dog floating
Laatst bijgewerkt: 05-10-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

19Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Honden zijn dol op zwemmen en spelen in het water. Omdat honden niet kunnen zweten zoals wij is zwemmen bovendien een leuke en goede manier voor hen om af te koelen op een warme zomerdag. Een hondenzwembad is een perfect object voor je huisdier om plezier te hebben. Bovendien versterkt bezig zijn met je hond de band tussen jou en je huisdier.

Als je een hondenzwembad koopt, is het belangrijk dat deze goed bestand is tegen de mogelijke beten van een speelse hond en dat het beestje niet kan uitglijden, zodat het veilig is voor de hond en jezelf. In deze shopgids helpen we je het hondenzwembad te vinden dat het beste jou en je huisdier past.
Belangrijk om te weten

 • Omdat honden niet kunnen zweten zoals wij is zwemmen een leuke en goede manier voor hen om af te koelen op een warme zomerdag. Het is goed voor een hond om in de zomer toegang te hebben tot water.
 • De meeste honden vinden het fijn om te zwemmen of in het water te spelen als ze het warm hebben. Als dat niet het geval is, kun je het beestje ook leren eraan te wennen. Een hond moet immers regelmatig gewassen worden om schoon en gezond te blijven.
 • Bij het kopen van een hondenzwembad moet je goed kijken naar de grootte en capaciteit van het zwembad. Ook het materiaal en het afvoersysteem zijn factoren die bepalen welk hondenzwembad het beste bij jou en je hond passen.

Onze selectie: De beste hondenzwembaden op de markt

In deze shopgids ontdek je wat het meest geschikte zwembad is voor jou en je hond. Aangezien je een investering in het welzijn van je huisdier gaat doen, raden we aan om aandachtig te analyseren welk zwembad je precies wilt kopen. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder een selectie met de beste hondenzwembaden die op de markt verkrijgbaar zijn.

Het hondenzwembad met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Het hondenzwembad van Basic Supply heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit hondenzwembad biedt de ideale verkoeling voor je huisdier deze zomer. In tegenstelling tot de opblaasbare badjes is dit bad wel bestand tegen de nagels van je hond. Het verdikte PVC-materiaal maken het zwembadje beter bestand tegen krassen.

Je kunt het bad eenvoudig opvouwen tot een klein pakketje en zo een hoop ruimte besparen. Het bad is bovendien gemakkelijk te reinigen.

Het beste antislip hondenzwembad

Het hondenzwembad van Bramble is erg veelzijdig en kan op diverse manieren worden gebruikt, van het verfrissen van dieren tot het bieden van waterplezier voor je kinderen.

Het helder rood en blauw gekleurde zwembad is gemakkelijk op te bergen. Je hoeft het bad niet op te blazen. Eenmaal uitgevouwen, is het snel in gebruik. Dankzij het antislip materiaal zal je hond niet snel uitglijden.

Het meest praktische hondenzwembad

Stevig, draagbaar en gemakkelijk te gebruiken, dat is het hondenzwembad van Duvo. Het bad is gemaakt van betrouwbaar PVC-materiaal en heeft een stevig fibreboard. De binnenkant van het zwembad is antislip, zodat je huisdier niet gemakkelijk uitglijdt.

Het hondenzwembad is zeer gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen. Handig als je je hond bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg in het zwembad wilt laten afkoelen. Het hondenzwembadje is verkrijgbaar in 2 maten.

Het beste hondenzwembad voor grote honden

Als je een grote hond thuis hebt, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een hondenzwembad waar het beestje voldoende ruimte heeft om lekker in te spelen. Het hondenzwembad van Petstar is verkrijgbaar in 3 verschillende maten. Het grootste formaat van 160 x 30 cm is geschikt voor grote honden.

Het bad is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een stabiele wandconstructie. Het is eenvoudig op te zetten en makkelijk op te bergen na gebruik.

Shopgids: Alles wat je moet weten over hondenzwembaden

Voor een hond kan een zwembad vol koel water een enorme bron van plezier zijn op warme dagen. Het is niet alleen vermakelijk voor een hond om in een zwembad te plonzen, het is ook goed voor zijn gezondheid. Een hond kan erg last krijgen van de warmte. Terwijl jij onder de douche kunt gaan wanneer je maar wilt, heeft je hond die optie niet. Een hondenzwembad is daarom een geweldig cadeau voor je huisdier. Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen over dit handige product.

little dog swimming

Zwemmen en spelen met water kan heel goed zijn voor een hond. 
(Bron: Martins: 28150680/ 123rf.com)

Waarom een hondenzwembad?

Vooral tijdens warme dagen is het voor een hond belangrijk toegang tot water te hebben om af te kunnen koelen. Tijdens de zomer speelt, springt en loopt je hond veel in de zon. Het beestje heeft dan een plek nodig waar hij gemakkelijk kan afkoelen. Als je huisdier een zwembad vol met koel water tot zijn beschikking heeft, zal hij zich een stuk beter voelen. Soms hebben we bovendien geen tijd of hondenspeeltjes bij de hand. Een hondenzwembad is dan een prachtig alternatief om je hond bezig te houden.

Een hond kan veel last hebben van hoge temperaturen. Omdat honden niet kunnen zweten zoals wij, is zwemmen een leuke en goede manier voor hen om af te koelen op een warme dag. Honden hebben nu eenmaal veel minder zweetklieren dan wij. Om je hond veilig en vrolijk te houden, is een hondenzwembad daarom altijd een goed idee.

Waar moet ik op letten bij het gebruik van een hondenzwembad?

Als je wilt dat het hondenzwembad lang meegaat, zelfs als je huisdier een ondeugende hond is, moet je bepaalde voorzorgsmaatregelen volgen. Sommige maatregelen hoef je alleen de eerste dagen van het gebruik te volgen, andere iedere keer wanneer je het bad gebruikt. Zoek naar een zwembad dat eenvoudig kan worden leeggemaakt en schoongemaakt. Hieronder vind je de belangrijkste tips voor het onderhoud van het hondenzwembad:

 • Knip voor het gebruik de nagels van de hond: Hoewel hondenzwembaden over het algemeen van zeer stevig materiaal gemaakt worden, is het belangrijk dat de nagels van de hond kort zijn, zodat deze de grond van het bad niet beschadigen.
 • Behandel parasieten: Dit moet natuurlijk ook als je geen hondenzwembad gebruikt. Maar als je wilt dat dat het bad geen bron van ziekten wordt, moet je je hond een paar weken voordat je het zwembad begint te gebruiken op parasieten controleren.
 • Vaccineer je hond: Het is erg belangrijk dat de hond wordt gevaccineerd. Mocht er toch een vaccin ontbreken, ga dan niet zelf het water in. Zorg er ook voor dat er geen andere dieren in het zwembad spelen.
 • De eerste paar keer dat je het hondenzwembad gebruikt, moet je zorgvuldig naar het gedrag van de hond kijken: Als het beestje het zwembad krabt of bijt, kun je hem terecht wijzen en waarschuwen. Als de hond in bad gaat zonder iets te beschadigen, kun je hem een ​​prijs of traktatie geven.
 • Zorg ervoor dat je huisdier zich op zijn gemak voelt: Probeer niet alleen alert te zijn op hun gedrag, maar ook het beestje zich comfortabel te laten voelen en van de badsessie geniet. Als dat niet direct lukt, haal je hem uit het bad en train je hem geleidelijk totdat het beestje aan het zwembad went.

Child with dog dive underwater in swimming pool

Als je een zwembad voor je hond gaat kopen, is het belangrijk dat je rekening houdt met de diameter ervan.
(Bron: dmosreg: 53757377/ 123rf.com)

Kan ik chloor gebruiken in een hondenzwembad?

Dat kan zeker. Het gebruik van chloor wordt aanbevolen voor zwembaden. Controleert wel altijd de hoeveelheid die je gebruikt. De chemische stof kan bijna alle schimmels en bacteriën verwijderen die anders in stilstaand water ophopen. Maar als je teveel chloor gebruikt, kan dit zeer schadelijk zijn voor de gezondheid van zowel je huisdier als dat van jezelf en je gezin.

Het wordt aanbevolen om, net als bij mensen, het lichaam van de hond na een duik in een zwembad met water af te spoelen. Zo wordt het chloor van de huid afgespoeld. Het helpt ook om na het spoelen de hond te drogen met een handdoek. Chloor kan de vacht en huid van het dier beschadigen, maar met een goede wasbeurt wordt dit risico weggenomen.

Funny golden retriever labrador puppyÊlying stretched at poolside

Omdat honden niet kunnen zweten zoals wij is zwemmen een leuke en goede manier voor hen om af te koelen op een warme dag.
(Bron: dmosreg: 78196037/ 123rf.com)

Wat moet ik doen als mijn hond het hondenzwembad niet wilt gebruiken?

Je hebt in deze shopgids kunnen lezen hoe belangrijk een hondenzwembad is om een hond van de warmte te beschermen. Maar het kan zijn dat je hond niet van water houdt. Of je nu een hondenzwembad gebruikt of niet, de hond moet leren te baden, omdat het noodzakelijk is dat hij dat regelmatig doet. Niet alleen voor de hitte, maar ook voor de hygiëne en dus zijn gezondheid. Volg de volgende stappen om de hond te leren baden:

 • Als het beestje terughoudend is wanneer hij in de buurt komt van het water, kun je zijn favoriete speelgoed halen en ermee spelen. Kom langzaam steeds dichterbij het zwembad met het speelgoed waar je huisdier zo van houdt.
 • Als de hond niet van spelen houdt, kun je hetzelfde doen met eten.
 • Probeer ervoor te zorgen dat het beestje zijn poten in het zwembad krijgt. Als je het afleidt met een van zijn favoriete activiteiten, zal hij dit als prettig ervaren.
 • Onthoud dat, ook als het zwembad vol en je hond klein is, deze dieren instinctief weten hoe ze moeten zwemmen (op een paar rassen na). Verlies het beestje echter nooit uit het zicht tijdens een badsessie.
 • Merk je dat de hond in paniek raakt? Haal het dan uit het water zodat hij het hondenzwembad niet associeert met negatieve gevoelens.
 • Als je ziet dat de hond het niet leuk vindt, kun je er ook voor kiezen minder water in het zwembad te gebruiken. Heeft het beestje een hekel aan zwemmen, dan kan hij zo alsnog op een comfortabele manier afkoelen.
 • Forceer de hond nooit, anders zal hij het zwembad gaan haten. Het is niet gebruikelijk, maar als de hond het zwembad echt niet leuk vindt, is het beter om hem niet teveel te pushen.

little puppy swimming in a pool

Om het water in een hondenzwembad bacterievrij te houden kan er chloor worden toegevoegd. 
(Bron: Martins: 28150675/ 123rf.com)

Kan een puppy ook in een hondenzwembad?

In principe kan iedere hond die zich daar comfortabel en gelukkig mee voelt, in een zwembad. Wel geldt dat alleen puppy’s die de eerste volledige cyclus van vaccins hebben ontvangen en zijn ontwormd, in het water mogen worden ondergedompeld.
Als je ziet dat je hond zich oncomfortabel in het zwembad voelt, forceer hem dan niet.

Het is belangrijk dat de puppy zich comfortabel voelt in het zwembad. Als dit niet het geval is, probeer het dan met weinig water te baden zodat het minder snel bang wordt. Als je de puppy dwingt om een bad te nemen terwijl hij dat niet wilt, kan het lastig zijn deze angst weg te nemen, als het beestje volwassen wordt. Vraag de dierenarts, voordat je de puppy in het water legt, of dit kan.

dog shaking

Met een hondenzwembad kan je hond op een warme zomerdag heerlijk afkoelen in het water. 
(Bron: damedeeso: 32316530/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Verkoeling tijdens warm weer is voor een hond heel belangrijk. Het is voor een hond lastig om hitte kwijt te raken. Een hondenzwembad helpt hierbij. Als je een hondenzwembad wilt kopen, is het niet altijd eenvoudig om een product te vinden dat lang meegaat en aan alle behoeften van je huisdier voldoet. Voor een succesvolle aankoop vind je hieronder een overzicht met de belangrijkste aankoopcriteria waar je rekening mee moet houden:

Capaciteit en formaat

Als je een zwembad voor je hond gaat kopen, is het erg belangrijk dat je rekening houdt met de diameter van het bad. Tenminste, als het zwembad rond is natuurlijk. Als het bad vierkant of rechthoekig is, moet je rekening houden met de grootte van elk van de zijkanten. Kijk ook naar de hoogte en lees in de instructies in hoeverre het bad moet worden gevuld voor goed gebruik.

Houd bovendien rekening met de grootte en het gewicht van je hond. Als je van plan bent om vaak vrienden of familie met honden uit te nodigen, is het belangrijk dat er 2 of meer honden in het bad passen. De ruimte en de grootte van de hond bepalen grotendeels de keuze voor het aanschaffen van een hondenzwembad.

Grond

Als de bodem van het zwembad niet stevig of stabiel genoeg is, kan het hondenzwembad gemakkelijk stuk gaan. Het is daarom essentieel op zoek te gaan naar een zwembad met een stevige vloer, zodat als de hond in het badje speelt, de vloer onbeschadigd blijft. Bovendien is het van groot belang dat de vloer van antislip materiaal is gemaakt, zodat het beestje niet uitglijdt tijdens de badsessie.

Een hondenzwembad met een antislipvloer zorgt ervoor dat je hond niet uitglijdt en valt. Als de ondergrond te zwak is, kan het gemakkelijk stuk gaan wanneer de hond erin speelt. Controleer daarom altijd het gewicht dat het hondenzwembad kan dragen, voordat je een er een koopt.

Afvoersysteem

Het is belangrijk dat het water eenvoudig en snel uit het hondenzwembad af te voeren is. Af en toe moet je het water er namelijk uit halen om de hygiëne te handhaven. Het is daarom belangrijk dat het zwembad over een comfortabel afvoersysteem beschikt. Als dat niet het geval is, kan het legen van een zwembad, met het grote gewicht dat het kan hebben als het vol zit, een zware taak zijn.

Vaak zit er op een van de zijkanten van het zwembad een gesloten buis met een sterke dop waaruit, wanneer geopend, het water gemakkelijk kan ontsnappen. Als je niet wilt dat alles in de buurt nat wordt, kun je er een emmer onder zetten die het water opvangt wanneer je het zwembad leegt. Sommige moderne modellen hebben een slang met een elektrisch afvoersysteem.

Materiaal

De meeste hondenbaden zijn gemaakt van hard plastic zoals PVC of PET. Deze worden normaal gesproken zo gemaakt dat het zwembad stevig en stabiel is, zonder dat je het hoeft op te blazen. Er zijn nog meer soorten kunststof die gebruikt kunnen worden. Voor je hond is het het belangrijkste dat het materiaal zo stevig mogelijk is.

Samenvatting

Honden zijn dol op zwemmen en spelen in het water. Omdat honden niet kunnen zweten zoals wij, is zwemmen bovendien een leuke en goede manier voor hen om af te koelen op een warme zomerdag. Een hondenzwembad helpt je hierbij.

Er zijn veel verschillende hondenzwembaden. Factoren zoals de capaciteit, de grootte van het bad, het materiaal en de grootte van de hond bepalen de keuze voor het aanschaffen van een hondenzwembad. In deze shopgids vind je alle informatie die je nodig hebt om het hondenzwembad te vinden dat het beste bij jou en je hond past.

Vond je onze shopgids over hondenzwembaden interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media.

(Bron van de header afbeelding: Tavani: 23531934/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies