Keyfinder
Laatst bijgewerkt: 15-09-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

13Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

61Verzamelde opmerkingen

Er zijn mensen die zich zeer aangetrokken voelen tot nieuwe technologische apparaten, maar er zijn ook personen die hele handige nieuwe snufjes missen omdat ze een afkeer hebben voor alles wat “digitaal” is. Weet je wat een keyfinder of slimme sleutelhanger is? Als dat niet het geval is, kun je je er dan iets bij voorstellen? Ze openen niet alle deuren, nee, maar het is een apparaatje met talloze toepassingen.

Als je heel vaak je sleutels verliest, hoef je je met deze sleutelhanger geen zorgen te maken, want er gaat meteen een alarm af als dat gebeurt. Maar er is meer. Deze apparaatjes geven informatie door naar “draagbare” apparaten, zoals een smartwatch. Met andere woorden, het apparaat heeft een interactief contact met de eigenaar en dient een oneindig aantal doelen. Wil je meer weten? Hier vertellen we je er meer over!
Belangrijk om te weten

 • Een keyfinder of slimme sleutelhanger is een technologisch apparaatje dat gebruik maakt van Bluetooth of GPS om je sleutels te kunnen vinden. Maar dat niet alleen, deze kleine draagbare items kunnen je ook helpen bij het vinden van je huisdier of je bril – een geweldige uitvinding!
 • Vergis je niet als je op zoek bent naar een keyfinder. Ze zijn ook bekend als GPS-trackers, bluetooth sleutelhangers of slimme sleutelhangers. Dit zijn relatief recente items op de markt, vandaar dat er zoveel verschillende namen voor worden gebruikt.
 • Voordat je op je aankoop klikt, is het belangrijk dat je naar onze aankoopcriteria (“Waar moet je op letten bij je aankoop?”) kijkt, aan het einde van de gids. Het gebruik dat je maakt van de keyfinder, het gewicht en de afmetingen ervan, evenals de technologie die het gebruikt, zijn fundamentele aspecten.

Onze selectie: De beste keyfinders op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste keyfinders die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte slimme sleutelhanger een stuk eenvoudiger.

De beste Bluetooth GPS Tracker

Deze Bluetooth GPS Tracker verbindt de gebruiker met zijn kostbaarheden zoals koffers, huisdier, elektronica, kinderen auto, caravan, sleutels, smartphone, tablet enz. Via een speciale App is alles bestuurbaar en zichtbaar tot een afstand van maximaal 25 meter buitenshuis.

Het leuke van de tracker/tracer is dat er 6 tracker/tracers op 1 telefoon aangesloten kunnen worden. Zorg er bij gebruik voor dat het telefoon geluid aan staat. Je kunt iedere tracker/tracer een individuele naam geven zoals: sleutels, dat maakt het terug vinden een stuk makkelijker.

De beste keyfinder met anti-diefstalfunctie

Deze slimme bluetooth tracker (ook wel sleutelvinder) kan met de nieuwste technologieën en een zeer laag energieverbruik helpen al je verloren spullen terug te vinden. Via de gratis Nut™App (zowel voor Android als IOS telefoons) kunnen er tot 6 Nut’s tegelijk getraceerd worden.

Als je dan bijvoorbeeld je sleutels kwijt bent kun je met een druk op de knop de Nut 4™ een geluidssignaal laten uitzenden waardoor je je bezitting snel zal terugvinden. Ook kan via de app bekeken worden wat de afstand is tussen jou en de Nut 4™.

De beste keyfinder met 6 sleutelzoekers

Met deze keyfinder set ben je nooit meer je sleutels aan het zoeken en je hoeft niet te kunnen fluiten om het alarm te laten afgaan. Deze key finder werkt namelijk met een kastje op afstandsbediening formaat die een draadloos RF signaal stuurt naar de sleutelhangers, tot een afstand van maximaal 25 meter van het kastje kunnen liggen.

De sleutelhangers hebben een ingebouwd speakertje die een alarm laat horen van ongeveer 80 decibel zodat je direct je sleutels weer kan vinden. De keyfinder bestaat uit een ontvanger met houder en 6 sleutelzoekers.

De beste keyfinder met bewegingssensor

Deze slimme bluetooth tracker kan met de nieuwste technologieën en een zeer laag energieverbruik helpen al je verloren spullen terug te vinden. Via de gratis iTrack Easy™App kunnen er tot 6 iTrack Easy’s getraceerd worden.

Als je dan bijvoorbeeld je sleutels kwijt bent kun je met een druk op de knop de iTrack Easy 3.0™ een geluidssignaal laten uitzenden waardoor je je bezitting snel zal terugvinden. Ook kan via de app bekeken worden wat de afstand is tussen jou en de iTrack Easy™. Bovendien heeft de tracker een motion sensor.

Shopgids: Alles wat je over keyfinders moet weten

Het is van groot belang dat je voordat je een keyfinder koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

llaverointelegiente-1-idprod-37866659_s-768x512

Slimme sleutelhangers geven de locatie van de sleutels direct en vaak in realtime aan.
(Bron: ldprod: 37866659/ 123rf.com)

Wat zijn keyfinders precies en hoe worden ze nog meer genoemd?

Een keyfinder, ook wel slimme sleutelhanger, key locator of GPS-tracker genoemd, is een klein elektronisch apparaatje, een gadget, dat via Bluetooth verbinding maakt met je mobiele telefoon en vaak gebruik maakt van de slimme functie van GPS om naar een object te zoeken. Sommige vereisen het downloaden van een mobiele applicatie (app) om het apparaat zijn werk te laten doen.

Ze staan ook bekend als smart key chains, maar ook als key locators, smart trackers, GPS trackers, object locators of zelfs bluetooth sleutelhangers. Het is eigenlijk een draagbaar apparaat, zoals een activiteitenarmband of een smartwach.

Waarom is het handig om een slimme sleutelhanger of keyfinder te gebruiken?

Nieuwe technologieën maken het dagelijks leven voor veel mensen gemakkelijker en de vooruitgang wordt vaak toegejuicht als ze onze dagelijkse routine verbeteren. Er zijn echter ook grote nadelen van de technologie, zoals het gebrek aan privacy. Hoe dan ook, de waarheid is dat een slimme sleutelhanger vele voordelen heeft, zoals je in de volgende lijst zult zien:

 • Het is betaalbaar. De prijs ligt meestal rond de 20 euro.
 • Verschillende technologieën. Je kunt er één kiezen die verbindingen maakt via bluetooth, maar er zijn ook modellen die gebruik maken van radiofrequenties.
 • Je zal je sleutels nooit meer verliezen. Het is vooral geschikt voor vergeetachtige, verstrooide of oudere mensen.
 • Je kunt het voor meer objecten gebruiken. Een slimme sleutelhanger is ook ideaal voor het vinden van een bril, portemonnee of een ander voorwerp, zoals de ketting van je huisdier. Je kunt zelfs je telefoon lokaliseren als het geluid uit staat, wat een groot voordeel is.
 • Klein formaat. Over het algemeen zijn het kleine apparaten, ideaal om mee te nemen als sleutelhanger samen met de sleutels van je huis of auto.
 • Verschillende waarschuwingssystemen. Het kan je waarschuwen waar je sleutels zich bevinden door middel van een geluidje, maar ook door middel van LED-lampjes.
 • Perfect voor een cadeau. Misschien heb je een moeder die altijd haar sleutels vergeet of raakt je zoon altijd de hond kwijt als hij met hem gaat wandelen.
Richard DawkingsBrits etholoog, evolutiebioloog en populair-wetenschappelijk schrijver
“Wetenschap – of de producten van wetenschap zoals technologie – is slechts een manier om iets echt te realiseren, iets dat gebeurt, iets dat werkt.”

Welke soorten keyfinder of slimme sleutelhanger kan ik op de markt vinden?

Ook al ben je niet erg op de hoogte van de nieuwste technologische apparaten, toch beweegt de markt zich onverbiddelijk in deze richting. Jonge mensen voelen zich het meest op hun gemak met gadgets, maar als dit in jouw geval niet zo is, laten we op de volgende lijst de meest voorkomende types van intelligente sleutelhangers op de markt van vandaag zien, op basis van hun technologie.

 • Slimme bluetooth sleutelhanger. Ze gebruiken deze technologie voor de detectie van voorwerpen die in de buurt liggen, met behulp van een mobiele telefoon met GPS. Het is bedoeld voor het lokaliseren van objecten binnenshuis en de bluetooth-versie moet minstens 4.0 zijn, hoewel het beter is als het geavanceerder is. Ze zijn meestal beschikbaar op IOS en Android.
 • Slimme GPS-sleutelhanger. Ze gebruiken een applicatie op je mobiele telefoon om het verloren voorwerp te geolokaliseren. Ze maken verbinding met mobiele telefoontorens. Over het algemeen kan je veel functies in de applicatie configureren die zeer nuttig zullen zijn, zoals het volume van de waarschuwingsgeluiden.
 • RFID-slimme sleutelhanger. Radiofrequentie-identificatie (RFID) sleutelhangers zenden de identiteit van een object – in dit geval sleutels – via radiogolven uit. Onze eerste twee producten in Onze Selectie is hier een goed voorbeeld van, maar het bevat ook LED-verlichting voor een betere zichtbaarheid en identificatie.
 • Slimme sleutelhangers met WiFi. Ze gebruiken uitsluitend draadloze punten om je te laten zien waar je sleutels zijn. Het is zeer geschikt op plaatsen met weinig dekking, zoals een kelder of een zolder.
 • Slimme sleutelhanger met zaklamp. Dit is een functie die het gemakkelijker maakt om verloren sleutels te vinden en wordt meestal aangeboden in combinatie met bluetooth, GPS of RFID.

Hoe werken de community locators bij slimme sleutelhangers?

Niet alle elektronische apparaten voor het opsporen van verloren voorwerpen hebben een gemeenschappelijke locator, maar sommige wel. Dit is het geval voor Tile of Chipolo, die een gemeenschap van gebruikers, ook wel “Crowd finding” genoemd, op het internet hebben. Je hoeft alleen maar een anoniem bericht over het object te sturen en de gebruikers zullen je helpen het te vinden zonder de veiligheid van je gegevens in gevaar te brengen.

llaveointelegiente-2-andresjaboois-118851773_s-600x450

Een slimme sleutelhanger is een elektronisch apparaat, dat via bluetooth verbinding maakt met je mobiele telefoon.
(Bron: Andresjabois: 118851773/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een keyfinder om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de slimme sleutelhanger die je nodig hebt:< class=”c-message__edited_label” dir=”ltr” aria-describedby=”slack-kit-tooltip”> </>

Gebruiksgemak

Houd in gedachten waar je een slimme sleutelhanger voor wilt gebruiken. Als het bijvoorbeeld voor één van je ouders is en ze zijn al wat ouder dan is het beter om een zeer eenvoudige sleutelhanger te kiezen. Als het te ingewikkeld voor ze is, kan dit ertoe leiden dat het apparaat uiteindelijk niet gebruikt wordt en ergens achterin een kast terecht komt. En als je zelf niet erg technologisch aangelegd bent, kies dan altijd voor een model dat gemakkelijk te gebruiken is.

llaverointeligente-3-dolgachov-64173039_s-768x512

Een keyfinder is een elektronisch apparaat, dat via bluetooth verbinding maakt met je mobiele telefoon.
(Bron: Dolgachov: 64173039/ 123rf.com)

Afstand

Het bereik van het apparaat is een belangrijk criterium. Als je heel vaak je sleutels verliest in een appartement, heb je niet veel nodig, maar als je op een boerderij woont, dan zal dit aspect fundamenteel zijn. Kies altijd voor een intelligente sleutelhanger met een bereik van minstens twintig meter binnenshuis en tussen dertig en veertig meter als het voor buitenshuis is.

Als je al een expert bent op het gebied van dit soort gadgets, kies er dan een die een perimeteralarm mogelijk maakt. Op deze manier, als de sleutels, of je huisdier, buiten een bepaald gebied komen, zal de locator je onmiddellijk waarschuwen met een alarm.

Technologie

Als je wilt dat je toestel gebruik maakt van intelligente objectdetectie, koop dan een slimme sleutelhanger met minimaal Bluetooth 4.0. Het is de minimale versie die je nodig hebt van deze technologie, hoewel het altijd beter is om te kiezen voor Bluetooth 4.1. Je weet dat gadgets van dit type zich met een ongelooflijke snelheid ontwikkelen en over een paar maanden heb je al weer een nieuwe versie op de markt.

Je hebt in Onze selectie al gezien dat je een breed scala aan producten hebt. Als je wilt, kies dan voor de radiofrequentie of de geïntegreerde GPS met Bluetooth. Geen van beide zal je teleurstellen en de eerste is heel eenvoudig voor beginners.

Arthur C. ClarkeEngels sciencefiction schrijver en futuroloog
“Elke voldoens geavanceerde technologie is niet te onderscheiden van tovenarij.”

Batterij

Als je wilt dat het apparaat lang meegaat, kies dan voor lithiumbatterijen. Deze garanderen ten minste één jaar ononderbroken gebruik. Al met al zijn er op de markt vele mogelijkheden, zoals je hebt gezien in de producten van Onze selectie. Je kunt ook kiezen voor AAA-batterijen, die voor sommige mensen comfortabeler zijn, of voor knoopbatterijen.

Afmetingen en gewicht

Zowel de afmetingen als het gewicht zijn criteria die geen invloed hebben op de functies van de slimme sleutelhanger, maar vanwege het comfort is het een goed idee om er rekening mee te houden. Als je je sleutels vaak verliest, heb je liever dat het apparaat klein genoeg is om het in je dagelijkse routine te gebruiken. Als het te zwaar is, zal je het waarschijnlijk minder gebruiken. Let hier dus goed op.

Productiemateriaal

De materialen die gebruikt worden om het apparaat te vervaardigen bepalen de duurzaamheid ervan, dus let op dit criterium en kies voor ABS-kunststof, een veelvoorkomend materiaal van intelligente sleutelhangers en waarover je tal van voorbeelden in Onze selectie hebt. Eén van de grote voordelen is dat het binnen alle budgetten past en dat het niet snel kapot te krijgen is.

llaverointeligente-4-marioondris-32977366_s-768x510

Een slimme sleutelhanger is ook ideaal voor het vinden van een bril, portemonnee of een ander voorwerp, zoals de halsband van je huisdier.
(Bron: Mario Ondris: 32977366/ 123rf.com)

Extra functies

Tot slot is een detail waarmee rekening moet worden gehouden de extra mogelijkheden of extra functies. Als de keyfinder een LED-zaklamp heeft, kan dat ideaal zijn voor mensen met een slecht gezichtsvermogen of voor donkere omgevingen. Bovendien werkt het zonder de batterij van je mobiele telefoon te gebruiken. Let op dit aspect, want het kan van groot belang zijn.

Samenvatting

Ook al heb je graag alles overzichtelijk en bij de hand, het is logisch dat je soms dingen vergeet en het is normaal dat je je sleutels af en toe kwijtraakt. Met een slimme keyfinder of sleutelhanger hoef je nooit meer je hele huis door te zoeken. Je vindt ze in een mum van tijd dankzij dit apparaat, dat gebruik maakt van de nieuwste technologie om je dagelijkse leven gemakkelijker te maken.

Uiteraard moet je, voordat je op een online aankoop klikt, kijken naar enkele relevante criteria, zoals de grootte, de reikwijdte, de technologie die het gebruikt of het gebruik dat je het eraan gaat geven. Het is niet hetzelfde als het voor iemand is die aardig technologisch ingesteld is als voor een ouder iemand. In dit laatste geval moet de keyfinder vooral eenvoudig te gebruiken zijn.

Vond je ons artikel over keyfinders interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte keyfinder kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Et1972:  < id=”imageIdText”>92020953</>/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies