Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

24Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

10Verzamelde opmerkingen

We weten allemaal dat een gezonde hond een gelukkige hond is. Om de gezondheid van een hond te garanderen is het niet alleen nodig om hem onvoorwaardelijke liefde en vreugde te bieden, maar is het ook essentieel om zijn dagelijkse voedsel klaar te zetten. Een hondenvoerbak is daarom onmisbaar voor iedere hondenbezitter. Een hondenvoerbak moet tegen een tikkie kunnen en van goede materialen gemaakt zijn, maar aan welke kenmerken moet een hondenvoerbak nog meer voldoen?

Als je een nieuwe hondenvoerbak wilt kopen, is het belangrijk om er een te kiezen die past bij onder andere de grootte van je huisdier, zijn eetgewoonten en gezondheidsomstandigheden. Om een voorbeeld te geven, wist je bijvoorbeeld al dat er speciale anti-schrok hondenvoerbakken zijn? Om alles over dit model en andere interessante feiten te weten te komen, hebben we deze shopgids over hondenvoerbakken ontwikkeld. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!
Belangrijk om te weten

  • Hondenvoerbakken zijn speciaal ontworpen hulpmiddelen waar je je huisdier dagelijks mee kunt voeden.
  • De keuze voor een goede hondenvoerbak is niet onbelangrijk. Het kiezen van een goed product kan voor eens en altijd eindigen met de zwaarlijvigheid van je huisdier.
  • Er zijn veel verschillende modellen. Het is belangrijk om degene te kiezen die het beste bij de behoeften van jouw hond past, wat bijvoorbeeld een voerbak kan zijn die je op hoogte kunt instellen, of een anti-schrok voerbak.
  • Hondenvoerbakken kunnen van veel verschillende materialen gemaakt worden, maar een van de beste is roestvrij staal, vooral als het van het type 18/8 is.

Onze selectie: De beste hondenvoerbakken op de markt

Draagbaar, enkel, dubbel of anti-schrok, hondenvoerbakken onderscheiden zich door hun diversiteit en een breed scala aan bijbehorende prijzen, geschikt voor ieder soort budget. Om je te helpen om de hondenvoerbak te vinden die het beste bij jou en je hond past, hebben we een rankinglijst gemaakt met de beste modellen die je op de markt zult vinden. Hieronder vind je onze favoriete hondenvoerbakken!

De beste honden dinerset

Een fraai vormgegeven Beeztees siliconen dinerset met 2 uitneembare RVS eet- en drinkbakjes. De siliconen dinerset bestaat uit een geheel en heeft een opstaand anti mors randje zodat eventueel gemorst water door de dinerset wordt opgevangen en niet op uw vloer terechtkomt. Zowel het siliconen gedeelte alsmede de RVS bakjes zijn vaatwas bestendig. Mooi design, met handige randen die geslobber en geknoei grotendeels opvangen. Deze hondenvoerbak is geschikt voor kleine tot middelgrote honden.

De beste hondenvoerbakken met standaard

Deze RVS hondenvoerbakken met H-standaard zijn zeer praktisch. De standaard is voorzien van noppen aan de onderzijde om roestvorming tegen te gaan en is in hoogte verstelbaar. Ideaal voor de spijsvertering van je huisdier. Volgens verschillende reviews zijn ze ook heel geschikt voor honden met rugproblemen. De doorsnede van elke voerbak is 24 cm. Deze standaard is leverbaar in 3 maten. Het gewicht van de standaar met bakken is 2,1 kilo.

De beste anti-schrok hondenvoerbak

Deze antischrok voerbak werd bekroond tot “Best in Show” tijdens de Global Pet Expo. Deze voerbak is voor erkrijgbaar in drie verschillende unieke designs en kleuren. De op de natuur geïnspireerde voerbaken zorgen voor plezier en stimuleren honden om te werken voor hun voer.
De voerbak bevordert de instinctieve eetgewoontes en helpt een opgeblazen gevoel, oprispingen en overgewicht te voorkomen, en het is gemaakt van hoogwaardig, voedselveilig materiaal. De gegoten basis verminderd het schuiven en morsen van voedsel.

De beste verstelbare hondenvoerbakken

De hondenvoerbak met 2 roestvrij stalen kommen van Kerbl is in hoogte verstelbaar en daarom geschikt voor zowel kleine als grote honden. Het grote voordeel voor grote honden is dat zij rechtop kunnen blijven staan en zo minder knoeien. Nog belangrijk misschien is dat dit beter is voor de nek en de gewrichten van de hond. Ook zijn honden op deze manier minder geneigd om in hun eigen voer- of waterbak te gaan staan. Het kunststof frame heeft een totale hoogte van 43 cm.

De voerbak is eenvoudig in elkaar te zetten. Het model is stabiel en stevig, wat ervoor zorgt dat het niet beweegt als honden er uit eten, zelfs niet als slechts één van de kommen is gevuld. De hoogte is zeer gemakkelijk aan te passen. De schuifstang kan extra vast worden gezet met een schroef. Je kunt de kommen gewoon in de vaatwasser doen, wat ervoor zorgt dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn.

De beste automatische hondenvoerbak

Met deze automatische voerbak van Petwant kun je 5 maaltijden instellen, de automatische voerbak helpt je huisdieren zorgvuldig te verzorgen, ontworpen voor katten en honden! Ideaal voor je huisdieren in het geval van een zakenreis of situaties waarin je niet thuis bent, de automatische voederautomaat zal helpen om je huisdieren zorgvuldig te voorzien van hun eten. De voerbak is zowel geschikt voor droog voer en voor nat voer. Werking: 4 C batterijen of met een AC-DC adapter.

Shopgids: Wat je moet weten over hondenvoerbakken

Draagbaar, groot, klein, automatisch of anti-schrok, het aanbod aan hondenvoerbakken dat je op de markt kunt vinden, is erg breed. Soms zelfs zo breed dat het moeilijk is om te kiezen. Om je hierbij te helpen, hebben we deze shopgids gemaakt, waar je de meest gestelde vragen van gebruikers en hun bijbehorende antwoorden kunt vinden.

Houd rekening met de leeftijd en de grootte van je huisdier als je een hondenvoerbak uitkiest.
(Bron: Filimonov: 116719594/ 123rf.com)

Wat zijn hondenvoerbakken precies en waarom zijn ze zo belangrijk?

Hondenvoerbakken zijn kommen waar je het voedsel van je hond in doet. Er zijn ook kommen voor het water van de hond. De hond eet zijn voedsel en drinkt zijn water uit de kommen. In de meeste gevallen kan het voedsel zowel droog als nat voedsel zijn. Een voerbak is een essentieel hulpmiddel voor de gezondheid van je trouwe vriend en een belangrijk accessoire dat onmisbaar is voor een hond. Een geschikte hondenvoerbak kan onder andere voor de verdwijning van darmproblemen of voor gewichtsvermindering zorgen.

Roger CarasAmerikaans fotograaf
“Honden zijn niet alles in ons leven, maar ze maken het wel compleet”.

Kan een verkeerde hondenvoerbak de gezondheid van ons huisdier in gevaar brengen?

Helaas is het antwoord op deze vraag, ja, dat kan. Het bedrijf Petco moest bijvoorbeeld ooit zijn roestvrijstalen kommen in 2012 van de markt halen omdat ze radioactief bleken te zijn, zo stelt Basis Pet. Controleer bij de aanschaf dus niet alleen de kwaliteitsnormen van het product, maar ook of het model, in het geval van bijvoorbeeld een roestvrijstalen kom, geschikt is om in de vaatwasser te wassen en of de fabrikant niet aangeeft dat de bak eigenlijk alleen geschikt is voor huishoudelijk gebruik.

De formules die worden genoemd bij het beschrijven van een hondenvoerbak kunnen verbergen dat het roestvrij staal inferieur is aan type 304 (ook bekend als roestvrij staal 18/8), het meest gebruikelijk voor voedseltoepassingen.

Om ook de hondenbrokken zelf vers te houden wordt het aangeraden om naast de voerbak een handige voercontainer te gebruiken.

Waarom is de hygiëne van hondenvoerbakken zo belangrijk?

Mensen vergeten gemakkelijk hoe belangrijk het is om de kom van hun hond goed schoon te houden en hoe dit de gezondheid van hun trouwe viervoeter kan beïnvloeden. De meesten van ons zouden zelf ook nooit een week lang van hetzelfde bord eten zonder het te wassen. Hetzelfde zou voor de kom van je hond moeten gelden. Als je dit niet goed bijhoudt, kunnen bacteriën die ziektes veroorzaken gemakkelijk floreren.

Van maagklachten tot diarree en overgeven, alles is mogelijk als je de kom van je huisdier niet dagelijks wast. We raden daarom aan om de bak iedere dag met wat water en zeep af te spoelen.

Automatische voedseldispensers zijn ideaal voor drukke mensen, of voor mensen die voor een langere tijd van huis zijn. De dispenser regelt de voeding van je huisdier helemaal zelf.
(Bron: Kharchenko: 115371510/ 123rf.com)

Welke verschillende soorten hondenvoerbakken zijn er?

Er is een breed assortiment aan hondenvoerbakken op de markt. Zoveel, dat het moeilijk kan zijn om de meest geschikte te kiezen voor de behoeften van je beste vriend. Hieronder tonen we een selectie van de belangrijkste modellen, gegroepeerd op basis van hun materiaal en functionaliteiten. Daarnaast laten we je de kenmerken, voor- en nadelen van elk van de modellen zien.

Soort hondenvoerbak Kenmerken Voordelen Nadelen
Plastic Er zijn verschillende vormen en maten. Het zijn kommen die gemaakt worden van verschillende polymeren. Als je er een kiest, kies dan voor kwaliteit en een soort dat vrij is van kankerverwekkende stoffen, zoals bisfenol A of BPA. Zijn gemakkelijk schoon te maken. Zijn goedkoop, licht van gewicht en gemakkelijk in gebruik. Bevatten meestal een anti-slip ring aan de onderkant om te voorkomen dat de bak kan gaan bewegen. De hond kan allergisch zijn voor een onderdeel van de kom. Kijk naar zijn snuit voor mogelijke irritaties.
Keramiek Zijn kommen van verschillende grootte, afhankelijk van de afmetingen van de hond. Wegen genoeg zodat ze niet kunnen gaan bewegen. Zijn gemakkelijk schoon te maken. Kunnen breken. Poreus materiaal waar bacteriën zich gemakkelijk kunnen verzamelen.
Roestvrij staal Is verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Zijn roestvrij, robuust en eenvoudig schoon te maken. Is het beste materiaal voor hondenvoerbakken. Zijn licht van gewicht. Ze bewegen gemakkelijk als ze geen anti-slip basis hebben. Vermijd die met een volledig antisliprubberen onderkant omdat dit is waar schimmels en bacteriën zich kunnen ophopen.
Anti-schrok Zijn meestal van plastic en bevatten verschillende elementen om de hond langzaam te laten eten. Vermijden obesitas bij honden. Slagen erin om de hond minder te laten schrokken en voorkomen zo darmproblemen. Als ze niet van goede kwaliteit zijn, kunnen ze snel beschadigd raken.
Voor op reis Voerbakken die speciaal zijn ontworpen om mee te nemen op reis, meestal gemaakt van resistent kunststof of siliconen, er zijn ook modellen van roestvrij staal. Zijn ideaal als je veel onderweg bent met je hond. Zijn opvouwbaar en bevatten meestal een aparte bak voor water. De prijs ligt meestal hoger dan bij andere modellen. Als ze niet van goede kwaliteit zijn, kunnen bacteriën zich er gemakkelijk verzamelen, het is daarom belangrijk om de bakken extra goed schoon te maken.
In hoogte verstelbaar Voerbak waarvan je de hoogte kunt verstellen zodat ze zich op een geschikte hoogte bevinden en de hond kan eten zonder te hoeven bukken. Bevat meestal 2 kommen, vaak gemaakt van roestvrij staal. Moet op de hoogte van de borst van het dier worden geplaatst, zodat de poten recht blijven staan. Zijn gunstig voor de gezondheid van het dier. Elimineert het verdraaien van de maag en voorkomt maagproblemen. Zijn tevens ideaal voor oudere honden. De hygiëne is extra belangrijk onder de voerbak, hier kan zich een vochtzak creëren waar schimmels en bacteriën zich gemakkelijk kunnen vermenigvuldigen.
Automatische dispenser Komt overeen met een van de geselecteerde modellen in onze rankinglijst. Bevat een container die op de voerbak past, zodat het voer naar beneden valt als het huisdier eet. Je hoeft je geen zorgen te maken over het voedsel van de hond, voor meerdere dagen. Zijn meestal transparant, zodat je de hoeveelheid geconsumeerd voedsel kunt zien. Omdat het meestal van plastic is, is het belangrijk dat je de dispenser regelmatig grondig reinigt.
Voor honden met lange oren Zijn lange en smalle voerbakken, vooral geschikt voor honden met lange en hangende oren, zoals de Beagle of de Cocker. Over het algemeen zijn ze gemaakt van plastic. Het is belangrijk dat ze antislippootjes hebben. Ze voorkomen dat je hond zijn oren in de voerbak hangt. Ze zijn over het algemeen niet duur. Het is belangrijk om de bak regelmatig te reinigen om de groei van schimmels en bacteriën te voorkomen.
Elektronisch Zijn elektronische apparaten waarmee je gemakkelijk de hoeveelheid voedsel die je je huisdier geeft kunt regelen. Je kunt de voedselmomenten van tevoren inplannen. Ideaal voor zeer drukke mensen. Je kunt gemakkelijk de voeding van je huisdier regelen, zowel wat betreft hoeveelheid als qua timing. Geschikt voor het beheersen van obesitas bij honden en geschikt voor zieke honden. De prijs ligt meestal hoger dan bij andere modellen. Sommige modellen hebben een gecompliceerde configuratie. Het is noodzakelijk om kwaliteitsapparaten te kiezen om programmeerfouten te voorkomen.

Wat is het belang van anti-schrok hondenvoerbakken?

Er zijn honden die niet gewoon eten, maar schrokken. Er is een risico op verstikking als het voedsel in een keer naar binnen wordt geschrokt in plaats van te kauwen en het is mogelijk dat het dier daardoor moet braken of last heeft van maagklachten. Daarom hebben fabrikanten de anti-schrok hondenvoerbak ontdekt, waardoor het voedsel met een geschikte snelheid kan worden gegeten.

Vergeet niet om de hondenvoerbak ten minste om de 2 of 3 dagen grondig te wassen, voor de hygiëne van je hond.
(Bron: Filimonov: 116003548/ 123rf.com)

Is het gepast als een voerbak ook een drinkbak bevat?

Nee. Je zult ze vast wel eens gezien hebben, een hondenvoerbak die direct daarnaast ook een waterbak bevat. Het is beter als de voer- en waterbak afzonderlijk en verder weg uit elkaar worden geplaatst. Zo voorkom je dat het water het droge voedsel bevochtigt en daarmee voorkom je uiteindelijk de vorming van schimmels en bacteriën.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je tot hier in het artikel bent gekomen, ben je je waarschijnlijk bewust dat het kopen van een hondenvoerbak niet zo eenvoudig is als je van tevoren misschien zou denken. Je moet aandacht besteden aan een aantal belangrijke aspecten voordat je een beslissing neemt, bijvoorbeeld over de grootte of de leeftijd de van de hond. Om je aankoop te vergemakkelijken, laten we je hieronder zien welke criteria het belangrijkst zijn:

Advies van de dierenarts

Het lijkt voor de hand te liggen, maar niemand kent de fysieke omstandigheden van je hond zo goed als de dierenarts. Als de hond al wat ouder of erg groot is, is het een goede optie om te kiezen voor een hondenvoerbak die in de hoogte verstelbaar is, terwijl als je bijvoorbeeld weinig tijd hebt of voor een langere tijd van huis bent, je beter kunt kiezen voor een automatische dispenser. We raden in ieder geval altijd aan om, als je daar kans toe ziet, van tevoren een professional te raadplegen.

De schoonste en meest elegante hondenvoerbakken zijn de voerbakken van roestvrij staal. Ze zijn makkelijk schoon te maken, waardoor er geen bacteriën blijven vastzitten in de voerbakken.
(Bron: Djurovic: 119360685/ 123rf.com)

Grootte van de hond

Het is duidelijk dat een Yorkshire niet hetzelfde eet als een Duitse herder. Fabrikanten houden rekening met de afmetingen van de dieren, waardoor je geen probleem zult hebben om een kom te vinden die geschikt is voor de grootte van jouw hond. Belangrijk is in ieder geval dat je dit aspect niet over het hoofd ziet bij de aanschaf van een nieuwe hondervoerbak. Over het algemeen worden de bakken in verschillende maten aangeboden, zoals S, M of L.

Hondenvoerbakken die in hoogte verstelbaar zijn, helpen je grote hond om voldoende te eten, zonder de nek en gewrichten daarbij te beschadigen. Bovendien zal de hond minder knoeien.

Materiaal

In deze gids heb je al kunnen lezen dat hondenvoerbakken gemaakt kunnen worden van verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld hout. Kies altijd een materiaal van goede kwaliteit, resistent en robuust, dat eenvoudig te reinigen is. Hoogwaardig roestvrij staal is altijd een goede keuze.

We hebben het in dit artikel nog weinig over elektronische voerbakken gehad, omdat deze apparaten zo uitgebreid en divers zijn, dat ze een eigen gids verdienen. Wel kunnen we je alvast vertellen dat ze grote voordelen bieden, zoals de mogelijkheid om van tevoren de timing en de gewenste hoeveelheid voedsel te programmeren.

Hondenvoerbakken voor op reis zijn ontworpen om mee te nemen als je met je hond op reis bent. Ze zijn meestal van resistent kunststof gemaakt.
(Bron: Bullltus: 95118901/ 123rf.com)

Hygiëne

Eerder in deze gids hebben we het al over het belang van hygiëne gehad. Deze keer herinneren we je er graag aan te kiezen voor een gemakkelijk te wassen hondenvoerbak. Als je weinig tijd hebt, zal het altijd beter zijn als je de bak ook in de vaatwasser kunt doen. We raden aan om de voerbak ten minste om de 2 of 3 dagen goed te wassen.

Accessoires

Hoewel hondenvoerbakken eigenlijk van zichzelf al accessoires op het gebied van huisdieren zijn, zijn er nog andere handige hulpmiddelen te vinden die hieraan gekoppeld zijn. Een van hen is de mat waar je de kommen op kunt plaatsen. Door het plaatsen van de mat vermijd je vochtige plekken waar bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen en bescherm je tegelijkertijd de vloer van je huis.

Een ander accessoire is een bijbehorend voorraadbus. Belangrijk in dit geval is om van tevoren te beoordelen of je bepaalde accessoires nodig hebt en of de hondenvoerbak die je wilt kopen met deze accessoires samen komt.

TozziItaliaanse singer-songwriter
“Hoe beter je de mens leert kennen, hoe meer je leert de hond te waarderen.”

Gebruikersbeoordelingen

Voordat je een hondenvoerbak kiest, adviseren we je om kennis te nemen van de beoordelingen die andere gebruikers op bijvoorbeeld platforms en social media plaatsen. Afgezien van de beoordeling die zij het product geven, kun je er ook technische aspecten vinden die zeer nuttig kunnen zijn bij je keuze voor een geschikt model.

Samenvatting

Een goede hondenvoerbak is essentieel voor het juiste voedselpatroon en de gezondheid van je hond. Het kiezen van een geschikt model is extra belangrijk als je hond bijvoorbeeld al wat ouder is of last heeft van overgewicht. Er zijn tegenwoordig zelfs voerbakken die de frequentie van de eetgewoonten van de hond regelen of die voorkomen dat de hond het eten te snel opschrokt.

In deze gids hebben we de verschillende factoren genoemd die je in gedachten moet houden bij de aanschaf van een hondenvoerbak. Om je trouwe viervoeter tevreden te houden, raden we je aan rekening te houden met de genoemde aankoopcriteria.

Vond je ons artikel over hondenvoerbakken interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij weten welke hondenvoerbak het beste bij de behoeften van hun hond past.

(Bron van de header afbeelding: Zinkevych: 49174004/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies