Red Wine
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

21Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

92Verzamelde opmerkingen

Kurkentrekkers worden natuurlijk niet alleen gebruikt in de horeca. Wijnliefhebbers genieten ook van uitstekende wijnen in hun eigen huis, vandaar het belang om een goede wijnopener te hebben. Maar…voordat je van een lekker glas wijn kunt genieten zul je het eerst uit de fles moeten krijgen!

Een goede wijnopener zorgt dat jij niet onhandig staat te hannesen in het bijzijn van je gasten en dat je zo snel mogelijk van je glas wijn kunt genieten. Een goed ontworpen kurkentrekker voorkomt bovendien dat er kurk in je wijn komt. In deze gids gaan we je alles over dit product vertellen, zodat je de beste aankoop kunt doen.
Belangrijk om te weten

 • De eenvoudigste kurkentrekker die je op de markt kunt vinden is de “T”-vorm wijnopener, die eenvoudigweg bestaat uit een metalen spiraal of worm en een houten handvat, of ander materiaal, dat loodrecht op elkaar staat.
 • Dit wijnaccessoire heeft zich zo sterk ontwikkeld dat je vandaag de dag een groot aantal modellen kunt vinden, aangepast aan de wensen van elke gebruiker.
 • Vandaag de dag kiezen veel wijnliefhebbers voor de elektrische kurkentrekker, een snel en efficiënt instrument dat heel handig is en dat je in een paar minuten via internet kunt kopen.
 • Er zijn kurkentrekkers die niet worden aanbevolen, tenzij je hier een zekere ervaring mee hebt. Er zijn andere, zoals de luchtdruk kurkentrekker, die de eigenschappen van de wijn kunnen veranderen als de naald verkeerd in de fles wordt gestoken.

Onze selectie: De beste kurkentrekkers op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste kurkentrekkers die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de beste wijnopener een stuk eenvoudiger.

De beste klok-in-doos kurkentrekker

In een handomdraai je wijnfles openen met een Brabantia Classic Kurkentrekker. Genieten van een lekker glas wijn zonder kurkresten in je glas? Dat kan door deze kurkentrekker Classic te gebruiken, de gecoate spiraal met superspitse punt boort zich bijna moeiteloos door het midden van de kurk. Draai enkele slagen naar rechts en de kurk komt vanzelf uit de fles, enkele slagen naar links en de kurk komt uit de kurkentrekker. Extra brede hals en ingebouwde foliesnijder.

De meest luxe 3-delige kurkentrekker

De MaxxHome 3-delige luxe wijnopener kurkentrekker set is een professionele opener van extra versterkt materiaal. In de luxe doos vind je alles wat je nodig hebt om de fles te openen. Dankzij het stevige ontwerp krijg je zelfs onmogelijke kurken uit flessen getrokken, zonder al teveel kracht te hoeven gebruiken. In het pakket zit ook een foliesnijder waarmee je als een echte connaisseur snel en veilig de folie rondom de fleshals verwijdert.

De beste kelnermes-kurkentrekker

De kelnermes-kurkentrekker van Point-Virgule is gemaakt van stevig roestvast staal. Met deze kurkentrekker trek je iedere soort kurk uit de fles, met slechts enkele omwentelingen en zonder de kurk te beschadigen of verbrokkelen. De kurkentrekker heeft een dubbele hefboom voor het voorzichtig en snel verwijderen van de kurk. Het combineert drie gereedschappen en maakt andere tools voor het openen van flessen overbodig. Kan probleemloos worden opgevouwen en ruimtebesparend worden opgeborgen.

De beste kurkentrekker-set voor de echte wijnfan

De Laguiole Style de Vie kurkentrekkerset is een 5-delige set die bestaat uit een kurkentrekker van eikenhout, twee stoppers, schenktuit en een schenktuit met een coolstick. Alle benodigde accessoires voor een perfect glas wijn dus! De set straalt niet alleen luxe uit maar is ook nog eens erg betaalbaar. Dit is het perfecte cadeau voor iedere wijnliefhebber. Ook voor jezelf natuurlijk, als je jezelf eens lekker wilt verwennen met het perfecte glaasje wijn.

Shopgids: Alles wat je moet weten over kurkentrekkers

Het is van groot belang dat je voordat je een kurkentrekker koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

herramienta rápida y eficaz que no requiere de esfuerzo y que puedes adquirir

Als je samen met vrienden of met je partner wilt genieten van een goede wijn, vergeet dan niet om een kurkentrekker in de keuken te hebben!
(Bron: Pelikh: 119822429/ 123rf.com)

Sinds wanneer bestaat de kurkentrekker?

Je weet vast wel wat een kurkentrekker is, maar als we er de juiste omschrijving van willen geven, is een kurkentrekker een lange metalen schroef of spiraal die een handvat of hendel heeft om de kurken uit wijnflessen te halen. Zijn verste voorloper is de metalen kurkentrekker die door Engelse soldaten werd gebruikt.

Het doel van de Britse troepen bij het gebruik van dit apparaat in de 17e eeuw was om de vastgelopen kogels uit de geweren te halen. De geschiedenis van de kurkentrekker bestaat uit de ontdekkingen van zijn verschillende types, maar het eerste patent werd in 1795 aan de Britse Samuel Henshall verleend.

In de prachtige omgeving van het Domaine de la Citadelle, wijndomein in de Luberon, bestaat een kurkentrekkermuseum met wel 1200 stukken van de zeventiende eeuw tot nu.

Wat zijn de voor- en nadelen van kurkentrekkers?

Er zijn veel modellen kurkentrekkers te koop, zoals we zullen zien in de volgende vragen, maar met bijna elk type kurkentrekker is het eenvoudig om kurken van wijnflessen te verwijderen. In de volgende tabel tonen we je in de voor- en nadelen van het gebruik van dit product:

Voordelen
 • Eenvoudig te gebruiken.
 • De kleur, de smaak en het aroma van de wijn blijven in de kurk zitten.
 • De spiraalvormige punt beschadigt de kurk niet.
 • De modellen met hefboomwerking doorboren de kurk niet eens.
Nadelen
 • Sommige types vereisen veel handigheid.
 • Sommige kurkentrekkers (die met luchtdruk) kunnen de eigenschappen van de wijn veranderen.

Wat is beter, een elektrische of een handmatige kurkentrekker?

Dit hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeur. Zoals we al hebben gezegd, zijn er vele soorten kurkentrekkers. Er zijn mensen die gek zijn op de klassieke vormen van wijnopeners en er zijn ook mensen die de voorkeur geven aan een kurkentrekker die ze altijd bij zich kunnen dragen.

Voordelen Nadelen
Elektrische kurkentrekker De fles gaat moeiteloos open. Het is geschikt voor ouderen of mensen met medische problemen. Het is een comfortabel en actueel apparaat dat slechts even hoeft te worden opgeladen om te functioneren. Ze zijn zwaar als ze een accu of batterijen gebruiken. Ze zijn meestal duurder en kunnen zwakker worden met zeer strakke kurken.
Handmatige kurkentrekker Deze kan op elk moment gebruikt worden. Over het algemeen zijn ze kleiner en minder zwaar dan een elektrische. Meestal zijn ze goedkoper. Ze zijn meestal zeer robuust en hebben andere functies, zoals een capsulesnijder. Soms vereisen ze veel oefening. Vaak is het nodig om kracht uit te oefenen om de kurk te verwijderen.

Welke soorten kurkentrekkers zijn er en welke  is het beste voor mij?

De oorspronkelijke kurkentrekkers waren zeer rudimentair, maar vanaf het moment dat ze werden ontdekt zijn ze geëvolueerd en zijn er nieuwe modellen ontstaan, die handiger waren en zich ook beter konden aanpassen aan de kurken die ze moesten verwijderen. Hieronder laten we je een tabel zien met de verschillende soorten kurkentrekkers en hun voor- en nadelen:

Soorten kurkentrekkers Voordelen Nadelen
Kelnersmes of tweetraps Nauwkeurig en gemakkelijk te gebruiken. Kan een beetje ingewikkeld zijn voor beginners.
Vleugelkurkentrekker Er is geen kracht vereist. Neemt veel ruimte in beslag in vergelijking met de vorige.
T-vormig Zeer eenvoudig ontwerp. Het vereist kracht en vaardigheid om de kurk te verwijderen.
Heeft geen enkele steun.
Je kunt de kurk breken.
Klok-in-doos kurkentrekker  Ideaal voor beginners.
Zorgt voor stabiliteit van de fles.
Handig in het gebruik.
Duurder dan de vleugelsoort.
Neemt ruimte in beslag.
Kan vastlopen.
Bladen kurkentrekker Vergemakkelijkt de extractie van de kurk zonder deze te breken. Het gebruik ervan vergt veel vaardigheid.
Elektrisch Geen ervaring of vaardigheid vereist. Je hebt batterijen of een accu nodig zodat ze duurder zijn.
Ze zijn meestal zwaarder door het gebruik van batterijen en accu’s.
Met luchtdruk Er is geen kracht bij nodig.
Deze vereist ook geen vaardigheid.
Deze wordt niet vaak gebruikt omdat het de eigenschappen van de wijn kan veranderen door lucht in de fles te brengen.

Hoe gebruik je een kurkentrekker?

Het gebruik van een kurkentrekker verschilt per type. Het ontkurken van een fles met een elektrische kurkentrekker is niet hetzelfde als met een vleugelkurkentrekker of een bladen kurkentrekker. In de volgende tabel geven we een overzicht van de manieren waarop we deze gebruiksvoorwerpen kunnen gebruiken:

Soort kurkentrekker Hoe gebruik je die?
Kelnersmes of tweetraps Je moet de spiraal in de kurk steken.
Plaats vervolgens de metalen steun op de fles om de kurk te verwijderen door hem naar boven te trekken.
Als tweederde van de kurk eruit is gehaald, wordt met behulp van de onderste metalen steun een hendel gemaakt om de kurk volledig te verwijderen.
Vleugelkurkentrekker Ondersteun de basis op de hals van de fles.
Draai het bovenste deel tot de volledige metalen spiraal in de kurk zit, terwijl de vleugels in dit proces omhoog gaan.
Duw de vleugels omlaag en je hebt de kurk er in zijn geheel uitgehaald.
T-vormig Schroef de metalen worm in de kurk.
Trek met kracht omhoog terwijl je de hals van de fles vasthoudt.
Klok-in-doos kurkentrekker Steek de metalen spiraal in de kurk van de fles.
Draai het bovenstuk tot de kurk is verwijderd.
Bladenkurketrekker Het is noodzakelijk om de bladen aan de zijkant van de hals van de fles in te voeren.
Daarna moet je de kurk volledig verwijderen.
Elektrische Zet de kurkentrekker op de hals van de fles.
Daarna hoef je alleen maar op een knop te drukken en je zult zien hoe de kurk in zijn geheel wordt verwijderd.
Met luchtdruk Je hoeft alleen maar de naald in de kurk van de fles te steken om lucht in te voeren.
Pomp tot de kurk volledig is verwijderd.

Hoe maak ik mijn kurkentrekker schoon?

Als je wilt dat je kurkentrekker na verloop van tijd als nieuw blijft, dan is regelmatig onderhoud noodzakelijk. In dit geval is het eenvoudig, veeg het product na gebruik gewoon af met een vochtige doek of spons. Droog het daarna goed af om een mogelijke oxidatie van de elementen te vermijden als het niet van roestvrij staal is gemaakt.

Hay sacacorchos que no son recomendables salvo que tengas una gran experiencia previa

Als je niet veel kracht hebt, kun je altijd kiezen voor een elektrische kurkentrekker, maar denk er wel aan dat je batterijen bij de hand hebt.
(Bron: Karandaev: 98590849/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een kurkentrekker om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de kurkentrekker te vinden die het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de kurkentrekker die je nodig hebt:

 • Gebruiksgemak
 • Gebruik
 • Materiaal en gewicht
 • Accessoires
 • (Oplaadbare) Batterijen

Gebruiksgemak

Ook al ben je gek op stijlvolle en mooie objecten en heb je alle moderne snufjes die met wijn te maken hebben, zoals een wijnkoelkast bijvoorbeeld, toch moet je er op letten dat de kurkentrekker die je kiest praktisch en geschikt is voor je behoeften. Als je niet veel ervaring hebt met het openen van wijnflessen, zorg er dan voor dat het een anti-slip handvat heeft zodat het niet uit je handen glijdt als je de kurk verwijdert.

Este accesorio del vino ha evolucionado tanto que hoy es posible encontrar un sinfín de modelos adecuados a las necesidades de cada usuario.

De opvouwbare kurkentrekker is super handig om ergens mee naartoe te nemen, omdat hij weinig ruimte inneemt en licht is.
(Bron: Lightfieldstudios: 102324522/ 123rf.com)

Gebruik

Het lijkt logisch, maar zoals met veel gebruiksvoorwerpen is de grootte van belang. Als je weinig ruimte hebt om het te bewaren of je moet je verplaatsen, is het altijd beter om een kleintje te hebben. Als je de wijnopener daarentegen nodig hebt voor in huis, is het belangrijk dat deze stevig en groot genoeg is.

Materiaal en gewicht

Let er op dat de kurkentrekker van goede materialen is gemaakt. Een roestvrijstalen worm (spiraal) garandeert een maximale duurzaamheid. Denk ook aan een anti-slip grip. Hout is een duurzaam materiaal en gebruikelijk voor geschenkartikelen. De afwerkingen zijn stijlvol, maar het zijn meestal duurdere kurkentrekkers.

Hout komt ook terug in eenvoudigere modellen, zoals de handgreep van de T-kurkentrekker. Andere kurkentrekkers zijn gemaakt van aluminium of metaal. Kies in ieder geval één die licht is, omdat het gemakkelijker zal zijn om de fles te ontkurken. Daarnaast adviseren we je altijd kwaliteitsproducten te kiezen.

Los sacacorchos no solo están destinados al entorno profesional.

Er zijn vele soorten kurkentrekkers, hoewel deze drie het meest gebruikt worden.
(Bron: Jirkaejc: 76354991/ 123rf.com)

Accessoires

Zelfs handmatige kurkentrekkers bevatten soms accessoires zoals een capsulesnijder. Ze worden gebruikt om de buitenste capsule van aluminium te verwijderen, zodat je geen mes nodig hebt. Een ander veelvoorkomend accessoire is de flesopener, voor het verwijderen van bierflesdoppen en dergelijke. Als je geïnteresseerd bent in dit soort accessoires, houd er dan rekening mee.

J.W.F. Werumeus BuningNederlands dichter en schrijver
“Wijn is de bloem in het knoopsgat van de beschaving.”

(Oplaadbare) batterijen

Als de kurkentrekker elektrisch is, moet je letten op het materiaal, het gewicht, de grootte en de accessoires, maar er zijn ook andere belangrijke aspecten. Het energiesysteem werkt meestal op batterijen. Bijna altijd is de beste optie een duurzame oplaadbare batterij, zodat je de batterijen niet op het meest ongelegen moment hoeft te vervangen.

Maar misschien bent je toch geïnteresseerd in AA- of AAA-batterijen omdat ze goedkoper zijn. Een ander ding om op te letten is het aantal flessen dat met één enkele lading kan worden geopend, vooral als je deze voor professionele doeleinden gebruikt. En vergeet niet op de garantie van het apparaat te letten. Kies tot slot altijd materialen van goede kwaliteit.

Para los amantes del vino, nada puede igualar el placer de descorchar una buena botella.

Om ervoor te zorgen dat je kurkentrekker als nieuw blijft na verloop van tijd, is het noodzakelijk om regelmatig onderhoud uit te voeren.
(Bron: Lightfieldstudios: 102616615/ 123rf.com)

Samenvatting

De kurkentrekker is een onmisbaar hulpmiddel in elk huis, maar als je een wijnliefhebber bent zal je elke keer als je een nieuwe fles opent van dit accessoire genieten. Zoals je al hebt gezien, is er een breed scala aan modellen op de markt, maar je moet op zoek gaan naar het model dat het beste past bij je vaardigheid en je behoeften.

Hoewel het een alledaags object is, is de evolutie ervan hand in hand gegaan met technologische innovaties en vandaag de dag zijn er elektrische kurkentrekkers met onbegrensde mogelijkheden. Houd rekening met de aankoopcriteria en onze aanbeveling is dat je altijd kiest voor een kwaliteitsproduct. Je wijnopener zal een leven lang meegaan en je zult er geen spijt van krijgen!

Vond je ons artikel over kurkentrekkers interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte kurkentrekker kunnen vinden!

(Bron van de header afbeelding: Tomertu: 56812803/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies