Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

66Bestede uren

21Beoordeelde onderzoeken

71Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote heupflacon test 2023. Hier stellen we alle heupflessen die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste heupflacon voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een heupflacon wilt kopen.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • Een heupflacon is voor iedereen die onderweg graag geniet van een hoogvaste alcoholische drank.
 • De meeste heupflessen zijn van roestvrij staal en daardoor onbreekbaar en licht. Dankzij hun slanke vorm passen de meeste modellen in elke broek- of jaszak.
 • Afhankelijk van je behoeften zijn heupflessen er in verschillende maten, maar de meeste bieden tussen de 100 en 250 milliliter volume.

Heupfles: Onze selectie

Abeillo Heupfles

Ontdek de vrijheid om uw favoriete sterke drank op een stijlvolle en handige manier mee te nemen met de Abeillo heupflessen. Deze roestvrijstalen flacons zijn perfect om bij u te hebben tijdens een rondje golf, een voetbalwedstrijd of als een leuke opwarmer tijdens een visreis. Met hun slanke vorm glijden ze gemakkelijk in uw zak en de zwaaiarm zorgt ervoor dat u de dop nooit kwijtraakt.

Piqiuqiu Heupfles

Ontdek de duurzame en voedselveilige heupfles van het merk PIQIUQIU, gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Deze milieuvriendelijke en niet-giftige heupfles is corrosiebestendig, roestvrij en vaatwasmachinebestendig. Voordat u het voor de eerste keer gebruikt, raden we aan het te reinigen met thee of gekookt water.

Newaner Heupfles

Ontdek de duurzame voedselveilige heupfles van het merk Newaner, speciaal ontworpen voor uw drinkgemak en stijl. Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, is deze milieuvriendelijke heupfles niet giftig, corrosiebestendig, roestvrij en vaatwasmachinebestendig. Vergeet niet om de fles met thee of gekookt water te reinigen voordat u deze voor de eerste keer gebruikt.

Ecooe Heupfles

Ontdek de ecooe heupfles: een combinatie van elegantie en functionaliteit, speciaal ontworpen voor uw verfijnde smaak. Deze heupfles valt op door zijn eenvoudige maar unieke ontwerp, waarbij het speciale patroon u een gevoel van verfijnde elegantie geeft.

Shopgids Heupfles: Alles wat je moet weten

Voor wie is een heupfles geschikt?

Een heupfles is ontworpen om gevuld te worden met hoogvaste alcoholische dranken. Het is daarom geschikt voor liefhebbers van een kleine slok tussen de maaltijden door. Een heupfles is minder geschikt voor kinderen, ex-alcoholisten of mensen die niet graag alcohol drinken.

Flachmann

De heupfles: een tijdloze klassieker onder de drankverpakkingen. Vooral in oudere films en als persoonlijk, langdurig geschenk krijgt de heupflacon nog steeds zijn respect. (Beeldbron: nadinheli22 / pixabay.com)

Wettelijk kan iedereen die dat wil een heupfles kopen. Er is geen wettelijke minimumleeftijd. De heupfles is echter niet ideaal voor andere dranken. Zoek je een drinkschaal die geschikt is voor zowel alcoholische als niet-alcoholische dranken, kijk dan eens naar onze gidsen voor roestvrijstalen, aluminium of thermoskannen.

Hoeveel kost een heupfles?

Er zijn veel verschillende prijscategorieën voor een heupflacon. Goedkopere producten zijn er al vanaf 5 euro. Het hangt allemaal af van het materiaal. De volgende tabel geeft je een klein overzicht:

Materiaal Prijs
Kunststof € 10 – € 17
Roestvrij staal € 11 – € 25
Leer € 15 – € 25

Merkproducten van bekende likeurfabrikanten daarentegen kunnen tot € 50 kosten. Bij deze dure modellen gaat het minder om de kwaliteit van de afwerking dan om het bekende merk. Je kunt verwerkte heupflessen van hoge kwaliteit verwachten voor prijzen vanaf ongeveer 15 euro.

Flachmann mit Gravur

Een heupflacon kan met een gravure gepersonaliseerd worden.

Voor welke dranken is een heupfles geschikt?

Een heupflacon is alleen bedoeld voor sterke drank zoals schnaps, whisky, wodka en rum. Je kunt hem beter niet vullen met niet-alcoholische dranken, want de uiterst nauwe opening bemoeilijkt het schoonmaken en bevordert de vorming van ziektekiemen.

Omdat een heupfles bedoeld is om in een broek- of jaszak te bewaren, moet je voor je hem koopt bedenken hoe groot hij moet zijn.

Het hoge alcoholgehalte van high-proof dranken voorkomt ondanks de nauwe opening overmatige kiemvorming. De smalle opening maakt het ook moeilijk er drankjes in te schenken. We raden je aan hiervoor een geschikte trechter te gebruiken, zodat je geen van je kostbare spiritus morst. Veel fabrikanten leveren dit gratis, dus let op de productbeschrijving.

Alle heupflessen zijn gemaakt van roestvast staal. Gekleurde heupflessen zijn gemaakt met een gekleurde lak.

Besluit: Welke soorten heupflessen zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe kun je onderscheid maken tussen drie verschillende soorten heupflessen:

 • Plastic heupfles
 • Aluminium heupfles
 • Heupfles van roestvrij staal

Alle soorten bieden verschillende voordelen en ook nadelen, die vooral bepaald worden door de individuele voorkeur en het beoogde gebruik. Bij het kiezen van de juiste heupflacon zijn er verschillende materialen waaruit je kunt kiezen, die allemaal verschillende eigenschappen hebben. In de volgende tabel willen we de materialen kort vergelijken:

Plastic Aluminium Roestvrij staal
Gewicht Heel licht Licht Iets zwaarder
Prijs Heel goedkoop Goedkoop Duur
Smaakloos Nee Nee Ja
Duurzaamheid Vrij stabiel en duurzaam Gevoelig voor slijtage Stabiel en duurzaam

Of het nu de robuustheid van de heupfles is die belangrijker is, het veilig bewaren van een hoogvaste drank of de smaak die het belangrijkst is: elk van deze vragen is belangrijk voor een goede aankoopbeslissing.

Flachmann, Uhr, Kamera

Een heupfles kan een lifestyle-object worden. Hier moet niet alleen aandacht besteed worden aan het uiterlijk, maar ook aan andere kwaliteitskenmerken. (Image source: THE 5TH / pexels.com)

In het volgende bekijken we de verschillende soorten heupflessen, vergelijken we hun voor- en nadelen en laten we je zien welke heupfles het beste voor je is.

Wat onderscheidt een plastic heupfles en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

De plastic heupfles is de goedkoopste en meest betaalbare optie die er is om onderweg sterke drank te bewaren. Behalve de lage prijs zijn plastic heupflessen lichter dan andere alternatieven en bieden ze zelfs de mogelijkheid om het vulniveau van de heupfles te zien als het plastic doorzichtig of doorschijnend is en er een meting in verwerkt is.

Het nadeel van plastic is echter in veel gevallen de smaak, want het plastic kan door bezinking de smaak verergeren, vooral als verschillende high-proof dranken in hetzelfde vat bewaard worden. Afgezien daarvan is de productie van plastic meestal een belasting voor het milieu. Bepaalde stoffen kunnen tijdens de productie schadelijk zijn voor de gezondheid.

Voordelen
 • Licht van gewicht
 • Zeer goedkoop
 • Gemakkelijk om het vulniveau te controleren
Nadelen
 • Niet smaakloos
 • Geen milieuvriendelijk materiaal

Wat onderscheidt een aluminium heupfles en wat zijn de voor- en nadelen?

Aluminium heupflessen worden vooral gekenmerkt door hun lichte gewicht, maar bieden verder weinig voordelen boven hun alternatieven. Aluminium biedt meer stabiliteit dan plastic, maar door het materiaal kan het de geur en smaak van de spiritus verminderen. Bovendien is aluminium gevoelig voor krassen en is het ook niet bepaald milieuvriendelijk of hulpbronbesparend.

Voordelen
 • Weinig gewicht
 • Onbetaalbaar
Nadelen
 • Niet reukloos
 • Niet smaakloos
 • Vatbaar voor slijtage
 • Geen milieuvriendelijk materiaal

Wat onderscheidt een heupfles van roestvrij staal en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Heupflessen van roestvast staal bieden verschillende voordelen boven aluminium of plastic. Ten eerste biedt roestvast staal niet alleen de nodige stabiliteit, maar ook duurzaamheid en een geringere gevoeligheid voor krassen. Bovendien is roestvast staal minder gevoelig voor afzettingen en smaakveranderingen, doordat het gemakkelijker in de afwasmachine te reinigen is.

Ook wat de gezondheid betreft, worden bij de verwerking geen potentieel gevaarlijke chemicaliën gebruikt – in tegenstelling tot bij plastic. Tenslotte is roestvast staal bij de productie ook minder belastend voor het milieu. Deze voordelen hebben echter ook een prijs. In de regel is een heupflacon van roestvrij staal altijd duurder dan modellen van aluminium of plastic.

Voordelen
 • Lichtgewicht materiaal
 • Stabiel en duurzaam
 • Vrij van chemische toevoegingen
Nadelen
 • Hogere prijs

Foto bron: pixabay.de / jlaatz

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies