Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

24Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

107Verzamelde opmerkingen

Wist je dat er heel veel verschillende kinderwagens bestaan? Kinderwagens zijn belangrijke artikelen voor de komst van een baby. Ze helpen je om de kleine zich comfortabel en veilig te laten voelen tijdens een wandeling. Hoewel er momenten zijn waarop je je baby liever in je armen vast houdt, zal een kinderwagen vroeg of laat nodig zijn. Ouders hebben met een goede kinderwagen meer bewegingsvrijheid.

Er zijn veel verschillende opties op de markt. Vandaar dat de keuze voor de ideale kinderwagen lastig kan zijn. In het ideale geval past het model bij de levensstijl van het gezin en, uiteraard, bij het budget. Het is de moeite waard om van tevoren te kijken op wat voor soort grond de kinderwagen gebruikt zal worden. Raadpleeg deze shopgids om de meest geschikte kinderwagen te kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Het is belangrijk om jezelf voordat je een kinderwagen kiest een aantal vragen te stellen: Heeft de kinderwagen de juiste afmetingen voor achterin je kofferbak of om met het openbaar vervoer te gaan? Kun je de wagen eenvoudig inklappen? Heeft het model de accessoires die je nodig hebt?
 • De 3-in-1 kinderwagens zijn tegenwoordig erg populair. Ze bestaan uit een reiswieg, maxi-cosi en een wandelwagenzitje.
 • Een goede kinderwagen moet bepaalde basisaccessoires hebben. Voorbeelden daarvan zijn: een regenhoes, een klamboe en een organizer om de babyspullen in op te bergen.

Onze selectie: De beste kinderwagens op de markt

Wat de beste kinderwagen is, is afhankelijk van de behoeften van het gezin. Je kunt het beste kiezen voor een model dat goed in je huis en eventueel in de auto past. Beoordeel ook of je de kinderwagen wilt gebruiken voor onder andere korte afstanden of voor het openbaar vervoer. Om je te helpen het model te vinden dat het beste bij je past, vind je hieronder een selectie met onze favoriete modellen die je op de markt kunt vinden.

De beste 3-in-1 kinderwagen

De kinderwagen van KinderKraft heeft een beschermhoes voor de voetjes, een 5-punts veiligheidsgordel en een regenhoes. De voorwielen zijn vergrendelbaar. De stoel van de wandelwagen kan in 3 stabiele posities worden geplaatst: liggend, halfliggend en zittend. Kortom, de prijs-kwaliteitsverhouding van deze kinderwagen is uitstekend. Voor een goede prijs, ontvang je een kinderwagen die aan al je basisbehoeften zal voldoen. Dit model is ideaal voor ouders die comfort, stijl en kwaliteit waarderen.

De beste 2-in-1 kinderwagen

De 2-in-1 kinderwagen Zelia van Maxi-Cosi is een stijlvolle complete set vanaf de geboorte tot maximaal 15 kg. De wagenset bestaat uit een reiswieg en een kinderzitting. Het wiegje is eenvoudig met twee klikken om te bouwen tot kinderzitje. De lichtgewicht Maxi-Cosi Zelia wordt tevens geleverd met een boodschappenmand, zonnekap, regenhoes en adapters voor Safety 1st en Maxi-Cosi babyautostoeltjes. De comfortabele en brede kinderwagen heeft een verstelbare duwbeugel en een afneembare veiligheidsbeugel.

De beste kinderwagen met 3 wielen

Een kinderwagen met 3 wielen is heel wendbaar en daardoor zeer geschikt voor in de stad. De kinderwagen van Hauck kan eenvoudig en snel worden opgevouwen en op een compacte en ruimtebesparende manier worden opgeborgen. De buggy kan langer worden gebruikt dan vergelijkbare kinderwagens. Het is geschikt vanaf de geboorte tot het kind een gewicht van 22 kg bereikt. Deze sportieve driewieler garandeert leuke wandelingen met het gezin.

De beste ultramoderne kinderwagen

Deze ultramoderne en complete wandelwagen van Quinny biedt je de flexibiliteit om het beste uit je dag te halen, elke dag weer. De Moodd vouw je eenvoudig in tot een gemakkelijk mee te nemen geheel. Met één druk op de knop ontvouwt de Moodd zich in slechts enkele seconden volledig automatisch. Stylish, compleet en met genoeg opties om de wandelwagen precies aan jouw wensen aan te passen. Compleet met zonnekap, regenhoes, boodschappenmand en adapterset.

Shopgids: Alles wat je moet weten over kinderwagens

Op het moment dat je een aankoopbeslissing maakt, moet je een aantal factoren beoordelen. Voordat je voor het een of het andere model kiest, raden we je aan na te denken over de manier waarop je de kinderwagen wilt gebruiken. Vraag jezelf af in wat voor soort omgeving je ermee wilt lopen en hoe de ondergrond eruit ziet. Bedenk ook of de wagen in je kofferbak past en of je hem mee kunt  nemen in het openbaar vervoer. Om je te helpen, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom dit handige product.

Paseando a un recien nacido a la orila del mar

Kinderwagens met 3 wielen worden steeds populairder.
(Bron: Rasstock: 32136239/ 123rf.com)

Wat is een kinderwagen precies?

Een kinderwagen is een wagen waarin kinderen vervoerd kunnen worden. Het is een onmisbaar product als er een kleine op komst is. Aangezien je baby zijn of haar eerste levensmaanden vooral slaapt, biedt een kinderwagen de kleine een liggende positie. Het is een soort wieg op wielen, zodat de baby lekker kan blijven liggen tijdens wandelingen.

Meestal bestaat een kinderwagen uit enerzijds een onderstel bestaande uit poten en wielen, en anderzijds een wieg. De wieg is de plek waar de baby ligt. Het onderstel kun je meestal inklappen. Op die manier kun je de kinderwagen eenvoudig opbergen en veel ruimte besparen. Ook kun je een opgevouwen kinderwagen makkelijker meenemen in de kofferbak van je auto. Als je 2 baby’s tegelijkertijd wilt vervoeren, ben je mogelijk op zoek naar een duo kinderwagen.

Tot welke leeftijd is een kinderwagen geschikt?

Kinderwagens kunnen al gebruikt worden voor pasgeborenen. Normaalgesproken worden ze gebruikt tot het kindje 6 of 8 maanden oud is. Het zijn handige producten voor de eerste maanden, wanneer de baby het grootste gedeelte van de tijd slaapt. Als een kind een half jaar oud is, wordt de kinderwagen meestal vervangen door een wandelwagen.

Het is min of meer met 6 maanden oud wanneer de baby zijn hoofdje zelf omhoog kan houden. Dit is het moment waarop je het beste van een kinderwagen op een wandelwagen kunt overstappen, zodat je kind bekend kan worden met de omgeving om hem heen. Er zijn modellen die je kunt aanpassen aan de verschillende levensfasen van het kind en die de kleine begeleiden in zijn groei.

Toda carreola trae compartimientos para poder transportar utencilios

Voor een optimale besturing, moet het stuur van de kinderwagen zich op de hoogte van je navel bevinden.
(Bron: Stepashova: 87868280/ 123rf.com)

Wat zijn 3-in-1 kinderwagens?

3-in-1 kinderwagens beschikken over een onderstel waarop een reiswieg en op een later moment een wandelwagenzitje kan worden bevestigd. 3-in-1-kinderwagens zijn voor veel ouders het favoriete soort kinderwagen. Het voordeel van dit model is dat ze tot 3 of 4 jaar lang mee gaan. Het onderstel is zodanig ontworpen dat het zowel een reiswieg als een wandelwagenzitje en een maxi-cosi kan dragen. De 2-in-1 kinderwagen heeft geen optie voor een maxi-cosi.

Op die manier kun je, wanneer het kind een half jaar oud is, de reiswieg vervangen door het wandelwagenzitje.

Hiermee bespaar je op de langere termijn geld, omdat je niet bij iedere levensfase een nieuwe wagen hoeft te kopen. Maxi-cosi’s zijn erg handig voor het vervoer met de auto. Een kinderwagenzitje is meestal geschikt voor kinderen met een gewicht tot 15 kg.

Waar moet een kinderwagen aan voldoen?

Net zoals bij ieder kinderartikel het geval is, is het ook in het geval van kinderwagens belangrijk dat deze voldoen aan strenge veiligheidseisen. Dit betekent dat het van essentieel belang is dat de kinderwagen voldoet aan de geldende wetgeving binnen de Europese Unie. Elk kinderverzorginsartikel moet het merkteken EN 1888: 2003 dragen, wat aangeeft dat de wetgeving wordt nageleefd.

Naast het controleren op dit kenmerk, moet je ook checken of de kinderwagen de bijbehorende bevestigingsmiddelen heeft. Het remsysteem moet gemakkelijk en snel geactiveerd kunnen worden.

We raden je bovendien aan om op zoek te gaan naar een kinderwagen die een wielvergrendelingssysteem heeft.

Welke accessoires zijn handig bij een kinderwagen?

Er bestaan veel verschillende accessoires voor bij een kinderwagen. De keuze voor bepaalde accessoires hangt af van de behoeften van het gezin. Er zijn accessoires die met de kinderwagens worden meegeleverd, terwijl je andere accessoires los moet kopen. Een van de belangrijkste accessoires is de kap, ideaal om je baby te beschermen tegen ieder ongewenste invloed van buitenaf. Nog beter is het als de kap waterdicht is.

Een ander belangrijk accessoire is een regenhoes, een stuk plastic dat de kinderwagen volledig afdekt. Als het warmer weer wordt en de muggen weer verschijnen, kan een klamboe een handig accessoire zijn dat de overweging waard is. Tot slot is het handig als de kinderwagen een organizer heeft waar je eenvoudig de spullen van de baby kunt opbergen.

Elena BlancoKinderarts
“Jongere kinderen die nog niet in staat zijn om hun hoofd zelf omhoog te houden hebben een kar nodig die hun rug recht houdt en waarmee ze in rugligging kunnen worden geplaatst, met het gezicht naar boven, omdat deze houding helpt wiegendood te voorkomen.”

Wat is beter, een kinderwagen met 3 of 4 wielen?

Traditioneel gezien heeft een kinderwagen 4 wielen. Toch worden ook kinderwagens met 3 wielen steeds populairder. Meestal zijn de wielen van deze laatste modellen een stuk groter, net als de kinderwagen zelf. Kinderwagens met 3 wielen hebben meestal 2 wielen aan de achterkant en 1 aan de voorkant.

Het voordeel van een kinderwagen met 3 wielen is dat ze beter wendbaar zijn. Ze hebben meestal wel ook minder ruimte om de babyartikelen op te bergen. Vaak zijn ze bovendien iets groter en zwaarder dan de traditionele modellen. Kinderwagens met 4 wielen zijn vaak stabieler.

Kinderwagen met 3 wielen Kinderwagen met 4 wielen
Wielen 3 grotere wielen. 4 kleinere wielen.
Werkzaamheid Beter beheersbaar en gemakkelijk te gebruiken. Moeilijker te gebruiken maar met een grotere stabiliteit.
Formaat De afmetingen zijn vaak groter. Ze zijn ruimer aan de onderkant. Ze zijn lichter dan driewielige kinderwagens.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

De beste kinderwagen kiezen kan een lastige taak zijn. De grote verscheidenheid aan modellen, ontwerpen en voordelen op de markt is erg groot. Om toch het model te vinden dat het beste bij je past, moet je een aantal factoren beoordelen. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste aankoopcriteria die gelden bij de aanschaf van een kinderwagen:

 • Afmetingen
 • Veiligheid
 • Wielen
 • Inklappen
 • Comfort

Afmetingen

Op het moment dat je een kinderwagen kiest is het belangrijk om uit te zoeken wat de afmetingen ervan zijn. Als je in een gebouw met een lift woont, moet je van tevoren controleren of de kinderwagen hierin past. Kijk ook of de kinderwagen in je kofferbak past en indien nodig, of je hem mee kunt nemen in het openbaar vervoer. Afhankelijk van dit alles zul je kunnen bepalen wat de juiste afmetingen zijn.

Hieronder vind je 5 vragen die je jezelf van tevoren kunt stellen, bij de aankoop van een kinderwagen:

 • In wat voor soort omgeving wil ik de kinderwagen gebruiken?
 • Past hij in de kofferbak of het openbaar vervoer en indien nodig, in de lift?
 • Heeft de kinderwagen de basisaccessoires die ik nodig heb?
 • Klap ik het model eenvoudig in?
 • Voldoet het model aan de Europese wetgeving?

Veiligheid

De veiligheid is een niet-onderhandelbaar aspect als je een product voor kinderen aanschaft. Controleer of de kinderwagen voldoet aan de geldende Europese wetgeving voor kinderartikelen. Beoordeel verder of de wagen over de nodige remsystemen beschikt. In het ideale geval zitten er geen losse onderdelen aan de wagen die gevaarlijk kunnen zijn voor de baby.

Artilugio para padres

Kies voor een compacte kinderwagen die je gemakkelijk en snel kunt inklappen.
(Bron: Stepashova: 92295091/ 123rf.com)

Wielen

Je kunt kiezen voor een kinderwagen met 3 of 4 wielen. Beide modellen hebben zo hun voor- en nadelen. Hoewel de modellen met 3 wielen beter wendbaar zijn, bieden de modellen met 4 wielen een grotere stabiliteit. We raden aan om in ieder geval een kinderwagen te kopen waarvan de wielen in verschillende richtingen kunnen rijden. Verder is het belangrijk dat de remmen direct reageren wanneer ze geactiveerd worden.

Inklappen

De mate waarin je de kinderwagen in kunt klappen bepaalt voor een groot gedeelte het gemak waarmee je hem van de ene naar de andere plek vervoert. In het ideale geval kun je de kinderwagen zodanig opvouwen, zodat je deze gemakkelijk in je kofferbak kunt plaatsen. Het liefst koop je een model waarbij je geen kracht hoeft te zetten en die je met 1 hand in kunt klappen. Vaak heb je je andere hand namelijk nodig om je baby vast te houden.

Comfort

Het comfort van je kleintje wordt voor een groot gedeelte bepaald door het materiaal en de stof die gebruikt is voor de kinderwagen. We raden je aan om voor een bekleding te kiezen die waterdicht en gevoerd is, zodat de baby het gevoel krijgt alsof hij in zijn wiegje ligt. Veel ouders vinden het bovendien wenselijk om een afneembare en dus wasbare hoes te kiezen. Op die manier waarborg je de hygiene van de kinderwagen beter.

Samenvatting

Een goede kinderwagen is een onmisbaar item als je thuis een kleine hebt. Om de kinderwagen te vinden die het beste bij je past, is het noodzakelijk om voldoende tijd te besteden aan de verschillende aankoopcriteria. Niet alleen het ontwerp is belangrijk, ook andere factoren zoals afmetingen, gewicht of comfort zijn bepalend voor je keuze. In deze shopgids vind je een selectie met onze favoriete modellen, die je beslissing zal vergemakkelijken.

Vergeet niet dat een kinderwagen een onmisbaar element is dat de baby vanaf de eerste momenten van zijn leven zal gebruiken. Om deze reden is het essentieel dat het model voldoet aan de geldende veiligheids- en comfortvereisten. Er zijn modellen die je kunt aanpassen aan de verschillende levensfasen van het kind en die de kleine begeleiden in hun groei. Of je liever voor een kinderwagen met 3 of 4 wielen kiest, hangt af van je specifieke behoeften als gezin.

Vond je onze shopgids over kinderwagens interessant? Vergeet dan niet het artikel te delen met je vrienden en familie op social media. Je kunt ook hieronder een reactie achterlaten, we zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Stepashova: 92295252/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies