Laatst bijgewerkt: 04-11-2020

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

28Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

115Verzamelde opmerkingen

Het kopen van een kindercamera zal je kind een magisch gevoel geven. Misschien herinner je het jezelf nog wel, het gevoel dat je kreeg toen je de eerste keer een foto maakte van de wereld waarin we leven. Je kind zal hetzelfde gevoel krijgen. Met een kindercamera kunnen kinderen hun verbeelding ontwikkelen en zich bewust worden van de mensen, objecten en plaatsen om hen heen.

Het is echter geen eenvoudige taak om de kindercamera te kopen die het beste bij je kind past. Er zijn veel verschillende soorten kindercamera’s, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit onderwatercamera’s, camera’s met geluidjes of een camera waar je spelletjes mee kunt doen. Zoals je ziet, is de keuze voor een kindercamera niet altijd eenvoudig. In deze shopgids helpen we je hierbij. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste kindercamera te vinden.
Belangrijk om te weten

  • Als je een kindercamera wilt kopen, is het belangrijk dat je een model kiest dat bij de leeftijd en smaak van je kind past.
  • Zorg ervoor dat het een camera is die de aandacht van het kind trekt en interesse wekt voor het nemen van foto’s.
  • Let ook op factoren zoals het gewicht en de grootte van de camera, of je hem onderwater kunt gebruiken en hoe lang de batterij meegaat. In deze shopgids helpen we je een keuze te maken en de perfecte kindercamera te vinden.

Onze selectie: De beste kindercamera’s op de markt

Als je op zoek bent naar een camera voor je kind, zijn factoren zoals de sensorgrootte, optica of fotografische gevoeligheid van het apparaat minder belangrijk dan wanneer je een camera voor jezelf zou kopen. Belangrijke zaken waar je wél op moet letten bij de aanschaf van een kindercamera, zijn de functies die de camera leuk en aantrekkelijk speelgoed voor kinderen maken. Hieronder vind je een selectie met onze favoriete modellen die op de markt verkrijgbaar zijn. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

De kindercamera met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De kindercamera van Eggy heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor een zeer vriendelijke prijs, ontvang je namelijk niet alleen een camera met een prachtig design, maar ook een apparaat dat aan alle wensen van je kind zal voldoen. De camera maakt scherpe foto’s van hoge kwaliteit.

De kindercamera heeft een LCD-scherm van 2 inch en met de camera kunnen foto’s van 8 megapixel worden geschoten. Kinderen hebben de camera over het algemeen snel door.

De beste kinderkamer met gezichtsfilters

Deze robuuste digitale camera van Vtech heeft een geïntegreerde muziekspeler, filmfunctie, beeldbewerking en game-functie. De camera is vooral gericht op kinderen van 4 tot 10 jaar oud. Dankzij de weergave van de camerabeelden aan de voor- en achterkant kun je eenvoudig selfies maken met dit apparaat.

Het apparaat heeft meer dan 90 foto-effecten en talloze fotolijsten en filters. Animaties worden geactiveerd door de gezichtsherkenning functie. Je kunt ook video’s opnemen met de camera.

De beste kindercamera voor de jongste fotografen

De kindercamera van Silvergear is schattig, klein en licht en heeft een perfect formaat voor kleine kinderhandjes. Het apparaat is erg licht en gemakkelijk overal mee naar toe te nemen. Het kindvriendelijke ontwerp heeft eenvoudige knoppen is zeer eenvoudig te gebruiken.

De camera maakt scherpe foto’s en heeft een 1.5″ lcd-scherm om foto’s en video’s te bekijken. Om de indercamera verder op te vrolijken zijn er 42 vrolijke stickers bijgeleverd.

De beste Action Cam kindercamera

De Action Cam van VTech is de perfecte camera voor alle kinderen die van de nodige actie houden. Dankzij de waterdichte behuizing en de drijvende handgreep kun je foto’s en video’s maken tijdens het zwemmen, of de camera op je fiets of skateboard bevestigen om al je trucjes en avonturen vast te leggen.

De stevige camera heeft een kleurenscherm en kan zelfs video’s versneld vertraagd of achterstevoren afspelen. Eindeloos speelplezier!

Shopgids: Alles wat je moet weten over kindercamera’s

Ben je op zoek naar een kindercamera, maar weet je nog niet goed waar te beginnen? Wees niet bang, je bent niet de enige. Voordat je een specifieke kindercamera uitkiest, is het belangrijk eerst verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Een kindercamera is een tool waarmee het kind in aanraking komt met de wereld van de fotografie en zo met een nieuwe blik naar de wereld gaat kijken. Om je te helpen het model te vinden dat het beste bij hem of haar past, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over dit interessante en leerzame speelgoed.

Little photographer

Als je op zoek bent naar een camera voor je kinderen, moet je op andere factoren letten dan wanneer je een camera voor jezelf koopt. 
(Bron: Chalabala: 33764264/ 123rf.com)

Wat is de minimumleeftijd om een kindercamera te gebruiken?

De leerfase waarin het kind zich bevindt, is een van de meest relevante factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een specifieke kindercamera koopt. Normaalgesproken zijn zeer jonge kinderen geïnteresseerd in kleurrijke camera’s met interactieve functies en spelletjes. Het beste is als de camera niet te groot is, zodat ook jonge kinderen met kleine handjes ze goed vast kunnen houden.

Als je kind al wat ouder is, kom je in een andere categorie met kindercamera’s terecht. Je kunt dan beter voor een wat meer geavanceerd model kiezen. Bij dit soort camera’s zijn factoren zoals megapixels, zoomlenzen en de kwaliteit van de foto’s een stuk belangrijker. Een minimumleeftijd voor het gebruik van een kindercamera is er niet, we raden je aan om bij twijfel de verpakking van het speelgoed te controleren.

little boy with film stuffs

Fotograferen en filmen geven een magisch gevoel waar ook kinderen geen genoeg van krijgen. Niets leuker om kinderen de wondere wereld van de fotografie te laten ontdekken!
(Bron: Yarruta: 46594615/ 123rf.com)

Welke kindercamera moet ik kopen?

Gissen welke kindercamera het beste past bij de interesses van je kind is niet altijd een gemakkelijke taak. Grote kans dat ze voor de eerste keer met een dergelijk apparaat in aanraking komen. Bovendien weet je misschien niet goed welke functies een kindercamera moet hebben. Je hoeft echter niet te vrezen, want wij vergemakkelijken je zoektocht. Eerder in deze gids vond je al een selectie met onze favoriete modellen. Misschien zit daar wel het model tussen waar je naar op zoek bent?

Om een goede keuze te maken, moet je eerst controleren of de camera beheersbaar is en aantrekkelijke kleuren heeft voor het kind. Als het lukt om een camera te vinden die aan deze parameters voldoet, zal het gemakkelijker zijn om de aandacht en interesse van het kind vast te houden om de camera regelmatig te gebruiken.

Welke functies moet een kindercamera hebben?

Als je zelf regelmatig foto’s maakt, is er een grote kans dat ook je kind graag foto’s wilt maken. Het is dan leuk om een kindercamera voor hem of haar te kopen. Het kopen van een kindercamera is niet hetzelfde als het kopen van bijvoorbeeld een digitale camera voor volwassenen. Hetzelfde geldt voor de prijs. De meeste kindercamera’s kosten 80 euro of minder. Dit maakt dat we naar andere aspecten moeten kijken bij de aanschaf ervan.

Om de beste kindercamera te kiezen, is het belangrijk om te controleren of de camera niet te groot of te klein voor het kind is. Daarnaast is het belangrijk dat het apparaat eenvoudig te gebruiken is, een zoomlens heeft, het scherm de juiste helderheid en grootte heeft en dat je video’s met de camera kunt opnemen. Vergeet ook niet te controleren of het ontwerp aantrekkelijk is voor je kleintje. Andere populaire functies zijn gezichtsherkenning, filters, effecten en een functie om selfies te maken.

Wist je al dat je met de meeste kindercamera’s tussen de 600 en 1000 foto’s kunt opslaan? Als je het geheugen wilt uitbreiden en de camera biedt deze optie, kun je een SD-kaart gebruiken.

Functies van kindercamera’s

In de lijst hieronder vind je meer informatie over de technische en esthetische functies die je moet overwegen voordat je een kindercamera koopt. Hoewel dit natuurlijk afhangt van de voorkeuren van je kind, zal dit overzicht je helpen het meeste uit de nieuwe kindercamera te halen.

  • Zoom: Een ‘2x’ optische zoom zou voldoende moeten zijn.
  • Pixels: Een resolutie van 8 megapixels resulteert in redelijk scherpe foto’s.
  • Selfies: Er zijn camera’s met een ontwerp dat is aangepast om eenvoudig selfies te maken.
  • Video: De meeste moderne camera’s maken opnamen in Full HD.
  • Beeldscherm: Veel schermen zijn 3 inch breed. Sommige schermen kun je 180 graden omdraaien.

Hoe maak je een kindercamera aantrekkelijk voor kinderen?

Naast het kiezen van de beste camera, is het fijn als je kind fotografie als iets leuks gaat zien. Om dit te bereiken, moet je een camera vinden die je kind stimuleert en geïnteresseerd in de fotografie maakt. Om dit te bereiken, is het soms niet genoeg om hem of haar een opvallende camera te geven. Bij sommige kinderen is het nodig opdrachten te bedenken die ze met de camera kunnen uitvoeren, om zo hun verbeeldingskwaliteiten te ontwikkelen.

Zo kun je het kind bijvoorbeeld laten zoeken naar een kleur in verschillende ruimtes, geometrische vormen op straat, objecten die op gezichten lijken of bewegende beelden zoals auto’s of springende mensen. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken. Kennis van de oorsprong van fotografie kan hen ook stimuleren. Tot slot zijn er ook kindercamera’s met een spelletjesmodus.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Waar moet je op letten om een kindercamera in huis te halen die past bij de persoonlijke wensen van je kleintje? Om de beste kindercamera te kopen zijn er een aantal aankoopcriteria die kunnen helpen de beste beslissing te nemen, hoewel het belangrijkste misschien wel is dat je let op de voorkeuren van het kind door met ze te praten en hun gedrag te observeren.

Ontwerp

Om je kind geïnteresseerd te maken in de wereld van de fotografie en het gebruik van de camera, is het belangrijk dat het ontwerp van het apparaat goed past in de handen van het kind. Zeer jonge kinderen kunnen nog moeite hebben om de camera stevig vast te houden. Om deze reden zijn er speciale babycamera’s, zodat kleintjes tussen de 1 en 3 jaar hier al mee aan de slag kunnen.

De juiste ondersteuning en hulp van ouders kan doorslaggevend zijn voor de ontwikkeling van een nieuwe hobby van het kind.

Bovendien moet de kindercamera licht genoeg zijn om deze door het kind zelf te laten dragen. Als het ontwerp van de kindercamera designs of vormen bevat die het kind aanspreken, is dit een pluspunt.

Batterij

Ook de levensduur van de batterij is een van de relevante aspecten bij de aanschaf van een kindercamera. Eerst moet je kiezen of je een camera op batterijen wilt. Camera’s met een ingebouwde en oplaadbare batterij zijn op dit moment erg populair. Ze zorgen ervoor dat je niet iedere keer de batterijen hoeft te vervangen, maar deze gemakkelijk oplaadt.

Wel is het met een dergelijke camera noodzakelijk om van tevoren in te schatten hoe lang je op pad bent en of je tussendoor de mogelijkheid krijgt om de batterij op te laden. Als dat laatste niet het geval is, is het belangrijk dat je een camera kiest die je lang kunt gebruiken zonder tussendoor op te hoeven laden. Op die manier zul je in ieder geval niet vanwege een lege batterij mogelijkheden missen om magische momenten vast te leggen.

Formaat

Ook de grootte van de kindercamera kunnen we niet negeren. De leeftijd van het kind is bepalend voor het gemak waarmee hij of zij de camera vast zal kunnen houden. Een camera die licht van gewicht is en een compact formaat heeft, heeft het meeste succes bij kinderen. Let daarom altijd goed op het formaat van de camera die je wilt kopen. Als je online shopt, kun je hiervoor ook de recensies van andere kopers raadplegen.

Een kindercamera die niet bij de leeftijd en grip van het kind past kan ertoe leiden dat hij of zij zijn interesse in het gebruik van de camera verliest. Om de camera in de rugzak van het kind te laten vervoeren, moeten we ervoor zorgen dat de camera klein genoeg is om erin te passen, samen met het eten, water en andere dingen die kinderen meestal bij zich hebben.

Gewicht

Het gewicht is een ander belangrijk aspect als we het over kindercamera’s hebben, vooral als je op zoek bent naar een camera voor een jong kind. Kinderen van 1 tot 3 jaar zijn nog niet gewend om zware spullen te dragen, wat ook niet goed voor ze is. Hoe ouder het kind, hoe meer de camera mag wegen, hoewel altijd binnen bepaalde grenzen. Normaalgesproken bereikt het gewicht van veel kindercamera’s daarom nog geen kilo.

Aangezien kinderen de kindercamera’s overal mee naar toe zullen dragen, is het belangrijk er zeker van te zijn dat de camera niet te zwaar is. Een camera die dat wel is, zal ervoor zorgen dat het kind al snel zijn of haar interesse zal verliezen in het gebruik ervan. Zorg er daarom dus altijd voor dat de camera niet te zwaar is en gemakkelijk vervoerd kan worden.

Waterdicht

Als je op zoek bent naar een kindercamera, kan het handig zijn als deze waterdicht is. Kinderen komen graag in contact met water in zwembaden en de zee, vooral tijdens vakanties. Als de camera waterdicht is, zal je kind er nog meer plezier uit halen. Met een waterdichte behuizing kunnen kinderen de meest bijzondere foto’s onder water maken.

Er zijn camera’s die onderwater gebruikt kunnen worden tot ongeveer 2 meter diep. Er zijn ook speciale beschermingshoezen die je om een niet-waterdichte camera heen kunt doen, zodat je de camera alsnog onderwater kunt gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken dat deze kapot gaat. Op die manier kunnen je kinderen de spannendste avonturen beleven onder water, ook als de camera zelf niet waterdicht is.

Samenvatting

Het kopen van een kindercamera is een ideale optie om je kinderen kennis te laten maken met de wereld van de fotografie. Afgezien van het kunnen vastleggen van mooie momenten, zal het feit dat ze een camera voor zichzelf hebben, hen bewust maken van hun omgeving en alles om hen heen. Dit is goed voor de ontwikkeling en het inbeeldingsvermogen van je kind. Er is niets leuker dan kinderen de wondere wereld van de fotografie te laten ontdekken.

Om het meeste uit de fotografische ervaring van je kinderen te halen, helpt het om hem of haar te ondersteunen met opdrachten die het gebruik van de camera interessant maken. Zo kun je het kind bijvoorbeeld vragen hun omgeving te observeren, door vormen, gezichten, objecten of bewegingen te fotograferen. Bovendien kunnen dit soort activiteiten nuttig zijn om de band tussen jou en je kind te versterken.

Vond je onze shopgids over kindercamera’s interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media, zodat je vrienden en familie ook ontdekken welke kindercamera het beste bij hen past.

(Bron van de header afbeelding: Mamotuv: 21383590/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies