Laatst bijgewerkt: 18-09-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

20Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

99Verzamelde opmerkingen

Spelen is één van de favoriete activiteiten van een hond. Soms hebben we tijd om met ze te spelen. Andere keren hebben ze de mogelijkheid om met andere honden te spelen, maar er zijn momenten waarop ze het alleen moeten doen. Hoe dan ook, een speeltje is een complement dat een hond heel blij maakt en actief houdt.

We hebben deze shopgids samengesteld om je te laten zien hoe gevarieerd de Nederlandse markt is wat hondenspeelgoed betreft. Het zal je ook helpen om meer over het gedrag van je viervoeter te begrijpen. En al die vragen die je hebt over hoe je de energie van je huisdier onder controle kunt houden, worden waarschijnlijk in dit artikel beantwoord.
Belangrijk om te weten

 • Spelen is essentieel voor het welzijn van honden. En omdat wij niet altijd de energie of zoveel tijd hebben om met ze te spelen, moeten we onze huisdieren wat hulp bieden, zoals speelgoed.
 • Dierenartsen raden aan om je hond een paar uur per dag te laten spelen. Deze uren kunnen binnenshuis, in de tuin of in een open ruimte zoals in het bos, een park of het strand zijn. Er bestaat speelgoed voor al die plekken en ze zijn van grote hulp.
 • Aan de manier waarop je hond speelt kun je veel gedragskenmerken aflezen. Door middel van het spel kan je huisdier veel leren, zoals hoe hij moet omgaan met verschillende dagelijkse situaties.

Onze selectie: De beste hondenspeeltjes op de markt

In dit segment hebben we een selectie van de 5 beste speeltjes voor honden voor je uitgezocht die er op de markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van het ideale hondenspeeltje voor jou wat eenvoudiger.

1e plaats: Trixie Dog Activity (strategische spellen)

Dit is een strategiespel dat voor verschillende niveaus beschikbaar is. Het streeft ernaar om de intelligentie en het reukvermogen van het dier te trainen, door voedsel te verbergen in verschillende hoeken van een bord dat hij alleen zal moeten vinden. De fabrikant informeert dat dit product is ontworpen om het nieuwsgierige instinct van de honden te bevredigen en hun intelligentie te ontwikkelen.

Wanneer de hond een bord van een niveau passeert, kun je het volgende niveau kopen. Gebruikers met zeer actieve honden zeggen dat als hun hond een tijdje met Trixie heeft gespeeld, hij even uitgeput is als na een heleboel lichaamsbeweging. Het Trixie Dog Activity spel is vervaardigd van hoogwaardig kunststof en heeft een anti-slipinzet zodat deze op zijn plaats blijft staan. Inclusief boekje met tips voor een optimale training.

2e plaats: Chuckit! Ultra Ball rubberen bal

Een bal die onverwoestbaar is volgens vele gebruikers, en die door veel hondenbaasjes mee naar het park genomen wordt. Deze set van twee rubberballen zijn compatibel met de middelgrote katapult, die apart verkrijgbaar is. Ze zijn robuust en duurzaam en zijn gemaakt van natuurlijk rubber en dus gemakkelijk te reinigen.

Het plezier houdt niet op nadat je de bal met of zonder de katapult hebt geworpen, want de ballen blijven stuiteren, bovendien blijven ze drijven op het water.  De ballen zijn niet schadelijk voor het gebit van je hond en dankzij de kleuren worden ze makkelijk door honden gezien. Diameter: 6,5 cm.

3e plaats: Trixie Turn Around hondenspeelgoed

Door snacks of brokjes in de buisjes te doen, wordt het voor jouw hond uitdagender om te snacks of brokjes op te kunnen eten, Als je hond de buisjes omdraait, heeft je hond kans dat de snacks of brokjes uit de buisjes vallen. Maar doordat de gaatjes klein en verschillend zijn, zal dit niet gemakkelijk gaan. Doordat het spel op rubberen voetjes staat, slipt het spel niet weg als je lieverd ermee speelt. Daarnaast zit er ook een boekje bij met meer tips en trucs zodat jij het spel steeds weer uitdagend kan houden voor je hond.

4e plaats: KONG Classic Toy Hondenspeeltje

Het Kong klassieke hondenspeelgoed is al meer dan veertig jaar de koning van het hondenspeelgoed. Dit super-stuiterende speeltje gemaakt van rood natuurlijk rubber is ideaal voor honden die graag bijten, bezig gehouden moeten worden, of een teveel aan energie kwijt moeten raken.

De KONG Classic Toy helpt bij slecht gedrag als blaffen, graven, vernielingen aanrichten etc. Goed voor het schoonhouden van de tanden en het tandvlees. Het bijzondere aan de Kong is dat je er snacks zoals bijvoorbeeld pindakaas in kunt doen zodat je hond er even zoet mee is om het eruit te krijgen. Bekijk voor je aankoop eerst de maattabel zodat je de juiste maat voor je hond kiest.

5e plaats: Beeztees massagebal

De Beeztees Massagebal is zeer functioneel hondenspeelgoed voor jouw vriend. Deze bal bevat verschillende rubberen tandjes, die ervoor zorgen dat het tandvlees spelenderwijs wordt gemasseerd. Bovendien zorgt dit ervoor dat tandplak en tandsteen worden voorkomen. Om de bal nog wat smakelijker te maken voor jouw hond, is er een mint smaakje toegevoegd aan de bal. Spelenderwijs wordt het tandvlees gemasseerd. De bal heeft een mintsmaak en heeft een diameter van 7 cm.

Shopgids: Alles wat je moet weten over hondenspeeltjes

Het is belangrijk dat je, voordat je speelgoed voor je hond koopt, de kenmerken van deze producten kent, die zeer educatief kunnen zijn. Er is speelgoed dat de hersenen traint en dient als hulpmiddel bij de opvoeding die je je hond geeft en er zijn speeltjes om hem actief en fit te houden. Gebruik deze shopgids over hondenspeeltjes om meer informatie te krijgen over deze producten.

Er zijn speeltjes om de cognitieve vaardigheden van je hond te ontwikkelen en andere om hem actief en fit te houden.
(Bron: Christian Mueller: 64626244/ 123rf.com)

Waarom zijn speeltjes belangrijk voor mijn hond?

Eén van de essentiële activiteiten die een hond moet ondernemen om gezond te zijn, is spelen. Dankzij deze ludieke momenten kan je hond zijn intelligentie ontwikkelen en ook in vorm en actief blijven. Bovendien helpt het spelen met je hond de relatie met hem te versterken.

Deskundigen waarschuwen dat honden die niet genoeg bewegen of hun hersenen niet stimuleren, het risico lopen om onaangenaam gedrag te ontwikkelen. Een hond die zich verveelt, kan last hebben van hyperactiviteit en kan voorwerpen in huis vernielen. Speelgoed kan dit probleem helpen te voorkomen.

Kunnen hondenspeeltjes hulp bieden bij de opvoeding van mijn hond?

Hondenspeelgoed kan een goed hulpmiddel zijn als je je hond wilt leren om gehoorzamer te zijn. Door middel van het spel en het gebruik van speeltjes kan de hond leren om zich aan bepaalde regels te houden. De meest voorkomende commando’s die honden moeten weten zijn: te komen als je hem roept, te gaan zitten, te gaan liggen en een poot te geven.

Het is belangrijk dat huisdieren tijdens het spelen een aantal basisregels volgen, zodat ze zich in andere aspecten van het leven ook aan regels kunnen houden. Wees ook bij het spelen streng tegenover je hond. Laat hem plezier maken, maar laat hem niet de baas spelen over jou. Ook al is het een moment van ontspanning, hij moet zich goed gedragen.

Een speeltje is één van de beste kadootjes die je je hond kunt geven.
(Bron: Ralf Bitzer: 29866418/ 123rf.com)

Welke voordelen hebben speeltjes voor mijn hond?

Het is fundamenteel dat je hond alle dagen meerdere uren speelt. Het heeft voordelen voor het fysieke en emotionele welzijn van je hond. En het heeft ook voordelen voor jezelf: het verstevigt jullie relatie en stelt je in staat om je een paar uur per dag te vermaken. Iets wat wij soms vergeten te doen. Hieronder hebben we de voordelen op een rijtje gezet en de redenen daarvoor:

Voordelen Waarom
De lichamelijke gezondheid van je hond een hond moet actief zijn. Spelen is goed voor zijn hart en bloedvaten, helpt hem fit te blijven en verhoogt onder andere zijn flexibiliteit.
De psychische gezondheid van de hond Deskundigen waarschuwen dat een hond die zich verveelt voorwerpen in je huis kan vernielen. En speelgoed is de beste manier om hem actief te houden. Het zijn hulpmiddelen die ook de hersenen ontwikkelen.
Het maakt je hond socialer het is heel belangrijk dat honden weten hoe ze andere dieren en mensen van buitenaf moeten respecteren. Aangezien spelen iets is dat je vermaakt en de communicatie bevordert, zal hij u associëren met iets positiefs.
Jouw gezondheid Soms vergeten we met zoveel dagelijkse beslommeringen om ons te vermaken met spel en sport. Het spelen met je hond zal je helpen om actief te blijven en je te vermaken.
Je kunt je hond beter leren kennen Zijn gedrag tijdens het spelen kan je veel leren over zijn karakter. Je kunt erachter komen wat hij leuk vindt en wat niet, wat hem boos maakt en of hij geduld heeft of niet.
Verbetert de band met je hond Je hond houdt vast heel veel van je. Maar als hij ziet dat je tijd opoffert om samen met hem te genieten, wordt de relatie tussen jullie nog hechter.

Welke functies hebben de verschillende hondenspeeltjes?

De vormen en functies van het speelgoed dat je voor je hond hebt, kunnen verschillende toepassingen hebben tijdens het spelen. Vergeet niet dat het spel een goede manier is om je hond op te voeden. In de onderstaande tabel vergelijken we verschillende soorten hondenspeeltjes:

Als je hond dit gedrag heeft Koop hem dan dit speeltje
Bijt op je meubels, je bed of knuffeldieren Er zijn balletjes, touwen of botten van bijt-bestendige materialen die honden die voortdurend moeten bijten heel blij maken. Ze zijn speciaal voor dit doel gemaakt.
Hij wil niet eten De snackdispenser-ballen waar je voer in kan stoppen zijn een goed hulpmiddel voor de eetproblemen van je hond. Dieren die niet goed eten, zullen dit proces als onderdeel van het spel zien en het voer opeten.
Hij is zeer aanhankelijk en wil de hele tijd dicht bij je zijn Er zijn zachte en lieve knuffeldieren die je hond gezelschap kunnen houden als je hem alleen moet laten.
Hij is heel intelligent Speelgoed is er niet alleen om te rennen, maar ook om de leergierigheid van je hond te bevredigen. Er zijn interactieve spelletjes van verschillende niveaus, ideaal voor je hond om te ontdekken waar zijn voedsel is verstopt. Op deze manier ontwikkelt hij zijn hersenen en reukzin.
Hij eet teveel Er zijn twee soorten speeltjes die veel gebruikt worden voor deze gevallen. Aan de ene kant zijn er kauwbare botten met smaken om tussen de maaltijden door te gebruiken. En, aan de andere kant, de eerder genoemde ballen die de voeding doseren.

Waarom rent mijn hond achter ballen en andere speeltjes aan?

Het is voornamelijk instinctief. Een bewegend voorwerp zal er waarschijnlijk voor zorgen dat je hond achter het voorwerp aan wil rennen om het te vangen. Hier moeten we verduidelijken dat ze een speeltje kunnen onderscheiden van een levend wezen en dat ze niet op dezelfde manier achter een balletje aan zullen rennen als achter een kat of ander klein dier.

Het is niet zo dat alle honden na het vangen van de bal ze die aan je terug willen geven. Het hangt af van het karakter van je hond en of hij er al dan niet voor is getraind. En er zijn niet veel honden die vanaf het begin doorhebben dat als ze de bal terugbrengen door kunnen gaan met spelen. Dus kijk er niet van op als hij dat niet doet.

Hondenspeelgoed is vooral ideaal voor puppy’s.
(Bron: Sapic: 9703012/ 123rf.com)

Mag ik mijn hond aanmoedigen om zijn speelgoed te gebruiken als hij niet wil spelen?

Er zijn veel verschillende redenen waarom je hond apathisch kan zijn en niet wil spelen. Ga op zoek naar de oorzaak van het probleem en probeer hem ermee te helpen. Ten eerste moet je weten dat niet alle honden evenveel spelen. Denk daarna aan de leeftijd van je huisdier: puppy’s doen niets anders en naarmate ze ouder worden, worden ze rustiger.

Om je hond te motiveren om te spelen is het goed om veel tijd aan hem te besteden. Je kunt ook je hond mee naar buiten nemen naar plaatsen waar hij in contact kan zijn met andere honden. Je kunt ook verschillende speeltjes uitproberen, omdat niet alle honden van hetzelfde houden. Hoe dan ook, geef hem de ruimte en dring hem de speeltjes niet op.

Zijn er ook speeltjes voor oudere honden?

Honden bereiken een leeftijd waarop het moeilijker voor ze is om te spelen. Net als bij mensen, hebben ze door de jaren heen minder energie. Maar dat betekent niet dat een bejaarde hond niet mag spelen. En er is specifiek speelgoed voor de ontwikkeling van hun cognitieve functies die ze kunnen gebruiken. Dit is heel belangrijk voor ze om actief te blijven.

Het is ook heel belangrijk dat je hond in vorm blijft als hij ouder wordt, voor zijn lichamelijke gezondheid. Dus zelfs als hij rustiger speelt naarmate hij ouder wordt dan voorheen, zoek dan speeltjes voor hem die hem motiveren en actief houden, ook al speelt hij er elke dag maar een korte tijd mee.

Als je hond op voorwerpen in huis bijt, zal hij zich ontspannen met speeltjes waarop hij zonder problemen kan bijten.
(Bron: mdorottya: 57894358/ 123rf.com)

Wat is een Kong hondenspeeltje en waar wordt het voor gebruikt?

De Kong is een speeltje gemaakt van zeer bestendig natuurhars rubber,  het is niet giftig en de binnenkant is hol. Het is een voerdispenser die je kunt gebruiken om je huisdier op te voeden en zijn intelligentie te ontwikkelen. Het heeft een gat dat kan worden opgevuld met voedsel en de hond moet uitzoeken hoe hij er bij kan komen.

Er zijn verschillende modellen van Kong, die verschillende moeilijkheidsgraden bieden. Als je merkt dat je hond zich er niet mee vermaakt, heb je waarschijnlijk een te moeilijke gekocht. De eerste stukken voer komen er gemakkelijk uit, maar om de onderste eruit te kunnen halen, moet je hond zijn speeltje verplaatsen. Zo kan hij zich heel lang vermaken.

Zijn er puzzels te vinden op de hondenspeelgoedmarkt?

De markt van hondenspeeltjes in Nederland is zeer rijk en gevarieerd. Er bestaan ook verschillende puzzels. Deze stellen de hond in staat om alleen te spelen en na te denken, dus het stimuleert zijn hersenen en ontwikkelt zijn intelligentie. Ze kunnen hiermee ook leren om meer geduld te hebben dankzij dit soort activiteiten, aldus de experts.

Cognitieve stimulatie betekent dat je je hond een probleem laat oplossen en na dit volbracht te hebben hem een beloning geeft. Deskundigen beweren dat veel van de gedragsproblemen die soms bij honden voorkomen door emotionele problemen veroorzaakt worden en dat deze momenten samen daarbij kunnen helpen.

Hondenspeeltjes kunnen je hond leren omgaan met mensen en andere dieren.
(Bron: Christian Mueller: 64343577/ 123rf.com)

Welke hondenspeeltjes zijn geschikt voor honden die veel bijten?

Soms vinden honden het heerlijk om te bijten, of ze doen het uit spanning, en ze kunnen meubels of andere voorwerpen vernielen. Om dit te vermijden, kun je je hond een alternatief bieden. Er zijn veel speeltjes die bestand zijn tegen de scherpe tanden van je hond.

Dankzij deze speeltjes, kan je hond één van zijn favoriete activiteiten ondernemen, zonder dat zijn speeltje hierbij snel kapot gaat. Als je hond van eten houdt, zijn er speeltjes met smaken en in de vorm van botten, die ze erg leuk vinden en die ze bezig houden. Er zijn ballen, knuffeldieren, rubberen botten of zelfs frisbees gemaakt voor grote bijters.

Waar moet je aan denken bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een hondenspeeltje om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het hondenspeeltje te vinden dat het beste bij je hond past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten die je helpen bij het kiezen van het hondenspeeltje dat je nodig hebt:

Vorm

Er zijn vele soorten hondenspeeltjes, die verschillende vormen en verschillende functies hebben, geschikt voor verschillende gelegenheden en gemaakt van een verscheidenheid aan materialen. In het segment hieronder laten we je zien wat de meest gangbare vormen van deze producten in Nederland te koop zijn.

 • Touwen. Hiermee trekt je hond aan het ene en jezelf aan het andere uiteinde, dus ze zijn ideaal voor het versterken van de band tussen jullie.
 • Botten. Deze zijn geschikt voor honden die veel bijten, en die met een smaakje  kunnen voor honden die de hele dag willen eten gebruikt worden.
 • Ballen. Deze kunnen ook gebruikt worden om op te bijten, en heel geschikt om je hond te laten rennen, achter de bal aan.
 • Knuffels. Er zijn hele stevige en bestendige knuffels waarin gebeten kan worden, geschikt voor aanhankelijke honden.
 • Kong. Ze lijken op een sneeuwpop en er kunnen voedsel of balletjes in gestopt worden.
 • Frisbees. Ideaal voor in het park of andere grote ruimtes. Heel geschikt om je hond te laten rennen en vangen.
 • Puzzels. Dienen als cognitieve stimulatie voor je hond.
 • Behendigheidsspeelgoed. De hond moet met behulp van zijn reukvermogen en behendigheid verstopte hondensnacks zoeken. Deze ontwikkelen ook zijn cognitieve vaardigheden.

Soorten

Er is een enorme verscheidenheid aan speeltjes afhankelijk van de manier waarop je hond speelt. Het hangt af van waar ze gebruikt gaan worden, en of het speelgoed voor de hond is om zelf mee te spelen of samen met jou. Het is uiteraard ook heel belangrijk dat je hond zijn speelgoed leuk vindt. Dus, afhankelijk van hun gebruik, zijn er:

Als je het speeltje wilt om Koop voor je hond
In huis mee te spelen Een knuffel of een rubber bot om op te bijten.
Buiten mee te spelen Een bal of een frisbee.
Je hond er alleen mee te laten spelen Een knuffel is gezellig en een Kong stuitert dankzij de vorm ervan, en houdt je hond bezig als je er niet bent. Met interactieve speeltjes die zijn intelligentie en reukvermogen ontwikkelen verveelt hij zich ook minder snel als hij alleen is.
Samen mee te spelen Ballen of touwen om mee te werpen.
Om zijn energie te ontladen in huis Rubber speeltjes om op te bijten zijn geschikt om je hond moe te maken in een kleinere ruimte.

Materialen

Het is zeer belangrijk dat een hondenspeeltje niet makkelijk stuk te maken is. Als het speeltje in kleine stukjes uit elkaar valt, kan je hond het inslikken. Bovendien zijn veel speeltjes bedoeld om je hond al bijtend zijn energie kwijt te laten raken, zodat ze resistent moeten zijn. De meest gebruikte materialen zijn:

 • Zacht kunststof. Deze kunnen gemakkelijker kapotgaan als ze gebruikt worden door grote honden. Het voordeel ervan is dat als je een speeltje van dit materiaal naar hem toegooit het hem geen pijn zal doen. Als het stuk gaat, moet je het speelgoed weggooien zodat de hond de stukken niet binnenkrijgt.
 • Hard kunststof. Bestendiger tegen het bijten van je hond. Maar als hij er per ongeluk mee geraakt wordt, kan hij zich verwonden.
 • Rubber: Dit is een flexibel materiaal dat tegen bijten bestand is, en het kan stuiteren, wat heel leuk is voor je hond. Als het 100% rubber is, is het niet giftig.
 • Stof en touw: Stoffen knuffels kunnen makkelijker stukgaan. Veel merken vullen ze met een stevig touw op zodat de hond geen schadelijke vullingsmaterialen binnen kan krijgen.
 • Vinyl. Het is bijna onmogelijk om een speeltje van vinyl te scheuren of breken.
 • Latex. Ook zacht als zachte kunststof maar bestendiger.

Grootte

Een hondenspeeltje moet ook geschikt zijn voor zijn leeftijd, kracht en grootte. Als het te klein is, kan je hond het binnenkrijgen en zich verslikken terwijl hij aan het spelen is. Maar als zijn speeltje veel groter is dan hijzelf, zal hij er niet comfortabel mee kunnen spelen.

Kleur

Het is belangrijk om rekening te houden welke kleuren voor honden het meest aantrekkelijk zijn. Dus bij het kopen van een speeltje moet je zoeken naar kleuren die ze bij het spelen makkelijk kunnen onderscheiden. Blauw en geel zijn de duidelijkste kleuren om te onderscheiden voor een hond, in tegenstelling tot groen, rood of roze.

Beoordelingen van gebruikers

Voordat je een hondenspeeltje kiest, is het handig om de beoordelingen die gebruikers maken op sociale netwerken te lezen. Kijk niet alleen naar de cijfers, maar lees ook de meningen van de kopers die een soortgelijke hond hebben als die van jou. Er zijn technische aspecten van belang die voor jou heel nuttig kunnen zijn.

Samenvatting

In de dagelijkse routine van je hond is spelen essentieel, vooral als je wilt dat hij een goede levenskwaliteit heeft en geen slechte gewoonten ontwikkelt. Om het spel functioneel te maken en om je hond bezig te houden, heeft hij geschikte producten nodig, aangepast aan zijn behoeften en gemaakt van veilige materialen.

Er zijn speeltjes om de cognitieve vaardigheden van je hond te ontwikkelen en andere om hem actief te houden en te voorkomen dat hij te zwaar wordt. Een hond die enkele uren per dag speelt, heeft in de meeste gevallen een goed gedrag en zal thuis niet op je meubels en andere voorwerpen bijten.

¿Vond je ons artikel over hondenspeeltjes  interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij het perfecte hondenspeeltje voor hun honden kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Lurii-Sokolov: 34369428/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies