groenten in een koelkast
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

21Bestede uren

10Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Kun je je nog een leven zonder elektronische apparaten voorstellen? Waarschijnlijk niet. Toch zijn er op dit moment nog steeds mensen die leefden in een tijd waarin elektrische apparaten een luxe waren. Gelukkig is er vandaag veel keuze en zijn de meeste apparaten zelfs goed betaalbaar. Een van de belangrijkste machines die we thuis gebruiken is de koelkast.

Een koelkast helpt je om voedsel langer te bewaren en te genieten van heerlijk gekoeld eten en drinken. De gemiddelde levensduur van een koelkast is tussen de 10 en 12 jaar. Heeft jouw koelkast die leeftijd bereikt? Of wil je gewoon een beter model? Ben je net verhuisd? In al deze gevallen wil je weten wat de beste opties zijn en welke koelkast je moet hebben. Met behulp van deze shopgids kom je erachter.
Belangrijk om te weten

 • Een koelkast helpt je om voedsel langer vers te houden. Bovendien voorkomt het dat producten zoals vlees en vis bederven en schadelijk worden voor je gezondheid.
 • In deze shopgids helpen we je de beste koelkast te vinden en die op de juiste manier te gebruiken. Een verkeerd gebruik draagt bij aan een hoger energieverbruik en het bederf van voedingsmiddelen. We geven je zeer praktische tips zodat dit jou niet overkomt.
 • Weet je welke capaciteit je moet hebben? Wil je ontdekken wat het energielabel van het apparaat is of hoe je ervoor zorgt dat dit jouw meest winstgevende aankoop ooit is? Mis dan de laatste sectie met aankoopcriteria verderop in deze shopgids niet.

Onze selectie: De beste koelkasten op de markt

Sommige mensen denken dat het kopen van een koelkast niet al te ingewikkeld is. Je gaat gewoon naar de winkel en kiest een model met de juiste prijs en maat. Het is waar dat deze twee factoren belangrijk zijn, maar er zijn nog veel meer kenmerken waar je rekening mee moet houden. Om je op weg te helpen, vind je hieronder een selectie met de beste koelkasten op de markt:

De beste koelkast voor op de camping

De koelkast van BCC Proline heeft geen groot formaat, maar wel voldoende inhoud. Met een koelinhoud van 81 liter en een vriesvak van 10 liter, biedt de koelkast voldoende ruimte om al je favoriete eten en drankjes op te slaan.

Dit product heeft een energieklasse van A+, en biedt een laag energieverbruik. Het heeft 2 planken, een groentela en een vriesvak. In de deur zitten nog 3 handige plankjes waar je kleinere spullen zoals bijvoorbeeld sausjes voor bij de barbecue kwijt kunt.

De beste Amerikaanse koelkast

Een Amerikaanse koelkast is onderscheidend door zowel een grote ruimte, als een ongekende luxe. De koelkast van Exquisit komt in deze categorie als winnaar uit onze test. Deze vrijstaande side-by-side koel-vriescombinatie is een alleskunner die met z’n hoogte van 177 cm maar liefst 436 liter netto inhoud biedt.

Met de diepte van 59 cm is deze Amerikaan net zo diep als je aanrecht en heb je dus niet te maken met een uitstekende koelkast.

De beste slimme koelkast

Ben je op zoek naar slimme koelkast? Deze hightech koelkast van LG voldoet aan al je dromen. Door twee keer op het spiegelglas te kloppen zie je precies waar je favoriete producten liggen zonder dat er koude lucht verloren gaat. Dat is niet alleen handig, maar ook erg stijlvol voor in je keuken.

Met de Smart Thinq-functie kun je de temperatuur van de koelkast en vriezer uitlezen of instellen en simpel eventuele problemen opsporen.

De koelkast met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De Samsung RB31FERNDSA koel-vriescombinatie wordt met de All Around Cooling tot elke centimeter in de koelkast gelijkmatig gekoelt. De MultiFlow-functie zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft, waardoor voedingsmiddelen beter en langer vers blijven.

De Smart Space easy slide uitschuifbare laden maken het gemakkelijker om producten in de koelkast te leggen en eruit te halen. De koelkast heeft alles wat je wilt, voor een zeer vriendelijke prijs. We vinden dit echt een aanrader!

Shopgids: Alles wat je moet weten over koelkasten

Heb je hierboven de koelkast gevonden die je nodig hebt? Wees niet bang, als je er nog niet helemaal uitkomt. Je bent niet de enige! Om je te helpen een beslissing te maken, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over koelkasten.

familia eligiendo nevera nueva

Een koelkast helpt je om voedsel langer vers te houden. Bovendien voorkomt het dat producten zoals vlees en vis bederven en schadelijk worden voor je gezondheid.
(Bron: Filimonov: 94664738/ 123rf.com)

Welke soorten koelkasten zijn er?

Een koelkast, ook wel ijskast genoemd, is een apparaat dat gebruikt wordt voor het gekoeld bewaren van etenswaren en dranken. Het is één van de elektrische huishoudelijke apparaten die ‘witgoed’ worden genoemd en in de 20e eeuw tot de standaarduitrusting van het westerse huishouden zijn gaan behoren. Er zijn verschillende soorten koelkasten. In de volgende tabel laten we je de belangrijkste modellen zien:

Soort koelkast Model Belangrijkste eigenstappen Opvallend
1-deurs Heeft één verticale deur. Werkt als een koelkast en heeft vaak geen vriezer. Handig als je een aparte vriezer hebt.
Mini Een extra kleine koelkast voor het koelen van drankjes en wat snacks. Een mini koelkast is vooral handig voor op de camping of je studentenkamer. Past vaak meer in dan je denkt.
Koel-vriescombinatie Heeft twee verticale deuren, de een boven de ander. De koelkast zit vaak boven en de vriezer onder. Deze koelkast kom je het meeste tegen in keukens in Nederlandse huishoudens.
Amerikaans Heeft twee verticale deuren. De vriezer zit vaak links, de koelkast rechts. Hebben in veel gevallen een waterdispenser.
French door Heeft twee verticale deuren. Onder de deuren zit het vriesgedeelte. De vriezer kan een eigen deur hebben, of uit lades bestaan.
4-deurs Heeft twee deuren boven en twee beneden. Is als het ware een dubbele koel-vriescombinatie. Veel mensen verwarren dit soort koelkast met de french door-koelkasten.

Wat is de juiste temperatuur voor een koelkast?

Het is belangrijk om te controleren of de temperatuur van je koelkast juist is. Tijdens de koudere maanden moet de koelkast ongeveer een temperatuur van 5 graden hebben, terwijl de juiste temperatuur voor een vriezer ongeveer –18 graden is. Als het buiten warmer wordt, raden we je aan beide apparaten 2 graden kouder te zetten. Zet de koelkast dan dus op 3 graden en de vriezer op een temperatuur van -20. Als het apparaat erg vol zit, is het voldoende om de temperatuur 1 of 2 graden te laten zakken.

La hembra feliz busca algo en la nevera.

Een koelkast, ook wel ijskast genoemd, is een apparaat dat wordt gebruikt voor het gekoeld bewaren van etenswaren en dranken.
(Bron: Om: 25864226/ 123rf.com)

Waar moet je de koelkast plaatsen?

In sommige keukens kun je niet zomaar kiezen waar je de koelkast plaatst, omdat dit indirect wordt bepaald door het ontwerp van de keuken zelf. Als je wel een keuze hebt, raden we je aan de koelkast nooit in de buurt van een directe warmtebron, raam, oven of fornuis te plaatsen. Anders zul je meer energie moeten gebruiken om het apparaat te koelen. Ook is het beter om het apparaat niet direct tegen een muur aan te zetten, zodat de koelkast niet oververhit raakt.

EUFICEuropean Food Information Council
“Door ons voedsel langer vers te houden, kunnen we ziekten voorkomen, het milieu ten goede komen en geld besparen.”

Hoe kun je de koelkast het beste indelen?

Door het eten en drinken op de juiste plaats te leggen, haal je het meeste uit je koelkast. Bovendien vermijdt je zo dat geurtjes en smaken zich met elkaar mengen. Als je de koelkast niet op de juiste manier indeelt, kan het voedsel minder lang vers blijven en uiteindelijk sneller bederven. Bekijk hieronder de tips die je helpen je koelkast op de beste manier in te delen:

 • Deur. Dit is de minst koude plek in de hele koelkast. Het is vooral bedoeld voor eieren, allerlei soorten drankjes en sauzen.
 • Bovenste gedeelte. Dit gedeelte is perfect voor het bewaren van restjes van maaltijden en geopende producten die niet heel koud hoeven te zijn en die de komende dagen worden geconsumeerd.
 • Midden. Na de deur is dit het minst koude deel van de koelkast. Je kunt hier producten plaatsen die een lagere temperatuur nodig hebben, zoals worstjes, kaas of yoghurt.
 • Onderste gedeelte. Dit is het koudste gedeelte en daarom moet je hier het vlees en de vis plaatsen. Dit type voedsel moet in de juiste verpakking of een bakje worden bewaard, zodat het elkaar niet besmet.
 • Lades. De lades in koelkasten zijn meestal bedoeld voor groenten en fruit. Er zijn ook modellen die speciale lades hebben voor vlees en vis. Belangrijk in ieder geval is dat je groenten en fruit apart houdt van vlees en vis. Groente heeft over het algemeen een lagere temperatuur nodig, anders bederft het sneller.
 • Congelador. La sección del congelador puede constar de estantes o cajones. Trate de clasificar los alimentos por tipo. Por ejemplo, ponga todo el pescado en una bandeja y el hielo en otra. Siempre intente marcar la fecha de congelación para vigilar cuánto tiempo ha estado algo en el congelador.

Por lo tanto, la comida y la bebida durarán más si las almacena correctamente. Siga los consejos anteriores para seguir disfrutando de sus alimentos y bebidas durante el mayor tiempo posible y para tirar poco.

padre e hija toman jugo de la nevera

Es importante comprobar que la temperatura de su frigorífico sea la correcta.
(Fuente: lightfieldstudios: 102323747 / 123rf.com)

¿Por qué un frigorífico No Frost?

¿Recuerdas cuando siempre tenías que descongelar tu nevera? Es probable que tuviera un modelo con un sistema cíclico. En este tipo de modelos se forman capas de hielo en el congelador que hay que retirar manualmente. El sistema No Frost evita la aparición de la temida capa de hielo, gracias al aire frío que fluye constantemente por el dispositivo.

En principio, siempre se recomienda el sistema No Frost, porque evita tener que descongelar el frigorífico. Sin embargo, el sistema también tiene algunos inconvenientes. Una tercera opción es apostar por un modelo híbrido, que combina lo mejor de las dos opciones anteriores. A continuación se muestra una tabla con los pros y los contras de las tres opciones:

Aantal personen in huishouden
Sistema Ventajas Desventajas [/ th]

> >Sin escarcha > > No es necesario descongelar el frigorífico, la congelación es más rápida y mejor. Los alimentos deben estar bien empaquetados para que no se sequen . [/ tr]

> >Cíclico > > >Los > alimentos no se secan tan rápido como el sistema No Frost. El compartimiento del congelador debe descongelarse regularmente. [/ tr]

> >Híbridos > > No secan los alimentos ni forman una capa de hielo. Lamentablemente, todavía no hay muchos modelos de este tipo, por lo que suelen ser un poco más caros. [/ tr] [/ tablex]

> >¿Cómo sacas el máximo partido a tu frigorífico?

> >Además de lo que ha podido leer en esta guía de compras hasta ahora, queremos brindarle algunos consejos adicionales para aprovechar al máximo su refrigerador. >Estas son algunas ideas que no solo te ayudarán en el momento de la compra, sino que también harán que el dispositivo dure más. >¿Tienes curiosidad? >¡Sigue leyendo rápido!

> >Acero inoxidable. > >Si elige un refrigerador de acero inoxidable, asegúrese de elegir uno con un revestimiento antihuellas. >De lo contrario, rápidamente se volverá loco por tener que limpiar todo el tiempo.
 • > >Ventilación. > >Quite el polvo de las rejillas de ventilación para que el aparato consuma menos energía.
 • > >Puertas. > >Busque siempre modelos de puertas reversibles. >De esta forma podrás adaptar el dispositivo a tu hogar, la fuente de alimentación y futuros cambios.
 • > >Pérdida de energía. > >Nunca mantenga las puertas abiertas por mucho tiempo para evitar usar mucha energía para enfriar el refrigerador.
 • > >Cajones especiales. > >Prefieres elegir cajones con control de temperatura, especialmente si guardas mucha carne y pescado en tu frigorífico.

  > >¿Cuáles son los pros y los contras de un frigorífico?

  > >Naturalmente, muchos factores influyen en la elección del frigorífico. >Más adelante en esta guía de compras, le mostraremos a qué criterios debe prestar atención al comprar un refrigerador. >Pero antes de entrar en eso, le mostraremos los pros y los contras de este dispositivo en una práctica descripción general. >Así es como descubres rápidamente si un frigorífico es realmente lo que estás buscando:

  > >

  Voordelen

  Te ayudan a mantener la comida y las bebidas frías por más tiempo

  hay muchos modelos diferentes para elegir hay combinaciones de frigorífico-congelador que también se congelan rápida y eficientemente [/ check_list] [/ procon]

  Nadelen

  Los modelos más económicos no suelen ser muy completos.

  Algunos dispositivos necesitan algo de mantenimiento [/ cross_list] [/ procon]

  > >[/ kb_faq]

  > >

  > >¿A qué debe prestar atención al comprar?

  > >A continuación, encontrará una descripción general de los criterios de compra más importantes a los que debe prestar atención al comprar un refrigerador. >Estos criterios le ayudarán a elegir el mejor y más adecuado frigorífico. >Si actualmente tiene un dispositivo antiguo, puede ahorrar mucha energía y dinero a medio plazo. >¿Quieres saber cómo? >A continuación te lo explicamos.

  > >

  > >Capacidad
 • Energieverbruik
 • Afmetingen
 • > >Capacidad

  De capaciteit van de koelkast moet passen bij het aantal mensen met wie je in huis woont. Als de koelkast te groot is, is het probleem in principe dat je energie verspilt als je het apparaat niet volledig vult. Maar als het apparaat te klein is, zal je vaker boodschappen moeten doen en heb je mogelijk problemen met de indeling. Wil je weten welke capaciteit je moet hebben? Kijk in de tabel hieronder:

  Capaciteit in liters
  1-2 150-200
  2-3 200-250
  4 250-300
  5 of meer 300 en meer

  Energieverbruik

  Er zijn in principe zeven energielabels: A, B, C, D, E, F en G. Daarbinnen kunnen de labels weer worden onderverdeeld op een bredere schaal. Apparaten die ouder dan 10 jaar zijn hebben meestal een minder zuinig label dan de moderne modellen. Gelukkig worden er tegenwoordig praktisch geen apparaten verkocht die niet in klasse A vallen. Een A+ model verbruikt 20% minder dan een A-model, een A++ model 40% minder en een A+++ 60% minder.

  Hoewel voor alle elektronische apparaten geldt dat het energieverbruik belangrijk is, geldt dat voor een koelkast misschien nog wel het meest. Het is wellicht zelfs het apparaat dat thuis de meeste energie verbruikt. De reden hiervoor is dat apparaat dag en nacht werkt, altijd tegen een vergelijkbaar tarief. Als je de optie hebt om te kiezen, raden we aan om voor een A+++ model te gaan. Het zal de investering waard zijn, aangezien je op de lange termijn een hoop energiekosten zult besparen.

  Afmetingen

  Het is belangrijk dat je rekening houdt met de afmeting van de koelkast zodat deze goed past bij de beschikbare ruimte in je keuken. Vergeet ook de afmetingen van de deuren niet. De koelkast moet uiteindelijk door de deur kunnen en op zijn plekje terecht komen. Als je dit aspect over het hoofd ziet, kun je problemen ondervinden bij het plaatsen van het apparaat bij jou thuis.

  Samenvatting

  Onze reis om je te helpen de beste koelkast te vinden, loopt ten einde. Gelukkig ken je nu alle aspecten die je moet analyseren om het meest geschikte apparaat te vinden. Je weet dat je rekening moet houden met de grootte van je keuken en met hoeveel personen je in huis woont. Bovendien hebben we je de nodige tips gegeven voor de optimale indeling van je koelkast.

  También es importante comprobar que la temperatura de su frigorífico sea la correcta. Durante los meses más fríos, el refrigerador debe tener una temperatura de aproximadamente 5 grados, mientras que la temperatura correcta para un congelador es de aproximadamente -18 grados. En esta guía de compras, le mostramos a qué factores debe prestar más atención para aprovechar al máximo su refrigerador.

  ¿Le pareció interesante nuestra guía de compra de refrigeradores? Deje su comentario a continuación o comparta el artículo con sus amigos y familiares en las redes sociales. ¡Tenemos mucha curiosidad por conocer tu opinión!

  (Fuente de la imagen del encabezado: Dolgykh: 24963122 / 123rf.com)

  Waarom kun je me vertrouwen?

  Recensies