Laatst bijgewerkt: 28-08-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

20Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

99Verzamelde opmerkingen

Koffiecupmachines zijn steeds vaker aanwezig in ons dagelijkse leven. Ze zijn handig en snel. Zo handig dat ze ook perfect zijn om op kantoren of in winkels gebruikt te worden. Er bestaan ontelbare modellen met verschillende functies op de markt. Sommige kunnen behalve koffie ook andere dranken maken.

Om te weten welke koffiecupmachine je het beste kunt kopen, moet je eerst weten wat elk apparaat je te bieden heeft. Ook moet je ervover nadenken welke aspecten belangrijk voor jou zijn. Om je te helpen bij je aankoop hebben we voor jou deze gids gemaakt. Na het aandachtig lezen hiervan zal het waarschijnlijk makkelijker voor je zijn om een beslissing te nemen.
Belangrijk om te weten

 • Koffiecupmachines maken altijd één kopje tegelijk. Je kunt verschillende modellen koffiecupmachines op de markt vinden. Sommige maken alleen koffie, terwijl je met andere ook dranken zoals thee of chocolademelk kunt maken.
 • Je kunt kiezen uit een groot assortiment capsules. Hiermee kun je vele soorten koffie bereiden. Er is altijd wel een perfect soort koffie voor elke gelegenheid.
 • Als je een koffiecupmachine gaat kopen, moet je alle verschillende functies hiervan in beschouwing nemen. Maar je moet ook de beste kwaliteit voor de laagste prijs proberen te vinden natuurlijk. Je zal namelijk veel verschillende prijzen tegenkomen voor dit product.

Onze selectie: De beste koffiecupmachine op de markt

In het volgende segment vind je een selectie van de beste koffiecupmachines die we voor je hebben gemaakt om je aankoop makkelijker te maken. Je zal merken dat elke machine weer andere functies heeft. We hopen je te kunnen helpen met je keuze zodat je de beste aankoop kan doen.

1e plaats: Nespresso Magimix Inissia

De Nespresso Inissia is een ultra-compacte koffiemachine. De machine is eenvoudig in gebruik en onderhoud zodat je elke keer weer een heerlijk kopje koffie kunt bereiden. Met slechts één druk op de knop bereid je in 25 seconden jouw favoriete lungo of espresso. De Nespresso Inissia koffiemachine past dankzij het compacte en lichtgewicht design in elk interieur. De machine is eenvoudig in gebruik en bereidt elke keer weer een heerlijk kopje koffie. Je hebt de keuze uit twee voorgeprogrammeerde kopgroottes, namelijk espresso en lungo.

2e plaats: Krups Nespresso Essenza Mini

Een zeer complete Nespresso koffiecupmachine die aan je behoefte voor lekkere koffie voldoet. De Nespresso Essenza is een ultra-compacte koffiemachine. De machine is eenvoudig in gebruik en onderhoud zodat je elke keer weer een heerlijk kopje koffie kunt bereiden.

Met slechts één druk op de knop bereid je in 25 seconden jouw favoriete lungo of espresso door de 1-knopsbediening. Dankzij de compacte afmetingen ( 20,4 x 8,4 x 33 cm) is de machine ruimtebesparend. Het waterreservoir heeft een capaciteit van 0,7 liter, het stroomverbruik is 1.260 watt. De machine heeft een modern design dat in elke keuken past.

3e plaats: Krups NESCAFE Dolce Gusto Mini Me KP1208

Deze koffiecupmachine van Krups heeft een pompdruk van 15 bar voor een goede kwaliteit espresso. Het energieverbruik is 1500 W en als je energie wilt besparen kun je de 5-minuten knop inschakelen. Bezit een waterreservoir van 0.8 liter zodat je niet constant bij hoeft te vullen.

Je kunt hiermee verschillende koude en warme dranken bereiden.Met zijn moderne ontwerp in grijs en zwart en compacte maat, past deze koffiecapsule machine perfect in je keuken. Inclusief capsules.

4e plaats: Nespresso De’Longhi Lattissima

De koffiemachine van Nespresso heeft een pompdruk van 19 bar. Bovendien heeft het apparaaat een automatische uitschakelaar dus energiebesparend. Heeft een waterreservoir en ook een reservoir voor melk. Je kunt er doorom lekkere koffie mee bereiden, zwarte of met melk. Heeft 6 digitale knoppen om hetzelfde aantal soorten koffie te bereiden.

In het geval dat je na het maken van je koffie met je koffiecupmachine melk overhebt, kun je het melkreservoir in de koelkast bewaren voor een volgend gebruik. Je kunt alle dranken op je eigen manier bereiden. Daarna kun je deze hoeveelheden van melk en koffie in het geheugen bewaren. Je kunt zowel espressokopjes als glazen voor latte macchiato gebruiken.

5e plaats: Bosch TAS1404 Tassimo Vivy 2

Deze koffiecupmachine is geschikt voor een grote verscheidenheid aan dranken, voor meer dan 40 soorten van bekende merken. De dranken, die perfect van kwaliteit zijn dankzij een systeem dat Intellibrew heet, kunnen zeer eenvoudig bereid worden door de 1-knopsbediening.

Dankzij de compacte afmetingen ( 16,9 x 31 x 25,1 cm) is de machine ruimtebesparend. Het waterreservoir heeft een capaciteit van 0,7 liter, het stroomverbruik is 1.300 watt. Dit model is een voorbeeld van een goedkopere machine dat evengoed van een bekend merk is.

Shopgids: Alles wat je moet weten over koffiecupmachines

Op de markt vindt je verschillende modellen koffiecupmachines. De juiste aankoop doe je niet zomaar, je moet met een aantal factoren rekening houden. Hieronder laten we de belangrijkste aspecten zien van deze huishoudelijke apparaten. Neem hier even de aandacht voor.

Mature Mother With Adult Daughter Relaxing On Sofa At Home

Er gaat niets boven een lekkere kop koffie met een goede vriend(in).
(Bron: Yeulet: 41402382/ 123rf.com)

Wat is een koffiecupmachine en hoe werkt dit apparaat?

Een koffiecupmachine maakt verschillende soorten koffie, altijd één kopje tegelijk. Met veel modellen kun je de hoeveelheid water en koffie afstellen, bij sommige kan deze informatie in het geheugen opgeslagen worden. De capsules die voor deze apparaten gebruikt worden zijn gemaakt van aluminium of van kunststof. Deze kunnnen tussen de 5 en 8 gram gemalen koffie bevatten.

De machine heeft een waterreservoir en soms ook één voor melk. Het water wordt verhit en wordt onder grote druk door de capsule met gemalen koffie geperst.  Door het persen wordt de smaak uit de koffiecapsule gehaald en de verse koffie wordt in het kopje geschonken. Hierna komt de gebruikte capsule in een afvalbakje terecht, dat zich meestal aan de binnenkant van het apparaat bevindt.

Espresso coffee machine on a wooden table, blur background, space for text

Koofiecupmachines zijn ideaal voor mensen die praktisch zijn en een druk leven hebben.
(Bron: Kappatou: 93157593/ 123rf.com)

Welke extra functies hebben koffiecupmachines?

Het eerste wat je je moet afvragen voordat je een koffiecupmachine gaat kopen is waar je die voor wilt gebruiken. Het belangrijkste is uiteraard dat deze een heerlijk kopje koffie kan maken, maar sommige apparaten bieden je ook nog andere functies. Hieronder kun je de kenmerken van de bekendste merken die er op de markt zijn vinden.

 • Nespresso. Dit model maakt alleen koffie, een klein of groot kopje. De serie Nespresso+Aeroccino kan behalve koffie ook dranken met melk bereiden.
 • Dolce Gusto. Met deze apparaten kun je behalve koffie zonder/met melk ook thee en chocolademelk maken.
 • Tassimo. De koffiecupmachines van Tassimo zijn ontworpen om, behalve alle soorten koffie, ook thee en chocolademelk te bereiden.
 • Senseo. Dit merk koffieapparaten heeft modellen die alleen koffie maken, en andere die dranken met melk en chocolademelk kunnen bereiden.

Welke druk hebben koffiecapsules?

Nog een factor waar je goed op moet letten voor dat je een koffiecupmachine gaat kopen is de pompdruk (Gemeten in bar) De bar meten de pompdruk van de koffiemachines en hoe meer ze hebben, des te hoger de druk waarmee de koffie eruit komt. Op deze manier krijgt de koffie een intensere smaak.

Koffiecupmachine Bar
Nespresso 19
Dolce Gusto 12-15
Tassimo 3-4
Senseo 4-5

Zoals je al gezien hebt bestaan er grote verschillen tussen de hoeveelheid bar van de ene machine of de andere. Toch kunnen ze allemaal koffie bereiden van goede smaak en kwaliteit. Op dit punt verchillen ze van de Italiaanse koffiemachines, ook wel moka genoemd. Maar dat is een zaak die je in gedachten kunt houden bij je aankoop.

Wat is de prijs van de koffiecapsules?

Voor sommige gebruikers is de prijs van de capsules het grote nadeel van de koffiecupmachines. Het is zeker dat de prijs lager is dan een kopje koffie buitenshuis. Maar het is ook waar dat het per kopje meer kost dan wanneer je koffie op de traditionele wijze zet.  Hieronder kun je prijzen van de capsules zien afhankelijk van het merk:

Soort machine Type capsules en prijs
Nespresso De originele capsules kosten tussen de 35 en 50 cent, de compatibele merken tussen 19 en 30 cent. De eerste zijn alleen online te koop of in Nespresso winkels. De tweede in winkels en supermarkten.
Dolce gusto De originele capsules kosten ongeveer 30 cent. De compatibele merken zijn goedkoper, kosten tussen 18 en 22 cent. Ze zijn allebei overal te koop, in winkels, supermarkten en online.
Tassimo De originele capsules van dit apparaat kost tussen 18 en 27 cent. Er bestaan geen compatibele merken. Ze zijn online te koop en ook in winkels en supermarkten.
Senseo Van dit merk kun je ook geen compatibele merken kopen, alleen de originele capsules. De prijs ligt tussen de 10 en 20 cent. Verkrijgbaar online en in winkels en supermarkten.

Waarom is het handig om thuis een koffiecupmachine te hebben?

Veel mensen zijn bang dat er na de aankoop van een koffiecupmachine hetzelfde gebeurt als bij zoveel huishoudelijke apparaten. Als je je keukenkastjes opendoet merk je dat je er veel te veel van hebt en dat je sommige bijna nooit gebruikt.  Misschien ben je bang dat ditzelfde gebeurt met deze machine. Maar er zijn goede redenen om van gedachte te veranderen:

 • Snelheid. Met deze machine maak je in een paar seconden een heerlijk kopje koffie.
 • Schoonmaken. Er hoeft maar weinig schoongemaakt worden aan dit soort apparaten. Geen filters, koffiekannen etc. schoonmaken en andere karweitjes.
 • Smaak. De smaak van de koffie dat je met andere apparaten zet is niet altijd hetzelfde. Met een koffiecupmachine is de smaak altijd hetzelfde, behalve als je van soort koffie verandert uiteraard.
 • Veelzijdigheid. Met andere koffiezetapparaten kun je alleen koffie zetten. Met sommige koffiecupmachines kun je ook andere dranken maken.
 • Niet iedereen hoeft dezelfde koffie te drinken. In een huis waar meerdere mensen wonen drinkt vaak niet iedereen dezelfde soort koffie. Met deze machine hoef je niet voor iedereen dezelfde koffie te zetten.
Smith A.P., Brockman P., Flynn R., Maben A., Thomas M., neurobiologen
“Cafeïne blokkeert een remmende neurotransmitter in de hersenen, wat leidt tot een stimulerend effect. Dit verbetert de energieniveaus, de stemming en verschillende aspecten van de hersenfunctie.”

espresso capsules on the coffee beans background

Er bestaat een ruim assortiment koffiecapsules. Er is er één voor elke smaak of moment.
(Bron: Photopips: 82555925/ 123rf.com)

Wat zijn de voor- en nadelen van koffiecupmachines?

Laten we nog even de voor- en nadelen van  koffiecupmachines op een rijtje zetten. Dit zijn een aantal aspecten die misschien handig zijn bij het maken van je beslissing.

Voordelen
 • Snel
 • Nemen weinig plaats in
 • Maken verschillende soorten koffie
Nadelen
 • De capsules zijn niet milieuvriendelijk

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Bij het kopen van je koffiecupmachine is het van belang om bepaalde aspecten in beschouwing te nemen. Dit helpt je bij het vinden van het model wat het beste bij je behoeften past. Zo kun je er zeker van zijn dat je de juiste beslissing zal nemen. Dit zijn de aspecten die je moet afwegen:

Capsules

Eén van de belangrijkste punten waar je aan moet denken bij het kiezen van een koffiecupmachine zijn de capsules. Of de prijs van de capsules hoog of laag is, hangt af van welk merk deze zijn. Bekijk of er ook compatibele capsules mee gebruikt kunnen worden, die goedkoper zijn. Sommige merken verkopen hun capsules alleen online of eigenmerk-winkels.

Sommige merken hebben alleen capsules om koffie mee te maken, zoals Nespresso of Senseo. Met andere zoals Dolce Gusto of Tassimo kun je ook andere dranken bereiden, zoals bijvoorbeeld thee of chocolademelk. Een goede optie voor mensen die niet van koffie houden of die verschillende opties willen hebben voor zichzelf of voor hun gasten.

Waterreservoir

Met de koffiecupmachines moet je altijd individuele kopjes koffie zetten. Maar je wilt natuurlijk niet de hele tijd het waterreservoir bijvullen. Het maakt niet uit of je alleen voor jezelf koffie maakt of dat je er meerdere achter elkaar maakt. De reservoirs hebben meestal een inhoud tussen 0,8 en 1,5 liter. Er zijn er die minder hebben, rond de 0,6 liter, maar die zal je veel vaker moeten bijvullen.

“Het is makkelijker om van godsdienst te veranderen dan van koffie.” – Georges Courteline

Merk

Kies altijd een bekend merk uit. Anders loop je het risico dat de capsules opeens niet meer te krijgen zijn. Als dat gebeurt is de machine niet meer te gebruiken. Bovendien geven deze onbekende merken meestal niet dezelfde garantie als de bekende merken. Vergeet dit aspect niet als je de koffiecupmachine besluit te kopen.

Materiaal

De koffiecupmachines zijn meestal van aluminium of kunststof gemaakt. Veel machines zijn gemaakt van een laag aluminium en zijn bekleed met een plastic omhulsel. Op deze manier wordt de koffie geisoleerd van het metaal en wordt de heerlijke smaak niet aangetast. Dit is het soort machine die het meeste aan te raden is. Het materiaal is steviger en kan jaren meegaan.

Samenvatting

Het is een goed idee om een koffiecupmachine te bezitten. Je kunt er op eenvoudige wijze verschillende soorten koffie mee maken. Met sommige modellen kun je er zelfs ook andere dranken mee maken. Er zijn al veel mensen die er niet meer zonder kunnen. De machine is ideaal om één of meerdere kopjes koffie te zetten zonder veel tijd te besteden.

Je kunt een verscheidenheid aan modellen op de markt aantreffen, iedere met verschillende kenmerken. Je moet nagaan welke van deze aspecten belangrijk voor je zijn. Vergeet niet dat er een groot prijsverschil tussen de modellen bestaat. En neem de prijs van de capsules die ze gebruiken in beschouwing, ook hierin zijn grote verschillen.

Vond je ons artikel over koffiecupmachines interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte koffiecupmachine kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Kimtong: 44614156/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies