Clothes hang on a shelf in home
Laatst bijgewerkt: 31-07-2020

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

23Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

105Verzamelde opmerkingen

Misschien is het je wel eens overkomen. Je hebt veel geld uitgegeven aan een nieuwe kledingkast. En toch oogt het geheel heel anders dan je had verwacht. Hoe dat komt? Een mix van verschillende kleerhangers in allerlei materialen, vormen en kleuren geven een rommelige indruk. Orde is belangrijk in het leven van veel mensen. Het geeft je meer rust en zorgt dat je dingen sneller vindt. Maar het kan helaas lastig zijn om orde in een kast te krijgen. Gelukkig helpen de juiste kledinghangers je hierbij.

Kledinghangers maken het plaatje van je nieuwe kast af en helpen je om je mooiste kledingstukken te beschermen. Kleding gaat zo langer mee en kreukt minder snel. Maar hoe kies je nou de perfecte kledinghanger? In deze shopgids vind je alle tips en informatie die je nodig hebt om de modellen te vinden die het beste bij je passen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!




Belangrijk om te weten

 • Er zijn veel verschillende soorten kledinghangers op de markt te vinden. Het is belangrijk dat je de verschillende kenmerken leert kennen, zodat je het soort kledinghanger kunt vinden dat het beste bij je past. Houdt daarbij ook rekening met de ruimte die je in je kast of kleedkamer hebt.
 • In veel gevallen koop je de hangers in batches of sets. Dit is een handige manier om geld te besparen en het uiterlijk van je kast verzorgd te houden, iets dat zal bijdragen aan een opgeruimd huis.
 • Kijk ook goed naar het materiaal waar de hangers van zijn gemaakt. Het materiaal bepaalt niet alleen de prijs van de kledinghangers, maar ook hoe lang je de kledinghangers kunt gebruiken.

Onze selectie: De beste kledinghangers op de markt

Er zijn veel verschillende soorten kledinghangers op de markt. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, vormen en kleuren. Met deze beknopte shopgids willen we jou helpen de perfecte hangers te vinden. Om te beginnen vind je hieronder een selectie met onze favoriete modellen. We hebben de producten geselecteerd vanwege hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en goede beoordelingen die ze krijgen van ons panel en andere kopers.

De beste kledinghangers voor broeken of rokken

Heb je hangers voor je broeken of rokken nodig? Kies dan voor deze handige set met 20 hangers van Acaza. De kledinghangers zijn gemaakt uit metaal en hebben een PVC-laag aan de klem. Hierdoor blijft je kleding mooi hangen, zonder plooien of kreuken. Je verstelt de hangers eenvoudig, zodat je deze gemakkelijk aanpast naar hetgeen jij op wilt hangen. De haak kan 360 graden draaien. De stevige kleerhangers zijn sterk maar compact, waardoor ze niet veel plaats innemen.

De kledinghangers van stevige kwaliteit

De kledinghangers van Relaxwonen helpen je ruimte te besparen. De hangers zijn van stevige kwaliteit en zorgen ervoor dat je kleding goed blijft hangen. De set bestaat uit 50 ultradunne, antislip kledinghangers. Met de verchroomde en 360 graden draaibare haak zijn deze kledinghangers mooi, duurzaam, gemakkelijk en flexibel in gebruik. Aangezien de kledinghangers erg slank zijn, kun je er eenvoudig meerdere naast elkaar hangen. De hangers zien er erg verzorgd en modern uit.

De beste houten kledinghangers

Houten kleerhangers geven een chique en elegante touch aan je kast en gaan over het algemeen lang mee. De kledinghangers van LifeGoods komen als beste uit onze test in deze categorie. De naam van het bedrijf zegt het al, de kledinghangers van LifeGoods doen er alles aan om jouw leven een beetje makkelijker te maken. Ze zijn gemaakt van robuust hout en kunnen zelfs zware jassen, jeans en andere kledingstukken dragen.

De beste kledinghangers voor het ophangen van je pakken of kostuums

Met de kledinghangers van Relaxdays hang je al je jasjes en blazers netjes en kreukvrij op. Het naar het lichaam gevormde, extra brede schouderstuk zorgt ervoor dat de kleding recht naar beneden hangt. Op de ronde stang kunnen daarbij horende broeken of rokken opgehangen worden. Dankzij de 360 graden draaibare haak is de kleerhanger aan het kledingrek, maar ook aan een deur te hangen. De kledinghangers zijn van goede kwaliteit en hebben een stijlvol design.

Shopgids: Alles wat je moet weten over kledinghangers

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen door naar de beste modellen te kijken, zijn er verschillende soorten kledinghangers op de markt verkrijgbaar. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij de aanschaf van nieuwe kleerhangers. Maar er is nog veel meer dat je moet weten om de hangers te vinden die het beste bij je passen. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom dit handige product.

Young woman choosing clothes on a rack in a showroom

Kledinghangers helpen je om je kleding te organiseren. 
(Bron: NejroN: 35509955/ 123rf.com)

Wat is een kledinghanger precies?

Een kledinghanger, ook wel kleerhanger of knaapje genoemd, is een object dat de vorm van de schouders nabootst om er allerlei soorten kleding aan te kunnen ophangen, zoals shirts, blouses, of jassen. Kledinghangers kunnen ook een rechte stang hebben, waar je bijvoorbeeld een broek overheen kunt plaatsen. Sommige kledinghangers hebben zelfs onderdelen voor sokken. Kleerhangers zijn zodanig ontworpen dat de kleding niet kreukt of er vanaf valt.

Hoe helpen kledinghangers om je kast te ordenen?

Kledinghangers helpen inderdaad om je kast geordend te houden. Ze zijn vaak de enige optie die je hebt om je kleren op te hangen in je hangkast. In een ladekast zijn kledinghangers niet nodig. Als je wilt dat je kast er nog beter uitziet, adviseren we om alle kledinghangers van een en hetzelfde soort te kiezen en ze allemaal dezelfde kant op te hangen. Als je toch een ander model nodig hebt, zoals bijvoorbeeld voor een lange rok, kun je die het beste aan de zijkant van de hangkast hangen.

Personality and Social Psychology BulletinWetenschappelijk tijdschrift
“Mensen met ongeordende huizen hebben meer last van stress als gevolg van visuele ruis. Een schoon huis kan zelfs het risico op depressie verminderen.”

Welke soorten kledinghangers zijn er?

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van kledinghangers is het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Hieronder vind je een handig overzicht met de meest gebruikte materialen. Aan de hand van deze lijst ontdek je wat de verschillen tussen de diverse materialen zijn. Welke kledinghanger het beste bij je past, hangt grotendeels van het materiaal af.

 • Metaal: Metalen kledinghangers worden uit een enkele draad gemaakt, die wordt opgerold in de bovenste hoekpunt van de driehoek om een haak te vormen. Het zijn hangers die weinig ruimte innemen, maar tegelijkertijd meestal erg stevig zijn. De kledinghangers worden van tevoren behandeld om te voorkomen dat ze roesten.
 • Hout: Houten kledinghangers bestaan uit een stuk hout dat de vorm van een driehoek heeft. Het hout wordt perfect gepolijst om te voorkomen dat je kleding blijft haken. Soms hebben houten kledinghangers een metalen haak. Ze bestaan meestal uit 3 stukken, een rechte staaf en 2 houten onderdelen die de schouders nabootsen.
 • Plastic: Plastic hangers zijn zeer veelzijdig en meestal in verschillende kleuren verkrijgbaar. Meestal kunnen ze helaas niet zoveel gewicht dragen. Ze zijn iets dikker dan metalen hangers, maar dunner dan de houten modellen.
 • Satijn: Satijnen hangers zijn gevoerd om te voorkomen dat speciale kleding wordt beschadigd of blijft haken. Ze zijn erg praktisch en handig als je speciale kleding extra goed wilt beschermen. Satijnen hangers zijn bovendien ideaal voor de romantici onder ons.

colorful clothes

Kledinghangers kunnen onder andere van hout, plastic, metaal of satijn gemaakt worden.
(Bron: Serezniy: 36431086/ 123rf.com)

Waar kun je de verschillende soorten kledinghangers voor gebruiken?

Hierboven heb je kunnen lezen wat voor verschillende soorten kledinghangers je op de markt kunt vinden, op basis van het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Hieronder vind je een overzicht, waarin de verschillende soorten kledinghangers worden ingedeeld op basis van de manier waarop je ze kunt gebruiken. Het is belangrijk dat je deze verschillen kent, om nog beter te weten wat voor kledinghangers je precies nodig hebt. Op die manier weet je zeker dat je het juiste model kiest.

 • Kledinghangers voor shirts: Zijn meestal slank, omdat ze niet erg stevig hoeven te zijn. De vorm van de schouders is afgerond. Je zult ze herkennen omdat ze op shirts of blouses lijken.
 • Kledinghangers voor pakken: Moeten een schoudervormig bovendeel hebben en erg stevig zijn om het jasje van het pak voldoende te ondersteunen. De kledinghanger moet bovendien een rechte balk hebben waar je de broek aan kunt hangen.
 • Kledinghangers voor jassen: Zijn dik en stevig om het gewicht van jassen te kunnen dragen. De hangers moeten ook afgeronde vormen hebben.
 • Kledinghangers voor rokken: Deze hangers zijn grofweg in 2 soorten te verdelen. De ene soort wordt gevormd door een normale hanger waaraan 2 klemmen zijn bevestigd waar je de rok aan kunt ophangen. De andere soort is een rechte balk die als het ware een grote klem is waarop het kledingstuk kan worden geplaatst.
 • Kledinghangers voor broeken: In sommige gevallen hebben dit soort hangers een soort pincet die sluit om te voorkomen dat de broek wegglijdt.
 • Kledinghangers voor riemen en stropdassen: Zijn kleiner dan andere modellen en hebben meestal haken om riemen en dergelijke aan op te hangen.

Hoe zorg je ervoor dat kledinghangers lang mee gaan?

Ongeacht de prijs die je voor de kledinghangers betaalt, wil je dat deze zo lang mogelijk meegaan. De waarheid is dat er hier geen truc voor is, je moet er simpelweg voorzichtig mee omgaan! Hoe je dit het beste doet? We raden je aan om in ieder geval niet teveel kleding aan één hanger te hangen zodat deze niet vervormt of breekt. Kies ook een materiaal en een vorm die bij je kleding passen.

Marie KondoAuteur, zakenvrouw en opruimadviseur
“In essentie moet organiseren de balans zijn tussen mensen, hun bezittingen en het huis waarin ze wonen.”

Waarom kan ik kledinghangers die ik in winkels krijg niet blijven gebruiken?

Veel mensen gebruiken kledinghangers die ze in winkels of stomerijen hebben gekregen. Je kunt deze kledinghangers best gebruiken om je kast op orde te krijgen, tot je nieuwe hangers koopt. We raden niet aan om de hangers langdurig te gebruiken, omdat ze meestal niet van hoge kwaliteit zijn en je kleding kunnen vervormen. Bovendien ziet je kast er rommelig uit met allerlei hangers van verschillende soorten.

Wat zijn de voor- en nadelen van kledinghangers?

Het is belangrijk dat je bij het kopen van kledinghangers rekening houdt met alles wat je tot nu toe in deze shopgids hebt kunnen lezen. Maar er zijn nog meer aspecten waar je rekening mee kunt houden als je het model wilt vinden dat het beste bij je past. Voordat we verder gaan, willen we je echter laten zien wat de belangrijkste voor- en nadelen van het gebruik van kledinghangers zijn. Het zal je helpen een beslissing te nemen:

Voordelen
 • Kledinghangers helpen om je kast en huis op orde te krijgen
 • Er is veel keuze uit verschillende materialen, vormen en kleuren
 • Ze zijn een goedkope optie om je kleding op te bergen
Nadelen
 • Hangers van slechte kwaliteit kunnen je kleding vervormen
 • Hangers die je uit winkels meekrijgt gaan niet lang mee

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Je komt bijna aan het einde van deze shopgids. Je hebt hierboven kunnen lezen wat de belangrijkste kenmerken van dit product zijn. Maar er zijn nog andere kenmerken die je moet evalueren voordat je nieuwe kledinghangers koopt. Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste aankoopcriteria voor bij de aanschaf van een nieuwe set hangers. De criteria helpen je om je kast op orde te krijgen met de hangers die het beste bij je passen:

Soort kleding

Het eerste dat je in gedachten moet houden bij het kopen van kledinghangers, is het soort en de hoeveelheid kleding die je in huis hebt. Het is handig om verschillende soorten hangers aan te schaffen. Probeer er wel voor te zorgen dat ze allemaal op elkaar lijken. Dat wil zeggen, kies zoveel mogelijk voor kledinghangers met dezelfde kleur en vorm. We raden aan om de hangers van hetzelfde type naast elkaar in de kast op te hangen. Op deze manier zullen je kast en huis er op hun best uitzien.

Pretty teens shopping

Kledinghangers kun je gebruiken om een pak, broeken, jurken, blouses en andere kledingstukken op te hangen. We raden aan om per kledingstuk te kijken welke vorm het beste past.
(Bron: Andrea De Martin: 42511832/ 123rf.com)

Formaat

Als je weinig kastruimte hebt, kun je het beste voor slanke kledinghangers kiezen. Natuurlijk geldt dat als je zwaardere kleding hebt, je ook dikkere en stevigere hangers nodig hebt. Dit geldt bijvoorbeeld als je op zoek bent naar kledinghangers voor colbertjes of jassen. Het is goed mogelijk dat je verschillende soorten hangers moet kopen. Volg in dat geval het advies dat we hierboven geven over het beste formaat voor bepaalde kledingstukken.

Materiaal

Het materiaal van kledinghangers bepaalt niet alleen wat voor soort kleding je eraan kunt ophangen, maar ook hoe lang je de hanger kunt blijven gebruiken. Vergeet ook niet dat het ene materiaal meer ruimte inneemt dan het andere. Als het mogelijk is, raden we aan om alle kledinghangers van hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur te kiezen. Kies niet voor materialen die niet stevig genoeg zijn, zoals de kledinghangers die je in winkels of stomerijen cadeau krijgt.

Hoeveelheid

Kledinghangers zijn items waarvan je er eigenlijk nooit maar één koopt. Het is daarom een goed idee om op zoek te gaan naar een set met een goed aantal stuks hangers erin. Hiermee kun je geld besparen. Probeer daarom altijd te zoeken naar aanbiedingen met meerdere hangers en controleer hoeveel geld je kunt besparen als je meerdere eenheden van dit product koopt.

We raden aan om ook, voordat je kledinghangers koopt, na te denken over hoeveel hangers je precies nodig hebt. Als je een kast wilt vullen, kun je van tevoren tellen welk aantal je ongeveer nodig hebt. We adviseren om als het om grote hoeveelheden gaat, bij dat aantal minimaal 10 stuks toe te voegen, zodat je niet tekort komt. Dat is handig omdat je niet altijd hetzelfde aantal kledingstukken hebt. Wanneer je kledingcollectie wordt uitgebreid, is het misschien onmogelijk om dezelfde kledinghangers nog te vinden.

Samenvatting

Kledinghangers zijn onmisbare items voor het ordenen van je kledingkast en woning. Hoewel het misschien makkelijk lijkt om kledinghangers te kiezen, zijn er een aantal factoren waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. Er zijn veel verschillende soorten kledinghangers op de markt verkrijgbaar. Om de hangers te vinden die het beste bij je kleding en kastruimte passen, is het belangrijk dat je onder andere naar het materiaal, de vorm en de kleur van de hangers kijkt.

Bovendien is het belangrijk om te controleren hoeveel hangers je nodig hebt. We raden aan om op zoek te gaan naar een set waar voldoende stuks inzitten, zodat je geld kunt besparen. Koop iets meer hangers dan je op dit moment nodig hebt, zodat je ook in de toekomst dezelfde hangers kunt blijven gebruiken en je kast er geordend uit zal blijven zien. Kies voor kwaliteitshangers die lang meegaan en ervoor zorgen dat je kleding niet vervormt of op de grond valt.

Vond je onze shopgids over kledinghangers interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je vrienden en familie. We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Dmitry Moiseenko: 43196638/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies