iphone modellering
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

24Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

94Verzamelde opmerkingen

De eerste iPhone werd in 2007 door Steve Jobs gepresenteerd. De iPhone heeft vanaf dat moment de markt van de smartphones volledig veranderd en een technologische en sociale revolutie op gang bracht. De telefoon is door Apple ontworpen om een ervaring te bieden die eenvoudig en gemakkelijk in gebruik is.

Sinds 2007 zijn iPhones grote transformaties ondergaan. Toch behouden iPhones altijd een aantal belangrijke kenmerken, zoals de speciale aandacht voor hun ontwerp en een besturingssysteem dat opvalt door zijn gebruikersgemak en uitstekende optimalisatie. Aangezien er steeds meer verschillende iPhone-modellen verkrijgbaar zijn, is het kiezen van de juiste niet altijd een gemakkelijke taak. In deze shopgids helpen we je daarbij!
Belangrijk om te weten

 • Een van de grootste voordelen van een iPhone is het gebruikersvriendelijke besturingssysteem. iOS onderscheidt zich door het aanbieden van een zeer goede gebruikerservaring dankzij de geweldige optimalisatie van het systeem. Bovendien biedt het meer controle over de toestemmingen voor applicaties en garandeert het je daarom een ​​betere privacy.
 • Apple biedt inmiddels een grote verscheidenheid aan iPhone-modellen aan, ieder met zijn eigen voordelen en dus ook met verschillende prijzen. Er is voor ieder wat wils!
 • Als je eenmaal weet dat je een iPhone wilt kopen, moet je op een aantal belangrijke aankoopcriteria letten. Controleer bijvoorbeeld bij de aankoop van een iPhone of deze compatibel is met het actuele Apple-besturingssysteem voor mobiele apparaten, iOS. Verder moet je bedenken welke schermgrootte je wilt, welke opslagcapaciteit je nodig hebt, wat de kwaliteit van de camera is en hoe lang de batterij meegaat. In deze shopgids laten we je zien waar je nog meer op moet letten.

Onze selectie: De beste iPhones op de markt

Hieronder presenteren we een selectie met de beste iPhone-modellen die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn. Ieder model heeft zijn eigen kenmerken en voordelen voor elk soort gebruiker. Alle apparaten hebben echter een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De meest verrassende iPhone

Alhoewel de iPhone SE lijkt op een iPhone 8 is er aan de binnenkant veel werk verricht. De iPhone beschikt over de nieuwste A13 Bionic chip en er zijn enkele aanpassingen gedaan aan de camera. Zo heb je de prestaties van een nieuwe telefoon, maar voor een zeer vriendelijke prijs.

Dankzij zijn soc en de ondersteuning van Apple kun je vermoedelijk vier tot vijf jaar up-to-date blijven en dat is in deze prijsklasse echt uniek.

De beste iPhone voor de echte Apple-fans onder ons

Als je jezelf een echte Apple-fan noemt, is er eigenlijk weinig andere keuze. Ga dan voor de iPhone 11! De Apple iPhone 11 is precies wat je nodig hebt en wat je wilt. Met een nieuw dual camera-systeem, de snelste chip in een smartphone ooit en een batterij voor de hele dag is de Apple iPhone 11 een smartphone die echt van alle gemakken is voorzien.

De camera heeft een handige ultragroothoekcamera en de foto’s die je ‘s nachts maakt zien er een stuk beter uit dan voorheen.

De beste budgetvriendelijke iPhone

Als je op zoek bent naar een goede en degelijke telefoon, maar niet per sé het nieuwste van het nieuwste hoeft, is de iPhone 7 jouw model. Door de krachtige A-10 Fusion Chip is de iPhone 7 twee keer sneller dan zijn voorganger, de iPhone 6S, en gaat de batterij langer mee.

Het Retina-display is helder en kleuren zien er levensecht uit. Ook fijn is dat de mobiel waterresistent is en stereoluidsprekers heeft. Een aanrader dus voor mensen die op zoek zijn naar een iPhone maar niet direct de hoofdprijs willen betalen.

De iPhone X met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

De Apple iPhone X is een prachttoestel met opvallende veranderingen ten opzichte van vorige versies. Zo heeft dit toestel een groter scherm dat profiteert van de voordelen van OLED-technologie. Nadeel is dat nog niet alle apps goed overweg kunnen met het grote scherm en dat er een hoog prijskaartje aan hangt.

Maar gelukkig kun je met deze refurbished optie de mobiele telefoon voor een betere prijs vinden. Een refurbished iPhone is een grondig nagekeken, indien nodig gerepareerde én professioneel gereinigde tweedehands iPhone, die aan wordt geboden door Apple zelf.

Shopgids: Alles wat je moet weten over iPhones

Bij het kopen van een iPhone is het essentieel dat je rekening houdt met een aantal belangrijke aspecten. Vergeet niet dat er verschillende modellen zijn en dat ze niet allemaal dezelfde voordelen bieden of prijs hebben. Om je te helpen de beste iPhone te vinden, beantwoorden we hieronder de meest gestelde vragen over de smartphones van Apple.

1-iphone

Een van de grootste voordelen van een iPhone is het gebruikersvriendelijke besturingssysteem: iOS.
(Bron: Jan Vašek: 500291/pixabay.com/)

Wat is een iPhone precies?

Tenzij je de afgelopen jaren op een andere planeet hebt gewoond, weet je vast en zeker dat de iPhone één van de meest gewilde smartphones van dit moment zijn. De telefoon van Apple is er in verschillende varianten, ieder met zijn eigen voordelen en bijbehorende prijs. Wat je misschien niet weet, is dat ze verschillen van andere smartphones doordat ze een ander besturingssysteem (iOS) hebben en dat je alleen de apps kunt installeren die beschikbaar zijn in de App Store van Apple.

Wat zijn de voor- en nadelen van een iPhone?

Het besturingssysteem van de iPhone, iOS, is zonder twijfel een van de grote voordelen van de telefoon. Het besturingssysteem van Apple valt op door het grote gebruikersgemak en de geweldige optimalisatie van het systeem. Bovendien weet je dat als je een iPhone koopt, je een designproduct in handen hebt dat bijdraagt ​​aan het versterken van je imago.

Een ander groot voordeel van Apple is de inzet van het merk voor innovatie. De filosofie van het bedrijf is altijd geweest om een stap verder te gaan. En zo is het tot nu toe ook bijna altijd geweest. Kwaliteit heeft natuurlijk een prijs en iPhones vallen niet op omdat ze bijzonder goedkoop zijn. Wil je meer weten over de voor- en nadelen van iPhones? We vertellen het je in de volgende tabel:

Voordelen
 • Zeer eenvoudig besturingssysteem
 • De vastberaden inzet voor innovatie van Apple
 • Perfecte combinatie van design en prestaties
 • Het besturingssysteem maakt het mogelijk om het verbruik van de batterij te optimaliseren
 • De webbrowser Safari is zeer snel en efficiënt
 • Met de iPhone geniet je van een betere privacy
 • Veiliger dan veel Android-apparaten
Nadelen
 • De prijs is hoger dan de meeste Android-apparaten
 • Geen microSD-kaartsleuf

Wat maakt de iPhone anders dan andere smartphones?

Er zijn veel redenen waarom iPhones ietwat bijzondere mobiele telefoons zijn. We gaan nog niet alles verklappen, we willen ook wat voor je bewaren voor wanneer je zelf gaat genieten van je nieuwe Apple-smartphone. Om je echter alvast een idee te geven, presenteren we hieronder de drie belangrijkste verschillen tussen de iPhone en andere modellen:

 • Controle over apps. In tegenstelling tot Android-modellen, moet een app in iOS elke keer dat deze iets wilt doen om toestemming vragen en uitleggen waarvoor hij die toestemming zal gebruiken.
 • Updates voor het besturingssysteem. Aangezien Apple verantwoordelijk is voor zowel de hardware als de software van haar apparaten, zijn updates van het besturingssysteem beschikbaar voor alle ondersteunde mobiele telefoons. Vrijwel alle iPhones hebben dus dezelfde versies van het besturingssysteem.
 • iPhones zijn veel veiliger dan Android-apparaten. Niet alleen in termen van potentiële hackers, maar ook in termen van privacy, aangezien Apple echt de nadruk legt op dit aspect.

Dit zijn drie van de dingen die iPhone zo uniek maken. De rest zul je al snel ontdekken bij het gebruik van de telefoon.

iphone

De filosofie achter de iPhone van Apple is altijd geweest om een stap verder te gaan.
(Bron: Jan Vašek 410324/pixabay.com)

Wat zijn de beste apps voor iPhone?

Een mobiele telefoon zonder apps is hetzelfde als een auto zonder wielen. Gelukkig hebben iPhones een schat aan geweldige apps en games die je kunt downloaden vanuit de App Store. Natuurlijk staan hier de meest populaire apps tussen, zoals WhatsApp, Google Chrome, Facebook, Youtube, Skype en Twitch. Ook biedt Apple apps aan die alleen voor Apple-gebruikers beschikbaar zijn.

Onder de laatst genoemde vallen apps zoals Apple Music, Books en Wallet. Bovendien selecteert Apple zelf elk jaar wat volgens haar de beste applicaties zijn die door verschillende ontwikkelaars worden gelanceerd. Naast de beste apps voor op de iPhone, laat het bedrijf ook zien wat volgens haar de beste apps voor op de iPad, Mac en Apple TV zijn.

Waar kun je een iPhone-batterij vervangen?

Zoals bij veel smartphones het geval is, zijn de batterijen van een iPhone een van de onderdelen die na verloop van tijd de meeste problemen opleveren. Over het algemeen verslechteren lithium-ionbatterijen bij gebruik en moeten deze uiteindelijk worden vervangen. Gelukkig kan dat en is het proces daarvan vrij eenvoudig.

Sinds de beroemde controverse die enkele jaren geleden ontstond over de mobiele batterijen van Apple, is de vervanging ervan zelfs goedkoper dan daarvoor. Het wordt echter wel aanbevolen om de batterij te laten vervangen door de officiële technische dienst van Apple of door een andere, daarvoor geautoriseerde technische dienst.

Tim CookCEO van Apple
“Sinds we de iPhone XR zijn gaan verkopen, is dit elke dag de populairste iPhone.”

Waarom iPhone 11?

Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste technologie, is het de moeite waard om een iPhone 11 te kopen. Als je daarentegen vooral op zoek bent naar de beste prijs-kwaliteitverhouding, kun je met de verschijning van de iPhone 11 juist beter profiteren van de gebruikelijke prijsverlaging die op dat soort momenten bij eerdere modellen optreedt.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Zoals bij elk product het geval is, is het bij het kopen van een iPhone belangrijk dat je rekening houdt met een aantal aankoopcriteria. Om het verkiezingsproces makkelijker te maken, vind je hieronder een handig overzicht met de belangrijkste factoren waar je op moet letten bij de aankoop van een iPhone. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Gewenst gebruik

Dit is zonder twijfel de eerste vraag die je jezelf moet stellen als je een iPhone koopt. De mogelijkheden zijn legio. Het kan zijn dat je op zoek bent naar een mobiele telefoon waar je alleen mee op het internet surft en mee kunt bellen of communiceren via social media. In dat geval zal een iPhone XS of iPhone 6S toereikend zijn.

Maar misschien ben je juist wel iemand die intensief gebruik maakt van een smartphone. Of wil je een geweldige camera hebben, of ben je een liefhebber van videogames en wil je genieten van de beste titels die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Het kan ook zijn dat je je mobiele telefoon nodig hebt voor je werk. Wat je reden ook is, als je op zoek bent naar een geavanceerd model, raden we je aan een kijkje te nemen bij de iPhone XS, XS Max en iPhone 11.

iphone

De Apple iPhone is één van de meest gewilde smartphones van dit moment. 
(Bron: HeikoAL: 2105015/pixabay.com)

Besturingssysteem

IOS is het besturingssysteem van de iPhone. Het wordt ontwikkeld door Apple. Het is het op een na meest gebruikte besturingssysteem op smartphones. Als je een iPhone koopt moet je controleren of deze geschikt is voor de meest recente updates. Niet alle apparaten zijn compatibel. Alleen de iPhone SE-, 6S- en latere modellen zullen genieten van de verbeteringen van de nieuwste versies van iOS.

iOS regelt bijna alles op je iPhone of iPad. Vrij recente updates bieden mooie nieuwe functies zoals de donkere modus en Siri’s nieuwe stem, die veel natuurlijker klinkt. Daarnaast omvat het het herontwerp van sommige apps en de nieuwe privacymaatregelen. Bij een update van iOS worden apps ook bijgewerkt naar een nieuwe versie, wat weer een extra reden is om te zorgen dat je regelmatig updates installeert.

Beeldscherm

De Apple iPhone is er in verschillende varianten, die kunnen verschillen in grootte van het beeldscherm. Je vindt mobiele telefoons met een 4″, 4.7″, 5.5″, 5.8″, 6.1″ en 6.5″ scherm. Als je een mobiel met een groot scherm wilt, raden we aan voor een iPhone X of een van de andere nieuwe modellen te kiezen. Ook de iPhone Xs Max heeft een mooi groot scherm.

Als je liever een klein scherm hebt om zo te genieten van een kleiner en beter beheersbaar apparaat, dan is de iPhone 8 wellicht de beste keuze voor jou. Maar dat is natuurlijk niet de enige optie. Ook de iPhone 6, 6S en 7 hebben een 4,7″-scherm. Deze modellen zijn ook nog eens goedkoper. Tot slot heeft de iPhone SE een nog kleiner scherm, van 4″.

Opslagcapaciteit

Wat betreft de opslagcapaciteit, is het eerste wat je jezelf moet afvragen of je veel bestanden op je mobiele telefoon wilt opslaan. Als je van plan bent om veel foto’s, video’s en documenten te verzamelen, of als je verschillende zeer zware applicaties gaat installeren, zoals grafisch veeleisende games, dan raden we je aan een model te kiezen met een grote opslagcapaciteit.

Denk dan bijvoorbeeld aan een iPhone met minimaal 128 GB intern geheugen, want 64 GB is misschien niet genoeg. Het is belangrijk dat je voldoende ruimte hebt. Vergeet niet dat mobiele telefoons van Apple geen microSD-kaartsleuf hebben. Hierdoor heb je in de toekomst niet de mogelijkheid om de fysieke opslagcapaciteit van je telefoon uit te breiden.

Camera

Als fotografie jouw ding is en je wilt een telefoon met een goede camera, dan raden we je aan er een te kiezen met een dubbele camera. Op dit moment is de lijst teruggebracht tot de volgende modellen: iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X of iPhone XS en de nieuwere modellen. De nieuwste modellen hebben de beste fotografische capaciteit.

De iPhone XS bijvoorbeeld, heeft een dubbele camera met een 12 megapixelsensor, een optische beeldstabilisatie en een diafragma van f/1.8 (groothoek) en f/2.4 (telefoto). Bovendien kun je er video’s mee opnemen in 4K-resolutie met 60 frames per seconde. De kwaliteit van de lenzen is belangrijk, net zoals het geval is bij normale camera’s. Dit soort factoren vertellen je hoe goed de camera van een toestel is.

iphone

Het design van de Apple iPhone is uniek. Bovendien is het apparaat zeer gebruikersvriendelijk en eenvoudig te gebruiken.
(Bron: 3D Animation Production Company: 3501507/ 123rf.com)

Batterij

We moeten eerlijk zijn: iPhones hebben helaas niet dezelfde batterij als sommige recente Android-modellen. Het besturingssysteem onderscheidt zich echter door zijn zeer efficiënte verbruik. De iPhone 11 Pro en Pro Max hebben aanmerkelijk meer accucapaciteit dan hun voorgangers. Bij het kopen van een iPhone moet je verder letten op de mogelijkheid van snel en draadloos opladen.

Samenvatting

Tenzij je de afgelopen jaren op een andere planeet hebt gewoond, weet je vast en zeker dat de iPhone één van de meest gewilde smartphones van dit moment is. De redenen zijn talrijk en gevarieerd, maar de belangrijkste voordelen van de iPhone zijn het stijlvolle design, een uitstekend geoptimaliseerd besturingssysteem en het grote gebruikersgemak. Vergeet ook de betere privacy niet.

De iPhone van Apple is er in verschillende varianten, ieder met zijn eigen voordelen en bijbehorende prijs. Als je overweegt een iPhone aan te schaffen, moet je natuurlijk eerst bedenken wat je er precies mee wilt doen. Zodra je dit duidelijk hebt, kun je nadenken over de schermgrootte en de opslagcapaciteit. In deze shopgids laten we je zien waar je nog meer op moet letten om de iPhone te vinden die het beste bij je past.

Vond je onze shopgids over iPhones interessant? Laat dan hieronder je reactie achter, of deel het artikel op social media.

(Bron van de header afbeelding: Tyler Lastovich: kylL5DcscOA/ unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies