Laatst bijgewerkt: 25-08-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

23Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

89Verzamelde opmerkingen

Bijna iedereen houdt ervan om zijn of haar huis schoon te houden. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben mensen vaak een speciale schoonmaakroutine. Grote kans dat in ze in deze routine veel verschillende apparaten gebruiken, waaronder een kruimeldief. Met dit apparaat kun je niet alleen elke hoek van je huis, maar ook je auto stofzuigen.

Er zijn veel verschillende modellen kruimeldieven op de markt verkrijgbaar. Ieder model heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Dit maakt het mogelijk om het apparaat te kiezen dat het beste bij je past. Het belangrijkste daarbij is dat je weet waar je naar naar op zoek bent. Om je hierbij te helpen hebben we deze shopgids opgesteld, zodat je de beste beslissing kunt nemen.
Belangrijk om te weten

  • Kruimeldieven zijn huishoudelijke apparaten die verschillende accessoires kunnen hebben. De accessoires en functies bepalen welke taken je kunt uitvoeren met de kruimeldief.
  • Als je een kruimeldief koopt, is het belangrijk dat je van tevoren naar zijn kracht kijkt. Dit bepaalt namelijk grotendeels de zuigkracht van het apparaat.
  • Voordat je een kruimeldief koopt, moet je duidelijk hebben waar je het apparaat voor gaat gebruiken. De manier waarop je de stofzuiger gaat gebruiken, heeft grote invloed op de keuze voor een bepaald model.

Onze selectie: De beste kruimeldieven op de markt

Verderop in deze gids laten we je de verschillende aspecten zien die je in gedachten moet houden als je een kruimeldief koopt. Maar eerst willen we je laten weten wat de beste modellen zijn die je op de markt kunt vinden. Het ontdekken van hun verschillende voordelen kan van cruciaal belang zijn om je uiteindelijke beslissing te nemen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

De meest verkochte kruimelzuiger

Met de handige afneembare kruimelzuiger FC6149/01 van Philips reinig je niet alleen de vloer, maar ook de meubels. Het is genieten met deze draadloze 2-in-1-steelstofzuiger. Met een zuigkracht van 22 Watt heb je binnen een mum van tijd de diverse plekken tot in de verste hoeken schoon. Zeer ideaal voor het opruimen van droog vuil. De oplaadtijd is 16-18 uur voor een volledig opgeladen batterij en het batterijtype is NiMH. Het gewicht is 3300 g en de afmetingen van de verpakking (BxDxH): 235 x 225 x 625 mm.

De beste ergonomische kruimeldief

Deze kruimeldief van AEG is bijzonder licht van gewicht en stil. Het bereikt uitstekende resultaten dankzij de 2 verschillende afzuigsnelheden. Het apparaat heeft een duurzame 14.4 V lithium-ion batterij, die tot wel 25 minuten mee gaat. Je laadt het apparaat snel op, al binnen 4 uur is de batterij volledig opgeladen. De tank met een capaciteit van een halve liter kan eenvoudig geleegd worden.

Dit apparaat wordt geleverd met een geïntegreerd uitschuifbaar mondstuk waarmee je kunt stofzuigen op moeilijk bereikbare plaatsen, ook in kleine ruimtes. Het heeft een meubelborstel en ondersteuning voor meerdere hoeken. Het apparaat voldoet aan alle voorschriften met betrekking tot de veiligheid ervan. Het respecteert daarnaast het milieu, dankzij een lichter energieverbruik dan dat van veel vergelijkbare modellen in deze prijscategorie.

De kruimeldief met de beste zuigkracht

Met deze Kruimeldief van Black & Decker kun je de eenvoudigere klusjes klaren. Het gepatenteerde ontwerp van de zuigmond draait tot 200 graden. De uitklapbare zachte borstel is ideaal voor delicate oppervlakken, terwijl de geïntegreerde uitschuifbare kierenzuiger het reinigen tussen bankkussens en autostoelen snel en eenvoudig maakt. De 18V Lithium-ion accu maakt dat deze Kruimeldief de krachtigste is binnen zijn range. Plaats na het schoonmaken de Kruimeldief eenvoudig terug op het laadstation en deze is na slechts 4uur weer volledig opgeladen.

De beste kruimelzuiger met snoer

De Princess Turbo Tiger handstofzuiger is uitermate geschikt voor het hardnekkige en onbereikbare stof in huis. Deze zakloze stofzuiger is voorzien van een 3-voudige luchtfiltering, een snoer van maar liefst 5 meter en 2 multifunctionele borstels die zowel direct op het apparaat als op de slang passen. Deze makkelijk in de hand liggende stofzuiger heeft een actieradius van maar liefst 10 meter. In combinatie met de bijgeleverde borstels voor plinten en meubels wordt elk moeilijk bereikbaar hoekje en kiertje weer schoon.

Shopgids: Wat je moet weten over kruimeldieven

Zoals je al hebt gezien, hebben de meeste handstofzuigers veel gemeenschappelijke punten, terwijl ze tegelijkertijd weer andere kenmerken hebben die ze van elkaar onderscheiden. Deze gids is ontworpen om je te helpen om de best mogelijke aankoop te doen. In de volgende paragrafen leer je alles wat je moet weten voordat je een nieuwe kruimeldief koopt.

Cleaning of rug in house portable rechargeable vacuum cleaner

Kruimeldieven voeren taken uit die anders zijn dan die van andere typen stofzuigers.
(Bron: Mironov: 599

Wat is een kruimeldief precies en hoe werkt het?

Een kruimeldief, ook wel kruimelzuiger of handstofzuiger genoemd, is een apparaat dat, in tegenstelling tot een traditionele stofzuiger, klein van formaat is en alleen wordt gebruikt voor zeer specifieke gebieden. Dat wil zeggen, het zou ondenkbaar zijn om een gehele vloer van een huis te stofzuigen met een kruimeldief. Het apparaat is echter ideaal voor het zuigen van de plinten, de kozijnen en net dat stukje vloer achter een meubelstuk. Kruimeldieven zijn gemakkelijk in gebruik en maken nauwelijks geluid.

Deze apparaten zijn ontworpen voor zowel kleine schoonmaakbeurten in huis als voor een completere schoonmaaksessie in de auto. Ze hebben meestal genoeg zuigkracht om zelfs het meest verborgen vuil te reinigen. Veel modellen zijn ook in staat om vloeistoffen op te zuigen. Dit geldt niet voor alle modellen en als je dit belangrijk vindt, is het daarom aan te raden om van tevoren te controleren of het desbetreffende model over deze functionaliteit beschikt.

small vacuum cleaner can help you clean a small place like a car

Als je een nieuwe kruimeldief koopt, is het belangrijk om van tevoren te verifiëren of het gekozen product een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.
(Bron: Khasawong: 16844821/ 123rf.com)

Een kruimeldief vervangt dus niet de traditionele stofzuiger, maar heeft extra functies. We raden aan om de 2 apparaten naast elkaar in huis te nemen, omdat ze beide verschillende functies in je schoonmaakroutine vervullen. Als je allebei de apparaten in huis hebt, zal het schoonhouden van je huis en je voertuig een stuk makkelijker gaan.

In de tabel hieronder zie je enkele van de belangrijkste functies van kruimeldieven:

Functie Kan dit met een kruimeldief?
Vloer reinigen Nee, behalve een specifiek gebied
Hoeken schoonmaken die moeilijk toegankelijk zijn Ja
Auto schoonmaken Ja
Kozijnen schoonmaken Ja
Dierenharen opzuigen Ja
Vloeistoffen opzuigen Sommige modellen

Hoe gebruik je een kruimeldief?

Een kruimeldief is erg gemakkelijk te bedienen. Belangrijk om niet te vergeten is dat het nodig is om het apparaat voldoende te laten opladen om het reinigen te voltooien als het een model zonder stekker is. Om schoon te kunnen maken, moet je het mondstuk van de stofzuiger vanaf een kleine afstand richten op de plaats waar het vuil zich bevindt.

Als je de kruimeldief voor een langere tijd achter elkaar gebruikt, kan het nodig zijn om het apparaat tussendoor een paar minuten uit te zetten om zo oververhitting te voorkomen. Als je je doel niet bereikt met het mondstuk dat meegeleverd wordt met de stofzuiger, kun je enkele van de bijbehorende accessoires gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld borstels gebruiken om stoelen, banken en gordijnen nog beter schoon te maken.

Hoe maak je een kruimeldief schoon?

Als je wilt dat je kruimeldief perfect werkt, is het belangrijk om deze goed schoon te houden. Was de accessoires elke keer als je ze hebt gebruikt en droog ze goed. Maak indien nodig het afvalbakje leeg. Het is afhankelijk van het model en van je eigen behoeften hoe vaak je dit moet doen. De afvalbakjes zijn meestal goed toegankelijk voor eenvoudig onderhoud.

Als je de tank opent en schoonmaakt, maak dan meteen gebruik van de gelegenheid om het filter zelf ook te reinigen. Dit kun je gewoon met water doen en als je wilt zelfs met een beetje zeep. Als het bakje schoon en droog is, plaats je het terug op zijn plaats. Zodra de stofzuiger schoon is, raden we aan om deze op de oplader te bewaren, zodat je hem de volgende keer weer direct kunt gebruiken.

Wat is beter, een kruimeldief met of zonder stekker?

Bij het kopen van een kruimeldief vind je 2 soorten: de modellen met stekker en de modellen zonder stekker. Het eerste model wordt steeds minder vaak verkocht, omdat ze in veel opzichten minder praktisch zijn. Het grootste nadeel is dat je altijd afhankelijk bent van een stopcontact waardoor je je minder flexibel rond kunt bewegen. Het voordeel is wel dat je met een stekker nooit problemen zult hebben met betrekking tot de duur van de batterij.

Een draadloze kruimeldief is echter een stuk handiger, omdat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Je hoeft je niet bewust te zijn van het vinden van een stopcontact of van de lengte van de stekker. Veel kruimeldieven kunnen ook op de sigarettenaansteker van de auto worden aangesloten en zo worden opgeladen. Aan de andere kant moet je er rekening mee houden dat als de batterij leeg is, je een aantal uren moet wachten tot deze weer is opgeladen.

In de onderstaande tabel vind je de verschillen tussen de 2 soorten kruimeldieven:

Kruimeldief met stekker Kruimeldief met accu
Duur  Niet van toeppassing De batterij heeft een beperkte duur
Batterij  Het is niet nodig om het apparaat op te laden Je moet de batterij gedurende een aantal uur opladen
Bewegingsvrijheid Je moet de stekker verplaatsen en in verschillende stopcontacten steken Je kunt het apparaat overal mee naar toe nemen
Zuiging Heeft meer zuigkracht Is minder krachtig

Kruimeldief, steelstofzuiger of robotstofzuiger?

Zowel een steelstofzuiger als een robotstofzuiger zijn zeer nuttige huishoudelijke apparaten. Toch is het altijd handig om ook een kruimeldief in huis te hebben, omdat de apparaten nou eenmaal verschillende functies vervullen. Een steelstofzuiger dient om de vloeren te reinigen, maar bereikt de hoeken daarbij niet.

Ook een robotstofzuiger is erg handig om de vloeren mee schoon te maken. Vaak komen ze ook aardig goed in hoekjes. Het is niet nodig om bewust bezig te zijn met de stofzuiger, omdat deze, als je hem eenmaal hebt ingesteld, volledig zelfstandig te werk gaat. Robotstofzuigers laten je vloer er perfect uitzien. Er zijn zelfs modellen die de vloer ook boenen.

vacuum on a white background

Zoals voor veel huishoudartikelen geldt, kun je kruimeldieven met verschillende prijzen op de markt vinden.
(Bron: Imagemax: 82161599/ 123rf.com)

Een kruimeldief dient om plaatsen te bereiken die de andere 2 apparaten niet bereiken. Ook kun je ze gebruiken voor het reinigen van auto’s, iets wat onmogelijk gaat met de andere 2 modellen. Als je dus al een normale- of een robotstofzuiger hebt, raden we je aan om alsnog ook een kruimeldief aan te schaffen. We benadrukken daarbij opnieuw dat de apparaten zeer verschillende taken uitvoeren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een kruimeldief?

Het is tijd om de voor- en nadelen van kruimeldieven nog eens op een rijtje te zetten. De punten die je hieronder ziet, kunnen van cruciaal belang zijn voor je uiteindelijke beslissing of je wel of niet een kruimeldief nodig hebt, en zo ja, voor welk model je kiest.

Voordelen
  • Je bereikt er alle hoeken mee
  • Je kunt er je auto gemakkelijk mee schoonmaken
  • Met veel modellen kun je ook vloeistof opzuigen
Nadelen
  • Je kunt er niet je hele huis mee schoonmaken
  • Minder zuigingskracht

Maar het grootste voordeel van alles is dat het ons helpt ons huis schoner te houder. Zoals schrijfster en consultant van de Japanse organisatietechniek Marie Kondo al zei:

“Schoonmaken is de daad van jezelf te confronteren”.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Bij het kopen van een kruimeldief zijn er een aantal criteria waar je rekening mee moet houden. Vergeet niet om deze van tevoren te beoordelen, om zo de best mogelijke aankoop te doen. Bekijk de onderstaande aspecten. Als je de aankoopcriteria kent en begrijpt, ben je klaar om de uiteindelijke beslissing te nemen en het model te kiezen dat het beste bij je past.

Kracht

De kracht van de kruimeldief is een aspect waar je rekening mee moet houden, dit bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de zuigkracht van het apparaat. Belangrijk om te weten is dat een kruimeldief met een stekker krachtiger zal zijn dan een draadloze stofzuiger. Bedenk van tevoren ook of je de kruimeldief slechts sporadisch gaat gebruiken of dat je het apparaat juist heel vaak zult gebruiken. In het laatste geval heb je een model met veel kracht nodig.

Batterijduur

Als je voor een draadloze kruimeldief kiest, is het belangrijk om van tevoren altijd de batterijduur te controleren. We raden je aan om voor een model te kiezen dat het ten minste 20 minuten lang volhoudt. Anders heb je al snel onvoldoende tijd om bijvoorbeeld de auto schoon te maken. Het is zonde van je tijd om de schoonmaaksessie te moeten onderbreken, om de stofzuiger op te laden.

Geluidsniveau

Het is mogelijk dat je in eerste instantie niet te veel aandacht besteedt aan dit punt. Het is echter heel vervelend om een apparaat te gebruiken dat veel lawaai maakt. Hoe meer je de kruimeldief gaat gebruiken, hoe meer het lawaai je tegen kan gaan staan. Probeer om een model te zoeken waarbij de decibel niet boven de 80 ligt. Op deze manier zal het geluid dat het apparaat produceert goed draaglijk zijn.

Schoonmaak

Het schoonmaken van de stofzuiger moet vooral eenvoudig zijn. Het makkelijkste is als het apparaat een HEPA roestvrijstalen filter heeft, dat gemakkelijk uit de kruimeldief te halen is. Je hoeft het dan alleen maar schoon te maken om het steeds opnieuw te kunnen blijven gebruiken. Ook het bakje waar het vuil in terechtkomt, moet zonder complicaties gereinigd kunnen worden. Op deze manier heb je geen extra werk nodig in verband met het gebruik van de machine en kun je tijd en moeite besparen.

Charles DarwinBrits natuuronderzoeker
“Een man die een uur van zijn tijd durft te verliezen, heeft de waarde van het leven niet ontdekt.”

Accessoires

De accessoires die bij een kruimeldief horen, bepalen de manier waarop je het apparaat kunt gebruiken. Denk goed na over wat je nodig hebt en beslis welke accessoires voor jou van belang zijn. Dit is een belangrijk aankoopcriterium, want als je niet de juiste accessoires kiest, zul je niet alles uit je apparaat kunnen halen zoals je dat misschien zou willen.

Ergonomie

Of de kruimeldief een ergonomisch ontwerp heeft, is de sleutel voor zijn gebruik om comfortabel en eenvoudig te zijn. Dit is belangrijk, want als je niet tevreden bent met dit aspect, is het mogelijk dat je het apparaat uiteindelijk niet meer gaat gebruiken. Je haalt dan niet het maximale uit je aankoop, en dat wil je ten alle tijde voorkomen!

Wat betreft de ergonomie, raden we aan om eerst het gewicht van de kruimeldief te beoordelen. Onthoud daarbij dat je de kruimeldief met een enkele arm gaat gebruiken en dat, als het apparaat te zwaar is, dit erg vervelend kan worden. Zorg dat er een aan/uitknop op het handvat zit, zodat je de stofzuiger aan en uit kunt zetten met dezelfde hand als waar je hem mee oppakt. Andere opties zullen minder comfortabel aanvoelen.

Ten slotte is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ook het handvat comfortabel aanvoelt. Het beste is als het een afgeronde vorm heeft. De hand moet een natuurlijke houding aannemen bij het stofzuigen.

Vergeet niet dat het handvat geen ongemak mag veroorzaken bij het schoonmaken. Noch op het moment van schoonmaken zelf, noch daarna.

Kwaliteit

Probeer een kwaliteitsproduct te kopen dat interessante voordelen biedt. Een prestigieus merk is meestal een garantie voor succes, hoewel je soms ook producten van onbekende leveranciers met interessante voordelen kunt vinden. Controleer, bijvoorbeeld via de klantenreviews, of alle elementen aan de verwachte kwaliteit voldoen.

Samenvatting

Kruimeldieven zijn huishoudelijke apparaten die onmisbaar zijn in je huis. Ze zijn zeer geschikt om naast een gewone stofzuiger te gebruiken, omdat kruimeldieven andere soorten taken uitvoeren. Ze helpen je om je huis tot in de lastigste hoekjes schoon te houden. Ook wordt het schoonmaken van je auto veel gemakkelijker met een kruimeldief.

Er zijn veel verschillende modellen. We adviseren je om eerst te bepalen welke functies voor jou het belangrijkste zijn om vervolgens te controleren welk model daar het beste bij past. In deze gids hebben we je laten zien met welke punten je rekening moet houden om de best mogelijke aankoop te doen. We wensen je alvast veel shopplezier!

Vond je ons artikel over kruimeldieven interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media met je vrienden en familie, zodat ook zij kunnen ontdekken welk model het beste bij hen past!

(Bron van de header afbeelding: Budabar: 68731803/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies