haar knippen
Laatst bijgewerkt: 11-11-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

20Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

Heb je wel eens zelf je haar geknipt? Of door een vriend of vriendin laten knippen? Geloof ons, je bent niet de enige. Maar wees eens eerlijk, heb je dit gedaan met de eerste de beste schaar die je kon vinden? Het antwoord zal ons waarschijnlijk verbazen. Denk je niet dat het tijd is om te stoppen met het mishandelen van je haar en een kappersschaar te gebruiken?

In deze shopgids vertellen we je alles over het belang en het nut van een goede kappersschaar. De kappersschaar is al lang niet meer alleen bij de kapper, maar ook steeds vaker bij ons thuis te vinden. Ontdek alle voordelen van een kappersschaar en nog veel meer in deze shopgids. Ben je nieuwsgierig? Lees snel verder!
Belangrijk om te weten

 • Hoewel het knippen van je haar over het algemeen gunstig is om het gezond en sterk te houden, kun je het nog meer beschadigen als je dit niet op de juiste manier doet. Daarom is het gebruik van een kappersschaar essentieel.
 • Als kappersscharen door experts worden gebruikt, waarom dan niet door onszelf als we de stap zetten om ons haar thuis te knippen? Bovendien zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten kappersscharen vinden, allemaal binnen handbereik.
 • Niet iedere kappersschaar zal echter bij je passen. Om het model te vinden dat wel bij je past, moet je kijken naar het type mes, het handvat, het materiaal en de functionaliteit van de schaar.

Onze selectie: De beste kappersscharen op de markt

Als dit de eerste keer is dat je een kappersschaar koopt, zullen enkele aanbevelingen zeker van pas komen. Om je te helpen de beste keuze te maken, vind je hieronder een selectie met de beste kappersscharen die je op de markt kunt vinden:

De meest praktische kappersschaar

Deze kappersschaar van Homeij is uitstekend voor beginnende kappers. De schaar is geschikt voor kappers, bij jou thuis en op scholen. Hij is gemaakt van geheel gesmeed en vernikkeld staal. De bladen hebben een fijne microkarteling voor een goede grip.

Dit is één van de stevigste scharen in zijn soort. De schaar wordt geleverd in een handige, transparante bewaaretui. Het schaartje is klein en ligt lekker in de hand. Het is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen.

De beste professionele kappersschaar

Met deze kappersschaar van Allures verander je je eigen woonkamer binnen een paar tellen in een professionele kapperszaak. De luxe kappersschaar is ideaal voor professionele kappers en thuisgebruikers.

Naast de schaar bevat de set een kam en een leren case om alles bij elkaar te houden. Met deze driedelige kappersset heb jij alles in huis om de beste styling- en knipbeurten te geven. Je haar zal eruit zien alsof je net bij de kapper naar buiten komt lopen.

De meest stijlvolle kappersschaar

Want het oog wil tenslotte ook wat! Ben je niet alleen op zoek naar een goede schaar, maar wil je er het liefst één die er ook nog eens mooi uitziet? Dan is de kappersschaar van Jaguar misschien iets voor jou.

Ja, je leest het goed: Jaguar. Jaguar biedt, naast prachtige auto’s namelijk ook een grote collectie scharen van hoge kwaliteit aan. De Jaguar Pre Style Ergo coupe schaar van 5.5 inch heeft een satijn-finish en een klassiek ontwerp zodat je een vertrouwd gevoel hebt tijdens het knippen.

De meest complete kappersschaarset voor een voordelige prijs

Met deze professionele kappersset van Dapoda heb je alles in huis wat je nodig hebt om de beste styling- en knipbeurten te geven. Naast een kappers- en coupeschaar, bevat de set ook een professionele kapperskam, een e-book met tips over je haar, twee haarclips en een doekje.

Alle spullen zijn overzichtelijk opgeborgen in een handige opbergtas. En dat alles voor een zeer betaalbare prijs! De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is daarmee zeer goed. De scharen hebben een ergonomisch design en zijn eenvoudig te gebruiken.

Shopgids: Alles wat je moet weten over kappersscharen

Je hebt waarschijnlijk nog niet vaak, of misschien wel nooit, een kappersschaar gekocht. Het is daarom goed te begrijpen als je hier vragen over hebt. Aangezien je de schaar gebruikt om je haar te knippen, is het belangrijk dat je goed weet hoe je hem gebruikt. Maak je geen zorgen, we zijn hier om al je twijfels weg te nemen. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over kappersscharen.

haar knippen

Hoewel het knippen van je haar over het algemeen gunstig is om het gezonder en sterker te maken, kun je het nog meer beschadigen als je dit niet op de juiste manier doet. (Bron: Zinkevych: 33302912/ 123rf.com)

Waarom een kappersschaar gebruiken?

Dit is een vraag die veel wordt gesteld. Alle experts zeggen dat het niet goed is om je haar met een normale schaar te knippen, maar waarom eigenlijk niet? Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig. Een kappersschaar is speciaal ontworpen om je haar te verzorgen, een gewone schaar niet. Hieronder ontdek je waarom een kappersschaar nodig is bij het knippen van je haar:

 • Kappersscharen zijn van speciale materialen gemaakt die droge sneden uitvoeren en de haarschubbenlaag niet beschadigen of breken.
 • Ze hebben een ergonomisch ontwerp dat het gebruik en de uitvoering van de nodige bewegingen vergemakkelijkt.
 • Ze zijn meestal scherper dan andere soorten scharen, hoewel je hier wel zeker van moet zijn als je er één koopt.
 • Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten kappersscharen, afhankelijk van de snit die je wilt maken.

Een kappersschaar is net als een föhn, een krul– en een stijltang een onmisbare tool als je je haar wilt verzorgen of stijlen, of dat nou thuis is of bij de kapper.

Wat zijn de verschillen tussen een kappersschaar en een gewone schaar?

Je hebt er vast wel eens over nagedacht of je niet, in plaats van een kappersschaar, een gewone schaar kunt gebruiken. Toch? Hoewel het op het eerste gezicht misschien lijkt alsof de verschillen tussen de twee scharen niet al te groot zijn, is niets minder waar. Hieronder vind je een handig overzicht van de belangrijkste verschillen tussen kappers- en normale scharen:

 • Materiaal: Kappersscharen zijn gemaakt van speciale materialen als titanium om een ​​droge en gedefinieerde snit te maken die de haarstructuur niet beschadigt.
 • Ontwerp: Meestal zijn kappersscharen veel langer dan normale scharen. Ook is het ontwerp van een kappersschaar vaak een stuk fijner en met meer zorg vormgegeven.
 • Ergonomie: Kappersscharen hebben een ergonomischer ontwerp dat lekker in de hand ligt en waarmee je bewegingen kunt maken die met een gewone schaar niet zouden kunnen.

Zoals je ziet zit er dus een verschil in het materiaal, het ontwerp en de ergonomie van de scharen. Knip met een kappersschaar echter nooit andere dingen dan haren, want dan neemt deze sterk af in kwaliteit.

María BarasArtistiek directeur van Salon Cheska en stylist van Pantene
“YouTube-video’s hebben veel schade aangericht, omdat ik de hele dag bezig ben met het repareren van mensen die willen bezuinigen.”

Hoe moet je een kappersschaar onderhouden?

Als je een kappersschaar gebruikt om je eigen haar, of het haar van anderen te knippen, is het belangrijk dat je de schaar altijd in de best mogelijke conditie houdt. Maak je geen zorgen, je hoeft hier niets speciaals voor te doen. Er zijn slechts een paar dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat de kappersschaar lang mee blijft gaan. Hier zijn een paar tips:

 • Een goede truc zodat de schaar het haar altijd goed vastgrijpt, is om er elke twee of drie dagen een paar druppeltjes olie op te gieten.
 • Houd de schaar altijd bij het handvat vast, aangezien zweet de mesjes kan beschadigen.
 • Als je de kappersschaar schoonmaakt, gebruik dan een borstel en een beetje ontsmettingsmiddel om dit zo voorzichtig mogelijk te doen.
 • Bewaar ze altijd in een specifieke en geschikte bewaaretui, zodat ze niet beschadigd raken of vervormen.
 • Slijp ze minstens één keer per jaar, afhankelijk van de frequentie waarmee je de schaar gebruikt. Als je niet over de nodige apparatuur beschikt om de schaar te slijpen, kun je dit het beste aan een professional overlaten.

Zijn er kappersscharen voor linkshandigen?

Net als bij gewone scharen het geval is, zijn er veel linkshandige mensen die moeite hebben om een geschikte kappersschaar te vinden. Toch is het bij het gebruik van een kappersschaar nog belangrijker dat dit lukt, aangezien je comfortabel en zeker genoeg moet zijn om iemands haar te knippen.

Gelukkig zijn er genoeg kappersscharen voor linkshandigen op de markt. Anders zou je als linkshandige geen kapper kunnen zijn! De scharen voor linkshandigen zijn hetzelfde als voor rechtshandigen, maar dan precies andersom. Zo weet je zeker dat je voldoende ruimte hebt om de juiste bewegingen te maken.

meisje haar knippen

Een goede truc zodat de schaar het haar altijd goed vastgrijpt, is om er elke twee of drie dagen een paar druppeltjes olie op te gieten. (Bron: Olson: 56707208/ 123rf.com)

Samenvatting

Met een kappersschaar voorkom je dat je je haar verpest als je het zelf thuis gaat knippen. Kappersscharen worden steeds populairder. In deze shopgids laten we je zien waarom het de moeite waard is om een kappersschaar te kopen. Ook tonen we je de beste modellen. Zo hopen we je te helpen de schaar te vinden die het beste bij je past.

Als je onze gids over kappersscharen interessant vond, deel deze dan op social media of laat hieronder een reactie achter.
(Bron van de header afbeelding: Lightfieldstudios: 137954567/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies