Dog in cage. Isolated background. Happy labrador lies in an iron box
Laatst bijgewerkt: 07-09-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

21Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

99Verzamelde opmerkingen

Alle personen die een hondenbezitter zijn, houden van hun hond. Soms moet je met je hond op pad en het kan voorkomen dat je hond dat niet prettig vindt. Of misschien moet je hond een tijdje in een veilige afgesloten omgeving zitten. In die gevallen is het fijn om je hond veilig te kunnen vervoeren of in een veilige omgeving te kunnen houden.

De hondenbench is een goede optie om je hond voor langere tijd in een veilige afgesloten omgeving op te vangen. Om je te adviseren wat de beste hondenbenches zijn die er op dit moment op de Nederlandse markt te vinden zijn, hebben we deze gids geschreven waarin alles staat wat je moet weten om waar je op moet letten bij de keuze voor een hondenbench. In deze gids geven we je tips en adviezen om je keuze makkelijker te maken.
Belangrijk om te weten

 • Een bench voor honden biedt een maximale bescherming aan je huisdier door een aantal veiligheidsmiddelen. Je kunt een hondenbench in verschillende maten en modellen krijgen, zodat je de meest geschikte voor je huisdier kunt vinden. Het gebruik van een hondenbench zal je veel voordelen opleveren, zowel voor het huisdier als voor het baasje.
 • Het is belangrijk om te bedenken dat een hondenbench niet is bedoeld om een hond mee te straffen of in op te sluiten. Juist het tegenovergestelde is waar, het is een product om de kwaliteit van het leven van je hond te verhogen. Alhoewel het op het eerste gezicht misschien niet zo lijkt, biedt een hondenbench veel gemak en comfort aan je hond in een zeer eenvoudige vorm.
 • Het is natuurlijk handig om voordat je in een hondenbench gaat investeren met een aantal criteria rekening te houden.  Het is bijvoorbeeld belangrijk om rekening mee te houden met de grootte en het ras van je hond, maar ook met de levensstijl van jou en je hond. Vergeet vooral ook niet het materiaal waarvan de hondenbench is gemaakt, dit is van belang bij de levensduur van het product.

Onze selectie: De beste hondenbenches op de markt

Wanneer je de beslissing hebt genomen om één van de beste hondenbenchen te kopen, zul je zien dat er een enorme hoeveelheid modellen, merken en afmetingen op de markt te vinden zijn.  Om je bij je keuze te helpen, hebben wij hieronder een selectie gemaakt van vijf van de beste hondenbenches die op de Nederlandse markt te koop zijn. Aangezien deze allemaal online te verkrijgen zijn, hoef je zelfs je huis niet uit!

De hondenbench met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De hondenbench van Huisdierplezier helpt bij het territorium afbakenen van honden en het zindelijk laten worden van puppy’s. De 2-deurs bench is gemaakt van hoogwaardig materiaal met een draaddikte van circa 3 mm. De 2 deuren hebben stevige sloten.

De onderkant heeft een antisliplaag, zodat de beng niet gemakkelijk verschuift op je vloer. De bench is goed schoon te maken en valt dankzij zijn eenvoudige ontwerp niet teveel op.

De beste hondenbench met schuifdeur

Deze ‘Limited Ninja Edition’ draadkooi van Duvo+ is speciaal geschikt voor sterke honden. De 4 hoekbeschermers en de dikkere draad maken deze draadkooi heel robust en inzetbaar voor alle hondenrassen. Dankzij de schuifdeur kom je altijd gemakkelijk bij je hond, ook in kleine ruimtes of tijdens het vervoeren van je huisdier.

Een ander groot voordeel van deze bench is dat hij makkelijk in te klappen is, een handig handvat en een plastic lade heeft.

De beste hondenbench voor kleine honden

De opvouwbare hondenbench van Adori heeft 2 deuren. De bench heeft een afmeting van 47 x 30 x 37 cm en is daarmee speciaal geschikt voor kleinere hondjes. Meet voordat je de bench koopt altijd je hond op. Het is belangrijk dat het beestje kan staan en languit kan liggen, om zich volledig comfortabel in de bench te voelen.

De hondenbench is gemakkelijk in elkaar te zetten. Dit is een aanrader voor iedereen die druk is met de zindelijkheidstraining van puppy’s.

De hondenbench die het makkelijkst te verplaatsen is


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Met deze achthoekige puppytent van Tectake zijn jouw lieve puppy’s veilig en goed verzorgd. De puppytent is ook geschikt voor training, als slaapvertrek of om te ravotten. Ideaal voor thuis of op reis en voor binnen- en buitengebruik.

De opvouwbare hondenbench is zeer compleet en zal aan al je wensen voldoen als je kleine puppy’s hebt. Het dak kan openen, zodat je gemakkelijk bij de hondjes kunt. De tent heeft voldoende zijvakken om de nodige accessoires in op te slaan.

De hondenbench die het langst meegaat

FEANDREA vervaardigt hondenbenches van hoge kwaliteit. Het metaal van de benches is gecoat, zodat het lang mee gaat en roest geen kans krijgt. De bench getuigt van vakmanschap aangezien alle onderdelen helemaal perfect zijn geschuurd en er geen scherpe randjes zijn. Het materiaal is eenvoudig schoon te maken.

Dit model heeft twee deuren en elke deur heeft 2 L-vormige vergrendelingsbouten voor optimale veiligheid. Ook heeft de bench een uitneembare onderbak, waardoor het nog makkelijker is om hem te reinigen. De hondenbench is tot slot eenvoudig in elkaar te zetten en compact op te vouwen en op te bergen. Ideaal dus voor op reis of in huis.

Shopgids: Alles wat je moet weten over hondenbenches

In onze lijst heb je onze selectie van de vijf hondenbenches kunnen lezen. Hieronder kun je in de gids die we voor je hebben geschreven alle informatie vinden om een goede keuze te maken bij de aanschaf van een hondenbench. We gaan het hebben over de eigenschappen die een hondenbench kan hebben en proberen al je vragen die je als koper kunt hebben, te beantwoorden.

little puppy on a cage

Het is goed om een bench schoon te houden om ziekteverwekkers en vieze luchtjes te vermijden.
(Bron: Jozef Polc: 28172126/ 123rf.com)

Wat is een hondenbench?

Een bench voor honden is een heel handig hulpmiddel die je goed zou kunnen gebruiken en die een aantal verschillende doelen kan dienen. Je moet echter niet denken dat een hondenbench bedoeld is om je hond op te sluiten. Maar het is op bepaalde momenten goed om te gebruiken als vorm van bescherming, vooral als je hond zich in een bepaalde situatie van zich afbijt of op een andere manier zichzelf verdedigt.

Maar in veel andere gevallen kan de bench een ruimte worden waar je hond zich thuisvoelt of zelfs een plek met veel speeltjes. Er bestaan zelfs modellen waarin het mogelijk is om een hondenmand of een matras neer te leggen zodat je hond nog meer gemak ervaart. Je kunt een hondenbench zowel binnenshuis als in de tuin neerzetten, want de bench kan aan alle omgeving worden aangepast.

Welke voordelen en minpunten kan een hondenbench hebben?

Hondenbenches hebben veel voordelen, maar wij adviseren om ook naar de nadelen van het gebruik van een bench te kijken. Op deze manier kun je er namelijk achter komen of het de investering waard is en of je hond dit artikel echt nodig heeft. We hebben daarom een overzicht gemaakt waarin alles wat je nodig hebt op dat gebied uitlegt.

Voordelen
 • Biedt je huisdier maximale veiligheid.
 • Je hond heeft een eigen plek.
 • Als je hond om een of andere reden wat agressief is, vermijd je dat hij anderen schade toebrengt.
 • Je beschermt je huisdier.
 • De hond zal zich op zijn gemak voelen.
 • Zijn makkelijk te transporteren.
Nadelen
 • Sommige honden zullen moeite hebben met wennen aan de bench en zich opgesloten voelen.
 • Als je hond heel actief is, kan het zich bezeren als hij probeert te ontsnappen uit de bench.
 • Je hond kan zich nerveus en aangevallen voelen.
 • Neemt veel ruimte in beslag, vooral in kleinere woningen.

Is een hondenbench goed voor mijn huisdier?

Maar natuurlijk! Je hond kan zich op zijn gemak voelen in zijn persoonlijke ruimte, omdat het hem veiligheid en stabiliteit biedt. Bovendien is het een fijne slaapplaats. Maar om deze gewenste uitwerking te hebben, is het wel van belang om de meest geschikte bench te kiezen. Als je een ongeschikte aanschaft, kan je hond zich misschien wel bezeren of angst bij je hond veroorzaken.

Als je een zeer onrustige en actieve hond hebt, die veel van rennen houdt, kan een hondenbench ook een oplossing zijn. Zoals al gezegd biedt het een rustige, stabiele omgeving voor je hond en als hij het eenmaal gewend is, is dit een plek waar hij kan uitrusten in je huis. Ook als je bezoek hebt dat niet zo op honden is gesteld, kan je je hond even veilig laten verblijven.

Is het wreed om een hondenbench te gebruiken?

Het overgrote merendeel van de mensen denken dat het zo is, omdat het niemand prettig lijkt om opgesloten te zijn in een bench. Bij honden kan juist het tegenovergestelde gebeuren, aangezien ze een aangename en rustige ruimte nodig hebben om uit te rusten. Het is dan niet nodig om onder de tafel of op de bank te slapen, want de bench is veel beter daarvoor.

De wilde neven van de honden, de wolven, hebben ook een plek nodig om te slapen en uit te rusten en dit zijn ook geen grote ruimtes. Het zijn eerder holen en holtes van kleine afmetingen, want ze voelen zich prettig in dit soort omgevingen. De hondenbenches hebben eigenlijk eenzelfde soort effect op honden.

Wist je dat windhonden snelheden van wel 72 km/u kunnen halen?

Zijn hondenbenches veilig voor honden?

Over het algemeen zijn hondenbenches veilig voor honden. Toch informeren we je over een aantal factoren die de veiligheid van een bench kunnen beinvloeden. In de eerste plaats is het materiaal van belang, over het algemeen zijn benches van metaal. In de tweede plaats draait het om de afmeting, die moet passen bij je huisdier, want als dit niet zo is, kun je problemen krijgen.

Deze twee factoren hangen erg met elkaar samen, want een hond kan zichzelf bezeren of schade toebrengen aan benches van metaal met te kleine afmetingen. Als je een erg grote bench voor een heel kleine hond gebruikt, kan het juist gebeuren dat je hond ontsnapt en wegloopt. Deze factoren zijn vooral van belang als je de hondenbench in de buitenlucht plaatst.

Happy smiling dog with its pretty young owner

Het is belangrijk om de hondenbench op een plek neer te zetten waar niet teveel warmte is, maar waar het ook niet te koud is.
(Bron: Hootie2710: 103630284/ 123rf.com)

In grote lijnen is de hondenbench echter, als je hond eenmaal gewend is geraakt, een totaal veilige omgeving voor je hond. Bovendien beschermt het je hond, als hij in de tuin wordt gezet, tegen alle soorten dieren die agressief tegen je hond kunnen zijn, denk bijvoorbeeld aan ratten. Dan voorkom je dat je met je hond naar de dierenarts moet gaan omdat je hond verwondingen heeft opgelopen.

Welke soorten hondenbenches bestaan er?

Op de Nederlandse markt zijn veel verschillende hondenbenches te verkrijgen, iets wat je misschien aan het twijfelen brengt bij het maken van je keuze. Het is goed in te denken dat je niet precies weet welke bench het meest geschikt is voor je huisdier, welke afmeting die moet hebben en of welke vorm de beste is. Dit zijn allemaal vragen die voortkomen uit de bezorgdheid over je huisdier, je wilt voor je hond het allerbeste!

Het allerbelangrijkste is dat je zoveel mogelijk tegemoet komt aan de behoeftes van je hond en dat je hond zich niet onprettig in de bench voelt. Eén van de belangrijkste doelen van dit hulpmiddel is namelijk dat het een plek is waarin je hond zich thuisvoelt. Juist om deze reden hebben we een tabel gemaakt met alle meest voorkomende soorten hondenbenches samen met hun eigenschappen.

Soort bench Eigenschappen Minpunten
Hondenbench van plastic en van metaal Zijn het meest gebruikt.

Hebben een plastic structuur en een metalen deur.

Zijn licht en makkelijk te transporteren.

Zijn ideaal om te reizen per vliegtuig of om naar de dierenarts te gaan.

Voor honden van allerlei grootte.

Bieden niet de allergrootste veiligheid.

Plastic is een niet zo stevig materiaal dat makkelijk kapot gaat.

Bench van metaal Biedt de beste veiligheid.

Het materiaal is zeer duurzaam.

Hebben een grote ventilatie.

De honden kunnen zich bezeren als ze proberen te ontsnappen uit de bench.

Als de bench niet van roestvrij staal is, loopt je hond kans om tetanus op te lopen.

Bench van hout Dient vooral als decoratieve bench.

Worden binnenshuis gebruikt.

Het is niet echt een resistent materiaal, daardoor kan de bench gemakkelijk kapot gaan.

Heeft een geregelde schoonmaak nodig.

Bench van hout en metaal Is de beste combinatie van elegantie en veiligheid.

Ideaal voor buitenshuis.

Geschikt voor grote, gemiddelde en kleine honden.

Kan een beetje zwaar zijn.
Opvouwbare benches Zijn erg handige benches, omdat ze overal kunnen worden op- en uitgevouwen.

Worden bijna altijd in metaal gefabriceerd, daarom zijn ze zeer resistent.

De opvouwmechanismes kunnen met het verloop van de tijd wat slechter worden.

Wanneer zijn hondenbenches noodzakelijk?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag te geven, omdat het heel erg afhangt van je eigen situatie. Allereerst ligt het heel erg aan of je hond snel een verdedigende houding aanneemt, als hij dat erg snel doet en hij is wat agressief, dan denken wij dat een hondenbench onmisbaar is. Als je hond nooit verdedigend gedrag vertoond, is het niet noodzakelijk, maar misschien in bepaalde situaties wel erg handig.

Zoals we eerder hebben uitgelegd, is een hondenbench een manier om voor je huisdier een prettige en veilige omgeving te creëren waar hij kan rusten. Als je je hond een cadeau wilt geven en hem altijd tevreden wilt houden, is een hondenbench een goede optie om te overwegen. Als je bovendien je hond in je tuin laat verblijven, is de hondenbench een ideale manier om je hond te beschermen en onderdak te bieden.

Wat voor afmeting hondenbench is geschikt voor mijn huisdier?

Om te bepalen wat de geschikte afmetingen zijn voor een bench voor jouw hond, kijk je als eerste naar de grootte van je hond. Je wilt natuurlijk niet dat je hond zich misschien bezeerd door in een bench te verblijven. Het is belangrijk dat je hond genoeg bewegingsruimte heeft om te kunnen eten, drinken en wat te bewegen.

Het is alleen in het enkele geval dat een hond agressief is dat we aanraden om een bench met beperkte afmetingen te kiezen. Pas hierbij op dat de ruimte tussen het metaal niet groot genoeg is voor bijvoorbeeld de handen van kinderen, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

Wist je dat al met zes maanden honden hun definitieve tanden hebben?

Zijn hondenbenches beter dan reismanden voor honden?

Er is geen eenduidig antwoord te geven op deze vraag, dat kan echt per situatie verschillen. Dat komt vooral omdat het twee artikelen zijn die heel verschillende functies vervullen. Een bench is echt ruimte bij of in je huis dat speciaal voor je hond is en waar hij zich thuisvoelt. Een reismand voor honden is echter qua afmetingen veel kleiner en heeft als doel om de hond te transporteren.

Het zou echt slecht zijn om de hond in een hondenreismand op te sluiten binnenin huis voor langere tijd, omdat de hond totaal geen bewegingsvrijheid heeft. Aan de andere kant zal het lastig zijn om een grote hondenbench mee te nemen naar buiten, bijvoorbeeld om naar de dierenarts te gaan. Het is dus eigenlijk zo dat het ene product niet beter is dan de andere omdat je ze op verschillende momenten op verschillende manieren gebruikt.

Is het beter om hondenhokken dan hondenbenches te gebruiken?

Deze vraag verschilt van de vorige, omdat in dit geval een hondenhok een soortgelijke functie vervuld als een hondenbench. Beide zorgen bijvoorbeeld voor comfort voor je hond. Een hondenhok is een uitstekend idee als je hond rustig en vriendelijk is en geen enkele bedreiging vormt voor niemand. Een hondenhok heeft het voordeel dat je hond in alle vrijheid in en uit kan lopen wanneer hij dat wil.

Als je, aan de andere kant, je hond in een bepaalde plek wilt houden, dan is een hondenbench de beste optie voor jou. Veel mensen houden trouwens de deur van de bench open, zodat ook bij een bench de hond vrijelijk in en uit kan lopen. Dit is een prima oplossing voor als je hond rustig en vriendelijk is.

Waar zet je een hondenbench neer?

De beste plek voor een hondenbench binnenshuis is in een hoek van het huis, daardoor veroorzaakt de bench geen ongemak voor de andere bewoners van het huis. Het is erg belangrijk dat het niet een plek in huis is dat erg warm of te koud wordt. Ditzelfde geldt als je de bench buitenshuis plaatst, bijvoorbeeld in de tuin. Probeer ervoor te zorgen dat je hond niet teveel blootgesteld wordt aan te warm of te koud weer.

Het is ook goed om er rekening mee te houden dat honden graag zo dicht mogelijk bij hun baasjes zijn. Om daarvoor te zorgen, zou je bijvoorbeeld de bench in een hoek van de kamer of op welke plek dan ook waar hij oogcontact kan hebben met zijn baasje. Ook is het belangrijk om de hondenbench niet te vaak van plaats te verwisselen, want een hond doet er over het algemeen een tijd over om eraan te wennen.

Hoe laat je je huisdier wennen aan een hondenbench?

In de eerste plaats is het verstandig om je hond nooit te verplichten om de hondenbench in te gaan. Dwing hem en duw hem niet, want dit zal niets goeds opleveren. Als je dat wel doet, zal je hond de bench niet als een veilige plek ervaren en al helemaal niet ergens waar hij zich op zijn gemak voelt. Daarom is de beste manier om je hond te stimuleren om de hondenbench in te gaan door het hem zelf te laten doen op een manier dat hij begrijpt dat er helemaal niets aan de hand is.

Dat je hond vrijwillig de hondenbench ingaat kun je bereiken door hem elke keer dat hij dat doet te belonen. Bijvoorbeeld door er binnenin speeltjes neer te leggen. Je kunt ook hondenkoekjes, hondensnoepjes of bijvoorbeeld rubberbotten gebruiken als lokkertjes. Het is ook een goed idee om een kussen of een kleedje neer te leggen, zodat je hond zich comfortabel en thuis voelt op deze nieuwe plek en zelfs er binnen wil blijven.

Wist je dat alleen in de Verenigde Staten al ongeveer 53 miljoen honden zijn?

Vanaf welke leeftijd van mijn huisdier kan ik een hondenbench gebruiken?

Een veelgemaakte fout is dat mensen wachten totdat een hond groter is gegroeid om dan een hondenbench te gebruiken als veiligheidsmiddel. Om op die manier het agressieniveau van de hond te verlagen. Maar helaas in veel gevallen heeft een hond dan juist meer de neiging om te gaan bijten. Het is aan te raden om een hond van jongsaf aan te trainen om aan een hondenbench te wennen.

Ons beste advies is dan ook om de hondenbench zo vroeg mogelijk bij honden te introduceren. Als je je hond als puppy al krijgt, kun je bijvoorbeeld een hondenbench voor puppy’s aanschaffen. Op deze manier is het veel makkelijker om je hond te laten wennen en dat hij zich prettig voelt in een bench.

Hoe maak je een hondenbench schoon?

Om je hondenbench goed schoon te kunnen maken, is het raadzaam om na te gaan van wat voor materiaal hij is gemaakt. De metalen benches maak je namelijk niet op dezelfde manier schoon als die van hout. Zonder meteen in veel details te treden, kunnen we je wat algemene stappen uitleggen. Begin eerst met het weghalen van stof op de oppervlakte en oppervlakkig vuil met een microvezeldoekje.

Haal dan de etensresten weg en de eventuele urineresten en uitwerpselen (we raden echt aan om hier elke dag op te checken). Op deze manier kun je beginnen met een meer grondigere schoonmaak. Voor de metalen hondenbenches kun je het beste een speciaal product gebruiken dat is ontwikkeld om het materiaal te beschermen en roest te voorkomen. Je kunt daarna een mengsel van water met alcohol gebruiken om het metaal weer te laten glanzen.

Wat betreft de houten hondenbenches is het aan te raden om met een middel schoon te maken dat je ook voor parket kunt gebruiken. Je kunt daarna het oppervlakte extra reinigen door witte azijn te gebruiken en olijfolie om je hondenbench weer te laten glanzen. In het geval van een plastic bench kun je volstaan met water en vloeibare zeep. Gebruik vooral niet teveel van de schoonmaakproducten, want dit kan schadelijk zijn voor je hond.

Adviezen over hondenbenches

Het is ontzettend belangrijk dat je nooit misbruik maakt van het gebruik dat je maakt van een hondenbench, vooral als je hond er niet aan is gewend. Het is altijd van belang om goed te checken hoe je hond zich er in voelt, wanneer hij het prettig vindt en wanneer niet. Als je merkt dat hij wat somber is in de bench is het belangrijk om hem eruit te laten en uit te laten. Indien je hem achterlaat in de bench zorg dan altijd voor dat er voldoende eten en drinken beschikbaar is voor je hond.

Een hondenbench moet altijd schoon zijn, aangezien je hond anders allerlei infecties op kan lopen. Let er ook vooral op dat je hond niet per ongeluk urineert of poept in de hondenbench. Probeer ook altijd je hond het naar de zin te maken in de bench en hem te belonen met een speeltje, hondenkoekjes of snoepjes.

Wat zijn de beste merken van hondenbenches?

Om te weten wat de beste merken van hondenbenches zijn, hoef je alleen maar even in onze top vijf te kijken die we hierboven hebben geplaatst. We adviseren om altijd rekening te houden met het merk, aangezien dat toch met hoge kwaliteit verbonden is. Bovendien kun je bij de gerenommeerde merken vertrouwen op een garantie en een goede klantenservice.

 • AmazonBasics

Dit merk is het meest verkocht en het bekendste onder de hondenbenches. Het heeft een groot en divers aanbod van hondenbenches met verschillende ontwerpen en afmetingen. De hondenbenches van AmazonBasics bieden comfort en veiligheid aan je hond met een goede prijs-kwaliteit verhouding. De materialen waarmee ze zijn gemaakt zijn licht en duurzaam en geschikt voor elke omgeving.

 • PawHut

Het merk PawHut is een merk dat er bovenuit steekt met hondenbenches met een uitmuntende kwaliteit. De veiligheidssystemen van dit merk bieden je hond een uitstekende bescherming. Daarbij heeft het merk een heel uitgebreide collectie. Het heeft modellen speciaal voor puppy’s, maar ook grote modellen voor maar liefst acht honden.

 • Feandrea

Tot slot is het merk Feandrea erg geschikt voor de sterke honden, aangezien de hondenbenches ontzettend stevig gebouwd zijn. Het merk biedt een grote diversiteit van modellen aan, zodat er altijd een voor jouw hond geschikte tussen zit. Bovendien biedt het merk een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

Hoeveel kosten hondenbenches over het algemeen?

De kosten van een hondenbench hangen af van de afmeting, het merk en de materialen waarvan hij is gemaakt. De meest bekende merken hebben vaak een hogere prijs, maar bieden zoals we eerder hebben gezien ook een aantal voordelen. De benches die zijn gemaakt van roestvrijstaal zijn bovendien vaak duurder dan die van plastic of hout.

Een hondenbench van een gemiddeld merk met een gemiddelde afmeting kan zo tussen de 20 en 25 euro kosten. Maar voor een bench met grotere afmetingen van een hoogstaand merk betaal je al gauw 65 euro. Het belangrijkste is dat je een hondenbench kiest die geschikt is voor je hond en die binnen je budget ligt.

Wist je dat de nationale Duitse hond een Deense dog is?

Waar moet je op letten bij je aankoop?

We hebben al een aantal belangrijke vragen in het voorafgaande gedeelte beantwoord. Vragen die bij je op kunnen komen wanneer je op het punt staat om een hondenbench te kopen. Toch willen we je nog informeren over een aantal criteria die de moeite waard zijn om te overwegen, wil je de meest geschikte hondenbench aanschaffen. Daarom gaan we in het volgende gedeelte op die belangrijke aspecten uitgebreid in.

 • Afmeting
 • Materialen
 • Aankleding
 • Hondenras
 • Leefstijl

Afmeting

Zoals we eerder hebben genoemd, is de afmeting van de hondenbench direct gerelateerd aan de grootte van je huisdier. Een herdershond heeft bijvoorbeeld een grote hondenbench nodig. Een chihuahua kan prima uit de voeten in een veel kleinere bench. In beide gevallen is het van belang dat er genoeg ruimte is voor het water en voedsel van de dieren.

Je kunt het best ook nadenken over de hoeveelheid speeltjes die je hond in de bench heeft, zodat hij zich nooit verveelt. Ook is het goed om aan kleedjes en kussens te denken als je van plan bent om je hond een aantal uren in de bench te laten verblijven. Het is namelijk het beste om je hond op zijn gemak te laten voelen in de bench, want je wilt ongetwijfeld niet dat hij ontsnapt en zichzelf bezeert!

Materialen

De materialen waar een bench van is gemaakt is een belangrijk element in de keuze voor een hondenbench. We raden je het af om een bench van plastic te kopen als je ook de keuze hebt van een metalen, aangezien die van metaal langer meegaan, veiliger zijn en veel bescherming bieden.

Het is aan te raden om voor een roestvrijstalen metalen bench te kiezen, omdat roest je bench erg kan aantasten en je hond er ook tetanus van kan krijgen. De beste investering kun je maken door een bench van metaal of van hout te kopen. Naast dat die de beste bescherming bieden, hebben ze ook een elegantere en decoratievere uitstraling.

Wist je dat het DNA van honden en mensen voor 75% overlappen?

Aankleding

Op het moment dat je een hondenbench koopt is het goed om ook na te denken hoe je de bench gaat aankleden. Het plaatsen van kleedjes en kussens is zoals al eerder gezegd een uitstekende manier om je hond op zijn gemak te stellen in een hondenbench. Speeltjes speciaal voor honden zijn een andere manier om je hond naar zijn zin te maken binnen in een bench.

Alhoewel je de bench regelmatig reinigt, kan het toch zijn dat de bench een beetje onaangenaam ruikt. Dan kan een luchtverfrisser in de bench plaatsen een oplossing zijn aangezien een luchtverfrisser vieze luchtjes verdrijft. Tot slot, vergeet vooral niet om een waterbak en een voederbak te kopen en in de bench te plaatsen.

Hondenras

Een andere factor die belangrijk is om in je achterhoofd te houden bij je aankoop en die erg veel te maken heeft met de afmeting van de bench is het hondenras van je hond. Een hondenras bepaalt niet alleen in meer of mindere mate de grootte van de hond, maar ook zijn gedrag. Een metalen bench is bijvoorbeeld geschikter voor de wat grotere en wat onrustigere honden. Kleinere en rustigere honden kunnen daarentegen wel in een houten bench aangezien ze niets kapot kunnen maken of zichzelf verwonden.

Dus als een hond erg onrustig is, kan je het beste een metalen of een hybride bench (van metaal en hout) kopen. Als hij probeert te ontsnappen kan hij geen schade aan zichzelf of aan de bench toebrengen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan kleine sneetjes in de huid die een infectie kunnen veroorzaken. Tegelijkertijd willen we nogmaals herhalen dat we eigenlijk voor geen enkel hondenras een plastic bench aanraden.

Leefstijl

Het laatste aspect waar je volgens ons het beste rekening mee kunt houden, is de leefstijl van jou en je huisdier. Aangezien beide van invloed zijn op het type bench dat het meest geschikt is. Als jij bijvoorbeeld veel tijd buitenshuis doorbrengt, maar niet altijd je hond meeneemt, is een grote bench voor je hond aan te raden, waar hij vrijelijk in kan bewegen. Op deze manier verveelt je hond zich niet als jij er niet bent.

Aan de andere kant, als je hond zich alleen goed gedraagt als jij er bent, is een kleinere bench misschien goed voor als je er niet bent. Je kunt ook rekening houden of je hond erg speels is of juist erg rustig. Afhankelijk van wat het geval is, kun je ervoor kiezen om een bench te kopen waar je veel speeltjes in kwijt kunt of juist een eenvoudige bench.

Samenvatting

De zorg voor en het welzijn van je huisdier is essentieel. Huisdieren zijn levende wezens die onze zorg nodig hebben. Hondenbenches geven je de mogelijkheid om je huisdieren bescherming te bieden. Zoals we al hebben gezegd is een bench echter niet bedoeld om je huisdier de hele dag op te sluiten, maar om je hond een eigen plekje te bieden om zich thuis te voelen.

Laat je hond nooit te lang in een bench zonder eten en drinken. Het is aan te bevelen om een etens- en waterbak in de bench te plaatsen. Probeer zoveel mogelijk oogcontact met je hond te houden als hij in de bench zit, zo zal hij zich op zijn gemak voelen in de bench. Het is daarom handig om de bench in een hoek van het huis te plaatsen waar je geregeld een blik naar kunt werpen.

We zijn aan het einde gekomen van de gids voor de aankoop van een hondenbench. Als je dit een nuttige gids hebt gevonden, twijfel dat niet om een commentaar achter te laten en om dit artikel op je social media te delen. Tot snel!

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Parilovv: 88491366/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies