laptop and mouse
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

21Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

81Verzamelde opmerkingen

Laptop standaards behoren niet tot de meest verkochte accessoires, zoals koffers, laders of rugzakken. Het zijn echter nog steeds de favoriete accessoires van mensen die buitenshuis of op kantoor werken of in hun vrije tijd comfortabeler van hun laptop willen genieten.

Eén van de fundamentele kwaliteiten van laptop standaards is dat het voor de gebruiker gemakkelijker is om in een betere houding te zitten. Op deze manier worden veel rug-, nek- en tailleproblemen als gevolg van een slechte houding voor de computer vermeden. Vergeet niet dat laptops zijn ontworpen om ze gemakkelijk mee te nemen, niet om ze comfortabel te gebruiken.
Belangrijk om te weten

  • Laptop standaards zijn accessoires die voornamelijk ontworpen zijn voor twee functies: het zet de computer in een meer ergonomische positie en het bevordert de ventilatie. Er is een breed scala aan standaards voor alle soorten laptops:  standaards met koelfunctie, lessenaars, op vaste of verstelbare hoogtes en vele andere modellen.
  • In de afgelopen jaren is het ontwerp en de efficiëntie van laptop standaards drastisch verbeterd. Je moet wel een aantal zaken weten voordat je er een koopt, zoals welke functies een standaard met koelfunctie moet hebben of welk type basis je moet kopen om je laptop in een desktop PC te veranderen.
  • Ondanks het feit dat het nogal eenvoudige accessoires zijn, is het noodzakelijk om een reeks richtlijnen te volgen voordat je beslist welk model zich beter aan je behoeften en aan de kenmerken van je laptop aanpast. Het materiaal, het maximale gewicht dat het ondersteunt of het gebruik dat je aan je laptop geeft zijn enkele van deze criteria.

Onze selectie: De beste laptop standaards op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste laptop standaards die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte laptop standaard een stuk eenvoudiger.

De beste “basic” laptop standaard

Met deze unieke laptop standaard van Avanca met gepatenteerd opvouwbaar design creëer je in een handomdraai overal een comfortabele en ergonomisch verantwoorde werkplek. De standaard is inklapbaar en uitermate licht (270 gram) en is daardoor overal mee naartoe te nemen. Geen gesleep meer met zware, logge standaarden, deze standaard past makkelijk in je tas. Ook geschikt voor gebruik in combinatie met een tablet. De afmetingen zijn: 200 x 25 x 50 mm (ingeklapt)

De beste standaard voor MacBook

De Mstand van Rain Design verhoogt het scherm 150 mm (5,9 inch) om de ooghoogte van de gebruiker te bereiken, waardoor een betere houding wordt bevorderd, terwijl het kantelontwerp het scherm dichterbij brengt voor een betere weergave. Met een extern toetsenbord en een externe muis creëert Mstand een ideale ergonomische desktop-setup voor laptopgebruikers. Compatibel met alle formaten van Apple MacBook en MacBook Pro. Past ook op de meeste 14″ standaard PC en 15″ breedbeeld PC.

Het beste laptop tafeltje voor in bed of op de bank

Met deze in hoogte verstelbare laptop standaard van Relaxdays kun je heel eenvoudig vanuit je bed werken of op internet surfen. De bijzettafel heeft 2 plateaus die je kunt draaien en de hellingshoek kunt instellen. Door de 4 wielen met remmen is de laptoptafel mobiel en stabiel tegelijkertijd. Het hout is gelakt en zeer krasbestendig. De standaard is gemaakt van gepoedercoat staal. Handige tweede plateau voor muis, notities etc.

De beste ergonomische laptop standaard

Zorg voor je houding en voorkom nek en rug klachten met de LURK® compact laptop standaard.
De originele LURK® compact laptop standaard is opvouwbaar en gemaakt van hoogwaardig aluminium. Hierdoor is de laptopstandaard erg stevig, verstelbaar, inklapbaar en licht en kan wel tot 15 kilogram tillen. Met wel 6 soorten instelhoeken is de LURK® compact de meest praktische standaard op de markt. De laptopstand is door zijn solide constructie praktisch onverwoestbaar. De standaard verhoogt je laptop met wel 15 cm, wat zorgt voor een betere en dus meer ergonomische werkhouding.

Shopgids: Alles wat je moet weten over laptop standaards

Het is van groot belang dat je voordat je een laptop standaard koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

man wearing glasses working with a computer

Er zijn verschillende standaards voor je laptop, kies er een die het beste bij je past.
(Bron: Rido: 51077700/ 123rf.com)

Hoeveel soorten laptop standaards zijn er?

Er zijn talloze modellen laptop standaards. Voor gebruikers die op zoek zijn naar veelzijdigheid zijn de opbouwbare modellen het meest geschikt, omdat ze zowel makkelijk te bewaren als te vervoeren zijn. Naast het normale gebruik op een bureau, kun je de opvouwbare modellen in bed of op de bank gebruiken.

Een ander type laptop standaard zijn de modellen met koelfunctie. Deze standaards zijn meestal vast, en hebben verschillende ventilatoren die het apparaat koel houden. Het zijn meestal accessoires die zijn ontworpen voor gamers, omdat bij het intensieve gebruik van videospellen de temperatuur vaak nogal oploopt.

Woman using a laptop during a coffee break

Laptop standaards kunnen ook ventilatoren bevatten.
(Bron: Stokkete: 36594648/ 123rf.com)

Als je niet van plan bent om je laptop veel te verplaatsen zijn metalen of plastic standaards uit één stuk de beste optie. Metalen basissen zijn meestal gemaakt van staal of aluminium, met anti-slip rubber of siliconen applicaties. Sommige modellen hebben zelfs een houder voor je muis of handige accessoires zoals pennenhouders.

Er zijn andere laptophouders met een pad of kussen dat zich aan de schoot van de gebruiker kan aanpassen. Ze zijn ontworpen voor occasioneel of recreatief gebruik, bijvoorbeeld om een serie vanuit je luie stoel te bekijken of om in bed op internet te surfen. Om overlast voor medebewoners te voorkomen, zijn sommige modellen voorzien van een kleine LED-lamp.

Waarom is het belangrijk om een laptop standaard te gebruiken?

De belangrijkste reden om een laptop standaard te gebruiken is het voorkomen van nek- en rugpijn. Wanneer je de computer op je bureau zet kijk je naar beneden, en het is beter dat het scherm zich op ooghoogte bevindt. Dit wordt bereikt met de meeste standmodellen.

Bij het werken op je laptop moet je er rekening mee houden dat je lichaam een hoek van 90 graden moet vormen met je hoofdgewrichten: knieën, heupen en ellebogen. Het belangrijkste is dat het scherm van de apparatuur zich op ooghoogt bevindt. Sommige bases verhogen je laptop zoveel dat je een extern toetsenbord en een externe muis moet aanschaffen, houd hier rekening mee bij je aankoop.

Waarop moet ik letten bij de aanschaf van een laptop standaard met koelfunctie?

Hoewel de huidige apparaten zeer efficiënte koelsystemen hebben kan een intensieve werkdag, het gebruik van je laptop om spelletjes te spelen of bepaalde niet-aanbevolen toepassingen de temperatuur aanzienlijk verhogen. Om dit te voorkomen, kun je een basis met actieve koeling (met ventilatoren) gebruiken die helpt bij het afvoeren van bijna alle warmte van de laptop.

De laptop standaards met koelfunctie van metaal presteren meestal beter dan die van kunststof. Hoewel ze meestal iets duurder zijn, zijn ze duurzamer, zodat het de moeite waard is. Houd rekening met de grootte van de standaard en de plaats en het aantal ventilatoren van de houder. Deze laatste factoren zijn essentieel voor een goede koeling.

Portrait of confident serious concentrated hardworking busy wear

Laptophouders zijn zeer nuttig om nek- en rugpijn te voorkomen.
(Bron: Samborskyi: 91652398/ 123rf.com)

Een groter aantal ventilatoren hoeft geen betere koeling te betekenen; soms zijn twee of drie krachtige, goed geplaatste ventilatoren voldoende. Let op de zuigkracht die de ventilatoren uitoefenen op de ruimte waar de laptop op rust. In bepaalde gevallen kunnen stof en pluizen tussen de basis en de laptop gaan zitten, wat de werking ervan kan beïnvloeden.

Het vermogen van ventilatoren van computerapparatuur wordt meestal gemeten in kubieke voet per minuut (CFM), d.w.z. het volume van de lucht die er in deze tijd doorheen gaat. Hoe hoger de CFM van de koelbasis, hoe meer geluid de ventilatoren zullen maken, een belangrijke factor om te onthouden voordat je voor een bepaald model kiest.

Bestaan er laptop standaards voor in de auto?

Hoewel het interieur van een auto misschien niet de ideale plek lijkt om een laptop te gebruiken, zijn er mensen die vanwege hun werk de laptop soms moeten gebruiken als ze zich verplaatsen. Om aan deze behoefte te voldoen zijn er laptophouders die aangepast kunnen worden aan zowel de voor- als achterbank van de auto.

Sommige modellen zijn in principe aktetassen die je op de rugleuning van de voorstoelen kunt hangen. Naast het feit dat ze als opbergruimte dienen, bieden ze je in geopende toestand een horizontale basis die stabiel genoeg is om comfortabel op de achterbank te kunnen werken. Het zijn handige accessoires voor langere reizen met kinderen.

Om de juiste afstand te vinden om het computerscherm te plaatsen, strek je je arm uit met je hand dicht. De positie van je knokkels geeft de afstand aan waarop je het moet plaatsen.

Andere soorten standaards zijn ontworpen om aan het stuurwiel te worden bevestigd. Omdat ze uitgerust zijn met haken, kun je ze stevig aan het stuurwiel bevestigen en bieden ze een stevige basis om comfortabel op je laptop te werken. Ze zijn vaak handig voor mensen die een laptop nodig hebben voor hun zakenreizen, terwijl ze op een parkeerplaats staan.

Zijn er ecologische laptop standaards?

Hoewel metaal en kunststof de meest gebruikte materialen zijn voor laptop standaards, zijn er ook modellen van hout met zeer aantrekkelijke ontwerpen en prijzen. Eén van de ecologische materialen die het meest populair is onder de gebruikers is bamboe, dat gebruikt wordt om mooie en functionele standaards voor laptops te maken.

De bamboe standaards zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook licht van gewicht en zeer duurzaam. Bovendien kan de warmte die door de apparatuur vrijkomt, effectief worden afgevoerd via de sleuven die de meeste modellen in hun basis hebben. Er zijn enkele houten en bamboe standaards die zelfs ventilatoren hebben.

Hoe werken de opvouwbare laptop standaards?

Laptop standaards met opvouwbare poten zijn accessoires die door middel van een bevestigingssysteem aan het bureau worden bevestigd. Ze hebben meestal twee poten, één met een lade om de laptop op ooghoogte voor de gebruiker te plaatsen, en een andere om een extra monitor op te hangen in het geval je de laptop als een desktop PC wilt gebruiken.

Dit type laptopsteunen zijn eenvoudig te installeren en bieden een grote stabiliteit dankzij het bevestigingssysteem. Een ander voordeel is de mobiliteit van de poten, waardoor je de afstand tot de monitor of laptop gemakkelijk kunt aanpassen. Bij de meeste modellen kun je ook de bedrading binnenin verbergen.

playing video games in a laptop

Vergeet niet rekening te houden met de grootte van je laptop voordat je de standaard koopt.
(Bron: Georgejmclittle: 46461470/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een laptop standaard om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de standaard te vinden die het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de laptophouder die je nodig hebt:

Laptopgrootte in inches

Voordat je een laptop standaard koopt, moet je er zeker van zijn dat deze compatibel is met de grootte van je computer. Als je er een koopt die te klein is, loop je het risico dat deze het gewicht van de apparatuur niet kan dragen en dat hij eraf valt. Houd er wel rekening mee dat hoe groter de computer, hoe groter de kans is dat de basis zal bewegen.

Vrijwel alle laptop standaards zijn ontworpen om eenvoudige laptops tot 15″, het standaard schermformaat, te ondersteunen. Maar als je computer tussen de 16 en 18 inch is, moet je ervoor zorgen dat de standaard die je koopt compatibel is. De metalen houders uit één stuk zijn het beste voor schermen van dit formaat.

laptop keyboard

Er zijn laptopstandaards die je kunnen helpen je houding te verbeteren.
(Bron: Rido: 41263304/ 123rf.com)

Gebruik dat je aan de laptop geeft

Het gebruik dat je maakt van je computer zal het type basis dat je kiest sterk beïnvloeden. Als je je laptop voor recreatieve doeleinden gebruikt, zijn vooral de houders die op je schoot kunnen worden geplaatst, zoals de kussenachtige steunen, heel handig. In dit geval zal de koeling geen probleem zijn, omdat je je laptop voor korte tijd zult gebruiken.

Als je je laptop echter als werkinstrument gebruikt, kun je het beste kiezen voor een in hoogte verstelbare standaard. Op deze manier zullen de lange werkuren voor de monitor geen invloed hebben op je gezondheid. Bovendien zal het apparaat geen schade ondervinden, aangezien dit soort bases de warmte beter afvoeren dan het kussentype.

De koelfunctie, de beste optie voor gamers

Tegenwoordig zijn draagbare apparaten uitgerust met zeer efficiënte en stille koelinstallaties. Wanneer de omgevingstemperatuur echter hoog is of de apparatuur intensief wordt gebruikt, kan de warmte die ze afgeeft buitensporig groot zijn en zelfs de onderdelen ervan beschadigen. Standaards met koeling zijn de ideale oplossing voor dit probleem.

Als je je computer gebruikt om te spelen, raden we je aan een van deze modellen te kiezen, omdat het apparaat een langere levensduur zal hebben. Ook als je regelmatig met video-management software of grafische ontwerpprogramma’s werkt, kun je beter een van deze modellen kiezen.

Een extern toetsenbord en een externe muis?

Ook als je eraan gewend bent om met het toetsenbord van je laptop te werken, zul je bij gebruik van een standaard misschien een draadloze muis en toetsenbord moeten kopen. Veel laptopstandaards, vooral de modellen met verstelbare poten, verhogen de computer tussen de 5 en 15 cm boven het tafelblad, waardoor het toetsenbord moeilijk te gebruiken is.

Bij andere modellen daarentegen hoef je geen accessoires te kopen. Dit is het geval bij de steunen die ontworpen zijn voor het bed of de bank of voor houders met een lage hellingshoek. In deze gevallen kunnen je handen op je laptop blijven rusten, zodat je geen geforceerde houdingen hoeft aan te nemen die je op de lange termijn problemen zouden kunnen bezorgen.

Samenvatting

Laptop standaards zijn uitgegroeid tot één van de meest nuttige accessoires voor laptopgebruikers, vooral omdat ze nek- en rugpijn voorkomen. We hebben vier modellen voor je gekozen uit de grote verscheidenheid die er op de markt bestaat, elk met verschillende kenmerken, eigenschappen en prijzen.

Na onze aanbevolen modellen hebben we geprobeerd om enkele vragen met betrekking tot dit soort accessoires te beantwoorden, zoals de kenmerken van de standaards met koelfunctie of de steeds populairder wordende ecologische laptops. Tot slot hebben we je een aantal criteria gegeven die je kunt analiseren voordat je een laptop standaard koopt.

Vond je ons artikel over laptop standaards interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte laptop standaard kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Jovani Carlo Gorospe: 13777156/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies