Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

23Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

102Verzamelde opmerkingen

Soms doe je van die alledaagse dingen die, als je er even bij stilstaat, heel gevaarlijk zijn. Als je bijvoorbeeld ergens niet bij kunt dat hoog staat, kun je op een stoel of krukje gaan staan. En je controleert waarschijnlijk niet altijd of het wel stabiel is. Dit soort activiteiten veroorzaakt veel ongevallen in huis. Een huishoudtrap of vouwladder kan je helpen ze te voorkomen.

Naast het helpen voorkomen van ongelukken in huis, is een huishoudtrap een zeer handig hulpmiddel. Zoals we al zeiden, helpt het je om bij dingen te kunnen die hoog zijn, maar ook wanneer je klusjes moet doen. Zoals het ophangen van een foto of het schilderen van de muren van je huis. We hebben deze shopgids voor je samengesteld zodat je het beste model kunt vinden.
Belangrijk om te weten

 • Op de markt vind je een groot aantal huishoudtrappen en vouwladders. Je moet naar de verschillende eigenschappen kijken, zodat je het model kunt vinden dat het beste bij je behoeften.
 • We hebben het vanaf het begin over veiligheid gehad en dat blijven we doen. Je moet bijvoorbeeld altijd controleren of de trap aan alle voorschriften voldoet, zodat je hem zonder risico’s kunt gebruiken.
 • Je moet erop letten welke hoogte je met de ladder kunt bereiken. Het gebruik dat je ervan kunt maken hangt af van deze informatie. Als het thuis wordt gebruikt, is het niet nodig om een hele hoge te hebben, als het voor je werk is misschien wel.

Onze selectie: De beste huishoudtrappen op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste huishoudtrappen en vouwladders die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte huishoudtrap een stuk eenvoudiger.

De beste huishoudtrap met 5 treden

Je vindt hem in nagenoeg ieder huishouden: de huishoudtrap. Ideaal voor klussen in en om het huis. Huishoudelijke klussen waren nog nooit zo gemakkelijk uit te voeren. De naam van de Double Decker is ontleend aan het DoubleDeck: de handige dubbele trede en bordes. Hiermee ontstaan twee comfortabele werkplekken met extra stagemak. Wat te denken van de SmartBox: een afsluitbaar component om klein materiaal in te leggen. En om gereedschap óp te leggen. De SmartBox is daarnaast ook nog eens voorzien van een emmerhaak.

De beste huishoudtrap met 6 treden

De Tomado huishoudtrap met 6 treden zal je met zekerheid behulpzaam zijn als je op sommige hoogtes moet werken. Een muur verven, ramen schoonmaken, enz. Deze trap is uitgerust met een haak om emmers aan te hangen. Je kunt er veilig mee werken. Het stalen platform, de diepe aluminiumtreden en de steunvoeten zijn met anti-slipribbels uitgevoerd. De poten hebben 100% oppervlaktecontact. De boorden zijn goed afgewerkt, zonder scherpe randen. Hij is zeer stevig en stabiel en kan tot 150 kg verdragen.

De beste huishoudtrap met 8 treden

Deze Alumexx huishoudtrap maakt het voor de klusser thuis mogelijk om professioneel op hoogte te werken. De trap heeft een draagvermogen van 150 kg, en de 8 treden zijn voorzien van anti-slip profiel. De doppen zorgen er voor dat de trap niet wegglijdt en geen beschadigingen maakt aan de vloer. De Alumexx trap heeft een gereedschapsbakje boven op de trap om klein materiaal in op te bergen. De trap is verkrijgbaar in de maten vanaf 2 treden t/m 8 treden en heeft standaard 5 jaar garantie.

De beste keukentrap met 2 treden

Deze keukentrap met 2 treden is voor ieder huishouden ontzettend handig. Er is niks zo vervelend als je net niet bij je producten kan in het bovenste kastje. Ook is deze huishoudtrap handig voor het ramenwassen, gordijnen ophangen, etc. Noem het maar op. Deze keukentrap is erg stabiel, ontzettend stevig en gemaakt van aluminium. De treden en voetjes zijn voorzien van een anti-slip oppervlakte, zodat je veilig kunt werken. Het platform vergrendeld zich automatisch zodra je deze uitklapt. Ook beschikt de trap over sponge handgrepen voor de ideale handgrip.

Shopgids: Alles wat je moet weten over huishoudtrappen

Het is van groot belang dat je voordat je een huishoudtrap of vouwladder koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Het is belangrijk dat je de ladder of trap kiest op basis van het werk dat je ermee gaat doen.
(Bron: Dolgachov: 34057408/ 123rf.com)

Wat is een huishoudtrap?

Een huishoudtrap is een hulpmiddel dat zowel thuis als op het werk kan worden gebruikt. Het is handig voor gebruik in alle ruimtes, zodat je bij de hogere plaatsen kunt komen. De meeste zijn gemaakt van aluminium omdat het een licht materiaal is en ze daarom van de ene plaats naar de andere kunnen worden verplaatst. Omdat de trap of ladder kan worden opgevouwen, kan hij overal worden opgeslagen.

Huishoudtrappen moeten worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen en moeten ook een goede afwerking hebben. De opstaptreden en ondersteuningsplatforms moeten voorzien zijn van anti-slip reliëfs om ongelukken te voorkomen. Als ze hoog zijn, moeten ze voorzien zijn van een veiligheidsreling. Natuurlijk zal het gebruik dat ervan wordt gemaakt ook essentieel zijn voor de veiligheid.

Hoe gebruik je een huishoudtrap?

Het is belangrijk dat de ladder veilig wordt gebruikt, zoals we hierboven al hebben aangegeven. Voor elk gebruik moeten bepaalde controles worden uitgevoerd om dit na te gaan. Zo moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat zowel de treden als de eindkappen in goede staat zijn. Zorg er bij het uitklappen van de ladder voor dat deze een goede stabiliteit heeft.

Een ander belangrijk aspect is dat je de ladder volledig moet openen. Bovendien mag geen van de uiteinden zich op een ander oppervlak dan de grond bevinden. Klim er altijd vanaf de voorkant op. Er mag nooit meer dan één persoon op de ladder klimmen. Probeer de ladder altijd met iemand samen te gebruiken. Op deze manier wordt je bij een ongeval zo snel mogelijk geholpen.

Marita LeupenRode Kruis aan Huis
“Het risico dat je komt te overlijden door een val in of om het huis is één op de vijfduizend. Ter vergelijking: bij fietsen is het risico om te overlijden één op 92.000 en bij vliegen één op 1.400.000.”

Wat zijn de verschillende onderdelen van een huishoudtrap?

In het vorige hoofdstuk heb je al gezien hoe je een vouwladder veilig kunt gebruiken. Nu gaan we je laten zien uit welke verschillende onderdelen ze bestaan. Als je deze kent, weet je beter hoe je de trap moet gebruiken. Ook om te controleren of het gekozen model alle onderdelen heeft die van belang zijn. We hebben een tabel opgesteld voor meer duidelijkheid:

Deel Waar dient het voor
Bordes Het is het bovenste gedeelte van de ladder en dient ter ondersteuning van het gereedschap dat je nodig hebt.
Beugel Dit is de leuning aan de bovenkant van de trap, die wordt gebruikt om je aan vast te houden.
Bomen Dit zijn de staven aan de achterkant van de ladder, deze dienen om de ladder te stabiliseren.
Dwarsstuk Dit is de stang die de twee bomen met elkaar verbindt en die ook stabiliteit geeft aan de ladder.
Kabelspanner Dient om de trap open te houden, het is belangrijk dat deze in perfecte staat is.
Treden Worden gebruikt om verschillende hoogtes te bereiken. Ze moeten een anti-slip reliëf hebben.
Trapvoeten of eindkappen Dit zijn elementen van resistent materiaal die onderaan de bomen worden geplaatst.

Hoeveel gewicht kan een huishoudtrap dragen?

Een doorsnee huishoudtrap kan meestal belast worden met een gewicht van tussen de 120 en 150 kilo . Met andere woorden, aanzienlijk meer dan het gemiddelde gewicht van een persoon. Dit betekent dat de meeste gebruikers deze trap kunnen gebruiken. Zoals we al gezegd hebben, is het belangrijk dat er maar één persoon tegelijk de ladder opklimt, om veiligheidsredenen.

Hoe moeten de treden van een huishoudtrap eruit zien?

Het is belangrijk dat je ook meer weet over de treden of sporten van een vouwladder. Zoals in het Europese voorschrift UNE-EN 131 staat, moeten de stappen een diepte van ten minste acht centimeter hebben. Bovendien moet de ladder bij gebruik horizontaal zijn.

De afstand tussen de treden moet minimaal 23 centimeter en maximaal 30 centimeter bedragen. Het wordt aanbevolen dat de treden van een vouwladder voorzien zijn van een antisliplaag, wat essentieel is om ongelukken te voorkomen. Er moet te allen tijde worden gecontroleerd of de treden en de eindkappen altijd in perfecte staat zijn.

Niet alle trappen zijn geschikt voor zowel huishoudelijk als industrieel gebruik.
(Bron: Sema Srinouljan: 123551488/ 123rf.com)

Welke huishoudtrap heb ik nodig afhankelijk van het gebruik?

Er zijn modellen huishoudtrappen die zowel thuis als op het werk gebruikt kunnen worden. Maar het is noodzakelijk dat je, afhankelijk van het gebruik dat je eraan gaat geven, rekening houdt met een aantal aspecten. Je moet hier goed op letten, want hoewel we in het begin zeiden dat er modellen zijn die op elk gebied gebruikt kunnen worden, kunnen andere dat niet.

Huishoudtrap Professionele vouwladder
De treden zijn meestal geklonken. De treden zijn meestal robuuster.
De trap heeft meestal twee of drie treden. De ladder heeft meestal meer dan vijf treden.
De ladder kan wel of niet voorzien zijn van een bordes of platform. De ladder moet een platform hebben.

Hoe hoog kan een huishoudtrap zijn?

De hoogte van de trap hangt af van het aantal treden die de trap heeft. Je moet hiermee rekening houden bij de aankoop ervan. Als de trap niet hoog genoeg is, zal dat een probleem kunnen zijn. En als deze te hoog is, heb je waarschijnlijk te veel betaald, terwijl je een eenvoudiger model had kunnen kopen. Op deze tabel tonen we je de gebruikelijke hoogtes:

Treden Hoogte in meters
2 2,5
3 2,75
4 3
5 3.25
6 3.50
7 3,75
8 4
9 of meer 4,25 of meer

Wat zijn de regels voor het gebruik van een huishoudtrap?

We hebben het al meerdere keren gezegd in deze shopgids, maar we zeggen het nog maar eens: de veiligheid is het allerbelangrijkste. Je kunt niet voorbijgaan aan de aanbevelingen van de deskundigen op dit gebied, en je kunt niet voorzichtig genoeg zijn, ook al gebruik je de ladder alle dagen. Sterker nog, dit is vaak de oorzaak van veel ongelukken. Let op deze tips:

 • Open de trap volledig en plaats hem op een geheel vlakke ondergrond.
 • Gebruik de veiligheidsvergrendeling.
 • Hou je vast aan de treden als je de trap oploopt.
 • Gebruik de ladder niet op blote voeten.
 • Probeer de ladder niet te verplaatsen als je erop staat.
 • Controleer altijd of de ladder in perfecte staat is.
 • Stoot de ladder niet tijdens het transport.
 • Gebruik de juiste maat ladder.

Wat zijn de voor- en nadelen van huishoudtrappen?

Je weet inmiddels alles over de verschillende kenmerken van vouwladders. Maar er zijn nog meer dingen om in gedachten te houden bij de aankoop van je huishoudtrap. Het is belangrijk dat je de verschillende aspecten die we je laten zien bekijkt om de beste aankoop te kunnen doen. Het is tijd om de belangrijkste voor- en nadelen te bekijken:

Voordelen
 • Ze dienen om verschillende hoogtes te bereiken.
 • Er zijn veel verschillende modellen.
 • Sommige zijn vrij goedkoop.
Nadelen
 • Als ze niet goed gebruikt worden, kunnen ze gevaarlijk zijn.
 • Ze nemen ruimte in beslag in huis.
 • Sommige hebben een vrij hoge prijs.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een huishoudtrap om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de vouwladder te vinden die het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de huishoudtrap die je nodig hebt:

Vouwsysteem

Als je op zoek bent naar een vouwladder, wil je uiteraard dat dit systeem goed werkt. Let dus op hoe de trap wordt gevouwen. Het is belangrijk dat het niet te ingewikkeld is. Als het een grote is, moet je duidelijk weten of je het alleen kunt doen of dat je hulp nodig hebt. Al deze details zijn van belang bij je aankoop.

Afmetingen

We hebben een hele sectie aan dit onderwerp gewijd, maar we willen benadrukken dat het één van de belangrijkste is. Je moet controleren of de hoogte van de vouwladder voldoende is voor het werk dat je ermee wilt doen. Maar vergeet niet op de afmetingen als hij gesloten is te letten, zodat je de trap zonder problemen in je huis kunt opbergen.

Materiaal

De materialen die gebruikt worden om de huishoudtrap te maken moeten robuust zijn. Bedenk dat het belangrijk is dat de ladder stevig is, zodat deze bestand is tegen het gewicht en het werk waar je hem voor nodig hebt. Tegelijkertijd moet hij licht van gewicht zijn, zodat je hem zonder grote complicaties van de ene naar de andere plaats kunt vervoeren. Hoe hoger de kwaliteit van de ladder, hoe langer hij meegaat.

Veiligheid

Dit is ook een onderwerp dat we in deze gids verschillende keren hebben besproken. Het is logisch, een verkeerd gebruik van een opvouwbare trap kan gevaarlijk zijn en een ongeluk veroorzaken. Daarom is het erg belangrijk dat je controleert of het model dat je kiest aan alle voorschriften voldoet en volledig veilig voor je is. Zet je veiligheid nooit op het spel om wat geld te besparen.

Het wordt aanbevolen dat de treden van een huishoudtrap voorzien zijn van een antisliplaag.
(Bron: Zerbor: 75174867/ 123rf.com)

Gebruik

Het belangrijkste aspect waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een huishoudtrap is het gebruik dat je ervan zult maken. Natuurlijk hoef je geen ladder van vijf meter met een heleboel functies te kopen als je maar een kleine keukentrap nodig hebt. Als je de trap maar heel af en toe gaat gebruiken, kun je kiezen voor een basismodel. Als je de ladder elke dag gaat gebruiken, dan kun je beter investeren in meer geavanceerde functies.

Samenvatting

Het is handig om over een huishoudtrap, keukentrap of vouwladder te beschikken zowel in huis als op het werk. Het stelt je in staat om op een veilige manier hoge plaatsen te bereiken. Het kan gewoon zijn om iets te pakken of om klusjes als schilderijen ophangen of schilderwerk te doen. Houd in gedachten waar je de trap voor gaat gebruiken voordat je het model kiest dat je wilt kopen.

Zoek altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt. Eén van de belangrijkste aspecten die de huishoudtrap moet hebben is veiligheid. Zo voorkom je ongelukken en werk je altijd met een gerust hart. Zorg ervoor dat het model dat je kiest voldoet aan alle voorschriften voor huishoudtrappen. Natuurlijk moet je bij het gebruik van de trap zelf ook voorzichtig zijn.

Vond je ons artikel over huishoudtrappen interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte huishoudtrap kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Berezhnoy: 135315948/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies