Dog in beach cart
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

19Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Niet alle honden zijn in staat om lange wandelingen te maken. Een hondenbuggy is dan een goede manier om je hond toch veel van de wereld te laten zien. Met een goede hondenbuggy zal een hond zich snel op zijn gemak voelen. Weet je niet goed waar te beginnen bij het kiezen van een hondenwagen? Maak je maar geen zorgen, in deze shopgids vind je alle informatie die je nodig hebt.

Er zijn veel verschillende soorten hondenbuggy’s op de markt. Het is belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de keuze voor een model, zodat je je trouwe viervoeter eens goed kunt verwennen. Een hond is tenslotte onderdeel van je gezin. In deze shopgids vind je een selectie met de beste hondenwagens van het jaar. Ook vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom dit handige product.
Belangrijk om te weten

 • Een hondenbuggy is een goede oplossing voor huisdieren die moeilijk kunnen wandelen. Ze bieden een groot voordeel, je hoeft je hond namelijk niet zelf te dragen. Het is tegelijkertijd een goed alternatief om in beweging te blijven.
 • Met een hondenbuggy kun je mooie wandelingen maken zonder dat de hond aan de riem hoeft. Het is wel belangrijk om een hondenwagen van hoogstaande kwaliteit uit te kiezen.
 • Om deze reden is het noodzakelijk dat je alle kenmerken van de beste modellen te weten komt om zo optimaal te kunnen genieten van de wandelingen met je trouwe viervoeter.

Onze selectie: De beste hondenbuggy’s op de markt

Als je een hondenbuggy wilt kopen, moet je zeker weten wat je nodig hebt. Het is belangrijk om van tevoren in te schatten van welke kwaliteit de buggy is, van welke materialen deze is gemaakt en of het model echt bij je huisdier past. Hieronder vind je een selectie met onze favoriete modellen op de markt.

De hondenbuggy met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Deze hondenbuggy van VidaXL heeft een beschermd vak met ritsopening voor makkelijke toegang. De boodschappenmand is bedoeld om alle spulletjes voor je huisdier in te bewaren. Hij is gemaakt van waterafstotend, scheurbestendig en weerbestendig materiaal voor een hoge duurzaamheid.

Het stalen frame is erg stevig maar toch lichtgewicht. Hij is ook binnen seconden op te klappen voor makkelijke opslag en transport. De achterwielen hebben een rem zodat de wagen niet zomaar weg kan rollen. De voorwielen zijn zwenkwielen en hebben schokdempers voor een soepele rit.

De beste 2-in-1 hondenbuggy

Deze functionele hondenfietstrailer kan in enkele seconden gemakkelijk worden veranderd in een buggy voor honden of andere huisdieren. De huisdieren fietskar heeft een stevig stalen frame en is gemaakt van oxford stof, waardoor de kar waterbestendig, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is.

De gaasramen aan beide kanten zorgen voor maximale luchtcirculatie, terwijl de voor- en achterkant beiden een ingang hebben voor het gemak. De dierenfietstrailer heeft een snelkoppeling om hem makkelijk aan een fiets te (ont)koppelen. De trailer kan ingeklapt worden om ruimte te besparen wanneer hij niet wordt gebruikt.

De beste hondenbuggy voor honden tot 30 kilo

Heb je een grote hond? Dan heb je ook een grotere hondenbuggy nodig. De hondenbuggy van Innopet is geschikt voor honden met een gewicht tot 30 kilo. De wagen is erg stevig en heeft een solide afwerking.

De hondenwagen heeft massieve banden met een diameter van 30 cm. De hoogte van de duwstand is ongeveer 104 cm hoog. Je kunt de buggy bovendien heel handig met één hand opvouwen.

De beste opvouwbare hondenbuggy

De hondenbuggy van TOGfit is een luxe hondenwagen die een gewicht tot 32 kilo kan dragen. De wagen heeft grote wielen en een verstelbare hoogte, inclusief een matras om je hond nog meer comfort te bieden tijdens een mooie wandeling.

De hondenbuggy is niet goedkoop, maar wees niet bang, het zal de investering op de lange termijn zeker zijn. Het grootste voordeel van deze hondenbuggy is het gemak waarmee je hem opvouwt en opbergt.

Shopgids: Alles wat je moet weten over hondenbuggy’s

Voor honden met lichamelijke problemen die niet lang mogen of kunnen lopen is een hondenbuggy een goede uitkomst. Om de juiste hondenbuggy te kiezen, is het noodzakelijk om te weten wat de functionaliteiten van dit apparaat zijn. Weet jij al wat de belangrijkste kenmerken zijn?

Door op de hoogte te zijn van de belangrijkste kenmerken van een hondenwagen, kun jij je huisdier het beste geven. Je wilt je geld waarschijnlijk niet aan producten van slechte kwaliteit uitgeven. Onze huisdieren verdienen de beste cadeaus en een hondenwagen is in deze zin een fantastische optie. Om je te helpen het meest geschikte model te vinden, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom dit product.

old man riding a bike

Sommige hondenbuggy’s bieden speciale bescherming om de hond tegen zonnestralen te beschermen. (Bron: Ivonne Wierink: 39486444/ 123rf.com)

Wat is een hondenbuggy precies en welke voordelen biedt het?

Een hondenbuggy, ook wel hondenwagen genoemd, is een vervoersmiddel dat ons de mogelijkheid geeft gemakkelijker met onze huisdieren de deur uit te gaan. Net als een kinderwagen, maar dan voor honden. Mensen nemen zelf ook liever de auto voor verre bestemmingen, met honden is dit niet anders. De hondenwagen biedt veel voordelen waar zowel het huisdier als de eigenaar baat bij heeft. In deze shopgids leggen we je alles uit wat je moet weten over dit vervoersmiddel.

Er zijn hondenbuggy’s van verschillende soorten materialen te vinden. Ook bestaan er verscheidene modellen waarvan elk model voldoet aan de kenmerken van een bepaald soort hond. Het is dan ook erg belangrijk dat je een hondenwagen uitkiest die bij je huisdier past. In de volgende tabel vind je de voor en nadelen van hondenbuggy’s.

Voordelen
 • Biedt veel bewegingsvrijheid
 • Helpt bij orthopedisch herstel
 • Is over het algemeen veiliger dan een hondenriem
 • Laat je meer genieten van de wandeling
 • Is gemakkelijk op te bergen
Nadelen
 • De hond kan teveel aan de wagen gaan wennen en niet meer zelfstandig willen wandelen
 • Je moet de wagen regelmatig schoonmaken
 • De wagen kan gaan stinken

Welke hondenbuggy’s zijn er?

Het is lastig om de verschillende hondenbuggy’s in specifieke categorieën te verdelen, aangezien er een grote variëteit is. Er zijn veel modellen op de markt met verschillende karakteristieken. Dit kan een probleem zijn, omdat je misschien niet weet wat het meest geschikte model is voor je hond. Omdat wij de keuze voor jou zo gemakkelijk mogelijk willen maken, hebben we de hondenwagens hieronder in verschillende maten onderverdeeld:

Type hondenbuggy Voor welke hond? Maximaal gewicht
Kleine hondenbuggy Chihuahua, Bolognezer, Terrier of Franse buldog 10 – 15 kg
Middelgrote hondenbuggy Poedel, Basenji of Amerikaanse pitbullterriër Tussen de 15 en 25 kg
Grote hondenbuggy Duitse herder, Mastiff of Sint-Bernard Meer dan 25 kg
Verstelbare hondenbuggy Ideaal als je meerdere honden hebt Afhankelijk van het formaat
Hondenbuggy voor medische doeleinden Handig wanneer er een gewrichts- of botprobleem optreedt Afhankelijk van het formaat
 • Kleine hondenbuggy: Het is niet noodzakelijk om meteen een groot bedrag in een hondenbuggy te investeren. Er zijn namelijk ook veel kwalitatieve opties voor een betaalbare prijs te vinden. Er bestaan verschillende modellen van een klein formaat die aanzienlijke gewichten aankunnen. Als je bijvoorbeeld een chihuahua hebt, kun je een hondenwagen uitkiezen die een maximum van 10kg aankan. Een wagen aanschaffen die meer kilo’s aankan is dan weggegooid geld.
 • Middelgrote hondenbuggy: Als je een middelgrote hond hond gaat vervoeren kun je beter ook een zwaardere hondenbuggy kopen. Een voorbeeld van een hond met een middelgroot formaat is de poedel.
 • Grote hondenbuggy: In sommige gevallen zijn de grootste de meest verwende honden. Het is dan extra belangrijk dat je de juiste hondenwagen kiest. Een grote wagen kan duur zijn, maar tegelijkertijd meer voordelen bieden. Stel je voor dat je Duitse herder pijn heeft terwijl je de auto niet bij de hand hebt en niet dichtbij een dierenarts bent. Dit is niet alleen lastig voor jezelf, maar kan ook het leven van je huisdier in gevaar brengen. Een hondenbuggy is dan een onmisbaar item!
 • Verstelbare hondenbuggy: Er bestaan ook verstelbare hondenwagens. Deze modellen zijn vooral handig als je meerdere honden hebt. Bij dit type model is het extra van belang dat er een hondenwagen wordt uitgekozen van hoogstaande kwaliteit. Het is raadzaam om op het gebruikte materiaal te letten, zodat de wagen niet te snel zal beschadigen.
 • Hondenbuggy voor medische doeleinden: In de eerste plaats vinden we hier de orthopedische wagens om eventuele afwijkingen te corrigeren. Er zijn ook wagens voor honden met dysplasie, verlamming en andere soorten handicaps. De bedoeling is om het lijden van het huisdier zoveel mogelijk te verminderen tijdens het wandelen.

cute little puppy in the grass

Er zijn veel verschillende soorten hondenbuggy’s. In deze shopgids vertellen we je alles over hoe je het model kiest dat het beste bij jou en je hond past. (Bron: Ivan Kmit: 64391601/ 123rf.com)

Hoe kun je de hondenbuggy het beste gebruiken?

Op het moment dat je een hondenbuggy gaat gebruiken moet je een aantal veiligheidsmaatregelen in gedachten houden, zodat je je hond op de juiste manier beschermt. Wat kun je doen om risico’s te vermijden? Je moet in ieder geval erg voorzichtig zijn bij het gebruik van de hondenwagen, aangezien dit geen speelgoed is. Vermijd in ieder geval om te rennen met de wagen. Het is bovendien belangrijk dat je de wagen altijd met 2 handen stuurt.

Wanneer je de wagen parkeert, moet dit op een veilige plaats gebeuren om zo eventuele ongelukken te voorkomen. Het is ook belangrijk om andere mensen niet te storen tijdens het gebruik van de hondenbuggy.

Hoe kun je een hondenbuggy het beste onderhouden?

We raden aan om een goede routine te ontwikkelen zodat de kwaliteit van de hondenwagen zo lang mogelijk bewaard blijft. We adviseren om, voordat je een wagen koopt, te controleren of deze eenvoudig schoon te maken is. Hoewel het misschien op het eerste gezicht niet zo lijkt vereist de wagen, zoals elk accessoire voor dieren, een goed onderhoud.

Het is beter om problemen te voorkomen. Daarom is het belangrijk om de hondenwagen schoon te maken, te smeren en af en toe te repareren. Een goed onderhoud stelt ons in staat om geld te besparen, aangezien je gedurende een langere tijd van dezelfde hondenbuggy kunt genieten.

Wist je dat honden net zo slim zijn als 2-jarige kinderen?

Zal mijn huisdier de hondenwagen leuk vinden?

Na het lezen van deze shopgids is er een grote kans dat je direct een hondenbuggy wilt uitproberen. Een andere vraag zal echter direct opkomen: Voelt mijn huisdier zich ook op zijn gemak bij dit product? De beste manier om het antwoord op deze vraag te vinden is door het uit te proberen. Alhoewel je huisdier zich in de meeste gevallen erg gelukkig zal voelen, volgt hieronder een reeks aanbevelingen om je hond zich het meest op zijn gemak te stellen:

 • Laat de hond langzaam aan de wagen wennen. Honden kunnen zich angstig voelen als ze niet gewend zijn aan een hondenbuggy.
 • Zet nooit druk en forceer het beestje niet! Het proces moet geleidelijk verlopen.
 • Je kunt de hondenwagen het beste in het zicht zetten zodat je hond er vertrouwd mee raakt.
 • Vermijd plotselinge bewegingen tijdens het gebruik van de hondenwagen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

De hondenbuggy begint steeds populairder te worden in Nederland. Met de juiste hondenwagen breng je je trouwe viervoeter overal gemakkelijk mee naar toe. Als je een nieuwe hondenbuggy koopt, is het handig om voldoende kennis te hebben over wat je er allemaal mee kunt en waar je op moet letten. Hieronder vind je en lijst met de belangrijkste aankoopcriteria waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf:

Comfort

Het belangrijkste is misschien wel dat je een hondenwagen koopt die comfortabel is voor je huisdier. Als je hier niet op let, is er een kans dat de hondenbuggy niet fijn aanvoelt of het beestje zelfs pijn doet. Het is daarom handig als het product een ‘geld terug’-garantie heeft. Hoe dan ook, voordat je een hondenwagen aanschaft moet je onderzoeken welke het meest geschikt is.

Portrait of beagle dog

Het wordt aanbevolen om 1 of 2 keer per week met de hondenbuggy te lopen.
(Bron: Alena Stalmashonak: 52662478/ 123rf.com)

Je komt hierachter door jezelf in je huisdier te verplaatsen. Stel je voor dat je in een oncomfortabele auto zit. Je kunt je haast niet bewegen en nauwelijks ademen. We weten allemaal, dat is een erg onaangenaam gevoel. Een hond voelt hetzelfde en kan enkel blaffen. Koop daarom een hondenwagen die voldoende ruimte heeft om het dier in te vervoeren.

Materiaal

Houd er rekening mee dat honden allergisch kunnen zijn voor verschillende materialen. We raden aan om, als je twijfelt, eerst een dierenarts te raadplegen voordat je een hondenbuggy koopt. Je wilt voorkomen dat je huisdier last krijgt van allergische reacties.

Ook moet je voorzichtig zijn met metalen elementen. Als het materiaal kan gaan roesten, kan dit effect hebben op de hond. Het dier kan gaan lijden aan ziektes zoals tetanus en in het ergste geval zelfs lichaamsdelen verliezen. Het wordt dan ook aanbevolen om voor een hondenbuggy met zachte bekleding te kiezen. Tevens voorkomt dit dat de hond last krijgt van huiduitslag.

Wist je al dat er ook veel luxe en elegante hondenbuggy’s zijn waar je uit kunt kiezen?

Soort huisdier

Het is handig om te weten hoe je de juiste maat hondenwagen kunt uitkiezen. Op die manier voorkom je dat je onnodig geld uitgeeft door bijvoorbeeld een puppy in een te grote hondenwagen te vervoeren. Je wilt tegelijkertijd ook geen te kleine hondenwagen aanschaffen voor een Duitse herder. Als je een te kleine buggy koopt, kan deze bovendien eenvoudig stuk gaan, waardoor je op de lange termijn alleen maar meer geld zal uitgeven.

Mobiliteit

Het is tot slot belangrijk dat de hondenbuggy voldoende mobiel is. Je wilt voorkomen dat de wielen niet soepel lopen waardoor je meer inspanning moet leveren. Het makkelijkst zijn wielen die de mogelijkheid hebben om 360 graden te draaien.

Anderzijds moet het stuur over een juist systeem beschikken, dat eenvoudig te gebruiken is. Bij een hondenbuggy is een eenvoudige besturing essentieel, zodat zowel het huisdier als de bestuurder zich op zijn gemak voelt. Er zijn ook speciale sportieve modellen. Sportieve hondenbuggy’s zijn er op gemaakt om extra gemakkelijk vooruit geduwd en gestuurd te worden.

Samenvatting

De hondenbuggy begint steeds populairder te worden in Nederland. Er is een grote kans dat je na het lezen van deze shopgids ook direct een hondenbuggy wilt aanschaffen. Een hondenbuggy kan het beste product zijn dat je voor je hond kunt aanschaffen. Het biedt veel voordelen en zorgt ervoor dat je huisdier zich op zijn gemak voelt tijdens een wandeling. Of je nu je hond naar de dierenarts wilt brengen of een wandeling wilt maken, een hondenbuggy is altijd handig.

Vergeet niet dat je als eigenaar de verantwoordelijkheid hebt om voor de gezondheid van je huisdier te zorgen. Een hondenbuggy kan je hierbij helpen. De voorwaarde is wel dat je er een kiest die bij jou en je hond past. Let bijvoorbeeld op het comfort, het gebruikte materiaal en de mobiliteit van de wagen.

We zijn aan het einde gekomen van deze gids over hondenbuggy’s. Vond je het artikel interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het op social media met je vrienden en familie. We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Ivonne Wierink: 57603400/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies