Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

22Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

82Verzamelde opmerkingen

Lappenpoppen zijn stukken speelgoed, die kinderen al eeuwen vergezellen. Onze grootouders speelden al met hun lappenpop en onze ouders ook. Nu doen onze kinderen en kleinkinderen dat. Een lappenpop is een zacht en innemend stuk speelgoed. Beschikbaar is een oneindige reeks modellen en vormen, bieden ze vele mooie speelmomenten aan onze kleintjes.

Omdat ze van stof gemaakt zijn, is een lappenpop een ideale pop voor baby’s en kleine kinderen. Ze kunnen met een lappenpop spelen en knuffelen en er zelfs mee in slaap vallen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat dit schadelijk is. Omdat het hele lijf van een lappenpop zacht is, bestaat er nauwelijks risico. We willen je van harte uitnodigen in de wereld van de lappenpop, zodat ook jij straks het perfecte popje koopt voor jouw baby
Belangrijk om te weten

 • Een lappenpop is een eenvoudige pop, gemaakt van stof en doorgaans opvallend zacht. Dit maakt een lappenpop zelfs geschikt voor pasgeborenen.
 • Ze zijn vaak opvallend stevig en zelfs bestand tegen de wasmachine. Ze nemen weinig ruimte in en zitten niemand in de weg, omdat je ze vaak klein kunt opbergen.
 • Dit type pop is schattig en nodigt uit tot knuffelen, maar ondersteunt ondertussen ook de fijne motoriek en stimuleert de fantasie van kinderen.

Onze selectie: De beste lappenpop op de markt

Vooral de kleinste kinderen zijn dol op de lappenpop. Ook hun ouders kunnen gerust zijn met dit speelgoed, want een lappenpop is zacht en onschuldig. In de loop van de jaren, kan een lappenpop veranderen in een mooie herinnering aan de kindertijd. Hieronder zie je onze selectie van de leukste en beste lappenpoppen.

De zachtste lappenpop

Dit is Poppy, een lieve stoffen meid uit de poppencollectie van Bigjigs. Poppy is heerlijk zacht en je kunt dan ook fijn met haar knuffelen en spelen. Ze draagt een gebloemde jurk en een roze vestje. Daarbij draagt ze bijpassende schoentjes.

Wat een hippe meid is deze stoffen pop Poppy! De kleding van Poppy kan aan- en uitgetrokken worden. Voldoet aan de Europese veiligheidsregels. Geschikt vanaf de geboorte. Afmetingen van deze mooie pop zijn 29,6 x 14,7 x 7,6 cm.

De sportiefste lappenpop jongen

Hallo, ik ben Fabian. Het liefste speel ik voetbal met mijn vrienden. Ik ben de beste aanvaller van de ploeg en maak de meeste doelpunten. Deze leuke pop van het merk Haba draagt een hippe hoodie, broek en schoenen.

Het lichaam is zacht gewatteerd en het haar is van chenille. Het is een leuke pop voor kinderen van alle leeftijden, al wordt er vermeld dat hij geschikt is voor de leeftijd van 6 tot 9 jaar, leuk voor zowel jongens als voor meisjes. De pop heeft een lengte van 34 cm.

Het vrolijkste lappenpop meisje


AffiliateLink


Haba Pop Coco

Hallo, mijn naam is Coco. Ik ben bijna altijd goedgezind en ik kan leuke mopjes vertellen. Mijn familie zegt vaak dat ik een echt zonnetje in huis ben. Deze mooie meisjespop heeft een zacht lichaam om te strelen en te knuffelen. Het is een heerlijk zacht speelkameraadje voor alle poppenouders.

De kleding kan dankzij de klittenbandsluiting gemakkelijk aan- en uitgetrokken worden. Het gewicht van Coco is 170 gram, de lengte van de pop is 30 cm. Je kunt haar wassen op het zijdeprogramma met een mild wasmiddel. Geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden.

De beste lappenpoppen met leerfunctie

Met deze knuffels van het merk Small Foot Company leren kinderen verschillende sluitingen aan kleding en het gebruik hiervan kennen! Kinderen oefenen op speelse wijze de fijne motoriek bij het gebruik van knopen, drukknopen, klittenband en ritssluiting!

De voeten knisteren bij aanraking en piepen bij het drukken. Het materiaal van de poppen is 100% polyester, de afmetingen van elke pop zijn 30 x 9 x 36 cm. Je ontvangt beide poppen.

Shopgids: Alles wat je wilt weten over de lappenpop

In de eerste levensmaanden, hebben kinderen zacht en knuffelbaar speelgoed nodig waarmee geen enkel risico gemoeid gaat. Een lappenpop is dan ook een uitstekende optie voor kleine kinderen. Hieronder vertellen we je alles over deze bijzondere pop, zodat jij een beeld krijg van de leukste lappenpop voor jouw kind.

Por lo general, las muñecas tienen una altura de 15 a 30 cm

Een lappenpop nodigt jouw kind uit om zijn/haar fantasie de vrije loop te laten.
(Bron: Prokopenko: 43273328/ 123rf.com)

Waarvan is een lappenpop gemaakt?

Zoals de naam al zegt is een lappenpop uitsluitend gemaakt uit textiel. Textiel kan van alles zijn, zoals katoen, draad, wol en polyester. Zowel de binnenkant als de buitenkant van de lappenpop zijn gemaakt van stof, waardoor deze zacht en knuffelbaar aanvoelt. Om een lappenpop van haar en kleding te voorzien, kan het zijn dat een lappenpop meerdere materialen bevat. Soms zijn de gezichten opgestikt met garen, maar soms bevatten zij ook knoopjes of kraaltjes. Let erop dat deze onderdelen goed vastzitten. Voor de kleinste kinderen, kun je beter kiezen voor een eenvoudige lappenpop zonder accessoires.

Een lappenpop nodigt uit tot aanraken, omdat deze zo zacht is en gemaakt van textiel.

Voor welke leeftijd is een lappenpop geschikt?

Een lappenpop is een veilig en passend speelmaatje voor kinderen van alle leeftijden, zelfs voor pasgeboren baby’s. Dit zal een fabrikant dan ook altijd aangeven op de verpakking. Omdat een lappenpop doorgaans erg zacht is, raadt men een lappenpop vooral aan bij baby’s.

Pasgeboren kinderen vragen namelijk om speelgoed dat hen op geen enkele manier kwaad kan doen. Zacht speelgoed, zonder kleine onderdelen. We raden je dan ook aan om bij een pas geboren baby te kiezen voor of een lappenpop of een knuffelbeer. Naarmate een kind groeit, blijft een lappenpop een geschikt speelmaatje, maar dan kan het zijn dat het om een veelzijdiger pop gaat vragen.

La mayoría de las muñecas reflejan mucha ternura y simpatía.

Een lappenpop is speelgoed dat uitnodigt tot aanraken.
(Bron: Prokopenko: 43276225/ 123rf.com)

Kan ik een lappenpop wassen in de wasmachine?

Een van de opvallendste kenmerken van de lappenpop, is dat je deze kunt wassen in de wasmachine. Dit betekent dat het spelen met een lappenpop heel hygiënisch is. Als ouder kun je, wanneer je maar wilt, de lappenpop in de wasmachine gooien. Bijvoorbeeld na het buitenspelen, of als jouw kleintje de pop in de mond neemt. Een prettig idee voor jou als ouder. De materialen waaruit de lappenpop is opgebouwd, maken deze ideaal om te wassen, net zoals je kleding wast.

Lees het waslabel van de fabrikant, om aanwijzingen te vinden over de geschikte temperatuur en het geschikte wasmiddel om de lappenpop schoon te krijgen. De meeste lappenpoppen zijn te wassen op temperaturen tot 30º C. We raden je wel aan, om de lappenpop voor de zekerheid in een speciaal waszakje te wassen. Dit zijn waszakjes voor delicate was en materialen. Zo weet je zeker dat de lappenpop intact blijft. Kan jouw kind de lappenpop niet lang missen? Koop er dan twee, en geef de schone aan jouw kind, terwijl je de andere wast.

Hay modelos de princesas y hadas, mientras que otros son más dulces o divertidos.

De meeste lappenpoppen kijken vriendelijk en blij.
(Bron: Prokopenko: 43279142/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van een lappenpop voor een baby?

Een lappenpop staat voor verschillende dingen waar de allerkleinsten in huis behoefte aan hebben. Vanaf de geboorte, hebben baby’s stimuli nodig, die het helpen ontwikkelen. De aanwezigheid van een lappenpop en het spelen met een lappenpop ondersteunen de ontwikkeling van de hersenen van kleine kinderen. Ook kunnen kleine kinderen zonder welk risico dan ook spelen met een lappenpop, want deze zijn veilig.

Dankzij een lappenpop begint een baby al vroeg met het herkennen van vormen en texturen. De fijne motoriek van baby’s kan verbeteren door de interactie met een lappenpop. Ook kan een baby al vroeg zijn/haar eigen lappenpop herkennen en het visuele geheugen trainen. Omdat lappenpoppen heel zacht zijn, kan een baby deze aanraken en er zelfs mee slapen, omdat ze veilig zijn en warm en zacht aanvoelen, wat een gevoel van houvast geeft.

Son muy resistentes, livianas y, además, pueden lavarse a máquina.

Een lappenpop kan gevoelens van affectie wakker maken in een kind.
(Bron: Celot: 72946402/ 123rf.com)

Welke voordelen biedt een lappenpop boven andere poppen?

Over het algemeen zijn poppen zeer gunstige vormen van speelgoed tijdens de opvoeding van jongens en meisjes. Gunstig, omdat kinderen met behulp van hun lappenpop bepaalde vaardigheden kunnen ontwikkelen en trainen. Denk hierbij aan sociale en emotionele vaardigheden. Ook kan het spelen met een lappenpop bepaalde waarden leren aan een kind, zoals het nemen van verantwoordelijkheid en het kiezen voor solidariteit. Bovendien bieden lappenpoppen voordelen boven andere soorten poppen.

Een lappenpop is namelijk meestal makkelijker te bedienen dan een andere soort pop, bijvoorbeeld een plastic pop. Omdat ze zacht en knuffelbaar zijn, brengen ze liefde over en kleine kinderen kunnen hun gevoelens bij hen kwijt. Nog een voordeel is dat kinderen zich op geen enkele manier kunnen verwonden aan een lappenpop. Doorgaans is een lappenpop zeer sterk, maar mocht een lappenpop kapot gaan, dan is deze makkelijk te repareren met naald en draad. Deze lichte pop is bovendien heel hygiënisch, omdat je een lappenpop kunt wassen in de wasmachine.

Voordelen
 • Zijn zacht en knuffelbaar
 • Volledig veilig
 • Wasbaar in de wasmachine
 • Sterk en duurzaam
Nadelen
 • Worden makkelijk vies
 • Gaan soms kapot
 • Zijn niet interactief

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Het kan nog behoorlijk moeilijk zijn om de leukste lappenpop te vinden tussen het enorme aanbod. Denk rustig na over de voorwaarden waaraan een lappenpop volgens jou moet voldoen. Sta even stil bij de leeftijd en groeifase van jouw kind, bij de afmetingen ervan en aan de ruimte die je in huis hebt. Hieronder voorzien we je van een aantal factoren, waar je op kunt letten als je een lappenpop gaat kopen:

 • Ontwerp, afmetingen en gewicht
 • Leeftijd en groeifase van jouw kind
 • Veelzijdigheid en functie

Ontwerp, afmetingen en gewicht

Het ontwerp en de afmetingen van een lappenpop, kunnen doorslaggevend zijn bij het kopen van een lappenpop. Natuurlijk houd je hierbij rekening met de smaken en behoeften van jouw kleintje. Er zijn zoveel soorten en maten lappenpop, dat ook de perfecte pop voor jouw kind ertussen zit. Wil je een aangeklede lappenpop, of een minimalistische, een met lange haren of korte haren, welke kleuren en materialen mogen niet ontbreken? Er zijn lappenpoppen voor elk wat wils.

In de Nederlandse markt, zijn ook lappenpoppen te verkrijgen die lijken op (teken)filmfiguren of dieren. Zie bijvoorbeeld de lappenpop in de vorm van een eekhoorn aan het begin van dit artikel. Overweeg de voorkeuren van jouw baby of peuter en maak op basis daarvan jouw keuze. De meeste lappenpoppen wekken gevoelens van liefde en affectie op bij mensen. Het is zachtaardig en sympathiek speelgoed.

Er zijn lappenpoppen in allerlei ontwerpen, denk hierbij aan een prinses of een dier.

Een factor om niet over het hoofd te zien bij het kopen van een lappenpop zijn de afmetingen en het gewicht. Hoe groter een kind is, hoe groter de lappenpop mag zijn. Normaalgesproken zijn lappenpoppen tussen de 15 en 30 cm groot, waardoor kleine kinderen er makkelijk mee kunnen spelen. Deze afmetingen nodigen bovendien uit tot aanraken en knuffelen. Het gewicht van een lappenpop is meestal laag, omdat ze van textiel zijn gemaakt. Zeker van belang bij kleine baby’s. Ze nemen weinig ruimte in, waardoor lappenpoppen overal mee naartoe kunnen.

Marieke HaagsmaKinderlogopedist
“Omdat een lappenpop is gemaakt van comfortabel katoen, flanel of mousseline, voedt het de ontwikkeling van de baby.”

Leeftijd en groeifase van jouw kind

Speelgoedfabrikanten geven doorgaans op de verpakking aan, voor welke leeftijd en groeifase van kinderen de lappenpop geschikt is. Het fijne aan een lappenpop, is dat deze door de stof en zachtheid, geschikt is voor kinderen in verschillende groeifasen. Zelfs voor pasgeboren baby’s. Het zijn veilige speelgoedvriendjes voor de allerkleinsten.

Als een lappenpop over kleine onderdelen beschikt als een knoop of een kraal, dan is deze niet geschikt voor baby’s. Kleine baby’s brengen namelijk alles naar hun mond en dit brengt risico met zich mee. Een lappenpop die gedecoreerd is met kleine accessoires, is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Het is vrijwel onmogelijk dat een kind zich verwondt aan een lappenpop. Dit maakt een lappenpop geschikt voor alle leeftijden.

Veelzijdigheid en functie

In Nederland kun je hele uitgebreide en zeer eenvoudige lappenpoppen vinden. Deze laatste zijn volledig overgeleverd aan de fantasie van jouw kind. Een peuter kan soms hele verhalen vertellen aan of spelen met zijn of haar lappenpop.

De meer uitgebreide lappenpop heeft soms extra functionaliteit, zoals een lampje of geluid. Een van de lappenpoppen uit de selectie kun je ophangen boven de kinderbox en is als rammelaar te gebruiken. Sommige, meer geavanceerde lappenpoppen kun je echter niet wassen in de wasmachine. Verzeker je je ervan, dat je voor gebruik de gebruiksaanwijzing leest.

De veelzijdigheid van een lappenpop, kan het vermaak verbreden. Zo hebben een aantal modellen lappenpoppen verwisselbare kleding. Een peuter zal zich heel wat voelen als hij of zij zelf een lappenpop in een pyjama of nieuwe jurk of broek steekt. Ook qua kapsel verschillen de lappenpoppen van elkaar. Waar de ene lappenpop een weelderige stoffen bos haar heeft, is de ander kaal. Vindt jouw kind het leuk om te verzorgen en vlechten, dan kun je kiezen voor een lappenpop met lange haren.

Samenvatting

Een lappenpop stimuleert de fantasie van kleine kinderen en wekken een gevoel van liefde bij hen op. Lappenpoppen zijn stukken speelgoed die vele voordelen voor de ontwikkeling van kinderen bieden. Daarom is het ook niet vreemd dat de lappenpop al steevast en generaties lang onderdeel uitmaakt van de opvoeding. Van onze overgrootouders tot onze achterkleinkinderen, iedereen heeft wel eens gespeeld met een lappenpop.

De zachtheid en de sympathie van een lappenpop vermaken kleine kinderen al vanaf de wieg. Het zijn sterke en duurzame stukken speelgoed, die voor sommige mensen zelfs verzamelitems zijn geworden. Kies jouw lappenpop met wijsheid en plezier en teken daarmee een glimlach op het gezicht van jouw kleintje.

Wat vond je van dit artikel over de lappenpop? Als je het interessant vond, deel het dan via sociale media, of laat jouw reactie hieronder achter.

(Fuente de la imagen destacada: Prokopenko: 43276090/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies