Kattenspeeltje
Laatst bijgewerkt: 15-09-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

23Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

93Verzamelde opmerkingen

Het hebben van een kat is een unieke ervaring. Naas dat ze de hele dag slapen, zich op de gekste plekken verstoppen en ons af en toe voor een uitdaging stellen, zijn ze meestal vooral heel erg lief en maken ze ons bijna iedere dag erg gelukkig. Als katteneigenaar is het belangrijk om alles weten wat nodig is om het beestje een goed leven te bieden.

Op onze website vind je shopgidsen over alles wat je voor je huisdier nodig hebt: krabpalen, kattentuigjes, voerbakken en manden. Maar dat katten graag spelen is minstens zo belangrijk. Meer dan een wens is het spelen vaak een instinct, als vervanging voor de jacht. Een kat kan dus eigenlijk niet zonder de juiste speeltjes. In deze gids leggen we je daarom alles uit wat je moet weten over kattenspeeltjes.
Belangrijk om te weten

 • Bij het aanschaffen van een nieuw speeltje voor een kat, denkt de eigenaar vaak aan wat hij zelf leuk vindt. Het klinkt misschien gek, maar het is belangrijk om te onthouden dat het accessoire vooral voor je kat bedoeld is. Als de kat niet geïnteresseerd is, zal het speeltje onaangeraakt blijven liggen. De beste optie is om met verschillende speeltjes uit te vinden welk soort speelgoed je kat het beste vermaakt.
 • Er zijn 3 hoofdsoorten speelgoed voor katten: speeltjes voor de fun, voor het trainen van de intellegentie van de kat en voor het bieden van meer lichaamsbeweging. Afhankelijk van de behoeften van jou en je kat, kies je voor het een of het andere soort speeltje. Het belangrijkste is dat je huisdier zich ermee vermaakt. Speeltjes houden je kat of kitten gezond en gaan verveling tegen. Dat voorkomt vervolgens weer schade aan je bank of andere meubels.
 • Vaak vermaken katten zich meer met een kartonnen doos dan met een plastic pop of muis. Als deze beschrijving bij jouw huisdier past, wees dan niet teleurgesteld, het hoort nou eenmaal bij zijn aard. In het gedeelte met aankoopcriteria verderop in deze shopgids leggen we in detail uit aan welke kenmerken kattenspeeltjes moeten voldoen.

Onze selectie: De beste kattenspeeltjes op de markt

Katten zijn nieuwsgierige dieren. Ze onderzoeken graag hun omgeving, beklimmen hoge plekken en zijn vooral goed in in de problemen komen. Om hun instinct te stimuleren, kun je gebruik maken van speelgoed en items van de meest uiteenlopende soorten zoals lasers, touwen, plastic muizen, ballen en zelfs speciale dozen en tassen. Hieronder vind je de beste kattenspeeltjes die je op de Nederlandse markt zult vinden.

Het beste katten-laserlampje

Met het Beeztees Follow Me Laserlampje kun je je kat of kitten urenlang vermaken. Zo zal je kat continue achter dit felle lampje aan blijven gaan. Het lampje is vast te maken aan je broek bijvoorbeeld, zodat je het overal mee naartoe kan nemen. In een aantal reviews wordt vermeld dat het succes van dit speeltje van het dier afhangt. Niet alle huisdieren zijn er even gek mee, maar voor de prijs is het de moeite waard om te proberen. Het is een Klasse 1 product, zodat het zowel voor mens als dier veilig is. Inclusief 3 batterijen.

Het beste katten speelcircuit

Op de tweede plaats staat het Senses kattenspeelgoed van Catit. Het speelgoed bestaat uit een play circuit. Het is een ideaal spel voor katten om hun zintuigen te prikkelen. Het circuit bestaat uit gebogen onderdelen waar je verschillende bochten mee kunt maken. Aangezien de baan aan de bovenkant openingen heeft, kan de kat met zijn pootjes de bal weg slaan. De bal is verlicht en heeft een speciaal ontwerp, wat de aandacht van de kat moet trekken.

Je kat zal uren plezier hebben met dit spel. Het spel bestaat uit 4 verhoogde speelrails, 4 normale speelrails en 1 lichtgevende bal. Het licht in de bewegende bal gaat branden terwijl de bal door de speelrail zoemt. De track is de ultieme bewegingsstimulator. De baan is stevig en eventueel uit te breiden. Door de losse onderdelen kun je de baan elke keer veranderen en is het spel steeds weer nieuw voor je kat.

Het beste Kong kattenspeeltje

Dieren houden van Kong, dat al tientallen jaren de standaard is voor dierenspeelgoed. Een stuiterende Kong houdt dieren uren bezig. Het materiaal voelt niet alleen zacht aan, maar is daarnaast ook uitermate duurzaam. Een Kong dierenspeeltje wordt gemaakt van een huisdiervriendelijk, natuurlijk rubbermengsel. Deze zachte, knuffelbare catnip speeltjes hebben een hersluitbare opening om catnip op zijn plek te houden. Inclusief een zakje Kong’s Premium North American Catnip. Kan in de wasmachine als de catnip eruit is.

Het beste kattenbordspel

Dit Trixie Cat Activity Fun Bord kattenspeelgoed daagt jouw kat spelenderwijs uit zijn beloning te vinden. Het bordspel bevat vijf verschillende spellen waarmee je jouw kat kunt uitdagen om op een speelse manier een snack te verdienen. Leg een snack of brokje in de tunnel, in een vakje, een gleuf, tussen de pinnen of in een van de bakjes. De kat zal zijn pootjes en behendigheid moeten gebruiken om de beloning te pakken te krijgen. De onderkant van het funboard is voorzien van anti-slip waardoor het bord niet verschuift tijdens gebruik.

Shopgids: Alles wat je moet weten over kattenspeeltjes

Een kat heeft bepaalde instincten waarbij het goed is om, voor zover mogelijk, af en toe een handje te helpen die te bewaren. Vooral uitdagende kattenspeeltjes of speeltjes gevuld met kattenkruid zullen jouw kat veel uren speelplezier geven. Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen over speelgoed voor katten.

Kattenspeeltje

Met kattenspeeltjes voorkom je dat je huistijger te zwaar wordt of zich verveelt.
(Bron: Andrea Obzerova: 58467675/ 123rf.com)

Wat zijn kattenspeeltjes precies?

Kattenspeeltjes zijn accessoires voor katten die worden ontworpen met de bedoeling om katten te vermaken en te onderwijzen. Ze kunnen uiteenlopende vormen aannemen en uit verschillende materialen worden gemaakt. Kattenspeelgoed is belangrijk voor de groei en het dagelijkse leven van de kat. De speeltjes bieden veel voordelen die we in dit artikel zullen laten zien.

Het leven met een kat kan leiden tot onvergetelijke situaties. Kattenspeeltjes zijn nodig om je kat actief en gelukkig te houden. Als je je nog afvraagt of spelen met je kat echt nodig is, zeggen wij daarom ‘Ja!’. Door het juiste kattenspeelgoed te kiezen worden bovendien je meubels een stuk minder interessant, een win-win situatie voor jou en je kat dus.

Waarom een kattenspeeltje?

Als een kat zich verveelt of voor een lange tijd niets productiefs doet, zal je kat dagen en nachten doorbrengen door alleen te slapen en te eten. Als je niet wilt dat het leven van je kat hieruit bestaat, kun je het beestje helpen door hem te entertainen. Bovendien zal je huisdier met de juiste speeltjes ook meer lichaamsbeweging krijgen. Op die manier voorkom je dat je kat te zwaar wordt.

Een andere reden waarom het belangrijk is om je kat bezig te houden, is dat het ook voor jezelf goed uitkomt als het beestje na het spelen van de spelletjes moe wordt. Dieren, net zoals mensen, heb een dagelijkse hoeveelheid energie die ze kunnen verbruiken. Als de kat deze energie niet voldoende kwijt kan, zal hij gefrustreerd raken. Zeer waarschijnlijk zullen je bank of je gordijnen hier het slachtoffer van worden. Dit voorkom je door de juiste speeltjes aan je kat aan te bieden.

Wist je al dat als een kat op zijn rug ligt, dit betekent dat hij zich vertrouwd voelt?

Wat voor soort kattenspeeltjes zijn er?

Op het moment dat je een kattenspeeltje wilt kopen, zul je ontdekken dat er veel verschillende soorten speeltjes verkrijgbaar zijn op de markt. Je vindt speeltjes van verschillende materialen, met verschillende doeleinden en uiteenlopende beoordelingen. Aangezien het hierdoor moeilijk kan zijn het speeltje te vinden dat het beste bij jou en je kat past, vind je hieronder een handige tabel met de verschillende soorten speeltjes, diens kenmerken en voordelen. Op die manier hopen we je te helpen te ontdekken welk speeltje het beste bij jullie past:

Soort kattenspeeltje Kenmerken Voordelen
Laseraanwijzer Apparaatje waaruit een rood laserlicht straalt, waardoor de kat het als een punt op een oppervlak waarneemt. Geweldig amusement.

Biedt oefening, omdat de kat veel beweegt.

Stok met draad en veren Een stok gemaakt van hout of plastic die ongeveer een halve meter lang is. De draad is meestal elastisch en het hangende object kan bestaan uit bijvoorbeeld een pen of een holle bal met veren eraan. Biedt oefening, omdat de kat veel beweegt.

Verbetert het evenwicht.

Muizen Kleine plastic of stoffen muisjes, met gekleurde veertjes of een lange staart. Activeert het jachtinstinct.

Houdt je kat alert gedurende een aantal minuten, met verhoogde aandacht en betere concentratie als resultaat.

Balletjes met geluiden Kleine plastic balletjes met geluidselementen aan de binnenkant. Biedt oefening.

Activeert de zintuigen.

Springtafel Bestaat uit een oppervlak met een veer erop waar aan de bovenkant een opvallend onderdeel vast zit, zoals een veer, balletje of plastic muisje. Ontwikkelt het aandachtsbehoud.

Veel van deze accessoires zijn ontworpen zodat je katten zijn nagels kunt slijten.

Tunnel In de vorm van een cilinder, meestal gemaakt uit plastic en met meerdere kanalen. Traint de behendigheid van de kat.

Biedt een schuilplaats. Katten vinden het fijn om zich op kleine en donkere plekjes te verstoppen, om zich veilig te voelen.

Interactief Zeer uiteenlopend aanbod. Kan bijvoorbeeld uit een cirkelvormig artefact bestaan, waarin een opvallend object kan worden geplaatst. Biedt een uitlaatklep om energie kwijt te kunnen.

Verhoogt de hersencapaciteit. Gaat verveling tegen.

Waarom zijn kattenspeeltjes zo belangrijk voor katten?

Investeren in quality time met je huisdier heeft geen prijs. Het komt nog wel eens voor dat we overspoeld raken door onze eigen verantwoordelijkheden, die voortkomen uit onze studie, werk en relaties. Als we echter een kat thuis hebben, ook al is het beestje onafhankelijk, is het belangrijk dat je hem voldoende aandacht biedt.

Veel kattenbaasjes gaan ervan uit dat als ze een speeltje voor hun kat kopen het beestje zichzelf zal kunnen vermaken. Dat is echter niet helemaal waar. Katten hebben een metgezel nodig die met ze meespeelt en het speeltje af en toe uit het zicht haalt zodat het ook na een langere tijd leuk blijft. Door tijd met je kat door te brengen en de juiste speeltjes voor hem te kopen, zal de relatie tussen jou en je huisdier snel verbeteren.

Voordelen van kattenspeeltjes

Mogelijk is de onderstaande lijst met voordelen van kattenspeeltjes nog niet volledig. Het zijn er zoveel! Je kunt de speelsessies eenvoudig integreren in de dagelijkse routine van je huisdier, de behendigheid en het uithoudingsvermogen van de kat bevorderen en verveling bestrijden. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van de spelletjes:

 • Bestrijdt zwaarlijvigheid, en zorgt voor dagelijkse lichaamsbeweging.
 • Houdt je huisdier bezig.
 • Versterkt de emotionele band tussen de eigenaar en de kat.
 • Ontwikkelt de intelligentie van de kat.
 • Stimuleert het natuurlijke jachtinstinct.
 • Maakt je kat gelukkig.
 • Helpt je kat om te communiceren met anderen, of het nu gaat om andere katten of mensen.
 • Biedt een uitlaatklap voor energie, waardoor de kat rustiger en tevredener wordt.

Hoe gebruik je kattenspeeltjes?

Dit is een vraag die veel gesteld wordt. Het komt vaak voor dat kattenbaasjes de speeltjes niet op de juiste manier gebruiken. Het is belangrijk om je kat niet met speeltjes te overstelpen, omdat een kat nou eenmaal niet hetzelfde is als een mens als het op bezit aankomt. Een andere fout is om alle speeltjes continue in het bereik van de kat te bewaren, het beestje zal er dan snel op uitgekeken raken.

Met katten spelen is niet erg ingewikkeld, je hoeft alleen maar een beetje in de kat te verplaatsen. Als je ziet dat je kat uren rondjes door je huis loopt zonder te weten wat hij moet doen, is dit het juiste moment om je stok met veren of het laserapparaatje erbij te pakken. Op die manier kun je een speelsessie beginnen zonder er al teveel moeite voor te hoeven doen.

Kattenspeeltje

Een kat heeft bepaalde instincten. Met kattenspeeltjes kun je helpen om deze zoveel mogelijk te stimuleren.
(Bron: Alena Ozerova: 46058522/ 123rf.com)

Hoe lang moet je met een kat spelen?

Er is geen standaard tijd die je per dag met je kat moet spelen. Dit hangt namelijk van veel verschillende factoren af, zoals de leeftijd, het karakter, de fysieke staat en het ras van de kat. Een kat met overgewicht kan bijvoorbeeld snel moe worden, waardoor het plezier al binnen enkele minuten zal eindigen.

Als je huisdier graag veel beweegt, heb je geen andere keuze dan hem al die verzamelde energie te laten besteden door vaak met hem te spelen. Als je ook dan nog niet weet hoeveel tijd je met je kat moet spelen, raden we je aan om het gewoon eens uit te proberen. Je zult al snel ontdekken wat de behoeften van je kat zijn. Een half uurtje per dag zou in ieder geval voldoende moeten zijn.

Speelgoed voor kittens

Als je huisdier nog erg jong is, is dit het moment om hem met je te leren spelen. Veel baasjes laten de eerste beten en krasjes voorbij gaan, ten onrechte ervan uitgaande dat dat na verloop van tijd automatisch zal veranderen. We waarschuwen je graag dat, als je er niet op tijd bij bent, de situatie al snel uit de hand kan lopen. Kattenspeeltjes kunnen je helpen dit te voorkomen.

Het is daarom noodzakelijk om kattenspeelgoed te kopen dat bij de leeftijd van je kat past. Speelgoed zoals een stok met veren of een laserapparaatje kunnen de perfecte tools zijn om het beestje een tijdje te vermaken. Onthoud dat hoe meer tijd je met je huisdier doorbrengt, hoe meer het beestje gewend aan je raakt wat betreft routines en gedrag.

Wist je al dat katten er niet van houden om heel koud of heel warm voedsel te eten? De ideale temperatuur is op kamertemperatuur.

Speelgoed voor oudere katten

Veel mensen denken dat wanneer de kat eenmaal gegroeid en volwassen is, hij zich niet meer met speeltjes kan vermaken en het liefst de hele dag slaapt. Dit is een veelgemaakte denkfout, aangezien alle huisdieren hoe dan ook vermaak nodig hebben. Ook een oudere kat zegt over het algemeen geen ‘nee’ tegen een paar minuutjes speelplezier met zijn baasje.

Wat betreft geschikte speeltjes voor volwassen katten, bestaat er automatisch interactief speelgoed dat de geest van je huisdier traint en ontwikkelt. De meest gelukkige momenten voor je kat zullen echter de momenten zijn waarop ze met hun baasje kunnen spelen. Een kat brengt normaalgesproken al veel tijd alleen door, het is daarom aan te raden dat wanneer je de tijd hebt, voldoende quality time met het beestje door te brengen.

Waarom is mijn kat niet geïnteresseerd in kattenspeeltjes?

Sommige katten zijn hun hele leven geïnteresseerd in kattenspeeltjes. Een voorwaarde hiervoor is meestal wel dat het beestje gezond is. Zodra de kat ziek wordt of weinig energie heeft, zal hij de voorkeur geven aan eten en slapen. Als je ziet dat dit het geval is bij je huisdier en je maakt je zorgen, raden we je aan om het beestje naar de dierenarts te brengen. De arts kan de kat onderzoeken en je een gepast advies geven. Het is erg belangrijk om goed voor je kat te zorgen.

Het kan ook zijn dat je de kat van straat hebt gehaald. Helemaal als het beestje al volwassen is, zal het aan het begin moeilijk zijn om de kat te laten wennen. Katten zijn dieren die routine en zekerheid nodig hebben, waardoor als ze opeens in een nieuwe situatie zitten stress kunnen ervaren en willen vluchten. Een kat speelt alleen als hij zich vertrouwd en veilig voelt. Zorg er dus voor dat de kat zich zo voelt, voor je begint met het overstelpen met speeltjes.

Kattenspeeltje

Op het moment dat je een kattenspeeltje wilt kopen, zul je ontdekken dat er veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Je vindt speeltjes van verschillende materialen, met verschillende doeleinden en uiteenlopende beoordelingen.
(Bron: G215: 71325925/ 123rf.com)

Zijn kattenspeeltjes veilig?

Voordat je een kattenspeeltje voor je huisdier koopt, is het aan te raden om te controleren of het artikel geen gevaar voor de gezondheid van de kat zijn. Hoewel de meeste speeltjes geen enkel gevaar voor de dieren betekenen, kan het nooit kwaad om dit goed te verifiëren door naar de oorsprong en het materiaal van het speelgoed te kijken en te controleren of ze veilig zijn voor je kleine kattenvriend.

Om er zeker van te zijn dat het speelgoed je huisdier niet zal beschadigen, kun je online ook de beoordelingen van andere kopers bekijken. Vaak vind je bij populaire producten voldoende reviews over de kwaliteit en veiligheid van de kattenspeeltjes. Als je het product dan thuis ontvangt, kun je nog een laatste check doen op veiligheid. Kijk goed naar slecht gelijmde veren, kleine voorwerpen die je kat onbedoeld kan inslikken en scherpe onderdelen.

Van welk materiaal worden kattenspeeltjes gemaakt?

Zoals we eerder al aangaven, is er een breed aanbod aan kattenspeeltjes. Zo kunnen de speeltjes ook vanuit veel verschillende materialen gemaakt worden. De productie varieert erg, afhankelijk van het doel en de kenmerken van het speelgoed. Je kunt bijvoorbeeld speeltjes vinden die zijn gemaakt van stof, plastic, roestvrij staal, hout en sisal, een soort touwmateriaal dat wordt gebruikt voor bijvoorbeeld krabmatten.

Bovendien zijn er producten die batterijen nodig hebben om te werken, zoals de meeste laserapparaatjes, interactieve speeltjes en lichtgevende ballen. Als je kat van speeltjes met elektrische onderdelen houdt, raden we je aan om er altijd bij te blijven als hij ermee speelt. Je kunt vervelende situaties nu eenmaal beter voorkomen dan oplossen.

Kattenspeeltje

Spelen met je kat is niet erg ingewikkeld, het vereist alleen een beetje inlevingsvermogen in je kat.
(Bron: Alena Ozerova: 46058536/ 123rf.com)

Is het beter om kattenspeeltjes te kopen of zelf te maken?

Zowel het kopen als zelf maken van kattenspeeltjes biedt voor- en nadelen. Het kan erg leuk kan zijn om zelf speeltjes te maken. Een stuk goedkoper ook! Toch raden we je aan om hier niet teveel op te bezuinigen. Het maken van goede en veilige kattenspeeltjes kost veel tijd. Daarnaast weet je bij een kwalitatief en positief beoordeeld artikel van een fabrikant zeker dat je een veilig product in huis neemt.

Maar de belangrijkste reden waarom we in dit geval voor een investering in een gekocht kattenspeeltje kiezen is nog eenvoudiger. Het is namelijk waarschijnlijker dat een fabrikant, vooral als het van een bekend merk is, meer kennis heeft over kattenplezier dan een beginnende eigenaar. Hoewel dat ook niet altijd waar is. Als je het zelf wilt proberen is het in ieder geval belangrijk dat je de smaak van je kat kent.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

We hopen dat je bij het lezen van deze shopgids duidelijker hebt gekregen welke soorten kattenspeelgoed geschikt zijn voor jou en je kat. In het vorige gedeelte hebben we de meest gestelde vragen over de kattenspeeltjes beantwoord. In het gedeelte hieronder laten we je zien met welke aankoopcriteria je verder nog rekening moet houden bij het kopen van een speeltje:

Afmeting

De afmetingen van het speeltje zijn erg belangrijk, omdat deze bepalend kunnen zijn voor het plezier van de kat. Door een speeltje te kiezen dat bij de conditie en fysieke staat van je huisdier past, zul je sneller succes hebben. Als het speelgoed te groot, te klein of gewoon te onhandig is om mee te spelen, zal de kat er snel op uitgekeken raken.

Het is waar dat veel kat zich snel vervelen. De reden hiervoor ligt in zijn manier van denken. Als je goed kijkt, verbergt je huisdier zich meestal om zijn ‘slachtoffer’ te volgen en aan te vallen. Als blijkt dat dit niet gemakkelijk gaat, verliest de kat al snel alle interesse, waardoor de aankoop tevergeefs zal zijn.

Kattenspeeltje

Investeren in quality time met je huisdier heeft geen prijs. (Bron: Anurak Ponapatimet: 47640995/ 123rf.com)

Levensduur

Niemand houdt ervan een product te krijgen dat op dezelfde dag van de aankoop kapot gaat. Hetzelfde geldt voor je kat. Het kan echter gebeuren dat het beestje in de hitte van de strijd het speeltje tijdens de eerste speelbeurt al kapot maakt of scheurt. De nagels van een kat kunnen erg gevaarlijk zijn voor de meest delicate producten.

Waarschijnlijk zul je daarom willen investeren in kattenspeelgoed dat lang meegaat. In dat geval raden we je aan om niet alleen naar het merk te kijken. Hoewel bekende merken als PietyPet al jaren lang het vertrouwen van duizenden huisdierbezitters heeft verdiend, zijn er ook andere merken die je kunt proberen. Belangrijk in ieder geval is om goed naar de kwaliteit van het gebruikte materiaal te kijken.

Scherpe randjes

Je moet bovendien voorzichtig zijn met mogelijke scherpe hoeken van het speelgoed, omdat deze ongelukken kunnen veroorzaken tijdens het spel. Om schrik te voorkomen, raden we je aan om speelgoed met afgeronde vormen te kopen die veilig vermaak bieden. Denk bijvoorbeeld aan balletjes die geluid maken, plastic muizen of tunnels.

Veel van de bezoeken aan de dierenarts worden veroorzaakt door gebeurtenissen die zich voordoen tijdens het spelen: een klap, het verliezen van een oog, een tandvleeswond of een tandbreuk. Vergeet niet dat het baasje verantwoordelijk is voor de gezondheid van de kat. Kies daarom geen speelgoed met puntige vormen en scherpe randen maar in plaats daarvan voor producten met zachte oppervlakken.

Wist je al dat katten 100 verschillende geluiden kunnen maken?

Draadjes en touwen

Katten zijn helemaal wild van touwtjes die zijn vastgebonden aan een klein object, zoals een holle bal of een veer. Om deze reden kan een goede investering een houten stok zijn die aan die voorwaarden voldoet. Het grote voordeel van kattenspeelgoed is dat het niet veel geld hoeft te kosten. Het is vooral belangrijk om te weten wat de behoeften van je kat zijn.

Wanneer je kattenspeelgoed voor je kat kiest, controleer dan eerst of jouw kat ook echt fan is van een draadje dat snel beweegt. We zijn er zeker van dat als je dit met je kat gaat uitproberen, jullie allebei van dit goedkope speeluurtje zullen genieten. In het geval van kattenspeeltjes, gaat het beste product vaak niet hand in hand met de prijs.

Kattenspeeltje

Als je huisdier een paar maanden oud is, is dat het juiste moment om hem te leren met je te spelen.
(Bron: Alena Ozerova: 46058067/ 123rf.com)

Leeftijd van de kat

De behoeften van een kat kunnen veranderen naarmate het beestje ouder wordt, hoewel sommige spelletjes nooit vervelen, zoals het achtervolgen van bewegende objecten. Naarmate je huisdier ouder wordt, zul je echter zien dat hij niet langer op dezelfde manier speelt. Dit is een natuurlijk proces, je hoeft je hier dus geen zorgen over te maken.

Als je een volwassen kat hebt die steeds rustiger wordt, is het een beter idee om speelgoed te kopen waarmee je meer zijn intelligentie kunt oefenen of zintuigen kunt stimuleren, dan dat je het lichaam traint. Het is in ieder geval belangrijk dat je nooit ophoudt met spelen, want een huisdier dat onderworpen wordt aan constante uitdagingen, is gelukkiger en leeft langer.

Samenvatting

Een kat heeft afwisseling en uitdaging nodig in het leven. Er zijn 3 hoofdsoorten speelgoed voor katten: speeltjes voor de fun, voor het trainen van de intellegentie van de kat en voor het bieden van meer lichaamsbeweging. Gelukkig hoeft een kattenspeeltje niet veel te kosten. En uiteindelijk zul je er op de langere termijn geld mee besparen. Speeltjes houden je kat of kitten gezond en gaan verveling tegen. Dat voorkomt vervolgens weer schade aan je bank of andere meubels.

Het kopen van een goed kattenspeeltje is daarom geen uitgave, maar een investering. Namelijk in het geluk, en een verbeterde fysieke en mentale gezondheid van je kat. De kat zal zich beter gaan voelen, wat weer effect zal hebben op de relatie tussen het huisdier en jou. Met het juiste kattenspeeltje zal de tijd die je met je kat doorbrengt vol magische en geweldige momenten zijn. Het hebben van een kat thuis kan op die manier een zegen zijn.

Dit is het einde van onze shopgids over kattenspeeltjes. We hopen dat je het artikel interessant vond. Als dat zo is, vergeet dan niet hieronder je reactie achter te laten. Ook kun je de gids delen op social media. We zijn benieuwd naar je reactie!

(Bron van de header afbeelding: Alena Ozerova: 46058303/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies