Kattenborstels
Laatst bijgewerkt: 18-09-2020

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

25Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

85Verzamelde opmerkingen

We zijn gek op katten. Als je hier bent beland en deze gids aan het lezen bent, ben jij dat waarschijnlijk ook. Het zijn lieve dieren omdat ze je gezelschap houden, ze op de gekste plaatsen in slaap vallen (bijvoorbeeld bovenop de internetrouter) en ze zijn erg schoon. Bovendien hoef je ze niet uit te laten.

Maar al heb je er niet zoveel werk aan zoals bij een hond, toch moet je er enige tijd en aandacht aan besteden. Hieronder gaan we je alles vertellen over kattenborstels: wat het zijn, de voor- en nadelen ervan, hoe je ze moet gebruiken en nog veel meer. We willen je alle informatie geven die je nodig hebt om de relatie tussen jou en je kat optimaal te laten verlopen.
Belangrijk om te weten

 • Als katteneigenaar moet je op de gezondheid van je kat letten. Het gaat hierbij niet alleen om het voeren van je kat en het schoonhouden van de kattenbak, maar ook om het verzorgen van de vacht. Je moet je kat één keer per dag borstelen, ook als hij kortharig is.
 • Eén van de voordelen van het gebruik van een borstel voor je huisdier is dat je het huis vrij houdt van kattenhaar. Je weet vast wel wat we daarmee bedoelen. Kijk maar eens naar de vloer van je huis, de bank en je kleren.
 • We raden aan om rustig aan te beginnen met het gebruik van de borstel. Verwacht niet dat je kat de eerste keer stil blijft zitten tijdens het borstelen. We weten dat je kat nieuwe dingen niet leuk vindt, omdat alles wat niet volgens de dagelijkse routine loopt niet goed bij hem aanslaat. We hebben deze shopgids voor je samengesteld zodat je weet welke borstel je het beste kunt kiezen.

Onze selectie: De beste kattenborstels op de markt

In dit segment hebben we een selectie van de 5 beste kattenborstels voor je uitgezocht die er op de markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van de perfecte kattenborstel een stuk eenvoudiger.

1e plaats: FURminator Kattenborstel (Kortharig, S)

De FURminator voor kortharige katten hebben gepatenteerde kammen die ontwikkeld zijn om diep onder de bovenvacht te komen en daar zachtjes de ondervacht en losse haren te verwijderen. Gebruikt en aanbevolen door professionele trimmers en dierenartsen. Deze FURminators verminderen het verharen van uw kat tot 90% en voorkomen het ontwikkelen van haarballen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de kat.

FURminator volgt strikte productie- en milieuverordeningen in het fabriceren van de gepatenteerde borstels. Alleen de hoogste kwaliteit en de veiligste materialen worden gebruikt. Dit komt neer op: kammen die de vacht of de huid van uw huisdier niet beschadigen, en materialen die vrij zijn van lood, cadmium en andere giftige stoffen. Deze kattenborstel is speciaal voor kortharige vachten van maximaal 5 cm.

2e plaats: PetPal Premium Honden/kattenborstel

Met de huisdierenborstel, die zowel voor honden als voor katten met middenlang tot lang haar geschikt is, kun je in 5 minuten een grote hoeveelheid losse en dode haren verwijderen. In tegenstelling tot conventionele borstels met scherpe uiteinden, wordt bij het borstelen de huid niet geïrriteerd. Dankzij de afgeronde tanden zal je kat genieten van de zachte massage. De borstel is ook ideaal voor de gevoelige huid.

De ergonomisch vormgegeven handgreep van de PetPal kattenborstel ligt veilig en comfortabel in de hand. De Ergo Grip voelt goed aan en zorgt voor comfortabel borstelen. Dit voorkomt voortijdige vermoeidheid. De extra brede borstel is ideaal om klitten en knopen eenvoudig te verwijderen. Gemaakt van roestvrij staal en zeer eenvoudig te reinigen.

3e plaats: Merkloze borstelhandschoen

Borstelen van je kat of hond gaat snel en gemakkelijk met deze borstelhandschoen. De flexibele borstel vormt zich naar het lichaam van je kat of hond. Vooral borstelen op lastige plekken die extra aandacht verdienen, zoals de buik, tussen de benen, onder de staart en bij de borst en kin gaat eenvoudig met deze flexibele borstel handschoen. De haren blijven achter op de borstel en zijn daarna eenvoudig te verwijderen en weg te gooien na het kammen en borstelen van de vacht.

De verzorgingsset is zeer aangenaam voor je huisdier, is niet pijnlijk en irriteert de huid niet. De fabrikant geeft een 30 dagen geld terug-garantie en een kwaliteitsgarantie van 12 maanden. De afmetingen van deze set zijn 15,8 x 12 x 5,5 cm en het gewicht is iets minder dan 200 gram. Kleur: Zwart/wit/roze.

4e plaats: Beeztees Combiborstel

Beeztees is een merk gespecialiseerd in alles wat je maar kunt bedenken voor je huisdier. Wil je jouw kat verwennen en zorgen dat zijn of haar vacht in een optimale conditie blijft? Dan is de Beeztees Combi Borstel iets voor jouw. Deze borstel heeft een dubbele functie. De ene kant is voorzien van pennen om de losse- en dode haren uit de vacht van jouw kat te verwijderen. De zachte kant is bedoeld om jouw kat lekker te verwennen met het borstelen. Kleur: grijs

5e plaats: Beeztees Slickerborstel

Je wilt natuurlijk dat de vacht van je kat lekker zacht is zonder vuil en dode haren. De Beeztees Slickerborstel is het ideale hulpmiddel om hiervoor te zorgen. Deze borstel verwijdert namelijk de dode haren en het vuil uit de vacht. De tanden van de borstel zijn aan het uiteinde gebogen, wat fijner aanvoelt voor je kat. Makkelijk in het gebruik en losse kattenharen worden goed door de borstel gevangen.De borstel is verkrijgbaar in 2 verschillende maten: 14 cm en 16,5 cm. Kleur: grijs.

Shopgids: Alles wat je moet weten over kattenborstels

Het is belangrijk dat je voordat je een kattenborstel koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Het dagelijks borstelen van je kat is heel nuttig voor jou en je huisdier.
(Bron: Darkbird: 13175167/ 123rf.com)

Wat is een kattenborstel?

Het is een hulpmiddel dat ontworpen is om je huisdier te helpen bij de verzorging en hygiëne van zijn vacht. Katten zijn hele schone en onafhankelijke dieren, en ze willen alles zelf doen. Eén van de dingen die ze bijzonder goed voor elkaar krijgen is het schoonlikken van hun haar. Omdat ze zo elastisch zijn, kunnen ze bij de meest onverwachte plekjes van hun lichaam komen.

Maar alles heeft zijn grenzen, want in sommige gevallen zal je ze, als goed baasje, moeten helpen. Als je bijvoorbeeld een kat met zeer lang haar hebt, is de kans groot dat hij vroeg of laat in zijn eigen haarballen kan stikken. In dat geval kun je hem niet alleen mout geven, maar hem ook elke dag borstelen om dit te voorkomen.

Wist je dat het mogelijk is dat als een kat erg vies is, hij zich niet meer wil wassen?

Welke voordelen heeft een kattenborstel?

Denk niet dat als je een kortharige kat hebt, je hem niet hoeft te borstelen, want vreemd genoeg, hoe korter de vacht, hoe meer deze uitvalt,vooral als hij in de rui is (begin van het voorjaar en aan het einde van de herfst). Daarom raden we je aan om te investeren in een goede borstel voor katten. Hier beschrijven we de voordelen van het gebruik hiervan.

 • Het verwijdert haar, roos (dit is zeer allergeen, samen met stof en stuifmeel van planten) en allerlei soorten vuil.
 • Voorkomt verstikking door haarballen.
 • Bevordert de bloedsomloop van je kat, waardoor zijn vacht er gezonder en sterker uitziet. Dit leidt hierdoor weer tot minder haaruitval.
 • Als je hem elke dag borstelt wordt zijn spiertonus verbeterd.
 • Door de dode haren te verwijderen, zal zijn huid beter ademen.
 • Zorgt voor een gladde vacht zonder klitten, wat bijdraagt aan het behoud van de warmte.
 • Op deze manier kun je controleren of je kat ongedierte, zoals vlooien of teken, of wondjes op zijn huid heeft.
 • Het borstelen bevordert de baasje/huisdier-relatie
 • Door je kat te borstelen zal hij zich de momenten herinneren dat zijn moeder hem ook verzorgde toen hij nog een kitten was.

Hoe gebruik ik de kattenborstel op de juiste manier?

We weten dat katten alle dagen veel tijd besteden aan het schoonmaken van hun vacht. Maar wist je dat je ze hierbij kunt helpen? Met een goede dagelijkse borstelbeurt kun je veel problemen vermijden, zowel spijsverteringsproblemen van je kat als hygiënische problemen voor je omgeving. Hier zijn enkele tips voor het borstelen van je kat.

 • Om te beginnen moet je zijn vacht aftasten om mogelijke knopen en klitten te identificeren, wat het borstelen een beetje moeilijker maakt.
 • Als het er heel veel zijn, kun je eventueel ook de hulp van een trimsalon inschakelen. In veel gevallen kun je het probleem echter oplossen door de klitten er voorzichtig uit te knippen. Maak je geen zorgen als het er niet erg mooi uitziet, het haar groeit snel.
 • Wees voorzichtig met de ogen, neus en oren, want je kunt hem verwonden. Controleer ook of je huisdier geen wondjes op zijn huid heeft.
 • Wanneer je er klaar voor bent, beweeg je de borstel voorzichtig in de richting van de haargroei. Op deze manier worden de haarzakjes niet beschadigd.
 • Haal de borstel eerst over de rug, omdat het een plek is waar hij niet met zijn tong bij kan.
 • Hoe eerder je huisdier aan deze momenten went, hoe meer hij ervan zal genieten. Zoals je weet, is de kat een dier van gewoontes en routines, dus gebruik dat in je voordeel.
 • Als je klaar bent met borstelen, geef hem dan een beloning, een lekker hapje bijvoorbeeld. Op die manier identificeert hij dat moment als iets positiefs.
 • Het spreekt voor zich dat de borstel altijd schoon moet zijn, dus is het raadzaam om deze na elke borstelbeurt goed te wassen.

Je moet de borstel kiezen die het beste past bij de behoeften van je huisdier.
(Bron:Anurak Ponapatimet: 61506117/ 123rf.com)

Hoe gebruik ik een kattenborstel als mijn kat erg nerveus is?

Er zijn altijd dieren die wantrouwend of schuw zijn, die niet van het borstelen genieten of die gewoon erg nerveus worden. Als dat met jouw kat gebeurt, zul je begrijpen dat je elke keer als je zijn haar moet borstelen, rekening moet houden met enkele voorzorgsmaatregelen. Daarom geven we een aantal tips.

 • Kies een veilige plek. Katten hebben hun routines en gewoontes nodig om zich op hun gemak te voelen en niet voortdurend alert te zijn. Daarom is het het beste om hem te borstelen op een plek waar hij zich op zijn gemak voelt en waar hij al vaker is geweest.
 • Verzamel al het materiaal dat je denkt nodig te hebben voordat je begint. Er is niets ergers in dit geval dan je kat bijna overtuigd te hebben en op te moeten staan omdat je iets vergeten bent.
 • Houd een beloning bij de hand, vooral als je kat het moeilijk heeft. Als je hem aan het eind iets lekkers geeft, zal hij er snel aan wennen.
 • Borstel hem zachtjes en elke keer iets langer. Het is ook handig als je je kat elke dag aan een bepaalde tijd laat wennen.
 • Als hij eraan gewend raakt, zul je merken dat je hem niet meer hoeft te belonen met hapjes, slechts een paar aaitjes zijn dan genoeg.

Welke soorten kattenborstels zijn er?

Wanneer je een borstel wilt kopen voor de verzorging van je kat, kun je veel twijfels hebben en je dingen afvragen als: welk type borstel heeft mijn kat nodig, heb ik er één of meer nodig, of is het beter om het zelf te doen of kan ik hem beter naar een gespecialiseerde kapper brengen?

Daarom hebben we een overzicht gemaakt om de verschillende soorten kattenborstels te classificeren, zodat je kunt bepalen welke het beste bij je kat past. Hieronder vind je een tabel met 6 soorten borstels, evenals de voor- en nadelen ervan.

Soort borstel Voordelen Nadelen
Gewone borstel van natuurhaar of nylon De meest gangbare.

Handig voor veel situaties.

Als het haar in de knoop zit, kun je hem niet gebruiken
Massageborstel voor katten Van zacht rubber.

Aangenaam voor je kat.

Is ook als handschoen verkrijgbaar.

Ideaal om je kat aan het borstelen te laten wennen.

Het kan zijn dat je kat niet tegen kietelen kan en wegrent zodat het moeilijk is de borstelbeurt te voltooien.

Het is niet de meest efficiënte borstel.

Kam voor los haar Voorkomt haarballen en klitten.

Vermindert haren op de vloer en kleding.

Niet geschikt voor bestaande klitten omdat het veel schade aan je kat kan toebrengen .
Spijkerborstel Ontwart en ontklit. Het kan statische elektriciteit produceren vanwege het materiaal van de haren.

Als het haar te veel in de knoop zit, zal deze borstel niet erg effectief zijn.

Vlooienkam Met een handvat.

Zeer fijne kam, dus ook nuttig om vuil en roos te verwijderen.

Het is voor een zeer specifiek gebruik.
Klittenkam Een ideaal hulpmiddel voor katten met lang of middellang haar.

Het verdeelt de klitten in kleinere stukken, naast het verwijderen van de dode huid die erdoor ontstaat.

Een snijwerktuig, dus je moet oppassen dat je je kat geen pijn doet tijdens het gebruik, vooral als het veel beweegt.

Kan veel ongemak veroorzaken, vooral bij dikkere knopen.

Wat gebeurt er als ik geen kattenborstel gebruik?

Er zijn een aantal katteneigenaren die geen kattenborstel of kam in huis hebben. Er zijn veel negatieve gevolgen van het niet gebruiken van een goede kam of borstel voor je kat. Niet alleen omdat de kat in haarballen kan stikken, maar ook omdat hij problemen kan hebben met het vernieuwen van zijn vacht. Hieronder kun je nog een aantal gevolgen zien:

 • Je huis zal vuiler worden. Katten kunnen het niet helpen dat hun haar uitvalt, het hoort bij hun aard. Je kunt ze hierbij helpen met een goede dagelijkse borstelbeurt, of het kan ook om de andere dag.
 • Het is moeilijker te controleren of je kat ongedierte heeft.
 • Er zullen knopen en klitten ontstaan (als je kat lang haar heeft), met als gevolg dat hij geschoren moet worden. Hierdoor kan je kat weer huidproblemen oplopen.
 • Je kat kan geïrriteerd raken omdat hij zichzelf niet goed kan schoonmaken.
 • Je zult de heerlijke momenten missen met je huisdier. Het borstelen van je kat is meer dan het verwijderen van losse haren.
 • Je kat kan het warm krijgen, omdat het overtollige haar niet optimaal kan worden vernieuwd.
 • Je kat zal minder gezond zijn, omdat de kam of borstel de bloedsomloop stimuleert en de huid van je kat zachtjes masseert..

Waarom heb ik een kattenborstel voor mijn kortharige kat nodig ?

De meeste mensen (misschien jij ook wel), denken dat een kortharige kat geen kam of borstel nodig heeft. Dat is jammer, omdat het gebrek aan kammen of borstelen veel problemen met zich mee kan brengen, zowel bij het dier als in huis. Ligt je huis vol haar? Moet je constant een pluizenroller over je kleren halen? Dan heeft je kat een dagelijkse borstelbeurt nodig.

We hebben je al eerder verteld waarom je je kat dagelijks of om de dag moet borstelen, en wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn als je dit niet doet. En het maakt niet uit of je kat geen middellange of lange vacht heeft, want hij heeft evengoed veel haar, wat betekent dat de risico’s er evengoed zijn: haarballen, vuil, allergieën of mogelijk ongedierte, enz.

Er zijn hulpmiddelen om loszittend haar te verwijderen, andere om knopen te ontklitten en weer andere gericht op het onderhoud van de vacht.
(Bron: Oksana Mirinova: 85281276/ 123rf.com)

Koop ik een kattenborstel voor mijn langharige kat of neem ik hem mee naar de trimsalon?

We begrijpen dat er veel katteneigenaren zijn die geen tijd hebben om hun kat naar een trimsalon te brengen, maar we zijn er zeker van dat je 5 of 10 minuten per dag hebt om hem even te borstelen. Vaak kunnen verwaarlozing, onwetendheid of vergetelheid de oorzaak van meerdere problemen zijn. Op deze vraag hebben we een enigszins complex antwoord.

Hierbij spelen meerdere aspecten mee. Als het haar van je langharige kat bijvoorbeeld vol knopen zit, moet je hem naar de trimsalon brengen om geschoren te worden, zodat je hem daarna dagelijks kunt borstelen en zijn haar normaal kan groeien. Als dit niet het geval is en je kat nog geen knopen in zijn haar heeft, maak je je dan geen zorgen over het zelf borstelen. In deze gids leggen we je gedetailleerd uit hoe je je kat moet borstelen.

Is het beter om een kattenborstel te kopen of om hem te baden?

Katten zijn geen dieren die ervan houden om met water en shampoo gewassen te worden. Ze wassen zich het liefst zelf door hun ruwe tong over hun hele lichaam te halen. Op deze manier zijn ze altijd schoon en houden ze slechte geuren weg. Daarom wordt in 98% van de gevallen aanbevolen om een dierenborstel bij de hand te hebben en je kat te helpen met het schoonhouden van zijn vacht.

Er zijn bepaalde momenten waarop het nodig is om je kat in bad te doen. Als de kat bijvoorbeeld olie of giftige stoffen op zijn vacht heeft gekregen moet je hem met water en zeep wassen. Onthoud in deze gevallen dat het geen hond is, aangezien de reacties van beide dieren totaal verschillend zijn. Hier zijn een paar tips om dit voor elkaar te krijgen:

 • Neem een droge handdoek of antislipmat en leg deze op de vloer.
 • Vul de badkuip met heet water. Zet er niet te veel water in omdat je kat bang kan worden als het diep is. Het is de bedoeling dat hij kalm blijft.
 • Maak hem zachtjes nat, maar wees voorzichtig met de ogen en oren.
 • Gebruik een speciale shampoo voor katten. Probeer er indien mogelijk een te gebruiken die geurloos is. Natuurlijk is het uit den boze om gewone shampoo te gebruiken, omdat deze een andere pH-waarde heeft.
 • Spoel de ingezeepte vacht af (lees de gebruiksaanwijzing, vooral als het een shampoo voor vlooien en ander ongedierte is, omdat je de shampoo enkele minuten moet laten inwerken).
 • Houd er rekening mee dat je kat, zodra je hem loslaat, zo snel mogelijk weg zal rennen en zich waarschijnlijk weer vies zal maken, zodat al het werk voor niets is geweest. Je kunt je hierop voorbereiden door je kat mee te nemen naar een warme kamer en hem zelf af te drogen met een droge handdoek. Hij zal waarschijnlijk nerveus worden van het geluid van de haardroger, dus we raden aan om hem alleen te gebruiken als hij er aan gewend is.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een kattenborstel om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de kattenborstel te vinden die het beste voor je kat is, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de kattenborstel die je nodig hebt:

Gebruik

Allereerst moet je je afvragen waar je dit instrument precies voor gaat gebruiken. Elke kam of borstel heeft zijn eigen specifieke functies. Er zijn hulpmiddelen om loszittend haar mee te verwijderen, andere om knopen mee los te knippen en sommige gericht op het onderhoud van de vacht. Als je wilt, kun je nog een keer kijken naar de tabel die we in de vorige paragraaf hebben laten zien.

Je zult na de eerste borstelbeurt merken dat het de moeite waard is om dit geregeld te blijven doen. Probeer om je kat geleidelijk aan dit hulpmiddel te laten wennen, want zoals je weet is voorkomen beter dan genezen. Je kunt beter in een goede borstel investeren dan in een dierenarts.

Wist je dat katten feromonen afgeven door hun neus? Daarom wrijft hij zo veel tegen je aan of tegen de meubels of de vloer. Deze hormonen geven hem zekerheid, omdat dit een manier is om zijn territorium af te bakenen.

Soort kat

Een ander aspect om te overwegen wanneer je een kattenborstel nodig hebt, heeft te maken met de kenmerken van je huisdier. Zoals we hierboven zagen, moet je bij het borstelen van lang haar kiezen voor een roestvrijstalen borstel. Op deze manier zal de borstel kunnen doordringen in alle lagen van het haar, iets wat je bijvoorbeeld met een massagehandschoen niet kan doen.

Als je daarentegen een kortharige kat hebt, wil je waarschijnlijk geen harde borstel gebruiken, omdat deze de huid kan irriteren of direct letsel kan veroorzaken. Bij een korte vacht is het raadzaam om een borstel met massagefunctie te gebruiken. Op deze manier kun je snel alle overtollige haren verwijderen die op de grond kunnen vallen.

Katten geven er de voorkeur aan zichzelf te verzorgen door met hun ruwe tong over hun hele lichaam te strijken.
(Bron: Vladimir Cosic: 75266586/ 123rf.com)

Betrouwbaarheid

Alvorens alleen maar naar de prijs te kijken, is het goed om enige tijd te investeren in het kiezen van de meest geschikte borstel. Wij zeggen niet dat je persé bekende merken moet kopen, we willen alleen dat je een goede aankoop doet. En maak je geen zorgen, want je kunt meer dan één borstel hebben en gebruiken, omdat de behoeften van je kat na verloop van tijd kunnen veranderen.

Er zijn een aantal fabrikanten die garantie geven, waarin staat dat, indien je het aangeschafte product niet geschikt vindt, je zonder vragen je geld terugkrijgt. Het is een optie om rekening mee te houden en kan in dit geval zelfs doorslaggevend zijn. Het belangrijkste is om de gezondheid en hygiëne van je kat te beschermen, evenals je portemonnee.

Materiaal

Er zijn niet alleen kattenborstels van roestvrij staal. Misschien heb je liever een siliconenborstel om haar en vuil te verwijderen (type massagehandschoen). Of misschien een borstel van kunststof, vooral voor katten met kort of middellang haar. En tot slot heb je ook nog borstels van rubber.

De gewoonte van het borstelen moet geleidelijk aan worden ingevoerd. Welke borstel je ook kiest, het is belangrijk dat het materiaal resistent is. Normaal gesproken is het handvat van de borstels meestal gemaakt van stevig plastic, ontworpen met het oog op het gebruikscomfort en met een antislipoppervlak voor een optimale grip.

Wist je dat een kat groet door zijn staart op te tillen en te strekken?

Accessoires

Niet alle kammen en borstels voor je kat zijn hetzelfde. In de sectie gewijd aan de ranking van de 5 beste producten, hebben we het over interessante extra’s gehad zoals een intrekbare knop of haaruitstoot. Er zijn een aantal, vooral die van siliconen, waarmee je de resten van haar en vuil met water kunt verwijderen.

Je kunt deze accessoires in overweging nemen en een afweging maken: of je besteed weinig geld en verspilt tijd aan het schoonmaken van de borstel of je betaalt een beetje meer om een product aan te schaffen dat minder onderhoud vraagt. Vergeet niet dat het haar dat in de borstel blijft zitten het minder effectief maakt.

Samenvatting

Wie houdt er nou niet van katten? Het zijn rustige dieren (behalve als ze plotseling door het huis beginnen te rennen). Zelfs die momenten zijn vertederend. Reden te meer om voor ze te zorgen, ze te beschermen en ze alles te geven wat ze nodig hebben. En één van die behoeften is een goede dagelijkse borstelbeurt. Hun tong is namelijk niet genoeg.

We gaan ervan uit dat je op dit moment, na alle adviezen, producten en aanbevelingen die we hebben gegeven, al een beslissing hebt genomen over welke borstel je gaat kopen. Maar vergeet niet dat alle informatie die je leest op internet nooit het advies van een dierenarts kan vervangen.

Vond je ons artikel over kattenborstels interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de ideale kattenborstel kunnen vinden

(Bron van de header afbeelding: Prat Kitchatorn : 87644579/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies