Kattenmand
Laatst bijgewerkt: 15-09-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

26Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

92Verzamelde opmerkingen

Katten brengen een groot gedeelte van de dag slapend door. Het hebben van een goed bed is daarom zeer noodzakelijk voor hun welzijn. Bovendien zijn katten dieren die graag hun eigen ruimte hebben, om daar hun momentjes van rust te kunnen creëren. Ook als katten vaak bij je op de bank liggen of andere plekken met je delen, zal een goede kattenmand het beestje zeer gelukkig maken.

In deze gids laten we je de grote verscheidenheid zien die de markt van de kattenmanden ons biedt. Dit artikel zal je bovendien helpen om meer van het gedrag van je huisdier te begrijpen. We beantwoorden veelgestelde vragen over het gedrag en slaappatroon van katten. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!




Belangrijk om te weten

  • Katten hebben een rustige plek nodig om uit te rusten. Het hebben van een goede kattenmand is daarom onmisbaar als je een kat in huis hebt. Het is het beste om de kattenmand op een plek te plaatsen die de kat uit zichzelf al vaak bezoekt, zodat hij zich er comfortabel voelt.
  • Er bestaan verschillende soorten kattenmanden, aangepast aan de verschillende soorten katten die er zijn: van wantrouwende of onzekere dieren die een beschutte hoek willen, tot katten die graag naar buiten gaan en die een mand nodig hebben die tegen vocht kan.
  • Als je kat buiten wilt slapen, bestaan daar ook speciale bedden voor. Als de kat het liefst bij je in je bed ligt, kun je met behulp van een kattenmand ook in bed een plaats voor je kat creëren, zodat je toch je eigen ruimte behoudt.

Onze selectie: De beste kattenmanden op de markt

Hieronder vind je een overzicht van de 5 populairste kattenmanden die er op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Van ieder model hebben we de belangrijkste functies samengevat zodat je in een oogopslag ziet om wat voor product het precies gaat. Vergelijk de verschillende modellen met elkaar en ontdek welke kattenmand het beste bij jou en je kat past!

1e plaats: Beeztees Baboo ligbed voor katten

Beeztees is een merk gespecialiseerd in alles wat je maar kunt bedenken voor jouw huisdier. De Beeztees Baboo kattenmand is de ideale plek voor jouw geliefde viervoeter. Deze superzachte pluche kattenmand heeft opstaande randen, waar je kat zich heerlijke tegenaan kan opkrullen. In de Beeztees Baboo kattenmand zal jouw kat nog lekkerder slapen! De kattenmand is gemaakt van superzacht pluche  en verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren. De afmetingen zijn 48x37x18 cm.

2e plaats: Trixie Iglo Minou kattenmand

Zoek je een leuk, origineel mandje voor je kat? Dan is deze leuke Trixie Iglo Minou iets voor jullie! Deze Trixie Iglo Minou kattenmand in beige/bruin van 35 x 26 x 41 cm is een heerlijk mandje waar je kat urenlang in kan slapen. Door de pluche bekleding is het heerlijk zacht slapen en de schuimrubber vulling zorgt ervoor dat het kattenhuisje mooi vormvast is. In dit lekkere mandje vind je een wendbaar kussen met polyestervlies vulling.  Door de slipvaste onderkant kan de kat gemakkelijk en zonder problemen in en uit het mandje stappen en ongestoord dromen.

3e plaats: Snoozle pluche kattenmand

Het comfort van jouw huisdier is voor ons net zo belangrijk als voor jou. Daarom is de Snoozle® dierenmand ontworpen met als idee de warmte van de bontjas van een moeder na te bootsen. De verhoogde ronde donut rand zorgt voor een gevoel van veiligheid en biedt ondersteuning van hoofd en nek, terwijl de zachte vulling gewrichts- en spierpijn verlicht. Gemaakt van duurzaam nylon en afgewerkt met een fluffy buitenkant van imitatiebont, is ons doel je kat of kitten te voorzien van de meest comfortabele slaapervaring die je je maar kunt voorstellen.

4e plaats: Allisandro

De kattenmand van Allisandro valt op door zijn zachte en fijne design. De mand is niet alleen geschikt voor katten, maar ook voor honden. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen, voor een maximaal comfort en warmte voor je harige vriendje. De mand heeft een afmeting van 44 x 22 cm, is geurloos, vlekbestendig en zelfreinigend. Dit zijn de indrukwekkende krachten van de Nieuw-Zeelandse wol! Een wasbeurt is alleen nodig in het geval van extreme vervuiling.

De kattenmand bevat antislipstof die de mand op dezelfde plek op de vloer houdt en het laminaat of tegels beschermt tegen beschadiging. Je kunt de mand eenvoudig wassen met koud water en op een lage temperatuur. Het merk Alissandro richt zich op het comfort van o.a. katten en honden en is toonaangevend op het gebied van technologie en innovatie in de wereld van de huisdieren.

5e plaats: Beeztees Tipi Tent Kioni

Een award winning product, dat is de Beeztees Tipi Tent Kioni. Want zeg nou eerlijk, hoe leuk is deze Tipi Tent! Deze tent is gemakkelijk in elkaar te zetten met de houten stokken, waardoor jouw kat snel kan genieten van zijn of haar eigen plekje. Voorzien van een zacht kussentje aan de binnenkant. Zo kan jouw kat worden voorzien in zijn speel- en slaapbehoefte. Mocht het kussen vies zijn, dan kun je deze eenvoudig uitwassen in de wasmachine op 30 graden. De afmetingen van de tent zijn 50x50x70 cm.

Shopgids: Wat je moet weten over kattenmanden

Het is belangrijk dat je, voordat je een kattenmand koopt, de meest voorkomende kenmerken van de kat kent. Dit zal helpen om het model te selecteren dat het beste bij je kat past. Hieronder hebben we de belangrijkste aspecten van kattenmanden opgenomen en de meest voorkomende vragen hierover beantwoord.

Katten zorgen ervoor dat je je niet snel eenzaam zult voelen. 
(Bron: Sergey Labutin: 50577969/ 123rf.com)

Waarom brengt mijn kat zoveel uren in zijn kattenmand door?

Hoewel ze zich soms als zeer snelle jagers gedragen, brengen katten een groot deel van de dag slapend door. Katten slapen ongeveer 70% van de tijd. Het is belangrijk om te begrijpen dat katten een andere slaapcyclus hebben dan mensen. Kittens en oudere katten slapen zelfs nog meer. Dit is normaal, wees daarom niet direct ongerust als je je huisdier veel ziet slapen.

Je moet niet vergeten dat, zelfs als het om een huiskat gaat, een kat in zijn spelroutines veel bewegingen maakt die hem kunnen uitputten. Katten moeten daarvan herstellen. Om een goede gezondheid te hebben, moet de kat bovendien de hoeveelheid uren slapen waar zijn lichaam om vraagt.

Gewoonlijk gebruikt de kat dezelfde plaatsen voor zijn rust. Het beestje zal daarom, als het zich comfortabel voelt, veel tijd in de kattenmand doorbrengen.

Waarom heeft mijn kat zijn eigen bed nodig?

Hoewel je kat misschien uren op de bank of bij je in je bed kan doorbrengen, is het voor een kat heel belangrijk om ook zijn eigen plekje te hebben. Het dier heeft behoefte zijn eigen ruimte, die naar hem ruikt en waar ze zich veilig voelen. Er zijn verschillende soorten manden, ieder gemaakt op basis van de behoeften van de verschillende dieren. Voor een wantrouwende kat raden we bijvoorbeeld aan om een model te kiezen dat bedekt is, zodat het dier zich extra veilig voelt.

Hoewel katten veel slapen, krijgen ze door de vele uurtjes die ze spelend doorbrengen over het algemeen ook de nodige lichaamsbeweging. Om hier voldoende van bij te komen, hebben katten een plekje nodig waar ze hun lichaam kunnen laten uitrusten. Het is belangrijk om een mand te kiezen die bij de behoeften van de kat past en bij de tijd van het jaar. Dit zal allemaal bijdragen aan het comfort van de kat.

Vergeet niet dat katten hele nette dieren zijn die een bed nodig hebben dat altijd schoon is. 
(Bron: Vadim Guzhva: 34916742/ 123rf.com)

Waarom is het voor mezelf goed als mijn kat zijn eigen mand heeft?

Ook voor jezelf biedt het veel voordelen als je kat een eigen mand heeft. Het zorgt ervoor dat de kat zijn haren niet overal achterlaat, maar deze in de mand verzamelt. Ook als je allergisch bent is een kattenmand een onmisbare tool, omdat de kat hierdoor zijn haren en andere irriterende stoffen minder op je meubels achter zal laten. Een bijkomend voordeel is dat kattenmanden over het algemeen gemakkelijk te wassen zijn.

Bovendien verkleint een kattenmand de kans dat je kat je meubels beschadigt, wat normaal gesproken een gebruikelijke praktijk is van katten. Ze zullen namelijk met hun eigen kattenmand kunnen spelen. Het wordt daarom ook wel aanbevolen om meerdere manden te plaatsen op de plekken waar je kat graag komt en uitrust.

Vergeet niet dat als je kat bij je slaapt maar wel in een eigen mandje ligt, het beestje je minder wakker zal houden ’s nachts.

Waarom slaapt mijn kat soms onder zijn mand?

Vanwege hun aard als jagers, hebben katten plaatsen nodig waar ze zich beschut voelen voor hun rust, als een soort schuilplaats waar het warm en comfortabel is. De ruimte onder een kattenmand biedt veel warmte en veiligheid en is zeer comfortabel voor katten. Dit is de reden dat je je kat soms onder de mand vindt en niet erop.

Om deze reden zijn de kattenmanden van bovenaf bedekt tegenwoordig zeer populair. Als alternatief kun je ook een deken bovenop de mand leggen. Op deze manier kan je huisdier beschutting zoeken onder de deken, terwijl de warmte van de mand onder zijn lichaam blijft.

De bekleding van een kattenmand kan onder andere gemaakt worden van katoen, pluche, schuim, wol, leer, latex of plastic. .
(Bron: Noppharat Manakul: 32432045/ 123rf.com)

Waarom wil mijn kat niet in zijn kattenmand liggen?

Het kan zijn dat je huisdier de mand afkeurt en andere plekken blijft gebruiken om uit te rusten. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de kattenmand op een plek in het huis staat die de kat niet bevalt. Of het kan zijn dat het materiaal waar de mand van gemaakt is, niet naar wens is, vanwege het gevoel dat dit geeft of de geur die het afgeeft.

Katten zijn verder hele nette dieren die altijd een schoon bed nodig hebben. De overgrote meerderheid van de kattenmanden kun je gelukkig in de machine wassen. Het kan soms echter gebeuren dat als je de mand net gewassen hebt, de kat het niet fijn vindt dat de mand niet langer naar hem ruikt. Om dit probleem te verhelpen, kun je wat van zijn speelgoed in de mand leggen. Houd in ieder geval altijd zoveel mogelijk rekening met de gewoonten van je kat bij het uitkiezen van een nieuwe mand.

Lewis CarrollBritse schrijver
“Het is een zeer ongelukkige gewoonte van katten (zoals Alicia eens opmerkte) dat, wat je ze ook vertelt, ze altijd spinnen”.

Op welke tijdstippen van de dag gebruikt mijn kat zijn bed het meest?

Katten zijn het actiefst wanneer de zon opkomt en wanneer de avond begint. Je kat zal dus juist op die momenten dat jij waarschijnlijk in de “rustmodus” zit, gretig zijn om te eten, te spelen en te ravotten. Tegelijkertijd zal je kat de uren die jij bezig bent gebruiken om te slapen.

Zelfs als je huisdier overdag voldoende voedsel krijgt, leidt zijn jagersinstinct hem ertoe om ’s nachts wakkerder te zijn. Van oorsprong was dit namelijk het moment dat hij zou moeten jagen, vanwege zijn vermogen om goed in het donker te zien. Verder vinden katten het heerlijk om gebruik te maken van de dagzonstralen om te liggen en te rusten met de warmte die de stralen met zich meebrengen.

Kan ik de kattenmand in de tuin plaatsen?

Dat kan zeker! Vooral tijdens de uren waarop de kat van de zon in de open lucht kan genieten. Deskundigen bevelen echter aan om het dier ’s nachts binnenshuis te houden om het tegen de kou te beschermen. Als je het beestje liever buiten houdt of je merkt dat je kat het liefst altijd van huis wegblijft, raden we je aan om de mand in ieder geval op een veilig en beschutte plek te plaatsen.

Er zijn waterdichte en goed beschermde bedden die specifiek voor buiten kunnen worden gebruikt, zodat de kat het nooit te koud krijgt, zelfs niet als hij in de tuin verblijft. Zoals altijd het geval is met huisdieren, raden we je aan om naar hun gedrag te kijken en te ontdekken wat hen het gelukkigst maakt. Er zijn ook katten die het liefst de hele dag binnen blijven,  zelfs als ze een grote tuin tot hun beschikking hebben.

Katten zijn op hun actiefst als de zon opkomt en als de avond begint. 
(Bron: Berna Namoglu: 17751475/ 123rf.com)

Wat is de beste plek in huis om een kattenmand te plaatsen?

Het is belangrijk om van tevoren goed te kijken naar de grootte van de mand en de ruimte die deze inneemt, en op basis daarvan een plek te kiezen. Nog belangrijker is om goed te controleren welk deel van het huis je kat het vaakst bezoekt en waar hij het liefst ligt.

Je kunt ook meerdere kattenmanden in huis plaatsen, om zo je stoelen en banken nog beter te beschermen, aangezien katten graag van plaats veranderen gedurende het verloop van de dag.

We helpen je er graag aan herinneren dat katten moeilijk te controleren zijn. Ze bepalen hun eigen normen en waarden. Het is daarom het beste om goed naar hun gedrag te kijken om zo hun favoriete plaatsen te ontdekken en daar de manden te plaatsen. Als je dat niet doet, is het mogelijk dat de kat de mand zal negeren en op dezelfde plekken blijft slapen als hij daarvoor ook deed.

Kan ik mijn kat in mijn bed laten slapen?

Je kat kan zonder problemen bij je in bed slapen als je dit wenst en als de kat zich op zijn gemak voelt. Sterker nog, dit komt vaak voor. Veel mensen plaatsen de kattenmand op hun eigen bed, zodat ze bij elkaar kunnen slapen maar het dier wel zijn eigen ruimte heeft. Het is hierbij belangrijk om altijd goed te blijven controleren of zowel het baasje als de kat zich hier prettig bij voelen.

Katten zijn gewoontedieren. Als ze nog klein zijn, zullen ze er van houden om dicht bij je gezicht te slapen. Als ze groeien, neigen ze ertoe om aan je voeten te gaan liggen. Veel mensen slapen graag met hun katten, het geeft een gezellig en comfortabel gevoel. Vergeet echter niet dat de kans dat je vaker wakker wordt groter is, omdat het beestje beweegt of ’s ochtends al heel vroeg om eten vraagt.

Katten zijn gewoontedieren. Als ze nog klein zijn, zullen ze er van houden om dicht bij je gezicht te slapen. Als ze groeien, neigen ze ertoe om aan je voeten te gaan liggen.
(Bron: Alena Ozerova: 37827230/ 123rf.com)

Wat voor voordelen heeft het om met mijn kat in bed te slapen?

Er zijn studies die aantonen dat het aaien van dieren stress verlicht en de productie van oxytocine verhoogt. Er zijn ook mensen die zeggen dat het hebben van een kat het risico op hart- en vaatziekten verlaagt. Eén ding dat in ieder geval zeker is, is dat katten dieren zijn die een zeer aangenaam gezelschap vormen en daarmee het gevoel van eenzaamheid wegnemen.

Voor sommige mensen is het spinnen van een kat erg ontspannend. Het helpt hen om in slaap te vallen. Dieren worden bovendien ’s nachts meestal meer knuffelig als ze hun eigenaar in de buurt hebben. Het dier zal graag de warmte van je lichaam ontvangen en fijn bij je komen liggen. Er zijn experts die zeggen dat het samen slapen met je kat de banden van genegenheid versterkt.

“Katten luisteren over het algemeen beter naar vrouwen dan naar mannen omdat ze de zaken beter begrijpen als ze met een hoge stem worden gesproken”.

In welke gevallen is het beter om niet samen met je kat te slapen?

Als je allergisch bent voor katten of last van astma hebt, is het beter om je kat niet bij je in bed te laten slapen. Als je daarnaast je bed deelt met je kinderen is het ook beter om een andere plek voor je kat te vinden, omdat hij anders misschien te dicht bij het kind wil slapen. Als je een lichte slaper bent, raden we je ook af om je kat bij je in bed te halen, omdat je anders vaak wakker zult worden ’s nachts.

Ook belangrijk om te vermelden is dat de meeste huisdieren bepaalde ziekten kunnen verspreiden. In het geval van katten komt dit niet vaak voor, maar het kan in een uiterst geval gebeuren dat de kat zijn baasje de zogenaamde kattenkrabziekte, ziekte van Chagas of builenpest bezorgt.

Kan mijn kat bij me in bed slapen als ik allergisch ben?

De huid van katten heeft een eiwit genaamd Fel d 1 dat een allergische reactie kan veroorzaken bij sommige mensen. Als je last hebt van deze allergie, kun je over het algemeen alsnog goed met een kat leven, maar dien je wel enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Het wordt dan bijvoorbeeld aanbevolen om het dier vaak te borstelen, tapijten uit te kloppen, het huis goed schoon te houden en te voorkomen dat de kat bij je in bed slaapt. Met name dit laatste deel is vaak het lastigste voor veel mensen.

Tegelijkertijd is het raadzaam om te onthouden dat matrassen, dekbedden, lakens en stoffering allergenen aantrekken. Het is daarom beter om de kat niet in hetzelfde bed te laten slapen. In dit geval zal een kattenmand een geweldige bondgenoot zijn. Want als de kat zijn eigen mand heeft, houd je je eigen bed schoon van irriterende stoffen.

Voor veel mensen is het spinnen van een kat erg ontspannend.
(Bron: Dmytro Skorabogatov: 46342978/ 123rf.com)

Kan ik mijn kat leren te slapen waar ik wil?

Katten staan erom bekend hun eigen regels te bepalen in plaats van zich aan andermans regels te houden. Toch is het mogelijk om een kat bepaalde dingen te laten doen. Het is belangrijk dat je hier mee begint zodra de kat bij jou thuis komt, want zodra de kat eenmaal aan bepaalde patronen is gewend, zal het moeilijk zijn om die gewoonte te veranderen.

Hoewel je de kat dus wat zaken kunt leren, zal dit altijd naar zijn eigen smaak gaan.  Als de kat graag op de bank ligt, raden we je aan om de mand niet in een ander deel van het huis te leggen. Plaats het op de bank of op een ander hoog oppervlak in de buurt. Je kunt ook lekkernijen achterlaten in de mand of op de plek waar je wilt dat de kat slaapt, of zelfs een kledingstuk dat naar je ruikt, zodat de kat je niet mist als je op pad bent.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Kattenmanden zijn onmisbare tools voor je kat, die dol is op een eigen plek om uit te kunnen rusten. Als je een nieuwe kattenmand koopt, is het belangrijk om van tevoren af te wegen welke mand het beste bij je past, maar belangrijker nog, welke het beste bij je huisdier en zijn karakter past. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste kattenmand, vind je hieronder de belangrijkste aankoopcriteria:

Formaat

Voor een goede rust is het belangrijk dat de kat goed in de kattenmand past. Veel kattenmanden zijn bedekt om het dier een gevoel van veiligheid te geven. Als je voor een bedekte mand kiest is het wel belangrijk dat je controleert of het dier er in past. Kies een mand die past bij de de lengte en het gewicht van je huisdier.

Er zijn veel kattenmanden in één maat, controleer dit daarom goed. De meeste manden zijn geschikt voor middelgrote katten, die het meest voorkomen. Als je een erg lang of zwaarlijvig huisdier hebt, moet je meer aandacht besteden aan de kenmerken van het product dat je wilt aanschaffen, vooral als het om een bedekte maand gaat.

Er zijn veel verschillende soorten kattenmanden op de Nederlandse markt verkrijgbaar. 
(Bron: Grigory Lukyanov: 19055185/ 123rf.com)

Materiaal

De bekleding van de kattenmand zal het deel zijn dat een min of meer aangenaam gevoel zal bieden voor je huisdier. Het dient ook om de mand op één plaats te houden. De buitenkant van een kattenmand kan onder andere gemaakt worden van katoen, pluche, schuim, wol, leer, latex of plastic. Vergeet ook niet om je keuze voor een bepaald materiaal af te stemmen op de tijd van het jaar.

Zo zijn katoen en wol optimaal voor de winter, terwijl vilt of vlechtwerk vooral gebruikt zal worden voor kattenmanden in warme klimaten.

Als je de kattenmand in de tuin wilt zetten, kun je beter op zoek gaan naar waterdichte materialen zoals plastic of latex. Of een slaapzak die van binnen warm is en bedekt is met plastic om het vocht te isoleren.

Vulling

Het materiaal waarmee de kattenmand gevuld is, is de sleutel tot comfort. Er zijn bijvoorbeeld vullingen met een speciaal isolerend effect om de kou van de vloer tegen te houden. Het belangrijkste kenmerk van een goede vulling is echter dat deze zacht en comfortabel aan voelt voor de kat.

De meest voorkomende vulstof is schuim, hoewel je als je een oudere kat of een kat met gewrichtsproblemen hebt, beter op zoek kunt gaan naar een mand gevuld met visco-elastisch schuim. Als je huisdier last heeft van allergieën, kies dan voor een katoenen, wollen of veren mand. De hangmatten of rieten bedden, geschikt voor de zomer, komen vaak inclusief kussen. In andere gevallen kun je het kussen zelf kiezen.

Katten brengen een groot gedeelte van de dag slapend door.
(Bron: Alena Ozerova: 40069117/ 123rf.com)

Ontwerp

Het is belangrijk om het ontwerp van een kattenmand te kiezen op basis van de grootte van je huisdier en de manier waarop deze slaapt. Alleen op die manier bereik je dat je kat zich op zijn gemak zal gaan voelen en in zijn mand zal gaan liggen. Er zijn veel verschillende soorten kattenmanden, afhankelijk van de vorm die ze hebben. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten kattenmanden:

Als je een kat hebt die: Koop dan een kattenmand die voldoet aan de volgende kenmerken:
Uitgerekt slaapt Kussen-soort. Er zijn gladde modellen en er zijn modellen met opstaande randen om de kop te ondersteunen.
Opgerold slaapt Overdekt model. Dat wil zeggen, met een ruimte waar je huisdier kan schuilen om veilig te slapen.
Een koukleum is Slaapzak-soort. Deze bieden de mogelijkheid om op te slapen wanneer het warm is en om binnenin te slapen en op te warmen als het afkoelt.
Graag hoog ligt Hangmat-soort. Er zijn kattenmandjes die je kunt ophangen aan de muur of aan het raam, zodat de kat op grote hoogte kan slapen.
Graag met zijn nageltjes krabt Krabpaal-soort. Er zijn kattenmanden met vormen en materialen die geschikt zijn voor de nagels van een kat, zodat er geen krassen op je meubels of beddengoed komen.

Plek in huis

Als je een kattenmand in je huis wilt plaatsen, is het het beste om een plek te kiezen waar je kat al graag komt. Katten kiezen zelf een plekje, dus houd in de gaten waar ze vaak liggen en plaats daar het mandje. Als je kat het liefst buiten is, zoek dan een model dat tegen vocht kan en tegelijkertijd warm is. Als je huisdier graag op de bank zit, plaats dan een mand dat hier bovenop past.

Als je kat het snel koud heeft of wantrouwend is en zich graag verstopt, kies dan voor een bedekte mand als een soort huis met een dakje of bijvoorbeeld een slaapzakvorm. Als de kat echter liever urenlang uit het raam kijkt of op een hoog meubel ligt, zal de hangmatvorm de beste optie voor hem zijn.

Samenvatting

Een kattenmand is ideaal om je huisdier een ruimte te bieden en zo hun welzijn en rust te verbeteren. Voor jezelf betekent een kattenmand minder schade aan je meubels en minder rondslingerend kattenhaar. Ook als je last van allergieën hebt, zullen de irriterende stoffen zich veel meer beperken tot in de kattenmand.

Zelfs als je je bed of bank graag met je kat deelt, is het belangrijk om het beestje zijn eigen plekje te geven. De huisdieren hebben privacy nodig om zich prettig te voelen. Er is een breed scala aan producten op de Nederlandse markt, afhankelijk van de persoonlijkheid van je kat en waar je de kattenmand wilt plaatsen. Het is ook mogelijk om meer dan één kattenmand in huis te plaatsen. Kijk in ieder geval altijd waar de kat het meest komt om te bepalen waar je de mand plaatst.

Vond je onze gids over kattenmanden interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media met je vrienden en familie, zodat ook zij kunnen ontdekken welke kattenmand het beste bij hen past.

(Bron van de header afbeelding: Alena Ozerova: 47669383/ 123rf.com)

Recensies