hoverboard
Laatst bijgewerkt: 25-09-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

21Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

100Verzamelde opmerkingen

Door de stad reizen kan een langdurige en moeitevolle tocht zijn. Niet alleen omdat auto’s eindeloze files veroorzaken, maar ook omdat zelfs het openbaar vervoer niet altijd volgens planning rijdt en onze dagelijkse ritjes kan beïnvloeden. Er zijn gelukkig alternatieve middelen zoals hoverboards die helpen onze dagelijkse ritjes plezierig te houden. Ken je hoverboards al? Lees snel verder!

Stedelijke mobiliteit beleeft een grote revolutie dankzij de opkomst van de hoverboards. Maar hoverboards zijn niet de enige apparaten die de markt doen verschuiven. In feite maken ze deel uit van een grote opkomende familie van elektrische voertuigen waarmee we gemakkelijk van ons huis naar het werk kunnen komen en andersom. In deze shopgids vertellen we je alle details over dit handige apparaat.
Belangrijk om te weten

 • Een hoverboard is een door elektromotoren aangedreven eenpersoonstransportmiddel dat wordt opgeladen door elektrische stroom. Het sturen gebeurt door het verplaatsen van het gewicht en het met de voeten manipuleren van de plank. Door naar voren te leunen ga je vooruit en door naar achteren te leunen, ga je achteruit.
 • Hoverboards bereiken normaal snelheden tussen de 12 en 18 km/u en vormen een ideaal vervoermiddel om op een volledig ecologische manier door stedelijke gebieden te bewegen. Bovendien zijn ze over het algemeen licht van gewicht en werken ze vrij intuïtief.
 • Het is belangrijk om je er bewust van te zijn dat hoverboards geen speelgoed zijn en dat voor het gebruik ervan je de nodige voorzorgsmaatregelen moet nemen om met de juiste snelheden te kunnen bewegen. Het is bovendien raadzaam om een helm te dragen en aandacht te besteden aan de omgeving, omdat je de juiste balans moet houden om goed te kunnen rijden.

Onze selectie: De beste hoverboards op de markt

Als je overweegt om een hoverboard te kopen, kun je een beetje bedwelmd raken wanneer je de markt met de vele opties bekijkt. Er zijn zeer uiteenlopende modellen en prijzen te vinden, variërend van honderden euro’s tot veel meer. Kiezen is daardoor niet altijd eenvoudig. Het belangrijkste is om duidelijk te hebben waarvoor je het hoverboard wilt gebruiken. Met onze favoriete selectie die we hieronder tonen, kun je de beste opties op de markt verkennen:

Tidigare Rekommendationer

Het beste originele hoverboard


Tijdelijk niet leverbaar

Steel de show met dit stoere zwarte Oxboard One T! Het hoverboard is gemaakt van stevig krasvast materiaal en haalt een snelheid tot 15 kilometer per uur. Dit Oxboard heeft een bereik van 8 tot 10 kilometer. Het Oxboard One T beschikt over een ingebouwde LED batterij-indicator.

Het Oxboard met 6,5 inch wielen maakt gebruik van de best beschikbare software op het gebied van zelfbalancerende technologie zodat je veilig kunt rondrijden. Je kunt voor- en achteruit rijden, bochten maken en zelfs 360 graden om je as draaien. Plezier én kwaliteit gegarandeerd!

Het meest complete hoverboard

De Hoverboard Evercross 6.5 inch is een transportmiddel dat geschikt is voor korte ritjes in de stad. De motoren hebben drie sets lichten (rood-groen-blauw) die afwisselend kunnen schakelen om een muliticolor-effect te creëren. Met zijn geïntegreerde balans systeem kan je veilig bewegen.

Het gebruik ervan is zo simpel daar het slechts 15 minuten duurt om het te leren. Een lichte kanteling van het lichaamsgewicht leidt in de gewenste richting. Hiernaast is het ook mogelijk om 360° rotaties te maken. Met zijn luidsprekers en bluetooth kun je tijdens gebruik je favoriete muziek beluisteren.

Het beste hoverboard met afstandsbediening

Dit super board heef 6,5″ 350W wielen, een Samsung 20cell accu en een TAOTAO moederbord. Hij beschikt over sterke 350W motoren en rubberen stootstrips op de wielkasten. Het hoverboard wordt geleverd inclusief afstandsbediening waarmee je het board aan en uit kan zetten.

Afhalen of proefrijden is in de winkel mogelijk in Oud-Beijerland. De boards zijn UL & CE gecertificeerd dus geen brandjes en andere defecten zoals bij de imitatie boards. Dit hoverboard voldoet als 1 van de weinige merken aan de 2019 NVWA eisen betreft brandveiligheid.

Het beste hoverboard voor alle leeftijden

Het Denver DBO-6530 Hoverboard haalt een maximum snelheid tot 15 km per uur. Wanneer je de 12 km per uur bereickt hoor je een waarschuwingspiep, zodat je nooit te snel kan gaan. Ook zorgen het ABS omhulsel en de aluminium velgen met rubberen wielen ervoor dat je veilig kunt rondrijden.

Het hoverboard moet worden opgeladen wanneer je ongeveer 15 km hebt gereden. Het opladen duurt gemiddeld 4 uur. Het Denver DBO-6530 Hoverboard is zeer makkelijk in gebruik, het balanssysteem zorgt ervoor dat je altijd stabiel staat.

Shopgids: Alles wat je moet weten over hoverboards

Er is een revolutie in de stedelijke mobiliteit gaande en het is moeilijk om achter te blijven. Elektrische steps, segways, elektrische fietsen en natuurlijk hoverboards, ze zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse straatbeeld. Of het nu uit noodzaak of plezier is, je zult met deze voertuigen een fascinerende ervaring hebben. Om te ontdekken welk hoverboard het beste bij je past, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom dit product.

Hoverboad

Hoverboards hebben geen kabels nodig om ze te kunnen gebruiken.
(Bron: Bohdan Hetman: 67343714/ 123rf.com)

Wat is een hoverboard precies?

Een hoverboard is een tweewielig stadsvoertuig dat werkt op motoren die worden aangedreven door een oplaadbare elektrische batterij. De 2 wielen worden verbonden door 2 kleine platforms, met een ingebouwde accu en met aan weerszijden wieltjes. Hoverboards worden ook wel airboards genoemd.

Het sturen gebeurt door het verplaatsen van het gewicht en het met de voeten manipuleren van de plank. De rage die niet alleen Nederland en België maar eigenlijk de hele wereld met storm heeft overgenomen, is niet meer weg te denken van het straatbeeld.

Hoe werkt een hoverboard?

Het besturen van een hoverboard is vrij eenvoudig en intuïtief, hoewel het in het begin misschien moeilijk lijkt vanwege de noodzaak om continu in balans te blijven. Het voertuig wordt met de voeten bestuurd. Dit is mogelijk omdat hoverboards sensoren en een gyroscopisch systeem hebben, waardoor de oriëntatie gehandhaafd blijft.

Om te bewegen hoef je alleen maar naar voren, achteren of zijwaarts te leunen, afhankelijk van de richting die je op wilt bewegen. Hoewel de oorspronkelijke modellen geen stuur hebben, zijn er tegenwoordig ook hoverboards met stuur. Deze lijken erg op de bekende segways. Belangrijk bij een hoverboard is verder dat je een goede controle over het lichaam hebt om het gewicht te kunnen verplaatsen in de te nemen richting.

Jason WakefieldCMO van Swagtron
“Hoewel elektrische fietsen en scooters praktische en comfortabele vervoermiddelen zijn, voegen hoverboards een vleugje emotie toe waarmee we contact kunnen maken met het kind dat we allemaal in ons hebben.”

Waar komt de naam ‘hoverboard’ vandaan?

Gek genoeg bestaat er geen naam die wereldwijd wordt geaccepteerd voor hoverboards. Wat vaak gebeurt is dat de apparaten de naam van het bedrijf krijgen dat ze uitbrengt. Strikt genomen verwijst de naam ‘hoverboard’, dat letterlijk ‘zwevend bord’ betekent, naar de vliegende plankjes uit Back to the Future en Back to the Future II.

Hoewel het natuurlijk duidelijk mag zijn dat de hoverboards die we op straat tegenkomen niet hetzelfde zijn als deze plankjes, aangezien ze gewoon wielen hebben en over straat rijden, lijken hun ontwerpen en manier van gebruik veel op die van de vliegende plankjes uit de legendarische science fiction films. Sommige deskundigen zeggen zelfs dat ze de evolutie van het skateboarden vertegenwoordigen.

Is een hoverboard hetzelfde als een elektrische step?

Zoals we hierboven aangaven, is er nog geen naam die wereldwijd wordt gebruikt voor hoverboards. Hierdoor ontstaat er wel eens verwarring. Er zijn mensen die de woorden ‘hoverboard’ en ‘elektrische step’ door elkaar heen gebruiken. In realiteit zijn dit 2 totaal verschillende apparaten. Hoewel de 2 voertuigen dezelfde markt aanboren, blijkt uit de onderstaande tabel in hoeverre ze van elkaar verschillen:

Hoverboard Elektrische step
Ontwerp

Wordt gevormd door 2 verbonden platforms waarop je moet staan, vooruit kijkend.

Heeft geen stuur en vereist balans.

Bestaat uit een langwerpig platform op 2 wielen in 1 lijn.

Heeft een stuur om vast te houden. Vereist ook een bepaalde balans, hoewel minder dan de hoverboards.

Werking Heeft een motor en een oplaadbare batterij.

Het is noodzakelijk om je lichaam te kantelen in de richting waarin je je wilt bewegen.

Heeft een motor en een oplaadbare batterij.

Je krijgt vaart door je met één voet op de grond af te zetten. Je hoeft vervolgens alleen maar beide voeten op het platform te houden en het gaspedaal te gebruiken.

Snelheid en afstand Gaat meestal niet sneller dan 15 km/u.

Hoe lang het hoverboard het volhoudt op 1 acculading hangt van de omstandigheden af. Dit is over het algemeen echter niet meer dan 20 km.

Afhankelijk van het model, kan het apparaat een snelheid van meer dan 40 km/u bereiken. Met dit soort snelheden zijn wel extra veiligheidsmaatregelen vereist.

De afstand hangt van de omstandigheden af, maar kunnen gemiddeld 30 km mee gaan.

Gewicht en belasting Zeer licht en gemakkelijk te vervoeren, sommige modellen wegen maar 9 kg.

Gewoonlijk ondersteunen ze niet meer dan 80 kg.

Hoewel ze opvouwbaar en gemakkelijk te vervoeren zijn, wegen de apparaten meestal minimaal 12 kg.

Gewoonlijk kunnen ze maximaal 120 kg maximaal aan gewicht dragen.

Is een hoverboard geschikt voor kinderen?

Zeker! Het gebruik van een hoverboard is vrij intuïtief. Het komt daardoor vaker voor dat kinderen sneller leren een hoverboard te gebruiken, dan volwassen. Wel is het belangrijk om je er bewust van te zijn dat hoverboards geen speelgoed zijn. Je moet daarom altijd de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om vervelende ongelukken te voorkomen.

Is het verplicht om een helm te dragen bij het gebruik van een hoverboard?

De verkeersregels rondom dit relatief nieuwe vervoersmiddel zijn nog niet erg duidelijk en verschillen per plaats. In Nederland is het over het algemeen niet verplicht om een een helm op een hoverboard te dragen. Met hoverboards kun je een maximale snelheid van 20 kilometer per uur bereiken en dit betekent dat je volgens de wet geen helm hoeft te dragen. Uiteraard is dit je eigen keuze. Wij raden aan om een helm te dragen, omdat dit je beschermt voor ongewenste ongelukken.

Hoe bereken je de afstand die een hoverboard kan afleggen?

Hoewel in de productbeschrijvingen van hoverboards altijd een getal wordt genoemd voor het aantal kilometers dat je met het apparaat kunt afleggen, is dit cijfer relatief. Om de afstand goed in te kunnen schatten, moet je op een aantal factoren letten zoals je gewicht, het soort ondergrond, de hellingshoek en de snelheid waarmee je je beweegt.

Hoverboad

Het is eenvoudig om een hoverboard te gebruiken. Om te bewegen hoef je alleen maar naar voren, achteren of zijwaarts te leunen.
(Bron: Romsvetnik: 78051579/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van een hoverboard?

Steden blijven groeien. Mobiliteit kan daardoor een issue zijn, of het nou gaat om het vervoer naar je werk, om te studeren of om gewoon een rondje te rijden. Hoverboards kunnen je helpen om je uitje weer plezierig te maken. Het innovatieve vervoersmiddel biedt verschillende voordelen. Je vindt ze hieronder in de tabel:

Voordelen
 • Je hebt geen benzine nodig
 • Het apparaat vereist geen grote onderhoudskosten
 • Er zijn geen kabels nodig, behalve om de batterij op te laden
 • De elektrische modellen zijn 100% milieuvriendelijk
 • Hoverboards zijn klein, draagbaar en gemakkelijk te vervoeren
Nadelen
 • Je kunt er geen andere passagiers op vervoeren
 • Het gebruik van een hoverboard wordt niet aanbevolen op regenachtige dagen, omdat dit gevaarlijk kan zijn
 • Het hoverboard kan niet worden gebruikt voor lange afstanden

Heb je een rijbewijs nodig om een hoverboard te besturen?

In Nederland is het niet nodig om een rijbewijs te hebben om een hoverboard te besturen. Om op dit apparaat te rijden heb je verder ook geen kenteken nodig, in het begin was dit wel het geval maar vanaf 2011 is dit niet meer nodig.

Hoverboards hebben geen stuur of zitplaats. Ze vallen daardoor in geen enkele categorie van voertuigen die zijn goedgekeurd voor gebruik op de weg. Daarom mag je er niet mee op de openbare weg rijden. Je mag er ook niet mee op de stoep rijden. Op eigen terrein is het gewoon legaal om te rijden.

Juan JiménezVerkoper bij Se Rueda Skates
“Ik denk dat we in de toekomst net zoveel steps en hoverboards zien als dat er tegenwoordig auto’s zijn, omdat ze een goed alternatief zijn voor traditionele transportmiddelen die op benzine rijden, zoals auto’s en motoren.”

Waar moet je op letten bij je aankoop?

De elektrische mobiliteitsindustrie voor stedelijke gebieden groeit hard. Een hoverboard is een sterk voorbeeld van hoe de wereld van de transportmiddelen aan het veranderen is. Het aanbod op de markt wordt steeds gevarieerder en kan daardoor overweldigend zijn. Om het model te kopen dat het beste bij je past, raden we aan de volgende lijst met aankoopcriteria te gebruiken:

Motor- en batterijveiligheid

Veiligheid is altijd prioriteit. Bij het gebruik van dit soort vervoersmiddelen, moet je in het speciaal aandacht besteden aan de motor en batterijen van het apparaat om overbelasting en ongelukken te voorkomen. We raden aan om te controleren of het model dat je wilt kopen Europese certificering heeft met betrekking tot de veiligheidsnormen waar motoren en batterijen aan moeten voldoen.

Hoverboad

Aangezien hoverboards geen benzine nodig hebben, bieden ze een ecologische optie om jezelf te vervoeren.
(Bron: Denisfilm: 81378093/ 123rf.com)

Band- en pedaalkwaliteit

Aangezien je voeten op de pedalen de belangrijkste indicatoren zijn voor de richting waarin je gaat, en het hoverboard op de wieltjes voortbeweegt, is het belangrijk dat deze 2 onderdelen van hoge kwaliteit zijn. De pedalen moeten stevig en antislip zijn. De banden moeten ten minste 6,5 inch breed zijn en niet te snel lek raken.

Afstand

Eerder al in deze shopgids legden we uit dat de afstand die een hoverboard op 1 acculading meegaat van verschillende omstandigheden afhangt. Toch zijn er minimale waarden waar een goed hoverboard aan moet voldoen. Als je de productbeschrijving van het board bekijkt, moet je controleren of de oplaadbare lithiumbatterijen minimaal meer dan 10 km autonomie garanderen. Anders houd je het nog geen dag vol met het hoverboard.

Connectiviteit

We leven in een wereld waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is. De revolutie van de stedelijke mobiliteit gaat mee in deze beweging. Veel hoverboards hebben een eigen app die het mogelijk maakt om ze vanaf je telefoon te bedienen en belangrijke data over hun werking te controleren. Bovendien kun je dankzij Bluetooth-technologie met veel modellen je favoriete muziek beluisteren tijdens het rijden. Als je dit belangrijk vindt, raden we je aan bij je aankoop naar deze functie op zoek te gaan.

Samenvatting

Hoverboards zijn kleine stadsvoertuigen met wielen die werken op oplaadbare batterijen. Dit maakt het milieuvriendelijke vervoersmiddelen, omdat ze alleen elektriciteit nodig hebben om te werken. Om ze te gebruiken, ga je gewoon op de 2 verbonden platforms staan ​​en kantel je je lichaam in de richting die je op wilt gaan. De apparaten kunnen over het algemeen een snelheid van 15 km/u bereiken, hoewel dit van het model afhangt.

Hoverboards worden steeds populairder in stedelijke gebieden vanwege hun draagbare karakter en gebruiksgemak. Het zijn handige vervoersmiddelen op plekken waar veel autoverkeer is en zelfs het openbaar vervoer niet altijd goed functioneert. Het is in Nederland niet verplicht om een ​​helm te dragen of een rijbewijs te hebben. Vooral bij kinderen is het echter wel belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen.

Vond je onze shopgids over hoverboards interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij alles te weten komen over hoverboards. We zijn erg benieuwd naar jouw ervaring!

(Bron van de header afbeelding: Dmytro: 85771000/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies