Laatst bijgewerkt: 14-08-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

23Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

102Verzamelde opmerkingen

Tegenwoordig is het moeilijk om iemand te vinden die niet van honden houdt. Deze dierbare huisdieren zijn een belangrijk deel van het leven van veel mensen, omdat ze ons heel veel geven en er niet veel voor terugvragen. Ze hebben alleen behoefte aan wandelingen, genegenheid, veterinaire zorg en, natuurlijk, een goede voeding voor honden die is aangepast aan hun behoeften.

Speciaal voor jou hebben we een shopgids samengesteld die zich hiermee bezighoudt, hondenvoeding. We zullen aandacht besteden aan basiscriteria als het type hond (ras of niet), leeftijd, fysieke conditie en levensstijl, enz. Maar laten we eerst eens kijken wat het belangrijkste is om te weten als het om hondenvoer gaat.
Belangrijk om te weten

 • Niet al het hondenvoer is van dezelfde kwaliteit. Zo zijn er premium merken (high-end, duurder en samengesteld uit ingrediënten van hoge kwaliteit), standaard (niet met slechte ingrediënten, maar ook niet zo goed) en generiek (komt meestal in grootverpakking in supermarkten). In deze gids kun je meer informatie vinden.
 • De voeding en de gezondheid van je huisdier hangen nauw samen: hoe meer je in zijn voeding investeert (we bedoelen niet alleen geld), hoe beter zijn gezondheid zal zijn en hoe meer hij je daar dankbaar voor zal zijn. Als je op dit gebied tekortschiet, kan je hond veel problemen krijgen, zowel op korte als op lange termijn.
 • Hoewel er niet alleen droogvoer is (er is ook nat en halfnat voer), zullen we in deze gids uitsluitend schrijven over het eerste type, omdat het naar onze mening het meest geschikt is voor alle soorten rassen. Als je twijfels hebt over zijn dieet, kun je beter je dierenarts raadplegen.

Onze selectie: Het beste hondenvoer op de markt

In dit segment hebben we een selectie van de beste hondenvoerproducten voor je uitgezocht die er op de markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van het beste hondenvoer voor je hond wat eenvoudiger.

1e plaats: Royal Canin Selection Croc

Royal Canin Selection Croc zorgt voor een goede verteerbaarheid dankzij geselecteerde eiwitten en specifieke vezels. De mix van 30 voedingsstoffen zorgt voor een zeer smakelijke en volledige voeding. Selection Croc bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen zonder onnodige toevoegingen of kunstmatige kleurstoffen om de lichaamsconditie van je hond in vorm te houden. Om de kwaliteit van Selection Croc te waarborgen worden alleen de beste ingrediënten gebruikt! Inhoud 20 kilo. Voor volwassen honden.

2e plaats: Cavom Compleet hondenbrokken

Door de speciale manier van persen zijn de hondenbrokken van Cavom Compleet veel luchtiger dan andere brokken, waardoor er meer geur vrij komt en deze brokken voor de hond onweerstaanbaar zijn. Dit volledige voer van Cavom Compleet bevat rund- en schapenvlees en heeft daardoor alle grondstoffen die een hond nodig heeft voor een goede gezondheid. Tevens bevat deze brok een perfecte balans tussen Omega 3 en Omega zes, dankzij de toevoeging van zuiver rundvet en oliën. Inhoud: 20 kilo, voor volwassen honden.

3e plaats: Farm Food High Energy

Farmfood High Energy met schotse zalmolie is complete, geperste voeding voor honden, sinds 1982. Farm Food HE bevat géén chemische hulpstoffen zoals antioxidanten, conserveringsmiddelen, bindmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen en smaakstoffen. De constante samenstelling, de hoge zuiverheidsgraad van de ingrediënten en de lage productietemperatuur zorgen ervoor dat de stofwisseling van de hond zo min mogelijk wordt belast. Dit bevordert een zeer goede gezondheid, wat o.a. duidelijk te zien is aan de kwaliteit van de huid/vacht en de ontlasting. Inhoud: 15 kilo.

4e plaats: Markus Mühle NaturNah Hondenvoer

Bij Markus-Mühle staat de meest natuurgetrouwe voeding voor de hond centraal. Alle producten bestaan uit een combinatie van eersteklas proteïnen, goede koolhydraten en zorgvuldig uitgezochte plantaardige componenten. NaturNah Hondenvoer voor alle rassen is door haar speciale en natuurlijke samenstelling een hoogwaardig totaalvoeder voor elke hond. Mensen die dagelijks met honden omgaan hebben het samengesteld.

Er zitten maar liefst 367 kcal per 100 g van het product, deze goed verteerbare energetische waarde wordt bereikt zonder suiker en zetmeel toe te voegen. Alle vaste ingrediënten worden speciaal tot meel vermalen. Zo wordt de biologische beschikbaarheid van natuurproducten, het mengen en het koude persen dat de vitale stoffen ontziet, geoptimaliseerd. Vrij van chemische kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

5e plaats: Royal Canin Mini Adult (8 kg)

Royal Canin gezondheidsvoeding heeft positieve effecten op de huid, vacht, gewicht, gebit, gewrichten, spijsvertering en het natuurlijke afweersysteem. Volledig diervoeder voor kleine, volwassen honden vanaf de 10e maand, kan ertoe bijdragen het ideale gewicht van de hond te behouden en de bijzonder hoge energiebehoefte van kleine honden te dekken. L-carnitin kan helpen om de mobilisatie van de eigen vetreserves van het lichaam te ondersteunen.

Het voer van Royal Canin bevat speciale voedingsstoffen die een mooie vacht en een gezonde huid bevorderen. Verrijkt met EPA/DHA. Tandsteenprofylaxe kan helpen tandplak tegen te gaan. Natriumtrifosfaten vangen in het speeksel opgenomen calcium op, dat dus niet meer beschikbaar is voor de vorming van tanden. Met een verbeterde smakelijkheid, aangepaste brokgrootte voor kleine bekjes. Voor kleine honden tot 10 kg.

Shopgids: Alles wat je moet weten over hondenvoer

Het is van groot belang dat je voordat je hondenvoer koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste aspecten voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers

Er zijn sommige hondenrassen die ernstig worden aangetast door veranderingen in hun omgeving of gedrag van hun eigenaars.
(Bron: Jaromír Chalabala: 60225334/ 123rf.com)

Wat is hondenvoer en welke voordelen heeft het droogvoer?

Droogvoer is voer dat verkrijgbaar is in de vorm van balletjes of brokken. Het idee is om te voldoen aan de voedingsbehoeften van onze huisdieren en ze goed gezond te houden, zowel lichamelijk als geestelijk. En dit heeft veel te maken met het soort voer dat je ze geeft, want er zijn drie hoofdtypen.

 • Premium droogvoer: Dit is van de hoogste kwaliteit, dus meestal is het duurder. Bedenk dat als je in goed voer investeert, je hond een betere spijsvertering zal hebben. De gevolgen: minder winderigheid, een betere ontlasting, een betere gezondheid en je hond krijgt minder snel weer honger.
 • Standaard droogvoer: Dit wordt meestal meer gekocht, vooral omdat het een meer betaalbare prijs heeft. Hoewel niet alle producten in deze categorie van slechte kwaliteit zijn, is het waar dat het even zoeken is om een goede prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Generiek droogvoer: Dit wordt meestal verkocht in supermarkten. Regelmatig aangeboden door huismerken, bevat ingrediënten van slechte kwaliteit (ze voegen meestal veel graan toe, waardoor je hond aankomt), en dat is uiteindelijk ook merkbaar aan hun spijsvertering.

In dit segment richten wij ons uitsluitend op droogvoer, omdat dit de meest gangbare en meest voordelige optie is in termen van prijs, opslag en duurzaamheid. Niet alleen dat, het bevat ook meer voedingsstoffen en is gebalanceerder dan andere varianten. Hier is een tabel waar je de voor- en nadelen van dit hondenvoer kunt zien.

Voordelen
 • Goedkoper
 • Verwijdert tandsteen
 • Knoeit niet
 • Duurt langer
 • Eenvoudig te doseren
 • Betere spijsvertering (vooral bij Premium droogvoer of high-end voer)
Nadelen
 • Erg droog, zodat je hond veel water moet drinken
 • Niet altijd makkelijk om droogvoer te vinden met een goede smaak.
 • Kan eentonig worden

Welke soorten hondenvoer zijn er?

Naast het bovenstaande onderscheid moeten we echter ook naar een andere indeling kijken. We hadden het al eerder over andere droogvoer en in de ranglijst hebben we ons dan ook uitsluitend op dit soort producten gericht. Maar we mogen niet vergeten dat er ook nat en halfnat voedsel is, en dat we dat ook in detail zullen bespreken.

Als we het hebben over het voeren van onze honden, kunnen we niet blindelings denken dat één soort voer het beste is. Het geheim van een gebalanceerd dieet dat rijk aan voedingsstoffen is, ligt in de wetenschap hoe je verschillende soorten voeding kunt combineren, omdat je hond van variatie houdt. Stel je voor dat je alle dagen zuurkool te eten krijgt, dat zou je toch ook snel vervelen?

Soorten voeding Eigenschappen
Droog Het meest verkochte product. Heeft meestal ingrediënten van betere kwaliteit. Basis voor een gezonde voeding.
Nat Wordt in blik verkocht met veel water en vochtig voedsel. Ze vlekken nogal en de etensbak moet constant schoongemaakt worden.
Halfnat Deze wordt in plastic verpakt en bevatten geen gebalanceerde voedingsstoffen.

Wat is beter voor mijn hond: droogvoer of natvoer?

Dit hangt altijd sterk af van het merk. Er zijn verschillen in kwaliteit in blikken met natvoer. Elk merk richt zijn product op bepaalde behoeften en budgets (natvoer is meestal duurder dan droogvoer), daarom zal de kwaliteit van natvoer van doorslaggevend belang zijn bij het kiezen van een verantwoorde keuze voor je hond.

Dit zijn de voor- en nadelen van natvoer:

Voordelen Nadelen
Extra hydratatie. Het kan niet lang in de etensbak blijven liggen, want dan bederft het.
De producten van goede kwaliteit bieden een goede voedingswaardebalans. Veroorzaakt vaak tandsteen en overgewicht want ze eten meer en sneller omdat het lekkerder smaakt.
Een goede optie voor honden met allergieën of oudere honden.  

Is halfnat voedsel goed voor honden?

Dit is een veelgestelde vraag, want als we hondenvoer kopen, of het nu op het internet, in een dierenwinkel of supermarkt is, kan je veel soorten voedsel vinden. Maar als algemene regel is halfnatte voeding het minst aan te raden. Hoewel het misschien goedkoop lijkt, is het op de lange termijn behoorlijk duur.

Voordelen
 • Goed als beloning, of als alternatief van snacks
 • Smaakt en ruikt lekker, zodat je hond het graag eet
Nadelen
 • Het bevat meer calorieën
 • Voeding van lage kwaliteit

Is het beter om hondenvoer te kopen of om zelf voedsel te bereiden?

Er zijn steeds meer eigenaren die besluiten, hetzij om geld te besparen, hetzij om gezondheidsredenen, om regelmatig zelf het voedsel voor hun hond te bereiden. Hier is niets mis mee, zolang je maar een zeker evenwicht in de voeding probeert te bewaren. Daarom is dit alternatief niet voor beginners, maar voor mensen met ervaring op dit gebied.

Dit zijn de voor- en nadelen van zelfgemaakt hondenvoer:

Voordelen Nadelen
Lekkerder dan droog- of natvoer. Veel eigenaars letten niet genoeg op de voedingswaardebalans en geven altijd vlees. Dit kan gezondheidsproblemen veroorzaken, en veel zorgkosten.
Een meer gevarieerd dieet, als het op de juiste manier wordt gedaan. Extra veel werk om zelf het eten te bereiden.
Je kunt experimenteren met verschillende producten, en de hoeveelheden van de ingredienten aanpassen. Dit kan je niet met droogvoer doen. Moet snel opgegeten worden, want het kan niet lang bewaard worden.
Betere ontlasting en minder ruikende winden. Het is duurder dan droogvoer.

Hoeveel hondenvoer heeft mijn puppy nodig?

Als je net jonge hondjes hebt gehad of je een puppy hebt aangeschaft, weet je dat hun voedingsbehoeften totaal anders zijn dan die van een volwassen hond. Maar naarmate hij groeit, moeten we zijn voeding aanpassen zodat de overgang naar volwassen droogvoer optimaal verloopt. Voor de duidelijkheid kun je het op de onderstaande tabel zien.

Leeftijd van de puppy Voedingsbehoeften
Tot 8 weken Moedermelk. Vanaf de derde week kan natvoer worden aangeboden om de opname te vergemakkelijken. Vanaf de zesde week kun je beginnen met droogvoer, naast de moedermelk.
Van 2 tot 3 maanden 4 maaltijden per dag. Als het een klein ras is (zoals een Chihuahua), het liefst 5 maaltijden. Koop puppyvoer van goede kwaliteit. Raadpleeg bij twijfel je dierenarts.
Van 3 tot 6 maanden Verminder het aantal maaltijden naar 3, daar is hij al aan gewend.
Van 6 maanden tot 1 jaar Nu kan je hond 2 keer per dag eten.

Hondenvoer voor volwassen honden: grootte en hoeveelheden

In tegenstelling tot puppy’s zijn volwassen honden al volledig ontwikkeld, zodat ze alle soorten voedsel kunnen eten. Daarom moeten we de voeding aanpassen aan bepaalde routines en levensstijlen. Bovendien weet je dat de grootte en het gewicht van honden niet bij alle rassen gelijk zijn. Hieronder laten we je hier meer over zien.

Grootte van de hond Gewicht Vereisten
Heel klein Minder dan 4 kg Calcium, om verstopping en tandsteen te voorkomen.
Klein Tot 10 kg Voeding met een hoge energie-inname.
Middengroot Tussen 11 en 25 kg Huidverzorging en natuurlijke afweer.
Groot Tussen de 26 en 44 kg Verteerbare voeding met chondroprotectoren, voor zijn gewrichten en spijsvertering.
Heel groot Meer dan 45 kg Gezondheid van het hart en anti-oxidanten.

Hoeveel hondenvoer heeft een hond per dag nodig?

Dit hangt af van vele factoren, zoals de leeftijd van je huisdier, ras, grootte, lichaamsbouw, gezondheidstoestand (hij eet niet hetzelfde als hij gezond of ziek is) of als je een zwangere teef hebt, onder andere. Hoe dan ook, als algemene regel kan er worden uitgegaan van een percentage tussen 2 en 3% van het gewicht van je hond.

Zo weet je bij het wegen van je huisdier (wat wij je aanraden één keer per maand te doen, zodat er geen problemen zijn door overgewicht of overmatige vermagering) en het berekenen van 3% van die waarde, hoeveel voer je hem geven moet. Maar bijna alle verpakkingen van hondenvoer bevatten een overzichtstabel, waarin wordt aangegeven hoeveel en hoe vaak je je hond moet voeren.

Hoe geef ik hondenvoer aan mijn hond met overgewicht?

Ten eerste moet je er zeker van zijn dat dat waar is. Om dit te doen, nodigen wij je uit om de flanken van je hond te voelen. Als je ribben ziet, betekent dit dat je huisdier gezond is. Als je de botten niet voelt wanneer je ze aanraakt, moet je je huisdier helpen gewicht te verliezen. Dit gebeurt vaak omdat je je huisdier niet het voedsel geeft dat het nodig heeft (veel eigenaren geven de hond menseneten).

Dat is niet aan te raden, omdat bijvoorbeeld pasta, die veel koolhydraten bevat, in suiker omgezet wordt, waardoor het zich opstapelt in de vorm van vet. Het is daarom noodzakelijk om deze gewoonte achterwege te laten en deze te vervangen door gezonde eetgewoonten. Honden moeten op tijd eten en een stabiele routine in stand houden, en moeten alleen hun eigen voer eten.

Wist je dat de “vingerafdruk” van honden hun neus is?

Mijn hond komt niet aan, welk hondenvoer geef ik hem dan?

In dit geval is het probleem niet dat hij te veel of slecht eet, maar dat hij niet direct de benodigde voedingsstoffen krijgt of de hoeveelheid die zijn lichaam nodig heeft. Dit kan zijn omdat je het voedsel dat je hem geeft niet lekker vindt of vanwege een gezondheidsprobleem zoals darmparasieten. Het heeft geen zin om hem te dwingen om te eten.

Een andere reden dat hij niet goed eet, kan vanwege mentale problemen zijn, zoals nervositeit. Er zijn sommige hondenrassen die ernstig worden aangetast door veranderingen in hun omgeving of gedrag van hun eigenaars. Als je hem tot rust kunt brengen, is het mogelijk dat hij weer goed gaat eten. Een andere reden kan zijn dat hij wel goed eet, maar niet de voedingsstoffen die hij nodig heeft uit het voedsel opneemt.

Als je kiest voor voeding die bestaat uit prebiotica, dan bevorder je de goede bacteriën van de dikke darm.
(Bron: Phana Sitti: 63687978/ 123rf.com)

Als dit het geval is, raden wij je ten zeerste aan om te investeren in Premium droogvoer, omdat deze veel gezondheidsvoordelen hebben (betere spijsvertering en een betere opname van voedingsstoffen). Je hebt een product nodig met 23% eiwit, en het voer moet ook smakelijker zijn. Meng hiervoor droogvoer met een blikje natvoer.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van hondenvoer om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het hondenvoer te vinden dat het beste bij je hond past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten die je helpen bij het kiezen van het hondenvoer dat je nodig hebt:

 • Ingrediënten
 • Vitaminen
 • Weerstand
 • Prebiotica
 • Premium

Ingrediënten

Het eerste wat je ziet zodra je een pak hondenvoer ziet, is de ingrediëntenlijst. Je weet dat dit van groot belang is voor je huisdier omdat de samenstelling van de brokken een direct effect heeft op zijn algemene gezondheid, zowel fysiek als mentaal. De volgende lijst toont een reeks voedingsstoffen, gerangschikt van het hoogste naar het laagste percentage.

 • Proteïne: Dit is een basisbestanddeel in de voeding van honden (goed voor de spieren, botten en het immuunsysteem), dus het voer dat je kiest moet een hoog percentage hiervan bevatten. We kunnen ook verschillende soorten vleeseiwitten onderscheiden.
 • Lamsvlees: Dit is één van de meest aantrekkelijke voedingsmiddelen voor honden, omdat het een aanzienlijke calorie- en eiwitinname heeft. Door je huisdier een voer met lamsvlees aan te bieden zal zijn ontlasting consistenter worden (vooral bij dieren met spijsverteringsproblemen).
 • Kip: Helpt sterke en gezonde spieren in stand te houden.
 • Zalm: Dit is een eiwitrijke voeding voor honden die zeer gemakkelijk verteerbaar is, en bevordert bovendien een gezonde vacht en huid. Deze vissoort is goed voor de tanden en botten van je hond.
 • Vetten: Ook bekend als lipiden of oliën (en “etherische extracten” in wetenschappelijke kringen), zijn een andere fundamentele basis van een evenwichtige voeding voor je hond. Zij zijn verantwoordelijk voor het geven van een goede smaak en energie aan de voeding. Ze houden ook de lichaamstemperatuur op peil en zijn betrokken bij de beweging van spieren en lichaamsorganen.
 • Koolhydraten: Dit zijn suikers en sachariden die, met samen met vetten, energie leveren. Het is belangrijk om je huisdier voorverteerde granen aan te bieden vanwege het korte spijsverteringskanaal. Als hier niet aan wordt voldaan, zal het organisme van de hond niet in staat zijn om het voer goed te verteren wanneer het door de dunne darm gaat en de dikke darm bereikt. Het zal dan fermenteren, wat diarree en winderigheid veroorzaakt.

Vitaminen

Vitaminen zijn een onderdeel van de dagelijkse voeding van je hond. Vitamine B is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het behoud van een sterke en zijdeachtige vacht. In geval van een tekort aan deze voedingsstof kan dat problemen in onder andere het voortplantingssysteem, het zenuwstelsel of het immuunsysteem veroorzaken.

Dus vitaminen en mineralen zijn absoluut noodzakelijk. Kies voor hondenvoer met de vitamines A, B, C, D, E en K, dat je huisdier een bron van antioxidanten, een goede regulering van calcium en fosfor (twee mineralen die betrokken zijn bij de botverbeendering), antibacteriële bescherming en optimaal zicht geeft, naast vele andere voordelen.

Kadé BruinNederlands schrijver
“‘Rare wezens’, zucht de hond. Ze hebben een gehoorapparaat, een vals gebit en een bril en niks om beter te ruiken. En dat is nou juist essentieel.”

Weerstand

Honden zijn niet altijd even sterk. Soms worden ze ziek, dus voorkomen is altijd beter dan genezen. Als je voor de eerste optie kiest, moet je kiezen voor hondenvoer die deze beschermingen bevatten. Het immuunsysteem biedt weerstand tegen bacteriën, schimmels, parasieten en virussen. Als deze afweer niet goed werkt, kan het te wijten zijn aan een aantal oorzaken.

Plotselinge temperatuursveranderingen, langdurige stress, vervuiling of een tekort aan voedingsstoffen kunnen de mogelijke oorzaak zijn van een vermindering van de weerstand van je hond. Omega 3, vitamine E en C, taurine en luteïne zijn geschikte voedingsstoffen om dit probleem op te lossen. Deze combinatie van voedingsstoffen voorkomt het vrijkomen van te veel vrije radicalen.

Honden moeten op tijd eten en een goede routine handhaven.
(Bron: Damedeeso: 42304648/ 123rf.com)

Prebiotica

Dit zijn plantaardige vezels die niet worden verteerd door de dunne darm en die de groei van bacteriën bevorderen die gunstig zijn voor de dikke darm van je hond. Ze zijn het natuurlijke voedsel van probiotica (levende bacteriën die goed zijn voor het spijsverteringskanaal). In tegenstelling tot deze, zijn prebiotica niet levend, zodat ze bestand zijn tegen plotselinge temperatuurschommelingen.

Dus als je in plaats van het innemen van bacteriën, kiest voor voedsel dat bestaat uit prebiotica, geef je je hond voeding voor de goede bacteriën in de dikke darm, die het hormoongehalte reguleert. Het vermindert ook ontstekingen en verhoogt de opname van voedingsstoffen in het lichaam van je hond.

Premium

Tot slot zijn we ervan overtuigd dat de keuze voor premium hondenvoer, ook al betekent dit een grotere economische investering voor je, op de lange termijn je hond ten goede zal komen, omdat high-end voer een totaal andere behandeling ondergaat in zijn productie, door het kiezen van de ideale ingrediënten en het toevoegen van de benodigde vitaminen en mineralen.

Goede ingrediënten en componenten maken deel uit van de drie elementen van de verteerbaarheid van Premium voedingsproducten, samen met de andere twee: de juiste formule (optimaal gehalte aan vezels en mineralen) en het vermijden van overmatig koken. Vraag ook aan je dierenarts of je hond voorgeschreven voeding nodig heeft.

Het geheim van een evenwichtig, voedzaam dieet ligt in de wetenschap hoe je verschillende voedingsmiddelen kunt combineren.
(Bron: Monika Wisniewska: 58817622/ 123rf.com)

Samenvatting

Hondenvoer kopen moet je niet te licht opnemen. Hoewel veel supermarkten je een willekeurig product willen verkopen en wij, gedreven door economische belangen, toegeven aan de verleiding, is dit meestal niet in het belang van je hond. Daarom ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in hondenvoer.

Als je onze richtlijnen voor de beste hondenvoeding volgt, kun je er zeker van zijn dat je het juiste doet. We weten dat een hond tijd vergt, want het is niet alleen je taak als eigenaar om een wandeling te maken, hem te knuffelen, water te geven en te voeden, maar ook om voor zijn gezondheid te zorgen. Vergeet niet dat gezondheid altijd met de juiste voeding begint.

Vond je ons artikel over hondenvoer interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij het ideale hondenvoer voor hun honden kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Jaromír Chalabala: 26746497/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies