Laatst bijgewerkt: 21-09-2020

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

20Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

79Verzamelde opmerkingen

Honden zijn volgens veel mensen de ideale huisdieren, want naast het feit dat ze zeer aanhankelijk zijn, zijn ze trouwe beschermers. Hondeneigenaars zijn verantwoordelijk voor hun verzorging en aandacht zodat ze gezond en fit blijven. Hondenhekken spelen hierbij een cruciale rol.

Als je even snel op internet zoekt, vind je tientallen modellen van hondenhekken, waardoor het erg moeilijk is om er één te kiezen. Om het zoeken te vergemakkelijken, hebben we deze uitgebreide gids voor je samengesteld, die de beste informatie bevat over de veiligheid van je hond.
Belangrijk om te weten

 • Het verzorgen van een huisdier is geen eenvoudige taak. Daarom zijn hondenhekken een goed alternatief voor hun veiligheid, vooral voor puppy’s, omdat ze vaak erg speels en roekeloos zijn. Het plaatsen van een hek helpt om ze op de plaats te houden die veilig voor ze is.
 • Er zijn situaties waarin het handig is om grenzen te stellen aan de zones waar je hond kan rondlopen, vooral als hij pas bij je in huis is en je wilt dat hij zich aanpast aan de omgeving. Hondenhekken zijn in deze situatie van cruciaal belang, omdat ze de hond helpen zijn grenzen te leren kennen en zijn gedrag te bepalen.
 • Eén van de belangrijkste dingen is om te weten hoe je een hondenhek moet kiezen dat past bij jou en je hond. Verderop staan de aankoopcriteria waar je op moet letten bij de aankoop van een hondenhek.

Onze selectie: De beste hondenhekken op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste hondenhekken  die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van het perfecte hondenhek een stuk eenvoudiger.

Het beste deur en trap-hekje

Het Hauck traphekje Open ’n Stop biedt hond- en kindvriendelijke veiligheid voor in huis. De bevestiging is zeer eenvoudig. Het metalen hek wordt geklemd door druk op muren of deuren. Boren of schroeven is niet nodig. Het Hauck Open ’n Stop veiligheidshek is geschikt voor breedtes van 75-81 cm en heeft een tweeledige handmatige vergrendeling.

Het hekje kan met één hand geopend en gesloten worden door de veilige sluiting. Met apart verkrijgbare verlengstukken kan het traphekje in lengte uitgebreid worden.

Het beste uitschuifbare hondenhek

Dit houten Trixie Hondenhek van 65-108×61 cm is een afsluithek dat voorkomt dat je kleine of middelgrote hond de trap of ruimten betreedt. Het hek is individueel inzetbaar doordat de poten op verschillende manieren ingesteld kunnen worden.

Het is gemaakt van gelakt vurenhout met gegalvaniseerde spijlen en is stevig en duurzaam. Het hek is stevig en stabiel en blijft gewoon staan als er 4 hondjes tegenop gaan staan.

Het meest stabiele hondenhek

Het hondenhek van BabyDan is bijzonder praktisch. Met zijn variabele instelling kan hij niet alleen voor deuren, maar ook voor trappen en doorgangen worden gebruikt. Het rooster bestaat uit een stevig frame dat iedere hond tegen zal houden. Het frame is erg stabiel en staat zeer stevig op de grond.

Het hekje wordt geïnstalleerd met de meegeleverde wandmontagekit wat met een schroef in de wand moet worden aangebracht. Elk paneel is flexibel en kan worden gevormd in verschillende posities.

Het beste hondenhek voor grote honden

Dit Trixie hondenhek met deur is ook geschikt voor grote honden. De pendeldeur heeft scharnieren, waardoor je deze op veel verschillende manieren kunt installeren. De 2 meegeleverde voetjes kunnen er desgewenst onder worden gezet en zorge voor meer stevigheid.

De 2 verbindingsbouten maken het combineren van meerdere hekken mogelijk. Het hekje is van sterk en stevig materiaal gemaakt. Je hond springt er niet eenvoudig overheen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over hondenhekken

Het is van groot belang dat je voordat je een hondenhek koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Honden zijn zeer actief, dus ze brengen het grootste deel van hun tijd door met rennen.
(Bron: Kayasit Sonsupap: 77150429/ 123rf.com)

Waar worden hondenhekken voor gebruikt?

Honden zijn zeer speelse en actieve dieren, dus ze brengen een groot deel van hun tijd door met rennen. In veel gevallen kunnen ze vuil of gewond raken, wat vragen oproept over de mogelijkheid om ze alleen thuis te laten, omdat het zeer gevaarlijk voor hen kan zijn, vooral als ze pas bij je in huis zijn.

Daarom zijn hondenhekken zo belangrijk, omdat het veiligheidselementen zijn die gebruikt worden om de toegang voor je huisdieren te beperken. Deze vorm van bescherming helpt puppy’s zich veilig en beschermd te voelen, zelfs zonder toezicht. Het is begrijpelijk dat eigenaren hun huisdieren niet voortdurend in de gaten kunnen houden.

Welke voor-en nadelen hebben hondenhekken?

Ondanks het grote voordelen die hondenhekken hebben, moeten we ook vermelden dat er negatieve aspecten zijn die zorgvuldig moeten worden bekeken, om te beslissen of het handig is om er één te kopen.

Voordelen
 • Houdt je huisdier veilig
 • Vitaal voor het trainen van je hond
 • Ze zijn niet duur
 • Ze zijn eenvoudig te monteren
 • Helpt je huis op orde te houden
Nadelen
 • Ze kunnen veel ruimte in huis innemen
 • Sommige modellen gaan gauw stuk
 • Als de pup er niet aan gewend is, kan het irritatie veroorzaken
 • De meeste hebben geen reserveonderdelen

Zijn hondenhekken gevaarlijk?

Er is één zeer belangrijk detail met betrekking tot de veiligheid. Sommige hekken komen standaard in de vorm van een kooi en kunnen niet aan de grond vastgezet worden, zodat de kooi kan bewegen. Dit kan je huisdier in gevaar brengen, omdat de kooi omgekeerd kan worden en dit kan rampzalige gevolgen hebben.

Afgezien van het voorgaande zijn hondenhekken helemaal niet gevaarlijk, integendeel. Dankzij dit product kan je de verzorging van je puppy nauwlettend in de gaten houden, kan je hem trainen en hem helpen begrijpen welke delen van het huis hij wel en niet mag betreden voor zijn eigen veiligheid.

Hondenhekken vereisen niet veel gereedschap voor de installatie.
(Bron: William Perugini: 20403802/ 123rf.com)

Welke soorten hondenhekken zijn er?

Op dit moment is de markt overspoeld met een ongelooflijke hoeveelheid hondenhekken. Het is zeer belangrijk dat je als gebruiker weet welke soorten hekken het meest geschikt zijn om te voorkomen dat je de fout maakt om de eerste de beste te kopen en die niet de juiste is voor je huisdier. Hier is een tabel met de belangrijkste aspecten:

Soorten hondenhekken Kenmerken Gebruik
Hondenhekken van hout Eenvoudig te installeren, bestendig en kan buitenshuis worden gelaten. Speciaal voor open ruimtes. Ideaal voor grote en kleine honden. Ontworpen om weglopen te voorkomen.
Onzichtbare hondenhekken Ze zijn zeer modern, nemen geen ruimte in beslag en worden beschouwd als een onfeilbaar systeem. Geeft een waarschuwingssignaal om te voorkomen dat de hond het hek nadert en ontsnapt.
Hondenhekken van metaal Ze zijn zeer resistent, zwaar en duurzaam. Eenvoudig te installeren. Speciaal voor grote honden en ideaal voor open ruimtes.
Verwijderbare hekken voor honden Gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen, duurzaam en slijtvast. Ideaal voor het interieur van je huis en de training van je huisdier.

Wat is het beste moment om een hondenhek te gebruiken?

Er zijn mensen die besluiten om hun hond los laten lopen in huis of tuin, wat soms tot problemen leidt, omdat ze zich slecht beginnen te gedragen of zich kunnen verwonden door zich op plekken te begeven die niet geschikt voor ze zijn. Als dit het geval is, moet er onmiddellijk een hondenhek worden geïnstalleerd.

Volgens deskundigen is het raadzaam om één van deze accessoires voor honden onmiddellijk na de adoptie ervan te installeren, omdat dit de pup zal helpen om te leren wat de regels en de grenzen van het huis zijn. Het doel ervan is dat hij zich zo snel mogelijk kan aanpassen aan de nieuwe omgeving en te voorkomen dat hij opstandig wordt.

Je kunt het hek voor je hond in de tuin plaatsen.
(Bron: Andrea Obzerova: 40208203/ 123rf.com)

Hoe kan ik mijn hond laten wennen aan een hondenhek?

Hondenhekken vervullen hun functie zeer goed, maar ze zijn niet onfeilbaar. Er zijn honden die zich niet graag beperkt voelen en proberen te ontsnappen, eroverheen springen en er zijn er zelfs een paar die zo ver gaan dat ze ze kapot maken, wat een groot probleem is voor de eigenaren.

Deskundigen beweren dat als je speelgoed binnen de omheiningen plaatst, evenals hun voedsel, en je tijd met hem doorbrengt binnen de omheining, dit ertoe bijdraagt dat je hond zich comfortabeler en veiliger voelt en er snel aan gewend raakt. Het is het beste (indien mogelijk) om meer dan één pup te hebben, zodat ze zich begeleid en veilig voelen.

Wat is de beste plaats om een hondenhek te plaatsen?

Veel hondenbezitters vragen zich af wat de beste plek in huis is om dit product te installeren. Eigenlijk is het een beetje moeilijk te zeggen, maar je kan het ras en de grootte van je hond in beschouwing nemen. Bij grote honden bijvoorbeeld, is het beter om het hek buitenshuis (bijvoorbeeld in de tuin) te plaatsen.

Kleine honden geven niet veel problemen wat de ruimte betreft die we nodig hebben, dus het beste is om een kamer van het huis te conditioneren en de omheining daarin te installeren. Er zijn gebruikers die zich meer op hun gemak voelen bij het kopen van verwijderbare hekken, omdat ze overal in huis kunnen worden geplaatst zonder dat dit problemen met zich meebrengt.

Er zijn verschillende maten hondenhekken, het is raadzaam om te kiezen op basis van de grootte van je hond.
(Bron: Martin Novak: 55154912/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een hondenhek om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het hondenhek te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van het hondenhek dat je nodig hebt:

 • Materiaal
 • Ontwerp
 • Afmetingen
 • Ruimte
 • Kwaliteit

Materiaal

Voordat je dit product voor je hond koopt, moet je eerst uitzoeken van welk materiaal het gemaakt is. Sommige mensen hechten hier weinig belang aan en kopen een product wat niet geschikt is. Dat komt omdat niet alle honden hetzelfde gedrag hebben of even groot of even zwaar zijn.

Zo kan je bijvoorbeeld een hek van kunststof gebruiken voor kleine honden, omdat ze niet zwaar of zeer sterk zijn. Maar als we het hebben over een veel grotere hond, kan het hek zeer gemakkelijk kapot gaan, dus in dit geval zou het raadzaam zijn om een hek van metaal, hout of een soortgelijk materiaal te gebruiken zodat het hek langer mee gaat.

Ontwerp

Het ontwerp is een cruciaal element bij de beslissing om al dan niet een hondenhek te kopen, rekening houdend met het feit dat er o.a. rechthoekige, vierkante of ruitvormige hekken zijn. Als je niet de juiste keuze maakt, kan je hond zich ongemakkelijk voelen in de omheining of zelfs opstandig worden.

Het is belangrijk om de grootte van je hond en die van het hek te analyseren en te bekijken of een bepaald ontwerp past bij de persoonlijkheid van je hond. Het comfort en de manier waarop de pup zich aan het hek aanpast hangt sterk af van het ontwerp ervan. Als hij het niet leuk vindt, zal hij waarschijnlijk proberen te ontsnappen of het stuk te maken.

Afmetingen

De afmetingen spelen een zeer belangrijke rol bij de aanschaf van een hondenafrastering. Feit is dat er omheiningen zijn die spijlen hebben die zeer ver uitelkaar staan, wat een probleem is als we een kleine hond hebben. Het is noodzakelijk om te bepalen welke de hekken voor grote en kleine huisdieren geschikt zijn en ons niet te laten verleiden door het ontwerp.

Het kiezen van de juiste afmetingen garandeert het succes van je aankoop, dus is het noodzakelijk om de juiste criteria te handhaven. De meeste retourzendingen worden veroorzaakt door het niet in acht nemen van deze factor. Honden zijn erg onrustig en zullen proberen over het hek te springen of door de spijlen te ontsnappen, wat we kunnen vermijden als het hek de juiste afmetingen heeft.

Ruimte

Dit is een belangrijke factor om in acht te nemen, want één van de meest voorkomende fouten die gebruikers maken, is dat ze geen rekening houden met de ruimte waar ze het hondenhek gaan plaatsen en uiteindelijk een model kopen dat niet in hun huis past of niet groot genoeg is om hun hond te huisvesten.

Nu je het model, de grootte en de afmetingen van het hondenhek dat je wilt kopen in gedachten hebt, moet je ook nadenken over de hoeveelheid ruimte die je in huis hebt of die je hond nodig heeft om zich comfortabel te voelen in de omheining en hier ook in kan spelen zonder zich opgesloten te voelen.

Het is belangrijk dat je de plek waar het hek staat, schoon houdt.
(Bron: Fabio Formaggio: 34109093/ 123rf.com)

Kwaliteit

De kwaliteit is een bepalende factor en past volledig in de criteria die je nodig hebt om je hondenhek te kopen. Afhankelijk van de kwaliteit van het product kan je namelijk zien of het buiten geplaatst kan worden, hoe lang het hondenhek kan meegaan voordat het kapot gaat en wanneer het vervangen moet worden.

De kwaliteit van het product zal je helpen om te bepalen hoeveel zorg je moet besteden aan het inelkaar zetten en demonteren van het product om te bepalen of het hek geschikt is voor je hond. Als de pup nogal omstuimig is, is het geen goed idee om een product van mindere kwaliteit te kopen, omdat het niet lang mee zal gaan.

Samenvatting

Je hond verdient de beste zorg en zoveel mogelijk aandacht. Eén van de beste manieren om hem je genegenheid te tonen is door hem voldoende ruimte in huis te bieden om zonder gevaar te spelen ook als je geen toezicht op hem kan houden. Het lijdt geen twijfel dat hondenhekken hiervoor de beste keuze zijn.

Het kopen van een bepaald model kan een moeilijke beslissing zijn, vooral omdat het comfort van je hond ervan afhangt. Als je je niet wilt vergissen bij je aankoop, dan raden we je aan om het advies dat we je in deze gids hebben gegeven op te volgen, want het bevat alle belangrijke details van deze producten die je nodig hebt.

Vond je ons artikel over hondenhekken interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij het perfecte hondenhek kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Irina Fuks: 30721738/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies