Laatst bijgewerkt: 04-11-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

20Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

108Verzamelde opmerkingen

Als je op deze website bent beland, is dat waarschijnlijk omdat je van plan bent om een paar inline skates te kopen. Misschien is het wel de eerste keer dat je ze gaat uitproberen. Daarom gaan we je in dit artikel helpen bij de eerste stappen van je keuze. We begeleiden je bij de aankoop van het basismateriaal om met deze sport te beginnen.

Bij het inline skaten hebben de accessoires, net als bij elke andere sport, een fundamentele functie, daarom is het belangrijk om een goede uitrusting te gebruiken. En dat begint met een paar inline skates die geschikt voor jouw skateniveau moeten zijn. Hieronder laten we je de beste inline skates zien waarmee je deze veelzijdige sport kunt beoefenen.
Belangrijk om te weten

  • Inline skates hebben verschillende eigenschappen. Ze moeten je voeten en enkels steunen, comfortabel zijn, soepel rollen en nauwkeurig reageren op je bewegingen.
  • Bij de aanschaf van een paar inline skates gaat het niet om de maat, maar hoe ze aanvoelen bij het inline skaten.
  • Het is erg belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens het skeeleren: helm, knie- en elleboogbeschermers – je veiligheid is heel belangrijk!

Onze selectie: De beste inline skates op de Nederlandse markt

In dit segment hebben we een selectie van de 5 beste inline skates voor je uitgezocht die er op de markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van de perfecte inline skates wat eenvoudiger.

Eerdere Aanbevelingen

De beste inline skates voor kinderen

Het leuke aan de inline skates van Nijdam is dat ze het hele jaar door te gebruiken zijn. Je vervangt de wielen gemakkelijk voor ijzers om op te schaatsen. De pasvorm is erg comfortabel en biedt veel steun. De harde delen beschermen de voet tegen stoten. Ook kunnen kinderen die hard groeien er lang gebruik van maken, aangezien je de maat van de schoen aan de voet aan kunt passen.

De beste inline skates voor volwassenen

Skaten is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. De stevige en betrouwbare inline skates van Nijdam scoren ook goed bij de volwassenendoelgroep. Deze semi-softboot skate beschikt over een lage en zachte schoen. Hierdoor beweeg je gemakkelijk en comfortabel. De verstevigde delen bij de enkel, hiel en tenen geven de nodige steun en veiligheid. De schoenen zitten goed gesloten en stabiel. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend.

De meest praktische inline skates


Tijdelijk niet leverbaar

Op de skeelers van Alert kun je heerlijk skaten. De zachte wieltjes rollen goed door. Je trekt de inline skates gemakkelijk aan dankzij de gesp, veters en het klittenband. De combinatie van blauw en zwart zorgt dat je er stoer uitziet. De schoen biedt een goede ondersteuning, waardoor je mooi rechtop blijft staan. Sommige gebruikers raden aan het product in een grotere maat te bestellen, omdat de skates klein vallen.

De meest stoere inline skates

Dankzij de duidelijke handleiding en het Easy Entry System kun je de skates van Roces gelijk aan doen. Ze rijden niet alleen heel lekker, ze zien er ook nog eens heel mooi uit. Het design is stoer, de kleuren opvallend. Met deze inline skates zul je de aandacht vangen. Roces staat als skate-merk hoog in het vaandel. De skates hebben een rem, hoge snelsluiting, klittenbandstrap over de wreef en vetersluiting.

De beste inline skates voor professionals

Heb je de nodige ervaring op inline skates maar ben je op zoek naar een sneller model? Dan zijn de Nijdam Pro-line inline skates iets voor jou. De kunstlederen schoen is voorzien van een stevige hiel- en een enkelkap. De schoen heeft een vetersluiting en een gepolsterde wreefband die is bevestigd door een snelsluiting met verstelklem. Als professional zul je met deze skates met weinig inspanning een prima snelheid halen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over inline skates

Het is van groot belang dat je voordat je een paar inline skates koopt, de belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Een inline skate bestaat uit verschillende onderdelen die van belang zijn: de schoen, het frame en de wielen.
(Bron: Eleonora Vatel: 61051856/ 123rf.com)

Wat zijn inline skates en waar worden ze voor gebruikt?

Een inline skate bestaat uit een verstelbaar frame dat aan een schoen is bevestigd, gemonteerd op wielen of op een metalen blad met een scherpe rand, afhankelijk van het feit of het op een harde en gladde ondergrond of op ijs gebruikt wordt. In sommige gevallen is er een rubberen blokje aangebracht om de skate te remmen, die achter het laatste wiel wordt geplaatst.

Uit welke onderdelen bestaat een inline skate?

Een inline skate bestaat uit vijf fundamentele onderdelen waaronder de schoen, het frame en de wielen. Elk van hen heeft bepaalde kenmerken, afhankelijk van het type inline skating dat wordt beoefend, hoewel er een aantal gemeenschappelijke bijzonderheden zijn. Hieronder beschrijven waaruit elk onderdeel van een inline skate bestaat:

Onderdeel Kenmerken
Schoen Deze zit hoog boven de enkel om deze steun te geven en heeft vaak een verbindingsstuk om de enkel te kunnen buigen.
Binnenschoen Zit binnenin de schoen, geeft de schoen een zachter gevoel, kan bovendien gewassen worden
Zool Gemaakt van carbonvezel of verschillende kunststoffen
Frame Dit is het deel van de skate dat de wielen met de schoen verbindt, het gewicht kan tussen 160 en 220 gr en de lengte tussen 230 en 325 mm bedragen
Wielen Hoe groter ze zijn, hoe hoger de snelheid. Harde wielen bieden een hogere snelheid en duurzaamheid
Cuffs Deze onderdelen aan de achterkant van de skate geven de maximale ondersteuning

Welke bescherming moet ik gebruiken bij het inline skaten?

Er bestaan vier soorten bescherming die je kunt gebruiken: polsbeschermers, kniebeschermers, elleboogbeschermers en een helm. Hoe riskanter de modaliteit, hoe noodzakelijker de bescherming. Voor een rustige tocht zijn bijvoorbeeld de polsbeschermers voldoende, terwijl voor sprongen de helm van fundamenteel belang is.

holidays, vacation, love and friendship concept – group of smiling teenagers with roller Er zijn verschillende soorten inline skates, elk met specifieke kenmerken en kwaliteiten.
(Bron: dolgachov: 46993397/ 123rf.com)and skateboard riding outdoors

Welke soorten inline skates zijn er?

Er zijn verschillende soorten inline skates, elk met specifieke kenmerken. Bovendien vallen deze meestal samen met de verschillende disciplines van het skaten: fitness, freeskate, freestyle slalom, agressive skating, kunstrijden, hockey, downhill, skeeleren, off-roadskating. Hieronder vertellen we je wat ze precies inhouden.

Type Kenmerken
Fitness Dit zijn de eenvoudigste en vaak ook de goedkoopste
Freeskate Aanbevolen voor het leren van technieken en voor beginners in disciplines zoals jump, slalom of hockey
Freestyle slalom Speciaal voor de slalom techniek
Agressive skating Groter en zwaarder. Bestand tegen vallen
Kunstrijden Hoewel het meestal met gewone rolschaatsen wordt beoefend, zijn er ook inline kunstschaatsen
Hockey Voor inline hockey training en ideaal voor grip op het circuit, scherpe bochten en snelheidsveranderingen
Downhill Ze zijn bestand tegen hoge snelheden. Ze hebben 5 wielen en hoge schoenen
Off-road Ze hebben luchtbanden en kunnen op elke ondergrond (gras, zand, asfalt) worden gebruikt

Hoe maak ik mijn inline skates schoon?

Om de inline skates te verzorgen, heb je even tijd en schoonmaakproducten nodig. Het eerste wat je moet weten is hoe je de skates moet schoonmaken. Het beste is om hiervoor een doek, water en zeep te gebruiken. Deze techniek kan gebruikt worden voor de schoenen, het frame en de wielen.

Voor de binnensschoen raden we je aan om ze in een zak of kussensloop te doen voordat je ze in de wasmachine doet, maar je kunt ze ook met de hand in koud water wassen. Als ze droog zijn, breng dan een desinfecterend middel aan. Wat de lagers betreft, is het raadzaam om de wielen van het frame te verwijderen om beide zijden te reinigen.

Welke maat inline skates moet ik kiezen?

Eén van de vragen die we onszelf stellen bij de aankoop van onze eerste paar inline skates is welke maat we moeten kiezen. Het is het handigste, als je ze online wilt kopen, om ze in een winkel te passen om te zien welke maat het beste is en of ze comfortabel aanvoelen. De beste manier om te weten te komen wat je inlineskate maat is om je voet te meten. Hierbij moet je tussen 0,5 en 1 cm optellen.

Hoe kies ik inline skates voor kinderen?

In het algemeen wordt het aanbevolen dat kinderen vanaf hun vierde met inline skaten  beginnen. Hoewel er kinderen zijn die zich op hun derde al goed kunnen redden op de skates, zijn de botstructuur en coördinatie op die leeftijd in de meeste gevallen nog niet klaar om te beginnen met skeeleren.

De meeste merken inline skates hebben kinderskates die verlengd kunnen worden. Een inline skate kan dan meestal drie tot vier maten mee. Hierdoor kunnen we de grootte van de skeelers aanpassen aan de voet van het kind en hoeven we niet zo snel nieuwe te kopen.

Zijn er speciale dames- en heren inline skates?

Als je deze gids tot hier hebt doorgelezen, dan weet je al dat er specifieke inline skates voor mannen, vrouwen en kinderen zijn. Het gaat hierbij niet alleen om het uiterlijk. Inline skates zijn ontworpen voor de specifieke kenmerken van mannen- en vrouwenvoeten, evenals voor kindervoeten.

Als voorbeeld kunnen we je vertellen dat dames inline skates een iets smallere pasvorm hebben en meestal een iets lagere schoen hebben.

Herenmodellen daarentegen hebben een bredere schoen, die zich aanpast aan de gebruikelijke breedte van de mannenvoet.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van inline skates om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de skeelers te vinden die het beste bij je passen, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de inline skates die je nodig hebt:

Disciplines van inline skating

Zoals we al eerder vertelden, zijn er verschillende soorten inline skates. De keuze van het soort inline skate hangt samen met de discipline die we gaan beoefenen. Simpel gezegd zijn de belangrijkste modellen van inline skates: fitness, skeeleren, recreatie en urban skates. Het eerste waar je aan moet denken is waar je ze voor gaat gebruiken.

Niveau

Het niveau van het inline skaten dat je hebt is ook een hele belangrijke factor bij het kiezen van het soort inline skates. Er zijn beginnende, basis, gevorderde en wedstrijd skaters. Inline skates voor beginners hebben kleinere wielen. Naarmate het niveau hoger wordt, hebben ze betere onderdelen.

In tegenstelling tot professionele inline skates hebben de skates voor beginners kleinere wielen.
(Bron: Michael prewett: 131916/ unsplash.com)

Materialen

Eén van de kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van je eerste inline skates is het soort materiaal waar de skates van gemaakt zijn. Er worden verschillende materialen of combinaties daarvan gebruikt, voornamelijk kunststof, leer en carbon (koolstofvezel), een proces dat vergelijkbaar is met skischoenen.

Binnenschoen

De binnenkant van inline skates is een zeer belangrijk onderdeel waar we vaak niet aan denken voordat we ze kopen. Skeelers met een binnenschoen die niet goed past geven je weinig zekerheid bij skaten. Hieronder beschrijven we de verschillende soorten binnenschoenen die er te koop zijn.

Type Kenmerken
Standaard Van foam, voelt zacht aan
Auto Fit Ze gebruiken gelpads. Zelfaanpassend
Memory Fit De gel waar ze van gemaakt worden kan de vorm van je voeten onthouden
Thermoplastisch Ze passen zich aan de vorm van je voet aan door middel van warmte. Deze optie is alleen verkrijgbaar in speciaalzaken

Cuffs

De kwaliteit van de zogenaamde “cuffs” helpt de skaters om meer kracht te krijgen bij de schaatsbeweging. Daarnaast geven ze meer steun om de inlineskates tijdens langere periodes te kunnen dragen. Er zijn twee soorten cuffs: van kunststof en van Carbon. Hieronder kun je de verschillen tussen de materialen zien:

Type Kenmerken
Kunststof Van foam en geven veerkracht
Auto Fit Ze gebruiken gelpads. Zelfaanpassend
Memory Fit De gel waar ze van gemaakt worden kan de vorm van je voeten onthouden
Thermoplastisch Ze passen zich aan de vorm van je voet aan door middel van warmte. Deze optie is alleen verkrijgbaar in speciaalzaken
Plastic Deze worden meestal voor beginnende skaters gebruikt. Duurzaam en bestendig
Carbon Worden gebruikt voor skeelers, voor speedskating en wedstrijden

Sluitingen

De inline skates met gespsluitingen liggen ver achter ons. Op dit moment zijn er verschillende soorten sluitingen en de keuze hangt af van je eigen smaak. Snel-veters, buckle sluitingen, velcro en nog een aantal. Dit zijn de belangrijkste:

Type Kenmerken Voordelen
Standaard veters Het eerste sluitingsysteem van inline skates Sluiten de enkel beter in
Gesp Deze worden meestal samen met vetersluitingen gebruikt Makkelijker vast te maken
Velcro Eenvoudig te sluiten Helpen de enkel op zijn plaats te blijven
Snelveters Dit is een koordje dat rondom de schoen wordt vastgemaakt Zijn zeer eenvoudig te bevestigen
Boa Een klein schijfje waarmee, als je eraan draait, de inline skate strakker of losser gaat zitten Zorgt voor een gelijkmatige afsluiting van de gehele voet

Frame

Het frame verbindt de wielen met de schoen. Frames zijn er in verschillende lengtes.Een frame kan gemaakt zijn uit kunststof, maar de betere frames worden gefreesd uit aluminiumlegeringen of gevormd uit kunststoffen versterkt met carbonvezel. Belangrijk voor een frame zijn stijfheid, gewicht en eventueel stroomlijn. Een goedkoper frame hoeft niet per definitie slecht te zijn.

Type Gewicht Prijs
Kunststof Deze hebben meer gewicht, wat de skate zwaarder maakt Ze zijn goedkoper
Aluminium Deze zijn lichter Ze zijn duurder
Carbon Lichter en bestendiger Worden gebruikt voor professionele inline skates

Wielen

Hoewel ze oorspronkelijk gemaakt werden van kunststof, zijn ze tegenwoordig van polyurethaan gemaakt, een zeer duurzaam type rubber dat een uitstekende grip biedt. Anderen combineren polyurethaan met een butadieen om de rebound te verbeteren. Ze zijn van de hoogste kwaliteit, maar ze zijn ook het duurst. Daarnaast vertellen we je welke diameter en hardheid die je moet kiezen afhankelijk van de discipline.

Discipline van inline skating Hardheid Diameter
Fitness beginners 80-85 A 72-80 mm
Fitness gevorderden 80-90 A 80-90 mm
Hockey 74-78 A 72-76 mm
Speedskating 83-110 A 90- 110 mm
Agressive 84-95 A 47-64 mm
Freestyle 80-88 A 72-80 mm

Lagers

Een belangrijk onderdeel van de skeeler is de lagering. Meestal worden lagers aangeduid met een Amerikaanse ABEC-normering 1, 3, 5, 7 of 9; deze geven de productietolerantie van het lager aan. Een hoger getal duidt op een lager dat aan hogere normen voldoet, maar deze normen zijn voor industriële toepassingen bedoeld en niet voor skeelers. Van de precisie is, door de puntbelasting die een ruw wegdek veroorzaakt, na korte tijd niets meer over. Dit getal zegt dus weinig over de bruikbaarheid van het lager voor skeelergebruik, maar het wel is denkbaar dat een hooggenormeerd lager ook op andere kwaliteitsaspecten hoog scoort.

Remmen

Hoewel er manieren zijn om de snelheid geleidelijk te verminderen, is de rem het belangrijkste onderdeel wat de veiligheid betreft, vooral voor beginners. Standaard beginners inline skates worden meestal geleverd met remblokjes, hoewel er sommige modellen zijn waarin ze niet worden gebruikt.

Type Kenmerken
Remmen voor freestyling Ze hebben een groter oppervlak, een moer om de hoogte te verstellen en zijn gemaakt van natuurlijk rubber en elastomeer.
Remmen van inline skates voor beginners Ze hebben een kegelvorm, zijn gemaakt van geïnjecteerd polyurethaan en je kunt de hoogte niet aanpassen. Ze zijn niet ontworpen voor jumping, ze helpen de beginnende skater alleen om te remmen.

Samenvatting

Als je wilt beginnen met inline skaten, is het een goed idee om modaliteiten met lagere technische eisen te kiezen, zoals fitness, zodat je, als je eenmaal wat meer ervaring hebt, kunt overgaan naar meer gecompliceerde disciplines. Als je eenmaal geleerd hebt hoe je moet glijden, draaien, remmen, van richting veranderen en achteruit skaten, dan kan je ook andere stijlen kiezen.

Het is normaal om twijfels te hebben bij het kopen van inline skates, omdat je vaak niet weet of je er wel mee door zal gaan of niet. De goedkopere inline skates die we je in dit artikel hebben laten zien zijn kwalitatief voldoende voor de beginnende skater. Kies één van deze modellen als je voor het eerst inline skates gaat kopen

Vond je ons artikel over inline skates interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte inline skates kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Kaspars Grinvalds: 46645210/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies