Dog is waiting for feeding.
Laatst bijgewerkt: 11-08-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

23Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

104Verzamelde opmerkingen

Als je hond aan voedselintolerantie of allergieën lijdt, heeft de dierenarts je waarschijnlijk wel al verteld dat je huisdier hypoallergeen hondenvoer nodig heeft. Bij gezondheidsproblemen van je huisdier is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de voeding die je koopt. Ga daarom altijd op zoek naar de beste producten om het welzijn van je huisdier te garanderen.

De lijst met ingrediënten en de samenstelling van elk type hypoallergeen hondenvoer geeft je alle nodige informatie om het beste product voor je hond te kopen. Maar dat is nog niet alles! In deze shopgids vind je alle details die je moet kennen over hypoallergeen hondenvoer. We hopen je zo te helpen het beste product te vinden.
Belangrijk om te weten

  • We hoeven je vast niet te vertellen hoe lastig een allergie kan zijn, laat staan voor bepaald voedsel. Er kan onder andere jeuk, irritatie of ongemak ontstaan. Voedselallergieën komen niet alleen bij mensen voor, ook honden krijgen er steeds vaker last van. Dankzij hypoallergeen hondenvoer kun je het ongemak van een voedselallergie voor je huisdier gelukkig minimaliseren.
  • Een hond met allergieën of voedselintolerantie heeft voedsel met een speciale samenstelling nodig. Het voedsel bevat dan ​​bijvoorbeeld geen gluten, ontbijtgranen, zuivelproducten, een soort vlees of andere ingrediënten die niet goed zijn voor de hond. Dit heeft, in het geval van een kwalitatief product, verder geen invloed op de kwaliteit en de voedingsbijdragen van het voedsel.
  • Het is belangrijk dat je twijfels en vragen over dit onderwerp met je dierenarts bespreekt. Hij of zij zal je alle nodige aanbevelingen geven om het beste hypoallergeen hondenvoer te kiezen. Andere factoren om te overwegen voordat je speciaal hondenvoer koopt, zijn de grootte, het gewicht en de smaak van je hond.

Onze selectie: Het beste hypoallergeen hondenvoer op de markt

Er zijn verschillende soorten hypoallergeen hondenvoer, zoals natvoer en droogvoer. Op basis van de kenmerken en samenstelling van de verschillende merken hebben we een selectie gemaakt met onze favoriete soorten. We hopen je zo te helpen het voer te vinden dat het beste bij jou en je huisdier past. Hieronder vind je ze!

Het beste hypoallergeen hondenvoer voor grote rassen

De Brit Care formule bevat functionele componenten die het immuunsysteem versterken, de gezondheid bevorderen en bijdragen tot het voorkomen van gevaar voor ernstige ziekten. De voeding is hypo-allergeen en bevat geen kip of andere ongewenste eiwitten. De voeding is gemaakt op basis van lamsvlees, waardoor het zeer goed verteerbaar is. Daarnaast bevat het grote hoeveelheden meervoudig onverzadigde vetzuren die uitstekend toepasbaar zijn. Het volledige aminozuurprofiel is geoptimaliseerd voor voeding van de spieren en weefsels.

Het beste hondenvoer voor maag- darm- en huidproblemen

Royal Canin Hypoallergenic speciaal voor honden die last hebben van voedselovergevoeligheid. De eiwitbron is hydrolysaat van geïsoleerd soja-eiwit. De dieetvoeding is samengesteld uit peptiden met een gering moleculair gewicht en is hypoallergeen en zeer licht verteerbaar. Een speciale combinatie van niacine, inositol, choline, histidine en pantotheenzuur helpt het vochtverlies via de epidermis te beperken en versterkt de barrierefunctie van de huid. De dieetvoeding is geschikt voor ondersteuning bij maag-darmaandoeningen en huidproblemen.

Het beste hypoallergeen hondenvoer voor oudere honden

Prins is vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen en is 100% natuurlijk. Prins ProCare Croque Senior is een volledige en natuurlijke voeding met lam en rijst, voor oudere honden (van acht jaar of ouder) met een gevoelige huid of vacht. Deze brok is hypoallergeen, waardoor de kans op een overgevoeligheidsreactie wordt verkleind. Daarnaast worden de spieren en gewrichten ondersteund, zodat bewegen soepel blijft. Voor het behoud van een gezonde darmflora is FOS aan het voer toegevoegd. Verpakking van 4 kilo.

Het beste natuurlijke hypoallergeen hondenvoer voor kleine honden

Royal Canin Hypoallergenic Small dog speciaal voor kleinere honden (volwassen honden van minder dan 10 kilo) die last hebben van voedselovergevoeligheid. De eiwitbron is hydrolysaat van geïsoleerd soja-eiwit. De dieetvoeding is samengesteld uit peptiden met een gering moleculair gewicht en is hypoallergeen en zeer licht verteerbaar. De dieetvoeding is geschikt voor behandeling van maag-darmaandoeningen en huidproblemen. Verpakking van 3,5 kilo.

Shopgids: Alles wat je moet weten over hypoallergeen hondenvoer

Er zijn veel verschillende soorten en merken hypoallergeen hondenvoer op de markt verkrijgbaar. Als dit soort hondenvoer nieuw voor je is en je weet niet goed waar je op moet letten, aan welke voorwaarden het product moet voldoen, of hoe je je hond moet voeren, dan ben je hier op de juiste plek gekomen. In deze shopgids vind je namelijk alle informatie en tips die je nodig hebt om het beste hypoallergeen hondenvoer te vinden.

girl with her dog

Hypoallergeen hondenvoer kan worden gemaakt van onder andere rijst, aardappelen en paardenvlees.
(Bron: Trendsetter Images: 40899201/ 123rf.com)

Wat is hypoallergeen hondenvoer precies en wat zijn de voordelen?

Net zoals voer voor puppy’s niet hetzelfde is als voer voor oudere honden, is hypoallergeen hondenvoer speciaal voer, dat bepaalde ingrediënten bevat. Het is bedoeld voor de behandeling van allergische en voedselintolerante honden, of honden met spijsverteringsproblemen. Hypoallergeen voedsel helpt gevoelige honden om een normaal leven te leiden dankzij een gezond en volledig dieet.

Enkele voordelen van hypoallergeen hondenvoer zijn:

  • Hypoallergeen voedsel verbetert het leven van de hond aanzienlijk, waardoor jeuk of andere symptomen die worden veroorzaakt door allergieën of voedselintoleranties, afnemen.
  • Het wordt meestal gebruikt na een medische diagnose van een allergie of voedselintolerantie, maar is zeer compleet en kan daarom zonder problemen op de lange termijn en continu worden geconsumeerd.
  • Het hondenvoer wordt gemakkelijk verteerd en kan ook worden gebruikt om de effecten van andere soorten gastro-intestinale ziekten bij honden te verminderen, zoals gastritis, exocriene pancreasinsufficiëntie of een inflammatoire darmaandoening.
  • Hypoallergeen hondenvoer is meestal een zeer voedzame maaltijd die zonder vleesmeel wordt gemaakt, maar dat alsnog alle vitamines, eiwitten, koolhydraten en mineralen biedt die een hond nodig heeft.
  • De smaak is meestal geen probleem. Grote kans dat je hond het zelfs lekker zal vinden. Er is bovendien veel keuze.
  • Het helpt de spijsvertering van de hond, waardoor het niet te zwaar op de maag valt.
  • Het versterkt de huid van de hond en helpt om de vacht sterker en gezonder te maken.

Wat zit er in hypoallergeen hondenvoer?

Hoewel er veel verschillende soorten hypoallergeen hondenvoer zijn, hebben de meeste soorten een overeenkomend kenmerk. Hypoallergeen hondenvoer bevat namelijk meestal ongebruikelijk vlees zoals kangoeroe, paard of buffel. Het voedsel bevat vaak ook rijst, aardappelen, maïs of gierst in plaats van tarwe, een verscheidenheid aan groenten, kwaliteitskruiden en vetzuren uit visolie om alle essentiële voedingsstoffen te bieden.

Hypoallergeen hondenvoer zal daarnaast nooit rundvlees of varkensvlees, ontbijtgranen of derivaten van soja of melk bevatten. Het belangrijkste is dat het product laag is in allergenen, de veroorzakers van allergieën en triggers van vervelende symptomen. Sommige soorten hypoallergeen hondenvoer bevat een klein deel van de kip, maar dit is niet gebruikelijk.

Is hypoallergeen hetzelfde als hondenvoer voor de gevoelige maag?

Nee, dat is niet hetzelfde. Bepaalde hondenrassen hebben een delicate maag, maar dat betekent niet dat ze direct hypoallergeen voedsel nodig hebben. Om beter voor deze meer gevoelige rassen te zorgen, is het belangrijk om het immuunsysteem van de hond te versterken. Sommige experts raden aan om moedermelk in de puppyfase te consumeren en op tijd te voldoen aan het nodige vaccinatieprogramma.

Als de hond net is gesteriliseerd, dien je op zoek te gaan naar voer dat helpt om de hond niet teveel aan te laten komen. Het is belangrijk om de hond gezond en regelmatig te laten eten en voldoende te laten bewegen. Het welzijn van het beestje, en van dat van zijn maag, zal verbeteren met een goede hygiëne, een goede plek om te slapen en zonder sterke temperatuurveranderingen te ondergaan.

Robert WagnerAmerikaans film- en televisieacteur
“Een hond zal je leren wat onvoorwaardelijke liefde is. Als je dat in je leven hebt, zal al het andere zo slecht niet zijn.”

Heeft mijn hond hypoallergeen hondenvoer nodig?

Deze vraag kan het beste worden beantwoord door je dierenarts. Als je symptomen bij je hond begint op te merken, zoals jeuk, haarloze gebieden of spijsverteringsproblemen, is het aan te raden om een afspraak te maken. Alleen een professional kan een allergie diagnosticeren en andere ziekten uitsluiten. Als er inderdaad een allergie of voedselintolerantie wordt geconstateerd, moet de hond een bepaald dieet volgen.

Er zijn onderzoeken die aantonen dat bepaalde rassen vatbaarder zijn voor voedselallergieën. Dit geldt met name voor Duitse Herdershonden, Golden Retrievers, Labradors, Teckels, Dalmatiër en Boxers. Andere rassen die gevoelig zijn, zijn Engelse cockerspaniëls, Engelse springerspaniëls, West Highland white terriers, Lhasa Apsos, Shar-Peis, Dwergschnauzers en Pronkruggen.

dog resting in the grass

Hypoallergeen voedsel is speciaal bedoeld voor honden met allergieën en voedselintoleranties.  
(Bron: Christian Mueller: 64343577/ 123rf.com)

Soms is hypoallergeen hondenvoer ook aan te raden voor honden die geen voedselallergie of -intolerantie hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval met honden met een zeer gevoelige huid, zoals de Engelse buldog en Chihuahua. Het kan nooit kwaad om eventuele twijfels met een dierenarts te overleggen.

Welke soorten hypoallergeen hondenvoer zijn er?

Zoals ook het geval is met ‘normaal’ hondenvoer, zijn er in de categorie ‘hypoallergeen hondenvoer’ verschillende soorten te vinden. Er wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen droog-, nat- en halfnat voer. Het meest aanbevolen wordt droogvoer. Natvoer is vooral interessant als snack of lekkernij tussendoor, om de hond af en toe een lekkere beloning te geven.

Kwalitatief hypoallergeen hondenvoer moet voldoende eiwitten, vetten en koolhydraten bevatten, het liefst aangepast in de nodige hoeveelheden die bij de leeftijd en fysieke gesteldheid van de hond passen. Deze voedingsstoffen moeten afkomstig zijn van bronnen die geen allergieën veroorzaken. Hypoallergeen hondenvoer is daarom altijd vrij van tarwe, gluten, soja, maïs, eieren, melk- en zuivelproducten.

Hieronder vind je een handige tabel met de belangrijkste soorten hypoallergeen hondenvoer die er zijn:

Soorten Kemerken
Hypoallergeen nat hondenvoer Aanbevolen om af en toe aan je hond te geven. Over het algemeen verkrijgbaar in blik en perfect om het vochtgehalte van de hond te verbeteren.
Snacks en andere hypoallergene voedingssupplementen Half-natte koekjes en andere snacks zijn handige middelen om honden met voedselintoleranties of allergieën te belonen.

Natuurlijk en hypoallergeen.

Ideaal voor het versterken van de kaakspieren en het stimuleren van kauwen.

Hypoallergeen droog hondenvoer Droogvoer is het meest voorkomende hypoallergeen hondenvoer, tevens het meest aanbevolen en de goedkoopste optie voor op de lange termijn. Er is een grote verscheidenheid aan smaken en soorten op de markt te vinden.

Hoe lang kun je hypoallergeen hondenvoer aan je hond geven?

Met een dieet dat is aangepast aan de allergie, het gewicht, de leeftijd en het energieniveau van de hond, kan hypoallergeen hondenvoer levenslang worden geconsumeerd. Wel raden we aan om dit altijd onder het toezicht van een dierenarts te blijven doen. Er is echter geen reden om je huisdier niet te voeden met hypoallergeen hondenvoer, zolang deze alle voedingsstoffen en mineralen bevat die het beestje nodig heeft.

Dankzij het ontbreken van typische allergenen en de kwaliteit van hun vervangers, wordt hypoallergeen hondenvoer meestal goed getolereerd door alle soorten honden. Onafhankelijk van hoe lang je met het voeden doorgaat, is het voor specifieke behandelingen raadzaam om het beestje in elk geval 2 of 3 maanden zonder onderbreking hypoallergeen hondenvoer te laten consumeren, hoewel natuurlijk afhankelijk van de situatie.

feeding a big dog

Met een dieet dat is aangepast aan de allergie, het gewicht, de leeftijd en het energieniveau van de hond, kan hypoallergeen hondenvoer levenslang worden geconsumeerd.
(Bron: Jaromir Chalabala: 85693633/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Zodra je zeker weet dat je hypoallergeen hondenvoer nodig hebt, is het nog de vraag welke soort je moet hebben. Hieronder vind je een handig overzicht met de belangrijkste aankoopcriteria die je helpen bij je keuze voor een bepaald soort hypoallergeen hondenvoer. Belangrijk is, zoals we eerder al aangaven, dat je op tijd je dierenarts raadpleegt zodat deze mee kan kijken en kan begeleiden in de specifieke behoeften van je huisdier.

Advies van de dierenarts

Neem contact op met je dierenarts om er zeker van te zijn dat het dieet van je hond het beste bij zijn behoeften past. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar hypoallergeen hondenvoer dat is aangepast aan de allergie, het gewicht, de leeftijd en het energieniveau van de hond. Bovendien kan de dierenarts je advies geven over hoe vaak en hoe lang je je hond hypoallergeen voedsel moet geven.

girl and dog at the sunset

Een van de belangrijkste voordelen van hypoallergeen hondenvoer is dat het het leven van de hond aanzienlijk verbetert.
(Bron: Martin Novak: 55154912/ 123rf.com)

Samenstelling

Met hypoallergeen hondenvoer gebeurt hetzelfde als met je eigen dieet. De samenstelling van hypoallergeen hondenvoer is erg belangrijk en moet voldoende voedingsstoffen en vitamines bevatten die je huisdier nodig heeft. De voedingswaarde vertelt je alles over de energetische waarde van het voedsel en diens voedingsstoffen: eiwitten, vetten, verzadigde vetten, koolhydraten, suikers en zout. Controleer dit dus goed.

Andere voordelen

Een paar van de bijkomende voordelen van het eten van hypoallergeen hondenvoer is dat het gewrichtsproblemen, bloedarmoede en het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen, de helderheid en sterkte van de hondenvacht bevordert en het immuunsysteem sterk houdt. Kijk goed naar de kenmerken van het hondenvoer en controleer welke voordelen het product nog meer biedt.

Smaak en verpakking

Bij het kopen van hypoallergeen hondenvoer moet je ook op het formaat waarin het gepresenteerd wordt letten. De hoeveelheid voedsel die je huisdier nodig heeft verschilt per hond. Hetzelfde geldt voor zijn smaak. Hypoallergeen hondenvoer wordt in verpakkingen van verschillende grootten geleverd. Het meest gebruikelijke zijn zakken van 1 kg of 3-5 kg en grotere zakken van 5 of 10 kg.

Formaat en gewicht van de hond

Het voer voor een kleine hond is niet hetzelfde als voor een grote hond, aangezien de behoeften van het dier van verschillende factoren zoals zijn gewicht en leeftijd afhangt. Er is voer dat speciaal voor puppy’s of juist alleen voor volwassen honden bedoeld is.

Roger A. CarasAmerikaanse natuurfotograaf
“Voor mij wordt een huis een thuis wanneer je een set van 4 poten, een gelukkige staart en de mate van onbeschrijflijke liefde toevoegt, die we een hond noemen.”

Beoordelingen van andere gebruikers

Als je hypoallergeen hondenvoer wilt kopen, is het belangrijk om de ervaringen van andere kopers in de gaten te houden. Je vindt ze in webshops bij het desbetreffende product. De beoordelingen van andere gebruikers vertellen je relevante informatie over het product dat je wilt kopen. Dit is een van de voordelen van online shoppen. Houd er wel rekening mee dat er verschillen zijn tussen de behoeften van verschillende rassen en leeftijden.

Samenvatting

Net zoals mensen zich steeds meer bezig houden met de kwaliteit van hun voedsel, is het ook belangrijk dat we voldoende aandacht besteden aan de voeding van honden. Honden die lijden aan allergische aandoeningen of voedselintoleranties hebben een specifieke behandeling nodig om een gelukkig leven te leiden, dankzij een gezond en volledig dieet.

Hypoallergeen hondenvoer bestaat uit voedsel dat geen allergieën veroorzaakt. Het is bedoeld voor de behandeling van allergische en voedselintolerante honden, of honden met spijsverteringsproblemen.

Vond je onze shopgids over hypoallergeen hondenvoer interessant? Deel het artikel dan op social media of laat hieronder je reactie achter.

(Bron van de header afbeelding: Jaromír Chalabal: 58733469/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies