Laatst bijgewerkt: 15-03-2020

Onze selectiecriteria

Products

17Onderzochte producten
Hours

21Bestede uren
Studies

3Beoordeelde onderzoeken
Comments

79Verzamelde opmerkingen

Heb je het al gehoord? Het fenomeen LED gezichtsmasker gaat het helemaal worden in de schoonheidsbranche. Beauty experts over de hele wereld raken er al maanden niet over uitgepraat. Ook onder celebrity’s verricht dit masker bijna wonderen. In de badkamers en boudoirs van de Kardashian zussen, Jessica Alba en de Mexicaanse zangeres Thalía, liggen ze al klaar voor gebruik. Deze laatste, heeft zich op haar Insta-feed onlangs heel positief uitgelaten over dit bijzondere masker.

Laat je als nuchtere Nederlander niet leiden door de wat bizarre uitstraling van dit masker. Lichttherapie werd namelijk al in de jaren ’70 door slimme NASA astronauten toegepast, bij het helen van wonden. Nu kun je gewoon bij je thuis profiteren van het positieve effect van lichttherapie op de huid. In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwe trend: LED gezichtsmaskers.
Belangrijk om te weten

 • Een LED gezichtsmasker biedt kleurentherapie en lichttherapie. Gewoon bij je thuis. Deze maskers en vormen van therapie, zijn geschikt voor ieder huidtype.
 • Hoewel ze er ietwat vreemd uitzien, is het effect van LED gezichtsmaskers wetenschappelijk aangetoond. Ze werken positief bij de behandeling van acné, bij het afremmen van huidveroudering en het behoud van een frisse, stralende huid.
 • Het gebruik van een LED gezichtsmasker is totaal ongevaarlijk. Er zijn geen vervelende neveneffecten en voelen niet warm op de huid. Met een LED gezichtsmasker in huis, trakteer je jezelf op pijnloze lichttherapie. Een behandeling met licht en kleur, die niets met schadelijke UV straling te maken heeft.

Ranking: Het beste LED gezichtsmasker op de markt

Omdat LED gezichtsmaskers redelijk nieuw zijn, begrijpen we dat je niet direct weet waar je moet beginnen met zoeken. Daarom hebben we in dit artikel de 5 beste LED gezichtsmaskers voor je geselecteerd. Verschillende merken en soorten, zodat er ook een LED gezichtsmasker voor jouw gezicht bij zit. Geniet thuis van een heerlijke behandeling met licht en kleur, met één van deze LED gezichtsmaskers:

1e plaats: Jolee LED gezichtsmasker

Geniet van een klinisch bewezen behandeling, met het LED gezichtsmasker van Jolee. De salon bij je thuis, om onzuiverheden te verminderen en jouw velletje strak te houden. Rode en blauwe LED lampjes bieden je een lichttherapie behandeling in 8 minuten. Zeg maar dag tegen mee-eters en puistjes.

In slechts 30 dagen zie je de eerste resultaten. Minder onzuiverheden op je gezichtshuid. Je bedient het LED gezichtsmasker eenvoudig, door het aan te raken. Ga rustig achterover liggen, want dit therapeutische masker biedt je een behandeling die vrij is van UV en chemicaliën. Veilig voor je ogen en zonder de nare bijwerkingen van andere behandelingen en crèmes.

2e plaats: Nuonove LED gezichtsmasker

Het LED gezichtsmasker van Nuonove, biedt lichttherapie op een specifieke lichtgolflengte. De energie lost verschillende huidproblemen op. Rood voor het verminderen van rimpels, blauw tegen acné en oranje voor het verhelderen van de huid. Het masker heeft handige pootjes, waardoor hij comfortabel op je gezicht zit.

Stappenplan voor het gebruik van dit fijne LED gezichtsmasker. Was je gezicht en breng een verzorgende lotion aan. Sluit het LED gezichtsmasker aan via de USB-poort of met een batterij, en zet hem op. Druk de schakelaar 1 seconde in, waardoor de lampjes gaan branden, en ontspan. Na 15 minuten gaat het LED gezichtsmasker automatisch uit en ben je klaar voor de dag of nacht.

3e plaats: Moonssy LED gezichtsmasker

Krijg je het wat benauwd bij het idee van een masker voor je gezicht, maar wil je toch genieten van LED lichttherapie? Kies dan voor het LED gezichtsmasker van Moonssy. Hetzelfde therapeutische effect, maar dan zonder totale bedekking van je gezicht. Masseert de gezichtshuid en voorziet jouw gezicht van de positieve effecten van 6 kleuren LED licht.

De massagepunten op dit LED gezichtsmasker, stimuleren de aanmaak van collageen. Dit bevordert de elasticiteit van de huid. LED licht in 6 verschillende kleuren geven je een totale fototherapie behandeling. Mee-eters verdwijnen, roodheid neemt af en lijntjes worden minder diep. Verder verkleint het de poriën, egaliseert het pigmentvlekken en houd het de huid stevig, glanzend en elastisch.

4e plaats: Truume LED gezichtsmasker

Voor het merk TruuMe is jouw gezondheid belangrijk. Het LED gezichtsmasker is er dan ook op gericht, om jouw verzorgingsproducten beter te laten werken. Verder geniet je met dit LED gezichtsmasker van 7 kleurentherapie. Rood licht 630 nm, stimuleert de collageen aanmaak. Blauw licht 470 nm, doodt acné veroorzakende bacteriën.

Het groene licht 520 nm, uit dit LED gezichtsmasker, brengt het pigment in de huid in evenwicht en vermindert fijne lijntjes. Ook bevordert het groene licht de wondgenezing van de gezichtshuid. Geel licht, verbetert de zuurstofuitwisseling in cellen, wat zorgt voor afvoer van schadelijke stoffen. Het witte laserlicht kan diep in de huid doordringen om het metabolisme van het weefsel te versnellen. Een totaalbehandeling in een paar minuten dus.

5e plaats: DefeiqiRuisen LED gezichtsmasker

Rood, blauw en oranje LED lichttherapie door dit transparante LED gezichtsmasker van DafeiqiRuisen. Haal biologische fototherapie, zoals dat ook in de natuur voorkomt in huis. Nano-technologie en licht geleidend materiaal versnellen de huidstofwisseling en laat je stralen. Verder heeft dit LED gezichtsmasker de hieronder genoemde effecten.

Dit LED gezichtsmasker vermindert zonneschade, maakt poriën minder zichtbaar en stimuleert de aanmaak van collageen. Ook zorgt het masker voor een betere opname van verzorgingsproducten. Vele voordelen dus. Zeer gemakkelijk in gebruik, door middel van een USB ingang. Bedekt het gehele gezicht, maar je kunt nog wel zien wat je doet, door het transparante materiaal.

Shopgids: Alles wat  je moet weten over het LED gezichtsmasker

Omdat LED gezichtsmaskers nog niet zo oud zijn, weten maar heel weinig mensen van dit handige apparaat. Zeker, ze werden al gebruikt in ziekenhuizen en schoonheidsklinieken. Maar de LED gezichtsmaskers waren nog niet verkrijgbaar voor thuisgebruik. Veel Nederlanders hebben zelfs nog nooit gehoord van het bestaan van LED gezichtsmaskers. Hieronder zullen we dan ook een flinke tip van de sluier oplichten. We beantwoorden de meest gestelde vragen over behandelingen met LED licht.

De meeste gebruikers van een LED gezichtsmasker geven aan dat ze na 4 tot 6 weken het effect zien.
(Bron: Dolgachov: 20610908/ 123rf.com)

Wat is een LED gezichtsmasker en hoe werkt het?

Een LED gezichtsmasker is een apparaat voor je gezicht, dat lichttherapie (fototherapie) en kleurentherapie (chromo therapie) biedt. Met een LED gezichtsmasker is het aanpakken van huidproblemen niet zo ingrijpend, als in een kliniek. Bovendien geven behandelingen met een LED gezichtsmasker geen vervelende neveneffecten. Het irriteert de huid niet. Evenmin verwarmt het de huid. Iedereen zou een LED gezichtsmasker kunnen gebruiken, want ze zijn zeer gemakkelijk in gebruik. Je kunt een LED gezichtsmasker gebruiken, om de volgende redenen:

 • Verjongen van de huid, het geeft het gezicht een jeugdige uitstraling
 • Verzachten van ouderdomskenmerken, zoals expressie lijnen en kleine rimpeltjes
 • Behandelen van zonneschade aan het gezicht
 • Kalmeren van jeugdpuistjes, bij jongeren en volwassenen
 • Remmen van ontstekingen, zoals bij psoriasis, rosácea en eczema
 • Stimuleren van de aanmaak van collageen, voor de elasticiteit van de huid

Wie kan een LED gezichtsmasker gebruiken?

In principe kan een kind de was doen, ofwel iedereen zou een LED gezichtsmasker kunnen gebruiken. Omdat iedere kleur LED een effect heeft op de huid, is er altijd wel een LED gezichtsmasker te vinden voor jouw specifieke behoefte. Jongeren en ouderen zouden het LED gezichtsmasker kunnen gebruiken, ieder om een andere reden. Beide groepen zullen positieve resultaten zien na de lichttherapie en kleurentherapie. Bijvoorbeeld, een minder rode huid en minder puistjes, maar ook minder expressie lijntjes rondom de ogen of de mond.

Een LED gezichtsmasker is niet geschikt voor kinderen. Ook raden we het LED gezichtsmasker af bij mensen die gevoelig zijn voor licht. Deze gevoeligheid kan ontstaan tijdens een schildklierbehandeling of chemotherapie. Ook mensen die leven met epilepsie, of die steroïdes of cortison gebruiken zijn gevoeliger voor licht, dan gemiddeld. De meningen lopen uiteen, over het gebruik van een LED gezichtsmasker tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Voordelen
 • Risicoloos en geschikt voor ieder huidtype
 • In tegenstelling tot andere huidtherapieën, kan je een LED gezichtsmasker ook in de zomer gebruiken
 • Eenvoudig in gebruik en makkelijk mee te nemen
 • Uitstekend te combineren met andere schoonheidsbehandelingen
Nadelen
 • Kunnen zwaar en oncomfortabel zijn aan het begin
 • Er zijn een aantal contra indicaties voor lichtgevoelige personen
 • Sommige maskers hebben een maximaal aantal sessies

Waarvoor zijn de kleuren in een LED gezichtsmasker?

Zoals je al hebt gezien, geven LED gezichtsmaskers verschillende kleuren licht. Sommige LED gezichtsmaskers geven één kleur, sommige modellen twee en anderen tot wel zeven kleuren. Het gebruik van verschillende kleuren licht, is niet alleen om esthetische redenen. Iedere afzonderlijke kleur heeft namelijk een ander effect op de huid. Een kleur pakt een specifiek huidprobleem aan. In het overzicht hieronder, zie je welke kleur wat doet voor de huid:

Kleuren Functie
Blauw Blauw licht werkt in op de bacteriën die acné veroorzaken en verkleint de poriën. Het voordeel van lichttherapie is, dat het geen droge huid veroorzaakt.
Rood Rood licht stimuleert de aanmaak van collageen en de bloedcirculatie in het gezicht. Daarmee vervaagt het fijne lijntjes. Deze kleur dringt tot wel 8 tot 10 mm door in de huid.
Groen Groen licht brengt de huid in balans en verlicht mogelijke tekenen van stress in het gezicht. Maakt de huid zacht en zorgt voor een ontspannen uitstraling.
Geel Geel licht vervoert zuurstof naar de huidcellen. Dit maakt de huid sterker tegen invloeden van buitenaf.
Paars Paars is een mengeling van rood en blauw licht. Deze kleur heeft vooral een positief effect op tekenen van acné.
Cyaan Cyaan kleurig licht bevordert de energie en het celmetabolisme. Het helpt bij de aanmaak van collageen en het verminderen van zonneschade. Denk aan sproetjes en pigmentvlekken, veroorzaakt door UV straling.
Wit Wit licht versnelt het metabolisme in de huid en maakt deze steviger. Deze kleur dingt dieper door dan welke andere kleur dan ook.

Hoe vaak gebruik ik een LED gezichtsmasker?

De frequentie waarmee je een LED gezichtsmasker kunt gebruiken, hangt van een paar factoren af. Zoals de behandeling die je volgt, of de huidige toestand van jouw gezichtshuid. Normaalgesproken raadt men aan een LED gezichtsmasker niet vaker dan eens of twee maal per week te gebruiken. Niet per sé omdat het kwaad kan, maar omdat vaker behandelen geen beter of sneller effect geeft.

Bij sommige behandelingen gelden echter andere richtlijnen. Bijvoorbeeld, het aanpakken van acné met blauw en rood licht. Tijdens deze behandeling raden specialisten aan het LED gezichtsmasker iedere dag te gebruiken. Gedurende een paar weken, om het gewenste effect te bereiken. Sowieso raden we je aan om, voordat je een behandeling start, eerst te overleggen. Met jouw schoonheidsspecialist, huisarts of de fabrikant van jouw LED gezichtsmasker.

Iedere huid reageert anders op een behandeling met een LED gezichtsmasker.
(Bron: Михаил Белый: 61842734/ 123rf.com)

Wanneer merk ik het effect van mijn LED gezichtsmasker?

Het antwoord op deze vraag verschilt per persoon en per huid. Bij sommige mensen heeft een behandeling met een LED gezichtsmasker direct effect. Anderen moeten meer geduld hebben. Factoren die van invloed zijn op de effectiviteit van het LED gezichtsmasker zijn bijvoorbeeld het dieet. Verder moet je denken aan gewoontes als roken en de consumptie van alcohol. Maar, ook de leeftijd en toestand van de huid van de gebruiker zijn van invloed.

De meeste gebruikers merken de eerste resultaten van het LED gezichtsmasker na 4 tot 6 weken. Een minderheid geeft aan, al na 1 tot 3 weken een effect te zien. Slechts enkelen geven aan, pas na 9 tot 11 weken de eerste resultaten te ontdekken.

foco

LED gezichtsmaskers zijn effectief. Bij de ene persoon sneller dan de ander, het is een kwestie van tijd. 

Werkt een LED gezichtsmasker echt?

Hoewel je misschien denkt van niet, zeker. Fototherapie met LED licht bestaat al sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw. LED gezichtsmaskers met rood en blauw licht, worden al decennia gebruikt voor de behandeling van acné.

Tot voor kort gebruikte men een LED gezichtsmasker alleen bij de behandeling van acné. Nu is echter ook aangetoond dat de verschillende LED lampjes andere dingen kunnen doen voor de huid. Denk aan de regulering van melanine en het verzachten van pigmentvlekken in het gezicht. Ook kan LED licht gebruikt worden bij lymfedrainage en andere behandelingen aan de huid.

Michael den HamerDermatoloog

“We gebruiken LED lampjes, om pijn en ontstekingen te verminderen en het huidherstel te bevorderen.”

Behandelt een LED gezichtsmasker mijn acné?

Natuurlijk. Sterker nog, acné behandelingen waren de eerste behandelingen met een LED gezichtsmasker. Ook nu nog gebruiken veel mensen een LED gezichtsmasker voor dat doel. Meestal gebruikt een LED gezichtsmasker twee kleuren licht: blauw en rood. Blauw licht rekent af met bacteriën aan de binnenkant van de talgklieren. Rood licht vermindert ontstekingen die littekens veroorzaken.

Verschilt een klinisch LED gezichtsmasker van die voor thuis?

Een LED gezichtsmasker voor thuisgebruik is minder krachtig, maar dat wil niet zeggen dat het niet werkt. Het belangrijkste verschil tussen een LED gezichtsmasker voor thuisgebruik en een LED gezichtsmasker in een kliniek, zit hem in het gebruik. Een LED gezichtsmasker voor thuisgebruik kun je meerdere keren per week gebruiken.

Een klinische behandeling met een LED gezichtsmasker gebeurt meestal niet vaker dan eens per week. Soms zelfs maar eens per jaar. Daarnaast zou je het resultaat kunnen onderhouden met een LED gezichtsmasker voor thuisgebruik. Een ander verschil is de prijs, waarbij een LED gezichtsmasker voor thuisgebruik lager in prijs is.

LED gezichtsmaskers bieden lichttherapie en kleurentherapie, gewoon bij je thuis.
(Bron: Dolgachov: 51847052/ 123rf.com)

Waar houd ik rekening mee bij een LED gezichtsmasker?

Het gebruik van een LED gezichtsmasker is ongevaarlijk en heeft geen neveneffecten. Maar, je kunt wel dingen doen of laten om het effect van een behandeling te versterken. Zo kun je je gezicht voor het gebruik van een LED gezichtsmasker schoonmaken. Met micellair water, gezichtszeep of reinigingsmelk en een verfrissende tonic. 

Na het gebruik van een LED gezichtsmasker heeft het gezicht in principe niets speciaals nodig. We raden je aan om jouw gebruikelijke vochtinbrengende crème met zon-beschermingsfactor aan te brengen. Het gebruik van een LED gezichtsmasker is pijnloos en heeft niets te maken met UV straling.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Tot een paar maanden geleden, kende bijna niemand in Nederland deze bijzondere apparaten. Laat staan, dat mensen een LED gezichtsmasker in huis hadden. Het is dan ook begrijpelijk dat je niet precies weet, hoe je te werk moet gaan bij de aanschaf. Er zijn verschillende modellen LED gezichtsmaskers, die ieder een bepaalde gebruiker voor ogen heeft. Hieronder vind je een samenvatting van de belangrijkste overwegingen, bij de aankoop van een LED gezichtsmasker:

 • Vorm
 • Kleuren LED licht
 • Voedingsbron
 • Gewicht en ontwerp
 • Merk en kwaliteitsstandaarden

Vorm

Zoals je al in de selectie hebt kunnen zien, bestaan er verschillende vormen LED gezichtsmasker. Meestal heeft een LED gezichtsmasker de vorm van een gezicht, maar soms is het alleen een vlak. Ook zijn er apparaten met hetzelfde effect, zodat je je gezicht niet hoeft af te dekken. Het LED licht doet zijn werk dan alleen op de plekken waar het apparaat zich bevindt.

Je kunt zelf het beste bepalen wat je het meest prettig vindt. Een LED gezichtsmasker met touch bediening, met een afstandsbediening, of een aan/uit knop. Een model met pootjes of een band voor om het hoofd? Het kan allemaal, dus de keuze is aan jou.

foco

Wist je dat water drinken één van de beste dingen is die je kunt doen voor je huid? Bij een vochttekort, kan je lichaam minder goed presteren. Als je uitgedroogd bent, dan kan jouw huid snel gaan aftakelen, ze ziet er dan droog en mat uit.

Kleuren LED licht

Eerder in dit artikel hebben we je al verteld over de verschillende kleuren LED licht, de effecten daarvan op de huid. De meeste maskers voorzien je van minimaal twee kleuren LED lichttherapie, vooral rood en blauw licht. Omdat deze effectief zijn bij de behandeling van acné. Ook zijn er modellen LED gezichtsmaskers die tot wel 7 kleuren bieden, werp hiervoor een blik op de selectie aan het begin van dit artikel.

Voordat je een LED gezichtsmasker koopt, sta je even stil bij het huidprobleem dat je wilt aanpakken. Bij het gewenste effect en jouw verwachtingen van een behandeling met een LED gezichtsmasker. Dat een LED gezichtsmasker 7 kleuren licht biedt, wil niet zeggen dat het een beter masker is. Laat je dus niet betoveren door de kleuren, maar kies het LED gezichtsmasker dat het meest effectief is voor jouw huid.

Voedingsbron

Het kan een overbodig criterium lijken, de voedingsbron van een LED gezichtsmasker. Maar wat doe je als je op reis bent en het LED gezichtsmasker niet kan opladen? Het hangt helemaal af van de wijze waarop je het LED gezichtsmasker wilt gaan gebruiken, wat een handige voedingsbron is. In principe zijn er twee soorten voedingsbronnen: LED gezichtsmaskers op stroom en LED gezichtsmaskers op een accu of batterij.

LED gezichtsmasker op stroom Op een accu of batterij
Lagere prijs.

Hiermee zit je nooit zonder accu.

Onbeperkt gebruik.

Kan duurder zijn.

Je kan plotseling zonder batterij komen te zitten.

Heeft soms een beperkt aantal toepassingen.

Ideaal voor op reis.

Gewicht en ontwerp

Als je denkt dat we je hier gaan vertellen over de draagbaarheid van LED gezichtsmaskers, dan vergis je je. Het gewicht en ontwerp van een LED gezichtsmasker hebben meer te maken met het gebruiksgemak. Er zijn namelijk veel mensen die moe of benauwd worden van het bedekken van het gezicht. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Op de verschillende productpagina’s van de LED gezichtsmaskers hierboven, kun je het gewicht van het LED gezichtsmasker zien. Voordat je er een koopt, doe je er verstandig aan, om even te kijken naar de gebruikservaringen van anderen. Een LED gezichtsmasker kopen, om hem na een paar keer in de hoek te leggen vanwege het gewicht, zou weggegooid geld zijn.

LED gezichtsmaskers bieden lichttherapie in verschillende kleuren: sommige twee, anderen tot wel zeven kleuren.
(Bron: Irina Ryabushkina: 110095595/ 123rf.com)

Merk en kwaliteitsstandaarden

De merken die tegenwoordig LED gezichtsmaskers aanbieden in Nederland, zijn niet allemaal bekend. Kijk maar in de selectie hierboven. Natuurlijk zegt de bekendheid van een merk niet direct iets over de kwaliteit. Toch is het zinvol, om naar de ervaringen van andere gebruikers te kijken. In onze selectie hierboven, hebben we dit gebruikersonderzoek al voor jou gedaan.

In onze selectie vind je LED gezichtsmaskers die aan bepaalde kwaliteitsstandaarden voldoen. Hierdoor kun je met een gerust hart een LED gezichtsmasker opzetten. Bekijk de productpagina op Amazon, om te zien welke tests een LED gezichtsmasker heeft ondergaan en welke klantenservice je aangeboden krijgt.

Samenvatting

We hopen dat je na dit artikel iets meer weet over het gebruik van een LED gezichtsmasker. Ook hopen we dat je je niet laat afschrikken door het uiterlijk van dit effectieve apparaat. Een LED gezichtsmasker pakt namelijk op een pijnloze manier huidproblemen aan. Zonder vervelende neveneffecten.

Chromo therapie en fototherapie met LED licht, zijn vooral geschikt voor mensen die niet goed reageren op meer agressieve methodes. Bijvoorbeeld, omdat zij een gevoelige huid hebben, of medicijnen gebruiken die niet goed samengaan met een huidbehandeling met chemicaliën. Een LED gezichtsmasker kan dan een praktische oplossing zijn, die je gemakkelijk thuis kunt gebruiken.

Hoe zit het met jou? Ga je, net als de zussen Kardashian het LED gezichtsmasker proberen? Vertel het ons hieronder en deel dit artikel met je vrienden via de sociale media.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Puhhha: 48892712/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Gijsje raakte al op jonge leeftijd geïnteresseerd in alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Het is altijd belangrijk voor haar geweest om het beste uit de mensen te halen op een natuurlijke manier. Ze heeft nu haar eigen kleine schoonheidssalon en veel vaste klanten die veel belang hechten aan de expertise van Gijsje.