mom and his son
Laatst bijgewerkt: 14-10-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

25Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

97Verzamelde opmerkingen

Kinderen voelen zich over het algemeen erg aangetrokken door snelheid. Het is daarom niet verwonderlijk als kindermotoren veel nieuwsgierigheid bij je kleintje opwekken. Vooral het feit dat ze met een motor veel sneller kunnen gaan dan door te lopen of fietsen, zal het voertuig aantrekkelijk maken.

Dit speelgoed op wielen zal je kind motiveren om op avontuur te gaan. Maar wees niet bang, de fabrikanten van kindermotoren weten heel goed dat de veiligheid van het kind voorop staat. Als je overweegt om een kindermotor te kopen, is het belangrijk om een model te kiezen dat goed bij de leeftijd en behoeften van je kind past. In deze shopgids vind je alle informatie en tips die helpen om de meest geschikte kindermotor te vinden.
Belangrijk om te weten

  • Er zijn 2 soorten kindermotoren: loopmotoren en elektrische motoren. Bij de eerste soort zijn het de benen van het kind die verantwoordelijk zijn voor de beweging van het apparaat. Bij de tweede soort werkt het voertuig op een batterij.
  • Afhankelijk van het model, kunnen kinderen hun eerste motorfiets gebruiken vanaf een leeftijd van ongeveer 1 jaar.
  • Als je een kindermotor wilt kopen, is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan factoren zoals het design en het comfort van de motor. Alleen op die manier kies je de beste kindermotor voor je zoon of dochter.

Onze selectie: De beste kindermotoren op de markt

Een kindermotor of -scooter is vaak het eerste accu-speelgoed dat kinderen krijgen. Het is daarom de moeite waard om het speelgoed zorgvuldig te kiezen. Kinderen beleven er hun eerste eigen meters onderweg en andere avonturen mee. Om je te helpen het meest geschikte model te vinden, vind je hieronder een selectie met onze favoriete kindermotoren op de markt.

De beste loopmotor voor kinderen

De loopmotor van Repsol heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De sportieve motor is geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar oud en laat niets te wensen over voor de volgende generatie motorrijders. Het loopvoertuig is zowel geschikt voor gebruik binnens- als buitenhuis.

De brede, laag liggende stoel zorgt voor een perfecte rijpositie en een optimale grip. Het ergonomische stuur is voorzien van kindvriendelijke handgrepen. De slijtvaste wielen zorgen voor uitstekende tractie en fluisterstille rolgeluiden. Belastbaar tot 30 kilo.

De beste kindermotor voor echte waaghalzen

Deze stoere BMW circuitmotor is geheel gefabriceerd onder licentie van BMW. Daardoor is de motor verbluffend gedetailleerd. Ook technisch is de motor dik in orde met dubbele 12V motoren en eva rubberbanden. Tevens heeft deze motor zijwielen die als het nog nodig is geplaatst kunnen worden.

Het starten gebeurd d.m.v. een sleutel met echt start motor geluid. De kindermotor wordt geleverd met een parkeerstandaard en zijwielen voor extra veilig rijden. De aanbevolen leeftijd is 3-6 jaar (max 30kg).

De beste elektrische kindermotor voor beginners

Speciaal voor de kleine motorrijders onder ons is de kindermotor van HOMCOM een zeer geschikt model. De motor zal gegarandeerd het enthousiasme en de fascinatie voor motoren vergroten.

Met een slank ontwerp en een breed scala aan verschillende kleuren, is er voor ieder wat wils. De bediening is intuïtief en veilig. Als het kind loslaat, remt het voertuig automatisch. Het kind kan eenvoudig de licht- en geluidseffecten bedienen door op een knop op het dashboard te drukken.

De coolste kinderscooter

Deze elektrische scooter van Safi Line rijdt door gas te geven met het voetgaspedaal, als je de schakelaar omzet kan deze scooter voor- en achteruit rijden. Deze elektrische scooter is voorzien van een claxon, muziekjes, verlichting, een USB, Mini SD en MP3 ingang om eigen muziek op af te spelen.

Met een draag capaciteit van 30 kg en zijn stevige constructie is de scooter geschikt voor kinderen tot 5 jaar. De afmetingen van de scooter zijn 105x64x73cm. De scooter wordt geleverd met standaard en extra zijwieltjes.

Shopgids: Alles wat je moet weten over kindermotors

De eerste stapjes die een baby zet zijn natuurlijk erg opwindend, maar hoe zit het eigenlijk met de eerste keer dat je je kind op een motorfiets ziet rijden? De tijd vliegt, voor je het weet zit de kleine in een echt voertuig. Het is daarom raadzaam om voorbereid te zijn op de behoeften die in de toekomst zullen komen en je kind te verassen met een kinderauto of -motor. Om je te helpen de kindermotor te vinden die het beste bij je kind past, vind je in deze shopgids de antwoorden op de meest gestelde vragen over dit product.

little boy on a motor bike

Het is belangrijk dat de wielen van een kindermotor dik genoeg zijn, om voldoende stabiliteit te garanderen.
(Bron: Vladislav Lazutin: 123886986/ 123rf.com)

Welke soorten kindermotoren zijn er?

Over het algemeen kun je kindermotoren in 2 groepen verdelen: de loopmotoren en de elektrische motoren. Een loopmotor heeft bredere wielen dan een loopfiets, waardoor kinderen al vanaf 1 jaar sneller hun balans leren vinden. De beweging wordt gegenereerd door de beentjes van het kind. Er zijn dus geen voetsteunen of pedalen nodig. Dit model is ideaal wanneer het kind leert lopen.

De tweede soort, de elektrische kindermotoren, zijn over het algemeen geavanceerder. De meeste modellen hebben een batterij van 6 of 12 V. De elektrische motors worden inclusief oplader geleverd, zodat je het apparaat eenvoudig kunt opladen wanneer de batterij leeg is. De motorfietsen worden aangedreven door de batterij en worden aangezet met de bediening van een knop, zodat het kind niet zelf het karretje vooruit hoeft te duwen.

Is er een norm waar kindermotoren aan moeten voldoen?

Vooral in het geval van een kindermotor die op batterijen werkt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het voertuig voldoet aan de actuele wetgeving voor kinderspeelgoed. Controleer ten eerste of het apparaat de CE-markering (European Compliance) heeft. Het is belangrijk dat je weet hoe je deze markering kunt onderscheiden van China Export, dat dezelfde afkorting heeft.

Een andere verordening met betrekking tot speelgoed is EN 71, een regel die aangeeft dat het betreffende artikel voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Ten slotte, en ook gerelateerd aan elektrische kindermotoren, is de norm EN62115 nog belangrijk, die de elektronische vereisten specificeert waar dit soort speelgoed aan moet voldoen. Als je in de overige details geïnteresseerd bent, is hier voldoende over op het internet te vinden.

girl with a helmet

Kindermotoren geven kinderen veel vrijheid.
(Bron: Pakorn Kitpaiboolwat: 106627477/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van kindermotoren?

Het belangrijkste en meest voor de hand liggende voordeel van kindermotoren is het plezier dat ze bieden. Kinderen zijn over het algemeen erg nieuwsgierig naar snelheid. Ze zullen daarom gegarandeerd enthousiast zijn als ze ontdekken dat ze met een kindermotor sneller vooruit kunnen dan dat ze gewend zijn. Voor de loopmotoren geldt dat deze ideaal zijn voor het ontwikkelen van de motorische vaardigheden van het kind.

Met een loopmotor zijn de benen van de kleine continu in beweging. Zo oefenen kinderen hun reflexen, coördinatie en richtingsgevoel. Kindermotoren geven de kinderen bovendien veel vrijheid en een zelfverzekerd gevoel. Ook verbeteren kinderen hun evenwicht door een loop- en elektrische motor te gebruiken. Kortom, er is een grote kans dat je geen spijt zult krijgen van een kindermotor als cadeau voor je kleintje!

De 4 belangrijkste voordelen van een kindermotor:

  • Met een kindermotor verbetert het kind zijn of haar motorische vaardigheden.
  • Het voertuig biedt veel outdoor plezier.
  • Het helpt kinderen om zich meer bewust te worden van de omgeving om hun heen.
  • Een kindermotor helpt de balans en coördinatie van het kind te ontwikkelen.

Is het nodig een helm te dragen bij een kindermotor?

Als je een elektrische kindermotor wilt kopen, raden we aan er meteen een helm bij te nemen. Elektrische motoren kunnen over het algemeen vrij hard. Hoewel het natuurlijk om speelgoed gaat, zijn de voertuigen wel gemotoriseerd. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Als je helemaal zeker van je zaak wilt zijn, kun je er bovendien voor kiezen elleboog- en kniebeschermers aan te schaffen.

De maat van de helm moet uiteraard geschikt zijn voor het hoofd van het kind. Het heeft namelijk weinig zin als de helm te groot of klein is. In het geval van een loopmotor hoeft het kind geen helm te dragen. Maar ook hier geldt, als je 100% zeker van je zaak wilt zijn en het kind heeft geen bezwaar, is er eigenlijk geen reden om geen bescherming te gebruiken.

little kid riding a motorbike toy

Veel kindermotoren zijn geïnspireerd op de voertuigen van kinderhelden uit films en series.
(Bron: Milan Bruchter: 31503054/ 123rf.com)

Hoe moet het kind op de kindermotor zitten?

Als je kind veel uurtjes doorbrengt op de kindermotor, is het belangrijk dat hij of zij dat in de juiste houding doet en comfortabel op de motor zit. Om deze reden is het essentieel dat het model een comfortabele stoel heeft en voldoende stabiliteit biedt aan de kleine bestuurder. Het is bovendien belangrijk dat het kind rechtop zit en beide handen aan het stuur houdt.

Idealiter heeft het stuur een antislip bescherming. Het spreekt voor zich dat het stuur op de juiste hoogte moet worden geplaatst, in overeenstemming met de lengte van het kind. Dit is de enige manier waarop het kind het stuur moeiteloos kan vasthouden.

Vergeet niet dat het kind op het begin nog bekend moet raken met de kindermotor. Het zal het lichaam zelf zijn dat in de loop van de tijd intuïtief aangeeft wat de meest comfortabele houding is. De meeste kindermotoren zijn zowel geschikt voor gebruik binnens- als buitenshuis. We raden aan om de kindermotor nooit op onoverzichtelijke plekken te gebruiken, zoals plaatsen met veel verkeer.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Een kindermotor of -scooter is vaak het eerste accu-speelgoed dat kinderen krijgen. De meeste kinderen houden van snelheid, waardoor ze zich direct tot het apparaat aangetrokken zullen voelen. Een kindermotor biedt het kind enorm veel vrijheid en helpt om de omgeving te ontdekken. Als je een kindermotor wilt kopen, is het belangrijk om op een aantal factoren te letten. Hieronder vind je een handig overzicht met de belangrijkste aankoopcriteria die gelden bij de aanschaf van een kindermotor:

Leeftijd van het kind

De leeftijd van het kind is misschien wel de belangrijkste factor die je moet overwegen bij het kiezen van een kindermotor. Er zijn loopmotoren die geschikt zijn voor kinderen vanaf 9 maanden oud. Ze zijn in feite de ideale aanvulling wanneer het kind zijn eerste stapjes zet. In dit stadium is het geweldig voor hen om hun benen te versterken om het leerproces te versnellen.

Er zijn ook elektrische kindermotoren die geschikt zijn voor kinderen vanaf 1 jaar. In deze gevallen is het belangrijk om naar de hoeveelheid volt van de batterij te kijken. 6V-motorfietsen hebben een beperkt vermogen, de snelheid is meestal niet hoger dan 2,5 km per uur. Tegelijkertijd zijn 12V-modellen gericht op kinderen tot 6 jaar oud. De bereikte snelheid ligt rond de 3 of 4 km per uur.

6V elektrische motorfiets 12V elektrische motorfiets
Leeftijd Vanaf 1 jaar oud. Vanaf 2 of 3 jaar oud.
Snelheid Beperkte snelheid (2,5 km/u). Hogere snelheid (tot 4 km/u).
Ideaal voor… Gladde oppervlakken, voor zowel binnens- als buitenshuis. In de tuin, het park en zelfs voor lichte hellingen.

Ontwerp

Hoewel wij ons als ouders vaak om andere zaken druk maken, is het ontwerp meestal hetgeen dat het kind als eerste opvalt. Houd daarom goed de smaak van je kleintje in gedachten als je een kindermotor uitkiest. Factoren die altijd goed werken zijn de favoriete kleur of de kinderheld die je zoon of dochter bewondert. De juiste grootte van een motor is vooral afhankelijk van de leeftijd van het kind. Laat je daarom niet meteen verleiden door de grootste en meest opvallende modellen.

Veel kindermotoren zijn, niet verrassend, geïnspireerd op kinderhelden uit series en films. Het helpt daarom als je de smaak van je kleintje kent. Het kan verder interessant zijn om de toevoeging van accessoires te overwegen die bijdragen aan het design van het product, zoals spiegels, een rugleuning of een koplamp. Alles wat de ervaring realistischer maakt, valt over het algemeen goed in de smaak bij onze kleintjes.

Comfort

Het is belangrijk dat de motorfiets comfortabel is voor het kind. In dit aspect speelt het zadel een fundamentele rol. Dit moet zacht zijn, maar tegelijkertijd antislip, om te voorkomen dat het kind tijdens het gebruik van het zadel af glijdt. Evenzo verdient het de voorkeur dat het stuur ergonomisch is en een optimale grip mogelijk maakt.

Als de motorfiets elektrisch is, controleer dan of de voetsteunen breed genoeg zijn zodat het kind zijn of haar voeten zonder problemen kan plaatsen. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort, maar ook voor meer stabiliteit.

Er bestaan ook modellen met een rugleuning, zodat het kind kan rusten en niet altijd in een rechte houding hoeft te zitten. Vergeet tot slot niet dat de motorritjes uitsluitend onder het toezicht van een volwassene moeten plaatsvinden.

Veiligheid

De veiligheid van het speelgoed is een ander criterium om serieus te overwegen. Controleer daarom, voordat je de kindermotor koopt, hoe veilig het apparaat is. Kijk ook goed naar de staat van het gebruikte materiaal. Dit moet stevig zijn en een maximale stabiliteit garanderen. Een ander detail om te beoordelen zijn de wielen van het voertuig. In het ideale geval moeten deze breed zijn en een goede grip bieden. Afhankelijk van de kwaliteit van de wielen, zul je er bovendien eenvoudiger mee op verschillende oppervlakken rijden.

Vooral voor jongere kinderen is het handig als de motor een extra wiel aan elke kant heeft. Op deze manier voelen kinderen zich veiliger en is het risico op omvallen minimaal. Ten slotte bevatten sommige modellen een speciale bescherming voor de handen van het kind.

Extra’s

Als je een kindermotor koopt, kan het interessant zijn om te onderzoeken welke extra functies het apparaat biedt. Alle onderdelen die de ervaring realistischer maken, zullen in de smaak vallen bij de kleine. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen met geluids- en lichteffecten. Hiermee heeft je kind een geweldige tijd tijdens de rit, door de verschillende opties te activeren. Een ander zeer populair onderdeel is de claxon.

Bovendien zijn er kindermotoren die vergezeld worden door een helm en andere veiligheidselementen. Leg het belang van de helm rustig aan het kleintje uit, zodat hij of zij hem met trots zal dragen. Vooral bij elektrische motorfietsen met een accu van 12 V is het leuk als het voertuig 2 snelheidsopties aanbiedt.

Samenvatting

Kinderen zijn net zo verslaafd aan adrenaline als volwassenen, sterker nog, misschien wel meer. Een kindermotor zal daarom gegarandeerd de aandacht van je kleintje trekken. Dit speelgoed op wielen motiveert je kind om op avontuur te gaan. Maar wees niet bang, de fabrikanten van kindermotors weten heel goed dat de veiligheid van het kind voorop staat.

Er zijn veel verschillende soorten kindermotoren verkrijgbaar. Om het model te vinden dat het beste bij je kind past, is het belangrijk om van tevoren te bepalen waar je naar op zoek bent. Wil je een snelle motor? Of liever een loopmotor? Misschien ben je op zoek naar een politievoertuig. In deze shopgids geven we je alle nodige informatie en tips om de meest geschikte kindermotor te vinden.

Vond je onze shopgids over kindermotoren interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media.

(Bron van de header afbeelding: Chakrapong Worathat: 81186064/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies