Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

17Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

Elke reis is uniek en de eisen die aan de bagage gesteld worden verschillen elke keer dienovereenkomstig. Moet ik een koffer met een harde buitenkant nemen of liever een zachte koffer? En hoe groot moet mijn karretje zijn? Misschien is alleen handbagage voldoende?

Om de antwoorden op deze vragen te vinden, lees je onze grote koffer test 2023 aandachtig door en bereid je je voor op je volgende reis met de perfecte koffer. Want welke echt geschikt is voor jou hangt af van een aantal factoren, zoals de duur van je reis en het soort reis.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Koffers kunnen onderscheiden worden in harde schaal, zachte schaal en halfharde schaal. Koffers met harde schaal worden als steviger en schokbestendiger beschouwd, maar koffers met zachte schaal zijn soepeler.
 • Welke soort bagage de juiste is, hangt af van het soort reis. In een vliegtuig, waar je koffer aan enkele harde stoten blootgesteld kan worden, is een koffer met harde buitenkant beter. In een auto, daarentegen, wordt vaak de voorkeur gegeven aan een zachter model, omdat er in de kofferruimte meestal te weinig plaats is.
 • Er zijn een paar inpaktrucs die helpen om ruimte te besparen. Rol je kleren op en vul dan de gaten op met ondergoed en sokken. Dit kan je veel ruimte besparen.

Koffer: Onze selectie

Spacewalker Koffer

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Met de indrukwekkende afmetingen van 55 x 35 x 25 cm biedt de Spacewalker voldoende ruimte voor al uw benodigdheden, zonder te groot te zijn voor de handbagage-regels van de meeste luchtvaartmaatschappijen. Het geringe gewicht van slechts 2,4 kg maakt het gemakkelijk om te dragen en te manoeuvreren, zodat u zich kunt concentreren op het genieten van uw reis in plaats van uw bagage.

Ouli Store Koffer

Ontdek de perfecte oplossing voor uw reisbehoeften: de OuLi Store kofferhoes. Eenvoudig te plaatsen en te verwijderen, deze herbruikbare en hoogwaardige kofferhoes is gemaakt van polyester en bamboe-houtskoolvezelmateriaal. Bescherm uw bagage tegen krassen, vlekken, rommel en potentiële schade met deze praktische accessoire.

Kono Koffer

Ontdek de perfecte reispartner met de Kono 20-inch koffer. Met een afmeting van 55x38x20cm (alle onderdelen) en 47x35x20cm (lichaam), biedt deze handbagage een royale capaciteit van 33 liter voor al uw reisbenodigdheden. Goedgekeurd voor gebruik met luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways, Easyjet, Jet2, Monarch, Emirates, Aer Lingus, Norwegian, en meer, zult u zorgeloos kunnen reizen met deze uitzonderlijke koffer.

Travelite Koffer

Reis ook veilig: de Derby trolleys zijn uitgerust met een TSA-lock veiligheidsslot. Dit slot kan in vele landen bij de bagagecontrole met de algemene sleutel worden geopend en gesloten zonder schade aan te richten. Dit is vooral belangrijk voor reizen naar de Verenigde Staten. Kies voor de Travelite Derby koffer en ervaar zelf het gemak en de stijlvolle uitstraling van deze betrouwbare reisgezel.

Koop- en beoordelingscriteria voor koffers

Om uit te zoeken welke koffer geschikt is voor jou, moet je eerst aan de belangrijkste criteria denken. Bedenk wat voor jou belangrijk is in een koffer en welke eigenschappen je reisgenoot zeker moet hebben. Enkele criteria die je kunt gebruiken om koffers te vergelijken zijn:

Doel

Eerst en vooral moet je nadenken over waar je een koffer eigenlijk voor nodig hebt. Heb je een koffer nodig om langere tijd te reizen, of eerder voor korte zakenreizen?

Of is een aktetas voldoende voor de belangrijkste documenten voor onderweg? Afhankelijk van het doel heb je een andere koffer nodig met verschillende eigenschappen. Wees duidelijk over waar je de bagage voor nodig hebt, zodat ze uiteindelijk aan je eisen voldoet. Dienovereenkomstig kan het belang van de andere aankoop- en evaluatiecriteria variëren.

Voor een langere reis met veel bestemmingen, bijvoorbeeld, kan de uitrusting een belangrijkere rol spelen dan voor een kortere reis met maar één bestemming.

Materiaal

In principe kan, afhankelijk van het materiaal van een koffer, een onderscheid gemaakt worden tussen koffers met zachte en met harde schaal. De hardere materialen zijn o.a

 • Polypropyleen: is een kunststof die door zijn lage dichtheid zeer licht maar toch robuust is. Dankzij het fabricageproces met spuitgiettechniek wordt het als onbreekbaar beschouwd en heeft het een hoge duurzaamheid. De weerstand tegen breken vermindert echter bij temperaturen onder het vriespunt.
 • Polycarbonaat: heeft een licht gewicht en is bijzonder splintervrij en slagvast. Het behoudt zijn vorm bij hoge temperaturen en kan gemakkelijk weer in zijn oorspronkelijke vorm geperst worden. Deze modellen zijn echter duurder in aanschaf door hun hoge fabricagekosten.
 • ABS: staat voor Acrylonitril Butadieen Styreen Copolymerisaat en is bekend om zijn grote stabiliteit en krasbestendige oppervlak. Dit materiaal is echter niet recycleerbaar en is iets zwaarder dan zuiver polycarbonaat.
 • Polycarbonaat & ABS: Koffers zijn van beide materialen gemaakt. De buitenste schaal is van polycarbonaat en de binnenste schaal van ABS. Daardoor is hij tegelijk robuust, stootvast en krasbestendig, en ook goedkoper dan een behuizing van zuiver polycarbonaat.
 • Curv: hier wordt polypropyleen tot vezels geweven en onder hitte en druk samengeperst. Dit proces is ingewikkeld en daarom de reden voor de hogere prijzen van deze soorten koffers. Het is echter krasbestendig, robuust en zelfs lichter dan polycarbonaat.
 • Aluminium: wordt als bijzonder robuust en slagvast beschouwd. Hij scoort met zijn duurzaamheid en omdat de inhoud in aluminium koffers uiterst goed beschermd is. Het is echter zwaarder dan plastic bagage en wordt als stijf en onbuigzaam beschouwd.
 • HDPE: staat voor Hoge Dichtheid Polyethyleen en is een uiterst breukvast en slagvast omhulsel. Het is bestand tegen hitte en kou, maar door zijn zware gewicht is het meer geschikt voor transportkisten dan voor reiskoffers.

Zachte materialen zijn onder andere

 • Polyester: is een synthetische vezel en is daarom zeer weerbestendig. Polyester koffers zijn tegelijk heel veerkrachtig, soepel en stabiel. Ze hebben ook een hoge treksterkte, zijn licht van gewicht en hebben een hoge slijtvastheid.
 • Nylon: is een synthetische vezel die tot een weefsel wordt gebonden en als zeer elastisch en veerkrachtig wordt beschouwd. Het wordt ook polyamide of perlon genoemd. De garendikte wordt gegeven in denier (den). Hier wordt gezegd dat hoe hoger de denier, hoe scheurbestendiger het materiaal.
 • Leer: is een zeer duurzaam en waterafstotend textiel, maar het is niet zo stevig als andere koffermaterialen. Leren tassen moeten bovendien bijzonder goed verzorgd worden en worden daarom zelden voor reizen gebruikt.

Grootte en gewicht

De grootte of het volume en het gewicht van een koffer spelen een grote rol bij het reizen. Het hangt vooral af van het soort reis, de duur en de inpakgewoonten.

Afhankelijk van het vervoermiddel om op mijn bestemming te komen, heb ik verschillende hoeveelheden ruimte. In een auto, bijvoorbeeld, kan het krap zijn als er meerdere mensen meereizen en iedereen een stuk bagage aan boord neemt.

De grootte van de koffer die ik nodig heb hangt ook af van de lengte van de reis en van mijn gewoonten. Als ik lang op reis ben, heb ik meer kleren nodig en dienovereenkomstig meer ruimte.

Evenzo, als ik over het algemeen veel mee wil nemen op reis, zal ik geneigd zijn een grote koffer te zoeken. Maar ook het gewicht mag niet vergeten worden.

Als ik van plan ben naar verschillende bestemmingen te reizen, is het praktischer om een lichte koffer te kopen die geschikt is voor transport. Je moet er rekening mee houden dat je in zo’n geval de koffer veel moet dragen of trekken en het kan prettig zijn als het zuivere gewicht van de koffer nauwelijks merkbaar is.

Kenmerken

De kenmerken van een koffer zijn een ander belangrijk criterium voor het vinden van de juiste bagage. Er zijn een aantal kenmerken die bij trolleys vergeleken kunnen worden. De volgende tabel somt de belangrijkste kenmerken op.

Kenmerken Kenmerken
Wielen Rubberen of harde kunststof wielen, 2 of 4 wielen
Handvat In hoogte verstelbare telescopische handgreep, extra zijgrepen
Interieur Inpakriemen, netten en opbergmogelijkheden
Geïntegreerde vergrendeling Schuivers van de ritssluitingen worden met een cijfercode vergrendeld
Vergroot de koffer met een ritstechniek om een paar centimeter meer ruimte te creëren
 • Wielen: Een belangrijk uitrustingscriterium zijn de wielen. Enerzijds omdat er verschillende soorten wielen zijn, en anderzijds omdat het aantal wielen kan variëren, wordt een basisonderscheid gemaakt tussen met rubber beklede wielen en die van hard plastic. Maar de harde plastic exemplaren zijn luider bij het rijden, en daarom wordt vaak de voorkeur gegeven aan met rubber beklede exemplaren.
  Koffers met 4 wielen worden ook wel “spinners” genoemd.

  Bovendien kan de bagage zowel twee als vier wielen hebben. Een koffer met vier, ook wel een “spinner” genoemd, is vaak praktischer omdat je hem niet hoeft te kantelen en het gewicht niet hoeft te dragen om hem te verplaatsen. Hij is soepeler en gemakkelijk te duwen of te draaien. Een koffer met vier wielen is vooral handig voor zware bagage.

 • Handvat: Het uitschuifbare handvat op veel koffers wordt ook wel een telescopisch handvat genoemd. In het beste geval moet hij in hoogte verstelbaar zijn, zodat hij aan je lichaamslengte aangepast kan worden. Het handvat moet stabiel zijn, zodat het geen problemen geeft met zware bagage. Bovendien zitten er vaak draaggrepen aan de zijkant van de koffer, zodat een trolley ook over trappen kan worden getild en gedragen.
 • Interieur: Een ander uitrustingscriterium zou bijvoorbeeld de binneninrichting van een koffer kunnen zijn. Als je je koffer opgeruimd wilt houden en snel belangrijke documenten wilt terugvinden, kunnen binnenvakken helpen. Inpakriemen, netten en andere opbergmogelijkheden helpen ook om je bagage georganiseerd te houden.
 • Geïntegreerd slot: als je bijzonder bezorgd bent over de veiligheid van je spullen, kan een koffer met een ingebouwd slot de juiste keuze zijn. Deze zijn meestal voorzien van een cijfercode van 3 tot 4 cijfers.
 • Vergroot je koffer: een ander pluspunt kan zijn dat je je koffer nog groter kunt maken. Als je bagage al volgeladen is en niet meer dicht kan, kan dit helpen om een paar centimeter ruimte vrij te maken.

Kleur & Ontwerp

Natuurlijk spelen ook de kleur en het ontwerp een zekere rol bij de uiteindelijke keuze van de bagage. Welke kleur en welk patroon zijn een kwestie van smaak. Sommige kleuren hebben echter hun voor- en nadelen. Donkere kleuren zijn vaak populair omdat ze minder gevoelig zijn voor vuil en gebruikssporen minder opvallen.

Men mag echter niet vergeten dat veel mensen een donkere en effen reiskoffer hebben, en dat de kans op verwarring daardoor groter is. Kleurrijke stukken met patronen zouden op de bagageband meer opvallen en sneller herkend worden.

Besluit: Welke soorten koffers zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe kan een onderscheid gemaakt worden tussen twee hoofdtypen. Koffers van zachte en harde schaal. Er is echter een derde soort, de zogenaamde hybride koffer, of halfharde koffer, die een combinatie is van beide soorten bagage.

Type koffer Voordelen Nadelen
Hard-shell koffer Zeer stevig en schokbestendig, waterafstotend, gemakkelijk schoon te maken Flexibel tot op zekere hoogte, neemt meer ruimte in, heeft zelden buitenvakken
Soft-shell koffer Flexibeler, gemakkelijker op te bergen, licht van gewicht, vaak externe vakken en compartimenten minder robuust en stootvast, niet zo gemakkelijk schoon te maken
Semi-hard-shell koffers zowel robuust als flexibel niet zo gemakkelijk schoon te maken

De voor- en nadelen van elk van deze soorten koffers worden in de volgende paragrafen nader toegelicht.

Hard-shell koffers

Hard-shell koffers zijn, zoals de naam al zegt, harder en dus steviger dan trolleys met zachte schaal. Ze zijn sterker, schokbestendiger en meer waterafstotend. Ze zijn ook gemakkelijker schoon te maken omdat het materiaal gemakkelijker af te vegen is en vuil zo snel verwijderd kan worden.

Dit type wordt vooral gebruikt voor verdere reizen waarbij de passagiers hun bagage niet permanent onder toezicht kunnen houden of wanneer ze aan grote schokken blootgesteld worden. Daarom zijn deze koffers vooral populair voor vliegreizen. In de volgende tabel staan de voor- en nadelen van koffers met harde buitenkant.

Voordelen
 • stevig materiaal
 • bestendig en slijtvast
 • waterafstotend of weerbestendig weerbestendig
 • gemakkelijk schoon te maken
 • geschikt voor vliegreizen
Nadelen
 • tot op zekere hoogte flexibel
 • moeilijker op te bergen
 • meestal geen extra buitenvakken

Zachte-zijdige koffers

Zachte-zijdige bagage is niet zo robuust en schokbestendig, maar wel veel flexibeler, waardoor je meer in de koffer kunt stoppen en de bagage ook beter kunt opbergen.

In een auto, waar het soms krap kan zijn in de bagageruimte, is het praktisch dat er flexibel plaats is voor koffers met zachte zijkanten. Opgemerkt moet worden dat de verzorging van bagage met zachte zijkanten ingewikkelder is dan die van bagage met harde zijkanten.

Dit komt omdat het vuil de neiging heeft in de stof te zitten en niet zo gemakkelijk te verwijderen is.

Voordelen
 • soepel materiaal
 • heel licht
 • gemakkelijk op te bergen
 • praktisch als de ruimte beperkt is
 • extra buitenvakken mogelijk
Nadelen
 • niet zo gemakkelijk te onderhouden
 • niet erg schokbestendig
 • minder robuust dan een harde schaal

De kwestie van het gewicht is voor geen van beide soorten koffers bijzonder doorslaggevend, want er is nu harde bagage van kunststof die maar iets meer weegt dan zachte bagage.

Semi-hard-shell koffers

Een hybride trolley is een mengeling van hard-shell en soft-shell koffers. Deze bagagestukken hebben een stevig frame van kunststof. Het grootste deel is echter van zachte materialen gemaakt. Deze combineert de voordelen van beide soorten koffers. De trolley is stabiel en beschermt de inhoud tegen schokken, maar biedt tegelijk meer flexibiliteit.

Het gebeurt vaak dat ofwel de voorkant ofwel de achterkant van zacht materiaal gemaakt is en de andere van hard. Dit betekent dat je een halve harde kant hebt waarin je delicate producten kunt opbergen en een zachtere kant voor bijvoorbeeld kleren.

Gids: Veelgestelde vragen over koffers in detail beantwoord

Waarschijnlijk heb je nog steeds onbeantwoorde vragen, zowel over het kopen van een koffer als voor daarna, als je je perfecte koffer al gekocht hebt. Om al je onzekerheden op te helderen, willen we je met onze gids helpen en de meest gestelde vragen beantwoorden.

Waar moet ik nog meer op letten als ik een koffer koop?

Het soort reis is belangrijk, d.w.z. het vervoermiddel dat je van plan bent te gebruiken. Afhankelijk van of je met het vliegtuig, de trein of de auto reist, is een andere koffer voordelig. Als je met de trein reist, moet de koffer gemakkelijk te vervoeren zijn, dus 4 wielen, bijvoorbeeld, zou daarvoor bijzonder praktisch zijn.

Hij moet ook flexibel zijn, zodat hij gemakkelijk opgeborgen kan worden, maar toch tegen een stootje kan. Het ziet er anders uit in de auto. De koffer hoeft niet zo stabiel en stevig te zijn, maar moet wel flexibel zijn, want er is te weinig plaats voor bagage in de auto.

En op het vliegtuig hangt het er allemaal vanaf. Enerzijds moet hij robuust zijn, want je weet nooit hoe er met de koffer omgegaan zal worden en hij kan snel aan harde stoten blootgesteld worden, maar anderzijds mag hij niet te zwaar zijn, zodat er geen problemen ontstaan met de gewichtsvoorschriften.

Koffer-1

Afhankelijk van het vervoermiddel waarmee je reist, is een ander type koffer voordelig. Voor vliegreizen zijn schokbestendige koffers met harde schaal bijzonder geschikt, terwijl voor vakanties met de auto meer flexibele bagage met zachte schaal praktischer kan zijn.
(Image source: tookapic / pixabay)

Bedenk dus voor je een koffer koopt of je liever met de auto of met het vliegtuig reist, zodat je uiteindelijk de juiste reisgezel krijgt.

Welk formaat koffer is geschikt voor mij?

De grootte of het volume van een koffer hangt vooral af van de lengte van de reis. Voor een kort verblijf kan het vaak voldoende zijn om met alleen een handbagage koffer te reizen, terwijl voor een langer verblijf meer ruimte nodig is.

Om je te helpen de juiste hoeveelheid bagage te kiezen, zetten we in de volgende tabel de maten van koffers op een rij naar gelang de duur van je reis.

Lengte van de reis Aanbevolen bagagevolume
1-2 dagen minder dan 40 liter
3-7 dagen ca. 40-70 liter
8-11 dagen ca. 70-90 liter
12-15 dagen ca. 90-125 liter
meer dan 16 dagen meer dan 125 liter

Deze afmetingen kunnen natuurlijk variëren, afhankelijk van je inpakgewoonten. Als je een week op reis bent en je elke dag verschillende keren omkleedt, heb je misschien toch een bagagestuk van 90 liter nodig. Maar iemand die een paar keer achter elkaar dezelfde outfit draagt, kan zich misschien redden met één stuk handbagage.

Wat kost een koffer meestal?

Gewoonlijk zijn koffers met harde schaal van zeer hoge kwaliteit iets duurder dan koffers met zachte schaal, omdat het fabricageproces ingewikkelder en duurder is dan dat van bagage van textiel. De volgende tabel toont de gemiddelde prijsklassen van de drie soorten koffers.

Type Prijsklasse
Harde schaal koffer 35-200€
Zachte schaal 30-150€
Hybride koffer 60-240€

Prijzen variëren naargelang het merk. Er zijn ook koffers van luxe merken als Louis Vuitton, die in een heel andere prijsklasse liggen en daarom niet in deze prijsklasse zijn opgenomen.

Hoe kan ik mijn koffer tegen diefstal beschermen?

Om je koffer vast te zetten, kun je bijvoorbeeld bagagebanden gebruiken. Nog veiliger is een slot om de schuifjes van de ritssluitingen te blokkeren. Zo kan de koffer niet door zomaar iedereen geopend worden. Een combinatieslot is voordelig omdat er geen gevaar is de sleutel tijdens de reis te verliezen en je de code kunt opschrijven als dat nodig is.

Wist je dat er bepaalde sluizen zijn om te reizen? Zogenaamde TSA (Transportation Security Administration) sloten werden door de Amerikaanse douanedienst ontwikkeld zodat sloten bij inspecties niet opengebroken hoeven te worden. Ze hebben een specifieke sleutel die ze kan openen, zodat de bezittingen van de passagier onbeschadigd blijven.

Sommige wagens hebben nu ingebouwde sloten die met 3 tot 4 cijferige cijfercodes vergrendeld kunnen worden. Dit is uiterst praktisch omdat je niet hoeft na te denken over een extra slot.

Hoe pak ik mijn koffer in?

Koffers kunnen op verschillende manieren ingepakt worden. Iedereen heeft andere gewoonten en voorkeuren. Er zijn echter enkele tips en tactieken die het inpakken gemakkelijker kunnen maken. Stel jezelf allereerst de volgende vragen

 • Hoe lang duurt mijn vakantie?
 • Hoe is het weer op de vakantiebestemming?
 • Welke kleren heb ik nodig voor de bestemming?
 • Welke activiteiten en gelegenheden heb ik gepland?

Zware voorwerpen, zoals schoenen, moeten het eerst ingepakt worden en hebben de neiging onderin de koffer opgeborgen te worden.

Berg sokken op in schoenen en vul gaten op met ondergoed en sokken om ruimte te besparen.

Een goede tactiek om ruimte te besparen bij het inpakken is de roltechniek. Rol kleren zoals truien, T-shirts, broeken, korte broeken, enz. strak op en berg ze in de koffer op.

Net als Tetris kunnen gaten opgevuld worden met opgerolde kleren. Vacuümzakken zijn ook een populaire manier om extra bergruimte te creëren. Maar let op dat je op vluchten de gewichtslimieten voor je bagage niet overschrijdt. Want het gebeurt vaak dat je nog ruimte hebt, maar dat het aantal kilo’s de limiet al bereikt heeft.

Je wilt ook wat ruimte hebben voor souvenirs van je vakantiebestemming. Deze trucs zijn vooral voordelig voor wie de neiging heeft te veel in te pakken en daardoor ruimteproblemen heeft.

Welke alternatieven zijn er voor een gewone reiskoffer?

Er zijn een paar alternatieven voor standaard reiskoffers. De meest populaire zijn reistassen, rugzakken en aktetassen.

Alternatief Voordelen Nadelen
Reistas heel licht en soepel niet erg robuust en schokbestendig, meer geschikt voor korte reizen
Aktetas ideaal voor zakenreizen, veel binnenvakken voor netheid, robuust mogelijk te klein, niet veel met wieltjes en uitschuifbare handgreep verkrijgbaar
Rugzak heel licht en soepel, beide handen vrij, comfortabel voor langer transport, vaak weerbestendig niet erg robuust en schokbestendig

Net als koffers met zachte zijkanten zijn ze ook niet erg schokbestendig, maar zijn dienovereenkomstig erg soepel. Ze zijn daarom bijzonder geschikt om met de auto te reizen.

Koffer-3

Een reistas kan vaak een goed alternatief zijn voor gewone koffers. Vooral als er geen breekbare voorwerpen in vervoerd hoeven te worden, want stoffen reistassen beschermen de inhoud niet zo goed als een gewone koffer.
(Image source: Free-Photos / pixabay)

Over het algemeen zijn deze tassen meer voor kortere reizen, ten eerste omdat ze minder ruimte hebben en ten tweede omdat ze in de meeste gevallen gedragen moeten worden. Sommige modellen zijn echter uitgerust met wielen, die het transport vergemakkelijken.

Briefcase

Briefcases worden vooral gebruikt door zogenaamde “zakenreizigers” die vooral om zakelijke redenen reizen. Daarom moeten ze een aantal functies vervullen. Een notebook, tablet of iets dergelijks moet veilig in de koffer opgeborgen kunnen worden.

De beste manier om dit te doen is met aparte binnenvakken die aangepast zijn aan de gemiddelde grootte van de laptop.

Er moet ook plaats zijn voor ander werkmateriaal, zoals schriften, pennen en kranten. Er moet ook wat bergruimte zijn voor een verandering van kleren, afhankelijk van de duur van het verblijf.

Behalve in verschillende maten zijn er ook aktetassen in verschillende materialen. Het is bijzonder praktisch als dit type koffer voorzien is van wielen en een uitschuifbaar handvat, want die maken het gemakkelijker te vervoeren. Bovendien zijn sommige aktetassen voorzien van een slot om professionele gegevens tegen diefstal te beschermen.

Rugzak

Reisrugzakken zijn vooral populair als je veel reist en je bagage daarom liever op je rug draagt dan achter je aan te slepen. Rugzakken zijn bijzonder populair vanwege hun lichte begingewicht en omdat ze beide handen vrij laten.

Voor vakanties in de vrije natuur of om te wandelen zijn er speciale outdoor rugzakken die van uiterst duurzaam materiaal gemaakt zijn en daarom als weerbestendig beschouwd worden. Ook zogenaamde “backpackers”, die meestal veel reisbestemmingen hebben en veel te voet en met verschillende middelen van openbaar vervoer reizen, geven de voorkeur aan rugzakken als bagage voor hun reizen.

Wat moet ik weten als ik mijn bagage meeneem in het vliegtuig?

Alle luchtvaartmaatschappijen hebben een gewichtslimiet voor ingecheckte bagage. Dit verschilt van luchtvaartmaatschappij tot luchtvaartmaatschappij. De meeste hebben een limiet van 23 kilo, sommige hebben een limiet van 20 kilo en een paar hebben een limiet van 30 kilo.
Gewichtsvoorschriften kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillen.

Voor de meeste vluchten is slechts één stuk handbagage bij het ticket inbegrepen, en bij goedkope luchtvaartmaatschappijen is soms zelfs dat niet inbegrepen. Let er altijd op dat je minstens één stuk handbagage mee aan boord mag nemen, zodat je bij aankomst geen toeslag hoeft te betalen.

Het is ook belangrijk je van tevoren te informeren over de voorschriften voor handbagage. Sommige voorwerpen zijn streng verboden als handbagage en kunnen tot problemen leiden op de luchthaven.

Om te voorkomen dat je je koffer kwijtraakt, is het aan te raden je bagage te labelen. Er zijn extra bagagelabels waarop naam en adres geschreven kunnen worden, zodat de eigenaar gemakkelijker geïdentificeerd kan worden en bij verlies thuis afgeleverd kan worden.

Beeldbron: serezniy/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies