.

Het ontwikkelteam van Spin Masters liet zich voor de Hatchimals inspireren door de Tamagotchi. Ken je ze nog? De kleine, digitale huisdiertjes die eveneens uit een ei kwamen, rond de eeuwwisseling.

Hatchimal brengt het spel naar de werkelijkheid, want jouw kind kan het nieuwe digitale huisdiertje knuffelen en ermee praten.

Hoe speel je met Hatchimals?

Aan het begin, zit de Hatchimal in een ei. Maar ook dan al, kun je met het diertje spelen, door het ei aan te tikken en te strelen. Je ziet de oogjes oplichten door de eierschaal. De kleuren van de ogen geven je aanwijzingen over de gemoedstoestand van de Hatchimal en wat deze nodig heeft. Na verloop van tijd, zullen de ogen van de Hatchimal alle kleuren van de regenboog krijgen.

Nu wordt het tijd om uit het ei te komen, een proces dat tussen de 10 en 40 minuten in beslag neemt. Je kunt de Hatchimal uit zijn ei helpen. Je weet van tevoren niet welk Hatchimal vriendje er in het ei zit, dus het is een grote verrassing. Een interactieve Hatchimal ontwikkelt zich na verloop van tijd en de nodige aandacht. Sommige Hatchimals kun je ook dingen leren, zoals de naam van jouw kind.

Las luces de colores que emiten los ojos de los animalitos aportan juegos educativos perfectos para los niños más jóvenes.

De Hatchimals zijn er in verschillende soorten en maten.
(Bron: Homan: 93499056/ 123rf.com)

Een jonge Hatchimal is een baby en heeft veel knuffels nodig. Natuurlijk geeft jouw kind hem de fles. Later kan de Hatchimal leren lopen en zelfs praten. Een interessante ontwikkelingsfase, want deze kan bepaalde woorden herhalen. In de zogenaamd volwassen fase van de Hatchimal, zal deze kunnen spelen en dansen met jouw kind.

Welke voordelen heeft het spelen met een Hatchimal?

 • Verantwoordelijkheid: Hatchimals hebben aandacht en zorg nodig en dit zullen ze je laten weten. Ze kunnen jouw kind leren, om voor een levend wezen te zorgen, bijvoorbeeld als een echt huisdier als een hamster of vis niet mogelijk is.
 • Interesse voor de natuur: Ondanks dat een Hatchimal elektronisch is, bootst het toch redelijk goed het gezelschap van een fluffy huisdier na. Het proces van uit het ei komen, zal jouw zoon of dochter fascineren en diens interesse voor de natuur wekken.
 • Cognitieve ontwikkeling: Als een Hatchimal eenmaal uit de vroege kindertijd is, dan is het in staat om te ‘spelen’ met jouw kind. De in verschillende kleuren lichtgevende ogen, geven aanwijzingen tijdens spelletjes voor jonge kinderen.
 • Geduld: Een van de meest fascinerende momenten met een Hatchimal, is wanneer deze uit het ei komt. Jouw kleintje zal geduld moeten hebben, aandacht geven en zich concentreren op wat het digitale diertje nodig heeft. Soms kan jouw kleintje een handje helpen.

Wat kosten de Hatchimals?

De prijs van een Hatchimal verschilt per productlijn. Er is voor iedere portemonnaie wel een Hatchimal vriendje te koop. Een elektrische Hatchimal met interactieve functies kost tussen de 30 en 60 euro. De CollEGGtibles lijn biedt echter mini-varianten voor een fractie van de prijs. Let wel, deze hebben geen interactieve functies.

Type Mystery Surprise Hatchibabies CollEGGtibles
Kenmerken Bevat een van de vele soorten Hatchimals. Je weet van tevoren niet welke je krijgt, dit blijkt pas als het ei breekt. Hier gaat het om tweeling Hatchimals die veel kleiner zijn. Ze bestaan in twee varianten. Zien eruit als baby’s en hebben lieftallige accessoires. Komen in twee soorten. De kleinste, niet interactieve Hatchimals. 37 Personages. Soms in de vorm van een set, zoals de nummer 1 uit onze selectie.
Prijs Rond 50 euro. 30-40 euro. 50-60 euro. Per figuur: 3-5 euro. Pakket van 2 tot 12 figuren: 8-40 euro.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

 • Type Hatchimal
 • Speelruimte
 • Leeftijd van jouw kind
 • Accessoires

Type Hatchimal

Hoewel het merk Hatchimals nog maar een aantal jaar op de Nederlandse markt verkrijgbaar is, zijn er verschillende productlijnen. De pluche Hatchimals zijn ideaal voor kinderen die het leuk vinden om voor een ander wezen(tje) te zorgen en samen te spelen. Maar, niet ieder kind is gelijk, daarom houden andere kinderen van andere manieren van spelen.

De schattige Hatchimals CollEGGtibles, zijn kleinere figuren van plastic die niet reageren op stemmen en aanraking. Ze hebben dus ook minder zorg nodig. Het leuke aan deze Hatchimals is dat een kind er zijn/haar volledige fantasie mee kan uitleven, door de verschillende werelden en accessoires.

Deze kleine Hatchimals zijn qua maat gelijk, maar zijn door hun kleuren, haren en versierselen in 11 soorten in te delen. Iedere soort heeft hierbij zijn eigen persoonlijkheid. Zoals je kunt zien bestaan deze kleine figuurtjes uit een combinatie van 2 echte dieren. Als jouw kind een lievelingsdier heeft, dan kun je een Hatchimal kiezen die geïnspireerd is op dit dier.

Houdt jouw kleintje van vlinders? Zoek dan naar de kleine Burtle Hatchimal, een lief wezentje dat een combinatie is tussen een vlinder en een schildpad. Is jouw kind verzot op vogels, dan zal het Owlicorn leuk vinden, gebaseerd op een mix tussen een eenhoorn en een uil. Zo zijn er wel meer verrassende combinaties, dus er is voor ieder kind wel een Hatchimal.

Omdat je nooit kunt weten welke Hatchimal er in een ei zit, hebben de verschillende eieren verschillende spikkels gekregen. Zo weet je als ouder in elk geval welke soort je cadeau geeft. De kleine Puppadees die geïnspireerd zijn door honden bijvoorbeeld, zitten altijd in een ei met blauwe en roze stippen.

Speelruimte

Waar gaat jouw kind met de Hatchimals spelen? De klassieke Hatchimals, zoals de Mystery, zijn zo groot als een voetbal. Omdat ze harig zijn en elektronische functies hebben, zijn ze bedacht om mee binnen te spelen, niet buiten. Ook kun je ze laten ‘slapen’, op het moment dat je jouw kindje naar bed brengt.

De Hatchimals ColEGGtibles zijn kleiner en van plastic. Meestal in een speciale verpakking, waardoor jouw kind ze overal mee naartoe kan nemen. Deze diertjes zijn geschikt om mee buiten te spelen, op het schoolplein bijvoorbeeld.

Leeftijd van jouw kind

Het Hatchimals speelgoed is vooral geschikt voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar. Het uit het ei komen van de Hatchimal vraagt om de zorg en aandacht, die een kind van 5 kan opbrengen. Jongere kinderen zouden zich hierdoor kunnen vervelen. De kleinere Hatchimals zijn ook geschikt voor iets jongere kinderen, want deze vragen geen zorg en je neemt ze overal mee naartoe. De educatieve spelletjes die jouw kind samen met de Hatchimal kan spelen, moedigen de ontwikkeling aan.

Kinderen jonger dan 5 jaar kun je wel onder ouderlijk toezicht met de Hatchimals laten spelen.

Accessoires

De Hatchimals zijn al vermakelijk op zichzelf, maar er zijn voor deze speelgoedhuisdieren ook allerlei accessoires te koop. In sommige sets zijn bijvoorbeeld uitbreidingen te vinden, zoals een fles en een rammelaar. Bij de Hatchimals CollEGGtibles, zijn er ongelooflijk veel werelden en aanvullingen te verkrijgen. Denk aan complete kastelen en boomhutten. Zo kan jouw kind zijn of haar eigen wereld bouwen, om zich uren met de Hatchimals te vermaken.

Samenvatting

Hatchimals behoren tot het favoriete speelgoed van veel Nederlandse kinderen. De kleine, interactieve huisdieren hebben het helemaal. Als jouw kind blij wordt van virtuele huisdieren, babypoppen, fantasiedieren en de natuur, dan zal het gecharmeerd zijn van Hatchimals.

Het merk is relatief nieuw, maar hier om te blijven. Er zijn verschillende productlijnen beschikbaar, die zijn aangepast op de verschillende leeftijdsgroepen, voorkeuren en budgetten. Het meest bijzondere aan Hatchimals is dat ze uit een ei komen, al dan niet geholpen door jouw zoon of dochter.

Vond je dit artikel over Hatchimals leuk? Raad hem dan via social media aan, aan andere ouders. We horen graag wat jouw favoriete Hatchimal is hieronder.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Jarretera: 100571500/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies