Laatst bijgewerkt: 07-09-2020

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

21Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

82Verzamelde opmerkingen

Het konijn staat op de derde plaats van veel gehouden huisdieren in Nederland. Konijnen zijn populair bij kinderen, maar zeker ook voor volwassenen is het leuk om een stel konijnen te hebben. Ze geven gezelligheid en het is boeiend om hun gedrag te observeren. Bovendien kunnen ze zowel in huis als in de tuin gehouden worden.

Maar niet alles is zo perfect als het lijkt. Wanneer er een nieuw konijn in huis komt, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, zoals het kopen van een konijnenhok en konijnenvoer. Het is belangrijk om tijd met ze door te brengen, ze niet te vaak op te pakken en ze regelmatig door de dierenarts te laten checken. De zwakke punten van konijnen zijn de tanden en het spijsverteringssysteem.




Belangrijk om te weten

  • Konijnen zijn zoogdieren die er aan gewend zijn om gras en groenten te eten, dus je moet speciale aandacht aan hun voeding besteden. Als je ze niet de juiste voeding geeft, loop je het risico dat je in alle haast met je konijn naar de dierenarts moet voor een maagspoeling, aangezien ze een zeer gevoelig spijsverteringssysteem hebben.
  • Het belangrijkste voedsel van konijnen is hooi, omdat ze voortdurend moeten kauwen. Op deze manier verslijten ze hun tanden, want deze blijven hun hele leven doorgroeien. In het konijnenhok moet je konijn dus altijd hooi binnen handbereik hebben. Als het mogelijk is, zongedroogd hooi, niet gedehydrateerd (zo behoudt het zijn eigenschappen).
  • Het is belangrijk om je konijn regelmatig te wegen, want hij mag niet te dik of te mager zijn. Als je konijn overgewicht heeft, moet je de calorische inname van zijn eten zoals sommige vruchten (zoals peer of appel) verlagen. Gelukkig zijn dat geen voedingsmiddelen die je hem elke dag geeft.

Onze selectie: Het beste konijnenvoer op de markt

In dit segment hebben we een selectie van het beste konijnenvoer voor je uitgezocht die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van het ideale konijnenvoer wat eenvoudiger.

Het beste konijnenvoer voor een complete, evenwichtige voeding

Het konijnenvoer van Supreme biedt een complete en evenwichtige voeding voor konijnen. De voeding voorkomt selectief eten, een algemeen voorkomend probleem bij veel konijnen. Het is speciaal ontwikkeld voor actieve volwassen konijnen van meer dan 4 maanden oud van elk ras, inclusief dwergkonijnen. Ook specialisten zoals dierenartsen raden de aankoop van dit konijnenvoer aan. En wij begrijpen waarom. Het helpt je om je konijn gezond en tevreden te houden.

Het beste konijnenvoer voor een goede darmwerking en een gezond gebit

Het vezelrijke konijnenvoer van Versele-Laga zorgt voor een goede darmwerking en een gezond gebit bij je konijn. Konijnen zijn er dol op. De voeding is ook geschikt voor andere kleine knaagdieren. Dat is handig als je bijvoorbeeld konijnen en cavia’s hebt die samen in een ren leven. Je hebt dan dus geen verschillende zakken eten meer nodig. Het voer is lang houdbaar en goed gemengd. Konijnen laten weinig liggen, ze vinden het lekker.

Het meest gevarieerde konijnenvoer

Het gemengde konijnenvoer van Grevers Voeders bestaat onder andere uit gedroogde wortel en rode bietenbolletjes. Dit rijk gevarieerde voer bevat verder granen, gedroogde groente en geperste korrels met vitaminen, mineralen en vezels. De kleurige extrudaten zijn vrij van kunstmatige kleurstoffen. Het voer is geschikt voor jonge en oude konijnen van alle rassen. Het product is 100% plantaardig en bevat hele zaden en granen. Ook geschikt voor dwergkonijnen.

Het beste konijnenvoer voor een goede conditie en ontwikkeling

Het konijnenvoer van Mijten zorgt voor een goede conditie en ontwikkeling van knaagdieren. Het bevat veel vezels, de nodige eiwitten en probiotica om het immuunsysteem te versterken. Rabby Breed is ontwikkeld in samenspraak met gerenommeerde fokkers wat heeft geresulteerd in een kwaliteitsgerichte formule. Het voer is specifiek gemaakt voor drachtige en zogende voedsters en voor hun jongen tot 4 à 5 maanden leeftijd. Het voer ruikt lekker en wordt goed opgenomen door de dieren.

Het beste konijnenvoer voor volwassen konijnen

Beaphar Care+ Konijn is een smaakvolle premium voeding geschikt voor volwassen konijnen. Ieder brokje heeft dezelfde samenstelling (All-in-One) dit voorkomt selectief eetgedrag zonder een tekort aan essentiële voedingsstoffen. De ingrediënten van het product zijn plantaardige producten als granen, groenten, mineralen, zaden, gist, yucca schidigera en algen. Het bevat ook een speciaal ingrediënt, MOS, dat goede microben in de darm bevordert.

Het product bestaat uit 25% ruwe vezels, bevat geen toegevoegde suikers, een laag vetgehalte, is goed voor de tanden en heeft een zeer hoge acceptatie bij de meeste konijnen. De verpakking van dit complete konijnenvoer bevat 1,5 kg.

Shopgids: Alles wat je moet weten over konijnenvoer

Het is van groot belang dat je voordat je konijnenvoer koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste aspecten voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Konijnen leven meestal 8 tot 10 jaar, en soms zelfs 15 jaar, afhankelijk van het ras.
(Bron: Serhiy Kobyakov: 62753868/ 123rf.com)

Wat is konijnenvoer en welke voordelen heeft het?

Konijnen voeren is niet zo simpel als je denkt. Het is een veel voorkomende fout om te denken dat, aangezien ze groenten eten, je ze elke plant, groente of fruit kan geven. En dat is dus niet zo, want het zijn dieren met een zeer delicaat spijsverteringssysteem, dus je moet goed oppassen wat je je konijn te eten geeft.

Als dit eenmaal duidelijk is, moet je een product kiezen dat aansluit bij de behoeften van je konijn. Maar als je zelf op onderzoek gaat, kom je tot de conclusie dat het konijn niet alleen de producten eet die je in de ranking hierboven hebt gezien, maar ook hooi en veel water nodig heeft.

Op dit punt laten we je een kort schema waarin we de voor- en nadelen laten zien van konijnenvoer. In het gedeelte over de nadelen kun je zien dat het niet uitmaakt hoeveel brokjes je je konijn geeft, het is nooit genoeg voor hem, want zijn kaken moeten voortdurend knabbelen.

Voordelen
  • Zorgt voor de nodige voedingsstoffen voor je konijn.
  • Het is geen bijzonder duur product.
  • Er bestaat een groot assortiment op de markt.
Nadelen
  • Dit voer is niet voldoende, want hij heeft ook hooi nodig.
  • Je moet er op letten om alle dagen zijn etensbak te vullen.

Wat is hooi en wat heeft het met konijnenvoer te maken?

Een heel belangrijk basiselement is hooi. Je konijn blijft net zolang hooi eten in zijn hok totdat hij vol is. Het zijn kleine grasbaaltjes die speciaal voor konijnen behandeld zijn. De reden daarvan is, dat als stof en insecten zich in het hooi ophopen, dit schadelijk kan zijn voor de darmgezondheid van je konijn.

Hierbij denk je waarschijnlijk alleen aan gedroogd gras, maar de variatie is veel groter dan je denkt. Daarom hebben we over dit element een schema gemaakt met de verschillende soorten hooi, zodat je kan zien dat er meer mogelijkheden zijn, want altijd hetzelfde konijnenvoer gaat natuurlijk na een tijdje vervelen.

Soorten hooi voor konijnen Aanbevolen voor: Voordelen
Zwenkgras- of Festucahooi Konijnen van meer dan 3 of 4 weken oud Een goede spijsvertering
Hooi van haver Konijnen van meer dan 3 of 4 weken Dikke textuur, met antioxidanten en goed voor de tanden
Luzerne- of Alfalfahooi Konijnen van minder dan 6 maanden en magere volwassen konijnen Calorierijk en verzadigend

Wat is zwenkgrashooi als konijnenvoer?

Zwenkgras o Festuca is een soort kruidachtige plant, die veel gebruikt wordt om alle soorten knaagdieren mee te voeren, dus niet alleen konijnen. Aangezien we het hebben over het voederen van konijnen, zullen we ons uitsluitend op dit dier richten. Eén van de voordelen van het zwenkgras is dat deze het maagdarmkanaal van het konijn schoonmaakt.

Dit is van bijzonder belang, want alle voeding van een konijn draait om de gezondheid van zijn maag en darm. Bovendien is zwenkgras een kruid dat ze heel lekker vinden, waardoor het konijn veel plezier beleeft aan het knabbelen op dit soort hooi. Sluit de verpakking nadat je hooi in zijn etensbak doet, zodat er geen stof in komt.

Voordelen van zwenkgrashooi

  • Helpt bij het slijten van de tanden.
  • Een hoog vezelgehalte.
  • Krachtige antioxidant, dat het immuunsysteem versterkt.
  • Omdat het zo zacht is, kan het gebruikt worden als ondergrond in zijn hok.

Wat is hooi van haver en welke eigenschappen heeft dit als konijnenvoer?

Het is algemeen bekend dat haver heel gezond is voor ons. En inderdaad ook voor konijnen. Voor het geval je het niet wist, er is hooi van haver en het is één van de soorten hooi die het natuurlijkste en het beste voor de spijsvertering is die er tegenwoordig te koop is. Eén van de grote voordelen is dat het onaangename geuren in het konijnenhok helpt te voorkomen.

Een ander voordeel van dit konijnenvoer is dat het helpt bij de vorming van de tanden, vooral als het een klein konijn is, omdat de het zwaarder om op te bijten is dan bijvoorbeeld bij luzernehooi. Het draagt niet alleen bij aan de groei, maar voorkomt ook malocclusie, iets wat veel voorkomt bij deze dieren.

Elke keer als je het voer van je huisdier verandert, doe het dan met kleine beetjes. Zo kan je konijn er langzaam maar zeker aan wennen, zonder het voer te verspillen.

Voordelen van hooi van haver

  • Natuurlijke slijtage van de tanden.
  • Bevordert de darmwerking
  • Geeft het konijn een glanzendere vacht dan andere soorten hooi.
  • Goede antioxidante functie.

Is luzerne/alfalfahooi gezond als konijnenvoer?

Het is een grassoort met een hoog gehalte aan vezels, calcium en eiwitten, vooral geschikt om aan konijnen tot drie maanden te geven. Wanneer het dier ouder wordt, is het niet aan te raden om het meer dan één of twee keer per week te geven. De reden hiervan is dat het hoge doses calcium bevat (wat de tanden en botten versterkt).

Wat de smaak betreft, zal je merken dat je konijn dit gras heerlijk zal vinden. Je kunt dit soort hooi zelfs als beloning aan je konijn aanbieden, voor het geval je niet van die kleine houten stokjes hebt die ideaal zijn voor hun tanden. Vergeet niet dat het konijn constant moet knabbelen.

Voordelen van luzerne- of alfalfahooi

  • De groei van botten en tanden.
  • Bloedstolling.
  • Zuiverend, antioxidant en vochtafdrijvend .
  • Eiwitten, mineralen en vezels.

Wat is het beste konijnenvoer voor mijn konijn?

Dit onderdeel is heel belangrijk, omdat je waarschijnlijk weet dat bij mensen, baby’s niet dezelfde voedselbehoeften hebben als volwassen. Net als bij ons, hebben deze dieren als ze nog klein zijn, een speciaal soort konijnenvoer nodig.

Je moet ook rekening houden met andere factoren, zoals het ras (waar we het vervolgens over zullen hebben, omdat niet alle konijnen dezelfde lichaamsbouw hebben, want sommige zijn actiever dan andere). Dit betekent dat je op lange termijn het dieet moet aanpassen aan de persoonlijkheid van je konijn.

Fase van het konijn Leeftijd Voeding
Pasgeboren De eerste dagen Mengsel van kattenmelk en geitenmelk.

Eén injectiespuitje zonder naald, drie keer per dag.

Jong Tot 3 maanden Onafhankelijk: Hij heeft voer- en waterbakken nodig.

Drinkt nog steeds wat melk.

Beginnen met vast voedsel, zoals haver.

Volwassen Vanaf 7 maanden Pas op de hoeveelheden, vanwege het risico op overgewicht.

30 g droogvoer.

Altijd aanwezig: hooi.

Een stuk fruit.

Portie groenten.

Oud Ouder dan 6 jaar Hetzelfde als bij de volwassen konijnen. Mogelijkheid tot gewichtsverlies. In dat geval wordt het aanbevolen om het dier meer voeding te geven, totdat hij weer op het normale gewicht is.

Je konijn heeft meer nodig dan goed konijnenvoer.

Voordat je naar de dierenwinkel rent om zo’n lief konijntje te kopen, moet je even de tijd nemen om over een aantal aspecten na te denken. Vraag jezelf af of het geen bevlieging is en of je er wel goed voor kan zorgen. En of je huis wel geschikt is om een konijn te hebben. Als dat laatste niet het geval is, moet je daar aandacht aan besteden.

Ten eerste heb je een konijnenhok nodig waarin je konijn kan slapen en rondlopen. Het is niet goed voor hem om door het huis te lopen, want je kunt hem kwijt raken of zelfs ontsnappen. Ten tweede moet je goed konijnenvoer kopen, evenals hooi en voerbakken. Stro is ook een goede optie als ondergrond in het konijnenhok.

Hooi is een essentieel onderdeel van de voeding van je konijn.
(Bron: Tobkatrina: 18365658/ 123rf.com)

Welk soort konijnenvoer is geschikt voor mijn konijn?

Als je denkt dat alle konijnen hetzelfde zijn, dan heb je het mis. Als je even op onderzoek gaat, kun je zien dat er veel rassen en soorten konijnen zijn, elk met een hele andere persoonlijkheid en karakter, ondanks het feit dat ze een aantal kenmerken in gemeen hebben (ze zijn s’nachts actiever en zijn gek op hooi).

Hieronder laten we je de verschillende soorten en rassen konijnen zien met een korte beschrijving van de kenmerken ervan. Zoals je kunt zien, zijn de benamingen per ras verschillend en hebben ze zeer verschillende afmetingen (de kleinste rassen wegen slechts 1,5 kg en de grootste rassen bereiken gemakkelijk 8 kg).

Soort konijn Kenmerken Voeding
De Witte van Hotôt Witte vacht.

Zwarte oogringen.

Wat gestrekte bouw.

Lange levensduur (kunnen wel 16 jaar worden).

Lief en hyperactief.

Veel vezels, omdat ze vaak problemen met hun gebit hebben.
Dwergkonijn Heel klein (1,5 kg).

Angstig en nerveus.

Aanhankelijk.

Lange hangoren.

Rustig, heeft beweging nodig.

Alfalfa, tomaat, koolbladeren en andijvie, onder andere.
Belier Hij heeft veel mout en hooi nodig om geen verstopping van de haarballen te krijgen.

Er bestaan verschillende soorten: De Franse, Engelse, leeuwenkop, angora en dwerg.

Vers hooi, spinazie, snijbiet en droogvoer.
Rex konijn Intelligent en aanhankelijk.

Groot (tussen 3 en 5 kg).

Ideaal voor kinderen.

Moet één keer per week worden geborsteld.

Zijn levensverwachting is 8 tot 11 jaar.

Kruidenhooi (dit bestaat uit verschillende soorten kruiden) of alfalfahooi. Verder verse groenten, zoals wortels, distels of rugula.
Leeuwenkopkonijn (lionhead) Langharig op het hoofd.

Moet veel geborsteld worden en heeft mout nodig.

Een rustig en vriendelijk ras.

Aanhankelijk, hij wil graag geaaid worden.

Weegt minder dan 2 kg.

Droogvoer rijk aan eiwitten, hooi, groente en fruit (niet te veel, want anders kan hij maag-darmklachten krijgen).
Angorakonijn Rustig en schuw.

Lang en zijdezacht haar.

Risico op klitten en complicaties door overtollig dood haar.

Nogal angstig.

Verschillende soorten: de Engelse, Duitse, Franse en dwergangora.

Groente (tomaat en wortel) en vers hooi. Fruit in kleine hoeveelheden.
Harlekijn konijn Driekleurige vacht.

Lange oren met afgeronde punten.

Moet wekelijks geborsteld worden om zijn vacht glanzend te houden.

Bovendien heeft hij veel beweging nodig.

Hij mag niet gewassen worden, wegens de beschermende laag op zijn huid.

Vers hooi, gemengd met zijn favoriete droogvoer. Je kunt hem twee keer per week fruit geven.
Californisch konijn Geheel wit, behalve zijn neus, oren, staart en poten, die zwart of bruin kunnen zijn.

Grote en overeindstaande oren.

Rode ogen.

Angstig, kan soms agressief zijn.

Fruit (een paar keer per week), groente en het soort hooi waar hij van houdt.
Vlaamse reus Eén van de grootste rassen (volwassen kunnen ze 18 kg wegen).

Grote en rechtopstaande oren.

Zeer lui: Hij houdt ervan om de hele dag in zijn hok op hooi te liggen knabbelen.

Hij heeft ook veel ruimte nodig, zodat hij zich vrij voelt.

Ze eten veel, aangezien ze groter zijn dan de andere konijnensoorten. Het is niet goed om ze te veel te laten eten, want ze hebben de neiging tot overgewicht. Veel hooi, zodat zijn spijsvertering goed werkt.
Europees konijn Het meest gangbare ras in dierenwinkels.

Groot (circa 4 kg).

Zeer territoriaal, maar toch stil.

Hij heeft een schuw karakter, dus je moet geduld met hem hebben.

Eet meestal ’s nachts, heeft geen speciaal konijnenvoer nodig.

Peulvruchten en grasplanten, evenals takjes en boomschors.

Heeft het soort konijnenvoer te maken met de levensduur?

Dit is één van de meest gestelde vragen van mensen die een konijn hebben. Ze leven meestal van 8 of 10 jaar, en soms zelfs tot 15 jaar. Het hangt inderdaad allemaal af van het voedsel. Daarom hebben we dit artikel voor je gemaakt, zodat je alles te weten kunt komen over konijnenvoer.

In dit geval moet je echter ook rekening houden met het ras van het konijn, omdat de soorten die vroeger in het wild voorkwamen, meestal niet meer dan 4 jaar leven. Een dwergkonijn daarentegen leeft meestal tussen de 8 en 12 jaar en een leeuwenkop tussen de 7 en 10 jaar. Het spreekt voor zich dat als je meer informatie nodig hebt, je de dierenarts kunt raadplegen.

Wist je dat konijnen erg schuw zijn? Het zal waarschijnlijk een tijdje duren voordat hij aan jou en de omgeving gewend is, maar met een beetje aanhankelijkheid en geduld zul je vast zijn vertrouwen kunnen winnen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van konijnenvoer om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het konijnenvoer te vinden dat het beste bij je konijn past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten die je helpen bij het kiezen van het konijnenvoer dat je nodig hebt:

  • Kwaliteit van het voer
  • Grootte en consistentie van het voer
  • Dosering
  • Leeftijd van het konijn
  • Ras van het konijn

Kwaliteit van het voer

Een goed droogvoer van hoge kwaliteit moet een reeks voedingsstoffen bevatten. Als je op zoek bent naar een pak konijnenvoer, is het van belang om de samenstelling goed te lezen, die meestal op de zijkant of achterkant van het pakket staat. Het is goed om te weten dat één van de vereisten van konijnenvoer is dat alle korrels gelijk moeten zijn.

We hebben het over voedingsstoffen zoals vezels (nodig in het droogvoer, maar deze zitten ook in het hooi), eiwitten (volwassen konijnen hebben tussen de 12 en 13 % van de dagelijkse inname nodig), vet (zo weinig mogelijk, om overgewicht te vermijden), vitaminen A, D en E, en calcium (niet te veel vanwege hun grote gebitsontwikkeling).

Vergeet niet dat een jong konijn niet dezelfde bijtkracht of bek heeft als een volwassene.
(Bron: Levranii: 13689048/ 123rf.com)

Grootte en consistentie van het voer

Afhankelijk van het soort konijn moet je kijken welke korrelgrootte het meest geschikt is. Vergeet niet dat een jong konijn niet dezelfde bijtkracht of bek heeft als een volwassen konijn. Er moet dus rekening worden gehouden met de consistentie (d.w.z. hoe snel het konijn de brokken kan breken).

Normaal gesproken staat de grootte van de korrel op de verpakkingen van konijnenvoer, meestal is een deel van de verpakking doorzichtig, zodat je kunt zien hoe de korrel eruit ziet voordat je de verpakking openmaakt. Want als je de zak voer om welke reden dan ook openmaakt, kan je deze helaas niet meer terugsturen. En je wilt natuurlijk geen geld verspillen.

Dosering

Normaal gesproken is de hoeveelheid voer voor je konijn één eetlepel per kilo van zijn gewicht. Dit is een zeer algemeen advies, daarnaast moet je rekening houden met de verschillende behoeften en benodigdheden van elk konijn. Bovendien moet je het advies van je dierenarts opvolgen. Deze hoeveelheid moet je met twee vermenigvuldigen in het geval dat het konijn te mager is.

Helaas zijn konijnen zeer gevoelige dieren. Vergeleken met andere huisdieren, zoals honden en katten, waarbij het niet zo erg is als je ze teveel voert, is dit bij konijnen niet zo. Bovendien zijn de aanbevelingen die op de pakken staan soms niet altijd even nauwkeurig.

Vergeet niet om je konijn af en toe naar de dierenarts te brengen, niet alleen als hij iets heeft.

Leeftijd van het konijn

Belangrijk om aan te denken. Konijnen zijn zeer delicaat als ze geboren worden, dus je kunt ze geen konijnenvoer voor volwassenen geven. Hier kan het beestje ziek van worden, en bovendien kan hij nog niet kauwen. Je moet je gezonde verstand gebruiken bij het kopen van konijnenvoer, dat is duidelijk.

Wanneer het konijn nog klein is, heeft het naast de melk minder droge voeding nodig, dus moet je producten kiezen met ingrediënten zoals broccoli, sla, wortel, bloemkool, snijbiet, spinazie, selderij, radijs en tomaat, onder andere. Kortom: groenten met een hoog vochtpercentage.

De hoeveelheid voer die je aan je konijn geeft, moet worden gemeten om overgewicht te voorkomen.
(Bron: Melnychuk: 41557977/ 123rf.com)

Ras van het konijn

Zoals we al zagen, hebben niet alle soorten konijnen dezelfde grootte en karakter, daarom is het nodig om de keuze van konijnenvoer aan de kenmerken van het dier aan te passen . Het heeft geen zin om een rustig konijn voer te geven dat ideaal is voor meer actieve konijnen. Als je hieraan denkt, en in overleg met je dierenarts, kun je deze keuze maken.

Hoewel het waar is dat konijnen voornamelijk voer, hooi en water nodig hebben, moet het soort voer worden aangepast om geen risico’s te lopen op spijsverterings-, orale of morfologische problemen (sommige voeders hebben meer vet, ideaal voor konijnen die gewend zijn om veel te bewegen).

Je konijn is: Hij heeft nodig:
Actief of heel mager Meer hooi
Passief, mollig of oud Minder hooi

Samenvatting

Konijnenvoer kopen kan een behoorlijke klus zijn, gezien het aantal rassen, de verschillende fases die je konijn doormaakt en de verschillende karakters. Je moet niet vergeten dat elk dier zijn eigen smaak en behoeften heeft. Je moet op zijn lichaamsbouw letten en er voor zorgen dat je konijn voldoende beweging krijgt.

De reden hiervan is dat konijnen vaak de gewoonte hebben om aan te komen, naast het krijgen van allerlei tandproblemen (zoals malocclusie, infecties door een slechte beet en luxaties, en nog veel meer). Om nog maar te zwijgen over de mogelijke aangeboren afwijkingen. Daarom zijn veterinaire controles altijd noodzakelijk.

Vond je ons artikel over konijnenvoer interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij het perfecte konijnenvoer voor hun konijnen kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Byrdyak: 37847310/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies