Laatst bijgewerkt: 05-08-2021

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

45Bestede uren

12Beoordeelde onderzoeken

95Verzamelde opmerkingen

Ben je op zoek naar manieren om je viervoeter te verwennen of te helpen met het vergelijken van hondensnacks? Dan ben je op de juiste plaats gekomen. We hebben producten voor je vergeleken en de beste snacks voor man’s beste vriend gevonden.

De beste hondensnacks vergelijken, welk vlees het beste is voor je viervoeter, of het in zijn dieetplan past of precies het beste is voor je puppy – kom meer te weten bij ons! Ben je al een expert? Kijk dan eens naar onze lijst van alternatieven voor de gebruikelijke producten – we verheugen ons op de nieuwe traktatie-ideeën voor jou en je hond!
De belangrijkste feiten in het kort

 • Wij Duitsers houden van onze huisdieren en onze huisdieren houden van ons! Elke hondenbezitter kent het gevoel zijn viervoeter te willen behagen.
 • Maak je hond op lange termijn gelukkig en voer hem alleen goede producten. Hondensnacks worden niet altijd eerlijk op de markt gebracht, dus zorg ervoor dat je bij aankoop de juiste keuze maakt.
 • Of het nu gaat om puppyvoer, kluiven voor slechte tanden, het vinden van de beste producten, het kiezen van de juiste hondensnack is net zo individueel als je behoeften.

Hondensnacks: Onze selectie

Hondensnacks: koop- en beoordelingscriteria

Natuurlijk zijn de hierboven genoemde producten aangepast aan je behoeften. Je profiteert hier van onze voorselectie en het uitpluizen van vele producten, die we dan in onze vergelijkingen aan je voorstellen.

We hebben enkele beoordelingscriteria samengesteld om je te helpen de perfecte snack voor je hond te kiezen

Verpakkingsgrootte

Natuurlijk hangt de verpakkingsgrootte helemaal af van je voedingsgewoonten – als het aan je hond lag, zou het altijd de grootste verpakking kunnen zijn.

Hoewel de prijs van een grote zak lekkers op het eerste gezicht verleidelijk lijkt, moet je er goed over nadenken of het de moeite waard is. Een kleine hond heeft minder snacks nodig dan een grote of zelfs een hele roedel.

Vooral met vers vlees moet je er rekening mee houden dat het snel bederft. Als je besluit je hond een gezond tussendoortje te geven, koop dan kleinere porties en consumeer ze in niet meer dan drie dagen na opening.

Droogvoer, zoals Frolic, is geschikt voor “zakgebruik” – als je gaat wandelen of om langer te bewaren. Maar pas op – de ingrediënten zijn niet ideaal voor de maag van de hond.

Het is veilig om vooraf kauwbotten te kopen. Runderbotten of varkensoren, bijvoorbeeld, zijn voorbehandeld en gedroogd en zijn ideaal om de natuurlijke kauwdrang van de hond te bevredigen. Het is de beste manier om lange uren van alleen zijn te overbruggen – zo’n snack moet altijd in huis zijn.

Ingrediënten

De ingrediënten moeten een belangrijk criterium zijn bij de keuze van een hondensnack en hier laten we je zien waarom

 • Geen toegevoegde suiker – laten we eerlijk zijn, je hond is blij met elke traktatie! Er is geen behoefte aan onnodige suiker. Veel producten bevatten suiker of andere zoetstoffen, totaal ongewoon in het natuurlijke dieet van een hond.
 • Geen granen – onze huisdieren zijn allergisch voor verschillende granen, dus om deze intolerantie te voorkomen is het beter deze ingrediënten helemaal te vermijden.
 • Geen chemicaliën – Als je ALLE voedingsmiddelen koopt, let dan op de volgende identificatienummers: E-nummer, CI-nummer en CAS-nummer. Deze geven ingrediënten of voedseladditieven aan op de verpakking van voedsel. Voor verdere uitleg
 • Geen smaakstoffen – Smaakstoffen zijn producten die aan levensmiddelen worden toegevoegd om ze een bepaalde geur en/of smaak te geven. Zowel voor je hond als voor jou moet je opletten dat Armoen geëtiketteerd is met talrijke smaakstoffen, aroma-extracten, thermisch afgeleide reactie-aroma’s, rookaroma’s en aromaprecursoren.
 • Geen conserveermiddelen – Van conserveermiddelen wordt vermoed dat ze symptomen veroorzaken als hoofdpijn, diarree en misselijkheid, en ook allergieën en kanker kunnen bevorderen. Zorg er bij de keuze van je hondensnacks voor dat je ze zo veel mogelijk vermijdt.

Leeftijdsaanbevelingen

In de loop van het leven van een hond kunnen de voedingsbehoeften veranderen. Een jonge hond heeft baat bij andere voedingsstoffen dan een volwassen viervoeter. Senior honden hebben minder calorieën nodig en zijn vatbaar voor ouderdomskwaaltjes, voeding op maat kan deze voorkomen.

De eerste vijf weken hebben puppy’s alleen moedermelk nodig, die hen voorziet van alles wat ze nodig hebben. Vanaf de vijfde week kan men geweekt droogvoer of wat vers vlees aan de melk beginnen toe te voegen.

Kleine honden zijn volgroeid vanaf ongeveer 6 – 9 maanden en kunnen volledig op “gewone” voeding overgeschakeld worden. Grotere honden, daarentegen, hebben soms tot 24 maanden “junior voer” nodig voor de volledige omschakeling kan plaatsvinden. Kom meer te weten over de beste manier om je huisdier te voeden.

De keuze van voedsel is groter voor volwassen of “volwassen” honden. Er zijn talloze soorten droog- en natvoer verkrijgbaar voor je viervoeter. Je moet twee of drie soorten van dezelfde kwaliteit kiezen en ze afwisselend voeren.

Type Kleine honden Middelgrote honden Grote honden
Puppyvoer 5 weken 5 weken 5 weken
Voer voor volwassen honden 6 maanden 12 maanden 24 maanden
Seniorvoer 10-12 jaar 8-9 jaar 7-8 jaar

Onze honden “senioren” hebben nu ook aangepast voedsel en snacks. Net als bij ons mensen bewegen honden minder naarmate ze ouder worden en kunnen ze artritis of tandsteenophopingen krijgen. De spiermassa neemt af en de vetophopingen groeien. Licht verteerbaar, vetarm voer helpt de senior hond bij de spijsvertering en bevat additieven die je “grijze poes” nu kan gebruiken.

Gids voor hondensnacks: veel gestelde vragen en antwoorden

Hier willen we de belangrijkste vragen over hondensnacks samenvatten en beantwoorden. Na het lezen van onze gids zou je je voorbereid moeten voelen om hondensnoepjes te kopen.

Je hond zou waarschijnlijk alles eten – maar jij moet de gezonde keuze voor hem maken (Image source: unsplash Karsten Winegeart)

Trakteer je viervoeter op gezonde traktaties bij gepaste gelegenheden en zonder een schuldig geweten te hebben.

Waar moet je op letten bij het kiezen van hondensnacks?

Het kiezen van een hondensnack is niet zo eenvoudig. Hoewel de verpakking vaak heel aantrekkelijk is vormgegeven, is het vaak niet gemakkelijk om de ingrediënten precies uit te splitsen. De etiketten van voedingsmiddelen vermelden de ingrediënten meestal op een manier die ze aantrekkelijk doet klinken.

Pas op voor de term dierlijke bijproducten, waarmee vaak slachthuisafval bedoeld wordt, zoals pezen, kraakbeen of oren. De term plantaardige bijproducten verbergt ook afvalproducten zoals notendoppen of graanschillen. In goed voer zijn de ingrediënten duidelijk geformuleerd en staan ze niet in code vermeld.

Daarom is het zinvol de ingrediënten nader te bekijken om de kwaliteit te kunnen beoordelen.

Gemakkelijk te onthouden:

 • Lever = vitamine A
 • Beendermeel = calcium
 • Pens = eiwit

Goed hondenvoer moet bestaan uit spiervlees en hoogwaardige eiwitbronnen uit lever of ei. Het voedsel moet ook sporenelementen bevatten, vitaminen en slechts een kleine hoeveelheid koolhydraten. Behalve de kwaliteit van het vlees en de voedingsstoffen is er nog een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden: het produktieproces. Alleen zacht geproduceerd hondenvoer behoudt waardevolle ingrediënten en bereikt zo je hond.

Als vuistregel geldt dat goed hondenvoer vrij moet zijn van kunstmatige toevoegingen, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en smaakversterkers.

Welke soorten hondensnacks zijn er?

Er is een enorm aanbod van hondenlekkernijen in winkels en in gespecialiseerde tijdschriften. Ze variëren in ingrediënten, er zijn ronde, vierkante of langwerpige traktaties, en natuurlijk zijn ze er in een grote verscheidenheid aan maten.

De verschillende fabrikanten presenteren meestal hondensnacks die vlees bevatten, maar ook vegetarische of zelfs veganistische snacks voor je viervoeter. Hypoallergene snacks of speciaal vetarme snacks voor je senior hond zijn ook verkrijgbaar.

Hundesnacks

Voedseldoos om te bewaren (beeldbron: splash daniel-von-appen)

Traktaties kunnen meer doen dan alleen belonen, er zijn ook hoogwaardige kluiven om de tanden te reinigen en gewoon om de tijd te doden, voor soorteigen voeding voor je hond.

In het algemeen is het aan te raden hondensnacks van hoge kwaliteit te kopen die vlees bevatten. Een vleesgehalte van 90-95% is wenselijk. Let echter op de herkomst van het vlees!

Type Voordelen Voordelen
Natvoer Snelle smakelijke beloning Duur voor langdurig gebruik
Chewables Langdurig werkend Bevat vaak graan of suiker
Chewables Graanvrij Ontspannen gebitsreiniging hx Intolerantie bij sommige honden

Een tussendoortje moet niet alleen de verzadiging van je hond stillen – het moet ook lekker en gezond zijn het moet lekker en gezond zijn en je ook op de lange duur allebei plezier geven.

Vegetarisch, veganistisch of barfing?

Laten we beginnen met de toevoeging van graan:

Lange tijd werd beweerd dat graan honden ziek maakt. Dit is veelzeggend, maar niet waar. Er zijn inderdaad honden die geen graan verdragen en erop reageren met allergieën of diarree. De oorzaak hiervan is meestal een allergie voor een van de verschillende graaneiwitten – let op je hond en vermijd dit graan. In feite zijn er hondenrassen die zich zo aan het menselijke dieet hebben aangepast dat ze wel degelijk wat graan nodig hebben voor hun spijsvertering. Doe ook veel onderzoek naar het ras van je hond om er zeker van te zijn dat hij de best mogelijke voeding krijgt.

Laten we overgaan op BARF

B iologisch

Een rtgerecht

R ough

F utter

Een tijdlang werd het voeren van honden met uitsluitend rauwe ingrediënten, het zogenaamde BARFing, gepromoot als de ultieme manier om honden te voeren. Alle spijsverteringsproblemen en ook de onaangename geur van de vacht van de hond worden verondersteld in het niets te verdwijnen. Er zijn natuurlijk enkele voordelen aan het voeren van je hond met maaltijden die je zelf bereidt: je weet precies wat hij eet en kunt heel snel de hoeveelheid en samenstelling beïnvloeden.

Er zijn echter ook talrijke nadelen aan dit dieet. Een te gering aanbod van vitale voedingsstoffen en daaruit voortvloeiende deficiëntieverschijnselen en ziekten zijn mogelijk. Allergieën voor vleeszorgen of intoleranties zijn ook niet ongehoord. BARFing is een goede optie voor echte hondenprofessionals – maar zelfs hier zouden we bijvoeding aanraden, bv. van voedselrijke traktaties.

Hetzelfde geldt voor veganistische of vegetarische hondendiëten. In tegenstelling tot aanvankelijke sepsis is dit dieet niet zo slecht voor je viervoeter. Onze gedomesticeerde honden zijn prima in staat de meeste noodzakelijke voedingsstoffen op te nemen uit granen, fruit en groenten. Maar net als BARF is dit dieet iets voor mensen met achtergrondkennis.

Wat kosten hondensnacks?

Kwaliteit heeft zijn prijs, en dat geldt ook voor hondenvoer en snacks voor je huisdier. Je hond heeft echter meestal minder van een goed voer nodig omdat hij het beter kan verteren. Je kunt je dus meestal langer redden met voedsel van hoge kwaliteit dan met voedsel van slechte kwaliteit. Dus meer geld uitgeven aan goed voer is een investering in de gezondheid van je hond die op de lange duur zijn vruchten afwerpt.

Ook op het gebied van hondenlekkernijen kan de prijsklasse sterk variëren. Droogvoer wordt vaak verkocht in zakken van 1 – 5 kilo en varieert tussen 6 – 40€. Bij natvoer worden vaak kleinere porties verpakt, zodat een specificatie van bv. 10x100g heel gebruikelijk is. Hier variëren de prijzen nog merkbaarder.

Conclusie

Een belangrijk onderwerp – snoepen! Het is nog leuker met een zuiver geweten, en zo denken wij over het kiezen van hondensnacks. Zelfs onze favoriete viervoeters worden ouder en willen steeds de juiste voeding hebben voor de huidige voedingsbehoeften van hun leeftijd. En ze verdienen het!

Houd de ingrediënten in de gaten! We hopen dat onze tips je zullen helpen bij je toekomstige selectiecriteria. Je hond en zijn gezondheid zullen je dankbaar zijn.

Beeldbron: Makotomo / 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies