adorable brown cat on the cement with harness orange color and Looking around
Laatst bijgewerkt: 31-08-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

20Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

132Verzamelde opmerkingen

Er zijn veel verschillende redenen om een kattenhalsband te kopen. De halsband kan zowel een functionele als een decoratieve functie hebben. Een kattenhalsband helpt om je kat meer op te latten vallen, het kattenluikje zelfstandig te laten openen, te ontwormen of simpelweg om het beestje er mooi uit te laten zien.

Er zijn echter ook mensen die geen fan zijn van kattenhalsbandjes. Zij gaan liever op zoek naar een andere oplossing. Deze beslissing hangt sterk af van het karakter van je huisdier. De voordelen van een kattenhalsband zijn in ieder geval groot. Om je te helpen de kattenhalsband te vinden die het beste bij je past, vind je in deze shopgids alle informatie die je nodig hebt over dit handige product.
Belangrijk om te weten

  • Een kattenhalsband kan zowel een functionele als een decoratieve functie hebben.
  • Het kan gebeuren dat je kat zijn halsband niet om wilt. Deze kans is vooral groot als je het bandje voor de eerste keer omdoet als het dier al volwassene is. Katten houden erg van gewoonten en kunnen niet goed tegen veranderingen. Gelukkig zijn er enkele simpele basisstappen die je kunt volgen om je huisdier te laten wennen aan zijn nieuwe halsband.
  • Bij het kiezen van een halsband zijn er een aantal belangrijke aankoopcriteria waar je op moet letten. Kijk bijvoorbeeld, voor je de halsband koopt, naar de functie, het materiaal, het gewicht en het formaat van de band.

Onze selectie: De beste kattenhalsbanden op de markt

Er zijn veel redenen waarom je een kattenhalsband kunt kopen. Net als de hoeveelheid redenen, zijn er ook veel verschillende modellen op de markt verkrijgbaar. Er is een breed scala aan diverse stijlen en kleuren waar je uit kunt kiezen. Ben je op zoek naar een leuke en goedkope kattenhalsband? Hieronder vind je een selectie met onze favoriete kattenhalsbanden op de Nederlandse markt.

De kattenhalsband met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Ben je op zoek naar een kattenhalsband die stevig en betrouwbaar is maar niet teveel geld kost? Dan zijn de halsbanden van Beeztees iets voor jou. Je kunt kiezen uit 6 verschillende kleuren. De afmeting van het band is 32 cm x 10 mm en is daarmee ook geschikt voor kleinere katten.

De suède kattenhalsband zit erg comfortabel en ziet er tegelijkertijd heel mooi uit. Het bandje zit stevig vast en is niet eenvoudig kwijt te raken. Gaat lang mee.

De meest stijlvolle kattenhalsband voor een vriendelijke prijs

Het zwart leren kattenhalsbandje van Animal King zal je kat prachtig staan. Het bandje heeft een leuk belletje, waardoor je het meteen zult horen als jouw kat aan komt lopen. Het bandje is 1 cm breed en 35 cm lang. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend.

Kopers zijn erg tevreden met de stevigheid van het bandje en raden de aanschaf van dit product dan ook aan anderen aan. Het bandje is in verschillende stijlvolle kleuren verkrijgbaar.

De beste kattenhalsband met LED-verlichting

De kattenhalsband met LED-verlichting van Nobby is erg handig als je kat ook in het donker graag naar buiten wilt. Het halsbandje is blauw van kleur en zorgt ervoor dat je kat ook in het donker goed zichtbaar is. De verlichting werkt alleen in het donker dankzij de speciale lichtsensor.

Hierdoor verspil je niet onnodig batterijen. Mochten de batterijen toch op raken, dan is de kat nog steeds goed zichtbaar voor auto’s door de reflecterende streep op het halsbandje.

De meest opvallende kattenhalsband

De kattenhalsband van D&D is een klassieke en tegelijkertijd modieuze halsband. De halsband is in grootte verstelbaar en geschikt voor de meeste katten, groot of klein. Het grootste voordeel van deze kattenhalsband is het reflecterende vermogen. Hierdoor valt je kat altijd op, ook als het donker is.

Dankzij het geïntegreerde belletje en de EASY CLICK veiligheidssluiting ben je er zeker van dat je kat zijn bandje niet kwijt raakt.

Shopgids: Alles wat je moet weten over kattenhalsbanden

Er zijn verschillende redenen om een kattenhalsband te kopen. Echter, niet alle modellen voelen comfortabel voor je huisdier. Katten zijn dieren die veel waarde hechten aan gewoonten en niet van veranderingen houden. Het is daarom belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de kattenhalsband die je uitkiest. Om je te helpen de kattenhalsband te vinden die het beste bij je past, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom dit product.

holding a little kitty

Voordat je een kattenhalsband omdoet bij je kat, moet je je het diertje eraan laten ruiken en vertrouwd laten raken met het object.
(Bron: Ben Chin: v2C8UudcWi4/ Unsplash.com)

Wat is een kattenhalsband precies?

Een kattenhalsband is een hulpstuk dat je, zoals de naam al doet vermoeden, om de hals van de kat plaatst. Een kattenhalsband kan verschillende functies vervullen, zowel functioneel als decoratief. Er zijn mensen die tegen kattenhalsbanden voor de sier zijn. De markt biedt echter ook praktische halsbanden, die bijvoorbeeld dienen om het dier te ontwormen of beter op te laten vallen als het donker is.

Hoe doe ik voor de eerste keer een kattenhalsband om bij mijn kat?

Een halsband kan voor een kat al snel als opdringerig voelen. Dat geldt vooral als je voor de eerste keer een halsband omdoet terwijl het beestje al volwassen is. Vergeet niet dat katten moeite hebben zich aan te passen aan nieuwe situaties, omdat ze dol zijn op routines en gewoonten. Als je merkt dat het beestje de halsband niet om wilt, raden we je aan de volgende stappen te volgen:

  • Laat de kat aan de halsband ruiken en vertrouwd raken met het object, voordat je deze omdoet. Je kunt het bandje op plaatsen leggen waar het beestje zich comfortabel voelt, zoals bijvoorbeeld in zijn mandje.
  • Kies een moment waarop je huisdier kalm en ontspannen is om de halsband te plaatsen. Vermijd momenten waarop de kat alert is, omdat het dan al snel als een aanval zal aanvoelen.
  • Als je de halsband voor de eerste keer omdoet, kun je deze het beste een paar minuten laten zitten en dan weer uittrekken. Verhoog elke dag het aantal minuten dat je de band om de nek plaatst totdat dit comfortabel voelt.
  • Je kunt de kat belonen met een kleine prijs zoals een lekkere traktatie.
  • Zorg ervoor dat de halsband tussen de 2 en 3 vingers van het lichaam verwijderd is.
  • Ga zo door tot je de kat zich comfortabel voelt met de halsband. Als je ziet dat het na een lange tijd nog niet lukt, moet je het misschien opgeven en accepteren dat je kat geen halsband om wilt.
  • Over het algemeen geldt: Wees geduldig!

Cat's stare.The cute cat is staring something on the window.

Zorg ervoor dat er tussen de 2 en 3 vingers tussen het lichaam van de kat en de kattenhalsband zitten.
(Bron: Apiwat Dindang: 98302683/ 123rf.com)

Waar dient een kattenhalsband voor?

Voordat je je kat een halsband om doet, moet je je afvragen of dit echt nodig is, voor welk doel en of het materiaal en de vorm veilig zijn. In de tabel hieronder zie je welke verschillende functies een kattenhalsband kan hebben en wat de kenmerken zijn van de verschillende soorten halsbanden die deze doelen dienen.

Functie Kattenhalsband Kenmerken
Decoratief Dit soort halsbanden zijn mooi en stijlvol en dienen vooral om je kat er beter uit te laten zien. De halsband moet licht zijn. Aangezien de kattenhalsband eigenlijk niet nodig is, is het beter als deze comfortabel zit en weinig weegt.
Deuren openen Er zijn kattenhalsbanden met een sensor of chip, die toegang tot een kattenluikje geven. Deuren gaan alleen open voor katten die het halsbandje met de nodige chip dragen.
Vermijdt parasieten of ontwormt Anti-parasitaire halsband. Dit zijn kattenhalsbanden die worden geleverd met een geïmpregneerde stof die wordt vrijgegeven, dankzij de warmte van het dier, om ongedierte af te weren of te doden.
Je kat herkennen Halsband met naamplaatje. De plaatjes zijn meestal van roestvrij staal gemaakt. Je kunt er je naam en telefoonnummer op plaatsen, zodat mensen kunnen bellen als ze een kat vinden.
Je kat vinden als deze verdwaalt GPS-halsband. Meer dan een halsband, is dit een onderdeel dat je op de halsband kunt plaatsen, dat is verbonden met je smartphone en helpt je kat terug te vinden.
Je kat laten opvallen in het donker Kattenhalsband met reflecterende band. Vooral handig als je in een stad woont en je kat vaak het huis verlaat. Een reflecterende kattenhalsband zal je kat laten opvallen als het donker is. Op die manier zal het beestje ook zichtbaar blijven voor auto’s en andere weggebruikers, en veel veiligheid bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een kattenhalsband?

Kattenhalsbanden zijn controversiële producten. Er zijn mensen die van mening zijn dat het omhullen van een kat ongemakkelijk en onnodig is voor het dier. Aan de andere kant zijn er mensen die geloven dat het dragen van een kattenhalsband juist helemaal niet vervelend is voor katten en bovendien voor baasjes nuttig kan zijn. Om je te helpen je keuze te maken, vind je hieronder een handige tabel met de voor- en nadelen van kattenhalsbanden:

Voordeel Nadeel
Helpen je kat te lokaliseren dankzij GPS, een reflecterende band of een belletje. Een halsband kan vervelend aanvoelen voor een dier dat vrijheid gewend is.
Laat je dier er mooi uitzien. De halsband kan tijdens een wandeling of het spelen ergens aan vast blijven haken.
Met een speciaal soort kattenhalsbandje kun je een kattenluik laten openen. Als de kat het bandje vervelend vindt, kan het beestje overmatig gaan krabben en zo de huid beschadigen.
Je kunt je kat gemakkelijker herkennen. Sommige kattenhalsbanden kunnen allergieën veroorzaken. Dit geldt vooral voor ontwormende banden.
Kattenhalsbanden die hier speciaal voor ontworpen zijn, kunnen ongedierte zoals vlooien of teken op een duurzame manier bestrijden of doden. Als de halsband een belletje heeft, kan dit ervoor zorgen dat de kat op de langere termijn gehoorbeschadiging oploopt.

Kun je met een kattenhalsband een kat uitlaten?

Als je met je kat wilt wandelen, om het beestje te vermaken of overgewicht tegen te gaan, is een halsband geen optie om de riem vast te maken. Terwijl je bij honden kunt kiezen voor een halsband of een tuigje, is de enige optie bij de kat het tuigje. Een kattenhalsband gaat namelijk gemakkelijker los, en bovendien kun je de spieren van de kat beschadigen.

De meeste katten hoeven bovendien niet uit wandelen te gaan. Als je echter een zeer onrustig huisdier hebt, kan een tuigje dus de oplossing zijn. Laat het beestje in dat geval rustig aan het tuigje wennen, trek het aan en ga samen een wandeling maken. Zo doe je het beestje een plezier en hoef je niet bang te zijn dat hij ontsnapt.

black cat with green eyes

Als een kattenhalsband alleen vanwege decoratieve redenen wordt gebruikt, is het belangrijk dat deze zeer comfortabel zit en weinig weegt.
(Bron: Bastien Hervé: KBO3RCNbsvc/ Unsplash.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Zoals je in deze shopgids hebt kunnen lezen, is het niet eenvoudig om de juiste kattenhalsband te kiezen. Er zijn veel verschillende redenen om er een te kopen, diverse modellen en niet alle kattenhalsbanden zitten even lekker. Maar in de meeste gevallen is een kattenhalsband een nuttig object dat veel voordelen biedt, voor zowel de kat als het baasje. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste aankoopcriteria, die helpen de kattenhalsband te kopen die het beste bij je past.

Functie

Als je een kattenhalsband gaat kopen, is het belangrijk om van tevoren te bedenken waar je de halsband precies voor nodig hebt. Je kunt de halsband namelijk om verschillende redenen aanschaffen. Als je wilt voorkomen dat je kat last krijgt van ongedierte of het beestje wilt ontwormen, moet je een anti-parasitaire halsband kopen. Als je wilt dat je huisdier zijn kattenluikje zelfstandig kan openen, moet de halsband een chip hebben.

Kattenhalsbanden kunnen ook voor decoratief gebruik worden gekocht. Een ander doel is om je kat makkelijker in het donker te vinden. Kies in dat geval voor een kattenhalsband met reflecterende banden. Als je je kat wilt lokaliseren, moet je voor een halsband met GPS-functie of naamplaatje kiezen.

little cat looking the camera

Met een elastische halsband zal het voor de kat gemakkelijker zijn om zijn poot tussen de band en zijn nek te steken, om de band te verwijderen.
(Bron: Anton Darius: NYOZmENI/ Unsplash.com)

Gewicht

Een kattenhalsband moet zo licht mogelijk zijn. Dit is misschien wel een van de belangrijkste criteria. Hoe lichter de halsband is, hoe minder ongemakkelijk dit voor de kat zal aanvoelen. Op die manier zal de kat sneller kunnen wennen aan de halsband. Geef daarom prioriteit aan het gewicht van het product. Een halsband die er mooi uitziet maar veel te zwaar is, zal als een hindernis voor de kat aanvoelen.

Sluiting

Ook de sluiting van de kattenhalsband is een belangrijk criterium. Een band die je makkelijk sluit en opent, is veel makkelijker te gebruiken dan een moeilijk sluitbaar model. Geen enkele kat vindt het fijn als je minutenlang aan een sluiting zit te trekken om het bandje om of af te doen. Als de sluiting goed werkt, zul je het bandje makkelijker kunnen plaatsen.

Elasticiteit en maat

We raden af om een elastische kattenhalsband te kopen. Een elastische halsband zal het voor het dier gemakkelijker maken om zijn poot tussen de band en zijn nek te steken. Het beestje zal dit doen als hij de halsband af wil doen, waardoor hij de band of zichzelf kan beschadigen. Wat ook belangrijk is, is dat de halsband verstelbaar is, zodat je deze kunt aanpassen aan je huisdier en zijn gewicht. Controleer ook of de band groot genoeg is om om de hals van de kat te plaatsen. Anders zul je er helaas niets aan hebben.

Materiaal

Een ander belangrijk criterium is dat het materiaal van de halsband die je koopt aangenaam aanvoelt en geen risico brengt op beschadiging van de huid van de kat. Probeer voor materiaal te kiezen dat geen allergieën veroorzaakt. Belangrijk is ook dat het materiaal niet teveel weegt, zodat het comfortabel aanvoelt voor de kat. Nylon, PVC en fluweel zijn 3 van de meest voorkomende en aanbevolen materialen voor de productie van een kattenhalsband.

Samenvatting

Er zijn veel verschillende redenen om een kattenhalsband te kopen. De halsband kan zowel een functionele als een decoratieve functie hebben. Als je kat het in eerste instantie niet leuk vindt om een halsband te dragen, hoef je je geen zorgen te maken. Dat is normaal. Er bestaan gelukkig technieken die het beestje helpen aan de band te wennen. Kattenhalsbanden zijn bijvoorbeeld handig om het beestje beter op te laten vallen in het donker, je kat gemakkelijk te herkennen en de kat zelfstandig het kattenluikje te laten openen.

Er zijn niet alleen veel verschillende redenen om een kattenhalsband te kopen, maar ook diverse modellen waar je uit kunt kiezen. Bovendien zitten niet alle kattenhalsbanden even lekker voor je kat. Aarzel echter niet om dit handige product te kopen, een kattenhalsband biedt namelijk veel voordelen. In deze shopgids vind je alle informatie die je nodig hebt om het model te vinden dat het beste bij jou en je huisdier past.

Vond je onze shopgids over kattenhalsbanden interessant? Laat hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen.

(Bron van de header afbeelding: Wannara Jantapoon: 107588412/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies